Bebisbesök

För fem veckor sedan fick Emma som är delägare och försäljningsdirektör i Flattered, en liten Harrison. Idag fick jag chans att få bebisgosa och det var helt klart höjdpunkten på kontoret idag. Det är så magiskt att få sitta ner med en nyfödd i famnen och bara andas in den ljuvliga doften. Jag vill definitivt ha fler barn i framtiden men jag har mycket på min lista som jag vill hinna med först. Förut, när jag var gift sa jag 100 miljoner i omsättning för LCC men det är reviderat till att vi når en halv miljard och verkligen är etablerade. Det kommer ta några år såklart men den dagen Gillis och Sally får ett syskon vill jag kunna pausa jobbet mer. Kunna dra vagnen och bara njuta av lugnet utan att behöva ta telefonmöten samtidigt. 


Jag tycker att det är så roligt att det blir fler bolagsbebisar, det har blivit ett gäng under åren och just nu går vår marknadschef i LCC och väntar in nedkomst. Jag vill verkligen vara en chef som peppar till familjeliv trots karriären. Hos oss ska man få ihop det. Aldrig aldrig känna att man måste välja. I framtiden hoppas jag få ha en förskola i anslutning till kontoret. Det finns inte tid att bygga det idag men någon gång. Och på tal om barn väntar strax en välgörenhetsmiddag för utsatta barn i Sydafrika. Hoppas att Project Playground får in mycket pengar på auktionen, heja! Ha en bra fredag :- ) 

 1. Det är fint av dig att vara så accepterande även om man kan tycka att det är något som borde vara självklart. Men så är det ju inte tyvärr. Det är nog otroligt härligt för dina medarbetare att verkligen veta att de har den stöttningen 🙂

 2. Vilka förmåner har man som anställd hos dig när man är föräldraledig?Tänkte främst på kompensation om man tjänar över F-kassans tak.

   1. Det har hon sagt att de inte har väl? Än. Tjänar själv över taket och den där kompensationen vill man inte vara utan 🙂

  1. Sjukpenninggrundande inkomst vid beräkning av föräldrapenning 2017 är högst 448000 kr dvs drygt 37000 kr i månadslön. Förmodligen är det inte så många av de anställda som har högre inkomst.

   1. Fast det spelar ingen roll. Man får ju bara 80% av sin lön. Har man kollektivavtal så puttar de till upp till 90% av sin lön. I 6 mån brukar det vara.

 3. Glömmer du så snabbt om vad du skriver? För några veckor sedan skrev du att du DEFINITIVT är nöjd med dina två barn och att du inte vill ha fler.

  1. Hon blev väl sugen nu när hon myste med en bebis, som alla blir. Lite som ”jag ska aldrig mer dricka” när man är bakis, några veckor sitter man där med en öl.

  2. Maja – du får nog ta och läsa lite till. Hon har skrivit att hon vill ha fler men just nu är hon nöjd med dem två hon redan har. Hur påverkar detta ditt liv? Vill hon, så kan hon ändra sig. Du vet väl att normala människorna ändra sig? Allt är inte skrivet i sten. Annars skulle alla vara fast i det dem så att man skulle gör när man gick lågstadiet.

   Så, tänk till lite innan du skriver en sån dum kommentar.

  3. Hon skrev inte att hon inte vill ha fler barn! Länka det inlägget för jag är helt enkelt säker på att hon aldrig påstått att hon är färdig på barnfronten 🙂

   1. Jo även om man säger att man är glad för de två barn man har så kan man fortfarande vilja ha fler nån gång i framtiden 🙂 hon menade ju att bara att om det nu inte skulle bli så att hon kan skaffa fler barn så är hon glad för de hon har. Tycker det är en fin inställning 🙂

 4. Förstår att tanken med en förskola nära arbetsplatsen låter bra men vad tjänar man på det? Att lämna senare och hämta tidigare för att i stället spendera tid i bilen eller kollektivtrafiken tillsammans? Fördelen med en förskola nära hemmet är bl a att barnen följs åt när de börjar förskoleklass samt att föräldrar kan hjälpas åt att hämta på eftermiddagen. Det är ju inte så att man kan slinka inpå förskolan och säga hej på lunchen direkt! 🙂

  1. I usa där min svägerska har barnen på förskola på sjukhuset där hon arbetar så äter hon lunch tillsammans med sina barn inne på förskolan. Låter bra!

