#IsabellaLöwengrip
Följ
Life & thoughts
augusti 10 2017 at 21:15

Ladda batterierna 

Odd hämtade barnen på förskolan idag, nu börjar hans tre dagar. Jag satt kvar på jobbet en stund och gick sedan på manikyr. När jag kom hem åt jag raw lasagne till middag. Nu ska jag faktiskt skippa sent kvällsjobb och ta ett bad, sedan läsa senaste Damernas värld och äta lite choklad. Man får skapa mysiga kvällar själv när barnen inte är här. 


Vi hös imorgon! 

95 Kommentarer

Madelen

Vadå ”raw-lasagne”, det där är väl ändå en ganska vanlig sallad 😂

J

Hon blev lurad av kokerskan.

D

Jag ser inga lasagneplattor, ser ut som grönsaksplattor men jag kan ha fel 😆

Emelie

Gud, ni är verkligen inte pålästa här inne. Ta reda på lite fakta om maträtten innan ni häver ur er en massa skit. Portionen som Isabella visar ligger på ca 450kcal eftersom rätten (vanligtvis) både innehåller avokado och nötter som båda är rika på energi alltså så mättar det. Plus en massa annat gott.Testa nästa gång innan ni klagar 😉

Helene

Raw lasagne har strimlor av zuccini längst under.

Fredrika

Blir så glad varje gång du lägger upp bilder på vegansk (antar att den är veg, men kanske har fel?) mat, och nu måste jag bara fråga: kan du snälla dela med dig av receptet på din lasagne? Den såg ju himmelsk ut!
Kram från en a fellow nybliven – och övertaggad – vegan.

Klara

I sådana fall behöver du ju inte besöka bloggen… Jag älskar att få inspiration till mat!

Gabriella

Ett tips isåfall, sluta läs. Enkel matematik 🙂
Ha en bra kväll!

Klara

Men hon väljer kanske att arbeta på kvällen i de flesta fall, hon skrev det ju som att det är ett undantag ikväll… Det är väl inte negativt att vara ledig på kvällen? Tror att hon struntar fullständigt i om andra är lediga på kvällarna eller inte.

Karin

Ibland blir det lite tokigt med inläggen! 🙂 Du skrev ju idag att när andra slappar en kväll, jobbar du alltid. Jag unnar dig verkligen det! Men skriv då inte att du aldrig slappar.

Majas

Det skrev hon ju å andra sidan inte.

Ki

Hon skrev att hon har egentid medan andra slappar. Tydligen är det enorm skillnad på dessa två..

Camilla

Men alltså seriöst. Först skrev hon ett inlägg om att hon jobbar när andra slappar. Sen, efter det inlägget, skriver hon att hon ska skippa kvällsjobbet för att bara ta det lugnt. Hon har alltså skrivit ett inlägg om hur hon alltid brukar göra, och sen ett inlägg om att hon frångår det hon alltid brukar göra. Vari ligger problemet egentligen? Om jag säger att jag alltid äter äggmackor på morgonen, sedan skriver jag att jag ska faktiskt ta och skippa den där äggmackan idag och äta havregrynsgröt istället. Är jag en lögnare då för att jag frångår min vana en dag? För övrigt har hon aldrig någonsin hävdat att hon aldrig slappar, bara att hon jobbar när de andra gör det. Det är två totalt skilda saker. Hon ljuger inte om nånting, det framgår väldigt tydligt i bloggen att hon tar pauser då och då i sin vardag, skapar sig egentid och tex läser en bok eller gör andra saker hon mår bra av. Naturligtvis slappar hon ibland, hon arbetar ju inte 24 timmar om dygnet. Så – hon har alltså frångått sin vana en kväll, och har aldrig påstått att hon aldrig slappar, tvärtom varit tydlig med det. Vore väl jävligt tråkigt om man inte får ta dagen som den kommer och göra nåt annorlunda mot för vad man alltid gör. Gärna utan en kritisk kommentar om att hon ljuger, det är ju bara löjligt. Måste man leta så hårt efter fel och dessutom ta sig tiden att skriva till henne om det så tycker jag man ska ta och rannsaka sig själv och fundera varför man ens har det behovet att bete sig så. Att sitta och ”försvara” en annan vuxen människa hör inte till vanligheterna för min del men du kan känna dig ärad att just din kommentar gjorde att jag inte kan låta bli. Give her a break.

Sara

”Raw lasagne”? Eh?

Z

Måste blivit något missförstånd när Isabella beställde ”raw lasagne”.

Veronica

Men herregud att alla ska ta så illa upp pga detta!! Kan det inte vara så att hon menar att många lägger sig på soffan och kollar Netflix ett x antal timmar dagligen efter jobbet? Då kanske Bella hellre väljer att jobba, och sedan nån gång ibland unnar hon sig egentid och chillar på soffan. Så tolkar jag det iaf!!

Vad god maten ser ut. Tycker det låter spännande med raw lasagne.

Sofie

Vem lagar din mat nu förtiden?

Nilla

Tror hon köper med sig från stan…..

Estelle

Sofie: söker du jobb som kock hos Isabella eller varför denna märkliga fråga?

Sofia

Hon får väl fråga?!

Sofie

Jag undrade eftersom Odd alltid lagat maten och Isabella bara kunnat steka färdiga köttbullar typ. Och nu såg den här rätten himla god och ganska komplicerad ut. Därför undrade jag. Men troligast är väl kanske att hon tar med mat hem från stan. Och inget fel med det, så gör vi också ofta!

Sanna

Undrar samma

Camilla

Ja Sofia, det var ingen som sa att hon inte ”får” fråga. Hon undrade VARFÖR hon frågar. Det får man också göra, liksom.. Alla får ställa frågor.

Pelle och Bulle

Undrar jag med.

Marja

Hon köper färdiga förpackningar. Visades i en livefilmning.

Anton

Det finns bl a något som kallas Foodora…

Jonna

Inte på Lidingö..

Hanna

Hjälp kvinna du kommer inte att orka med din tuffa vardag med jobb och småbarn om du endast äter sallad, smoothies och chiapudding! Vad hände med ”älska vanlig husmanskost”?

Veronica

Är väl mer näring i det du nämner än svensk husmanskost?!

Hanna

OM salladen innehåller proteiner och kolhydrater tillräckligt, så ja. Men Bellas sallader ser väldigt lätta och näringsfattiga ut. Räcker kanske som mellanmål…hoppas bara inte det leder till någon ätstörning om man strävar till att äta så kalorifattig som möjligt :-/

Emilie

Näringsfattiga? Jo, tjena. Något som är näringsfattigt är pasta, bröd och annan degmat. Bara för att maten innehåller färre tomma kalorier blir den inte näringsfattig. Snarare tvärt om.

Mirjana

Hanna:
Hon har ändrat sin kost och ser inte ut som barn från Biafra, så vad är ditt problem? Om hon är hungrig så äter hon, eller tror du något annat?

Camilla

Att hon bara äter sallad, smoothis och chiapudding är ju dock något du har hittat på helt själv. Hon äter bra mycket mer än så. Väldigt bra och näringsrik mat faktiskt. Är det jobbigt för dig på nåt vis?

Ser galet gott ut! Hoppas du har en riktigt skön och avkopplande kväll☺️

Frida

Kan du inte lägga upp receptet på det där? 🙂 Ser ju väldigt lätt ut med zucchinin (?) men vad är det för ”sås”?

Sara

NAMNAMNAMNAM!! Ser jättegott ut!

Miss C

Hade jag de ekonomiska förutsättningarna skulle jag aldrig i h*lv*t* ställa mig vid spisen om jag inte hade barn hemma.
Att laga mat till sig själv och äta ensam är aptrist – trust me!

Lina

Isabella du är en fantastisk person, alltid så glad och positiv!
Bra att du unnar dig lite avkoppling ibland och njuter av livet, även om du älskar att jobba:) Men kroppen lurar man inte, den säger ifrån annars. Lycka till med alla dina planer!

Anna

Det du äter ser ju gott ut men blir du mätt? Var är tex proteinet och fettet som mättar i denna rätt? Äter jag bara sallad blir jag hungrig efter en timme… Ren nyfikenhet, inget illa menat 🙂

Hanna

Exakt! Var är allt som häller en mätt?

Zv

Man blir ju mätt av raw food! Men mer på ett behagligt sätt och inte att man känner sig uppsvullen. Ser ju jättegott ut! Hade jag också ätit mer av om jag hade nån som lagade till mig, eller råd å köpa ute. Är inte själv så duktig på å laga det. Behövs väl experter/kunniga för att få fram smaken 🙂

Bella

Det där hade jag blivit mätt på 🙂

Helene

Och så choklad på det…..

Cilla

Skulle tro att där är två lager en med tex nötter som en pesto och en med typ avokado. Mättar alldeles fantastiskt. Raw lasagne är liksom bara varvade lager av olika ”såser”.

Camilla

Så himla gulligt att folk är så oroade för hennes välmående. Naaaw. Geniun omtanke och inte ett dugg dryga och kritiska. Och totalt opålästa om kost. Gullisar.

Ibland behöver man ladda batterierna för att orka <3 Ha en fin myskväll!

Linda

Jag är också nyfiken på om du har vässat dina matkunskaper eller om du köper hem färdigt från nåt ställe? 🙂 Det ser alltid supergott och nyttigt ut!

Elin

😂😂😂😂🙂😂😂

Marja

Jag tolkar de ‘negativa sakerna’ som attt vissa går in på hennes blogg och letar efter något negativt att skriva om, och sedan sitter och tjafsar med andra om oväsentliga saker. Verkar som många tillbringar en stor del av sin tid med det.

Lisen

Fina ord till en helt vanlig sallad. Nånting (quorn?) på en gurkskiva. :-))!

Veronica

Det ligger ju en raw lasagne i mitt… vad är problemet? Varför tycker du raw skulle vara ”fint”? Quorn är heller inte raw btw… hej!

Bella

Är ju inte en helt vanlig sallad dock 🙂

S.

Quorn är inte raw! Sallad runt om samt raw lasagne i mitten. Raw lasagne brukar kunna bestå av nötost (blötlagda nötter som sen mixats och smsksatts), lasagneplattor sv skivad zucchini, avocado, grönsaker, färska örter…

Besök Ida Wargs youtube-kanal eller blogg om du är intresserad av vegansk mat.

Karen

Strunta i att läsa då ? Inte svårare än så 🙂

Helen

Du kommer braka igen så mkt som du är online. Det är helt sjukt. Du kör instatory över hela din dag varje dag. Din hjärna får aldrig vila. Den kommer att koka över av alla intryck em vacker dag speciellt när du sitter uppe sent å sover för lite.var rädd om dej! ❤

Helene

Tror du hon lägger upp allt själv?

Johanna

Vet ni; prova att inte döma och värdera allt som Isabella skriver. Att hela tiden ha för avsikt att ”sätta dit” någon vars liv man följer… ”blir du mätt på det där?”, ”var är protein och fett?”, ”du sa ju att du aldrig vilar och nu gör du ju det?”. Alla dessa nitiska kommentarer, ibland förklädda till omtanke, skapar negativa vibrationer i era egna liv. Lyft er till en högre nivå, träna på att inte alltid behöva ”tycka”, så kommer ni märka att livet förändras och blir härligare att leva. 🙂

Emelie

Bästa kommentaren.

Sofia

Ja men om nu nån vill tycka, så kan man väl låta bli att tycka om de som tycker. Kommentarerna skulle bli hälften så få.

Camilla

Word sister. Att man ens har behovet att sätta sig och skriva såna saker helt utan självinsikt kring varför man har behovet att bete sig så. Tycker att det är helr bisarrt nu för tiden, fel-letandet. Kan ni bara sluta liksom. Ingen vinner.

Linda

Du ser ut att ha många goda maträtter nu. Finns det recept på dessa att dela med sig av eller vart man kan köpa dessa? 😊

Anna

Vore intressant om du kunde skriva och berätta vem som lagar maten eller företaget som levererar?

B

Varför? 🙂

Camilla

Hade hon varit sponsrad hade hon gjort det, således är hon inte det. Skulle hon då skriva om det företaget utan att nämna att det är sponrsat (eftersom hon inte ens är sponsrad) blir det ett sjuhelvetes liv om att hon sitter och ljuger för då vet alla allvetare att hon minsann absolut är sponsrad – men ljuger om det. Och ja, jag är seriös, det är precis så det går till. Anmälningarna till Konsumentverket kring att hon ska ha gjort reklam och fått betalt för det utan att det framgår i inlägget (man måste skriva det om så är fallet) rasar in. Hon kan inte nämna ett företag hon inte är sponsrad av utan att bli anklagad om att hon hymlar med att hon är sponsrad. Den bisarra verkligheten kring varför hon inte nämner företaget.

Frida

Hej Bella! Du inspirerar mig så himla mycket & har gjort i så många år. Blir många gånger frustrerad när jag läser många av kommentarerna du får och har valt att inte besöka kommentarsfältet av den anledningen – blir bara så irriterad.

Samtidigt påminner dina svar på tal mig om att alltid ”respond intelligently, even to unintelligent treatment”. Vilket jag alltid försöker komma ihåg istället för att själv sjunka till samma nivå.

Du är en fantastisk förebild. Tack!

daniel

För min del blir det nog panerad fisk, kokt potatis och remolouad sås 😀

Trevlig helg allesammans !

Gud så gott, har själv lagat denna någon gång: http://www.thisrawsomeveganlife.com/2013/03/raw-lasagna-with-cashew-cheese-and.html

Såg att vissa undrade på recept och denna version var iaf galet god 🙂

Emma

Hej Isabella! Kan inte du berätta mer om hur du och Pingis träffades och hur eran resa började? Du är en stor förebild och inte minst för alla kvinnor. Hoppas du har en bra dag! Kram.

Love

Hej Isabella,
Lagar du maten själv eller har du en kock?

Camilla

Nu finns det ju fler alternativ än att antingen laga mat själv eller anställa en kock. Som att beställa hem mat, ta med sig mat från restaurang (du vet precis som en helt vanlig pizzeria fungerar när man tar den med sig istället för att käka där) eller att man, som hon har gjort och som är fråtan på svaret, köper färdiga lådor. Hoppas att din världsbild expanderat lite nu.

M

Upplagt på en assiett?

S.

Nja, det har ju monterats ihop till en raw lasagne med fyllning 🙂 Fyllningen är troligen mixad också. Om den innehpller nötost så är troligen nötterna blötlagda sina timmar innan osten hjorts osv Du har aldrig ätit raw food-lasagne antar jag, än mindre gjort en sån?

M1

Vad snackar du om??

Emma

Det dær såg supergott ut 🙂

S.

Försökte förklara hur man gör raw lasagne för er som inte vet och tolkade maträtten som sallad upplagd på en tallrik. (Märker att det tyvärr ändå inte gick in hos alla, du är el av dem som inte förstod?)

Jessica

Hej finaste Bella!
Tycker du är en fantastiskt människa på alla vis och jag älskar verkligen både dej och dina produkter ☺️
Tänkte på en sak, tycker du aldrig att det är otäckt att sova själv i huset? Tänkte såhär på inbrott, åska mörker osv!
Jag själv är så mesig vad de gäller så när min sambo inte är hemma och jag är själv med mitt barn! 😜
Tips i så fall på hur man kan känna sej trygg!
Kram på dej 💕💕

Charlotte

En fråga – du skrev att du alltid har jobbet igång medan andra slösurfar eller tittar på Netflix – men nu ska du lägga dig och läsa för att ”ladda batterierna”…är inte det exakt samma sak?! Du skriver negativt kring slösurfa och Netflixa men att läsa en tidning är okej?

S

Precis vad jag tänkte skriva. Det är inte alls negativt att hon gör det, snarare tvärt om, jag unnar alla vila och återhämtning. Tycker bara det är tråkigt att hon ser ner på andras egentid och hyllar sin egen.

Lina

Så här skrev hon ordagrant – ” Jag är i stort sett ALLTID i gång med jobb. Förutom när jag är med barnen eller laddar batterierna med egentid.”
Nu har hon egentid och väljer att läsa. Jag förstår inte varför så många tar det personligt att HON inte gillar att slösurfa och kolla på netflix.
Hon beskrev vad hon gör och gillar – inte vad som är rätt och fel för alla

Veronica

Ja, folk som gillar att slappa och kolla på Netflix verkar bara väldigt lättkränkta..

Charlotte

”När vissa firar framgångarna, unnar sig en kväll för att titta på tv, scrollar telefonen i timmar eller lägger tid på att prata om negativa saker – Jobbar jag. Jag är i stort sett ALLTID i gång med jobb. Förutom när jag är med barnen eller laddar batterierna med egentid”

Exakt såhär skrev hon och det jag menade var att hon skrev att hon jobbar när andra slösurfar eller unnar sig en kväll framför TVn….medan hon själv unnar sig att läsa en hel kväll – alltså inget fel alls i att hon läser en hel kväll utan mitt påpekande handlade om att det hon gjorde igår kväll är exakt samma sak som många andra gjorde igårkväll bara att de kanske såg på TV istället…. Hon beskriver det som att hon gör ngt helt annat än alla andra och att det är därför hon orkar medan hon i nästa inlägg skriver att hon gör exakt samma sak som alla andra….

Camilla

Nu tänker jag skriva precis som jag skrev till en annan person ovan som uppmärksammat det här hemska oförlåtliga felet. 1. Hon slappar ibland, det är hon fullkomligt tydlig med. Hon jobbar alltså inte 24 timmar om dygnet helt utan pauser. 2. Om jag säger att jag äter en äggmacka varje morgon, sen säger jag att jag ska faktiskt ta och skippa den där äggmackan idag och äta havregrynsgröt istället.. Är det ett problem? Man får alltså inte berätta om en vana och sedan göra ett undantag för en dag? Hon har förmodligen jobbat stenhårt nog att hon har tid att ta en paus för en kväll, eftersom hon faktiskt jobbar stenhårt. Det räcker med att säga fan vad bra för dig att du kan släppa det för en kväll. Sen tycker jag det är något varenda människa bör begripa att hon tar en paus ibland. Vi som inte är egna företagare utan är anställda brukar kalla det för raster. Och hon planerar också in fritid. Precis som vi. Annars kan hon inte orka jobba hårdare än de andra. Svaret är ja, att ta en jävla paus för att läsa en tidning är okej. Hon är sin egen chef och kan ändra från dag till dag hur hon gör. Givetvis laddar hon batterierna. Du vet inte hur många timmar hon jobbat jämfört med de andra idag. Hon märker väl själv när hon jobbat in tid för att frångå ”vanan” att konstant jobba medan andra slappar. Detta är så löjligt. Ni hittade inte nåt större fel än såhär att klaga på idag? Att Isabella brukar alltid jobba dessa tider men idag tog hon en paus och läste en tidning?

Charlotte

Du har absolut inte förstått vad jag menade med min kommentar – men för att sammanfatta kort (och enkelt så du förstår?) menar jag att det är helt okej att ta en ledig kväll, det helt okej att läsa, se på TV, slösurfa, stirra upp i taket- det jag påpekade var att Bella i inlägget innan skrev att just det faktum att hon jobbar i princip alltid medan alla andra slösurfar/ser på TV/fokuserar på negativa saker var hennes nyckel till framgång och det verkar inte stämma då hon verkligen är en människa som verkar ta ledigt lite hur som helst med resor, manikyr, frisörbesök, ta lediga kvällar mm.

Sen att hon beskriver det som egentid när en vanlig person tar en kväll ledig och sin egna lediga kväll som ”att ladda batterierna” är ju också ngt som kan funderad på!

Så, jag kan inte förklara mig enklare än så- förstår du inte hur jag menar så läs gärna en gång till😀

Charlotte

Sen tror jag iofs inte att Bella jobbar så mkt mer än många andra om man slår ut det på ett år!

En annan roliga sak är att förr fick jag kritik för att tillhöra Bellas hejarklack och nu, efter typ en enda ifrågasättande kommentar, så får jag kritik i form av ”hittade du inget annat att klaga på”😂

Victoria

Självklart ska hon ladda batterierna, det är väl jättebra att hon har tid att ligga på soffan lite. Tror ingen är irriterad över det eller att hon menar att hon är framgångsrik för att hon jobbar mycket istället för att t ex kolla på tv. Problemet är att det låter VÄLDIGT nedlåtande att beskriva det som att hon till skillnad från andra ALLTID jobbar, förutom när hon laddar batterierna med egentid, medan andra unnar sig en kväll med att titta på tv istället för att jobba. Det får det att låta som att andras egentid innebär att slappa medan ”Bella-egentiden” har ett högre syfte. Hon har ju även tidigare beskrivit att hon till skillnad från andra aldrig har någon dötid, utan att även om hon ligger i soffan och slappar så gör hon det med syfte att ladda batterierna och därför så är det ingen dötid, till skillnad från när andra gör samma sak då alltså (tror hon på riktigt att alla andra bara ligger där och stirrar för att de inte kan komma på något bättre att göra?). Det är ju inte så konstigt att folk reagerar på att hon framställer det som att hennes egentid är så annorlunda från andras slapptid.

Spontant känner jag att det är svårt att veta var gränsen går. Själv jobbar jag hyfsat mycket, inget extremt men kanske 10-12 timmar om dagen (på kontoret, sedan är jag alltid tillgänglig och plockar ofta upp datorn hemma). Jag tycker det är väldigt skönt att lägga mig på soffan och kolla på tv när jag kommer hem, det hjälper mig att återhämta mig och släppa tankarna på jobbet. Är jag då en av ”de andra” som slappar på soffan och därför inte kommer bli så framgångsrik eller är jag en sådan som ”laddar batterierna med egentid” á la Blondinbella?

Charlotte

Victoria: EXAKT så var det jag menade! Blev bara så irriterad över att hon skrev så nedlåtande om andras sätt att återhämta sig…

Ellan

Ja exakt vad är det för skillnad på alla andras fritid och din fritid Bella? Bara för att man använder ord som ladda batterierna och egentid är det väl samma sak som fritid? Förstår inte bellas resonemang alls.

Ida

Ni som frågar ocj undrar om denna lasagne. Klicka på denna länk så ser ni hur det görs.
Om ni undrar vad raw och vegan är och hur man äter då också vidare. Google it 🙂 Finns massor.
http://www.tasteline.com/recept/raw-lasagne-med-avokado-och-pumpapesto/

Gli

Bra recept. Ska testa. Tack

Jenie

Hur orkar en del gå in här för att kommentera huruvida det är en rawlasagne eller inte? Jag hade flippat om jag varit utsatt för samma trötta kommentarer. Heja dig Isabella som lever det liv DU vill.

Camilla

När det är Isabella som skriver det är det livsviktigt. Det är svårt att acceptera att hon köpt en rätt med namnet Raw lasagne och berättar vad den heter. Det är viktigt att försöka hitta ett fel i varje mening förstår du. Det är rimligare att hon hittat på och ljuger om vad hennes färdiga matlåda hon köpt heter. Min favorit är den person/de personer som alltid går in och är störtförbannade för att hon ler på bilderna son tas på henne. Varför ler du och skrattar, vad fanns det att skratta åt när du står framför ett hus och tar ett kort, ditt leende är fejk, jada jada jada. Själv ler jag alltid på kort, tycker det ser trevligt ut att vara glad, åtminstone efter man gått ur högstadiet där det var coolt att se sur ut på alla klassfoton. Hon får ofta kritik för att hon ler, är glad och positiv i sin image utåt för man kan inte vara så glad jämt = hon är så fejk. Hon är skyldig att visa sina mest negativa sidor, annars är hon fejk. Spelar ingen roll hur ofta hon berättar om dagar som är tuffa, att hon gråter och mår dåligt ibland. Hon är för glad där emellan. Tydligen ska man som offentlig person, egen företagare med tonvis av ögon på sig, inte försöka presentera en positiv bild av sig själv utan se lite mer neutral ut och vara mer negativ. Det är tydligen ett rimligt sätt att markandsföra sig själv på. Jag läser inte ens bloggen som ett ”fan” men jag är helt och hållet blown away av hur petigt och smått fel-letandet är kring denna kvinna. Vilka små, små människor som går in och läser och seriöst sätter sig och skriver varje tänkbart fel de kan fantisera ihop. Att denna maträtt kunde orsaka diskussion överhuvudtaget är fascinerande i sig.

Alla kommentarer…
Skriv en kommentar
E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *