#IsabellaLöwengrip
Följ
Motherhood
oktober 12 2017 at 19:55

När man inte är två

För att vara helt ärlig har jag tyckt att single parent-livet har vart hyfsat enkelt med dessa två. Men så kommer det stunder där jag inser att det klart är lättare att vara två vuxna. Som ikväll när jag fick mensvärk vilket kan, som ni vet, leda till långa toalettbesök. Lösningen? Det var bara att dra in sångböcker och hänga där alla tre:

Här sjunger vi Kalle Teodor… Gillis och Sally är ju inte direkt för att hålla hemligheter så jag kan gissa att i alla fall Sally kommer att berätta om denna stund för hela avdelningen imorgon. Herregud så mycket pedagogerna måste veta om oss!


Efter vår intima stund blev det dockteater med alla favoritgosedjuren i sovrummet, vi skrattande så mycket att mascaran rann. Sedan nattases barnen vid sju. Dom delar ju sovrum vilket underlättar. Nu ska jag göra guldgröt tills imorgon och spana in lite recept som jag önskar att få här hemma från Myllymäkis nya kokbok som jag beställde hem (boken med gröten är Food Pharmacys kokbok. Superbra!), sedan sätta mig och jobba. Tack för all fantastisk feedback om designen, jag har läst igenom allt och bollat med vår byrå. Ni kommer att få se ett uppdaterat förslag snart 🙂 

87 Kommentarer

Ninna B

Guldgröt? Vad är det? Håller på att lägga om min kost till Raw Food, spännande med allt som har med hälsa att göra!

Kattis

Jag undrade också så jag zoomade in på receptet i kokboken på bilden 😛

Kattis

Ser nu att du kommenterat att du sett den. Sorry för lite dryg kommentar hehe

Ninna B

Ingen fara Kattis – det var ju faktiskt jag som skrev innan jag läst och tittat på inlägget ordentligt 🙂 Dessutom gillar jag din kommentar och tog den inte som ”dryg”, snarare som min typ av humor 😉

Ellen

Nu kom Isabella tillbaka till bloggen 🙂

Isabella Löwengrip

Förstår vad du menar, jag ska försöka hålla mig personlig. Inte lätt alltid. Kram

Angelica

Också kul att du är mer skriv i kommentarsfältet, det uppskattas verkligen! 🙂

Sara

Vi är många som förstår att man i vissa perioder behöver vara lite mer ”opersonlig” 😊 Du verkar må bättre nu, skönt!

Emma

💜 bra bloggvecka, 😁

Johanna

Jag trodde ärligt talat bara jag hade problemet ”mensvärk och långa toalettbesök”. Tack för att du delar med dig 😊

alice

det är jättevanligt! det frisätts hormoner som gör att livmoder+ändtarmen sväller och det skapar massa magproblem inför mens. livmodern tar mer plats-> klämmer ihop tarmen-> förstoppning. sen när mensen ska börja frisläpps hormoner som skapar krampaktiga rörelser inuti livmodern för att få ut själva mensen, och detta hormonet påverkar ofta tarmen med. så tarmarna krampar. inte kul att gå på toa då. 😮

Angelica

Samma här! ☺️

Sofia

Ah, jag har alltid undrat varför jag är
förstoppad vid mens. Har googlat utan resultat. Tack!😊

Jag visste inte om att det är därför! Tack.

Alltså power åt alla oss kvinnor som har så mycket extra med alla hormoner. KRAM

Ronia

Intressant, har inte alls hört det så. För mig blir det tvärtom, blir helt lös i magen och det känns som att mängden avföring ökar flera kilo under menstider. 😛 hahaha, kul för er att veta vaaaa.

Emma

Åh! Jag som också trodde att jag också var ”ensam” med det 😂 Tänka sig vad lite man pratar om kvinnokroppen i tex skolan (när jag gick där för ca 8 år sen) endometrios, baksnödigt, kramper, huvudvärk- vad är det? Helt sjukt egentligen och alla dessa jävla hormoner. Båda sina egena och preventivmedel…

Josefin

Johanna: Samma här!!