  2. Är det så bra i barnets perspektiv att ha en förskola vid sin förälders jobb? För det första skulle de få vara i samma byggnad mitt inne i stan utan en utegård. Och skulle det finnas en utegård skulle den inte ligga i grönskan och vara omgiven av stadstrafikens avgaser. Barnen skulle förmodligen gå längre dagar för att föräldrarna skulle bli bekväma vid att barnen finns nära till hands. Jag utbildar mig till förskollärare just nu och jag skulle inte vilja arbeta på en förskola rakt ansluten till ett företag. Hur fungerar det ens i praktiken? Förskolan har en läroplan som ska följas, och FN konventionen om barns rättigheter samt skollagen.
   Näe jag vill inte att vårt samhälle ska börja likna USA, de är inga förebilder…Tycker jag personligen.

   Du säger att ditt företag ska vara familjevänligt. Man ska inte behöva välja mellan karriär och familj. Ändå lämnade du din man för karriären? Det låter konstigt? Fast jag förstår ju att vi inte vet hela sanningen och det kommer vi heller inte få göra eftersom det är en privat angelägenhet. Och det respekterar iallafall jag. Jag blir bara ledsen för du verkade älska honom så mkt och så lät du karriären komma emellan er. Varför är pengar och framgång så viktigt för dej? För mig känner jag mej som mest hel och förmögen när jag är älskad och älskar tillbaka. Utan min familj som finns där hemma och stöttar efter en dålig dag på tex jobbet, jag vet inte vad jag skulle göra. Det är dem som får mig orka fortsätta kämpa och det är dem jag lever för. Jag lever för våra lediga dagar tillsammans då vi bara får vara vi och vi kan göra något roligt tillsammans och stänga av våra telefoner och glömma vardagens alla krav på oss. Sen om jag har en ny bil, nya kläder, massa pengar på kontot, det är inte lika värdefullt för mig. Visst är det skönt att inte vara beroende eller inte ha råd med vissa saker men att få kämpa lite för tex en resa gör att jag uppskattar den mer när den väl blir av. Jag blir mer ödmjuk mot dem som mår dåligt eller har det sämre. Jag känner en förståelse för att vi har olika förutsättningar men att vi alla är lika värda oavsett.

   Hoppas du får en bra födelsedag idag! Grattis!

  1. Välkommen till de stora bolagen/koncerner så förstår du nog behovet av direktörer och val av titel. / Kvinnlig direktör

   1. Jobbar på ett globalt företag med över 50000 anställda där ingen är direktör. Företaget går väldigt bra kan nämnas så ja, din kommentar beror på….? Är Bellas bolag i behov av en direktör? Chef? Somna om. /LinjeCHEF som har direktrapporterande ’Direktörer’

   2. Fast direktör är en personlig titel och inte en befattning. Man kan t ex vara ekonomichef med titeln direktör. Engelska ordet director betyder styrelseledamot.

   3. JG
    Vad trevligt att företaget går bra men vad har det med detta att göra? Din kommentar va till ingen nytta. Hoppas du vaknar på rätt sida imorgon.

