Nyförälskelse

När saker inte känns 100% ligger det alltid och skaver lite. Idag tog jag ett beslut som gjorde allting mycket bättre. Det var nämligen så att jag har haft en plan på att ta in en journalist till min nya plattform som släpps snart (som en modern version av en blogg) för att kunna hjälpa mig med mina texter. Planen var att diktera, alltså som en intervju, för att göra det mer effektivt för mig och att texterna skulle bli mer ordentliga. Jag tog egentligen det beslutet inser jag efter skilsmässan när det blev svårt för mig att vara personlig. Jag fick verkligen kämpa ur mig något varje dag. Ni märkte ju det.

Hur som helst. Inatt vaknade jag (i hotellrummet i Polen) upp med insikten av att jag i inte alls ska ha en journalist som stöttar mig med inläggen, utan att jag ska bli bättre på att sätta av mer tid. Jag har bloggat i 12 år och är inte redo för fem öre att minska det. Tvärtom så har jag hittat en nyförälskelse till att skriva igen, det har gått ett halvår sedan skilsmässan och jag börjar landa och må bättre. Då är det lättare att vara närvarande och framför allt, ärlig.

Det kändes bra att ta det beslutet. Det som skavde försvann. Jag kommer att behöva lägga mer tid på inläggen när plattformen lanseras men det känns bara fantastiskt roligt. Jag vill att ni ska känna er välkomna när ni är här inne, känna att jag är personlig med er. Den karriärsresa jag har framför mig är enorm och jag vill använda mina kanaler till att låta er komma nära den och mig, allt häftigt som sker men också när jag stöter på utmaningar och svårigheter, det är så jag kan inspirera andra bäst.

Så får det bli.

När jag kom hem med barnen lekte vi en stund och sedan blev det middag. Det väntade en veganvänlig tofu-gryta och sedan kunde barnen välja kyckling och broccoli till. Sedan fanns det vanligt ris och riven blomkålsris som jag åt till. Barnen mixade lite av allt.

Sedan läste vi böcker och lekte med lera till läggning. Nu har jag lagt en ansiktsmask och ska förbereda ”En fråga om framgång”. Vad säger ni om det jag berättade om ovan, låter det bra?

 1. Jag tycker att det låter jättebra! Jag tror att det skulle märkas att det inte riktigt var ditt språk och ditt sätt att uttrycka dig på och då skulle det förmodligen kännas väldigt opersonligt. Bra beslut av dig tycker jag. Överhuvudtaget så tycker jag att du är bra på att ta beslut. Heja dig! Kram!

 2. Jag tycker du väljer helt rätt. Du är en otroligt färgstark person och din blogg speglar dig. Har man följt dig under en lång tid så har man även följt den resan du har gjort i livet. Det är ingen chock att din karriär går spikrakt uppåt, och att bloggen fortfarande är så personlig och genuin är det som gör det så speciellt. Har du en period då det är segt att skriva, skriv just det. Men sluta inte att skriva och sluta inte med att vara du.
  Keep up the good work lady!
  Kram.

 3. Väldigt bra. Tror det hade blivit stelt. Bättre med lite småfel hit ich dit. Det blir mer levande. Ingen är ”perfekt”. Även jättekul när man ser att du kommenterar på dina svar igen.
  Tack för en bra blogg😊

 4. Åh men det låter som ett bra beslut! Jag tror många hellre läser färre inlägg än inlägg skrivna av en journalist som inte känns lika personlig…
  Massor av kramar till dig och tack för all inspiration och styrka du förmedlar! <3

 5. Låter som en superbra idé! Jag läser din blogg för att det är just du som skriver. Vore tråkigt att läsa om det inte var du som skrev. Så ett mycket bra beslut tycker jag! Alltid bra att följa sin magkänsla. Ska bli spännande att se den nya plattformen. Kram

 6. Jättebra beslut. Att på ett naturligt sätt få möta dig både i vardagen och i karriären, både i med- och motgång…….det kan vi bara få med dina egna ord. Lycka Till.

