Ny vision!

Imorse började jag morgonen med att köra fel och komma sent till frukosten med Johanna på Pom & Flora. Jag kan Vasastans alla gator men jag hade Breakit i telefon samtidigt och gjorde en intervju. Typiskt mig att försöka multitaska jämt. Jag gjorde en riktigt ful parkering men kom till cafet 08.10. Puh! Jag avskyr att vara sen. Pom & Flora serverar fantastiska frukostar och vi åt en acai/chia-bowl. Mums.

Johanna och jag pratar oftast mål och visioner när vi ses. Det är inte med alla vänner jag vågar göra det med men Johanna driver ju själv företag och är extremt duktig på att bryta ner tid i vad som blir min utmaning och vad jag måste tänka på. Jag kläckte faktiskt en ny vision under frukosten och skyndade mig tillbaka till kontoret för att samla gänget och berätta om var vi ska. Jag får sådana uppenbarelser ibland och när jag skriver ner det nu i ety inlägg ser jag hur sjukt det låter. Men det handlar mest om att poletten trillar ner. Allt jag har gått och malt på blir tydligt och jag älskar den känslan.


Stickad Soft Goat (adlink), jeans H&M och sprillans nya boots från Flattered (!). Hallå, hur coolt är inte det att vi har gått från att göra inomhus-ballerinas till att ta fram boots! Sedan väntar heels! Efter frukost har jag träffat ett fantastiskt företag för att göra ett samarbete för att ge tillbaka rent ekonomiskt till kvinnor i Sverige som har det tufft. Det kommer att bli så bra. Efter det väntade strategi och nu ska jag strax kliva in i ett rebrandingmöte för Löwengrip Care & Color. I eftermiddag träffar jag en pr-kandidat för alla våra bolag. Jag tänkte jobba kvar sent på kontoret idag. Jag hämtar barnen imorgon så jag passar på.

 1. Hej Isabella! Har läst din blogg sen start och har ett litet önskemål. Går, precis som du nyligen gjort, igenom en skilsmässa med två småbarn. Mitt beslut eftersom att min man inte heller kunde lämna plats åt min karriär.. Hade uppskattat om du kunde skriva lite om hur du tog dig igenom allt och hur ni berättade för barnen! Mina pojkar är 1,5 och 3,5 år. Hade verkligen uppskattat det. Lycka till & kör hårt! Du är grym!!
  Kramar, Madde

  1. Så ledsamt att makens och din karriär går före barnen och familj. Visste ni inte det innan? Att båda vill göra karriär just nu?

   1. Varför skulle det vara makens karriär!? Det kanske är så att han inte vill ta mer än 50 % av ansvaret för barnen och hon kräver mer!?

   2. 40 – det finns en speciell plats i helvetet för kvinnor som inte stöttar andra kvinnor. Hur kan man ha en åsikt om en person du aldrig har träffat eller vet någonting om. Man är inte en dålig mamma eller pappa för att man har ett jobb när man har barn. De flesta måste det. Du har ingen aning om vad göra karriär betyder i det hör fallet, det kanske innebära att helt enkelt börja jobba. Skärp till dig och granska dig själv istället

   3. Det ligger NARURLIGTVIS mer bakom än att han inte vill låta mig göra karriär. Valde inte min karriär framför barnen, jag valde att bli lycklig. Jag valde att inte leva Med en människa som uttalar sig kränkande & vägrar lämna plats & ta mer ansvar för barnen när jag äntligen ska få satsa på min karriär, efter att i flera år ha stöttat honom i hans! Och som du kanske själv förstår grundar sig skilsmässan i massa, massa annat. Bägaren rann över när jag sen fick som ett slag i ansiktet att jag minsann var en oansvarig mamma som ville göra karriär ”helt plötsligt”. Hoppas att du är nöjd med sig själv, måste vara gött att hacka ner på kvinnor som går igenom det tuffaste många kan tänka sig..

