#IsabellaLöwengrip
Följ
Motherhood
augusti 1 2017 at 19:00

Isabella-veckor

Jag skrev dessa rader som finns nedan under en bild till instagram när jag var i Mexico och det var många som gillade dom så jag tänkte dela orden här. Det är precis det jag går igenom. Hittar mig själv igen.  Jag vet att några av er tycker att jag är alldeles för glad efter skilsmässan snabbt går vidare men det finns liksom inget alternativ. Ni som har gått igenom en separation där det finns barn vet att det är bland det värsta man kan göra. Det är bokstavligen som att gå igenom eld. Smärtan är fruktansvärd.

Men, som har följt mig under många år vet att en styrka jag har är att ta ett djupt andetag, borsta av mig det jobbiga och gå vidare. Det var en överlevnadsinstinkt som etsade sig fast under min barndom och har gjort mig stark. Enormt stark. Idag är jag tacksam över den. När livet svajar har jag en stor tilltro på att jag tar mig ur allt starkare vilket gör mig lugn och stabil i svåra situationer. Det är få saker som får mig ur balans idag. Skilsmässan skakade om min vardag totalt men min rationella sida klev snabbt in och styrde upp allt. Det viktigaste var att barnens mående skulle vara i fokus. Vi har klarat det bra.

På mina barnfria veckor passar jag på att njuta av att just hitta mig själv igen. Alternativet att deppa och sakna så att jag blir ledsen gör mig inget gott. Det är faktiskt underbart att titta på klockan vid 17.00, mötena börjar närma sig sitt slut, det är sommar och det finns en helt oplanerad kväll. Ska jag ta en AW med någon? Träna? Strosa i butiker? Sitta kvar och jobba? Checka in på Sturebadet och ta sista massagen, åka hem och krypa ner i sängen med en bra bok, ta ett bad och lyssna på en inspirerande podd eller åka hem till en vän med sushi. Just nu håller jag på att utforska vad min själ mår bra av och göra mer av det. Den här tiden är så viktig för mig.

Att skiljas är en sorg men jag har hittat en ny kärlek till min egna vardag. Vinkylen är fylld med sådant jag gillar, det ligger en hög med böcker som väntar på att få bli utlästa, helgmornarna är lyxiga. Jag sover ut och tar dagen som den kommer. Självklart finns barnen alltid med mig. Men jag har accepterat varannan vecka och målet är att göra varje vecka så bra som det går – Även mina egna.

 

124 Kommentarer

Anonym

Du är klok du!

Stina

Väldigt klokt!

Angelica

Detta är så himla underbart att läsa! Det inspirerar mig verkligen hur du ser på livet och efter en tung dag så var det peppande att läsa om att hitta kärleken i vardagen.

Sara

Beundrar dig ❤
Plockar lite styrka och energi från dig och skickar lite ny tillbaka 🙂

Helt rätt🌟 Och även för alla med lite mindre plånbok så kan man hålla fast vid mer positivt och inte älta alldeles för mycket.. gör ingen gott.. Becca😘

Glad och lycklig mamma ger glada och lyckliga barn💕

Emma

Beundrar dig så! Kloka, smarta kvinna! Hejja dig!

Madeleine

Skönt att du mår bra! Vad hände i din barndom som har gjort dig stark?

ErikaM

Skilsmässa

Emelie

Ja det låter som en hälsosam inställning tycker jag! 🙂

Sara

Du är verkligen klok, tänk om man var lite som du. Du inspirerar varje varje dag och jag tror inte du själv inser det.. tack för att du delar med dig

Hur du än vänder och vrider på det kommer folk alltid att ha en åsikt. Så länge du gör det som känns bra för dig själv och dina barn så gör du helt rätt!

Hanna

Jag är en utbildad psykolog och kan bekräfta att det inte går att ”borsta av det jobbiga, vara rationell och gå vidare”. Du måste gå igenom sorgen – fast det känns jobbigt! Psyket tycker inte om att man gömmer känslor, ångest och oro, och gör man det kommer det back-fire förr eller senare. Så bara som ett tips är att VÅGA vara sårbar och omfamna sorgen. Du kanske tror att du är tuff och gjord av sten men psyket&känsloregistret fungerar lika för oss alla, vare sig vi vill det eller ej. Lycka till!

Catta

Det va det dummaste jag läst. Du ska inte tro på allt du läst i böcker i skolan. Psyket fungerar absolut inte lika på oss människor. Det är jätte bra att hon inte håller på att älta saker.

Hanna

Sa jag någonstans att hon skall älta? Nej. Men det är viktigt att man processar saker, i synnerhet såna som innebär stor sorg och förlust. Isabella vill hela tiden poängtera att hon hellre skjuter bort tråkiga saker/känslor eftersom hon är så stark och det är inte hållbart i längden (antagligen ett överlevnadsmönster hon lärt sig i barndomen). Förstår så klart att tanken känns lockande eftersom det är enklare än att ta itu med allt det jobbiga.

I

Sluta förneka fakta.

Elise

Tror absolut att det ligger något i det.
Jag var med om en tragisk trafikolycka. Skötte allt perfekt efter olyckan, såg det positiva (jag hade ju, trots allt, livet i behåll), såg inga problem bara ”nya” vägar.
När jag var på rehab sa expertisen (psykolog, läkare, kurator, arbetsterapeut, sjukgymnast) till mig att ”sluta vara fröken Duktig”. Jag tyckte det var det dummaste jag hade hört! Jag var ju p-o-s-i-t-i-v-t inställd till förändringarna som skett i mitt liv.
Ett och ett halvt år gick. Sedan brakade jag samman. Jag hade inte tagit tid till att sörja det som inte blev som jag hade tänkt mig. Dvs livet.

Helena

Jag har också varit med om två olyckor där jag båda gångerna bröt benet. Det var hemskt och jag reagerade precis som du, med att göra det bästa jag kunde just då och kämpa kämpa. Sen kom kraschen när allt var ”bra” igen och jag kunde släppa taget. Men jag är så tacksam för att det blev så, för hade den där kraschen kommit direkt efter olyckan hade jag aldrig orkat kämpa mig till bra funktion i benet igen. Man klarar nog inte att hantera allt på en gång, och en skilsmässa är inte samma sak men när det är barn med så blir det nog samma reaktion. Först prio på att få livet att fungera med de nya förutsättningarna så att barnen inte tar skada. För de har ju ingen sorg på samma sätt som en förälder vars äktenskap gick i kras när de är så små. Jag tror absolut Blondinbella kommer sörja men nu är inte tiden för det. Det är för nära och fullt upp med att bara överleva.

Hanna

jag har gått till psykolog, och du låter inte alls som en! Du låter snarare fördomsfull, och snabb att komma till slutsats (med hög risk att komma till fel slutsats). Tur att man lärt sig att många bullshitar på internet!

Om du är psykolog, hoppas jag du är bättre med dina riktiga patienter.

S

Jag är också utbildad psykolog (och arbetar med psykologisk behandling vid bland annat kriser, ångest och depression) och håller inte helt med. Visst brukar det inte fungera långsiktigt att skippa sorg helt men jag upplever inte att Isabella gör det om man ser till bloggen, hon verkar ha relativt god acceptans för sina känslor, prata med vänner och har även nämnt en terapeut. Troligen tänker och pratar hon säkert mer om det än vad hon skriver här dessutom. En skilsmässa ger förstås olika stark reaktion hos olika personer också. Att hon försöker fokusera på att göra saker hon mår bra av och inte älta tycker jag låter positivt och inspirerande snarare än synonymt med att fly ifrån sorgen. Men självklart svårt för oss alla som inte känner henne mer än genom bloggen att veta precis hur det ligger till.

Linnea

Även jag psykolog, kanske lite dumt att använda sig av sin yrkestitel för att göra en bedömning av bloggarens sorgbearbetning…? Det kan se olika ut för olika personer, sorg behöver inte alls se ut som i ”cullbergs” faser utan kan vara individuellt. Hon skriver att det är som att gå genom eld så jag tror inte att det bara ”borstas” av. Å gör man det å det känns bra så är det helt ok det med. Känns det glatt ena stunden å deppigt andra så är även det ok å normalt när man går igenom en seperation. Sedan får man hantera känslorna när de kommer. Tror det finns många föreställningar om hur en person ska fungera efter kris, sorg å att folk ofta drar sig undan för att personen ska få ”tid att sörja”. Det är lätt att glömma att just ensamhet oxh en tid för isolering och gråt kanske inte alls är hjälpsamt. Fin inställning att ha barnen i fokus och ta hand om er genom att upptäcla vad i livet slm känns positivt mitt i allt det svåra.. Kr

Julia

Hanna, det låter inte som att du har studerat till psykolog. Dels för att du skriver att du är utbildad psykolog, finns det outbildade psykologer? Nej, det krävs en femårig utbildning för att bli det. Men visst, jag tror att du delvis har rätt i det du säger! Och ja, man ska visst tro på det vi lär oss i skolan som nästan alltid byggs på beprövade studier. Vad ska vi annars tro på? Det som står på familjeliv och Google? Sorgligt nog tror folk mer på vad som står där än vad en psykolog/ läkare (som jag är) säger till patienterna.

Marie

Hej kollega! Håller med om allt du skriver! Bra råd!

LJ

Eftersom du är en utbildad psykolog vet du ju såklart också att varje sorg hos varje människa är unik. Hur den utspelar sig är beroende av såväl relationen till det/den vi förlorat, känslorna, erfarenheterna och situationen. Alla människor känner säkerligen sorg, men vi kan vara mycket olika i Hur vi blir påverkade av sorgens faser och vilka grader av svårigheter vi upplever. Att vifta med en examen och ”bekräfta” okända människors sorgeprocesser känns inte helt…rätt?

I

Alla är inte unika fattar du väl.

Karen

Det där lät bra korkat! 😆🙈

Mona

Håller inte med. Jag har skjutit undan och förträngt allt från min barndom och jag mår bra. 👍🏼

Sara

Fy vad du ljuger hahaha.
En utbildad psykolog borde väl ändå ha vetskap om att alla individer fungerar högst olika. Det får mig att tro att du bara sitter och hittar på lite grann hipp som happ. Det finns inte ETT särskilt vis för en månniskas payke att sörja, bearbeta och gå vidare. En ”psykolog” som bara ser böckernas lärdom och fakta är ingen god psykolog. Man behöver kunna se utanför boxen när man hanterar människor.

Maria

Så klok o så inspirerande! Jag tar med mig mycket av vad du skriver, trots att jag åldersmässigt skulle kunna vara din mamma! Det är så härligt befriande då mina egna förutfattade meningar spricker!
You go girl!!!

Jg

Vad är det nya!?

Louise

Det är så klokt skrivet.
Du är så stark som orkar kämpa .

Tess

Jag tycker du tänker klokt där. Själv är jag mer en som ältar när något jobbigt händer. Men jag ska försöka ta med mig det här inlägget, för sanningen är att vi har bara ett liv och varför då slösa tid på att älta istället för att hitta det positiva och vara tacksam för det. Tack för ett inspirerande inlägg!

Anette

Kommer ni fortsätta med varannan vecka nu eller tillbaka till tre dagar var som innan semestern? Det verkar ju ha funkat väldigt bra med varannan vecka 🙂

Jenny

Du är så himla fantastisk, Bella! Vi är många som ser upp till dig, men det känns lite extra när du skriver så personligt att man känner igen sig i varenda ord.

Hf

I varje? Hade du också flytt sorgen?

Du er en af de sejeste unge kvinder jeg kender til!!
Håber alt det bedste for dig og dine skønne små børn.
Jeg er selv skilt med tre børn, så jeg ved hvilket helvede du gennemgår….

Bianca

Vackert skrivet Isabella! Jag beundrar din styrka och säkerhet. Kram ❤️

Stina

Verkligen kloka ord. Kram Stina❤

S

Klok du är. Tror många kvinnor är beroende av män ekonomiskt och därför inte kan separera/skilja sig. Din ekonomi gör att du kan komma på fötter snabbare. Hoppas du jobbar mer med feminism i framtiden för jag tror du skulle kunna bidra. Har man god ekonomi, bor i ett homogent område samt umgås med människor som har samma sociala status så tappar man verklighetsuppfattningen. Du och Lady Dahmer skulle ha ett parti 👌 två kloka kvinnor.

Anna-K

Med tanke på Bella inte är så förtjust i feminism så nej, lady dahmer och Bella skulle inte gå ihop. ☺️

Men har ni ändrat från tre dagar till en vecka? Vet att ni veckovis under sommaren men att tre-dagar var det som er terapeuter rekommenderade i vardagen pga det var alldeles för lång tid annars?

Elfrida

Nu var det ju visserligen ett bra tag sedan som Bella faktiskt började benämna sig själv som feminist. Lyssna på ”Värvet”, där diskuterar hon och Triumf feminism och hon benämner sig själv som feminist.

Himla bra avsnitt, om du inte hört det! 🙂

Camilla

Till en början tre dagar ja.

Mirjana

Bella och Lady Dahmer har ingenting gemensamt, absolut ingenting.
Bella inspirerar kvinnor att sikta högt, förverkliga sina drömmar, att allt är möjligt…..
LD tröstar idioter att fortsätta vara passiva, olyckliga, deppiga och att skylla allt på patriarkatet. Bara de gör analys….

Fie

Nu har du satt alla på plats äntligen för alla verkar tro att du är en tom robot utan känslor. Nej nej då, jag har bara väntat på dem här orden!! Heja Bella, Gillis & Sally 👩‍👧‍👦 ❤💙💖

Emma

Om du måste iväg på ngt möte under din vecka, har ni så pass bra relation att Odd kan ha barnen den veckan?

Jag vet många som tyvärr inte har den relationen att när det kör ihop sig på sin vecka då måste ngn annan rycka in (mormor farmor) är inget fel i det iofs men det bästa är ju om föräldrarna är överens och inte kör över varandra.

Jag tror även du tänker sunt, att hitta tillbaka till sig själv. Men jag tror som någon skrev här ovan att det är inte Heller jättebra att bara stänga av känslorna.

Åhh vad folk behöver läsa detta! Det är verkligen det tuffaste man kan gå igenom som du skriver, men bara för att man gör det bästa av sin tid och sina dagar och hittar ljusglimtar så betyder det inte att man tycker att livet är perfekt. Utan rent rätt och slätt att man gör det bästa av vad som än är. Det är mindfulness och inspirerande om något och betyder inte alls att man tränger undan sina känslor, utan snarare tvärtom att man äntligen lyssnar till vad magkänslan säger att man behöver! Sitter i exakt samma sits, känner exakt samma sak! Heja oss – it works! We’ve got this! Kram💗
http://www.lyckorus.se

I

Det tuffaste? Knappast.

Lina

Vad skulle kunna va tuffare och värre då? Jag har själv inte gått igenom en separation men kan tänka mig att DET ÄR det tuffaste och värsta man kan gå igenom! Hela ens liv faller ju isär!

LJ

I du är ett så fruktansvärt tråkigt internettroll…

Mian

Att förlora ett barn!

Kja

Finns massa sjukdomar som är värre t ex!?

Underbar inställning, Isabella! <3 Så klok!

Jenie

Heja dig!

Sandra

Jag förstår precis vad du menar. Jag tror att man sörjer ändå men i mindre doser mellan nöjena. På så vis blir det mer uthärdligt.

Du kommer att hitta en väldigt bra vardag i ibland är det ”värsta som hänt” i slutändan de bästa alternativet.

Kram på dig!

Louise

Hej! Tänker du aldrig på hur det kommer vara när Odd träffar någon ny etc? Blir du aldrig svartsjuk och undrar vad han gör när ni inte är med varandra längre, liksom vill ha kontrollen och vara kvar i det gamla. Det har jag svårt för. Oroar mig för vad den gamla gör istället för fokusera på mig själv. Kan liksom inte hindra mitt ex att skaffa ny men vill på något vis ändå göra det.
DU ÄGER!

Elfrida

Låter inte sunt. Det där får du helt klart jobba på. Har han valt att gå ifrån dig så är det ju så. Att försöka ha kontrollbehov EFTER ett förhållande, som ju faktiskt är slut, är ju ganska menlöst och slöseri med energi! Du kanske skulle snacka med någon om detta? 🙂

MALIN

Känner verkligen igen mig i detta. Oroar mig mer för vad och vem mitt ex umgås med i nuläget än att lägga energi på mig själv ibland, även fast känslorna och saknaden är totalt borta. Fruktansvärt att det är så!

You got this 🌷.

Nicole

Du är så klok. Älskar din blogg och framför allt din podd! /från Oslo

lena

Du gör så rätt Isabella!

Klokt tänkt! Kom ihåg att tillåta dig själv att vara ledsen ibland. Man kan inte hålla in allt hela tiden, men man kan försöka hålla ihop när barnen är med.

Johanna Andersson

Låter helt underbart!

Sandra

Heja dig ❤

Låter klokt! Stor kram

Mimmi

Det här var fint och nyttigt att läsa ❤️

Marianne Sæther Rekk

Så ærlig, klok, ydmyk og åpen du er! Jeg ser opp til deg og lærer av deg selv om jeg nærmer meg 40…
Stå på videre for deg og dine ❤️

Madeleine

Kämpa på det ska nog bli bra!

Sara

Låter tänkvärt. Du vågar vara i nuet men ändå se hur du kan leva i det nya på bästa sätt….

Lina

Bra Isabella! Tror att många av oss som lever ihop i förhållanden skulle behöva tänka så också ibland och ge varandra mer egentid. Kram

Sandra

Fruktansvärt klokt och hälsosamt att du ser det fina i det hela, och vilar, gör saker du mår bra av och inte deppar! Fantastisk att du är en sån stark människa och jag tycker du tar den här skillsmässan riktigt bra och även hälsosamt! Det är det viktigaste! Att du och barnen mår bra.

Victoria

Helt rätt! Blir så inspirerad och beundrar din styrka! You go girl!

Sara

Hej Bella!
Går själv igenom en väldigt jobbig period i livet just nu, fast av helt annan karaktär. Hittade denna dikten en dag och tänkte att den kanske kan hjälpa dig och andra som kämpar med något…
kram Sara

Att vara stark

Att vara stark är inte
att aldrig falla
att alltid veta
att alltid kunna

Att vara stark är inte
att alltid orka skratta
att hoppa högst
eller att vilja mest

Att vara stark är inte
att lyfta tyngst
att komma längst
eller att alltid lyckas

Att vara stark är
att se livet som det är
att acceptera dess kraft
att ta del av den

Att falla till botten
slå sig hårt
och alltid komma igen

Att vara stark
är att våga hoppas
när ens tro är som svagast

Att vara stark är
att se ett ljus i mörkret
och alltid kämpa
för att nå dit

Marie Fredriksson Anthony

Estelle

You go girl!! 💚❤️💛

Hanna D

Väldigt klokt skrivet, känner igen mycket från när jag själv gick igenom min skilsmässa för många år sedan.
Kram

M

Ska ni fortsätta med varannan vecka efter semestern ?

M

Jag förstår dig till 100%. Jag lämnade en relation för snart två månader sedan, efter sju år. Jag mådde enormt dåligt en lång tid innan uppbrottet men efter har jag mest varit… lättad. Och jobbar på att hitta mig själv igen, göra det jag gillar utan påverkan av någon annan. Som du. Jag har klippt ny frisyr, köpt lite nya kläder, hänger på Hagabadet (Göteborgs version av Sturebadet) och unnar mig. Massor. Det är vad jag behöver just nu. Det kommer sorgsna stunder men mest vill jag fokusera på att börja må bättre.

Kram!

Marie

Fast du gör ju typ inget av det du skriver? Du är ju konstant med andra så hur lär du då känna din själ? Klart att en skilsmässa är mindre jobbig när man är ekonomiskt oberoende och bor på lyxhotell med en annan man en månad efter att ni gick ut med beskedet. Synd att många som sörjer halvt ihjäl sig där ute ska få känslan att det är onormalt när det är precis tvärtom…

LJ

Nu valde du ju att läsa in massor i det här inlägget som inte fanns där. Bella utgår enbart från sig själv, vilket är väldigt tydligt, och vad hon mår bra av just nu – hur är det fel? Hon skriver ingenstans att sorg är onormalt.

disa

Marie….Vad snackar du om???

Alla kommentarer…
Skriv en kommentar
E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *