Vinterkläder

– I samarbete med Babyshop –

Nu när det börjar bli kyligare är det dags för nya vinterkläder! Sally har ärvt ett sett från Gillis men jag gillar att ha dubbeluppsättning om något blir blött . För en småbarnsförälder är vinter lite förknippat med långa stunder i hallen på morgonen innan man får på alla barnen kläder. Jag brukar lägga in en kvart extra i schemat för att kunna klä på i lugn och ro. Stressar jag på låser det sig lätt och då tar det ännu längre tid. Babyshop pratar mycket om Three Layer Principle. Det är precis vad det låter som, tre lagers-principen. Det kan ni också se på deras hemsida för mer inspiration. Där har det kategoriserat vinterkläderna i tre olika lager, läs mer här. Jag har valt vinterkläder som är rejäla och som tål ordentligt med kyla och blötsnö. Jag har lärt mig att ull-plagg nära huden är det absolut bästa för att hålla sig varm och torr, som tillexempel ett underställ. Sen bygger man på med ett lager som är värmeisolerande och tillslut ett lager som skyddar mot vind, regn och snö.

Nu behöver många fylla på vintergarderoben. Eftersom det kan vara lite dyrare med vinterkläder så får du, med koden ISABELLAOKTOBER, 10% rabatt på kläder och skor till ordinarie pris hos Babyshop.se och är giltigt till och med 14/10 2017. Rabatten kan inte kombineras med andra erbjudanden och gäller ej på Mini Rodini, Bobo Choses och Stella McCartney Kids.

– I samarbete med Babyshop –

 1. Jag körde också svart overall till min dotter (pga snygg färg) tills jag märkte att hon blev i princip osynlig i vintermörkret. Därför kör vi numera glada starka färger, ett litet tips!

   1. Aldrig sett en förälder med ficklampa på lekplatsen för att hitta sitt barn i mörkret. Det blir ju mörkt redan vid 16 och då är man fortfarande ute och leker. Du vet väl att reflexer behöver en stark riktad ljuskälla för att synas?

   2. Vi har alltid reflexvästar på barnen i lekparken. De syns bättre då, eftersom det ofta finns belysning i parker, på bilar, cyklar. Och ja, vi hae ofta ficklampor med i mörkret, vid lekparken. Skulle inte ha ut barnen i mörka kläder.

 2. Klä på på morgonen slipper jag. Bilen i varmt garage och lämnar 6.30 till frukost, så behövs bara en jacka. Såå skönt.
  Idag däremot i det härliga vädret hämtade jag två galonklädda sandmonster. Dem spolade jag av med vattenslangen innan de fick komma in i huset. Och bilstolarna är ett hopplöst sandigt fall.

  1. Men leran syns väl på alla färger utom just lergrå? Och lergrå overaller skulle nog inte sälja så värst bra.

  2. Varför måste allt vara praktiskt? Varför får barn inte se skitiga ut? Alla vet väl om att man blir skitiga av att vara ute och leka?

  3. Det är praktiskt!
   Tro mig. Min tvååring har en klarguljacka för att vi lätt ska se honom.
   Ett litet tips så där ….

 3. Hej! Du har ett bättre ordförråd på svenska än din engelska översättare har på engelska. Hen översätter såhär: Now when it’s getting cooler outside, it’s time for new winter clothes! Sally has one of Gillis’ old sets, but I like to have two in case anything gets wet. For a parent of two, winter is associated with spending lots of time in the hallway dressing your children

  Jag hade skrivit såhär:
  Now that it’s getting colder it’s time for new winter outfits! Sally is wearing one of Gillis’ laid off winter sets, but I like having a double set in case anything gets wet. As a parent of young children, winter is somewhat associated with mornings where you’re finding yourself in the hallway for quite some time before all the kids are dressed.
  .

  1. Vi är många som beklagat oss över den låga språkliga nivån i den engelska bloggen. Hittills har Isabella totalt ignorerat denna feedback så gissar att den översatta versionen helt enkelt inte har tillräckligt med läsare/visningar för att hon ska vilja investera pengar i den. Jag hoppas att de två tjejer som översätter den engelska bloggen gör det gratis, för arbetet är inte värt ett öre.

 4. Vilka härliga och rejäla barnkläder, stövlarna ser toppen ut! Och vilken underbar rosa färg! Har gärna rosa på mina tjejer och får då ofta höra att det är opraktiskt. Men det är ju knappast så att rosa kläder blir smutsigare än andra även om det syns mer på ljusa kläder. Jag vill dock inte att mina ungar ska vara smutsiga även om det inte syns. Jag tvättar när det ser för bedrövligt ut, och vilken tur då att det finns barnkläder av riktigt bra kvalitet som tål både lek och tvätt!

 5. Lager på lager-principen är gammal som gatan. Den rekommenderas i min gamla scouthandbok från 60-talet. Och gäller än! Trevlig helg därute!

 6. Vilka fina mössor/skimasks (?), verkar superpraktiskt då jag tycker barnen ofta blir så kalla om nacke och hals. Vad är det för märke på dem? Letade på babyshops hemsida men hittade inte dem.
  Tack för en bra blogg!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..