Fem små råd

Börjar morgonen med fem snabba råd:

1. Du är aldrig för mycket. Förminska dig aldrig. Dämpa inte ner dig för andras skull. Världen rymmer dig, jag lovar. Men om din omgivning inte låter dig blomma är det dom som behöver bytas ut hur hårt det än låter. Människor som vill dig väl genuint vill lyfta dig och njuter av att se dig växa.

2 Var rädd om din energi. Min ork är min största tillgång. Jag tror inte att jag orkar mer än någon annan egentligen men däremot är jag extremt rädd om vad jag slösar min energi på. Våga tacka nej till sådant som äter din energi. Det ger dig mer ork till det du gillar, vilket i sin tur ger ytterligare med energi. Det blir en positiv spiral. Jag har knappt något som tar min energi negativt i min vardag idag. Att skapa den miljön gör mig extremt stark och hållbar. Folk tror ibland att jag kommer att gå in i vägen – Jag har aldrig varit mer skärpt och kraftfull.

3. Välj dagens tankar precis som när du väljer dagens kläder i garderoben. Hur vill du att dagen ska vara? Vad är dagens mål, vad ska du ha uppnått eller ha känt innan du går och lägger dig ikväll? För mig så har jag som mål att göra en bra intervju med Elle, spika rebranding av LCC innan jag går från kontoret och ge barnen en mysig och lugn eftermiddag/kväll hemma med mycket kärlek.

4. Andas med magen, kör varannan grönt té (om du som jag gärna dricker mycket kaffe), lyssna på musik som ger dig styrka och le regelbundet. Hjärnan är så lättlurad. Jag ler tillexempel mot de flesta människor jag passerar på gatan. Genom att sända ut glädje får jag en massa tillbaka som i sin tur ger energi och jag känner lycka. Det är ett enkelt sätt att skapa positivitet i vardagen.

5. Jag tjatar om det jämt, men bli din egen bästa vän. Jag är extremt tuff. Ingen sätter sig på mig. Jag har mina mål och jag ska dit (samtidigt som jag har som mål med att bana vägen även för andra kvinnor genom att inspirera). Jag är boss i mitt liv och mycket tack vare att jag är min bästa vän. Det innebär att jag jämt har ett lugn inombords oavsett vad som händer. Jag litar på min förmåga att alltid klara mig.

Nu kör vi torsdag, stor kram på er!

 1. Jag gör många av dom sakerna per automatik. Hade på något sätt känns krystat att vara ”tvungen” att le till alla för att jag måste. Ler mycket till folk men inte bara för att. Är någon snäll, trevlig och hjälpsam är jag jättetrevlig men ler inte till varenda en på gatan. Skulle känna mig som någon crazy person då, haha!

  http://nouw.com/Missj

 2. Om man aldrig lägger sig tid på saker som ”äter energi”, vad gör du om en vän vill ses och gråta ut? Det tar ju massor av egen energi att finnas till för någon, men en annan gång ger de dig stöd

  1. Du kanske får se det som en kortsiktig energismäll som du kommer ta igen dubbelt i framtiden av att du och din vän får en starkare relation.

   1. Du vill alltså bara göra saker du gynnas av i korta loppet? Såklart att man kan tröttna om det är någon som alltid bara gnäller och drar ner en, men i slutändan ger det så otroligt mycket mer om man ställer upp för sin omgivning. När jag gjorde slut med min pojkvän var jag extremt glad över att mina kompisar ställde upp och umgicks med mig även när jag inte var världens roligaste sällskap och naturligtvis ställer jag upp för dem på samma sätt.

    Det är ju just det där, att finnas för varandra i vått och torrt, som gör att man får djupa vänskaper som håller en livstid. Blir helt förundrad över den extremt egoistiska inställningen som en del i det här kommentarsfältet verkar ha.

  2. De kan faktiskt vara så att man måste avveckla vänskaper som tar för mycket energi. Om en vän en gång ät ledsen och behöver hjälp, självklart! Men om vännen i fråga alltid mår dåligt på olika vis, beter sig destruktivt och ständigt ber om hjälp men aldrig agerar. Tex.
   Då får man bryta för att själv inte gå under.

  3. Det har Isabella kommenterat i ett tidigare inlägg att hon inte lägger energi på. I det fallet tog hon exemplet att en vän ringer och vill beklaga sig.

   1. Självklart ska man göra sig av med folk i närheten som tar för mycket energi.
    Fast vem är på topp alltid? Är man vänner i många år har alla någon tuff period.