Ninna B

Men nu ser jag bilden på boken med receptet 🙂 Har en vilt hoppande kattunge i knät (och på tangentbordet) så det blir lite ofokuserat 🙂 Skrattar igenkännande åt små ”skvallerbyttor”, har tre såna själv!!! Inte lätt att vara ensam när man inte är helt ok, har just haft en matförgiftning när det var mina dagar att ha barnen, 2, 4 och 5 år. Jag trodde bokstavligt att jag skulle dö. Femåringen var helt makalöst fantastisk, utan honom hade det inte gått. Styrkekramar till dig!

Emma

Detsamma, det kom nät ja var själv med mina två en kväll, fick totalpanik, denna vecka har ja varit nyopererad och själv me dom hela veckan utan någon hjälp, det har blivit lite tråkig vecka, mycket film, men de får igen det nästa vecka, men man känner sig verkligen överbemannad ibland..

Elin

Haha vilken bra lösning och tänk vad mycket roligt pedagogerna får reda på!

Dusan

Hej Bella!
Jag och min syster satt ikväll och diskuterade era produkter. Som vi är jätte nöjda med. Men något vi båda har saknat är att produkternas förpackningar borde inte vara heltäckande. Det borde vara en slags smal rand på baksidan där man kan se in i förpackningen och se hur mycket som finns kvar. Helt plötsligt är produkten slut och då blir det panik här hemma. Vi har 4 apoteket här i stan men ingen med löwengrip deo tex!

AB

Jag har inte tänkt på detta, men jag håller med 😀

Lina

Ja. Precis som med sirap!

B

Men hur fungerar det med någon som lagar maten? Vem gör det? Städfirman?

Lisa

Det är de små stunderna man minns.. Som ni kommer kunna skratta åt det här i framtiden, underbart! Men jag beklagar mensvärken!

Veronica

Hur kan mensvärk leda till långa toalettbesök? Jag är inte bekant med fenomenet. Jag blev lite nyfiken…

Isabella Löwengrip

Jag vet inte om det är så vetenskapligt men för mig är det så iaf, himla märkligt 🙂

Sandra

Jag har läst att det beror på att kroppen jobbar så mycket med att få ut blödningen att tarmar etc inte har samma möjlighet att bearbeta maten och avföringen

Charlotte

Inte?
Det gör d för mig med – mensvärk = superkass mage (tänk magsjukan men bara en gång🙈😂)

M.B

Hormonerna som får mensen att ”stötas ut” påverkar även tarmen att bli mer aktiv, därav att många får fler och längre toalettbesök i samband med mensen 🙂

Maria

Jag blir superkass i magen också vid mens. Det är som att all mat samlats en vecka i mina tarmar (för dagarna innan är jag extremt trög i magen/lite förstoppad) och sen kommer mensen och det är som att jag inte gör annat än tömmer tarmarna. Mkt magknip på köpet så toalettbesöken måste skötas noggrant och inte stressas igenom. Kanske menar Isabella ngt liknande. 🙂

Emeliee

Det är så för mig med! Känns som att en kokosnöt vill ut ur magen. Kan sitta på toa i 1-2 timmar, jätte jobbigt.

Jessica

🙂

Anna

För mig leder den inte till längre toabesök men det blir desto fler istället. Blir askass i magen vid mens.

Maria

Haha som pedagog är det rätt kul. Man får höra en herrans massa tok från barnen 😜

Helene

Tycker ni ska ha glasflaskor till ansiktsprodukterna. Vet inte om du sett Loreal hydra genius men den är lyxig trots pris på 129 kr

Malin

Nej! Glas i badrum med klinkergolv är ju skitläskigt, händer ju att förpackningarna glider ur händerna.

Helene

Hur ofta har du tappat en ansiktsprodukt? I duschen kan jag förstå däremot.

m

usch nej

Mimi

Det är väl lika lätt att tappa som vad som helst? Förstår inte din kommentar. I mitt badrum blir det väldigt fuktigt efter att jag har duschat, ovh fukten kan ju göra att saker glider ur händerna. Oavsett om man är en fumlig typ eller inte.

Brn

Men mimi, hon menade såklart att följderna av att tappa en glasflaska på klinker inte är speciellt kul. Stod ingenting om att det är lättare att tappa den.

Martina

Tycker glas ideen var super! Mindre plast är bättre för vår miljö och helt klart lyxigare! 🙂

Emma

Älskar loreals serie i glasflaskor. Känns lyxig och krämen är underbar. Jag har sminkbord i rummet står aldrig i badrummet och smörjer in mig. Hur många dricker inte kaffe etc i kök med klinkergolv? Så inget farligt med glas.

