Kaffe med Gunhild

Jag har haft en riktigt rolig dag idag. Jag investerade i ett nytt bolag som jag ska berätta mer om imorgon, jag träffade Natural Cycles och signerade en massa avtal – Det händer så mycket saker i det bolaget. Jag investerade väldigt tidigt i det, redan 2014, innan grundarna ens anställde sin första person och idag finns dom i 126 länder och växer så att det knakar. Det ska bli kul att berätta om vad som är på gång senare. På eftermiddagen kom Gunhild Stordalen förbi på en kaffe. Hon hade vägarna förbi Stockholm. Två timmar flög iväg ruskigt snabbt, mycket skratt och diskussion kring mat, miljö och systerskap.

Gunhild startade och driver den globala organisationen EAT Foundation , organisationen kämpar för vi både ska äta och förbruka mat hållbart. Väldigt intressant och svårt att få med alla delar. Hur ska en tallrik hemma se ut när den ska vara näringsrik och samtidigt miljösmart.

Topp Mayla, byxa Filippa K (adlink) och skor Flattered

Efter det satt jag med tusen andra grejer kändes det som (effektiv dag). Tills klockan blev sex och då var det dags för föräldramöte på barnens förskola. Jag gjorde så att jag sprang i mellan avdelningarna ikväll (barnen hos Odd), jag var lite rädd för att missa något men de flesta föräldrar som hade barn på fler avdelningar varvade, så det gick bra. Jag är så nöjd med barnens förskola. Pedagogerna är fantastiska och Sally och Gillis stormtrivs. Det var spännande att lyssna in hur de jobbar med programmering i ett så tidigt stadie. I deras verksamhetsplan ska det digitala genomsyra allt. På Gillis avdelning har de en liten leksak som heter Blue Bot och den lilla leksakens rörelsemönster kan man programmera med brickor som man lägger i en följd. Himla roligt.

Nu är klockan åtta och jag kom precis hem. Dags att göra en sen middag och sätta mig och jobba vid köksbordet. Jag ser fram emot en helkväll vid skärmen och min todo-lista. Om det är något som jag har insett är det att det jag investerar i tidsmässigt  – Är också det som växer. Det ger mig i sin tur kraft att alltid prioritera rätt på kvällarna, varje timma jag (och kollegorna) lägger ner extra tar oss längre fram. Två timmar vid skärmen varje kväll gör ovärderligt stor skillnad än om jag hade lagt det på en tv-serie. Lägg på 10 år på det så har man ett rejält försprång mot dom som inte håller igång tempot.

 1. Tänker på det här med systerskap och dina tankar runt det. Är det inte lite märkligt att ”backa” kvinnor just för att de är kvinnor? Finns ju många kvinnor som är helt ute och cyklar tycker jag, inom politiken t ex. Kan väl jämföras med om man alltid skulle backa någon av en speciell reiligös eller etnisk bakgrund bara för att de ur historisk synpunkt har haft mycket motgång? Du får gärna belysa mer hur du tänker.

  1. Men tror du på riktigt att hon menar att man ska backa varenda kvinna vad hon än gör? Behöver hon verkligen ”belysa hur hon tänker” eller greppar du bara efter något att hacka på?

  2. Det handlar inte om att backa kvinnor bara för att de är kvinnor. Om t.ex en politiker gör något du tycker är fel är det klart du ska få kritisera det på ett konstruktivt sätt. Det handlar om att varenda liten sak som bella väljer att göra eller inte göra får hon skit för och blir direkt nertryckt av vad som är majoriteten kvinnor i hennes kommentarsfält. Det handlar om att hålla de betydelselösa åsikterna för sig själva, t.ex om man har en åsikt om hur hon uppfostrar sina barn eller vad hon har på sig för den kritiken kommer Bella och alla andra kvinnor få möta i livet från männen i samhället för det är så vårt patriarkala samhälle ser ut idag. Männen trycker ner kvinnor för det minsta lilla, då behöver inte kvinnor också göra det.

  3. Bella backar inte kvinnor bara för att de är kvinnor. Däremot väljer hon att investera i och lyfta kvinnor som hon anser har en bra företagsidé. Hon kanske inte väljer att backa en man med en bra företagsidé just för att de redan är så priviligierade inom branschen. Helt rätt! Go Bella!

