Årsredovisning LGI

Torsdagen gick i ett svep, min tanke med ansiktsbehandling och träning fick strykas. Istället blev det mer tid för att gå igenom bolagens struktur och ägande. Det är så mycket regler i en koncern att man blir knäpp. Men jag signerade årsredovisningen för Löwengrip Invest som är mitt minsta bolag (dock helägt av mig) och förra året omsatte bolaget 4,3 miljoner och vinst 1,7. I år stängde vi på 7,1 i omsättning och 4,1 i vinst. Fin utveckling och värt att fira med kollegorna.

Blus Andiata, byxa Massimo Dutti och klackar Chloé (adlink).

På eftermiddagen hann jag iväg till GT30 för att spela in en kampanjfilm med Åhléns.

Nu är klockan halv åtta och det är dags att lämna kontoret. Jag skippar att åka hem för middag utan ska möta upp en vän och testa en ny restaurang. Jag måste erkänna att den dagen jag lämnar barnen till O är det riktigt smärtsamt att vara hemma själv på kvällen. Huset blir plötsligt så tomt och … Tyst. På lördag får jag träffa dom igen innan resan i alla fall på söndag. Jag längtar redan. På tal om något helt annat, om ni bor i UK och vill shoppa LCC är det möjligt. Vi lanserade vår UK-sida igår här, väldigt kul.

Hörs imorgon, trevlig torsdag!

 1. Hejsan! Har precis börjat läsa ekonomi och till viss del börjat förstå vissa begrepp. Men när du säger att bolaget går med 4,1 miljoner i vinst, är det då pengar som hamnar i ”din” ficka? Hur väljer du att investera dessa. Sparar du några på ett vanligt sparkonto utifal att. Hur mycket sparar du till barnen? Är sjukt nyfiken! Har du några lån? På hus eller bil? Är det här kanske för privata frågar, har lite svårt att sålla ibland.

  1. Att ett företag går med vinst betyder inte per automatik att pengarna hamnar i ägarens ficka. Eftersom Bellas företag är ett investmentbolag gissar jag att en del går till nya investeringar och att bygga vidare på bolaget 🙂

  2. Börja gärna med att besvara dom där frågorna själv och hur du lever ditt liv, innan du förväntar dig svar från nån annan 🙂
   Eftersom du valt att inte dela med dig av den infon om dig, så kanske det är en hint om att det är för privata frågor och något man inte delar med sig av till vem som helst.

  3. Pengar ska ju skattas för så 4.1 miljoner hamnar nog definitivt inte i Isabellas ficka. Dessutom så ska väl ledningen sedan ha sina utdelningar plus att viss vinst alltid återinvesteras i företaget för att det ska kunna växa.

  4. Resultatet är angivet efter finansnetto sedan görs sannolikt en del bokslutsdispositioner. Men förenklat så skall 22% bolagsskatt betalas. Sedan är pengarna tillgängliga för utdelning om tillräckligt egetkapital finns. Beroende på det totala lönebeloppet i företaget eller om Isabella använder förenklingsreglerna så skall hon sedan betala 30% eller 20% ytterligare innan pengarna är ”hennes”. Synd att inte fler vet hur mycket en företagare betalar i skatt innan man faktiskt ser några pengar själv. Dessa siffror ovan avser såklart endast skatt på vinst resp. utdelning. Isabella har ju redan betalat skatt och arbetsgivaravgifter på sin lön. Snygg ökning av vinsten Isabella börjar bli respektabla siffror i investmentbolaget.

  5. Tycker folk svarar lite taskigt!
   Enkelt sätt kan man säga att vinsten antingen delas ut till aktieägarna (Alltså Isabella i det här fallet), eller så följer vinsten med bolaget in i nästa år 🙂 Ungefär som om du har lön/studiebidrag kvar i slutet av månaden och låter det ligga kvar på kontot till nästa månad 🙂

  6. Sara hur kan du få för dig att Isabella ska lägga upp sin ekonomi för dig??
   Ringer du på grannens dörr också och frågar såna saker?
   Ja du är verkligen sjukt nyfiken. Inte smickrande.

 2. Hej! Kul, jag bor i London så jag ska nog testa. Ett litet ”fel” jag hittade på sidan är när man klickar på tex shampoo/conditioner och ska klicka ”back” så står det ”tillbaka” på svenska istället för engelska. Kan vara värt att ändra. Bra jobbat och lycka till!

 3. Hur ser du på den skatt vi betalar i Sverige, nu när dina bolag börjar komma upp i såpass hög omsättning? Tycker du att procentsatsen är rimlig? Tar det inte emot att ”ge” bort så stora summor?

  1. ”Ge bort” pengar? Har du någon aning om varför man betalar skatt? Hur vårt land är uppbyggt? Man kan inte se det ur ett perspektiv att man ”ger bort pengarna”.

 4. Såg att Tyra skrivit ett inlägg på instagram angående Emmas anställning och intervjun med henne i Elle. Hur ställer sig Isabella till det? Själv tyckte jag det var otroligt hånfullt och skrivet med en ton av avundsjuka. Varför detta nedklankanke på varandra? Om Tura har frågar angående Emmas anställning borde hon kunna ställa dom på ett mer moget sätt kan jag tycka..

 5. Förstår att det måste kännas tomt i ett sånt stort hus! Jag bor själv i en och lider av tomheten ibland, men ibland är det bara skönt. För mig dock en indikation på att något måste ändras för jag vill inte bo själv för alltid. Funderar ibland på en rumskompis.

 6. Vilken utveckling, så kul! Kommer ihåg när jag pluggade koncernrdovisning – ja, det är så knepigt! Men kul när poletten trillar ner och man fattar 😀 Trevlig helg fina du!

 7. Hej Bella! På tal om nått annat bara så köpte jag ditt hårspray häromdan och de är sååååååå braaaa! Ville bara säga de:)

 8. Förstår känslan av att sakna barnen. Har själv mina barn varannan vecka och jag har fortfarande inte vant mig vid känslan så här sju år senare. Jag läste ett väldigt fint blogginlägg från artisten Linn Marias blogg om hur det kan kännas att inte ha barnen hemma hos sig på heltid. Källa: http://www.linnmaria.se...

  NÄR BARNEN ÄR BORTA

  ”När barnen är borta bäddar jag om i deras sängar.
  Jag sträcker de nytvättade lakanen över madrasserna. Det luktar rent och gott av sköljmedel.
  Jag stryker handen varsamt över påslakanet för att släta ut veck och ojämnheter. Puffar kuddarna så att de ska vara sköna att lägga sitt huvud på.

  När barnen är borta går jag genom deras rum och plockar saker från golvet. Har jag tur hittar jag en nyligen använd t-shirt i ett hörn som jag kan borra in ansiktet i och dra in doften i hjärtat.

  När barnen är borta går jag genom deras rum på kvällen och tänder sänglampor och fönsterlampor.
  Så att det ska kännas som om de egentligen är hemma och kommer in för att lägga sig i sina renbäddade sängar närsomhelst. Så att det inte ska kännas som om jag är ensam hemma.

  Det finns inget så meningslöst som barnsängar som gapar tomma.
  Inget.

  När barnen är borta är jag ensam.
  Och jag kommer aldrig att vänja mig vid det.”
  ❤️

 9. Hi,

  I’m loving the new UK site as I’ve been trying to get hold of your products for ages (I’m a Swede living in the UK since nearly 20 years).

  I would love if you would add ‘PayPal’ as a method of paying for goods though. A lot of people use this paying method in this country and most other websites in the UK accept them as a payment.

  I run my own business over here and PayPal is very slick and easy to use. They also have an app for ease of payment when you’re ‘on the go’.

  Something worth considering, I think.

  Kind regards,
  Anna.

 10. Varför frågar folk varifrån skjortan är när det står klart och tydligt Andiata ?
  Läser folk inte alls inläggen utan ser bara på bilderna och sen börjar kommentera? Tycker det verkar konstigt att bara se på bilderna i en blogg men så gör tydligen en del.

 11. Frågar igen: är ni verkligen störst på hair care i Sverige? Svara gärna, annars verkar det onekligen vara värt att börja gräva i om ni gör er skyldiga till falsk marknadsföring.

   1. Då får ni ju förtydliga det, för så uppfattas det ju verkligen inte. Hoppas det ni hävdar framöver tål djupare granskning.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..