 3. Om man är ekonomiskt oberoende så funkar de där fem råden säkert alldeles utmärkt. Men om man nu inte är ekonomiskt oberoende, så skiter sig det mesta i vardagen om t.ex en tand skulle gå sönder och man måste kanske lägga ut några tusenlappar på en dag. Om man har dåligt med pengar redan, jag då är det rätt kört. Hyran (eller bolån) måste ju betalas först, sedan andra flturor. Sen kan man se vad man har att leva på under en månad. Då blir det kanske ofta väldigt lite man kan handla i matväg. Det är säkert inte kul att jämt känna att man har dåligt med pengar, samtidigt som man gör allt för att få mer pengar genom arbete eller sälja saker kanske. Men ändå går det inte. Då är säkert lyx som biobesök totalt nono eftersom man inte har råd. Då kan ju detta att andra väl betalda människor kan gå på restaurang vilken dag i veckan som helt, gå till tandläkaren o fixa en tand för några tusenlappar, eller köpa en ny kappa för ett par tusen säkert kännas en del. Många med dålig ekonomi hamnar ofta i en dålig spiral som de så klart gärna vill ta sig ur, men är oförmögna att göra detta eftersom de inte har mycket pengar. Pengar fixar det mesta idag. När skit blir värd sin vikt i guld, har den fattige inget skithål.

  1. DU väljer hur DU ser problemen. Det finns de som har det bättre ekonomiskt ställt än du, och de som har det sämre. Men hur man hanterar dem och tänker väljer du själv.

  2. Den som har dåligt med pengar är förmodligen bara lat och passiviserad. Alla kan bli ekonomiskt oberoende om de masar sig upp ur tv-soffan och ger sig i sjutton på att lyckas.

   1. Jösses, har du aldrig träffat någon som är sjukskriven eller arbetslös?
    Allt handlar inte om att ta sig upp ur soffan. Väldigt fyrkantigt sett att se på folk!

   2. Jonna – En sån kommentar, kan bara en som inte har varit i det läget, klämma ur sig. Eller så är du bara empatilös alt ser dig själv som bättre än alla andra. Man kan riktigt se hur du går med näsan i vädret!

  3. Oj K du har en stor offerkofta på dig du.
   Att en tand går sönder kostar pengar, men att ha den inställningen som du har gör ju att man inte ser något ljus någonstans.
   Oftast måste man inte betala allt på en gång, och man kanske kan hitta en snygg kappa som inte kostar ett par tusen. Titta på en film på TV om du inte har pengar till bio.
   Att må dåligt av att andra människor har mer pengar, vad tjänar det till??
   Dessutom så låter det på dig som om Isabella inte borde blogga om sitt liv, utan mer om ett liv utan pengar…

 4. Bra tips!
  Och bra med ett förtydligande mot ditt föregående inlägg där du får det att låta som att att alla borde göra som du. Bättre att anpassa livet efter sina egna förutsättningar än efter dina.

 5. Att vara rädd om energin är otroligt viktigt. Det vinner vi jättemycket på. Att kunna säga nej, välja bort saker man inte vill göra, välja att träffa människor som gör en glad och ger energi! Ha en fin dag!

 6. Superbra tips! Tycker det är så bra och otroligt viktigt att lära känna sig själv. Det försöker jag lära mig, att lära känna sig själv är a och o.
  Jag tror inte många gör det.
  Att veta vad man orkar och inte, vart all energi går tror inte jag vissa människor har koll på. Jag tror på att att försöka lista ut vem man är och vart man vill är bra. Tråkigt att inte alla är intresserade av att vara sitt bästa jag och kommentera massa tok.
  Tac för tipsen och tack för att du är en otroligt bra förebild! Kämpa på! Det behövs fler som dig! Som vågar säga ifrån och som vågar köra sitt egna race. Hejja dig!

 7. Vilka fantastiska tips, sparar dessa direkt. Du peppar mig så mycket, power!!!! Nu gör vi detta till den bästa torsdagen 👊🙏❤️

 8. Trevligt att du skrivit 2 personliga inlägg på rad. Tror det uppskattas! Det känns mer äkta and 10 bilder på en sponsrad klänning.

 9. Du är en förebild för mig! Låt aldrig någon trycka ner dig, du är en sån medveten och fin individ!

 10. Jag är dubbelt så gammal som du 🙂 men gud vilka bra tips jag skall ta åt mig & tänka på det oftare tack Isabella <3 kram å lycka till med alla dina mål ..

  1. Du ska vara försiktig med att sätta etiketter eller dela ut diagnoser till människor du inte känner. Det är inte professionellt.

  2. Stackars beteendevetaren som har sånt starkt behov av att ”nypas lite” så folk förstår att dom inte gör något bra, utan egentligen har dom problem.
   Undrar vem som är otrygg?

 11. Du inspirerar mig ta tag i mitt ekonomiska liv och ta kontrollen där…ska bli ekonomiskt framgångsrik! Ska vända denna katastrof till framgång!

 12. Så bra inlägg, bästa !!
  ATt få en påminnelse på vad man kan tänka på och ha i tankarna varje dag. Tack snälla för såna här bra inlägg.

 13. Jätteviktigt och bra inlägg! Inställning är inte allt men nästan, oavsett om man har det gott ställt eller inte.

 14. Tack för de orden! Precis vad jag behövde läsa då jag imorse gick i tankarna om att ”jag kanske är för mycket, jag kanske borde tona ner mig själv lite”. Innerst inne vet jag ju att det inte är jag som ska tona ner mig, det är kanske andra som borde sluta vara sådana torrbollar, men ibland tvivlar en på sig själv och just idag behövde jag höra att jag är bra som jag är! Tack!

 15. Ah ett toppen inlagg med prop infor en dag som jag fruktat lite for pa jobbfronten. Bra och tydliga rad! Tack!

 16. Älskar din positiva inställning som alltid smittar av sig när man går in på din blogg! När jag skulle på en anställningsintervju till ett jobb som jag verkligen ville ha gick jag in på din blogg innan för att bli lite peppad vilket jag alltid blir när jag går in där! Intervjun gick bra och jag fick jobbet:) Ville egentligen bara säga att du är verkligen en grym inspiratör och förebild!

 17. Jag vill balansera lite😊

  Råd 1 funkar om man sätter sig själv högst. Det ska man ibland, men ibland måste man ta hänsyn till andra människor, tex sin familj. Hur mycket ens man och barn än önskar att man ska blomma ut så har dygnet bara 24h, och annat än jobbet behöver oss.

  Råd 2 tror jag inte på fullt ut, jag tror att många behöver släppa ut sorg över att inte få ha barnen hela tiden, inte förtränga den känslan med jobb.

  Vi är alla olika, därför är det svårt att ge råd. Bra om dessa funkar på dig, men jag tror inte alla ska följa dem.

 18. Jag har 3 nära vänner sedan 40 år. Dom och även jag går ju igenom tuffa stunder i livet där man behöver prata och gråta och älta saker som hänt innan man kan gå vidare. Har du såna relationer? Ibland måste jag ge mon energi till någon som är under isen. Bra tips men lite glättigt ibland.

  1. Fast egentligen så är det ju inget som säger att det tar energi på ett negativt sätt att finnas där för en annan människa.. Att lyssna på en vän, omväxlat med att själv lätta sitt hjärta, är väl i högsta grad något som ger energi? Tycker att det är de som kommenterar som läser in annat i Isabellas text än vad som faktiskt står. Det är viktigt att finnas där i relation med andra, och det är något som ger energi om det är på rätt sätt. Förhoppningsvis och antagligen även för Isabella

 19. Alltså du är så JÄKLA GRYM! Behövde verkligen höra detta idag. Tack för att du är du och för att du finns. Det är så fantastiskt att få läsa dig blogg och dela din resa och inspireras. Jag förstår att du har det tufft nu, men ville bara säga att du förgyller verkligen mina dagar och gör så mkt för mig bara genom att finnas i din blogg och att jag får läsa om dig. Du förgyller verkligen mina dagar och får mig att jobba ännu hårdare. Jag hoppas att jag någongång får förmånen att arbeta ihop med dig. TACK!! <3 <3

 20. Rigtig fine råd! Særligt det første er nok ret essentielt for de fleste kvinder 🙂 hvor er din fine top fra? Den er virkelig flot 🙂

 21. Jätte bra sammanfattning på hur positivt tänkande verkligen kan förändra och förbättra för sin egen personliga utveckling! Jag tror jag att man kan tänka sig till ett bättre mående emellanåt, det är viktigt! 😀

 22. Faan vad jag beundrar dig!
  Igår hade jag en av värsta dagar i mitt liv, nedslag efter nedslag. Tänkte väl att det inte finns ngt att vakna till idag. Sen läser jag det här, hoppar ur sängen, fixar mig snabbt och tänker…om djävulen knackar på dörren idag med så välkomnar jag honom och visar var skåpet ska stå!!! Nu jävlar….

 23. Håller långt ifrån med om allt du säger i din blogg (vilket är ok) men just detta håller jag med om till 100%.
  Sprid energi, du får tillbaka den. Samt att välja vad man lägger sin energi på och hur länge. Planera smart! Har själv jobbat hårt och mycket men inser mer och mer att tid kan nyttjas mer eller mindre effektivt. Tack för att du påminde mig om detta

 24. Fina ord Isabella, precis vad jag behövde läsa nu när jag sitter med en tuff hemtenta och känner motivationen rinna iväg.. Jag ska göra en massa té, peppa igång mig själv och sedan är det jag som skriver klart den här skiten 😉

 25. Tack Isabella för dessa tips! Du inspirerar mig så mycket och att inte lägga energi på fel saker samt att alltid tro på det man vill och sträva mot sina mål,det är just vad jag börjat göra tack vare dig.Du har fått mig att våga ta itu med saker jag alltid velat men inte vågat.

 26. Själv gillar jag att läsa långsamt och haka upp mig på ord. Ältandet kan fylla en funktion. Man kan missa mycket om man springer iväg. Kram ❤️ 😊

 27. Människor som glättigt studsar runt med hoppsa steg i tillvaron och inte har tid och förmåga att lyssna in sin omgivning är så otroligt egocentrerade och i mitt tycke helt ointressanta människor att umgås med.Har man inget djup och empatisk förmåga lever man ett låtsasliv.Tyvärr bejakas de här ytliga egenskaperna allt mer i samhället.

 28. åh! jag önskar att jag kunde möta någon på stan som ler mot mig. det känns som jag är den enda som gör det.. det hade iaf gjort min dag.

 29. Hej Isabella. Jag har en fråga som jag undrat över den senaste tiden. Jag tycker verkligen du är så stark och din energi och kämparglöd är bara sådan inspiration. Men det kan väll inte bara komma från inget? Det känns som du verkligen börjat meditera eller yoga på riktigt och dagligen? För ditt sätt att tänka och prata med dig själv är ju precis sådant man gör inom meditation mm.

  Tror det är därför så många inte förstår dig och tycker du är ”FÖR MYCKET” när du egentligen gör HELT RÄTT. Lita på din instinkt, var snäll, skratta mycket och skit i allt negativt och använd ditt mindset för att skapa din framtid. Kanske blev det en lite rörig kommentar men börjat gilla dig mer och mer och tycker du totalt ska skita i alla negativa komentarer. Alltså egentligen tror jag inte det ligger hat i deras ord i grund och botten, utan helt enkelt för lite medlidande samt att de inte har förmågan att första att man kan ändra sitt liv totalt med rätt tankar.

 30. Gud vad härligt att läsa detta! Jag är nog en av de personerna som har undrat när du ska gå in i väggen men genom att läsa detta förstår jag mig på dig bättre! Jag tror att jag har lite att jobba på inom vissa områden där. Jag är verkligen en people-pleaser och gör ofta saker jag egentligen inte vill/orkar för att göra andra nöjda…

 31. Dessa råd är verkligen inte små råd. De är smarta och jag jobbar med en del av dem dagligen för att ändra mitt tankesätt. Nu fick jag ännu fler råd. Tack för dem och ha en bra dag!

 32. Sånt jäkla bra inlägg!!! 🙂 och kul att du skriver mer personligt, det uppskattas verkligen. Och jag är en people-pleaser som har svårt att säga nej, men detta peppar mig.

  Har du fler tips på hur du gör för att säga nej till andra och ja till dig själv? 🙂

 33. Har läst din blogg från start men aldrig kommenterat! Men måste bara få skriva att du är så sjukt bra förebild för andra, kloka värderingar och vilken entreprenör! Alla som skriver negativa kommentarer eller driver om dig på Youtube är bara avundsjuka på dig! Typiskt svenskar. Varför inte glädjas av att du förtjänar varenda krona för man ser vad driven du är. Herregud amen!

  Jag lever jäkligt knapert just nu men att kunna vara glad för andras skull är väldigt viktigt.

 34. Tack så mycket för råden!
  Angående det här med att inte lägga energi på fel saker, har du några konkreta tips på hur man kan tänka för att ”lära sig” tänka positivt och därmed inte slösa sin energi på saker man egentligen inte ens vill tänka på/lägga energi på. Jag själv och säkert många fler har lätt för att fastna i ett ältande av negativa tankemönster och oro, vilket tar energi. Men tyvärr har jag inte riktigt kommit fram till hur jag aktivt ska tänka för att ta mig ur det, annat än det faktum att jag VILL tänka positivt och spara energi. Men hur gör man det, praktiskt? Du verkar ju vara något av ett proffs på det så vill du dela med dig är jag tacksam! 🙂

  Tack för att du delar med dig av ditt liv, alltid så härligt att läsa din blogg.
  Kram!

 35. Tack Isabella för alla fem goda råd. Idag tog jag till mig speciellt råd nr ett. Den fick mig att äntligen ringa ett för mig obekvämt samtal som jag skjutit upp alltför länge.

 36. Alltså Isabella ❤
  Tack som fan för dom orden. Ibland glömmer man liksom bort. ska fan börja med affirmationer.
  Du är mega bra! Tack!

 37. Många bra råd. Dock har jag slutat LE i tid och otid. Det kändes som att jag försökte blidka min omgivning genom vänliga signaler (ungefär som en hundvalp). Jag passerade en spegel ibland och insåg att det där leendet mer var en grimas. Jag kör numer neutral min och ler då jag är glad på riktigt. En befrielse!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..