 5. Åh vad roligt att du vill ha en förskola i anslutning till kontoret. Jag har faktiskt tänkt att det vore något du borde kika på att starta iom ditt tänk kring karriär-familjeliv. Det var Många som höjde på ögonbrynet när jag sa att jag skulle plugga heltid på distans och jobba heltid samtidigt som jag har familj.. ”Hur ska du få det att gå ihop?”, ” Du kommer gå in i väggen!” , ”Hur har du tid över till barnen?” och liknande kommentarer kom dagligen. När jag slängde in körkortsplugg och liten bebis i den mixen blev folk helt förfärade. Att ta med en liten bebis till innedagarna i skolan alt lämna hemma med pappan var helt ofattbart för många klasskamrater. Vet inte huuur många gånger jag fick höra att de minsann inte kunde va ifrån sina bebisar när jag lämnade lillen hemma med pappa. Han är med sin far, vad är det som är så hemskt med det?! Jag påstår inte att det var lätt, mindre sömn och mer planering men nog fasen gick det. Tänkt hur mkt lättare det hade varit med lite positivitet runtomkring 🙂 Nä, önskar fler har ditt nytänkande kring karriär och familjeliv.

  1. Det låter onekligen imponerande att hinna med allt det samtidigt. Men jag undrar ändå varför, om det nu inte är för att man måste?

 6. Åh, bebisar är så underbara.

  Blir lite förvirrad nu. För några veckor sedan skrev du att aldrig någonsin kommer gifta dig igen, och OM du någonsin skaffar dig en ny partner kommer ni vara särbos. Hade du tänkt bo särbo med pappan till nästa barni så fall?
  Låter tufft….
  Vill man inte dela på vaknätter och familjelivet med den lille bebisen?
  Nyfiken hur du resonerar kring detta.

  1. +1. Känns inte så kul för eventuellt framtida barn att inte mamma och pappa bor tillsammans även om dom är tillsammans. Hade varit intressant med din input angående detta.

   1. Hon har aldrig påstått att de ska vara särbos om de får barn ihop. Hon har endast sagt att hon inte vill gifta sig och att de ska vara särbos ett bra tag först. Man behöver liksom inte skaffa barn direkt när man inlett ett förhållande.

   2. Jag har en vän vars föräldrar är särbos och har varit det under hela hennes liv och det har blivit människa av henne och hennes bror ändå 🙂

 7. Varför kunde du inte pausa lite eller dra ner på tempo för din relation till din män? Jag lever själv med en som jobbar mkt och är borta mkt. Det är jättepåfrestande ibland för jag känner mig ensam och saknar honom och han känner likadant. Men han har valt det yrket och det är bra betalt. Vi löser det genom att alltid prioritera förhållanden och ge oss tid som par så att vi håller kärleken och relationen i liv. Vi mår bäst när vi får vara i varandras sällskap.

  1. Samma här! Min man är ifrån mycket men vi försöker att få det att funka. Tycker människor rent generellt kastar bort förhållanden för lätt. Minsta motgång eller imperfektion och partnern är utbytt. Gräset är dock oftast inte grönare på andra sidan.

   https://nouw.com/Missj

   1. I – och jag är sjukt trött på folk som ska tycka till om hur andra väljer att leva sitt liv. Vad gör det dig om en kvinna inte träffat rätt man att skaffa barn med utan skaffar barn själv?

   2. I, och vad gör alla andra föräldrar då, om inte skaffar barn för att slippa vara ensamma/vilja ha någon att ta hand om? Är väl inte direkt någon som skaffar för att vi behöver fler barn på vår extremt överbefolkade planet?!

   3. Men oj I hur resonerar du nu?! Tror du på fullaste allvar att folk ”skaffar” barn ensamma för att slippa vara ensamma?! Har flera ensamma mammor i min närhet som inseminerats men inte för att slippa vara ensamma utan för att deras största önskan här i livet är att få barn men inte har en relation. Det finns ju faktiskt kvinnor som inte har en man och som börjar känna att tiden rinner ifrån dem. Tycker du är fruktansvärt okänslig som ”är så sjukt trött” på dessa kvinnor. Spyr!

   4. Vad hade det med saken att göra? Skulle Bella skaffa en trea för att slippa vara ensam, när hon redan har två ungar då eller? Låter snarare som du automatiskt antar det om alla som använder insinimering oavsett hur orimligt det är.

   1. Förstår inte alls din kommentar. Får man som gravid inte längta tills bebisen kommer ut eller? Tro fan alla vet att det är jobbigt me bebisar men man kan väl längta ändå?

 8. Nyligen skrev om vikten av att lägga två timmar på jobb varje kväll. Hur går det ihop med att sträva efter att ens anställda ska kunna kombinera karriär och familjeliv? Om man jobbar heltid och dessutom ska lägga ytterligare två timmar varje kväll så blir det inte mycket tid kvar att vara med sina barn.

  1. Det beror ju på vilket jobb man har. Jag jobbar hemma på kvällarna, men det innebär inte att mina medarbetare gör det eller att jag förväntar mig att de ska göra det. Snarare ber jag dem att hålla sina arbetstider för att orka i längden. Vill inte ha medarbetare som är utarbetade. Jag förväntar mig inte heller att de svarar på mail eller samtal på efter arbetstid.

  2. De anställda behöver kanske inte lägga ner lika mycket extratid som den som faktiskt driver företaget 🙂 ägaren brukar ha lite mer ansvar på den fronten.

  3. Hon lägger ju 2 timmar på kvällen när barnen somnat FÖR ATT kunna vara mer/längre med barnen på eftermiddagen.

 9. Så mysigt! Du verkar verkligen ha lyckats med en öppen och modern arbetsplats.

  Tänkte höra om du skulle kunna ha ett vänner sökes inlägg snart igen. Det vore härligt att träffa lite nytt folk och få nya perspektiv och inspiration.

 10. Hur kommer Gillis och Sally att känna för ett syskon som får mer tid än vad de fick som barn. Alla dessa motsägelsefulla uttalanden hur ska man ta dem på allvar. Det enda jag tror på är din vision om en halv miljard i omsättning, som vision och mål.

  1. Men lägg ner. Gillis och Sally får tid med sin mamma. Tyvärr kan hon inte ha dem mer än på halvtid då pappan faktiskt också har rätt att vara med sina barn.

  2. Hon berättar bara om sina tankar och hur hon tänker kring framtiden. Det är inte meningen att du ska lägga dig i eller ta något på allvar eller inte allvar.

  3. Mia, har du svårt att läsa eller att förstå, eller kanske båda delarna.
   Hon skrev att hon önskade dra barnvagn utan att ta ett telefonmöte samtidigt. Det är väl snarare känslan för henne själv att vid ev fler barn, ha kommit så långt med företaget att hon kan koppla av på ett annat sätt.
   Tror du en sovande bebis i vagn, har en känsla av att ”mamma har inte tid med mig”?

  4. Min mamma fick en sladdis och la ner mycket mer tid på honom än hon gjorde på oss (även om hon la ner massor av tid på oss också). Hon gjorde allt hon ångrade att hon inte gjort med oss, rättade till alla misstag hon lärt sig av, och hade råd att vara hemma med honom massor. Hennes syrra gorde likadant med sin sladdis. Hur känner jag för det? Enbart glad såklart! Jag älskar honom, och unnar både honom och henne det. Tror det är så de flesta syskon känner, man jämför sig inte på samma sättt med syskon som som kommer i en annan kull 10 eller 15 år senare.

 11. Tänk om fler chefer/ägare tänkte och agerade som du! Du kommer locka till dig och behålla kompetens om du möjliggör att de anställda får arbeta på premisser som gör att vardagen fungerar. Vi kan inte fastna i gamla vanor och tankesätt och i det är du en förebild!

 12. Man har rätt att ändra sig ang att skaffa barn utan någons åsikt. Man har rätten att jobba hur man vill utan andras åsikt. Man har rätten att separera från sin man om man vill det. Alla dessa rättigheter har Isabella. Även väljer ni att hoppa på henne??? Alla byter vi tankar och åsikter någongång … alla gånger funkar inte vardagen som man kanske önskat eller ville. Så är livet. Tackolov för det!!!!! Lycka till isabella

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..