 7. Underbart att höra!! Du är en grym kämpe och inspirerar oss ”vanliga”! Så skönt att se dig berätta om alla olika nyanser i ditt liv, att du har det tufft ibland, men kämpar vidare 💜

 8. Vad glad jag blir att du inte tar in en journalist, för jag hade nog inte läst bloggen längre då. Jag älskar din blogg för att DU skriver den, det känns som en kontakt med DIG och att då någon annan ska skriva dina ord som ändå blir omformulerat till något mer proffsigt, skulle inte vara du längre. Tack för att du låter det vara, tack för att du inte tar ifrån oss din blogg och en bit av DIG så som du är. Med ibland bra inlägg, med ibland sämre inlägg, men det är en bit av DIG. <3
  Kram fina

 9. Jag vill bara säga att jag tycker du är stark och du har tagit dig igenom mycket. Jag kommer aldrig glömma när du berättade om det sexuella övergreppet du blev utsatt för utomlands. Jag tyckte du va så modig som vågade prata öppet om det. Låt aldrig det negativa komma åt dig, dom människorna som skriver så har inget bättre för sig och för varje negativ kommentar finns det 100 som tycker tvärtemot.

  BRA att du bestämt dig för att sätta av mer tid till skrivandet, det är en ynnest för oss! Tack

 10. Hej Isabella! Du har ju skrivit vid något tillfälle att du får hjälp med matlagning och liknande hemma. Vilket otroligt smart sätt att få tid till annat. Låter helt fantastiskt att kunna släppa det ibland och få den delen serverad 🙂 Det skulle vara jätteintressant att veta lite mer om hur det hela går till? Önskar du mat och vad som ska handlas och sedan är det någon som ordnar det åt dig? Lagar den personen maten hemma hos dig samtidigt som du är hemma eller lämnas det matlådor? Gud förlåt för alla frågor men tycker det verkar vara ett så himla spännande koncept. Fortsätt med det du gör för du gör det otroligt bra!

  1. En klassisk aupair kanske? Eller ett hembiträde som det hette förr i tiden som tar hand om hemmet och alla bestyr. Det mesta går ju att få Rutavdrag på så den tjänsten finns säkert att beställa via ett städbolag?

 11. Väldigt klokt av dig, för jag skulle nog vara den första som skulle sluta läsa. Jag älskar när det är äkta – när personen i fråga skriver. Skulle någon annan ha skrivit så skulle du kännas så långt bort och det skulle kännas som att din blogg försvann och jag skulle tappat intresset. Som sagt lite fel hit o dit är egentligen det som gör DET.

  Ta till exempel Annie lööv som driver sin egen instagram och skriver själv – mycket intressant för man kommer nära personen i fråga. Medan tex Stefan Lövgrens instgram som han inte skriver i sjäv- så opersonligt och blir direkt ointressant. Kollar aldrig i den.

 12. Tycker det är så coolt och kul att följa dig genom din resa, allt från att se dina snygga outfits, möten, inspirerande tankar, personliga inlägg (du bestämmer hur personligt) till lek i parken och mammagöra/gosstunder. Variationen är verkligen superbra, fortsätt så! Jag och många av dina läsare är jätteglada att du väljer att ta det beslutet. Följt din blogg väldigt länge (nilstiderna bland annat), tack för att vi får vara med på din resa och jag hoppas du inte låter negativa butternosar påverka dig. Vi är många på din sida coola kvinna!

  Kram

 13. Tror det blir toppen. Sa bra ocksa att lasa om beslut som tas om. “Gor om gor ratt”. Det ar modigt att Andra sig. tanka om. Jag ska forsoka bli battre pa det. Jag ignorerar ofta Nar det skaver, forsoker mer etc. Mkt battre att gora om, gora ratt. Jag blev valdigt inspirerad av detta! Thanks x

 14. Helt rätt, tycker jag 🙂 Du har ju en sådan stark magkänsla, den har ju tagit dig fram i de mest krokiga svängarna. Om du hade gått emot den känslan nu hade det troligtvis inte blivit så roligt som du hoppats och därmed kanske inte lika lyckat. Tycker att det är helt fantastiskt att du ens mäktat med att skriva under den här tuffa perioden, men eftersom jag alltid blir så himla inspirerad av dig så är jag väldigt tacksam över att du gjort det 🙂 Heja dig!!

 15. Tycker det låter som 100% rätt beslut, ska bli så coolt att följa dig på din resa (och då vill man ju att det ska vara du, och inte som en lång rad externt skriva artiklar)! Tänk om man hade fått följa Coco Chanel eller någon annan cool person som byggt ett imperium, dag för dag, affärsbeslut för affärsbeslut. Så coolt! Och jag tror att du kommer vara unik i din personlighet och hur långt du kommer gå!

  Tack för att du inspirerar mig, varje dag.

  Trevlig kväll!

 16. Klokt beslut! Det är nog svårt att förmedla exakt det du känner om någon annan skriver det och vi som läser här gillar ju dig och det du skriver! Håller med kommentaren längre upp om att det är bättre att du skriver om du är inne i en seg skrivarperiod, för vi förstår det 🙂 Livet är inte alltid på topp och då speglas det såklart i texten också, men vi finns kvar 🙂

  1. Måste även tillägga att det har varit toppklass på inläggen nu det senaste. En bra mix av allt och inläggen känns verkligen genuina!

 17. Tycker det låter fantastisk bra. Skönt att du kommit till insikt om det och vill ge så mkt av ditt liv till oss läsare. Jag har sagt det förut men jag beundrat dig verkligen för att du fortfarande vill blogga efter alla hemska kommentarer som du får. Jag beundrar dig inte mest för din karriär utan för den härliga tjej du verkar vara

 18. Jättebra! Gillar dig, dina produkter och din blogg! Jag brukar ta dig som exempel när jag ska nämna någon person som jag ser upp till.
  /Hanna

 19. Hej!
  Jag tänkte fråga om något helt annat. Jag försöker också äta mer växtbaserat men behöver samtidigt mycket energi för att hålla tempot uppe på jobbet (är också egenföretagande). Därför försöker jag hitta vad som passar mig, just nu är jag inne i en period där jag varit väldigt noga med att få i mig tillräckligt mycket kolhydrater och kalorier för att orka (blir lätt för lite mat när jag äter vegansk). Därför tänkte jag bara höra med dig varför du väljer blomkålsris istället för ris? Känner du inte att du behöver kolhydraterna för att orka? Frågar mest för att jag försöker hitta ett sätt som funkar, kanske är det bättre att skicka kolhydraterna men känns som det inte finns så mycket kvar då hehe….
  Tack för en bra blogg! Låter jättebra med din plan, klart vi vill att du skriver, det är ju därför vi läser! 🙂

 20. Bra beslut. Vi har genom bloggen fått hänga med på både upp och nedgångarna i ditt liv. Om du går igenom en tuff period så skriv det till oss istället för att försöka dölja sorgen och pressa ut ett inlägg. Vi är många systrar här <3

 21. Ett bra beslut! Din blogg är allra bäst då den bara är din och det är du som skriver. Härligt att vi fortfarande kan, trots dina expanderande bolag, få följa med din resa på ett personligt plan. Tack! Kram <3
  H. 17-årig följare sedan fem år tillbaka

 22. Absolut det rätta beslutet! Du är så fantastisk att följa och jag tycker din mat och hälsoresa är väldigt inspirerande. Så bra att du ger barnen vegetariska/veganska alternativ. Det är framtiden!
  Kram

 23. Du känns så ärlig i dessa inlägg och jag tror inte det skulle bli på samma sätt om någon skrev åt dig. Jag älskar dina inlägg, så mycket inspiration och för mig spelar det ingen roll om det skulle dyka upp ett stavfel eller en konstig mening – det känns äkta. Tack för en inspirerande blogg!

 24. Jag har gått igenom svår skillsmässa och har full förståelse för dina ”opersonliga” inlägg. Tidigare brukade jag ta bilder på dina utvalda inlägg på engelska och skicka till mina vänner i Serbien för att inspirera dem. Jag märkte själv att det blev allt mer sällan när du mådde som sämst. Nu senaste veckor är det typ varje dag att jag inspirerar dem med dina kloka ord. Så självklart tumme upp för mer personlig blogg. Fast du är bäst oavsett!

 25. Tycker det låter som ett väldigt bra beslut och jag blir glad sv att läsa att det är du som kommer fortsätta skriva 🙂 även om du hade använt diktafon så hade det nog inte blivit riktigt ”ditt” språk. Kul att du fortsätter satsa på bloggen 🙂 tycker allt fler går över till instagram och blir mindre personliga och då tröttnar jag.
  Vill också säga tack för att du fortsatt blogga under en jobbig tid i ditt liv och jätte kul att du börjar må bättre och kan vara mer personlig. Kram

 26. Men vad uuunderbart att du 1. har kommit fram till en lösning och 2. att du kände att det klickade och lirade med dig, och 3. att du agerar på det.

  Fattar helt att tankarna på att ta in nån annan finns, och dfet är ju bara symptombehandling för själva problemet (eller utmaningen som jag säger) finns ju kvar och kommer bara förflytta sig om du inte tar tag i själva kärnan. Jag älskar när man vaknar upp och känner de där ”klicken” om hur man ska göra. Way to go!