Anna

Måste rekommendera menskopp till alla som har mens. Mitt liv har totalförändrats sedan jag började använda koppen. Byter/tömmer typ 2-3 ggr per dygn, sover hela nätter och blir inte uttorkad. Bra för miljön också! Även om den inte botar mensvärk blir dessa dagar SÅ mycket lättare och smidigare. Den branschen skulle du ge dig in i Isabella, snacka om kvinnorevolutionerande! Love it!

Ann

Åh vill också kunna använda menskopp.. köpte en för ett tag sen men jag fick aldrig in den? Var ju fasen svin stor och fatta ingenting 😫😫

Lina

Det tog aslång tid för mig att få kläm på min menskopp. Men när det funkar, och det gör det oftast tillslut, så är det svinbra. Det gäller bara att öva och ha tålamod. Jag kollade på massa Youtube-klipp om hur jag skulle sätta i och ta ur den tills jag hittade ett sätt som var bra för mig.

Sophie

Jag hade samma problem, märkte sedan att jag köpt den största storleken, så kolla om det finns mindre 🙂 första gångerna var det lite jobbigt att använda men nu är den världens bästa sak (man kan t.ex. använda den redan när man väntar på mensen)

Josefine

Agree! Varit mensfri sen jag var 14 år pga p-piller, äter numera inte det, så mensen har kommit tillbaka och nu har jag använt kopp fyra perioder, det är toppenbra!

Penny

Vad har mensvärk med långa toalettbesök att göra? Då ligger man väl halvdubbel i sängen av smärta. Men du har ju redan berättat för hela världen om er intima stund så då gör de väl inget om Sally gör de imorgon. Pedagogerna vet nog redan ändå😊

Evve

Man kan bli väääldigt lös i magen…

emma

Vissa blir extremt dåliga i magen, bl.a jag själv. Tänk magsjuka som nån annan skrev. Är hemskt :/

Jessica

Jag får jättehård mage vid mens – och därmed blir det långa toalettbesök… 🙂

Annelie

Lös i magen? 😂 Tror att många har det så, faktiskt- efter att ha googlat på det en gång när jag tyckte att det kändes lustigt. Men jo så är det, varje gång jag har mens kör magen igång.

Cecilia

Jag blir också bajsnödig varje gång jag får mens, så inget konstigt med Isabellas toabesök;)

E

Men Penny bara för att det är på ett sätt för dig är det inte så för alla. För mig är första mensdagen = timmar på toa, seriöst.

Sara

Hurra! ❤️😊

Martina

Känner igen det där!
Min tvååring är såå nyfiken..
Fick en kommentarer senast ”mamma bajsat” eeeh neeej det var min binda och nej du behöver inte titta!
Men svårt att hålla dem borta och vill gärna inte kasta ut dem och låsa dörren

J

Hej Isabella!
Jag jobbar som frisör och har endel barn som kunder. Jag har dessutom två egna småttingar här hemma (vet exakt vad du menar i inlägget ovan) 😉. Jag undrar om ni funderar på produkter för barn? Jag verkliiiiigen saknar bra hårvårdsprodukter för barn. De shampoon för barn jag provat förstör hår eller tvättar inte rent. Önskar ett bra parfymfritt spraybalsam, vanligt balsam, olja utan parfym och shampo som inte svider i ögonen. Jag jobbade tidigare med Paul Mitchell, de hade ett shampo för barn som hette Baby Don’t Cry, det va super.
Tack för att du inspirera mig varje dag!
Hälsningar
”en frisör”

E

+1 mycket bra produktidé 🙂 löwengrip baby/mini

Emma

Löwengrip Mini
Det hade helt klart varit något. 😂

E

Ja verkligen, och ned snygg förpackning och inte lukt av godis. Tänker mig en blandning grön/rosa förpackning beroende på färger på era andra schampoo produkter

Skriver under på denna!