   4. Nej, jag förstod inte det på din första kommentar. Jag tolkade den fel. Din andra däremot förstår jag mycket väl. Skulle aldrig önska nån ett liv med en elak människa. Så jag förstår dig mycket väl. Och önskar dig inget annat än gott. Och du med kommentaren om att du önskar mig till helvetet, det får stå för dig.

 2. Förstår precis vad du menar! Min pollett trillade ner häromveckan och nu är bollen i rullning och företag registrerat (läskigt men kul!). Kanske att det är något som Nordic Tech House kan vara intresserade av 😉 Kör hårt och lycka till med nya visionen. Kram

 3. Du är så himla, himla rolig när du skriver som du gör! Jag kan riktigt känna tyngden av hammaren när du slår huvudet på spiken och ändå kan jag inte låta bli att själv ryckas med och vilja skriva allt det där som alla andra kommer skriva nu. Skickligt gjort! 😉

 4. Intervju över telefon under bilkörning lät ju inte alls säkert för fem öre..
  Speciellt när du själv säger att du kan alla gator vanligtvis utantill så visar de hur okoncentrerad du blev.
  Multitasking visst men när det kommer till trafiken kan du göra bättre val och skjuta upp på det tycker jag.. :/

  1. Ja exakt. Odengatan, där Pom & Flora ligger, är dessutom en av Vasastans största gator så att du lyckades missa den visar ju bara hur okoncentrerad du var. Du som alltid tar hjälp – varför inte slå på GPS nästa gång?

 5. För ett bra tag sedan fick man kika in i din aktieportfölj – och jag älskade verkligen det inlägget. Det hade varit kul med en uppdaterad version eller dina tankar kring vad du tror man ska satsa på nu 🙂

  1. Vad för samarbete? BB löser ju skönhetsproblem som LD anser sig inte ha. Skall de ta fram produkter någon av dem inte tror på menar du?

   1. De kan samarbeta på andra sätt. Exempelvis podda ett avsnitt tillsammans. Båda brinner för att stärka kvinnor och jag tror Bella har en del att lära då hon kan vara lite värlsomvänd även om de har samma intention.

  2. Vad ska de samarbeta med? Isabella älskar skönhet, att göra karriär och allt möjligt som LD verkar hata eller åtminstone anse vara orealistiska krav på kvinnor. Gillar mycket av det hon skrivit men ofta verkar hon se spöken mitt på ljusa dan.

 6. Just att köra bil som del av sin multi-tasking tror jag är dumt. Bättre då att ta intervjun någon annan gång. Självklart ska man vara effektiv där man kan men bilkörning ska man nog fokusera på helt och hållet även om man anser sig vara en van förare.

 7. Med risk för att få skit, men din parkering såg jag på instastory och det jag tänkte på att du skrattade som att det bara var en sjukt rolig grej. Hade det varit lika kul om utryckningsfordon hade kommit och inte kunnat tagit sig fram för att du stod så galet? Det hade kunnat blivit riktigt allvarligt…

  1. Linda: Håller med dig helt och hållet! Det hade inte tagit så lång tid att snygga till den parkeringen heller…

 8. Älskar när poletten ramlar ner och det bara bubblar av inspiration. Har precis själv haft ett sånt moment!
  Underbart att ha vänner som man umgås med på olika sätt, min ena vän och jag pratar alltid visioner och mål – superinspirerande! 🙂

 9. Tur att man inte är i Stockholm o kör när du är i farten. Multitaska i trafiken??! Näääädu ..
  Du är en trafikfara av stora mått.
  Oh så en fulparkering på det. Hoppas ingen drabbades av den.

  Men just jaa.. allt i livet är bråttom bråttom så du ligger 10 år före alla andra.

  Chill innan du går in i väggen.. igen

 10. Multitasking i all ära men att köra bil och ha ett telefonmöte är ju bara dumt. Att du körde fel i ett så pass välkänd område för dig visar ju bara att du var totalt okoncentrerad i trafiken. Och att parkera galet bara för att du är sen till ett möte är otroligt egoistiskt. Världen kretsar inte bara runt dig. Vakna upp.

 11. Hej!
  Har läst din blogg i många år och älskar produkterna i LCC. Allt du gör blir alltid så himla bra. Du skrev för en tid sen att ditt bolag eller flera bolag ska börsnoteras. Jag förstår mig inte på aktier men skulle gärna vilja köpa aktier i dina bolag. Hur går jag till väga?
  Frågade min pappa och han sa att vanligtvis så blir det en enskild grupp som får första ”tjing” innan det blir offentligt. Stämmer det ?

  Keep up med allt du gör för jag älskar att kunna dra dig som ett exempel på en positiv och framgångsrik kvinna som inte tar någon skit!

  1. Ja först går erbjudande ut till potentiella teckningsåtagare och de brukar köpa en rejäl stek vanligtvis. Anledningar till att just de får köpa kan ju vara flera tex att de kommer locka in den breda massan genom sitt namn (tex Leif gw eller Branson) eller att de är kända som bra investerare och har en långsiktig tro på företaget. Sedan när ipo sker så brukar den stora massan kunna söka tilldelning av aktier i företaget så att man får dessa innan börsintroduktionen. Den sista chansen är att köpa efter introduktionen på börsen och då på öppna marknaden 🙂

 12. Jag tror att fler måste ta vara på det där tillfället när poletten faktiskt trillar ner – annars får tankarna oss lätt att tveka.
  Heja dig som kör på så hårt! 🙂
  Kram <3

 13. Seriöst, filma en så dålig parkering som att det är sjukt roligt. Kom ner på jorden och lär dig att parkera ordentligt istället.

  Dessutom ser man nummerplåten på din bil i filmen.

 14. Nej det verkar vara svårt för dig att bli utarbetad när din arbetstid verkar mest gå åt till att fika, lukta på saker och skriva i bloggen. Det är därför du orkar hålla det tempot du gör. För att det inte är jobbigt.

 15. And oh, kunde inte din hyperdigitala Porsche hjälpa dig att parkera? Du vet att din bil kan bli bortforslad vid en sån parkering pga den enligt lag kan hindra räddningsfordon från att komma fram? Samt, vad är det för trist omröstning du har på din instastory? Ska jag unna mig choklad eller hålla mig till mina grönsaker. Du var ju emot allt sånt där tidigare och åt det du ville. Nu är du bara en i mängden av alla hetsare.

 16. Det lite inge alls sjukt, varför skulle det göra det? Det är precis så det funkar för mig också – helt plötsligt faller allt på plats och man kan agera. Skönt ju.

 17. Jag har en ”isabella”period just nu, hehe, känner igen mig i när du beskriver känslan om att få en ny idé och att man sprudlar av energi och vill delge den så fort som möjligt till berörda. Just nu sitter jag på 10 idéer och jag har känt mig speedad sen dess, jisses vilken känsla, vem behöver droger egentligen! 😁 Det känns kul att leva när man kommer på bra idéer! 😊

 18. Sverige är det enda landet i Europa där det fortfarande är tillåtet att tala i mobil utan handsfree, alltså med fönen i handen. Det borde vara totalförbud, för även med handsfree påverkas man och koncentration och reaktionstid försämras påtagligt. Vilket jag också märker i trafiken när är ute och rullar. = In till vägkanten (där det är tillåtet) och prata eller så vänta för bövelen. Skulle ett försenat mobilsamtal påverka så mycket? Talesättet när man jäktar livet ur sig: ”Är det nån som dör? Nä.” Jo, KANSKE i det här fallet, med en mobil som stör koncentrationen mitt i trafiken.
  Och det är säkert ingen som klandrar dig Isabell om du skulle komma för sent, om det inte är så varje gång.
  Ha en fin vecka därute.

 19. Det är så märkligt att vi inte har ett totalförbud mot att prata, smsa eller surfa i/med mobil i Sverige. Undrar hur många mobilrelaterade olyckor vi ska få innan det sker en ändring. Den lag vi har nu är ju väldigt förlåtande tyvärr.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..