Systerskap

Här kommer söndagen: 

… Lunch och fika på Långängens gård


Och kalas för att fira August! 

Jag såg en parodi som Mia Skäringer hade gjort om mig på Instagram. Det är inte ofta jag reagerar på kommenterar eller hårda ord från människor. Det mesta rinner av mig. Men just när det kom från Mia Skäringer sved det lite. Jag har älskat hennes kamp för kvinnor, för att man ska få vara som man är, se ut som man vill och hur hon har ifrågasatt normer och ideal. Men så kommer ett klipp som det här. Kvinnor klankar ner på andra kvinnor. Jag blir besviken. När ska det sluta? När kan vi kvinnor bara hålla varandra om ryggen och backa upp? Det finns mycket jag kan bli irriterad över men jag skulle aldrig idag hacka eller göra mig lustig över en annan kvinna offentligt. Skulle jag vilja konfrontera gör jag det direkt med personen. Systerskapet måste få gå före i det offentliga, det är min övertygelse. 

 1. Fast är det verkligen parodi på
  DIG ?
  Är hon inte bara ”gulletussan” och du är lik gulletussan 😉 ? Tänker på allt trams och fniss på Insta

   1. Ja, jag tar det också som en parodi på ditt reklaminlägg om vagnen. Och jag ser helt ärligt verkligen humorn i det. Det handlar inte om systerskap i mina ögon. Förlåt, men jag kan inte ta ditt inlägg (och mkt annat på senare tid) seriöst. Det känns som om konceptet ”Isabella Löwengrips sociala medier” har gått lite för långt nu. Truman show, typ. Det har inte med personen Isabella att göra, för jag förstår att den är rätt tydligt separerad från affärskonceptet och att allt ni delar med er (för jo, det är ett tydligt Ni) av i sociala medier under ditt namn som varumärke är noga genomtänkt och planerat. Så även detta inlägg, och då får väl jag sitta och ”skämmas” (not) över att jag gick på denna simpla variant av att skapa ytterligare lite drama och uppmärksamhet. Jag tar den. Om ngn fler kan nå en viss nivå om vad influencers i allmänhet och konceptet Isabella Löwengrip Group i synnerhet egentligen handlar om 😉

   2. Jag tycker att man kan välja andra sätt att bli framgångsrik på, i stället för tråkiga och lama parodier på någon annans bekostnad. Tycker det säger en hel del om en person. Visste inte ens vem Mia Skäringer är..vill inte heller veta.

   3. Det var en parodi på dig baserat på hur du är på instagram ja, men inte på ett elakt vis. Det är ju så du agerar på instagram, din instagramkaraktär är ju ganska annorlunda mot hur du egentligen är och hur du uppfattas i bloggen. (Och det med flit antar jag annars vore det märkligt!)

    Jag tycker det är kul att se dina instagram storys, de är faktiskt rätt kul när du skojar till det och inte behöver vara superseriös som i bloggen.

    Hoppas du inte kommer att ändra din instagramkaraktär nu bara för detta. Omväxling förnöjer. 🙂

 2. Känner med dig och håller med dig. Det hon gjorde gjorde mig ledsen också, att göra sig lustig över någon annan på det sättet har jag väldigt svårt att förstå. Kram

  1. Fast hon säger exakt samma som Isabella gör i sin sponsrade länk på sitt instagram. Man gör inte narr av andra människor. Lågt.

 3. Jag tror nog inte du ska ta det så hårt. Hon gjorde väl Gulletussan långt innan du blev offentlig. Det var länge sedan Gulletussan skiljde sig och har haft sina barn på halvtid länge ;). Hon kanske inspirerades av ditt klipp, men ta det absolut inte som ett hån. Alla kan känna igen sig lite i Mias olika karaktärer även om dem är dragna till de grövsta.

  Med vänliga hälsningar
  // Tabita (som samlar tålamodspoäng)

 4. Fast lite självdistans måste man nog ha om man man väljer att gå din väg. Det är ju många som reagerar på att innehållet i bloggen är alltmer yta och ”perfektion”, hon fångar upp det och trampar kanske då på en öm tå? Står man för det man håller på med till 100% så hade det kanske varit lättare att skratta åt det. En tanke bara.

  1. Självdistans..ja absolut det behöver Isabella ha. Men det ger väl ändå inte en person rätt att göra narr av en annan?

 5. Älskat hennes kamp mot normer och ideal? Snälla, DU ÄR NORMEN OCH IDEALET. Du deltar i det hela tiden. Genom att äga ett skönhetstörstande. Genom att aldrig visa dig osminkad. Genom att påstå att du aldrig bantade utan allt var bara naturligt (fast det var det ju inte visade det säg ju) Så nej, offerkoftan passar inte in i din garderob. Be din stylingsassistent Emma rensa ut den åt dig.

  1. Men varför ska det inte vara okej att vara som ”normen”? Varför är det inte okej om man vill bära klänning och ha smink? Får man inte vara feminist då? Jag håller Isabella om att vi måste hålla varandra om ryggen. Vem bestämmer vad som är rätt och fel? Min åsikt är att man ska respektera och stötta varandra, inte håna varandra!

  2. Det är kvinnor som du Hanna som kväver andra kvinnors frihet att få vara den de vill vara. Vilken man skulle fälla en liknande kommentar om en annan offentlig man? Kvinnor som du är inte feminister Hanna, ni är bara småsinta personer som inte tål att se en kvinna våga vara sig själv. Det är en unik egenskap att våga vara sig själv fullt ut. Jag stöter själv på sådana som dig och Mia Skäringe, som säger sig slåss mot kvinnors lika rätt och frihet för att sedan i nästa andetag fälla en nedsättande kommentar om en annan kvinnas sätt att vara.
   Jag ver inte varför ni gör så men jag antar att det har med låg självkänsla att göra.

   Jag är så otroligt imponerad över Isabella som, trots sina unga år, nått en mognad som de flesta kämpar ett liv med att hitta. Ingen ska trycka ner en kvinnas rätt att få vara som de vill, inte heller en annan kvinna.

   1. Summan av kardemumman är väl att inga av dessa kommentarer skulle fällas om det var fråga om en man, så tycker fet argumentet funkar bra lika emot som med ditt argument.

 6. Gick in och kolla håller med varför gör man så? Onödigt och elakt bara! Så himla tråkigt när människor som man ändå själv har gillat gör så! Nej nej !

 7. Eftersom du ”uppfattade” det som det var riktat mot dig betyder det då att du tar åt dig? Alldeles för mycket torrbollar här i världen som inte kan ta lite humor, ett tips. Skratta, skaka av dig det & gå vidare till nästa grej!

 8. Men vänta lite här nu. Måste man backa upp varandra bara för att man är kvinna? Bara för att man är av samma kön betyder inte det att man automatiskt är överens och ska backa upp varandra. Man går väl på vad man som människa står för och Mia Skäringer tycker väl antagligen inte om det som du står för.

  1. Jag håller helt med. Tycker det är så konstigt att det skulle vara OK för komiker som Mia Skäringer att göra sketcher/imitationer om män men inte kvinnor – varför det? I andra sammanhang brukar ju Bella trycker hårt på att man inte ska särbehandlas pga kön, kvotering och liknande.

   Ska jag som kvinna automatiskt hylla alla andra kvinnor? Även dem jag inte håller med? N

  2. Det är en bra fråga.
   Det kanske inte handlar så mycket egentligen om att backa upp någon annan just för att den är kvinna. Snarare kanske det handlar om att reflektera över ”om jag gör x, vad bidrar jag till?”. Nu menar jag inte att man ska vara i konsekvenstänkande konstant utan snarare att tänka på 1. är det här schysst? 2. Om det inte är schysst, vad är min poäng? 3. Kan jag försöka framföra min poäng, åsikt eller kritik på ett mer konstruktivt sätt eller är det här bästa sättet att framföra det på?
   För mig så handlar inte det där med att stötta andra kvinnor nödvändigtvis om att konstant hålla med andra kvinnor, och aldrig (konstruktivt)kritisera deras val eller åsikter, utan snarare om att reflektera över mitt egna beteende och ifrågasätta om mina val och beteenden bidrar till en bättre värld för kvinnor. Att skratta på någon annans bekostnad när den går igenom en kris är inte precis något jag känner är roligt.
   Här är det ju skillnad på att göra parodi på någons livstil och livssituation, att vara nyligen skild mamma med barnen halvtid, och kanske reklamen i sig. Jag tycker personligen att den här ”parodin” var för personlig och oschysst. Man kanske kan attackera Bellas privilegium på många sätt och vis, men även Bella går ju igenom en svår skilsmässa och att bygga sin parodi på just den aspekten (att ha barnen halva tiden) är inte så roligt.

 9. Jag håller med Bella 100% här vi kvinnor MÅSTE börja stötta o heja på varandra – Systerskap. Varför är kvinnor så elaka mot varandra?? Varför kan inte en kvinnas framgång vara den andras inspiration. Alla är vi olika, men man ska aldrig håna varandra så som Mia gör i videon – mkt fult o dåligt.

  1. Varför stötta nån bara för könet? Om man tänker o tycker precis tvärtemot? Inte stöttar jag män som vill ha makt o pengar heller! Jag beundrar människor som är lyckliga med det de har och där de är. Och stöttar gärna nära och kära som behöver det. Oberoende av kön!

 10. Fast Isabella. Du är ju en produkt. Och i det här fallet (om det nu är dig hon härmat) så står du också som reklampelare för ett stort företag. Det är ju inte privata Bella som hon gör parodi på, utan snarare produkten Bella.
  Du skriver att du aldrig skulle göra dig lustig över en annan kvinna offentligt, och det går mycket väl att förstå. Din huvudförsörjning består inte av att vara komiker. Mias försörjning bygger ju på att hon driver med idealen i samhället osv.
  Du är ju själv väldigt driven i det du tar dig för. Du kan ju (nästan) gå över lik för att komma dit du vill. Din inställning är att växa och att tjäna stora pengar. På mode och skönhet.
  Tänk om Mia har samma mål. Att tjäna stora pengar. Men väljer en annan väg att göra det på?

   1. Ja såklart FÅR man imitera andra människor. Det är mycket man får göra och att tycka olika saker och ha yttrandefrihet är viktigt. Däremot så håller jag även med Charlotte. Var imitationen onödig; Ja, den ger absolut ingen nytta. Var den låg. Ja det tycker jag. Att
    håna andra människor på det sättet tycker jag är lågt. Det finns andra sätt att uttrycka sina åsikter

 11. Men gulletussan går ju långt tillbaka! Knappats uppkommen nu. Visst hon kanske såg reklamklippet och tänkte det där skulle gulletussan kunna säga/göra. Mias ‘figurer’ lever ju sitt eget liv verkar det som. Det ÄR ju också mestadels yta som ni bygger ditt varumärke för ditt företag kring i sociala medier så då blir profilen du bygger upp nog ganska oundvikligt en symbol för Gulletussande.

 12. Fast du har ju blivit ytlig och gått emot dina tidigare principer här på bloggen.. Varför leva sitt liv ständigt i offentligheten? Är pengar så viktigt? Sen kan jag med tycka att det var onödigt och fräckt.

 13. Håller med dig Isabella, det var inte okej av Mia Skäringer, tolkar det inte som en parodi, för en parodi ska vara rolig tycker jag. Det där kändes mer som ett elakt hån 😕

 14. Nu har jag inte sett klippet men överlag tycker jag det är beklagligt hur ofta kvinnor affärslivet tenderar att trycka ner andra framgångsrika kvinnor. Detta när vi egentligen borde stötta och lyfta varandra. Som du säger så borde systerskapet vara en prioritet!
  xx
  http://mariannelle.com

 15. Jag uppfattade inte alls att det skulle hanågonring med dig att göra. Trist att du uppfattade det så och kände dig träffad.

  1. Kolla också Isabellas instagramcitat First I drink my coffee then I do the things. Det var isabella och inte barnvangsreklamen….

 16. Men gjorde du inte precis det du motsäger dig nu? Dvs hackar på henne offentligt istället för att konfrontera direkt? Utan att faktiskt veta om det var riktat mot dig? Förstår om du tar illa upp i så fall så säger inget om det alltså.

 17. Jag förstår om du tar åt dig även om jag tycker att du inte borde.
  Jag finner denna parodi jättetråkig. Hon är inte alls rolig.. vad var poängen?
  Så tråkig människa..

   1. Kan inte riktigt hålla med..
    Komedi är något helt annat för mig. När man viker sig av skratt, vilket jag inte gjorde åt denna parodin..

   2. Maria, skrattade du seriöst åt det klippet. Det kändes oigenomtänkt och nästan lite bittert. Inte roligt alls. Så oavsett Sveriges roligaste människa eller inte så var klipper inte speciellt roligt. Vi kan ha olika åsikter såklart men tror inte det var supermånga som garvade faktiskt.

 18. Det som gjorde mig mest upprörd var alla hånfulla kommentarer. Det var inte ett snällt klipp i sig, ganska onödigt tyckte jag men kommentarerna en del var inte snälla alls 😞 Hur ska vi kunna lära våra barn om hur fel mobbing är om vi vuxna är likadana? Mia kanske inte menade illa men om personen som blir utsatt tar illa vid sig så räcker det för att det inte ska vara okej.

 19. Men hjälp, vilka är ni som kommenterar att man ”måste kunna ha lite självdistans”? Man måste faktiskt ingenting, särskilt inte när det gäller sina känslor. Det är ju uppenbart (!) att Mias klipp är en parodi på Bellas babyshopklipp och om Bella blir ledsen – då är det så. Tycker verkligen att bland det fulaste som finns är när folk berättar för andra vad de borde känna, som om man inte hade rätt till sina egna känslor. Är inte det en härskarteknik, så säg?

 20. Men i intervjun med Damernas Värld sade du ju att medarbetare som springer ut gråtande från möten missuppfattar dig, eftersom du kritiserar deras prestation och inte person. Om det här är en parodi på ditt klipp för Babyshop är det väl med samma logik inte ett hån mot dig som kvinna utan ett hån mot det klippet? Det måste väl vara okej att tycka att en annan kvinna gör dåliga saker.

  1. Ser du någon skillnad på ett personligt möte med en person att offentligt lägga ut ett klipp? Ser du skillnaden i att Isabella skrev att hon även har lärt sig från det mötet och ser till att vara mer tydliga i att det handlar om sak och inte person? Att konstruktivt ge någon kritik är något annat än att förlöjliga. Vad bra kommer ut ur det?

 21. En sak att bli ledsen över parodin, men varför blandar du in systerskap och kampen mot ideal? Det är det sista jag förknippar dig med tbh. Känns oärligt från din sida faktiskt. Men fine, kan du inte skriva ett inlägg om dina egna tankar om kampen mot ideal och normer om det nu är så viktigt för dig?

 22. Håller med dig om att kvinnor måste bli bättre på att stötta varandra rent generellt. Samtidigt tycker jag att det är något nervärderande att se oss som en homogen grupp med identiska värderingar, åsikter, humor m.m. Tycker personligen att den så kallade parodin är helt humorlös och förstår inte alls budskapet med den. Men det är väl klart att kvinnor ska få göra parodier på andra offentliga kvinnor inom yttrandefrihetens ramar. Med tanke på alla dina framgångar och vilken stor inspirationskälla du är för många (inklusive mig), är jag förvånad över att du inte bara kunde ta klippet med en klackspark. Kanske något att jobba på?

 23. Du borde ha en ”gilla-knapp” som man kan trycka på efter att ha läst ett inlägg! Det är inte alltid man orkar kommentera och då vore det en bra genväg för att visa att man gillar det du skriver ☺️

 24. Såg klippet och hon har säkert hittat inspiration från dig. Se det så här; om du kan få några människor att skratta så bidrar du ju till skratt istället för gråt iallafall. Bjud på det, det fixar du!

 25. Väldigt fint skrivet❤️ Ta inte åt dig varken av Mias påhopp eller vad andra skriver här! Glad att du skriver om det, för vi är många som tyckte detta var ett onödigt och elakt påhopp! Kram❤️

 26. så tråkigt! Håller med om allt du skriver. Skickade iväg en kommentar till Mia för att visa min besvikelse. Alltid gillat henne men detta var lågt. Just i det offentliga rummet är det extra känsligt att skoja på någons bekostnad, det kan trigga andra och skapa hat känner jag. Du är grym, fortsätt med det du gör!

  /Miljonista – min väg mot miljonen vid 25 år

 27. Du är fantastisk, Isabella! Ta inte åt dig av detta, faktiskt väldigt dåliga, skämt. Älskar att följa och inspireras av ditt spännande liv!

 28. Tror poängen är att du kan framställas som en Superwomen. Har blivit mer ”profilerad” i takt med att företagen expanderar. Det är en svår balansgång att inte bli för privat och samtidigt driva ett koncept, inspirera andra och bygga upp ett skönhetsmärke. Tror risken är att man skapar en image i perfekt outfit som dricker latte i farten och alltid är på strålande humör. En såndär superkvinna som inte existerar i verkliga livet och som jag tror både du och många andra försöker komma bort ifrån.
  Samtidigt är det svårt att bygga ett skönhetsmärke utan en snygg image. Balansen är inte alltid så lätt att hitta, men tycker du gör det bra ändå.

 29. Nja, det är nog snarare en parodi över ”influencers” och budskapet de flesta av er förmedlar: köpköpköp. Och så lite trötta ”så här mycket kaffe måste jag dricka varje dag”-säg.
  Det handlar knappast om dig som person, utan fenomenet bloggare och att det börjar bli lite för mycket polerad yta och inget innehåll på många håll :

 30. Merkel, Ivanka Trump, Melania, Obama, Birgitta Olsson, Sylvia, Anni, Akb mfl är altså of limit för mig för att de är kvinnor och jag är kvinna? Ann Coulter, måste jag stötta henne med för att hon är kvinna? Och Marine LePen?

 31. Det är aldrig ok att göra narr av någon annan, men jag är inte säker på att jag alltid vill stötta någon enbart för att vi är av samma kön. Jag vill stötta en medmänniska om hen ger uttryck för värderingar/handlingar som är i linje med det jag kan/vill stå för. oavsett kön. Kanske dags att dra könstänkandet ett varv till – och sluta tänka ”kön”. Kan vi inte bara börja respektera varandra, vi människor? Det är aldrig ok att såra någon eller förlöjliga någon, särskilt inte offentligt. Lågt att göra så.

 32. Jag förstår om du blir ledsen. Det känns som att det måste tagit hårt eftersom du ofta verka klara all form av kritik/förlöjligande/hat med en klackspark. Hoppas du kan se på det från en ljusare sida imorgon eller att du får en ursäkt.

  Annars skulle jag säga att varje gång någon skrivet ”när ska vi kvinnor sluta…” så uppfyller den personen precis den rollen som hen säger sig vilja få bort. När jag talar om ”vi kvinnor…” så är det som att jag gör alla de där generaliseringarna som jag blir förbannad på. Förstår du vad jag menar?
  Alltså. Om jag vill hålla fram systerskapet så håller jag fram det. Jag väljer att inte bekräfta den patriarkala uppfattningen om att ”kvinnor är dåliga på att lyfta varandra”.

  1. Här kommer ett tankeexperiment för alla som anser att systerskapet är något heligt och att kvinnor aldrig bör kritisera andra kvinnor.
   I Burma pågår nu ett folkmord. Det är en etnisk rensning där barn, kvinnor och gamla dödas skoningslöst pga deras etnicitet.
   Vid den politiska makten i Burma sitter en kvinna som en gång fick Nobels fredspris. Denna kvinna vägrar konsekvent att ta avstånd från folkmordet och hävdar att det mesta är ”fake news” och hon backar tydligt militären som är den drivande kraften bakom folkmordet.
   Tycker ni kvinnor, handen på hjärtat, att det är fel att kritisera henne eftersom ni då går emot ”systerskapet”?
   Om ni tycker det, så är ni alltså för folkmord om det innebär att vi måste tumma på detta ”systerskap”.
   Grattis, väl genomtänkt.

 33. Okej. Nu ni alla fina, som säger ”självdistans”, ”ta det inte personligt”, osv. Japp, om jag skulle nu gå genom era instastories, offentliga arbete och annat, och publicerar parodin efteråt, så alla kan gå och skratta åt er. Då ser vi hur ni reagerar. Come on! Det här är mobbning, och bara att Isabella är en offentlig person innebär inte att man får vara elak mot henne. (Sorry min svenska, inte mitt modersmål.) So, let’s see how much distance can you have when laughed at publicly? Isabella is quite right about sticking together.

 34. Det är du som ”mottagare” som avgör om det sårar eller ej. Känns det inte ok då är det inte ok! Mår ibland dåligt när jag ser vad människor är kapabla att skriva om andra på nätet/kommentarsfält.. över att mina barn ska växa upp och inse att vuxna är som barn i sandlådan.. stå på dig Isabella och fortsätt vara dig själv!

 35. Nej, man ska inte kränka andra människor, lika viktigt oavsett kön (!!!), och jag kan förstå att du reagerar på Mias klipp. Och du är bevisligen en skicklig affärskvinna, men ta denna händelse som ett tillfälle för självrannsakan, dina/era klipp på insta osv. framstår inte alltid som seriösa.

 36. Det är reklamfilmen hon drev med. Inte dig. Du vet, se skillnad på privatperson och jobb som du berättade om i DV-intervjun. På samma sätt som du vill att dina medarbetare ska se skillnad när du kritiserar dom så är det för deras jobb, inte de som privatperson. Se den skillnaden här också.

  1. +1
   Mia har ju dessutom bekräftat detta på sin Instagram nu. Jag beundrar er båda för olika saker, men håller faktiskt med Mia här: det var reklamen hon drev med, inte dig som person. Om du ber andra skilja på privat och arbete, så får du nog klara av att göra det själv också.

  2. Jag håller med. Minns ni när folk drev med Dogge Doggelito när han gjorde reklam för Elgiganten? ”Cykel på köpet!” sa han, och det var många som drev med det. Detta är lite samma situation tycker jag.

 37. Nu har jag inte sett klipper. Jag tycker Mia Skäringer brukar va rolig. Så trist om det blivit elakt… Det är många som skriver här att du Isabella ” blivit” en produkt. Det håller jag inte med om. Självklart märks det att bloggen är mer ” slipad” och producerad nu ( så som typ modereportage) Men det är heller inte så konstigt, bloggen är en del av ditt varumärke- en marknadsföringskanal också. Men jag tycker också du skrivit intressanta inlägg genom åren om feminism, ( enligt min åsikt har du lyft en hel del frågor om bla synen på kvinnor i karriären/ familje/ yrkesliv) att känna sig annorlunda ( adhd osv), familjelivet, vänta barn, affärslivet och karriären. Jag följer bloggen just för att jag från början tycker det är intressant att läsa om dina tankar som entreprenör, mamma och som affärskvinna. Självklart kan jag se att bloggen ändrats! Och konstigt vore det annars 😉 Jag är ibland förvånad över att du vågar och är så privat som du är på bloggen … Det är absolut ingen ” skyldighet”. Du väljer vad du vill ta upp och varför, det är DIN blogg. På senare tid tycker jag också kommentarerna hårdnat ( och bitvis är lite barnsliga faktiskt) här inne. Bloggen var ju en del av din start för ditt varumärke Isabella, och ibland tänker jag att den kanske gjort sitt? Den kanske vuxit ur kostymen? Fyller den sitt syfte? Därför tycker jag det låter spännande med den här nya plattformen. Jag har följt din blogg i samband med att du väntade Gillis, så några år är det. Det är fortfarande roligt att följa din resa. Ibland lite för mycket ” stylade” typ modereportage för mig, men det är vad jag tycker. Keep up the good work! 🙂

 38. Håller helt med dig Isabella! All cred till dig som kämpar på efter en skilsmässa. Tycker du är ett föredöme. Något som Min Skärringe oxå borde tänk på.

 39. Jag såg inte detta klipp alls som ett hån mot dig Isabella utan jag såg det mer som ett hån mot hur ”dagens mammor” förväntas vara.
  En barnvagn för varje tillfälle?? Jag kan nog med all säkerhet säga att de flesta av alla mammorna inte har flera barnvagnar där hemma utan en vagn. Men så som jag uppfattar reklamen för barnvagnen så är det precis som om man måste ha flera barnvagnar. Man ska ha en promenadvagn, man ska ha en liten smidig vagn på resor, man ska ha en vagn när man går i skogen, man ska ha en vagn när man går fram och tillbaka från dagis osv osv osv osv…och jag såg Mias parodi som ett hån mot detta. Likaså hennes parodi på när mammor ska göra små julkalendrar till sina barn. Och det måste vara så extremt perfekt.
  För vilka gravida kvinnor och mammor känner inte pressen utifrån om hur det förväntas vara och hur man ska ha det, och hur man ska bete sig.

 40. Väldigt märkligt, återigen, hur vuxna människor medvetet kan ”glömma bort” hur man ska bete sig mot varandra bara för att de råkar sitta framför en mobilskärm. Och hur många som tolkar saker binärt..

  Mia kanske inte är med dig, men det finns väldigt många andra i systerskapet som är det 🙂 ❤️

 41. Vackra Isabella!

  Jag håller med dig 100%. Vi tjejer ska peppa & lyfta varandra. Vi ska heja på de som vågar och satsar! och vi ska finnas där som stöd i motgångar. Men – när det går för bra för någon, eller någon lever ett liv som inte är så A4… ja, då dyker avundsjukan upp. Så jag säger bara: Fuck jantelagen!!!

  Du är en helt f.a.n.t.a.s.t.i.s.k. förebild! och jag är sååå glad över att min dotter kommer att ha en person som dig att kunna se upp till och inspireras av då hon växer upp… Sverige behöver dig! (det är du i Sverige, Stordalen i Norge… ni sticker ut och alltid stör det någon men det inspirerar såååå många fler!!!) så you gooo!!! Jag önskar dig all världens lycka till med allt du tar dig för och sluta aldrig att köra ditt race för som sagt: du är en förebild för många!

  Önskar dig en magisk vecka fylld av kreativitet, inspiration, framgång & glädje!

  Kram!
  Miss.G.

 42. Mia gör allt med största kärlek. Hennes jobb är att vara komiker. Det var nog aldrig menat att vara syniskt utan bara överdrivet. Ta det för vad det är. Ett överdrivet satiriskt inlägg. Hon har största respekt för dig. Det är jag alldeles säker på. Var rädd om dig. du är värdefull. Kram

  1. Håller med dig om att det är hennes jobb att var komiker – att skriva och göra satir på andra människors bekostnad. Men ibland blir det liksom inte roligt. Bara plumpt! Och det samtidigt som Mia också propagerar för kvinnan. Så det är svårt att veta hur hon tänkte där. Måste va lite olycksfall i arbetet kanske?Hon borde veta hur hårt Bella jobbar och jag förstår att utifrån det så reagerar Bella när hon blir påhoppad,och tycker det är onyanserat.Att tjejer ska göra sig roliga över varandra är numera vardagsmat i bloggvärlden.Men jag tror som Biggan – hon överdrev sitt jobb lite för mycket – jag tror hon vet vad Bella står för.

 43. Inte så schysst men inte hela världen kan jag tycka. Men jag tycker inte att det var speciellt kul, Mia brukar vara roligare.

 44. Sedan jag var 15 år har jag fått utstå att bli hånad, påhoppad eller trakasserad av kvinnor i olika situationer och kapaciteter. Jag förstår inte varför vissa kvinnor gör detta mot sina medsystrar. Seriöst. Det låter äckligt förmätet att säga att det beror på avundsjuka eftersom man då ger sig ut för att vara lite snyggare, lite mer framgångsrik eller lite ”bättre” – men vad annars kan det vara? Isabella, du är vacker, stark, framgångsrik, och har något som sjukt nog alltid provocerar dessa människor – en till synes god självkänsla och en positivitet som gör att du ser glad och tillfreds ut och verkar njuta av livet. Oerhört tråkigt och en enorm besvikelse att Mia Skäringer gör så. Jag är ett stort fan av henne och förstår inte varför? Tyvärr kommer det nog inte sluta, inte så länge vissa kvinnor ser andra kvinnor som rivaliteter som de känner sig hotade av och vill trycka till. Jag inspireras av kvinnor som lyckas att bli framgångsrika i det här patriarkala samhället och känner genuin GLÄDJE för deras framgång. Inte avundsjuka och missunnsamhet. So, keep up the good work, Isabella! Du har garanterat fler människor som stöttar dig och gläds åt din situation än tvärtom. 😊❤️👍

 45. Vilket påhopp på din personlighet! Tänk om ni hade varit högstadie elever. Det hade blivit mobbing teamet på en gång! Fy vilken dålig förebild!

 46. Jag håller med dig helt. Klippet har inget annat syfte än att driva med dig och det är elakt och onödigt. Min respekt för Mia försvann helt nu, vill aldrig stötta någon som förtrycker.
  Fortsätt våga vara dig själv, hon (eller någon annan) ska inte få vinna över dig.

 47. Det är som det är med allt. De är alltid hur personen som blir ” drabbad” upplever det. Känner Isabella att detta handlar om systerskap så är det så. Det är hur Isabella tolkar videon då de är hennes video man ha gjort parodi på och inte någon annan. Så låt henne känna hennes känslor.

 48. Tråkigt att du tar illa vid dig. Men jag ser inte det som att hon gör narr av dig utan snarare finner inspiration från dig. Hon är komiker och det är hennes arbete, hon hittar småglimtar från allas liv och sätter samman.

 49. Ja haller helt med dig Isabella! Jag brukar aldrig kommentera pa bloggar men maste visa mitt stod! Du borde vara stolt vilken viktig forbild du har vaxt till att bli, jag ser hur medveten du ar och hur mycket du gor for kvinnor! Effekten blir da till det battre for alla manniskor. Och underbart att du ger dig utanfor sverige mer och mer, du kommer du att paverka hela varlden! For att starka kvinnor behover vi bli mer ekonomiskt sjalvstandiga (Economista), ta kontroll over halsosammt preventivmedel (Natural cycles) och SAKLART SUPPORTA VARANDRA! kvinnor ar framtiden for overlevnaden av planeten, mindre krig, miljoforstoring om fler kvinnor tar makt over sina liv och darmed samhallet dom lever i! ISABELLA & PINGIS ni ar genier!!!! Stora Kramar fran Erika https://www.facebook.com/ErikaLindbergOfficialPage/

 50. Nej det här var töntigt. Mia är komiker, hon skämtar om allt och alla. Denna gång blev du utsatt, eller är det ens säkert att det var just du? Trots likheterna behöver de ju inte vara så.. att vi kvinnor ska ta hand om och stå upp för varandra går ju lite väl långt i det här. Ett klipp, som kan vara en parodi på ditt REKLAM inlägg, där du är betald för att säga och göra på ett visst sätt. Det är väl ändå inget att ta personligt.. nu får du ta din 10000h positivitet och rycka upp dig.

 51. Isabella du har själv valt att skapa ett VARUMÄRKE som du gömmer dig bakom. Du använder dina sociala kanaler till att påverka andra människor till att konsumera mera och då speciellt skönhetsprodukter. Hur ska man ta dig på allvar menar du när du anser dig arbeta emot ideal? Du är ALLTID glad, ALLTID lycklig, ALLTID nöjd med din kropp, ALDRIG TRÖTT, ALLTID fixad ALLTID stylad. Du får antingen acceptera att du inte representerar gemene man och då också förstå att andra kommer göra parodi på ditt extrema varumärke, eller så får du kanske återgå till att vara en riktig person i dina sociala medier.

  1. Spot on !

   ”Man får skilja på sak och person” var det väl Isabella menade till sin anställda som grät.

   Detta är humor och satir mot varumärket ”Isabella”. Som sagt, du kan åtminstone gråta i en Porsche istället för en buss… 😉

 52. Nä detta känns inte helt ok! Det är inte antifeministiskt att inte stötta det denna blogg står för. Hur man blir påverkad av denna blogg beror förmodligen på vad för typ av person man är. Vissa känner sig genuint inspirerade av att se någon som alltid gapskrattar, reser hela tiden, blir fixad varje dag, äter vegetariskt och är konstant lycklig. De finns också de som tror de blir inspirerade och läser bloggen dagligen, men undervedvetet känner sig alltmer misslyckade och otillräckliga på grund av det Isabella kommunicerar. Det måste vara ok att öppna ögonen för nackdelarna och problematiken denna blogg bidrar till. Mia Skärninger gjorde just detta med hjälp av humor.

 53. Isabella verkar så insiktslös att jag ibland undrar om hon mår riktigt bra. Det är något sorgligt över hennes nästan psykotiska sätt att banka in i sig själv och alla andra vilken typ av person hon är (extrovert, öppen, jobbar i 180 osv osv… trots att hon egentligen har ganska normala arbetstider för en människa i karriären). Herregud… slappna av och ha lite distans till dig själv. Men det kommer kanske med ålder och mognad…

 54. Något jag reagerar på när de kommer till att fler kvinnor har börjat ta striden när de kommer till normer, feminism och kampen mot jämställt samhälle är att om man inte vill vare den som är med och bryter detta eller inte stödjer de så är man gammalmodig, man är anti-feministisk och man sätter käppar ihjulet för varandra. Jag är kvinna, jag anser att de är stor skillnad på man och kvinna. Jag vill vara den som är hemma mest med barnen och jag tycker ingen har rätt att säga vad som är rätt och fel. Inget parti ska kunna bestämma att man måste dela på ledigheten. Låt varje familj, kvinna, man göra dom man vill! Jag vill vara hemma med mina barn, jag vill laga mat och tvätta utan att jag ska bli ifrågasatt 😀 Jag älskar att få vara kvinna på de sättet. Jag ifrågasätter ingen som väljer att göra tvärtom. Kan vi helt enkelt bara få göra det som passar bäst ❤️😀 Hejja dig Bella! Gör de du tycker är rätt för dig och dina barn ❤️

 55. Hej! Jag har sätt på intervju att du läser alla kommenterer och alla dina mail även om du inte alltid hinner svara. Beundrsnsvärt och tack säger jag 🤗. Angående Mia Skäringer tycker jag bara hon verkar almänt bitter på livet. Vem tror hon att hon är? Hon ger kändisar kritik hela tiden precis som hon själv är perfekt. Senast var det väl Mikael Persbrant som fick sig en känga. Men alla dom Mia Sköringer ser ner på, eller ”ger en gånga” är personer som är mer framgångsrika än henne själv! Så vad säger det om henne? Hon är bara avundsjuk! Hade Mia varit som sin rollfigur Anna i Solsidan så hade jag älskat Mia. Men tyvärr är hon inte den personen. Mia är en avundsjuk bitter människa som ser ner på alla som kommit längre i sina karriärsval än vaf hon har gjort. En biter jäkel som inte är nöjd med livet. Skit i hennes duma avundsjuka. Hon hade väl också köpt massa olika vagnar om hon hade kunnat ? Förstår inte varför det är hennes problem överhuvudtaget. Kram Bella låt ej energitjuvar ta din tid ❤️

 56. Jag har sett videoklippet, och jag tycker ärligt inte den är så farlig. Man måste få lov att driva med människor – oavsett om man är man eller kvinna. Jag minns t.ex. hur mycket folk drev med Dogge Doggelito för att han gjorde reklam för Elgiganten med slogan ”Cykel på köpet!”. Det här tycker jag är samma situation. Jag tycker inte att Mia driver med dig som entreprenör eller framgångsrik kvinna – utan hon driver med dig när du gör reklam för babyshop och barnvagnar. Det tycker jag är ganska rättvist ändå

 57. Tråkigt såklart om du blev sårad, kan inte tänka mig att hon hade för avsikt att krypa in under skinnet på dig. Komiker överlag kan skämta rätt hårt och Mia är ju en av de fyndigare på den fronten, så nog tror jag att hon antog att en sk superwoman, som du faktiskt är, skulle tåla lite.

 58. Systerskap betyder inte att alla tjejer ska gilla allt som alla andra tjejer gör. Att ”köpa en vagn för varje tillfälle” är ju helt bananas!! Det räcker med en vagn och en sulky? Alla behöver inte köpa prylar hela tiden för att vara lyckliga, tack och lov. Och alla var som du (eller någon som konsumerar lika mycket som du) skulle jorden gå under rätt snabbt. Ingen behöver konsumera alla dessa produkter som du gör reklam för, men det skapar sug/behov. Det måste man få göra komedi på, jorden är för värdefull för att behandlas som du förespråkar i bloggen. Lycka är inte skönhetsprodukter, flygresor, ny färg på väggarna och nya bilar, för många av oss. Jag kommer aldrig ligga på min dödsbädd och ångra att jag inte smörjde in mig med fler krämer. Men jag kan ångra att jag inte spenderade tid med mina barn och var en närvarande mamma. Alla väljer, men alla ”systrar” behöver inte ställa upp på varandras galna liv.

 59. Men det är ju klart att inte du någonsin skulle göra dig löjlig på någon annans bekostnad, du saknar ju totalt humor och självdistans vilket sker om man har sitt eget huvud långt upp där bak. Starta inte igång någon slags hets i din dramavärld mot en folkkär människa som Mia, du snubblar.

 60. Människor som driver med andra människor på det sättet har mycket att arbeta med själva. Jag förstår att du tar illa vid dig, men problemet ligger inte hos dig. Jag hejar på dig! Lycka till med alla dina utmaningar framöver, det är roligt att följa någon med så mycket driv som du. Jag har precis påbörjat min karriär, och det är tufft ibland, men att ha dig som förebild hjälper.
  Kram!

 61. Isabella. Ge henne en kram om du ser henne på gatan, det verkar som hon behöver en. I övrigt, låt inte svartsjuka välta dig; du är så mycket bättre än så. Kram och just smile at the haters, they’ll keep on hating anyway.

 62. Läser de kommentarer som jämför Mias framgång med Isabellas, hur ser ni på framgång? Är framgång att tjäna pengar och bygga imperium? Ja isåfall är hon ju otroligt framgångsrik. Kändis. Rik. Snygg.
  Om bara fler rika och kända människor kunde vända blicken från sina materiella behov lite grann, och kanske åka ner till de krigsdrabbade områden i världen, och dela med sig. Kanske förändra liv. Åh hoppas det händer. Kärlek till alla ni <3

 63. Förstod inte det roliga med Mias parodi…Tycker bara det var att göra sig lustig på någon annans bekostnad. Det inspirerar inte mig ett dugg när andra människor ska göra sig lustiga över individer som sprudlar av positiv energi, jobbar hårt, tar sitt ansvar för sin hälsa genom rörelse och näringsrik kost etc bara för att de själva inte orkar.
  Det finns tillräckligt många bakåtsträvande, bittra, avundsjuka individer i samhället och jag kan känna att det sista jag behöver i mitt liv är att lyssna till en enda till. Jag förstår att det influensers, bloggerskor, kändisar etc visar upp i sociala medier är EN sida av deras verklighet och att bara för att det låter glatt ofta är det inte vad som behöver vara hela sanningen. Jag tror att om alla tar ansvar för sig själva och jobbar med sin egna självkänsla så behöver vi inte längre spy galla över att någon annan verkar så positiv etc, för vad är egentligen härligare? Blir man själv bitter över andras framgång bör man nog gräva djupt inom sig och ifrågasätta varför man känner sådana känslor. Vad skaver hos än själv?

  Jag vill se mer av DIG. Du inspirerar verkligen & om världen hade fler som du skulle den definitivt kännas lite gladare och enklare. YOU DO GIRL! Hoppas detta runnit av dig och att du som är så klok kan känna att det här bara var ett snedsteg från hennes sida. Bara pinsamt då det inte ens var likt varken dig, innehållet i klippet eller kul (min subjektiva syn såklart, men still. Dålig imitation…). Puss!

 64. Var det ens någon som förstod budskapet i och med att Mia gjorde klippet utifrån en karaktär? Se längre än vad era näsor är långa snälla rara och budskapet kan inte ENBART bestämmas av en mottagare som inte ens var avsänd för att vara mottagare. Eftersom att Isabella inte är uttalat mottagaren ifrån sändaren så uppfyller hon inte kraven för att vara exklusiv mottagare. Isåfall skulle alla kunna ta åt sig av alla olika sorters videor, reklamer, texter om man själv bara bestämde sig för att vara mottagare. Det är däremot egoistiskt att bara ta på sig offerkoftan utan att ifrågasätta, ”Hur menar du nu?”. Försök att vända på steken alla peeps och COME ON. Ni som säger att ni älskar Mia och hennes komik, stå för det då även om ni inte fattar allt hon gör. Allt Isabella gör håller jag inte med om men det betyder inte att jag tycker mindre om henne för det. Om vi nu ska vara systrar så se från flera perspektiv än enbart era egna glasögon i en sån här debatt och acceptera att det ALLTID finns två sidor av ett mynt.

  Keep up the good work girls!

 65. Läste just de 3-4 första kommentarerna. Det är väl LITE skillnad på att mörda och att göra en barnvagnsreklam?! Jag tyckte att reklamfilmen var bra och det är ett jobb som Bella har valt att göra. Varför är det nåt fel med det? Jag tycker att Bella ska ha en ursäkt nu när hon faktiskt skriver hur hon upplever den här parodin. Mia framstår som både avundsjuk och dum som postar sånt.

 66. Skärp dig. Det här handlar inte om systerskap.
  Bara för att man inte håller med om allt som ni ”influensers” sysslar med betyder det inte att man inte håller varandra om ryggen. Har ni tagit på er jobbet att jobba med sociala medier och ”influera” andra så får ni faktiskt tåla kritik. Tipsa om väskor och klänningar och skor för tusentalskronor som istället skapar mindervärdeskomplex hos folk än influerar. Usch.
  Dessutom så är karaktären precis så som hon la upp. Gulletussan. Om du sett på Mia och Klara så förstår du. Gulletussan hade ju bara inspirerats av dig – för det är ju ditt jobb. Visst?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..