   1. Fast om vi ska börja utjämna skillnader, är det då inte mer konstruktivt att lyfta fram individen utan att betona kön när det egentligen är irrelevant? Varför betona kvinnligheten som en egenskap? En undran bara, tycker det är en intressant och viktig diskussion. För mig verkar det i alla fall lite mot sin intention när man väljer att betona någons kön, tycker man märker det smått bisarra i det om man istället hade betonat någons sexuella läggning t ex.

 2. Försprång mot de som inte håller igång tempot? Det kan bli på bekostnad av att krascha in i vägen jävligt hårt och aldrig mer kunna komma tillbaks till ett normalt liv igen! Sluta hetsa, din livsstil är inte alls något att sträva efter! Sjukt ohälsosamt! Dina miljoner är värdelösa om du förlorar hälsan!

  1. Ja… Och om 10 år finns det en risk att jag har ett försprång på dig relationsmässigt, för jag lägger mina timmar på mina barn och min man/ vårt förhållande. Alla prioriterar olika. Relationer är viktiga för mig, karriär för dig. Så. Nu har vi shameat varandra. Alla nöjda?

  2. Tänkte något liknande. Speciellt efter att ha sett dokumentärserien ”We can’t do it” på SVT Play. Var rädda om er! Och låt inte jobbet ta all er tid, hur roligt det än är.

  3. Håller helt med! Inget jag vill sträva emot längre! Att framhålla denna hetsiga livstil att prestera varje minut och leva i framtiden, ruskiga tanke! Frihet är nuet och tid att bara vara!

 3. När du skriver att du har ett försprång för att du lägger 2 timmar på jobbet varje kväll så får jag så ont i magen.
  Jag själv håller på att kämpa mig tillbaka efter månader med utmattningssyndrom och hoppas verkligen inte att andra unga tjejer inspireras till att jobba och vara ständigt nåbara. Det är så lätt att hamna där.

  1. Ja, jag håller med. Jag har också brottats med utmattning och flera av mina kvinnliga och manliga vänner. Problemet är att det är ingen som kommer undan om man tänker och verkar i de banorna som du förespråkar. Hjärnan slutar funka, hur kul man än tycker att det är och hur motiverad man än är. Ta hand om dig.

  2. Fast vad är egentligen skillnaden?
   Jag och min man jobbar också på kvällarna, sitter i soffan med varsin laptop, båda tycker det är kul och betydligt roligare än att se på TV, lösa en bok osv….varför är det större risk att bli utmattad för att man jobbar vid datorn än slösurfar?

   Lycka till med din återhämtning💕

   1. För att hjärnan behöver pausa! När man slötittar på tv pausar hjärna, jag tror du behöver viss koncentration för att utföra ditt jobb.
    Det är ju just att ”tycka jobbet är kul” som är det farliga. Självklart ska jobbet vara kul men du kan väl ändå inte mena att ni hellre jobbar på kvällen än umgås? Man behöver väl inte sitta inne? Gå ut och göra något, det finns fler alternativ än tv och läsa en bok.

   2. Exakt!
    För hjärnan är det inte avkoppling att ”slö titta på tv”. TV ger tvärtom massa olika intryck som påverkar hjärnan i likhet med att jobba. Vill man koppla av hjärnan så är fysisk aktivitet bättre. Mentalt kan man såklart också koppla av genom att gå ner i varv, men det går ju att kombinera med lite olika saker. Jobb på kvällen behöver inte nödvändigtvis betyda att man inte går ner i varv.

   3. Nu jämförde jag alltså jobba med att slötitta på TV – inte med att ”umgås”….det jag menade var att just TV-tittande borde vara i samma nivå som att jobba! Och jo, man kan gå ut (dock ej tillsammans pga barn) men jag vet inte hur avslappnad jag skulle bli av att gå ut mitt i stan i kolmörker?😅

 4. Jag förstår att du behöver lägga två timmar på jobb på kvällen när flera timmar på dagen går åt till frisörbesök, naglar etc. Det är ju fördelen med att vara sin egen chef, man kan styra om sina timmar. När jag får en lucka kan jag ta en ledig eftermiddag med mitt barn, gå till frissan eller passa på att storstäda hemma men jag jobbar också igen det på kvällar eller helger, perfekt att få välja själv.

 5. Min styrka som egenföretagare är att försöka vara effektiv och planera min tid under dagen så jag får tid till återhämtning och vila på kvällen, för det behöver i alla fall jag för att orka. Kvällsjobb funkar ibland men är hellre effektiv under dagen så jag har tid för familj på kvällarna. Ta hand om dig och unna dig lite återhämtning också.

 6. Fick ont i magen av att läsa det sista. Var väldigt försiktig med det där Isabella. Låter som en spikrak väg in i väggen. Vi behöver alla skärma av från jobb och dyl för att våra hjärnor ska fungera och driva oss framåt.

  1. Fast beror inte det lite på vad man jobbar med? Om man jobbar med sitt stora intresse tex och älskar sitt jobb borde väl risken vara mindre? Än om man jobbar inom vården och sliter halvt ihjäl sig för en skitlön och inte ens ett tack?

   1. Nej stress är stress och även om man gillar sitt jobb måste hjärnan jobba konstant. Det behövs också en balans mellan hjärnhalvorna. Att bryta av och göra något annat som baka, handarbeta, pyssla med blommor. Då får hela hjärnan jobba……

   2. Nej. Våra hjärnor behöver såklart vila och skärma av varesig det är ett ”tråkigt jobb” eller ett jobb man älskar och där man känner dig uppskattad. Har man dessutom ADHD är risken större att gå in i väggen.

 7. Jag lägger mina två timmar på min familj och mig själv. Jag får ett försprång mot dig vad gäller att utveckla mig själv, att vara lugn och balanserad och att hålla ihop familjen. Det känns som bäst investerad tid för mig. Pengar och karriär är inte värda min egentid.

 8. Usch vilket tråkigt slut på inlägget, tycker det är jättesynd att du hetsar andra till att jobba på det sättet. Det är väl ett betydligt större samhällsproblem att så många framförallt tjejer bränner ut sig än att folk inte ”håller tempot”. Sen kan man ju verkligen fråga sig vad framgång är. Själv har precis sjunkit ner hemma efter ännu en 12-timmarsdag på advokatbyrån och gör mig redo för att jobba några timmar till. Visst att jag tjänar bra, men inte ser jag mig som så lyckad och framgångsrik för det. Jag tänker att många av dem som lägger två timmar på kvällen på en tv-serie eller på att umgås med familj och vänner är mer ”framgångsrika”, eftersom de förmodligen har bättre balans och fyller sitt liv med andra saker än bara karriär och pengar.

 9. Vad är det för försprång man får av att spendera hela sitt liv på jobbet?
  Tänk om man dör om 10 år och det enda man gjort är att jobba. Jag spenderar jag hellre varje liten sekund av min fritid med dom jag älskar. Jag sitter hellre nära mannen och skrattar än sitter ensam med laptop och tjänar pengar.
  Vad går livet egentligen ut på, att tjäna så mycke pengar, eller vara lycklig, älska, skratta och leva?

 10. Jag blir också, precis som Banana, rädd ibland att du kommer bränna ut dig i det tempot som du håller. Jag hoppas givetvis på att du inte gör det.

 11. Haller med en av kommentarerna har; jag far ont i magen / kanner mig stressad nar du skriver om kvallsjobb och forsprang. Jag forstar vad du menar – och alskar normalt dina peppiga inlagg. Men jag ar sjalv en person som var tvungen att sluta pa mitt forra jobb for att jag holl pa att ga in i vaggen. Ja, jag alskade mitt jobb, mina kollegor och arbetsuppgifter. Men jag ville alltid vara bast och jag var livradd for att gora misstag eller hamna efter. Sa jag jobbade. och jobbade lite till. Var forst inne pa kontoret 7 pa morgonen. Gick hem kl 6, at middag och forsatte jobba till 10. Fem dagar i veckan. Pa helgerna blev det minst 5 timmar per dag dar med. For att ha forsprang. For att inte hamna efter. Jag forstar att ditt resonemang i det har inlagget kommer fran ett positivt synsatt och du kan ju inte ta hansyn till alla som laser din blogg – men kom ihag ibland att meningar som dessa kan fa andra stressade, eller till och med fa daligt samvete for att dom valjer en serie ikvall.

 12. Tänker också just så som någon innan skrev, uppmuntra inte till det tempot i livet! Det funkar kanske för dig men för de allra flesta är det inte hälsosamt. För er andra som blir stressade och tror att det är norm att jobba så, kolla in ptfia. Där står så mycket vettigt om hälsa, stress m.m. Tycker dock du gör ett riktigt bra jobb, det märker du ju själv. Men viktigt att folk inte har dig som rättesnöre tror jag för då mår nog många dåligt.

 13. Kollade precis på sista avsnittet av The Magicians, kom in här därefter och kan inte låta bli att tänka att det känns som att du lever i en parallell värld när jag läser det du beskriver. Du talar om att ligga före ”dem” – vilka är det då? Skönhetskonkurrenter? Om inte jag missminner mig skrev du en gång att det är bra när ni stöttar varandra eftersom det hjälper er framåt. Eller? Har jag läst fel? Undrar såå vilka dem är? Andra entreprenörer? Andra yrkesarbetande män och kvinnor? Jag hänger inte med riktigt i alla dessa resonemang du för mer än att de så klart låter business-like. Jag inspireras och fascineras av driv men har så svårt att förstå ditt fastän du nämner ditt jobb i vartannat inlägg. Jag vet att du sa att dina affärsidéer inte gick vägen när ditt största driv var pengar, att du inte kunde hålla energin uppe när det var tufft. Ibland noterar jag också att du skriver att du är så glad att du nu hittat din passion. Men vad är den då för nåt? Att sälja kosmetika till andra kvinnor världen över? Ibland skriver du på djupet och delar ytterst små glimtar och då känns den passionen alldeles för ytlig och att det egentligen är något annat som ligger bakom kring varför du strävar efter mer. Men det står aldrig riktigt i skrift uttryckligen nånstans. Ibland får jag känslan av att du saknar nåt eller inte är hel och att det är därför den här resan kommer fortsätta tills någon kraft sätter stopp för din framfart. Du är så oerhört häftig Isabella och inspirerar så otroligt många med din personlighet på alla sätt och vis och jag förstår inte hur man överlever, varken fysiskt eller psykiskt, med så höga krav på sig själv. Jag kan själv räcka upp handen för utbrändhet iom två barn under heltidsstudier på kandidat och master samtidigt med skilsmässa i min närhet. Men det fascinerar mig, som bara sjutton och även om jag uttrycker en massa grubblerier här nu som helt säkert kommer misstolkas av somliga så är grubblerierna i grunden baserat på en fascination framför något annat, positivt som negativt. Jag tycker du är helt otrolig. Du stakar väg för många, det gör du. Jag hoppas bara så innerligt att du hinner leva, stanna upp och verkligen njuta av det till fullo också. Glädjas åt allt det du lyckats med.

 14. Tänker att det kan vara en flykt att arbeta också. En flykt från sina egna tankar, känslor, oro mm. Se till att det inte blir ohälsosamt. Har erfarenhet av anhöriga som drabbats av arbetsnarkomani i flykt från annat. Hoppas att det inte blir så för dig och var vaksam.

 15. En genuin fråga utan baktanke: hur tror du upplägget kommer att se ut om några år när barnen börjar bli större och är uppe på kvällarna? Det är ju inte så långt kvar till dess, kommer du ändå jobba två timmar varje kväll då? Eller om du träffar en partner. Du har ju skrivit att det skulle dröja lång tid innan du blir sambo igen men ni skulle väl ändå vilja spendera tid ihop eller hade ni bara umgåtts på helger?

  Hejar på dig!

  1. Jag förstår din tanke och fråga. Även om Bella svarar dig så kan hon själv inte riktigt förutse det just nu.
   Jag kunde iaf inte göra det när mina barn var små. Då tänkte jag att det var just förskoleåren som var de jobbigaste att få ihop.
   Nu är mina två barn tonåringar och nu är det riktigt svårt att få ihop tiden! Även om jag anser att de till stor del kan ta sig till och från träningar själva så vill jag inte att de går/cyklar själva när det är mörkt och halt ute, så det är mkt hämtande och lämnade till träningar och under helgerna går det många timmar åt att köra till matcher i olika idrottshallar. Förut när de också red så blev det många timmar i stallet. Det är så lätt att tro när de är mindre att vid 10-12 års åldern klarar de mkt själva, men det är fortfarande bara barn som behöver mamma och pappa till såväl läxläsning som skjuts till olika aktiviteter mm
   Samt att de är uppe längre på kvällarna.

   Detta skriver inte jag för att skrämma upp, eller för att låta negativ utan det är bara så jag har uppfattat min resa som mamma. Så lite egentid som jag har nu har jag inte haft tidigare. Fast å andra sidan så tror jag att om några år får jag inte vara lika delaktig i deras liv längre så jag passar på att vara med nu när jag fortfarande får 🙂

   1. Tack för svar! Intressant att läsa, det så kallade ”livspusslet” och hur andra gör är intressant och nyttigt att höra om (för mig)!

 16. Snälla Isabella, bromsa ner!! Även om din Adhd ger dig ”superkraft” så kommer du krascha snart. Inte någon människa kan klara det du gör länge. Du var nyss sjuk i feber, men tillät inte dig inte heller vara hemma en dag feberfri. Förstår det är svårt med den position du har, men vila är viktigt! Sen kanske du dränker dina känslor från skilsmässan och saknaden av barnen i arbete. Men det här kommer slå tillbaka mot dig snart.. Ta hant om dig gumman 💜

 17. Hehe, verkar som att jag är den enda som screen shootade det sista för att tA upp och titta på när motivationen dalar.
  Jag jobbar/pluggar ca 11h/ dag på vardagar och 6h/dag på helger varje dag året om, har sammanlagt en månad ledigt per år om man slår ihop alla dagar.
  Vi är olika.
  Glöm inte att vi endast är så vackert olika när det konmer till sexuell läggning eller hudfärg. Vissa orkar mer, och den enpowering energin som man får tillbaka från allt arbete man gör varje BLIR självaste återhämtningen.
  Klart det inte är lätt denna livsstil, men om det var lätt skulle alla göra det.
  Det är ytterst få människor som är riktigt framgångsrika och jag tänker bli en av dem.
  ”Stop interupting my grinding” – Beyonce

  1. Skillnaden är att du har ett slut, du vet att det är över ”om tre år när jag pluggat färdigt”. När pluggtiden är slut kommer du endast kunna fokusera på jobb och få återhämtning. Bella driver stora bolag och brinner för att de ska växa, det finns ingen tydlig ände utan allt kommer bara snurra vidare, då är risken betydligt större att krascha en dag.

 18. Vad jag glad jag blir att de ar fler an jag som prioriterar annat an att jobba.

  Vad ar det du ska ha försprång till egentligen? Livet händer har och nu.

 19. Du är ju ingen robot utan en människa precis som alla andra! Tänk till nu vad som är viktigt! Skulle vara så sorgligt att läsa din blogg om något år där du gått in i väggen pågrund av utmattning! Något man inte styr över! Att ha tänket att prestera hela tiden är det livet?! Du räcker och du duger!

 20. På mina barns förskola har de denna termin också börjat med programmering. Jättekul att det börjar redan nu. De har också lagt brickor efter ett schema och en av pedagogerna har varit robot och får kommandon hur hon ska bygga ett torn av klossar. Roligt! Barnen är 4,5 och 3 år. Kram!

 21. Tycker du är fantastisk på många sätt!! Men slutklämmen på inlägget med att jobba flera timmar som ger dig försprång?! Absolut gör det det.. Frågan är bara hur länge hjärnan och kroppen orkar det. Låt inte det försprånget bli ett kliv rakt in i väggen. Ta hand om dig, finns viktigare saker i livet än prestation och pengar. Kram Anna

 22. Det är väldigt sällan jag skriver här men nu kände jag art jag var tvungen. Kanske att jag tolkar in något som inte stå där men Att skriva ”varje timma jag (och kollegorna) lägger ner extra” tycker jag sänder ut helt fel signaler till sina anställda.

  Det sänder lätt ut en signal till dina anställda om att de måste jobba det där extra timmarna om kvällarna, annars är det deras fel att ni inte kommer vidare.

  Sen hur ert klimat är i övrigt på er arbetsplats har jag ingen aning om. Men hade det varit min chef som skrivit så hade jag blivit väldigt upprörd.

  Det som primeras högre idag för de som söker jobb är just en behaglig balans mellan jobb och privatliv. Men folk kanske tycker att det är balans att först jobba 8h, sen hem och jobba två till. Det tycker då inte jag i alla fall.

 23. Det är viktigt att ta det lugnt och varva ner ibland också, även om man verkligen brinner för det man gör. Jag tror att hjärnan behöver vila också.

  Härligt att få träffa Gunhild, hon verkar vara en beundransvärd person!

 24. Tycker egentligen att det värsta är att det låter som att du ”shamear” folk lite som väljer att titta på ex. en tv-serie istället för att arbeta på kvällen, och det är verkligen inte första gången det låtit så. Arbete på fritiden är verkligen inte det enda som kan göra skillnad. Ibland kan en tv-serie också hjälpa väldigt mycket, eller vad som helst annat. VI förstår att alla är olika, och att arbeta mycket kanske funkar för dig, men helt ärligt känns det inte som att DU förstår att alla är olika. Rätta mig om jag har fel, men det känns som att du ser det som att det finns någon skam i att inte gilla att arbeta 24/7. Vilket i sådana fall, om det är fallet, är otroligt tråkigt, då det är något som inte passar alla och något som man helt ärligt inte borde göra, inte hela tiden iaf.
  // mvh, person på 22 ynka år som försöker komma tillbaka efter utbrändhet

  1. Jag håller helt med dig!
   Jag pluggar hela dagar och då känner jag att jag gjort mig förtjänt av att vila i soffan, men nu känner jag mig bara lat..

   1. Du är INTE lat! Du både förtjänar och borde lägga dig och ta det lugnt efter en hel dag med plugg. Kroppen och hjärnan måste få vila. ❤️

 25. När jag läser den sista meningen känner jag mig extra tacksam över att vara på en arbetsplats där vi uppmärksammar varandras hälsa och hjälps åt att avlasta varandra när det är tungt. Jag har visserligen ”bara” arbetat som konsult i 7 år och aldrig varit chef men jag är så glad över att jag valt arbetsplatser där cheferna trycker på att familjen ALLTID går först. Att ha en chef som står på APT och säger han skäms för att han brände sitt första äktenskap på sitt förra jobb och att han inte önskar någon annan att göra den resan är för mig så mycket mäktigare att lyssna på än någon som berättar om alla sina produktiva kvällstimmar.

  Men jag hoppas att du och Gunhild fick ett bra och produktivt samtal. Jag lyssnade på hennes sommarprat och det var verkligen fint berättat och jag tror att hon är en inspiration för många.

 26. Fast för mig så är de där 2 timmarna med min kille, mina vänner eller familj de viktigaste i mitt liv. Har själv varit utbränd och haft utmattningssyndrom och lärt mig att skötsel av mig själv och andra är det viktigaste för att ha en sund inställning till livet. Jobbet ska inte vara ens allt. Jobbet kanske du inte har kvar om x antal år. Det vet man aldrig, vill du när du blir äldre minnas tillbaka på all skärmtid eller den tid du hade med barn, vänner, familj osv? Kram på dig och lycka till

 27. Jag är så fascinerad över människor som älskar sitt jobb så mycket att de är beredda att jobba mer eller mindre jämt. Jag har (trots att jag är välutbildad och har ett välbetalt jobb) inte någonsin haft ett jobb som jag brinner så mycket för så att det är värt att offra min fritid på det. Missförstå mig inte, självklart kan jag jobba övertid ibland, ifall arbetet kräver det. Men då ska jag ha betalt för övertiden, eller så plockar jag ut kompensationstimmar. Jag jobbar inte gratis och jag värderar min fritid alldeles för högt. MEN, jag accepterar och respekterar att vi alla är olika. Vill Isabella jobba 2 timmar varje kväll och mår bra av det; go fo it! Vill någon annan kolla Netflix, träna, umgås med vänner, spela fiol eller vad det nu kan vara; det är också OK!

 28. Tycker det är lite tråkigt att se hur folk försöker shame’a de dragen som utmärker en karriärist. Visst, den vägen passar inte alla men vi är ju, som tur är, alla olika med olika behov (av tex återhämtning). Samhället behöver både karriärister/drivna entreprenörer OCH oss som är mer än nöjda med att jobba ”vanliga” tider och jobb. Ni skall komma ihåg att många av era jobb finns i grund och botten för att en eldsjäl startat firman du jobbar på.
  Dessutom tycker jag många verkar glömma den situation Isabella är i: hon genomgår något av de jobbigare man som människa göra, en skilsmässa. Det är en relativt vanlig reaktion att begrava sig i jobb när sånt händer. Eller att börja träna som ett jehu. Eller kanske börja med en ny hobby. Smaken är som baken när det kommer till självterapi.
  En sak är dock säkert. Livet går upp och ned och tempot i livet likaså. Även för en karriärist. Det är i alla fall min erfarenhet, ”slöfocken” som är lever med en karriärist 🙂

  1. Ja det är tråkigt, men de flesta menar nog inte att shamea en karriärist utan snarare att påpeka det farliga i att en karriärist shamear andra och hetsar till att jobba hårdare. Jag är själv en ”karriärist”, älskar att jobba och jobbar mycket, m inser samtidigt det viktiga med återhämtning när folk i min omgivning går in i väggen en efter en. Jag sover med jobbdatorn bredvid mig i sängen och river oftast av några jobbmail innan jag ens kliver upp ur sängen, men jag skulle aldrig uppmuntra andra till att göra liknande eller säga att tack vare min jobbmoral så ligger jag före andra i karriären! Utbrändhet är ett eskalerande problem i samhälle, framförallt bland kvinnor. Att då hetsa folk till att jobba hårdare är verkligen inte systerskap för mig.

 29. Det gnälls lite mycket på att hon jobbar mycket. Vad tror ni egna företagare gör egentligen? Jobbar 7-16? Snälla nån….
  4,30 drar vi igång mjökningen, tar en frukost under tiden, kl 13- 14 middag sen igång igen. Vid 18,30 är sysslorna avklarade och jag tar en dusch och äter kvällsmat. Vid 21 går jag sista varvet hos djuren, kollar om någon är på g att kavla (isf ska den bevakas) ser att de har foder och att allt är lugnt.
  Det passar inte alla att vara egna företagare men tack gode gud att vi finns!

  1. Klockren kommentar! Och ni bönder är mina hjältar, jag hade inte klarar det jobbet men det kanske är alla som klarat att vara ”instängd” på ett kontor hela dagen heller 🙂

 30. Det är ju väldigt ofta du lägger ner mkt tid på personliga nöjen som frisörbesök, nagelvård osv under dagarna, så självklart måste du ju jobba ikapp den tiden. Det betyder ju inte att jobbar MER än nån annan.

  Och vad ”jobbar” du med på kvällen, raderar skräpmail och provdoftar på deodoranter? Har inte förstått vad du egentligen gör, men dom betungande och riktiga arbetsuppgifterna verkar ju Pingis & Co sköta.

 31. Min väg har gått genom skilsmässa och utbrändhet och terapi till en stark ensamstående tvåbarnsmamma som lever mitt liv till fullo och mår bra. Jag vet vad som är viktigt och har också ett nätverk som ställer upp då det krävs. Rik är jag inte men lycklig och materiellt har jag vad jag behöver. Var rädd om dig Isabella!❤

 32. Ett par timmar per kväll kan funka ett tag, men som många av er skriver så bör man vila hjärnan och ta in så lite uttryck som möjligt. En skogspromenad, med frisk luft och lite svampplockning skulle kunna var ett skönt break!

 33. Wow grymt av förskolan att börja med programmering redan nu. Skolan där jag jobbar börjar i åk 1 så era småttingar verkar börja tidigt. Coolt!

 34. Förstår absolut att det är en lyx att kunna omfördela sina jobbtider, till exempelvis kvällen eller helg. Men tror däremot att det provocerar många när du skriver att du kommer ha ”försprång” mot alla andra om 10 år, försprång till vad undrar jag? för att uppnå vad? Ett perfekt liv? Hoppas att du en dag kan läsa vad du själv skrivit från ett annat perspektiv och förstår hur sjukt det låter.

 35. Isabella har ju inte ett vanligt jobb, hon är företagsledare, det värsta med de där raderna är att hon lägger in ordet kollegor. Dom är anställda och har förmodligen redan gjort sina 8+ timmar, och inte fikat med Gunhild. Att behöva läsa att Isabella skriver det där är nog väldigt stressande! dom får heller inte mer betalt pga dom där två extra timmarna hemma i soffan. Vilket Isabella säkerligen får då hon säkert mailar om når reklamsamarbete.
  Jag hoppas hennes kollegor/anställda inser skillnaden, och förhoppningsvis undviker väggen. Att välja är att välja bort.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..