 27. Först och främst tycker jag inte att bloggen varit opersonlig!
  Jag såg en kvinna son kämpade på och jag kände väl igen mig i att ta mycket jobb och vänner till hjälp för att ”slippa tänka”
  Sakta men säkert landar man mentalt och plötsligt mår man så himla bra igen.
  Du verkar vara där nu och det glädjer mig!
  Du får ha sämre perioder utan att bloggen ska krystas fram.
  Ta hand om dig själv före bloggläsarna, även om det är ditt jobb/passion.

  Lycka till med nya plattformen!
  Kram

 28. bra beslut…..jag tycker bloggen bara varit stel,med all förståelse……men för mycket egobilder som bara blir att man scrollar ner……så detta blir perfekt att du kommer bli mer närvarande privat som förut…..man vill läsa en mening med en blogg o inte bara få se klädbilder…..det har inte varit din blogg i min mening……så nu hoppas jag att du är tillbaka….tack

 29. Tycker det är ett bra beslut. Trots att Du skulle ha dikterat så skulle det inte vara din text. Förstår du hur jag menar? 😊. Trots att det skulle vara dina ord så skulle det alltid finnas en annans tutch på inläggen, kanske små ändringar från början och med tiden så blir det mer och mer inte du och tillslut någon annans.. Blogger är ju Du och Din! Och vist, du har haft en svacka, men du har bloggat i 12år (har följt dig i alla) så att få svackor och fundera är ganska normalt! 😊. Du är bäst Isabella!

 30. Helt rätt beslut. Att outsourca bloggen (på ny plattform eller inte) hade ju varit som att göra ett rent magasin av den och det finns ju många sådana att läsa. Tror många tappat intresset ganska omgående då.

 31. Alltså det här är helt löjligt, men jag är jäkla pepp och taggad för din nya plattform. Jisses! Ser verkligen framemot all inspiration.
  Tusen tack för att en bra blogg.
  Skulle ha blivit så himla besviken om du hade tagit in någon annan för att skriva. Professionellt? Ja. Personligt? Nej.

  Heja heja!

 32. Bra beslut! Skönt att gå efter magkänslan 🙂 Sedan får man ju alltid ändra sig och i framtiden kanske du känner att du vill testa ändå!

  Du är en fantastisk förebild!

 33. Hej Isabella!
  Jag är en sån här ”följare” och beundrare av det du gör men utan att synas i kommentarsfält eller så.. Har läst din blogg i många år nu. Du är en sån stor förebild, du skulle bara veta. Tycker det låter toppen att du själv ska skriva även i fortsättningen!! Lycka till med allt och du gör det fantastiskt bra! Kram /Från en egenföretagare som är några år äldre än dig, 2 barns mamma och med ett driv som ibland gör att jag blir missförstådd tyvärr – trots att jag bara vill leva mitt liv och nå mina drömmar.

 34. Sounds great! I was afraid you were going to back down a bit with the new blogg, so I’m happy to hear that it will be more personal than I thought. Looking forward to it.

 35. Superbra!
  Det är så himla roligt att få följa dig i din karriär. Jag blir verkligen inspirerad av allt du gör.

  Att även få se när du stöter på problem och hur du löser dem tycker jag verkligen om.

 36. Du är en sådan bra förebild även i det att du vågar gå på magkänslan och ändra dig om något inte känns bra!
  Jag följer gärna med på resan även i framtiden ❤️

 37. Roligt att höra att du fortsätter skriva själv, men framför allt härligt att du börjar må bättre! Jag blir imponerad över hur du klarar att bolla allting du gör, och jag försöker ta till mig när du kommer med tips. Efter fyra års studier började jag jobba för ett halvår sen och jag får knappt timmarna att räcka till med ett ”vanligt” jobb, så du är en stor förebild så som du får ihop din vardag (av det som vi får se utåt)!

  1. Om det är så att elaka kommentarer är satta på moderering och inte godkänns så är det fantastiskt! Så jäkla less på att läsa elakheter, och konstruktiva kommentarer kommer fortfarande igenom ang miljö tex och feminism (senaste inläggen).

  2. Tror hon godkänner kommentarer som kommer med konstruktiv kritik men är de bara otrevliga och elaka så finns det ingen anledning att godkänna dom. Tycker det är så skönt att det blivit lite hårdare mot alla elaka kommentarer som härjat här senaste året.

 38. Åh vad bra, hade verkligen saknat om du inte skrev texterna själv! Det är ju ändå något personligt, de egna texterna. Hoppas du aldrig slutar!