Hehe barnen får följa med överallt i en viss ålder. Samma är det här, och att dem sen berättar vidare på dagis, japp det får man leva med ☺️

Caroline

För mig leder mensvärk också till långa toabesök, det är som att hela magen hamnar i obalans :p

Anonym

Åh detta inlägget gjorde mig varm i hjärtat! Det är inlägg som dessa som gjorde att jag uppdaterade din blogg flera gånger om dagen tidigare ❤️

Charlotta

Vi var på bad/minisim med tre-åringen och när vi klev in i fiket/där man tar av sig skorna frågade han ”vem ska bada med mig idag?”. Det skulle hans pappa, och sonen sa högt till mig ”har du MENS?”. Hm, ja, och nu vet alla andra på fiket det också. Fantastiska barn! 😂

Penny

Skyll dig själv om du berättar för ungen när han är 3år!

Hanna

Skulle dig själv? Varför skulle man hålla det hemligt?

Marja

Hur ska du förklara varför mamma blöder och har binda på sig ibland? Det är ju rätt många i den åldern som följer med i på toa då och då, och funderar på vad som händer. Jag tror på att förklara som det är men på en nivå som barnet kan ta till sig. Och varför ska man hymla om mens, det är väl bra om både tjejer och killar får inställningen att det är en naturlig del av en kvinnas liv istället för något som ska vara hemligt och konstigt?

*Skratt*, klockrent. Du är verkligen en imponerande kvinna måste jag säga:)

http://www.devote.se/hannakader

Emmz

Sally behöver ju inte berätta det för någon, eftersom du skriver om allt på bloggen haha.

Mia

Sally läser nog inte bloggen än så hon berättar nog fritt

B

Men ta inre allting så bokstavligt. Hon skojar till det lite och de flesta med barn vet att de kan berätta väldigt mycket på förskolan och att allting kan låta lite annorlunda när det kommer ur en barnmun 😄 Jag tror isabella är ganska medveten om att hon just bloggat om detta.

Det är standard här hemma med en extra person vid toalettbesök.. Herregud ibland drömmer jag om en stängd toalettdörr. Tänk som ens prioriteringar ändrats efter barn 😉

http://nouw.com/missj

Malin

Blir glad av inlägg med själ i. Härligt att du kan bjuda på dig själv och det är lätt att relatera. Brukade dricka guldmjölk på kvällarna ett tag, slutade mest för att det blev så krångligt med alla ingredienserna varje kväll men min mamma tipsade häromdagen att man ju faktiskt kan blanda rätt mycket av det i förväg och liksom ha stående i en burk. Ska försöka komma igång igen.

Karin

Härligt med ett personligt inlägg, som förr! ❤️

E

Jag brukar säga till föräldrarna att ”jag tar med en nypa salt allt som jag får höra om er och ni får ta med en nypa salt allt ni får höra om oss” 😉😅

Linda

För en mer internationell look på din serie tycker jsg den ska heta:

LOWENGRIP

Mycket snyggare och ger en lyxigare känsla! Skippa Ö:et! 🙂

Anna

Fast jag tycker att just Ö:et ger en exotisk känsla för kunder i andra länder.

Hannah

Var ensam en kväll med ett åringen, behövde verkligen gå på toaletten mitt i nattningen då jag också hade mens mage, spände fast dottern i sin matstol och satte framför mig på toaletten med vällingen!

Ja det kan jag förstå bli en utmaning, fy. Hoppas du mår bättre snart. vet själv att man inte är direkt på topp när man har mens.
kram
http://www.sofietenglin.se

Sofi

Haha, visst får man höra ett o annat som pedagog men det är ju inget man fäster sig vid. 😁 Alla gillar väl en kul liten bajshistoria 💖

Emma

Åh vad härligt, det gjorde mina föräldrar ofta med mig, vi är tre barn, du kan ju bara tänka dig vad vi lekte runt i badrummet 🙂 hihi! Förskolefröknarna är nog väldigt toleranta och härliga människor!

Hahaaa, glömmer aldrig när vi fick höra att min kusin (som då var fyra år) kom till sitt dagis och sade att hans mormor var kompis med Hitler. (Hans mormor flydde kriget och hon hade berättat för min kusin att hon en gång hade sett Hitler hålla tal, vilket han gjorde sin egen historia av.) 🙈

Johanna

Köpte bland annat eko tandkräm (JÄSÖN) på Whole Foods i London och reagerade över utbudet med nordiska namn på inhemska produkter (med å, ä, ö). Frågade och fick till svar att nordiskt klingande produktnamn säljer som smör!

Så behåll Ö:et i Lövengrip!

Alla kommentarer…
Skriv en kommentar
E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *