Bryta normer

Jag har alltid tagit kamp om frågor som står mig nära om hjärtat eller normer som jag velat ifrågasätta. Jag har bloggat i tolv år och har alltid använt mig av min plattform för att försöka göra skillnad:

1 Som tonåring blev jag utsatt för sexuella övergrepp på en utlandsresa och valde att skriva om det trots att det var tufft för att dela med mig av att det aldrig är ens eget fel. Jag har pratat mycket om komplex, gjort klipp där jag sminkat av mig och visat min acne jag kämpat med i många år vilket var viktigt för mig i en värld som är så retuscherad. Jag startade till och med en tidning som skulle vara utan extrem retusch. Jag har skrivit om psykisk ohälsa. Jag har berättat öppet om hur det är att leva med ADHD för att visa på att det kan vara en fantastisk styrka också, inte en begränsning som bilden av ADHD ofta är. I mina egna bolag är en diagnos aldrig något problem och så är det inte på alla arbetsplatser. Det är inte heller något problem att bli chef trots en bebis växandes i magen, eller amma under möten. Hos mig ska man ska kunna kombinera jobb och familjeliv.

2 Jag minns hur jag tjockhånades i media när jag hade på mig bikini på en strand i Karibien, efter det kastade jag av mig kläderna och frontade min egna tidning och pratade om vikten av att ALLTID älska sig själv oavsett kilo. Vilket är något jag alltid har gjort. Jag pratar gång på gång om hur viktigt det är att prioritera rätt saker i livet, att klaga på sig själv är inte värt det. Och jag har jobbat stenhårt med att bli min egna bästa vän, det vill jag inspirera andra med.

3 Att skilja sig som 26 åring och parera en extremkarriär och två små barn under fyra år på halvtid är inte heller riktigt okej enligt normerna på hur en kvinna ska leva. Ni ska bara veta hur mycket hat jag har fått uppleva efter att jag valde att lämna min relation för att jag inte fick blomma ut fullt i min karriär och det som är jag.

”Man gör inte så”. 

”Du är en dålig mamma som prioriterar dig själv” 

”Du är en dålig förebild som tar in så mycket hjälp. Du kan ju inte ens laga mat själv om dagarna eller nu ens välja kläder själv eller sminka dig”. 

Listan på kommentarer jag har fått kan göras lång. Alldeles för lång.

Jag har idag en koncern som närmar sig en omsättning på 100 miljoner med stormsteg. Vi är över 40 anställda. Att få ihop det livet med två småbarn innebär att jag får pussla om mitt liv rejält. Nej, jag lever inget Svensson-liv. Jag har inte tid att städa ett stort hus själv. Jag kan inte nå mina mål och leva det liv har jag om jag samtidigt ska lägga två timmar på mat och hemmet om dagen. Den ekvationen förstår vem som helst inte går ihop. Men att då lösa det eftersom ekonomin finns med att tillexempel få lagad mat hemma varje dag – Det om något är en norm i samhället som inte är accepterat.

En 26 åring kvinna med barn som lämnar sin man för sin karriär och chansen att blomma ut 100 % som person. En 26 årig kvinna som outsourcar allt i hemmet för att få mer tid till sina barn och sig själv. Det är inte accepterat för fem öre. Och mentalt är det en kamp bara i sig att kunna stänga ute andras tankar om det. Skulle jag ta in andras åsikter skulle jag inte orka, jag skulle ge upp. Jag är inte omänsklig. Jag är ingen maskin. Men jag väljer att låta andras tankar om mitt levnadssätt rinna av och jag vänder på det. Fastän det kan innebära tuffa beslut längs vägen, kanske jag kan få fler kvinnor att gå sin egen väg, hålla huvudet högt, vägra bli förminskad och aldrig ge upp det din själ lever för. 

Jag kommer aldrig att ge mig.

 

 

 

 

 1. Läst din blogg sedan dag 1 tror jag. Jag är några åt äldre och för mig är du en stor inspiration. Du är stark och har mängder av bollar i luften. Jag älskar att läsa om hur du får allt att gå runt. Jag tar åt mig av många av dina tips och jag är imponerad att du klarar av att rodda en sådan karriär med två småbarn!
  Hade jag haft möjlighet hade jag lätt köpt in samma tjänster i hemmet som du gör.
  Det är ett mål i mitt liv.

 2. Heja, heja Isabella!
  Jag lever själv ett liv som inte passar in i den svenska normen, och det är en fröjd att få pepp via din blogg när allt annat går emot. Vi kanske inte är många, men vi som finns är så tacksamma för det du gör!

 3. Väldigt bra skrivet. Fortsätt precis som du gör. Imponerande att lyckas kombinera barn med otrolig karriär och allt detta medan man konstant blir hårt granskad i sociala medier.

 4. you go girl!!! du är en stark förebild och jag önskar att fler var som du 🙂 tänk vilken positiv värld vi skulle ha om alla kunde fokusera på positiva saker, lösningar och möjligheter istället negativa saker och motgångar!

 5. Heja! Du är en otroligt stor inspiration för kvinnor därute, inklusive mig. Stå på dig! Du är helt grym för vad du har åstadkommit!!!

 6. Detta är första gången jag kommenterar (har läst i många år). Detta inlägg var så bra. SÅ BRA. Du är grym som står på dig. Kör hårt!

 7. Isabella- låt inte dom djävlarna ta dig. Du är en kvinna full av liv. De vill fånga in dig och tämja dig men du ska va vild och fri! / Lundell

 8. Kära Isabella! Det är fantastiskt på vilket sätt du väljer att bemöta kritiken på med detta inlägg, DU är fantastisk och väldigt klok. Sluta aldrig att tro på dig själv, vi är nog många som backar dig och ser upp till dig! Jag önskar dig all lycka och sänder dig massor av positiv energi!
  Kram från Lovisa

 9. Hatten av Isabella! Riktigt bra skrivet. Vet hur ont ord kan göra och förundras över hur mycket du tillåter här i bloggen. Många varma kramar och sluta aldrig vara den DU vill vara. Skit i hur andra tycker du borde vara. Ha en fin dag och vecka <3

 10. You go girl!!!!! ⭐️ Jag läser också din blogg dagligen, men kommenterar aldrig. Du är en stor inspiration och jag blir så glad av att läsa det här inlägget!!

 11. En sann förebild för mig – fast jag som 48- åring skulle kunna vara din mor…
  Jag har mött många elever med Adhd under mina 20 år som lärare och önskar att de alla fått ha dig som förebild. Du visar verkligen, som du skriver, att man kan använda sina hinder till något positivt.Du visar att man kan lyckas genom att just vara den man är!
  ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

 12. MYCKET BRA skrivet!
  För att mänskligheten (och vi kvinnor) ska utvecklas så behövs du Isabella.
  Stora själar följer inte normen, de skapar den nya.
  Det är upp till var och en av oss att stå kvar och stampa på samma ställe, eller att låta oss inspireras av sådana som du. Du är ett lysande exempel på att allt är möjligt.
  TACK för att du delar med dig och därmed banar väg för många andra!

 13. Brukar aldrig ta mig tiden och kommentera bloggar, men var tvungen och göra det nu för du är så jävla bra!! Läst din blogg sen jag var tonåring älskar att följa din fantastiska ”utveckling” och jag glädjes åt dig/med dig. Fortsätt så! <3

 14. HEJA❤️❤️❤️ Jag förstår verkligen inte varför människor måste lägga sig i andras sätt att leva! Stå på dig!!!!

 15. Väldigt bra inlägg! Du har så rätt! Du får oförtjänt mycket hat, men folk gillar ju inte att andra människor kan tänka annorlunda än vad dom själva gör!

 16. Fortsätt så Bella. Vi behöver fler som hjälper till att bryta sammhällets normer. Det viktigaste är att du och dina barn mår bra och känner sig älskade och uppskattade. Jag blev så glad när jag läste att du alltid pratar gott om Odd inför barnen. Det känns avgörande för de små livens fina uppväxt <3

 17. Yes girl!!!! Har läst din blogg i typ tio år och alltid tyckt att du bryter mot normen. Men det roliga är att i den svenska feminismen finns det inte plats för den typen av normbrytande kvinna som du är vilket gör mig rent av förbannad.

  Älskar att du är dig själv och kör ditt race trots alla jävla åsikter! Du är min idol!

 18. Isabella, jag är 10 år äldre än dig och psykoterapeut. Jag lär mig mycket av att läsa din blogg, du inspirerar och stärker mig. Och ja, ibland provocerar också men det är ett val att förstå varför och se vad det speglar hos mig istället för att rikta det utåt. Jag blir så beklämd och ledsen många gånger när jag läser kommentarer på dig blogg. Fullt av människor som bara kräks sina åsikter rakt ut, utan filter. Klart man blir knäpp om man ska försöka pleasa alla. Det finns lika många åsikter som människor. Jag beundrar dig på många sätt. Häromdagen tänkte jag när jag såg en artikel om dig att shit, denna tjejens framgångar kommer jag ha förmånen att följa på håll och inspireras av i många, många år framåt. Jag älskar att läsa din blogg, dina tankar och hur du utvecklas och spränger gränser, Att vara terapeut innebär för mig att hjälpa någon att följa sitt eget hjärta och skala bort vad som är ‘måsten och borden’ vars agerande hör att vi hamnar i kollision med oss själva och mår dåligt. Det är en gåva att få vara med människor på den resan.
  Du är stark som redan kommit dit på många sätt och jag beundrar dig. Fortsätt vara den förebild du är.

  Stor kram från mig.

 19. Grymt skrivet! Jag tror du påverkar dagens kvinnliga generation långt mer än vad vi kan ana. Du är normbrytande på alla sätt och vis. Fortsätt så!

 20. Har följt dig till och från sedan tio år tillbaka. Riktigt bra inlägg, ett av dina bästa! Heja dig och alla andra tjejer och kvinnor som vågar vara sig själv och vet vad dem vill!

 21. Du är en stor inspiration. Du stöttar när det blåser. Jag har en bebis på 4 månader och jobbar heltid, får så mycket skit för det trots att det är det absolut bästa för oss. Kag mår inte bra av att vara hemma och min man gör det. Jag helammar fortfarande osv. Ditt liv inspirerar mig till att följa mina drömmar och visar världen att man kan vara både och, närvarande mamma och ha en bra karriär samt ta hand om sig själv

 22. Hej!
  Har läst din blogg i snart 7 år och har aldrig kommenterat! MEN jag är bara tvungen att skriva, fyfan va bra du är! På riktigt! Du står verkligen för systerskap och feminism! Heja dig!

 23. Jaaaa! Fan så starkt skrivet. Inga ursäkter utan bara ett rent ”in your faces”-inlägg. You go woman! Du är så grym, verkligen.

 24. Bra sagt!!!! Låt aldrig någon annan bestämma hur du ska känna eller leva ditt liv! Stanna aldrig i en relation som förminskar dig och inte låter dig vara dig själv!
  Självklart ska du ta in hjälp där du behöver det för att allt ska gå runt. Du skapar ju arbetstillfällen med det synsättet också!
  Älskar starka självständiga kvinnor!

 25. Woop Woop!! Du verkar vara en helt fantastisk person! Står upp för dig själv och andra. Bara fortsätt vara den du är! ❤️

 26. Heja dig Bella! Du gör helt rätt! Allt du skriver skulle va ok för en man att göra.. stå på dig! Du är en riktig förebild för mig som går samma väg just nu!

 27. Heia deg!
  Du skal være så utrolig stolt over degselv! Du er et kjempeforbilde for så utrolig mange unge kvinner. Du er vår generasjonsjons Power women!
  Det er kjempebra at du setter foten og sier at nok får være nok. For ingen fortjener så mye dritt som du har fått og du skal ikke tålerere det.

  Jeg heier på deg 🙂

 28. Så himla bra skrivet Isabella! Dags att sätta ned foten och egentligen ska du inte behöva förklara dig eller varför du tar till tjänster liksom matlagning etc.
  Blir illamående av vissa kommentarer du får härinne.
  Att du sedan blir hånad offentligt av Mia, som jag ser upp till (många av oss tror jag gör) är en gåta för mig?
  Önskar dig en trevlig dag och hejar på dig!

 29. Det är lustigt med komiker som tar sig rätten att skämta elakt om människor. När en person blir känd, så är det helt plötsligt fritt fram att köra med slåttermaskin över deras känslor.
  Varför? Och varför över dem som aldrig gör något ont?
  Så vitt jag vet så har du/Isabella aldrig försökt sårat eller förlöjligat någon offentligt. Snarare har du/Isabella verkat för att hjälpa och stötta.
  På något vis säger det en hel del mer om henne än om dig. Att försöka klättra genom att skada andra människor är oförskämt, okänsligt, motbjudande och pinsamt.
  All lycka och ha det gott denna vackra höst.
  Mikael Mansen.

 30. Du är min absolut största förebild. Att kunna erkänna när livet är tufft och ändå blicka framåt är en egenskap jag önskar att jag själv hade. Din blogg är en sann inspirationskälla!

 31. Så himla sant❤️ Har man följt dig ett tag vet man nog hur du kämpar och inte följer samhällets kvinno-normer. Kör på💪/småbarnsmamma & chef

 32. Hej Isabella!

  Inte lätt att vara kvinna i en mansvärld speciellt inte när man är så framgångsriks och det finns mycket avundsjuka även från kvinnor!
  MEN jag tror nog att Mia Skäringer inte menar så illa utan det ligger mycket ironi över det hela då inte alla kvinnor lyckas med livspusselt men barn och jobb.
  Men jag har full förståelse att du blir sårad.
  Jag är väldigt imponerad över din framgång och är själv en mogen kvinna med vuxna barn och hade önskat jag haft mer anamma i livet som du har.
  Ha en bra vecka.
  Kram Iréne

 33. Hejja dig! du gör rätt, och du är ingen dålig mamma. Jag växte upp med en hårt arbetande mamma, och jag har en vän i samma situation. Ni är övermänskliga!

 34. Vilken fullträff! Jag kommentar sällan bloggar utan nöjer mig med att läsa dom men oj vilket bra inlägg! Bara för att jag har ett högt tempo med två jobb, heltidsstudier och dessutom pendlar med bil två timmar flera gånger i veckan för att få min utbildning så får jag ta så mycket skit! Jag har valt bort studielivet med fester och att inte bosätta mig där jag studerar och det fattar tydligen inte andra människor. Jag vill bara vidare i livet och då kan jag inte lägga min tid på att bo på en annan ort och dessutom leva på studiestöd.. Så som jag lever nu kan jag resa, unna mig saker i vardagen och får vara hemma med min sambo och alla nära och kära samtidigt som jag studerar till det jag drömmer om, operationssjukskötare. Din blogg ger en verkligen styrkan och modet att gå sin egen väg, för du gör verkligen det och sluta aldrig med det!

 35. All heder och respekt! Är själv 10 år äldre än dig, Vd och chef för 70 Pers med fyra barn under åtta år. Jobbar och ammar samtidigt
  Jag vet hur tufft det är. Och du är en förebild. Även för oss äldre ❤brukar läsa din blogg och orka lite till!

 36. ALLTSÅ ÄNTLIGEN. Har väntat så länge på att du ska ta upp det om alla jävla elaka kommentarer, om hur folk tar sig rätten till att klanka ner på dig och förminska dig.

  Du ska inte behöva bevisa och berätta men jag tror att en del människor behöver få höra att du bara är människa och ingen maskin. Du är den största förebilden jag har och jag är så tacksam över att du visar att allting går. Oavsett bakgrund, uppväxt och förutsättningar. Jag har sagt det förut och säger det igen, du verkar vara ödmjuk mot livet men även runt alla människor omkring dig. Fortsätt vara du och fortsätt inspirera. Kram!

 37. Heja dig Isabella! Jag har last din blogg i manga ar nu, och kanpar dagligen med sjalvfortroende. Jag har svart for att ta plats, for att prata nar jag sitter pa moten pa jobbet, och for att faktiskt tycka att jag sjalv ar bra nog. Och din blogg hjalper mig, helt arligt. Jag klickar in har och laser dina powerfyllda inlagg och det ger mig en kick att vaga ta plats. Det ger mig inspiration att fortsatta kampa mot mina mal. Sa tack; det betyder mycket for mig att din blogg / platform finns.

 38. Hade jag varit i dina skor, så hade jag nog agerat likadant. Vem vill inte ha en kock hemma? Så man får mer tid till sig själv och barnen. Vem vill vara gift med någon som inte stöttar en och låter en utvecklas?
  De som dömer, dömer utifrån deras normer. Men bara för att Du gör på ett annat sätt betyder inte att ditt sätt är mer fel än deras. Vi måste inte enas och vi får tycka olika, men vi har ingen rätt att peka finger på någon och säga att De gör fel konstant! Det finns ingen regelbok, alla gör så gott de kan och många måste lära sig att sluta döma. Bara för att man är en offentlig person betyder inte att man vill bli dömd utifrån varenda steg man tar.

 39. Du är en stålkvinnan!
  Jag gillar dig så otroligt mycket och önskar så att alla som skriver i en negativ ton kunde fatta att lägga av! Jag har aldrig förstått varför man behöver skriva om man bara vill poängtera fel hos andra. Och att vuxna människor gör sånt!! Fast, det goda vinner det onda. Men jag förstår inte hur du bär dig åt för att klara av att inte bry dig över allt smuts som skrivs. Jag är en människa som är överkänslig, så för mig är det frustrerande att läsa dina kommentarer som du fått. Blir både arg och ledsen av dem! Du är otrolig Bella ✨

 40. I landet Sverige ska alla följa normen, oavsett om man passar in eller inte. Det ska gifta sig, skaffa barn för att man ”gör så”. Vid 35-40 års ålder ska alla ha fasta jobb. Att jobba med sig själv eller vilja hitta sig själv och det man vill göra anses konstigt eller flummigt. Det passar inte att som kvinna fokusera på sin karriär eller att välja att inte skaffa barn. Det anses konstigt. Speciellt även om man väljer att gå sin egen väg och inte följa strömmen. Jag tror inte folk förstår hur mkt jobb som ligger bakom din framgång eller de pengar du tjänar. Livet är för kort för att vara med någon som inte gör en lycklig eller som hindrar en att vara den man är. Jag tycker det här var ett av dina bästa inlägg trots att jag ibland brukar kritisera dina val. Starkt jobbat av dig!

 41. Ditt bästa inlägg någonsin. Jag har valt en mer ”jante” väg än du med akademisk karriär, men ändock en karriär som jag låter ta mycket tid. För det är på riktigt min passion i livet och det roligaste jag vet. Minst en gång i veckan får jag små sting från omgivningen om hur jag väljer att prioritera i mitt liv. Din blogg inspirerar mig att fortsätta göra det JAG vill göra och vara den människa som JAG vill vara. Tack för det.

 42. Heja dig! Tycker det är så himla tradigt att det ska dömas hit och dit. Man har bara ett liv och det kan ta slut imorgon, make the best of it <3

 43. Du är bäst Isabella, hade jag möjligheter och mod skulle jagar göra precis som du.
  Kämpa på, du behövs som motvikt till bakåtsträvande kvinnonormer.

 44. Du är i en klass för sig! Så fucking power! Din dotter (son också såklart) har fått den bästa förebilden till mamma som dom någonsin kommer kommer stöta på i livet. Hatten av och en stor applåd för din kämparglöd👏

 45. Jag tycker de är rätt att du blir ledsen. De är rätt. Jag tycker även kommentaren ovan är tråkig! Jag ser dig som en förebild som mamma och person. Jag har haft dig som förebild i många år och din acnefilm fick mig att våga gå till skola utan smink trots kommentarerna. Få mig att säga upp mig från mitt jobb som bara tog energi och följa min dröm att bli läkare. Vägen dit är lång och tuff och när jag behöver inspo går jag tillbaka till några av dina ord. Jag älskar att du vågar satsa på dig själv. Och att du inspirerar mig att göra det. Tack Isabella för att du vågar bryta normer och inspirerar. Och att du väcker debatt!

 46. Du är helt fantastisk & en stor förebild!!! Hade gjort precis som du om jag var i din situation & hade din ekonomi! You go girl

 47. Du är grym och är riktigt imponerad av att du ändå lyckas få allting att få ihop trots allt. De som gnäller är bara avensjuka för att de själva inte är nöjda med sitt liv. Vem hade inte valt städhjälp m.m om man hade haft råd med det?! Fortsätt leva ditt liv, hejar på dig och älskar läsa din blogg.

 48. Det här inlägget kändes genuint och ärligt. Inlägget med reklam för barnvagnarna kändes falsk. Jag gillade inte skäringers film, men förstår om hon störde sig på barnvagnsfilmen och därmed gjorde parodi på den. Ibland känns liksom inte allt du gör helt 100. Vad du än gör kommer det finnas människor som ogillar vissa grejer. Det enda du kan göra är att vara sann mot dig själv och göra sånt som känns bra för dig. Jag tycker du gör rätt i att ta hjälp. Jag tror inte folk förstår hur tufft ditt jobb är och hur mycket tid du ändåså lägger på dina barn. Få män i din position hade tagit sig så mycket tid för barnen. Jag tror faktiskt inte det finns en enda man som gör som du gör. Hade du arbetat som anställd på ett företag i Sverige hade du inte kunnat göra som du gör nu och behålla förtroende i organisationen. Jag respekterar dig för det och tycker det är trist att det finns så få offentliga företagsledare som är så aktiva mammor.

 49. Jag håller med Jessica! Jag läser din blogg varje dag på väg till jobbet för att få en ”morgonkick” och extra motivation till att göra bra ifrån mig. Du motiverar mig, utan tvekan. Kram!

 50. HEJA DIG!! Du är grym. Låt alla som är avundsjuka på olika sätt hålla på som de gör. Det är därför de står och stampar på samma ställe.

 51. Tjejer, kvinnor är vi (de flesta av oss i alla fall antar jag)
  Varför sträva efter förebilder,ideal, ”idoler” (som jag kan ge mig den på att inte många här kan nå upp till)
  Vi gör det mesta och det bästa av VÅRA EGNA LIV!
  Jag behöver ingen förebild, ”idol” – jag är jag och jag ”gör” mitt liv till det liv jag vill ha.
  Känner inga behov av att ha kock, städerska, inköpare, stylister, sminkös varje morgon mm mm mm mm.
  Vi gör det mesta (utom jobben) tillsammans med barnen!
  Tillsammans är det VI, vi har kul när vi lagar mat, städar, handlar mm! Det är vi som ger stadga, stomme och glädje i våra liv.
  Bör kanske tillägga att jag och min sambo är båda egna företagare, hans företag är större då han startade upp tidigare än vad jag gjorde.
  Är det kris hemma med barnen stannar den av oss som har minst att fixa på jobbet hemma. Inga problem för oss eller för alla våra anställda.
  Family first är vårt motto och det vet alla våra anställda.
  Inga ”idoler” behövs här – VI är själva våra egna ”idoler” med 2 företag och 2 barn.
  Skild/separerad – spelar ingen roll egentligen! Barnen går i första hand och pengar i 3-7 hand.

 52. Applåder! Du är GRYM och avundsjuka blir som på automatik en konsekvens av det, det är lättare för folk att kritisera andra än att fokusera blicken och sitt fokus på sina egna liv och ärligt fråga sig själv VARFÖR man provoceras av någon annans framgång, ofta är det en smärtsam rannsakan som ändå leder till att man får ett bättre liv och blir en mer sympatisk människa. Allt det här vet du ju redan, men vill bara poängtera att vi är många som rullar ögonen en aning när folk tar sig tid att kritisera dig, eller snarare finna ett utlopp för den destruktiva negativitet som de tydligen inte vet hur de ska hantera själva. Så mycket mer givande för sig själv och alla andra omkring en att känna in och bidra till att folk mår bra, i alla lägen. You get what you give. Du ger så mycket energi! ^^

 53. Har läst din blogg i 10 år, dvs sen jag var 13 år, kan inte minnas att jag har kommenterat den någonsin. Men wow, du är min största inspiration på att våga vara mig själv och inom entreprenörskap. Heja dig! Du är så jävla cool.

 54. Du gör bara det män gjort i alla tider. De har ALDRIG blivit ifrågasatta. Dessutom har de i 90 procent av fallen haft en utsliten kvinna som skött markservicen. Det är ingen självklarhet idag att laga sin egen mat och städa. Det är ingen skyldighet heller. Du har möjlighet att välja och styrkan också. Det skulle fler kvinnor behöva göra och kunna om de inte var så in i helvete upptagna med att gå omkring och spela bror duktig. Jag vet medelinkomsttagare till kvinnor som väljer bort städningen en gång i veckan och skäms som en hund. Det kostar en femhundring men sparar på ork och lust till livet. Många bor på gatan och har inte ens råd till mat. Många bor i slott och får allt på silverfat. Men de allra flesta i vårt land har det ganska gott ställt men tillbringar tiden med att gå in i väggen. Kvinnofällan idag är inte att stå vid spisen och föda barn. Kvinnofällan idag är att inte ha styrka nog och låta någon annan göra det. Var och en gör så gott man bara kan. Men sluta och skuldbelägg alla hjältar där ute som lever sitt liv så rikt det bara går. En dag är allt slut. Och det enda man kommer ångra är allt man inte gjorde. Om jag inte var en handikappad fattigpensionär och var frisk så skulle jag jobba halvt ihjäl mig. Och inte fan skulle jag stå och stryka och damma om jag kunde slippa. När någon annan kan göra det på väg upp och få betalt. Nu är jag i stället en människa som njuter av andras framgång. Annars så skulle inte Sverige rulla vidare och sådana som jag skulle hamna på gatan bland de andra tiggarna. Nu kan jag i stället ge en slant i mellanåt av det lilla jag har. Tack Bella och alla ni andra som jobbar och gör så att skatten kommer in så att sådana som jag kan gå omkring med rent samvete och tänka att det är alltid någon annan som gör så Sverige går runt.

 55. Wow. Otroligt starkt och inspirerande; vilket otroligt bra svar på kritiken innan. Håll-käften-bra. På riktigt hög nivå.

 56. Du är grym, fortsätt som du gör och kör ditt race. Fuck alla hatare och alla avundsjuka kvinnor. Tror att många hade velat vara dig! JAG unnar dig istället för att vara avis. Tack för den inspiration du är!! Kram

 57. De som inte unnar dig att vara lycklig är antagligen själva fast i ett dålig förhållande och skulle vilja ha mer hjälp hemma. Genom att trycka ned andra mår de bättre själva. Bra att du kan skaka av dig andras missunnsamhet. Du är en inspiration och en förebild för många! Vi behöver det i vår värld där många kvinnor inte kan stötta varandra tyvärr!

 58. Vad roligt stt läsa det här. Jag riktigt känner ditt ursinne/engagemang i varje mening. Vet att det låter klyschigt men det här kändes så äkta! Mer sånt.

 59. Brukar inte kommentera men åh så himla bra skrivet. Blir alltid så irriterad och ledsen när jag läser kommentarerna på din blogg, hur folk kan tro sig ha rätten dömma dig. Jag är väldigt imponerad av dig och jag ser verkligen upp till dig Isabella. Heja dig!!

 60. Fortsätt vara den du är! Du inspirerar, fascinerar och driver utvecklingen framåt. Jag blir mörkrädd när jag ser dessa ständigt återkommande negativa kommentarer, och jag hoppas att du står pall. Världen behöver inte fler negativa människor, utan fler ambitiösa och starka människor som du. Heja dig och alla andra likasinnade! 💪💪💪

 61. Härligt skrivet Isabella! Det är så viktigt att våga följa sina drömma och inte bry sig om vad andra tycker och tänker. Jag skriver också ofta blogginlägg på det temat och ditt inlägg var superinspirerande!

 62. Go Isabella!! Du är helt otroligt som gör allt du gör och det som upprör mig mest är att du aldrig hade fått en hundradel av alla dessa kommentarer om du var en man istället!! Som småbarnsförälder vet jag hur svårt det är att få ihop sin tillvaro och du är mina absoluta förebild i att tänka ut bra lösningar som ger er som familj mer och bättre tid tillsammans. Stå på dig och fortsätt kämpa, ingen annan än du vet vad du och dina barn mår bäst av och jag är helt övertygad om att du är världens bästa mamma och förebild för dina fina barn och även för alla kvinnor som vill göra karriär och inte behöva välja bort familjen för den sakens skull.

 63. Skulle verkligen vilja ha den livstilen du har, tror faktiskt många skulle vilja ha det och dom som kommenterar negativa saker är bara avundsjuka ska du veta. Vem skulle inte vilja ha hjälp hemma med att städa eller att laga maten..? Det skulle jag vilja iallafall så stt man kan ägna mer tid åt sin karier.

 64. Isabella, för mig är du en stark förebild. Du är öppen med dina sidor o ditt liv och det är jag (och många andra) väldigt tacksamma för. Jag är så tacksam o inspirerad över ditt sätt att hantera olika situationer att jag har skapat mitt eget inre ”Vad skulle Isabella gjort?” Lite som ett eget mantra som jag tänker när det kör ihop sig. Senast igår när jag pg.a sjukdom i familjen blev lämnad ensam hemma med 9 st barn (min son hade kalas) då tänkte jag på mitt ”mantra” o kände att du hade bara löst det, gör inte det så svårt – det får väl bli som det blir o man klarar mer än man tror!

  Kalaset gick superbra tackvare mitt positiva mindset inför det. 🙂

  Det har du gett mig. Sluta aldrig inspirera & motivera!

  Kram!

 65. Det är kul med inlägg som dessa som är PERSONLIGA. Man ser DIG, känner DINA känslor. Det är fint! Långt bort från det varumärke det annars ofta blir lite för mycket av..

 66. Herregud, du gör så gott du kan, och det är gott nog! Vem som helst hade brutit ihop av den här sortens kritik när allt man gör är så gott man kan. Jag är glad att du orkar. Ta hand om dig!

 67. Så bra med ett riktigt statement inlägg ! Bra och moget skrivet, som ger en knäpp på näsan åt nättrollen utan att vara otrevlig. Gillar dig 🙂

 68. Jag delar inte alls dina politiska åsikter men jag blir berörd av det du skriver och beundrar dig som människa och stöttar dig i din resa. DET är vad systerskap är, du är fantastisk och borde inte behöva ta emot kritiken av dina val. Särskilt inte på grund av att du är kvinna.

 69. Du är en förebild för kvinnor att ta för sig i arbetslivet och jag inspireras av att läsa din blogg.
  Jag reagerade dock också på det reklaminlägget då det inte kändes äkta. Jag har full förståelse att det är så bloggar finansieras osv. Dock menar jag inte att man ska skämta på andras bekostnad för det. Bra att du markerade.

  Fortsätt på din väg 👊🏻

 70. Säger bara WOW! Jag blir så inspirerad. Du är så cool. Och bra. Jag tänker ofta att ingen ändå kommer tacka mig när jag dör, om jag väljer att lyssna på jantelagen och gå emot mig själv. Så det är lika bra att köra på och tacka sig själv för sina bedrifter istället. Bra jobbat med allt! Du är en fantastisk förebild för kvinnor!

 71. Skulle göra exakt samma och jag hade råd! Istället får man prioertera och inte ha tiptop hemma jämt, kanske får familjen nöja sig med falukorv och stuvade makaroner. Huvudsaken man är lycklig och inte drar på sig massa stress och ohälsa. Visst kan de sticka i ögonen och man blir avundsjuk på er som är framgångsrika och kan unna er hemhjälp. Men ni är människor ni med! Vi andra med 🙂 Att sedan kasta skit på andra människor, är inte okej! Bara sålla bort 👍

 72. Jantelagen verkar vara så genomsyrad i vårt samhälle. Gud nåde om du sticker ut!! Jag är så trött på att vi kvinnor inte stöttar varandra mer! Isabella ska inte behöva försvara sitt liv. Det är alltid lättare att peka ut andras livsvanor. Då slipper man fokusera på sitt eget som inte alla gr är lyckat. Snälla läsare: Kan vi inte vara mer ödmjuka gentemot varandra.

  Jag är själv mamma och arbetar hårt. Jag har ingen stor inkomst men väljer städhjälp, matkasse och prioriterar bort andra saker. Mitt fokus är på min familj. Det är inte alla som har samma privilegier som Isabella. Men kan vi inte vara glada för hennes skull. / Anna

 73. Heja heja! Stå på dig jag har visserligen inte ett så stort bolag men jag får dagligen höra varför jag inte är
  Mamma ledig med min bebis vilket jag inte har varit sedan dag ett hon föddes . Man km kombinera jobb och barn . Min bebis är med över allt på alla möten ! Och jag älskar mitt liv

 74. Så bra skrivet Isabella, rakt in i hjärtat. Pang! Har följt dig i tio år (!) och hämtar så mycket styrka i din blogg. Alla kamper du beskriver, minns varenda en. Du är GRYM! Heja dig!! 👊💪

 75. Jag brukar aldrig kommentera men nu kände jag mig tvungen. Skit i vad andra tycker, det är endast avundsjuka. Du är grym och du gör ett grymt jobb!! Kram fina Bella!

 76. Gumman du är en grym förebild för tjejer som växer upp ❤️ du visar att man ska gå sin egen väg och stå upp för vad man vill och att skita i allas jävla duma åsikter… du är grym kvinna

 77. Ville bara säga att du är grym! Tycker att det är så roligt att följa din utveckling o du växer i mina ögon för varje inlägg. Heja dig!!

 78. Så underbart att läsa, hade jag haft ekonomisk möjlighet hade jag gärna nyttjat dessa tjänster eftersom de trots allt innebär mer kvalitetstid med familjen.

 79. Jag håller verkligen med dig! Vi är många som backar dig, hoppas du kan finna extra kraft från det när du möter motgångar. Du är fantastisk och en extremt stor inspirationskälla ♡

 80. Fattar inte varför man ska klanka ner på hur andra har det och lever sina liv! Om jag hade ekonomi för hjälp i hemmet skulle jag inte tveka till det. Det är ju underbart att få ha mer tid till familjen och framför allt sitt barn. Det finns ju inget mer underbart än att få vara med sitt barn.!!! Fokuser mer på era egna liv istället !!!!

 81. Precis, förstår fullt ut att ekvationen inte går ihop och du löser det på bästa sätt.
  När jag valde att börja jobba efter två månader och låta mannen vara föräldraledig var också något jag fick skit för då det är ju inte är normen. För oss var det perfekt.
  Jag hade varit hemma med två barn innan och detta var hans första som han längtat efter i hela sitt liv. Han ville vara hemma och jag fick nytt jobb jag inte ville tacka nej till. Bästa beslutet helt klart!

 82. Hej Isabella!
  Är i sits liknande din men ändå inte. Är hela 42 år o har 2 barn, nytt hus o det ”knakar i fogarna”. Bokat rådgivning. Är utbildad men med medellön. Får ont i magen o känner mej illamående över den ekonomiska biten, sen blir det nog hemskt att dela barn. Tur att katten är min iaf. Hoppas det löser sej, du ger mej energi iaf!

 83. You go Isabella! Jag har alltid fått ”försvara dig” och varför jag läser din blogg och inspireras av dig, just för att du går emot normen och jag tycker att det är så viktigt att få göra som man vill, oavsett om man är kvinna eller man. Du är en enorm inspiration, så fortsätt att aldrig ge upp!

 84. Starkt jobbat fina du! Dina ord inspirerar mig till att inte låta mig hållas tyglad av andra! En stor eloge och enormt tack ska du ha för allt du gör!!

 85. Det är väldigt tråkigt att se att vissa människor behöver håna andra för att må bättre själv, som i denna parodi gjord för att förnedra dig. Bella du har inspirerat mig genom åren att alltid tro på mig själv! Bara för att man är kvinna betyder det inte att man inte kan prioritera sin karriär. Hoppas att du vet att du hjälper massor av unga kvinnor att bli starkare varje dag. Kramar från Schweiz!

 86. Så himla bra skrivet. Du är verkligen en inspiratör. Jag hade också outsourcat vardagssysslor om ekonomin fanns. Tänk att få ha mer tid till familjen OCH karriären istället för tråkiga måsten. Tack för att du visar att det går. Heja dig!

 87. Du är grym! Vi har ett liv på denna planeten, vi väljer själva hur vi fördelar vår tid! Du gör som du vill. Alla de som hackar på dig/ dömer dig och tycker illa om dig. Tänk om ni kunde lägga all den tiden och energin på något vettigt istället. Då hade ni kanske också uträttat stordåd. Hatten av för dig Isabella. Du är en sann inspiration och jag blir lika imponerad varje dag jag läser din blogg. Stor kram till dig.

 88. Hejja dig Bella! JAG har iallafall alltid sett dig som en stark och normbrytande kvinna, en otrolig förebild helt enkelt. Kämpa på!

 89. Fy vad folk skriver dumma och hemska kommentarer om dig och ditt liv. Jag har läst sedan du började blogga och du är utan tvekan den människa jag inte känner som inspirerar mig MEST! Har också acne, har också blivit hånad för min kropp, inte minst av mig själv. Du får mig att tänka rätt och känna att jag kan göra saker för att förändra. Du ÄR en sann inspiratör. Hoppas du känner vårt stöd genom dimman av alla dumma människor som vill dig illa. Du har en gigantisk fanskara. Heja dig! <3

 90. Jag tycker att du är helt fantastisk, ett föredöme.
  Framgångsrik företagare och en kärleksfull mamma.
  Du syr ihop allting på ett fantastiskt sätt.
  Det är så roligt att läsa din blogg.
  Gläds med dig i din framgång och lider med dig när du blir utsatt
  för olika påhopp.

 91. Isabella, vill bara säga en sak; Du är fantastisk! Vilken förebild du är för alla andra tjejer. För mig som är 46 år och för min dotter om några år. Hon är 5 år nu. Sluta aldrig att vara dig själv!

 92. Jag har alltid tyckt att du är definitionen av en normbrytande kvinna på bästa vis! Att alltid stå för vem man är även om det går emot ideal. Att låta andras obefogade hat rinna av.
  Tycker det är uppenbart att Mia tyvärr skämmer bort sig själv genom att göra den parodin. Du är grym!

 93. Isabella!
  Tänkter på Whitney Houstons sång…
  ….if I fail, if I succeed at least I live as I believe. No matter what they take from me, they cant take away my dignity.
  Because the greatest love of all is happening to me, I found the greatest love of all inside of me!…
  Stor kram
  Albertina

 94. Det är bara avundsjuka och det är för jävligt att vi i dessa tidevarv klankar så på kvinnor som inte faller in i den JÄVLA MALLEN där det anses att vi borde vara!!! Heja dig, love.

 95. Vore väldigt intressant att få din personliga åsikt om att Martina i den senaste intervjun belyste din viktnedgång på 15 kilo som något positivt? Står helt på den sid du stod upp för under egoboost tiden men som kanske försvunnit från bloggen den senaste tiden där bosten mer är karriär relaterat. Att ge kvinnor självförstoende i karriären är också grymt och en del av det normbrytande beteende vi behöver mer av. Tror absolut du hjälp kvinnor i Sverige med liknande karriärmål!

 96. Du är TUNG, du står i en värld som sitter och du gör din grej! Du trampar upp en stig som få har gått, och de som gått den är för det mesta män. TACK för att du vågar och gör!

 97. Så himla bra inlägg! Det är så otroligt viktigt att du visar att kvinnor kan leva livet på ett annorlunda sätt, där man prioriterar sig själv och sitt eget välmående och sina egna mål samtidigt som man har familj. Det är så otroligt viktigt att se hur andra människor väljer att leva sitt liv för att själv förstå att det är ok att gå sin egen väg, utan någon som visar det blir det otroligt svårt att själv våga. Du är den som vågar! ❤

 98. Förstår uppriktigt inte hur du ens orkat ha kvar dina kommentarsfält. Ibland när dessa offentliga mediala saker sker brukar jag gå in och kika i hopp om att det finns många därute som peppar dig – och det finns en hel del. Men oftast blir jag arg och kryssar ner mitt safari- fönster halvvägs ner. Det är helt absurda åsikter som cirkulerar. Framförallt anspråket kvinnor väljer att göra på dina åsikter och ditt liv. Det finns grundläggande skillnader i att argumentera för sin sak ( vilket alla också har rätt till givetvis i ett demokratiskt samhälle ) och att bara spy rakt ut över ett kommentarsfält. Varför kan inte bemötandet se bättre ut, oavsett åsikt? Det är så vi utvecklas. Alternativt att respektive läser på om sin sak innan de väljer att argumentera för den. Reflekterar varför man tycker som man tycker.

  Vill ge dig stora kramar och applåder som fortsätter trots detta.

 99. Jag tycker du är grym!
  Det kommer alltid finnas människor som ska lägga sig i. Vad spelar det för roll om du har någon som lagar mat och städar till dig.. vem hade inte velat ha det liksom?:)
  Fortsätt som du gör ❤

 100. Trist att du fått skit för att du separerat. Jag tror ärligt talat att det handlar om att många andra inte prioriterar sig själv. De lever inte det liv de vill utan gnetar på i samma mönster ”för att man borde hålla ihop, man borde det och det”
  Jag är helt för att man prioriterar sig själv och om det sen är att få ha en karriär, umgås med vänner, ha tid med barn osv osv spelar ingen roll.
  Man ska alltid älska sig själv mer än någon annan!

 101. Du är grym och en stor inspirationskälla! 🙂 Det är modigt och så viktigt att du pratar öppet om psykisk ohälsa, vikt, acne, sexuella övergrepp m.m Du ska självklart gå din egen väg och göra allt för att må bra och leva ut din fulla potential! Och jag tycker inte att det är konstigt för fem öre att du inte har tid att tex laga middag eller städa! Det är ju superbra att du kan få hjälp med det så att du har mer tid att lägga på annat. Dessutom är det inget fel att skilja sig, det gör ju hur många som helst hela tiden. Fortsätt att inspirera! Tack för alla bra inlägg 🙂

 102. Du gör så rätt och är inspirerande till oss alla, både män och kvinnor! Synd att folk alltid ska vara avundsjuka men fortsätt kämpa med att visa att kvinnor kan. Den du utvecklats till och delar med dig av är viktigt för samhället! Kram

 103. Du är fantastisk, stark och inspirerade på alla sätt!! Du har påverkat mitt sätt att tänka, särskilt med att inte lägga energi på onödiga småsaker, det har gett mig massor av energi! Fortsätt att vara precis som du är och fortsätt att bryta normer och inspirera oss Alla!!

 104. alltså WOW!!!!!! Du är världens coolaste, mest inspirerande kvinna på denna jord. Så mäktiga ord. Tack!!! //18-årig tjej

 105. Om en man hade gjort allt det du gör så hade ingen höjt på ögonbrynen. Det som ändå förvånar mig så mycket är att många är väldigt trångsynta i vårt ” moderna” samhälle.
  Jag är ingen förespråkare av skilsmässor men får man inte leva ut sitt liv och sina passioner så dör förhållandet. Det ultimata hade ju varit om man hade kunnat hitta en väg där båda vuxna i relationen hade mått bra. Den är svår att hitta har jag själv märkt .
  Så otroligt starkt och beundransvärt allt du gör i karriären och att du skapar många tillfällen till arbete i dina bolag och i ditt hem.
  Gör det som är rätt för dig och din fina familj och skit totalt i jante och vad alla andra olyckskorpar och missunnsamma människor tycker.

 106. Heja Isabella!
  Jag tänker att en av de största normerna du brutit är att som ung kvinna skapa allt du gjort från scratch! Du visar att man kan bygga sig själv, trots att man inte ärvt, trots att man inte är en man, trots att man har två små barn. Förebild! Inspiration!
  Tack för att du visar att det går
  Kram <3

 107. Sedan jag var 12 år har du varit den som fått mig att gå upp på morgonen och inte bry mig om hur min tröja sitter, tack vare dina böcker. Tack vare dig har jag förstått att min plats är det viktigaste, inte personerna som stör sig på att den är större än de flesta andra tjejers. Tack för att du gett mig chansen att leva ett liv där jag njuter av mycket mer än de flesta, och för att jag får våga se det vackra. Du är den coolaste jag vet.<3

 108. Man ska vara primadonnan i sitt eget liv, och det lyckas du med till 110%! Du ÄR framför allt en förebild för oss unga tjejer som har drömmar, ambitioner och vilja men som kanske tvekar i vissa val eftersom de inte skulle vara lämpliga enligt den norm vi har i dagens samhälle. Vi kvinnor måste få visa att våra liv och vår tid är exakt lika mycket värdefull som andra könets. Det är dags att vända blad och ändra på den norm som skildrar den värld vi lever i! Du är fantastisk, glöm aldrig det!

 109. Heja dig!!
  Börjat följa dig nyligen, som 36-årig småbarnsmamma med, för mig, ett krävande jobb, och inspireras av dig! Fortsätt så!

  1. Jag vet!!!

   Senaste veckorna har mer eller mindre samtliga av mina kommentarer inte släppts igenom. Och dom är inte elaka eller nåt sånt. Bara kritiska till hur Isabella uttryckt sig.

   Så himla tråkigt att inte ens kunna diskutera längre här.

   1. Varfor ska man vilja diskutera andras liv? Skaffa dig ett eget liv istallet for att prata om andras… Lev var och en for er sjalva och sluta blanda er i andras liv. Du vill diskutera kritiskt om hur hon uttryckt sig, forlat men vem ar du som har ratten att gora det? Varfor ska man ens behova kritisera varandra?? Ok om det ar en fraga pa tal osv men att friviligt valja att kritisera andra, pa vilka basis?? Folk tror bara for att man ar offentlig att det plosligt ar OK att diskutera och dittan och dattan om deras liv. Trakigt ar inte att du inte kan diskutera har…Utan det trakiga ar att du inte har annat att gora an att vilja kritisera andras uttryck i en blog… Move on, hitta pa ett annat hobby vetja 😉

   2. Det tar nog bara lite tid innan de (alla kommentarer) godkänns. Har sett en hel del elaka, så du behöver nog inte oroa dig att din negativ kritik inte har kommit fram 🙂

   3. Fundera ett extra varv över varför du känner att det är så relevant att föra fram din kritiska åsikt. Vad vill du åstadkomma? Och om den blivit borttagen så är den kanske inte så snäll som du själv tror..

   4. ja så himla tråkigt för dig jessi att inte kunna ifrågasätta varenda grej som inte passar dig längre. hon är väl bara trött på att alla ska undra över varför hon har barnen tre dagar, varför hon säger ljuvligt, vem som tar kort på henne, varför hon tycker om att jobba så mycket. har du inget bättre att vara kritisk över än hur någon uttrycker sig? seriöst, det var på tiden att sånt skit sållas bort.

   5. Om man har valt att vara en offentlig person som Isabella i sina sociala kanaler, och där hon medvetet skriver inlägg för att skapa diskussion så förstår jag inte vad ni gnäller över?

    Jag anser det väldigt relevant att man kan få ifrågasätta offentliga personers beteende. Och jag har aldrig någonsin sagt ett ord om hennes barn, relation eller liknande utan jag pratar om hennes varumärke, där hon tjänar pengar på precis allt hon gör. Och vänder kappan efter vinden, så länge det genererar pengar. Varför skulle man inte få diskutera detta? Det är inte hållbart att påverka unga kvinnor till att konsumera och leka perfekt yta så som Isabella gjort senaste året.

   6. Herregud. Du avslöjar dig själv så myxket med ”de senaste veckorna” har du inget bättre än att gå in och lägga in kritiska kommentarer här varje vecka? Detta är det som skrämmer mig mest – att du fortsätter vara i ett forum du inte håller med om dennes åsikter (vilket är okej) men varför då fortsätta? Slösa din energi på något härligt istället! Du slösar ditt liv. Och alla andras med här inne, tack o hej.

 110. SÅ skönt att få ”höra” dig säga ifrån ordentligt! Det är precis det här jag tänker när jag läser ditt kommentarsfält eller ser Skäringers trötta parodi. Du är ju Verkligen en framstående feministisk kvinna, i hur du lever hela ditt liv! Jag förstår att du inte orkar eller vill ta all fighter, men här tycker jag verkligen att du gjorde rätt som offentligt sa ifrån och stod upp för allt bra som du gör, i en verkligt feministisk anda. Du är grym Isabella! Fortsätt kämpa på, men tillåt dig också att bli ledsen ibland och då och då ryta ifrån 😉
  Varm kram!

  1. Tror inte att det handlar så mycket om att Isabella skulle vara en typisk feminist snarare att hon har ett synnerligen starkt karaktärsdrag av en Pippi Långstrump – INGEN som bestämmer över mig och mina val.

 111. Går ju inte att ta folk som klagar på att du har städ- och matlagningshjälp på allvar… Är ju en sån uppenbar avundsjuka, vem bryr sig! Och att man får mindre tid med barnen vid en skilsmässa är väl inget som har med ens ekonomi eller framgång att göra? Om det är något som tar skada på barn så är det att ha olyckliga och ouppfyllda föräldrar där barnen känner skuld och ansvar för sina föräldrars mående. Tycker synd om barnen till de föräldrar som lägger tid och energi på den typen av avundsjuka och dumma kommentarer istället för att gå och spendera den på relationen till sina barn alternativt en hobby, starta upp något eget etc.

 112. Shit vilka idioter det finns här i världen! Är så otroligt less på alla som behöver trycka ner och kritisera andra. Du har ett sådant driv, en sån stark magkänsla, ett sinne för framgång och du är the Queen of multitasking. Vi är uppenbarligen så himla många som inspireras och stärks av dig! <3 Hoppas att du kan suga i dig det och ha det som motgift över alla bittra själar som aldrig kommer ändra på sitt eget liv utan gnälla på andras.
  Kram

 113. Wonderwomen är det rätta namnet för dej! Klart som fan att vem som helst som jobbade så mycket och tjänar så bra skulle lägga pengar på att få hjälp i hemmet så man ist kan umgås med barnen och ta hand om sej själv, alla som säger annat ljuger och är avundsjuka!

 114. Hej Bella! Du kanske inte läser detta men du är en sann inspiration för oss alla kvinnor. Fortsätt vara den du vill vara! Kram

  1. Jaa vad obehagligt att folk inte får spy galla längre! Det enda som är obehagligt är att du anser att positivitet är obehagligt. Gick din elaka kommentar inte igenom o nu surar du? Galet.

 115. ÄNTLIGEN bra att du ryter ifrån! Du är en helt fantastisk kvinnlig förebild. Din blogg är den enda jag känner igen mig i (är mamma, bankdirektör, feminist). All styrka och kärlek till dig!

 116. Detta är bland det bästa du skrivet på lång tid, väldigt klockrent.
  Det är ledsamt att läsa de inlägg som jämnt klankar ner på saker och ting, men det går aldrig att undkomma helt, tyvärr.

 117. Heja dig Isabella!! Heja din utveckling, ditt blomstrande, din öppenhet, din drivkraft och din sårbarhet!! Din inspiration och din kamp mot ideal och normer!!
  Tack för oändlig inspiration!! Vi är många systrar som står bakom dig och som hurrar!! Du är inte ensam!

 118. Helt rätt Isabella att du står upp och försvarar dig själv och dina åsikter. Du är en sann förebild för många kvinnor och en inspirationskälla i ditt sätt att tänka.
  Du har verkligen byggt ditt liv som du vill ha det och det är vissa människor som inte kan acceptera att det går bra för andra eller att andra gör utanför normerna – det är deras problem och inte ditt! Att du har så många följare och besökare på din blogg är väl testament nog på att folk gillar det du gör.
  Bra att du står på dig!
  Ser fram emot att fortsätta följa din resa 🙂 kram

 119. Hej! Tycker också att du är grym! Men måste du fortsätta blogga? Jag och många andra vill ju såklart att du ska fortsätta blogga men känns så tröttsamt med alla negativa kommentarer, fattar inte att folk orkar hålla på. Tänker att du kanske har kommit till en ”ekonomisk situation” som gör att du inte behöver bloggen längre för inkomst. Inget mot bloggen, den älskar jag att läsa men så trött på alla negativa kommentarer och tycker synd om dig att behöva läsa dem hela tiden.

  1. Eeehhh, det är ju inte så att Isabella bloggar för att det är roligt, för att hon gillar feedback från sina läsare eller av lojalitet mot trogna läsare. Hon bloggar för att det är en rejält stor inkomstkälla för henne. Hon tjänar massor på bloggen och det är hennes drivkraft. Trist med kritiska kommentarer säkert, men Isabella lär ändå skratta hela vägen till banken. För övrigt tycker jag också att det är tråkigt att kommentatorsmodereringen blivit så strikt. Att till väldigt stor del bara släppa igen positivs kommentarer missgynnar debatten. Trist. (Undrar om den här kommentaren går igenom…)

 120. Mer kvinnor som dig på jorden! Vi behöver hjälpa varandra och peppa. Fan va coolt det är se unga kvinnor nå sina mål.

 121. Heja dig Bella! Du är fantastiskt inspirerande när du går din egen väg! Du peppar många att våga och att tänka utanför boxen!!!!

 122. Alltså Bella du är en sån jäkla cool människa!! Fattar inte hur du gör det, keep going även fast Svenssons klankar ner på dig.

 123. Du kan förklara vem du är miljontals gånger men det gör ingen nytta hos dem som inte vill begripa!
  Avudsjuka är vad det hela handlar om och mot det finns det inga botemedel!
  De kommer alltid på nya sätt att kritisera dig genom att leta, vrida och vända på varenda liten smula i ditt liv, på varje bokstav du har yttrat eller skrivit för att hitta fel hos dig och ”pricka dig”.
  Lönlöst att lägga energi på dem som genom att gång på gång angripa dig vill enbart lyfta sig själva över din nivå.
  Du har så rätt i ditt sätt att välja hur du vill leva.
  Så som du har valt att leva är rätt sätt att leva för alla människor på denna jord oavsett kön! Så lever människor som känner respekt och kärlek mot sig själva, sin familj och vänner, sitt samhälle och till slut hela vår jord.
  Hur kan det någonsin bli fel att älska sig själv, respektera alla människors val, vilja alla väl och låta dem vara ifred!??

  Din allra sista mening: ”Jag kommer aldrig att ge mig” är det enda du behöver säga som förklaring.
  Du behöver enbart hålla fokus på den meningen och fortsätta att jobba i den riktningen. För att dina val är modiga och genomtänkta.

  Fortsätt din goda kamp och ge aldrig upp!

 124. Jag tycker att du är en fantastiskt klok kvinna. Fin och jätte Bra mamma. Du är en förebild för oss andra kvinnor. Tack för att du är du! Stark kvinna. Jag har också alltid lyssnat på mig själv och tycker att alla borde göra det!

 125. Aaah. Jag brukar inte kommentera här men ibland läser jag bland kommentarerna och får panik över vad folk skriver till dig. Det är så sjukt hur mycket folk bryr sig om vad andra gör med sitt liv. Jag vill bara säga att jag ser upp till dig så sjukt mycket. Du skiter i vad andra tycker och gör det som är bäst för dig själv och det är det viktigaste! Ingen kan veta vad som är bäst för dig bättre än du själv och det är så tröttsamt med pekpinnar och åsikter.. Tänk vad skönt om alla bara kunde bry sig om sitt eget liv istället för att lägga sig i andras 🙂
  Stor kram till dig, du är en fantastisk förebild!

 126. Du är den största inspirationskällan i mitt liv och inlägg som dessa gör att jag blir så otroligt glad över att jag får ta del av ditt liv och dina tankar. Jag är en 16 år gammal tjej och det du gör får mig att inse att det inte finns någonting i världen som jag inte skulle kunna klara av. Du ger mig självförtroende som jag inte trodde att jag kunde få! Uppskattar verkligen dig och tycker att du är så extremt cool. Fortsätt precis så som du gör och sluta aldrig att utmana dig själv för det är du bäst på. STOR kram från Göteborg.

 127. En gång i tiden var du normbrytande. Nu är du en del av normen. Det finns ingenting mer på din blogg eller sociala medier än reklam, försäljning, jobb hit och dit. Detta är precis varför jag inte orkar klicka in mig här längre. Det blir för opersonligt. Att någon gör parodi av din reklam för barnvagnar som uppmuntrar till återigen, köpa det som du vill och öka konsumtionshetsen.

 128. Hej Isabella !

  Fortsätt med allt du gör. Du imponerar på alla plan, velat skriva detta till dig länge. När jag själv pga sjukdom( ögonproblem) varit tvungen att bortprioritera tid så har du visat hur jag som mamma kan ändå kan umgås m min son. Jag har även blivit påmind om hur min egen mamma gjorde, att jag idag är en stark kvinna & feminist tack vare förebilder som ni . Stod på mig & skrev äktenskapsförord. Du är även ngn så annorlunda som någon som inte vältrar dig i tragiska saker från ditt förflutna utan väljer att se det positiva. Söker kraft. Det är ovanligt & inspirerade. Så keep up the good work & sänder massa virtuella styrkekramar! – f

 129. Fortsätt med det du gör. Låt ingen påverka dig i längden, även om det svider först med elaka kommentarer.

  Förstår inte hur folk funkar, alla har väl / har haft en fru, syster eller åtminstone en mamma.

 130. Bästa inlägget Isabella! Vilken generös gåva Du ger till kvinnor som följer Dig. I min ålder, 60+, finns kvinnor som fortfarande är bittra för att de stannade hemma för länge. Det gjorde inte jag, och jag är tacksam för det.Liksom jag tror mina barn är, som ofta hejade på mig. Barn känner om mamma lever ett bra liv! Dina barn kan – och kommer att – skatta sig lyckliga över att ha Dig som mamma!

 131. Hej!
  Mia är ju en komiker som påminner mycket om en grävande journalist fast för pk Sverige. Det är hennes jobb och jag gissar att hon delar ut salvor jämt fördelat. Hur är det jämställdhet att bara skämta om manliga personer?

 132. läs ladydahmers inlägg om det så kanske du förstår bättre varför många tycker att du inte hade rätt att göra det till en ”systerskapsfråga”. du livnär dig bokstavligt talat på kvinnors osäkerhet (säljer skönhetsprodukter)

   1. En av mina döttrar har aldrig kunnat använda deo. Hon har fått utslag, blivit röd o irriterad på huden. Vi har provat allt. Vi provade LCC’s variant, och äntligen hittade hon en deodorant som funkade. Jag har haft problem med varig, kliande o sårig hårbotten i 6 månader. Hennes milda schampo blev min räddning. Hudvård handlar inte om osäkerhet. När någon tar fram produkter för problemhy, bör dom hyllas. För det är inte mycket på marknaden idag som funkar. Utom möjligen dyra läkemedel. Det vill iaf inte vi använda. Så lätt det är att klaga på den som tar fram produkter som ”alla” kvinnor dagligen använder, ist för att önska varann lycka till den korta stund vi går på jorden.

  1. Skönhetsprodukter handlar om osäkerhet?! Skämtar du? En hudkräm som får mig att inte vara torr – det är osäkert av mig att använda? Att sminka mig för att göra mig fin – gör det mig osäker?! Blir så jävla less på er kvinnor som ska sätta MIG SOM KVINNA i ett ”osäkerhets fack” bara för vi är kvinnor! Skulle aldrig hända män. Jag vill göra mig fin för min skull! Jag vill få vara fräsch för min skull! Sluta hålla på, blir tokig! Jag ör inget offer för det och jag älskar att var kvinna och få vara fin. Och sluta porträttera oss kvinnor som idioter som tror att vi måste köpa saker för vi är osäkra – alla individer har ett eget val och ett eget ansvar! Sluta förminska det och låt oss leva det vill vi vill ha, sätt inte mig i ert sorgliga fack. Jag är en ung kvinna och stolt över det och får göra det jag vill o känner 👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻

 133. Du har varit min förebild så länge jag kan minnas. Om jag blir hälften så cool och ens en fjärdedel så ödmjuk så är jag nöjd med mig själv 🙂

 134. Du är så tuff och det är helt sjukt att du kommit så långt för att vara så pass ung. du är en stor förebild för mig och jag kommer nog alltid se upp till dig.

 135. Endelig ett innlegg med engasjement igjen – herlig med livlige, engasjerte Isabella med meninger 🙂 du er ett forbilde!

 136. Hur bryter du normer nu menar du? Att du separerat för att din exman stod ivägen för din karriär? Att du outsourcat allt hushållsarbete?
  För numera finns inget i hur du ser ut som är normbrytande? Väl? Tvärtom skulle jag nog säga. Du äter trendigt och hälsofokuserat, solduschar, bleker håret å tänderna och frontar två nya outfits om dagen. Dessutom gör du pengar på att folk vill ha finare hy och hår 🙂 jag kanske missförstått allt men vad är normbrytande idag?

   1. Men vem bestämmer vad som är normen? Att vara normbrytande är väl att gå sin egen väg och följa det man själv tror på. Normen ändras med tiden och följer jag min egen väg genom livet alltid anser jag att det är normbrytande. Läser man kommentarerna här tycks ju den rådande normen nu vara allt från att sätta en stolthet i att göra allt hushållsarbete själv till att aldrig göra något som på något sätt kan hota klimatet. (Ja, klimatfrågan är väldigt viktig…)

 137. Jag tycker du är otroligt cool som orkar och kämpar på mot dina mål, oavsett hur mycket hat och tråkiga kommentarer du får. Vem skulle inte outsourca städning av hemmet om det gick? Kan gissa att många i kommentarsfältet har bytt att handla i mataffärer till att handla mat online, för att spara tid. Ser inte hur dina val kan vara annorlunda än någon annans.
  Du är cool Isabella, och så stark! Heja dig 🙂

 138. Allt du skriver om, orättvisor för att du är kvinna osv är aldrig ok. Du har i stort sett varit en feminist hela bloggtiden men vägrade att kalla dig själv för det. Du och Odd brukade säga att de var surkärringar med offerkoftor på, som bara gillade att klaga osv. Hur känner du inför det nu?
  Förstår du nu att feminism handlar om att belysa orättvisor och strävan mot jämlikhet, och skulle du kalla dig själv för det?

 139. Det är alltid tufft att vara först med ngt. Du banar vägen för jämställdhet vilket inte alla förstår eller gillar. Så stå bara på dig och fortsätt på ditt eget sätt. Kram

 140. Mia gjorde ju dock främst en parodi på ett klipp där du säljer vagnar genom att själv prata om ditt varannan-vecka-liv. Det var ju ett marknadsföringsinlägg som du antagligen tjänade en rejäl slant på. Tycker att du i din roll som marknadsföringskanal eller vad man skall kalla det nog får ta en parodi då och då. Att hon nämnde att du har barnen varannan vecka var ju för att du nämnde det och därigenom valde att använda ditt privatliv för att marknadsföra en produkt. Svårt att se din koppling till systerskap.

 141. 25 år är jag och även jag är två barns mamma! Jag vill säga att Du har varit en STOR förebild för mig i många år, även innan jag fick barn.
  Men sedan du separerat och fått lösa allt själv ( förmåner eller inte) så har du blivit en ännu större förebild för mig. Du är så förbannat klok och stark så man kan inte göra annat än att se upp till dig.
  Självklart ska man ta hjälp om man har möjlighet till det. Det gör ju dig till en BÄTTRE mamma. Du är bra!!!

 142. Du är en sån jäkla QUEEN! Om du bara visste vilken påverkan du har på mitt liv och många andra unga kvinnors liv. Du är en enorm inspirationskälla och en enormt viktig kraft mot ett jämställt Sverige. Först och främst för att du varje dag berättar för oss att vi är värda allt, och att allt går att hämta hem. Jag vet att jag inte behöver be dig fortsätta kämpa, för det vet jag att du kommer att göra oavsett, men skänker en påminnelse om att vi är 1000-tals som står bakom dig. Även om vi står i skuggan så finns vi där, läser din blogg och fortsätter kampen för att få leva våra liv precis som vi vill varje dag. Tack, tack för alla slag du tar för oss.

 143. …Fast sedan var det också du som smsade Odd för några år sedan och var helt förfärad över att du sett en liten pojke med en dockvagn. Tycker du kan ta och göra upp lite med ditt ganska extremt konservativa förflutna (såvida att det verkligen är ett förflutet) innan du börjar slå på stora trumman och kallar dig för normbrytare.

 144. Att du inte städar eller lagar mat hemma är bra tycker jag. Du får mer tid med barnen och till att göra roliga saker. Vem vill inte det?! Om man bara tänker ur barnens perspektiv så är det ju positivt att ha en mamma som skapar en bra ekonomisk grund (dröm för många föräldrar att kunna ge sina barn bra förutsättningar i livet så det skall inte underskattas). Att ha en mamma som gillar sitt jobb och är glad och har energi när de kommer hem ifrån dagis. Att välja att städa eller laga mat när man har såna förutsättningar som Isabella har vore nästan konstigt! Jag tror du är mer närvarande som mamma när du väl är med dina barn och det är minst lika viktigt! Hur drömmigt vore det inte att bara laga mat de dagarna som man vill laga mat och inte bara för man måste.

 145. Kämpa på och fortsätt gör som du gör och tack vare det kommer det en tid då allt som du gör idag kommer anses normalt och inget konstigt tack vare dig för vi lär oss bra saker ifrån dig ❤️ varför ska det vara så svårt för folk att tänka om? Heja oss kvinnor och vår framtid!

 146. Heja!
  Jag tror på dig och ditt driv! Jag önskar att fler vågar att lyssna på sin inre drivkraft och inte göra som alla andra.
  Alla är vi unika och med olika styrkor och jag tror precis som du, att vi ska ta tillvara på dessa och gå vår egen väg!
  Jag får också höra att jag är sprudlande och ibland för positiv. Men då tänker jag att jag inte alls ska tona ner det bara för att någon annan inte har lärt sig att se saker ur fler perspektiv så ska det inte begränsa mig.
  Heja dig som kämpar på och som fortsätter att lyfta detta! Klart vi ska hjälpas åt och glädjas åt varandra, det tjänar alla på! Bra jobbat Isabella! Du är grym och sätter ord på mina egna tankar!

 147. Bra att du inte tar åt dig Isabella, du är en sann inspirationskälla och alla de som säger något annat är bara AVUNDSJUKA och hjärntvättade med gamla normer! Vi lever på 2010-talet, så det är inte mer än rätt att du visar vägen för vad vi kvinnor kan och får göra! Du är min förebild! Vi kvinnor är minst lika mycket värda som männen, om inte mer med tanke på hur mycket vi offrat och fortfarande offrar för vår närmaste krets ska ha det bra. Vi kvinnor är väldigt duktiga på att sätta och själv i sista rummet, och när någon annan kvinna (som du) inte gör det, utan faktiskt tar plats i första rummet anses det fel…! Du varken gör/ tänker/ är fel, du gör HELT RÄTT! Det är resten av oss kvinnor som inte vågar ta plats, men vi borde verkligen göra det! Det är på tiden och jag jobbar på det vilket min stora dotter märker. INGEN ska få säga vad jag är kapabel till! SO U GO GIRL!! KRAM <3

 148. Fint och intressant inlägg! Jag håller med dig om de punkter du tar upp kring att t.ex. visa upp din acne, tagga ner på vikthets, vara öppen med din adhd osv. DET är just därför jag började följa dig! Du var en stor kontrast till mkt annat i media som är konstlat och utseendefixerat. Jag har älskat dig och din blogg. Men, nu måste jag tyvärr hålla med vissa här om att den sidan får vi i princip aldrig se längre. Nu är det nästan bara skönhet, lyxiga, flådiga inlägg som känns påklistrat (men kanske är du enbart ”sån” numera, vad vet jag). Så att förknippa dig med den ”kampen” i dagsläget känns inte alls rätt. Jag läser din blogg trots allt, mkt pga att du redan byggt upp en ”relation” med mig som läsare, men jag väntar med spänning men framförallt med omtanke för dig, på att den ”gamla” Isabella kan få glimta fram nån gång igen. All lycka!

  1. Precis, jag tittar in här då och då av ljust den orsaken. Kanske har min hjälte vaknat! Men icke och snart ger jag upp. 🙈

 149. Om jag hade haft lika bra ekonomi som du har så hade jag gjort precis som du gör nu. Jag hade också betalat någon som gör maten varje dag , städar huset , och jag hade även sett till så att jag hade någon som fixade min tomt och klippte min gräsmatta m.m. allt för att få mer tid med barnen . Alla vill det garanterat innerst inne men de är så avundsjuka på dig för att du kan ha det så. Jag separerade själv med min kille då jag var 21 år och blev själv med våra tvillingbebisar. Tycker du är grym.

 150. Heja dig! I dina olika kanaler står du för sunda ideal och du har, precis som du skriver, varit med och lyft fram viktiga frågor. Fortsätt med det du gör! Om 50 år kommer vi se tillbaka på denna tid och inse vilka insatser du har gjort och hur du banade väg. /Sofia

 151. Du är så bra!! Det är så kul att du är en av de kvinnorna som börjar gå i bräschen för den kommande revolutionen där vi kvinnor också FÅR ta plats! Heja dig Bella!

 152. Du är en fantastisk förebild för kvinnor och män. Att du ens tar dig tiden till att förklara det för människor som inte har vett innanför pannbenet är värt en applåd. Låt dom aldrig sänka dig! Grattis till att du vågar bryta normer, du är fantastisk!!!

 153. ”Lämna sin man för att göra karriär” gud vad hemskt det låter. Önskar jag kunde skriva något som får dig att tänka till. Vad är det som betyder något för dig? Pengar och karriär? Stanna upp på riktigt och känn efter. Att jobba sig genom livet tror jag man kommer ångra när man ligger på dödsbädden.

 154. Det er mange av oss som aldri kommenterer, som har deg som et stort forbilde! Jeg er så imponert over hva du får til, aldri gi deg, stå på, digger deg! Klem

 155. Du är en sån fantastisk förebild och exempel på att vi visst kan. Är så grymt imponerad av dig och det du gör! Det gör mig lugn och styrka att stå emot alla kommentarer av liknande slag som du nämner. Jag ser mycket av mig själv i dig och det gör mig sjukt glad och förväntansfull inför min egen framtid! Stor kram från en 20 årig tjej från göteborg.

 156. Hej! Brukar aldrig kommentera inlägg här men blir förbannad helt enkelt av den anledningen att hade Isabella varit MAN och borta 180 dagar om året från familjen och lämnat sina skjortor på kemtvätt hade ingen reagerat. Jag tror att alla som driver företag på den nivån gör precis som Isabella men det syns inte. Finns nog många kvinnor där ute som har gett upp all sin egentid, men en bra mamma är inte en som har gett upp allt som man tycker om eller bryr sig om som inte rör ens barn. Tack för en bra blogg!

 157. Hej Isabella,

  Du förespråkar alltid självutveckling och så vitt jag förstår läser du mycket.
  Varför inte sätta dig in lite mer i vad normer/ genus/ feminism och samtidens jämställdhet problematik innebär?

  Läs en bok eller två om kvinnohistoria och använd din plattform för att lära oss hur du ser på detta med lite kunskap i botten.

  Det råder ingen tvekan om att du är en strålande mamma, alla som säger annat är världsfrånvända.

  Men påstå inte att du strider för kvinnofrågan utan att kalla dig feminist och påstå inte att du är normbrytare när du bidrar till skapandet av ett klassamhälle.

  Jag tycker att du visar att du är en jätte bra företagare och mamma men någon frihetskämpe är du inte.

  1. Feminism handlar om att kämpa för frihet och kvinnors rätt att välja vad de vill göra. Det är precis det Isabella gör. Hon ser normer och gör det ultimata- nämligen att våga bryta med normer som håller henne tillbaka. Det väger betydligt mycket tyngre än att läsa om kvinnohistoria och snacka om klass och vara bitterfitta.
   Genom att som individ ta små steg mot normer och mot mer frihet vinner man denna kamp. Samhället består av individer som gör sina val. Inte tvärtom. Klassamhälle har ingenting med feminism att göra. Och en genuskurs ger inte per definition starka normbrytare. Men tydligen en och annan besserwisser som begränsas av sina egna starka vänster normer om hur en feminist måste vara?

  2. Jag är feminist, men vad gör jag egentligen med det mer än ”läxar upp” andra? Mja, inte så mycket, egentligen. Bella däremot, hon är en doer, hon HANDLAR, hon visar för kvinnor att det är okej att bryta normer. Det är okej att ”vända om” när det inte känns rätt! Det är okej att vara kvinna och företagare, även med två små barn.

   DET är ju vad feminismen egentligen handlar om, att faktiskt våga bryta sig ur mönster! Jag kan snacka bäst jag vill om feminism, skina med min historiska kunskap, men hittills i mitt liv har jag inte handlat. Det är beundransvärt med kvinnor som faktiskt gör det! 💖

 158. Du var normbrytande. Men du är inte det längre. 💔 Inte i mina ögon. Tyvärr, men jag ser vad Mia pekar på här. 😭

 159. Stor eloge till dig Isabella! Vi är många kvinnor idag som både vill ha en framgångsrik karriär och vara en bra mamma till våra barn.
  Har själv fördelen att gå från jobb 14:30, umgås med mina barn för att sedan sätta mig på kvällen när barnen lagt sig och jobba vidare.
  Många gånger får jag även mer gjort de timmarna jag sitter i lugn och ro och jobbar kvällstid.
  Du är en stor förebild och jag hoppas att fler chefer skaffat sig samma vision som du har gällande att kombinera karriär/föräldrarliv.
  Sen att du väljer få hjälp med de vardagliga sysslorna så du kan spendera mer kvalitetstid med dina barn är ju helt fantastisk, hade jag gärna gjort om jag haft råd.
  Synd att du ska få så mycket negativa kommentarer. Kämpa på, du gör ett fantastiskt jobb!

 160. Du gör ingen extremkarriär och det du gör är inte unikt på något sätt. Du får det att låta som att du har ensamrätt på att jobba och vara mamma. Det är många som jobbar minst lika mycket som du gör men inte känner behov av att prata om det hela tiden. En annan sak är att du generaliserar verkligen över vad folk tror och tycker om dig baserat på några kommentarer på bloggen. De flesta bryr sig faktiskt inte alls om vad du hittar på, de har fullt upp med att leva sina egna liv.

  1. ”Prata om det hela tiden”? Det är hennes blogg om sitt liv? Och jo, 1,5 miljoner människor klickar sig in här så klart de bryr sig?

  2. Fullt upp med sin egna liv? Seriöst din dumma människa, hör du inte hur korkad du låter? Gå o fokusera på ditt eget liv så om hennes stör dig så jäkla mycket och hur hon vill prata om det högt? Och ja, MÅNGA mammor kämpar och jobbar. Men det är fanimej inte vanligt att vara mamma, nyskild, UNDER 30 år och ha ett så stort växande företag. Kom ner på jorden, jävla pajas.

 161. BOOM! Kunde inte sagt det bättre själv! Jag säger som min svärmor: ”Våga ta hjälp när det behövs.” Oavsett om det gäller barnvakt någon timme eller att ta in städ/mat hjälp.
  För en sak är säker, om man inte är i balans själv, så blir inget annat i balans heller.
  Man får utgå från sig själv och sin situations behov.

 162. Jag tänker att det är ganska omoget, ego och naivt att tro att man ska kunna ”bygga imperium och blomma ut 100%” med två små barn hemma. Och att lägga pengar på fosillmonster som bilar och flygresor. Och det har inget med en partner att göra, eller om man är en 26-årig tjej eller 45-årig man. Man kan inte få ihop småbarnslivet med kometkarriär och egentid. Ingen har mer en 24h och livet rymmer inte ”alla pusselbitar” på en gång. Man kan inte heller förbruka jordens resurser som att det finns 10 jordklot om man vill vara solidarisk mot en större befolkning och sina barns framtid. Normbrytande vore att inte bete sig som en bufflig man, det är det tillräckligt många som gör ändå. Dock inte
  sagt att du förtjänar mer kritik för det än alla män som gör samma sak.

  1. Vet du vad- det går visst ihop- jag gör karriär som hög chef, har två små barn och tar mig egentid när jag behöver det. Och är förbannat lycklig för att jag spänner min båge och därmed är den bästa förebilden till mina barn. Och just det – jag reser långt både i jobb och på privata resor. Och vet du vad- jag har inte ett dugg dåligt samvete över det.

 163. Jag stöttar dig Isabella! Jag tycker du är grym och inspireras dagligen av din styrka och energi, tack för att du öppnar upp om ditt liv!

 164. Du gör helt rätt! Jag hade gjort exakt samma sak om jag var i samma sits som dig! Alla dar i veckan! Du gör ett fantastiskt jobb! Imponerande! Jag vet vad det kallas de som har nåt att klaga på..avundsjuka!
  Kör på !!

 165. Hej Isabella! Jag brukar aldrig kommentera här. Jag vet inte om du kommer se det här men jag vill bara säga att jag tycker DU är en stor förebild för tjejer därute och jag blir ledsen när kvinnor klankar ned på varandra. Du står upp för dina åsikter, bryter normer och tar för dig. Du visar att livet inte är perfekt. Heja dig och alla andra normbrytande kvinnor därute. Det tar mod och styrka att orka med det ni gör och jag hoppas innerligt jag blir en av er i framtiden. Ni är grymma!

 166. Helt rätt Isabella, jag måste bara säga att jag tycker att du är en så otroligt inspirerande person.
  Finns ingen som helst anledning att gå ut och förlöjliga någon i sociala medier. Det spelar ingen roll hur man gör, det kommer alltid finnas folk som känner att de blir trampade på tårna. Fortsätt som du gör för att du är verkligen en förebild för många❤️

 167. Fyfan va grym du är!! Säger som de flesta andra, hade det varit en man som sliter hårt för sina drömmar och sin karriär och bor borta måndag-fre hade inte en käft sagt ett skit. Varför ska du inte hyllas för att du bara är 26(!!!) år och har sån sjuk karriär, det är en sån eloge att det inte finns ord. Att en person som Mia skäringer som alltid ska predika för normer i samhället och stå bakom starka kvinnor ( hette de) är helt ute och cyklar i detta. Jag kan säga att när jag under min tonår och gymnasietid led av acne, va en sån person som du en sån otrolig förebild för mig, du fick mig att våga gå utanför dörren utan smink och känna mig lite bättre! Är enormt tacksam för att du visade att även profiler som tex du är kan lida av sånna problem också. STÅ PÅ DIG, du är grym! Mer Isabella åt folket 👏🏻

 168. Isabella, du är fantastisk! Ta inte Mias parodi för personligt, hon är ju komiker och ville nog bara skoja, inte håna dig. Många kändisar har ju fått parodier på sig, se det som något positivt! Du är en enorm förebild och ska bara fortsätta köra! Du vet att du har många fler som backar dig än haters! Kram till dig tjejen!!!

 169. Men alltså kvinnlig avundsjuka! Tror de flesta skulle vara överlyckliga att ha sen ekonomin att ha den friheten du har! Slippa städa och laga mat? Ha nån som stylar en och nån som gör en snygg utan att du behöver tänka? Kom igen tjejer var inte så jävla bittra och unna Bella och alla andra kvinnor detta!!

 170. Bella! Jag har läst din blogg sen högstadiet. Är 24 år idag. Jag har nog aldrig lämnat en kommentar i din blogg.

  Du har SÅ många läsare som imponeras av det du gör och respekterar det du gör. Jag är allt annat vad du är men inte skulle jag någonsin slänga skit på ditt levnadssätt. De som kommenterar ont till dig är på riktigt trötta och tragiska människor som troligtvis inte kommer komma långt i livet karriärmässigt eller överhuvudtaget. Jag tror inte du läser detta själv Bella. Men glöm inte bort oss som bara sitta i det tysta och imponeras av dig. Du är Sveriges i särklass coolaste kvinna.

  Kram!

 171. DU ska aldrig bry eller ens ägna en tanke på vad folk tycker. Du e den enda som vet vad som e bäst för DIG o dina barn! En glad mamma har glada barn!

  Jag var en stark tjej imånga år och med tiden efter några bakslag började jag tro på Folks åsikter om mig. Dem människorna vände ryggen mot mig. Idag är jAg olycklig gift o har barn. Men ska fixa det! För bara JAG vet vad som gör min själ lycklig. Visste det hel tiden , men gick efter av andras behov. Den enda som blev missnöjd e jag!!! Kram ! Du e förebild för alla kvinnor (du bör bara det iaf)❤️❤️❤️

 172. Jag tycker ändå att det är sorgligt att offra nära relationer och tid med sina barn, oavsett om du är man eller kvinna, för kränga onödiga produkter på folk och tjäna pengar. Tänk om människor kunde bry sig lite om varandra i stället för att jobba/konsumera upp sin tid. 😔

  1. Hon offrar ju verkligen inte relationen med sina barn, hon hämtar tidigare än de flesta andra. Jag tror Isabella är mer närvarande i sitt föräldraskap än många andra. Det är inte bara mängden timmar utan kvaliteten på de timmarna som spelar roll också..

   1. Men NEJ du, det är inte alls kvalitén som spelar roll, det är kvantitet, läs på om barnpsykologi så kanske du kan uttala dig sen

  2. Ja och tänk om folk kunde stötta ens drömmer istället för att klanka ner på valen man har gjort. Har man ingen man som stöttar ens drömmar? Tack o hej. Skulle aldrig orka min man om han inte förstod eller brydde sig om mina mål.

 173. Känner att det är hög tid att skriva min första kommentar på din blogg; Du är enormt normbrytande på flera plan, fortsätta vara den du är! Skickar lite pepp och sisterhood!

 174. Du är helt fantastiskt! Jag är sjukt imponerad av vad du åstadkommit i livet. En riktig superkvinna! Jag inspireras otroligt mycket av dig. Heja heja!!

 175. Du är grym och inspirerar. Kör på och fortsätt att aldrig låta andras mörker påverka ditt liv. Jag står bakom dig, alla gånger.

 176. Är du inte rädd att du en gång ångrar dig? Att driva företag och aldrig vara tillfreds med det man uppnått, alltid sträva högre,högre,högre. Glöm inte att man inte kan ta med sig pengar i himlen. Det är kärlek och familj som utgör en stor del av livet. Än är det inte försent. Livet är skört! Det som känns viktig nu är inte lika viktigt om 20 år.

 177. Så grymt imponerad utav dig, Isabella! Du visar och det har du gjort sedan dag ett -att vi alla kan så länge vi bara vill. Det är så inspirerande att se och att läsa. Fortsätt så!

  Kram Sanna

 178. Du är en inspiration för alla kvinnor unga som gamla. Bry dig inte om alla som lider av ”duktig flicka” syndromet. Det är männens påhitt. Jag önskar jag var mer som dig 👍👍

 179. Isabella du är grym, en enorm förebild för oss kvinnor! Vi stöttar dig till 10000 och jag tycker det är fantastiskt att du kör ditt race.

 180. Hej Isabella!

  Vet inte om du kommer se denna kommentaren bland alla andra, men tycker det är så himla synd att människor klankar ner på andras levnadssätt. Tycker speciellt synd om er offentliga personer som öppet delar med er av er privata vardag och så besvarar andra de med negativitet, känns himla orättvist!

  Min fråga är om du har några tips på hur du hat gått tillväga för att bli så pass oberoende av andras åsikter? Hade gärna jobbat med den biten mer, då jag tyvärr ibland känner att jag förstör för mig själv genom att låta andra påverka mig i för stor grad.

  Ha en fantastisk dag!
  /Tjej i slutet av tonåren

 181. Du är fantastisk. Vi som hejar på dig är många, att skriva näthat går så lätt och betyder inget – att däremot bli en förebild för en kvinna och faktiskt kunna förändra denna kvinnas liv i och med det – det är helt ovärderligt. Varje kvinna du hjälper är hundra gånger viktigare än någon som bara skriver en ogin kommentar (för att de är avundsjuka eller uttråkade).

  Det du gör är värdefullt PÅ RIKTIGT. Önskar verkligen att du kunde få känna hur älskad du faktiskt är för det.. Och att du inte bara behövde låta allt rinna av, utan faktiskt kunde ta in det här positiva som är en så mycket viktigare och varmare sida av verkligheten. Vi är framtiden. Kram

 182. Jättebra skrivet!! You go girl! Förstår inte heller alla bittra människor. Kommenterar sällan bloggar, men läser din blogg med intresse då du är stark och kör på. Förebild. Bättre om folk intresserar sig för sina egna liv och ser inspirationen än tvärtom.

 183. Minns verkligen när du postade de där acne-bilderna. Hade själv problem med det i tonåren och tyckte du var så fantastiskt cool och modig som gjorde det. Stort tack för det!

 184. Wow! Jag är så imponerad av dig och allt du lyckas åstadkomma! Det klart att alla ska få välja att leva det liv de vill leva.

 185. Nej, nu måste även jag skriva något här! Läser verkligen din blogg flera gånger om dagen och för mig är du definitionen av kvinna. Wow! Jag hoppas verkligen att du läser det här. Ja, det kostar att ligga på topp sägs det ju. Och mycket riktigt har även du gjort uppoffringar. MEN du är aldrig ett offer, du är en problemlösare. Oavsett situation, att ro hem en idé, att utmana dig själv på saker som du vill bli bättre på, lyfta fram – göra svaghet till styrka. Ja mycket går att nämna, du är en doer, det vet vi. Jag har också drömmar. Ingens liv går att jämföra med någon annans. MEN du gör drömmar till verklighet. Och du får mig, utan att du faktiskt vet om det ( även om det är ett av dina mål att inspirera ) – att bli den författare jag en dag vet att jag kommer att vara. Mitt namn kommer att finnas där, i hyllan där romanerna står. Förhoppningsvis på topplistan… Jag har talangen, men det drivet du har! Okej, det var inte hit jag ville komma egentligen, DU ÄGER. Missunsamma människor finns det gott om, och även fast du är van så är det ren avundsjuka, personligen hade jag gått under. Du är väl härdad men som sagt fortfarande en människa. Speciellt när det gäller känsliga saker som mammarollen är. Jag vill avsluta med att säga att vore du min mor, vän, kollega, chef eller syster så hade jag gjort ALLT för att bygga, underlätta, framhäva och stötta dig på din resa, människor som finns i ditt liv är där av en anledning. Och resten som inte känner dig, men sitter med sina pekpinnar. Ja, de finns inte i ditt liv på riktigt. De bidrar iallafall till en sak som är gott och det är ju att pengarna på banken ökar! Hehe. Skämt åsido, I LOVE YOU, att du älskar dig själv redan vet vi att du gör! För det ska man göra, och såklart alla har sina dagar. Det finns verkligen bara en av dig. Många likasinnade, drivna entrepenörer. Men bara du bär på dina erfarenheter, bara du utför dina talanger på ditt sätt. Ingen kan vara som du, och du är älskad! Varma kramar, från en 24åring som tycker att det är ofattbart att du, 2 år äldre än jag åstadkommit så himla mycket och står där du står. WOW!

 186. Du är ju så mycket girlpower och jag hejjar verkligen på dig. Du är grym, skit i alla som säger att du gör fel, låter som du gör helt rätt i mina öron. Och tråkigt nog hade ingen kommenterat detta om du vore män, för män gör såhär hela tiden och ingen kritiserar det. Tack för att du visar vart skåpet ska stå. Jag känner mig tryggare på nått sätt inför min egna framtid. Det behövs kvinnor som du Isabella. Att du väljer att prioritera dina barn framför att städa eller laga mat låter väldigt sunt tycker jag.
  Kram på dig, fortsätt vara du! <3

 187. HEJA DIG ISABELLA!! Så bra skrivet och även fast man inte alltid förknippat dig med feminism och kapen för kvinnors rätt att göra som man vill – så gör man det idag! Fortsätt som du gör och fortsätt att inspirera!! KRAM

 188. Heja dig Isabella! Du gör väldigt mycket för att peppa och stötta framförallt unga tjejer idag. Du är öppen med hur du vill leva, både med det positiva och negativa men du tvingar inte på någon annan ditt sätt att leva. Synd att vissa inte förstår det.

 189. Isabella!

  Du är en sann inspirationskälla i mitt och mina vänners liv! Jag vet inte hur ofta vi refererar till dig eller ditt sätt att leva som något beundransvärt. Du är en förebild till alla oss tjejer som vill göra karriär men fastnar i gamla normer som tar energi och tid ifrån att nå det främsta målet! Du visar gång på gång att det viktigaste för lycka är att alltid värdera och känna efter vad som är rätt och jobba stenhårt efter det, vad alla andra än tycker!

  Stå på dig!

 190. Underbart Isabella! Du är helt fantastisk som står på dig och jag verkligen hatar att du får så mycket kritik! Du är en helt fantastisk förebild för så otroligt långa flickor och kvinnor, och även män, både i Sverige och utomlands. Både jag och min man följer dig och framförallt jag känner igen mig otroligt mycket både i din inställning men även i kritiken du får. Är själv hemma med min 2-månaders bebis nu (som jag älskar över allt annat) men fortsätter ändå jobba och tar med honom på alla uppdrag som går (jobbar som modell) under förutsättning på att vi får ta pauser för att jag ska mata, mysa och trösta när det än behövs. Det är verkligen inte accepterat och istället för att känna mig som en dålig mamma så tänker jag på dig, och litar på min egen känsla.
  TACK för att du är du och för att du fortsätter att kämpa för mammor, kvinnor, entrepenörer och alla andra människor som behöver lite jävlaranama. Du är 100% grym!
  Kram på dig

 191. Blir så upprörd över negativa och spydiga kommentarer, har de inget positivt att säga så håll tyst.
  Du är en fantastisk kvinna på så många sätt, ge dig aldrig! HEJA DIG!!

 192. Jag tycker att det är starkt och fint gjort att dela med dig och våga göra det du tycker är rätt, trotts att du blir ifrågasatt på ett så anklagande sätt. Det är inte lätt att bli ifrågasatt som förälder! Det finns dock en sak jag funderar kring, när jag läser din text blir jag faktiskt lite stött. Jag kan tänka mig att du har ett enormt ansvar på ditt jobb och att du lägger ned mycket tid och energi! Det jag upplever att du missar när du argumenterar för din sak är att vi är många fler separerade unga kvinnor med barn, som arbetar heltid, sitter på pendeltåg osv och också försöker få ihop vardagen. Vi studerar kanske för att kunna ge våra barn en större ekonomisk trygghet samtidigt som vi jobbar extra… Jag tolkar din text som om en sjuksköterskas eller barnskötares arbete inte är lika viktigt för att vi tjänar mindre… Vi har troligtvis inte mer fritid än dig men har en ekonomi som absolut inte tillåter att vi kan köpa hemhjälp, knappt så vi har råd att köpa det allra nödvändigaste… Du skriver så klart utifrån ditt liv och jag förstår att det inte går att akta sig för alla andras ömma tår, men just delen om om hur alla borde förstå hur omöjlig ekvation det är för dig uppfattar jag faktiskt som hånfull.

 193. Du är fantastisk som står upp för att kvinnor ska kunna prioritera sig själva. Att vara mamma inte är huvudsyftet för alla kvinnor och att om man vill ha både karriär och barn så ska man inte behöva välja.

  Har aldrig förstått argumenten varför en kvinna måste överge hela sitt tidigare liv för att man skaffar barn? Låter ju urtrist att skaffa barn isåfall, skämt åsido, förstår att det finns andra fördelar med barn som är roliga 🙂 Självklart ska man som kvinna få umgås med kompisar, ha festkvällar, hobbies. Att vara mamma ska inte vara ens enda identitet.

  Tror få hade kommenterat negativt om Isabella varit en egenföretagande pappa eller om hon skrivit att hon outsourcade typiska ”manliga” hushållssysslor; säg få hjälp att rensa rören, snickargrejer, byta propp eller övriga vardagssysslor som är kopplade till saker som män ”brukar” göra. Säger inte att det finns manliga och kvinnliga sysslor, självklart kan alla göra dessa sysslor, detsamma som städning osv, men tror samhället fortfarande har en bild av dessa sysslor och som kvinna (och mamma) förväntas man städa/laga mat osv medan en pappa förväntas fixa proppen/rensa rören osv (Som förtydligande menar jag verkligen inte att det bör vara så eller att det är så för det mesta, jag upplever aldrig detta i min närhet faktiskt, men jag upplever det när jag kollar på sociala medier osv och då tänker jag att det kanske är samhällets bild i stort 🙂 ) och då får Isabella kritik för att hon outsourcar dessa ”kvinnliga” uppgifter. Vad tror ni andra?

 194. Heja dig Isabella! Du är en sådan OTROLIGT bra förebild för unga tjejer som mig själv (25 år) på vad man kan uppnå när man väljer att satsa på det som är viktigt för en själv. Keep it up! Vi stöttar dig!

 195. Du er beintøff og helt rå. Du inspirerer og gir pågangsmot til så mange.
  Jeg tror deg så gjerne når du skriver at du aldri vil gi deg.
  Glem aldri hvor mange som heller ikke vil gjøre det takket være din inspirasjon! Stå på og stort takk for at du skriver <3

 196. Du är en fantastisk förebild för kvinnor och unga tjejer runt om i världen. För mig har du varit en stor inspiration i flera år och jag är stolt över att en ung kvinna från sverige tagit sig så långt. Du är otroligt stark och allt du säger är så sant, folk lägger ner så mycket tid och energi på att bry sig om vad andra säger att de är redo att ge upp sina drömmar. Vad man än väljer att göra så kommer det alltid finnas de som klankar ner på en. Jag önskar att fler kvinnor tar åt sig och glädjs åt varandra istället för att bli upprörd över hur någon väljer att leva sitt liv.

  De inte så att din framgång eller ups and downs påverkar dina läsares liv så jag förstår verkligen inte allt hat. Men jag antar att man inte hittar fel hos andra om man är lycklig i sig själv

 197. Tycker du är en grym förebild! Mitt liv skiljer sig masdor från ditt på flera punkter, men känner igen mig mkt kring småbarnslivet.. Jag förstår inte resonemanget att man är dålig förebild för barnen genom att ta in städ/mathjälp mm. Är väl bara toppen om man har de förutsättningarna att kunna prioritera sin tid! Du är stark som står upp för dig själv -och alla andra kvinnor!

 198. Jag är en tjej på 19 år och du är min absolut främsta förebild. Tycker det är så inspirerande att läsa om dina tankesätt rörande både privatliv och jobb. Om man kan ta till sig ens en bråkdel av ditt driv, engagemang samt passion så ska man skatta sig lycklig för det du har är otroligt unikt!

 199. Jag tycker du är fantastiskt vacker och fantastiskt duktig. Du inspirerar mig till att vara duktig i ett hårt mammaliv. Du är en inspirationskälla och en mamma och kvinna som är något långt utöver de flesta och jämföra sig kan jag inte alls, inspireras kan jag. Och gud ska veta att jag inspireras utav dig! Hoppas att du aldrig gråter Isabella och jag har följt dig sen du gick på sbn och var ett glin, och inte trodde jag att du skulle bli så framgångsrik som du är. YOU RULE GIRL!!!!! Wooooooooio. The world is YOURS. Tveka ALDRIG på att du inte gör rätt, Haaaahahahaha 🙂 säger någon kritik om ditt sätt att styra dig själv eller ditt liv så är det ju bara larv.

 200. Vill bara säga att det är självklart att du ska leva och njuta på det sättet som gynnar dig bäst, kan du skaffa en kock och städerska för att få mer tid med barnen och ditt liv är det självklart att du ska det, för du kan!!! Alla som klagar vill egentligen bara ha det som du!! Grym du är som är stark och fortsätter och det ska du, för du har verkligen kämpat för din karriär och det är inte många som kan ha både karriär och tid med barnen men du lyckas!! You rock girl,fortsätt kämpa och skit i vad andra tycker, DU lever ditt liv som DU vill leva!! ❤️

 201. Jag brukar sällan kommentera men nu kände jag att jag måste. Du är en riktig powerwoman Isabella! Du behövs som förebild för massa unga tjejer som kommer växa upp och kanske inte vågar följa sina drömmar på grund av familjelivet. Jag tycker det är rent ut sagt vansinnigt att kvinnor påstår att du är en dålig mamma för att du driver ditt företag och därför hyr in hemhjälp. Precis som att det en olycklig mamma är bättre bara för att hon lagar maten hemma? Dina barn kommer ju växa upp med den bästa förebilden någonsin? En mamma som jobbar HÅRT för att både kunna uppfylla sina mål och även är sund nog att ta hjälp för att klara av de vardagliga sysslorna.

  Det gör mig på riktigt deppig att vi kvinnor aldrig backar och stöttar varandra på samma sätt som män gör när det gäller att investera i sitt arbetsliv. Hade en man jobbat lika mycket som dig hade han aldrig fått samma kritik, inte ens om han serverat barnen halvfabrikat i ett ostädat hem under sina veckor liksom. Så mycket längre fram vi hade kunnat vara om samhället tillät kvinnor att satsa på sina ambitioner istället för att bara behöva leva upp till det kvinnliga idealet. Du är grym Bella, den inspirationen du ger och de normer du bryter behövs verkligen!

 202. Mitt tredje inlägg någonsin på en blogg eller Instagram och nu ska jag definitivt börja att följa dig på bägge. LYSSNA INTE på missunnsamma, avundsjuka små människor med mobbningsmentalitet! Du är FANTASTISK och en STOR FÖREBILD för alla unga kvinnor som vill kunna kombinera karriär med familj. Punkt. Och du har enormt mycket medhåll och stöd på Skäringers Instagram och flera – inklusive jag – kommer att sluta att följa henne och att lyssna på hennes pod. Jag trodde hon stod över det här och det är under ALL kritik att hon åtminstone inte kan visa ödmjukhet nog och be dig om ursäkt.

 203. Att folk orkar ha så mycket åsikter om andra människor. Låt andra leva som de vill! Bra att du står på dig och försöker att inte ta åt dig av negativa kommentarer.

 204. Du är en fantastisk ung kvinna och oerhört duktig, vacker dessutom! Ja vilka blir inte avundsjuka tro:-). Lycka till med allt Isabella!

 205. Har helt missat detta. Vad är det för klipp alla refererar till? Hittar ingen reklam för barnvagnar på din instagram som alla hänvisar till?

 206. Bästa jag läst på länge Isabella!
  Svenska jante/avundsjukan som påverkar huruvida folk beter sig mot dig. Tror varenda svensk mamma inte skulle tacka nej till avlastning i hemmet såsom städning och matlagning för att få mer tid till jobb, barnen, partnern, träning eller bara egentid.
  Tycker du är så häftig som fokuserar på det viktiga!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..