 39. Det låter bra att inte ta in en journalist som skriver. Det skulle kunna vara mer effektivt att göra så, men det blir inte samma sak som när du själv skriver. Jag som läsare vill läsa helt utifrån dina tankar och perspektiv. Hellre lägga mer tid på skrivandet och känna att det blir 100 % bra och i sådana fall försöka effektivisera någonting annat. Vad roligt att du har fått en nyförälskelse gällande skrivandet igen!

 40. Utan tvekan det absolut bästa beslutet! Jag tror aldrig jag har kommenterat på din blogg men kan inte låta bli att göra det nu. Din blogg är ju du. Dock förståeligt att du tog det första beslutet direkt efter skilsmässan. Det måste ha varit otroligt tufft att vara personlig när du just då inte ville dela något personligt. Nu märks det att du är på banan igen och mår bättre. You go girl!

 41. Jaaa! Toppenbra idé, det ska vara du som skriver.
  Fler än jag har nämnt detta men vore det inte kul om du skrev ut recept på det du äter ibland? Allting ser så väldigt gott ut och det är bra inspiration för oss andra som försöker äta mer vegetarisk/vegansk.

 42. Vad roligt att höra att du börjar må bättre nu, det märks även på dina blogginlägg 🙂 Skönt att du bestämt dig för att fortsätta skriva själv!

 43. Mycket bra! Tycker det är helt rätt. Det är ju ändå för att du är du som folk läser. Jag som själv arbetar som redaktör och har läst journalistik gillar så klart välskrivna texter men hellre lite ”fel” och att man känner att det är äkta och att man är nära personen som skriver, än att det är perfekt. I artiklar och böcker mm är det noggrannare, men på en blogg ska det vara personen bakom som kommer fram. Det tror jag du hade gått miste om en del om du haft en skribent som hjälpte dig.
  Bra beslut 🙂

 44. Låter mkt bra! Är så glad över bloggens vändning igen – har inspirerats av dig länge och blev tyvärr trött på den yta man mötte i bloggen efter skilsmässan. Så opersonligt och ”tillgjort” (min upplevelse alltså, menar verkligen inget illa). Sedan kan jag iofs förstå, när du beskriver ovan vilken tuff period det var, att det blev på det sättet. Inte lätt att inspirera och dela med sig av tankar och vardag när man går igenom sitt livs tuffaste period. <3 Glad att du fortsätter skriva själv, det är ju ditt liv och din resa man vill följa! 🙂

 45. Härligt, tror det var helt rätt beslut! 🙂 Känner igen mej i att ibland kommer dom bästa besluten och idéerna till en när man minst tänker på det, som när man sover 😛

 46. Fantastiskt! Modigt och ärligt. Fint lyssna till hjärtat. Eller magkänslan = samlade livserfarenheter. Kul! Ser fram emot fortsatt intressant läsning!

 47. Har länge funderat på, och då antagligen missat när du berättat i bloggen, hur du gör med mat och middag under veckodagarna. Maten ser så god ut och framför allt verkar det inte vara samma vanliga mat varenda dag utan lite nytt då och då. Är i behov av lite inspiration för att lösa den biten själv till årskiftet när jag går tillbaks heltid till jobbet.

 48. Vilket bra beslut! Har alltid gillat de inläggen där du är mer personlig och bjuder på dig själv, samt småglimtar från vardagen med barnen. Uppskattar även dina dagliga outfits 🙂

  Önskar dig en fin kväll!

 49. Jag älskar din blogg. Har följt dig dagligen i ca 6 år. För mig är de personliga inläggen bäst. Eller när du skriver om din vardag och dina barn. Jag är själv tvåbarnsmamma och älskar att läsa om ”kända personer” och deras liv utanför det kända. Aja hoppas du förstod 🙂 kram från Skåne

 50. Tack för en bra blogg, och jag tycker att det är bra att du gör den själv, eftersom den är så personlig. Ett tips är ju att istället använda en diktafon eller inspelningsapp, för att samla idéerna och så kan man sammanfatta snabb lite senare, när man har tid. Man kan ladda ner bästa dikteringsappen från Philips helt gratis, https://www.philips.se/c-m-pc/diktafonloesningar
  Själv har jag en diktafon som har bra batteri, massor med minne, och den ligger alltid i handväskan. Gör ofta intervjuer, och då är den verkligen perfekt, eftersom mna kan fokusera på samtalet istället för att sitta och anteckna samtidigt. Ha det bra!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..