#IsabellaLöwengrip
Följ
Life & thoughts
augusti 8 2017 at 20:32

Veta det man inte vet 

Idag var vi alla tre helt slut när vi kom hem. Barnen för trötta efter andra dagen på förskolan med en massa nya barn och min hjärna var i princip mos. Jag har tagit beslut sedan jag vaknade imorse och har bara suttit i strategiska möten med alla bolag. Oftast är mina dagar lite mixade med kreativa saker så när det blir beslut på löpande band som idag märker jag hur hjärnan får arbeta hårt och tillslut segar den ihop sig. Mos. Det blev produktmötet för LCC som blev lite lidande i slutet av dagen. Var inte mitt skarpaste jag. En sak som jag har lärt mig med åren är att vara prestigelös och våga säga ”Vet du, jag är inte så säker på att ta beslut kring det här just nu så jag avvaktar gärna tills imorgon”. Eller så kan jag som imorse säga ”Jag har inte tillräckligt med intresse för att ta ett bra beslut kring det här, det är bättre att ni pratar ihop er och bestämmer”, när vi kom in på typsnitt för LCC. Detaljer är inte min grej. 

Som entreprenör eller ledare är det inte viktigast att veta allt utan det är viktigt att veta vad du inte vet. 


Hemma blev det bad och mycket gos. Nu väntar hemmayoga (hade velat springa för att rensa hjärnan men är ju själv med barnen) sedan förberedelse inför morgondagens jobb. Jag hann inte riktigt klart idag. 

74 Kommentarer

Maria

Köp ett rullband 🙂

Löpband är bättre! 😉

Sandra

Crostrainer så allt!

Inspiration till din yoga 🙂 vi finns på @globalyogaforchange och vårt forum lanserades i fredags, kom och inspireras 😀

Mys med en avslappnad kväll. Hoppas yogan hjälpte dig. ❤️

Låter så vettigt att kunna göra det som chef. Att liksom inte känna någon prestige. Bra inspiration!

Katja

Ja, tur vi är olika och du har dina suveräna sidor. Stå på akuten som sjuksköterska och fundera finns ej.

Snäckan

Hoppas verkligen att om jag behöver akutvård att läkare och sköterskor TÄNKER vad som är lämpligast agerande för min säkerhet. 😱

Emelie, också sjuksköterska

Tro mig… den bästa akutvården får du av en sjuksköterska som har det i händerna och ryggmärgen. Behöver man stå och fundera i krisläge, då har man inte hunnit arbeta upp tillräckligt med erfarenhet.

TRH

Det är väl ändå skillnad på att tänka och fundera?

Sofia

Katja menar att man behöver ta snabba beslut.

Kat

Menar att vänta …..

Jossan

Det är helt värdelöst att ens jämföra två så olika yrkesområden… 🙂

I en akutsituation finns för det första bestämda rutiner. Nej, varje akutfall ser inte likadant ut, MEN med den utbildning m.m. ni har så har ni ändå ett gäng verktyg att ta till, så även när ni är osäkra så är det inte en blind chansning. Ni har nånstans med er vad som funkar och inte. I vårdpersonalens ”verktygslåda” finns rutiner m.m. som styr vem som gör vad, i vilken ordning saker ska göras, vad som måste kollas allra först, för att patienten ska kunna överleva (stoppa blödning går före en armbåge ur led osv, och sen, och efter det…). Där behövs inte så mycket stilla och tyst reflektion! Inte där och då. Funderandet tar man före eller efter eller när situationen känns stabil igen.

Dessutom är ju hela grejen att, vårdpersonal på akuten? Ni är där och gör redan det ni vet bäst! Precis som Blondinbella gör det hon är bra på!

Men om en IT-tekniker knackar på ambulansrutan och vill ha en åsikt om en serveruppdatering, så skulle förhoppningsvis sjukskterskan säga att ”nä du, det här är inte min styrka, jag är här för att göra andra saker och jag litar på er som kan detta”. Typ. På samma sätt som Blondinbella lämnar typsnitten till andra.

Men du kanske bara vill höra ”åh vad ni är fantastiska, ni RIKTIGA människor som kämpar på akuten”. Slow clap, slow clap. Vi kan inte alla jobba på akuten och vara superviktiga, vissa av oss har helt oviktiga jobb och vi gör vårt bästa vi med.

Angelica

+1!

l

Håller med Jossan.
Varför ens jämföra?

l

L som i Lillan…

Elfrida

Verkligen spot on, Jossan! Vi är alla del av en cirkel, ett större sammanhang. Alla räddar inte liv i sitt yrkesliv, men alla är viktiga! 💖 Jag är utbildad osteoarkeolog (skall påbörja min master till hösten) och anser mig själv kapabel att bidra med massor av nyttig och viktig information! Och jag älskar det! 🙂

L

Lilla Sally, sååå söt ☺️

Lina

Bella Köp ett löpband att ha hemma! Sperbra när man inte kan eller vill åka till gymmet.

Moa

Hej Isabella!
Utövar inte Sally och Gilllys någon aktivitet på veckorna?:) barn behöver ju få röra sig och aktivera sig och bli av med energi:):D:P och jag vet att många barn i deras åldrar brukar ha en aktivitet/aktiviteter:)

Snäckan

Va!!!!??? Finns inte en chans att barn som är så små som S och G behöver ”aktiveras”. Du kan omöjligen ha egna barn! 😳

Ann

Barnen är fortfarande små. Tror att det är bra att inte stressa dom för tidigt med aktiviteter. Jag tror att dom får både tillräckligt med rörelse och aktiviteter på förskolan.

Carro

Skulle nog säga att det inte är så vanligt för 2-3 åringar med aktivitet. Skulle vänta till 4-5 år.

TRH

Mamma-barn gympa? Kvällsgympa? Fanns på 90-talet från 2 år.

Åsa

Barn behöver ingen aktivitet anser jag. Mina är 5 och 2 år och klarar sig alldeles utmärkt utan aktiviteter i dagsläget

M

Barnen är på förskola på dagarna. Dom är aktiverade nog för resterande tid på dygnet efter det. Testa en dag i förskolemiljö får du se 👌🏻

ErikaM

Räcker det inte med förskola och leka med andra grannbarn och leka hemma? Måste en 2-åring gå på gympa?

D

Tror att det kan variera från barn till barn. Min äldsta började på gymnastik vid 3,5 års åldern. Och det funkade utmärkt. Yngsta är 2,5 och skulle inte alls orka med en aktivitet. Energin räcker lagom till en dag på förskolan och lite lugn lek hemma innan läggning vid 19,

Lisen

De behöver ingen aktivitet. De har ju varit på förskolan hela dagen och aktiverats. Vänta tills de börjar skolan.

Mici

Håller med om att de inte behöver någon direkt aktivitet i för ung ålder, men vänta inte heller för länge om det gäller en idrott!
Alltid bra att börja runt 4-5 års ålder även om det mest är på leknivå då.

Erika

Men skämtar du??? Så små ungar behöver verkligen ingen aktivitet. varför sådan stress för aktiviteter. Jösses. Våran son som e lika gammal som gillis går på bamsegympa på söndagar o jag tycker nästan det e för mkt att göra varje söndag. De somnar ju 19 på vardagar så inget på vardagarna hinner man ju me mer än att laga middag, prata o läsa bok. O det e knappt de kan hålla ögonen öppna då de e så trötta från förskolan. På helgen UMGÅS vi med våra barn med aktiviteter tillsammans.

Mikaela

Barn behöver inte serveras aktiviteter! De behöver ha tråkigt.

Så duktig du har blivit med både din kost och träning.

Sandra

Duktig?! Jätte svårt att köpa en sallad 🤣

Issa

Fast Karin menade nog inte att det var själva inköpet som var duktigt, utan att hon faktiskt väljer att stoppa i sig nyttiga saker. Inte alla som kan/gör det 😉

Erika

Men det e väl duktigt att äta nyttigt. Visst jätteenkelt att köpa en sallad men för mig att bara äta en sallad o inte något mindre nyttigt sen e svårt 😉 men jag har ingen bra självdisciplin 😂

Annika

Se dig själv som en bra mor, man gör alltid sitt bästa! Köp ett löparband, så kan du springa av dig hemma i källaren! ❤️❤️❤️

Annika C Maria

De har ingen källare 😂

Lovisa

De har ett gym i garaget 😀

Johanna

Vad hände med ”bättre att ta ett beslut snabbt än inget beslut alls”..? XD

Lj

Räknas förmodligen inte när man är trött utan snarare när man velar mellan två alternativ i mer vaket tillstånd

Cattis

Fast det där är också ett beslut! Att delegera är ett beslut som aldrig ska underskattas. Att förstå när beslut kan delegeras är tyvärr ovanligt på vissa arbetsplatser😀

Elin

Men tror du det går att tillämpa i alla situationer? Nu finns det ju andra som kan ta beslutet så varför ska hon då ta ett snabbt, bara för att?

Mirranda

Ja och hennes snabba beslut var att säga att någon annan får ta beslutet! Eller vad tror du?

Marja

Man upptäcker en bättre strategi helt enkelt. Ingenting är statiskt.

Charlotte

Älskar när du ger tips på ledarskap mm. som inte är direkt kopplat till just entreprenörskap!

Lisa

Löpband är inte det optimala. Betydligt bättre och nyttigare för muskler och hjärna att springa i ojämn terräng.

Hanna

Ja men om man nu är ensam med barnen och inte kan springa utomhus måste ju ett löpband vara bättre än inget alls?

anna

Men Lisa….förslaget om ett löpband var ju för att hon kände att hon behövde springa men det går inte för hon är ensam med barnen.
Så..dom gångerna är det ju perfekt att istället ha ett löpband.
OK?

Moa

Jo faktiskt brukar barn det:) ialafall i Gillys ålder och i Sallys ålder kan man gå på dans eller någon sån lättare aktivitet. Aja alla gör olika.
jag känner ialafall dem som har aktiviteter i deras ålder så för mig är det inte konstigt
Jag förstår det att dem får aktivitet på förskolan och när Bella går med dem till parken och sina grannar men jag tänkte det kan ju vara roligt för G och S att få träffa och lära känna barn utanför dem kretsarna också:)
Men som alltid här så ska alltid några ” veta bäst” haha:P allas åsikter är tydligen felaktiga, konstiga, omogna eller någon annat än era egna
Det låter inte som att ni har egna barn?

M

Eller så är det barn vi har och lyssnar på råden om att förskola räcker och att barn idag snarare är överstimulerade pga för mkt aktiviteter.

Elissa

Lär dig skilja på de och dem

Emma

Men Moa om en tre åring är på förskolan 7 timmar per dag med en kanske 45 minuters vila. Då behöver barnet få komma hem och vila, varva ner äta mat i lugn o ro. Jag lovar dig aktiviteter hinner de med senare. Sen en två åring leker faktiskt inte så mkt med andra barn är mycket bredvid lek och sån lek. Och ja jag har två egna barn 5 och 2 och de börjar förskola nu till hösten och går faktiskt inte på ngn aktivitet utan leker med barn ute hoppar klättrar och får allt de behöver 😊

Maria

Nej, barn i den åldern (enligt alla barn i min närhet, och de är många då jag jobbar med barn) brukar inte ha en aktivitet. Lek i den åldern däremot brukar vara rätt aktiv i sig. I dagens samhälle är det sån hets att börja med sådant tidigt. Mest för föräldrarnas skull om du frågar mig. Barnen mår bra av fri lek. Då övas fantasin.

Maria

Detär nog olika med ambitioner hos föräldrarna. Jag började träna truppgymnastik när jag var 5 år och dansade samtidigt från att jag var 3. Både jag och min suster har alltid haft aktivitet för att dels röra på oss, viktigt närman börjar skolan och sitter mer sen att lära känna nya människor och följa instruktioner av en ledare tyckte mina föräldrar var viktigt. gillis är absolut inte för liten inte Sally heller men just nu kanske inte aktivitetsplanering är exakt vad varken Isabella eller odd har i huvudet när de genomgår en skiljsmässan och precis börjar lista ut hur de ska dela barnen.

Erika

Men kunde inte dina föräldrar aktivera er själva så ni kunde röra på er? Mina ungar rör sig jämt o ständigt så för mig e det snarare att försöka få dem o varva ner vi kämpar med. O nu vet jag inte var du bor men där jag bor (ca 30000 invånare) så finns inga aktiviteter under 3 år. O det e väl en anledning till det. O de aktiviteter som finns för 3 åringar ligger på helger då barnen inte är överstimulerade från förskolan. Tycker absolut det e bra med nån enstaka aktivitet o min son började med bamsegympa från 3år som var lagom. Men jag blir skrämd när jag hör alla större barn som går ca 4 aktiviteter i veckan. Visst om de går på olika saker för att hitta vad de tycker e spännande men även en 10 åring behöver tid me föräldrarna. Föräldrar kan ju också aktivera barn 🙂

Carina

Hej. Hoppas att när LCCs förpackningar o nytt namn kommer, att inte priset på dem skjuter i höjden!

Sara

Håller med! Har köpt deras produkter några gånger. De är bra men inget wow. Bortsett från deon som jag skulle kunna betala mer för. Men The Cream tex. Den är okej inte mer. Lägger jag på en hundralapp eller två får jag en wow ansiktskräm på Skincity.

Charlotta

Som du nämnt tidigare gäller det att omge sig med rätt personer. Det är en styrka i sig att grupper är sammansatta av personer som är olika, så att det ex finns någon som orkar gräva ner sig i detaljerna de andra inte orkar med 😊
Fint att du delar med dig av både ups and downs.

Tack för en bra blogg! Inspireras varje dag

/Miljonista – Vägen mot miljonen vid 25 år

Greta

Så var det dags för ett svag, ödmjuk och mänsklig-inlägg som omväxling.
Ja, ytterligheterna passerar revy i denna blogg – ena veckan jetset-liv med helikoptrar, champagne och nattklubbar på Côte d’Azur, andra veckan förskola, nattning och jobb med allt det där de flesta läsarna nog känner igen från sin vardag. Kämpa på!

Hanna

Ja visst är det härligt att man kan få leva ett liv fullt av kontraster?

Lj

Vad är problemet?

Semi

Vilken söt liten Lady;)
Mamma upp i dagen:)

Lisen

Så dumt att säga på ett möte som nån förberett och lagt ner sin själ i. Nån som verkligen känner sig stolt av det dom har gjort. ”Jag har inte tillräckligt intresse, bestäm ni”. Det kanske låter värre än det är. Men för mig låter det respektlöst.

Sara

Intresse låter även i mina öron fel.
Jag hade nog utryckt mig något mer som att ”då ni är mer insatte överlåter jag beslutet till er”

Ellie

Håller med! Bättre är väl att säga ”Ja just detta med typsnitt är jag inte bra på, ni ser sådant mycket bättre än jag, så ni kan väl ta det beslutet?”!

Anton

Bättre det än den ledarstil som Steve Jobs stod för där han offentligt körde över medarbetare som jobbat länge och lagt ned sin själ i något som de sedan fick veta var värdelöst och helt åt skogen. Varpå Steve Jobs själv talade om hur det skulle bli.
Balansgången mellan att vara en chef som delegerar för mycket och någon som detaljstyr för mycket är alltid svår. Problemet för medarbetarna är om en och samma chef pendlar mellan ytterligheterna och ena gången släpper allt och nästa gång plötsligt dyker ned i detaljer och bestämmer allt själv. Det är management by fear.

Det låter bra, ibland får man delegera och lita på andra!

Jenny

Kloka du! De där svaren/meningarna ska jag ta till mig och köra copy paste på, tar ofta beslut fast jag inte är ”helt där” och borde ha väntat till nästa dag.

Karin

Ta copy paste på Saras svar på Lisens kommentar här ovan istället: ”Ja just detta med typsnitt är jag inte bra på, ni ser sådant mycket bättre än jag, så ni kan väl ta det beslutet?”! Låter mycket bättre än Isabellas svar om hennes brist på intresse!

Det är ett grymt bra ledarskapstips! För mycket prestige är sällan en bra verktyg att ha som ledare, det leder ofta till mer besvär än nytta i längden! 😃

Johanna

Ett tips på hemmaträning är tränings-DVDer med fitnessinstruktören Shaun T! Jag har kört två av hans program hittills, den första heter Insanity och den jag kör nu heter Insanity Max:30. Båda program är 90 dagar långa men man kan såklart välja och vraka bland alla olika träningspass (det följer med ett träningsschema som lägger upp veckans dagliga pass och så ökar intensiteten successivt vecka för vecka desto bättre uthållighet/styrka man får). Just Max:30 är hur bra som helst för passen är bara 30 min långa vilket är relativt lätt att klämma in, men man blir verkligen totalt tömd på energi efteråt. Rekommenderas!

Alla kommentarer…
Skriv en kommentar
E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *