#IsabellaLöwengrip
Följ
Life & thoughts
augusti 12 2017 at 11:52

Hejdå Skåne

Nu är jag påväg tillbaka till Stockholm, tänkte äta lite lunch hemma, gå på ett yogapass och sedan har jag bokat in mig och mina vänner på ett hotell i Stockholm där vi ska bli ordninggjorda innan. Det är roligt att kunna göra så till mina vänner. Det är jag, Sheila, Fanny, Martina och Michaela som ska bo där inatt. Sedan väntar middag och utgång. En riktig get together efter semestern. Jag saknar barnen massor men imorgon har det gått tre dagar och då ses vi igen. Det är lättare mentalt med tre dagars-byte gentemot en vecka. Det blir inte samma emotionella smärta att hantera utan när det börjar göra ont som idag är det bara en dag kvar innan vi ses. 

Lite läsning på flyget! Jag ser till att bli inspirerad varje dag på olika sätt. Artiklar, poddar, böcker, tidningar, samtal etc. Varje dag vill jag ge mig själv en liten kreativ boost. Precis som att kroppen ska få i sig bra mat vill jag ge hjärnan ny stimulans. 

91 Kommentarer

Fd oversattar Caroline

Ha en trevlig flygresa och en skoj kvall med Dina vanner. Sa harligt att kunna bjuda de man tycker om pa roliga saker och upplevelser. Jag ar saker pa att det uppskattas enormt. Fint gjort, du verkar valdigt omtanksam. Jag tycker att du verkar sa stark och sund. Det ar modigt att valja att vara glad och positiv, tanka framat. Det kravs en massa styrka och jag tycker att det ar grymt imponerande att ha denna styrka och sjalvbevarelsedrift nar man ar 26.
Fortsatter att onska dig och barnen allt gott. Hejar pa dig sa har pa hall!

Karn

Ditt namn är särskrivet. Kanske inte så bra om man vill visa att man behärskar språk…

Mona

Jag har svårt att förstå hur tredagarsintervaller skulle vara bättre för barnen. Dom hinner ju aldrig landa innan dom ska flytta igen. Dessutom blir det fler separationenr för dom. Är det verkligen vanligt med denna uppdelning när det gäller yngre barn? Det känns som att detta är något som passar bäst för föräldrarna!

ErikaM

Antagligen för att små barn kanske har svårt för att vara borta från en förälder under för lång tid. Att de kanske tror att de är övergivna.

Elin

3 dagars är faktiskt det som rekommenderas av alla barnpsykologer och experter! Varannan vecka är inte sunt för varken barn eller vuxna!

M

Kallas barnpsykologi….och sunt förnuft.

Lisa

Och när man kör på en vecka så ska andra klaga på att det är för lång tid och att man gör så bara för det är enklast för föräldrarna. Blir aldrig rätt hur man än gör tydligen.

Mona

Jag känner ingen som kör med tredagarsintervaller I alla fall men jag förstår tanken. Tycker ändå att fyra-fem dagar borde vara mer lagom för båda parter. Hur gammalt ska ett barn vara för att klara hela veckor då??

Angelica

Det finns för lite forskning i dagsläget, även om växelvis boende blir allt mer vanligt. Det Socialstyrelsens säger om växelvis boende är ”När det gäller små barn är det också rimligt att anta att korta och täta byten är bättre än att barnet växlar mellan föräldrarna under längre perio- der.” vilket verkar stämma överens med vad många psykologer säger 2-3 dagar. Men det viktigaste är att se till barnet, alla barn är olika men det viktiga är att de har en bra anknytning till båda föräldrarna och känner sig trygga. Tror att man helt enkelt får prova sig fram och se vad som verkar passa bäst för barnet.

Sars

Vi blev också rekommenderade 3-dagarsintervaller då vår son var 1 år. Vi kör fre-sön, sön-ons och ons-fre, passar bra så det blir varannan helg. Han är 3,5 nu ochvi har inga planer på att ändra

Det anbefales av psykologer når man har små barn å bytte oftere med eks 2-3 dagers mellomrom.

Efva

Det som förvånar mig är att du aldrig har några hemsysslor som behöver göras som vi andra dödliga har. Känns ditt hem överhuvud taget som ett hem? Du är ju så sällan där eller är ditt hus mer som en status symbol. Känns som att du aldrig har ro i själen och jag tycker synd om dig på riktigt.

Malin

Förvånar alltid mig att det finns vuxna som särskriver.

Dani

Hon har pengar, alltså kan hon köpa tjänster så hon slipper tråkgrejer som tex klippa gräset, städa och laga mat. Lägg ner jantelagboken nu och inse att du hade gjort samma sak om du hade haft deg nog i plånboken.

Kl

Jag hade dock aldrig velat ha främmande människor hos mig som städar, fixar trädgården osv trots att jag har råd med det. Du kan ju lägga ner din icke-jantelagbok istället. Alla gör inte vad som helst bara för att de har pengar.

M1

Människor som kommer in och gör allt i ens egen hem, NEJ tack…och ja jag har råd…. 😉

L

Hur vet du att hon aldrig gör hemsysslor? 🙂 tror nog att Isabella gör väldigt mycket mer än vad som skrivs i bloggen

j

För att hon själv skrivit att hon inte gör något, möjligtvis handlar lite, resten ordnarsig.))

Majas

Du tycker synd om en vuxen människa för att hon väljer att inte leva sitt liv efter hur du tycker att hon ska leva?

Anna

Hennes liv är inte bara hennes. Hon har två barn.

Anna – Och barnen skulle fara illa av att deras mamma tar hjälp med hushållssysslor? Blir barn traumatiserade av att det finns diskmaskin i hemmet så deras mödrar aldrig behöver diska allt för hand?

Frida

Hade jag haft pengar hade jag mer än gärna sluppit laga mat och städa. Tvätt gillar jag så det kan jag göra.

Linda

Eva, eller, vild tanke på gång, så diskar, tvättar och städar Bella precis som vi andra gör ibland. Men det skulle väl vara rätt tråkigt att läsa om hur hon sorterar barnens strumpor innan tvätt, eller att hon var tvungen att fylla på spolglans i diskmaskinen 🤔

Alex

Vi köper städning för varken jag eller min sambo gillar att städa, förstår inte varför det skulle vara något fel med det

Charlotte

Hon kanske bara inte bloggar om när hon dammsuger?

Louise

Jag kan tycka att det är okej att köpa tjänster så som städning och så, men kanske mer storstädning och att man ändå ”underhållsstädar” lite. Självklart får man mer tid med barnen om man låter någon annan göra det, men tror också att det nyttigt att barn ser hur ett hushåll sköts och att man måste ta hand om det, det måste de ju lära sig. Plus att man kan ju göra det tillsammans med barnen, sånt älskar ju de flesta barnen.

E

Nej och hon bajsar aldrig heller…för det står ju inte i bloggen….

Julie

😂😂 spot on

Sara

Jag gillar ditt tänk att hjärnan behöver lika mycket stimulans varje dag som magen!

Är du aldrig rädd för vägglöss när du reser och bor på hotell så mycket? Tänker att du har ju fått hem det en gång och vet vilket helvete det är 🙁 Såklart att det inte ska begränsa en men funderar du på det någon gång? Kollar du till exempel hotellrummet innan du tar in dina grejer osv?
Jag själv är orimligt rädd och paranoid för det nämligen.

Elin

Så märklig kommentar. Förväntar du dig på riktigt ett svar? 😂

karin

Varför är det en märklig kommentar?
Fullständigt vettig tycker jag.

Elin

Karin, om du tycker att den kommentaren var fullständigt vettig betyder det bara att du också är märklig. Hejdå.

karin

Eller så är det du som är märklig Elin…
Men du kanske aldrig reser..
Hejdå.

M

Så länge man har som rutin att aldrig lägga resväska eller kläder på en klädd yta så ska det inte vara någon fara. Alltså alltid resväska på skrivbord eller väskhylla

Hanna

Detta måste vara en viss Nathalie från Blekinge som kommenterar detta, kan inte tänka mig det finns fler Nathalies i Sverige som är så nojig över vägglöss 😉

Lisen

Hon har haft vägglöss! Efter en resa, kryssning tror jag, i västindien.

Ha en trevlig resa!!

/Miljonista – 21 åring med mål att ha min första miljon vid 25.

Moa

Jag håller med Mona:) Det är många flera i exakt samma ålder som G och S ålder som är varannan vecka:) har aldrig hört innan faktiskt innan jag läste din blogg att barn är 3 dagar bara melllan sina föräldrar.
Som Mona sa så skulle jag ändå tycks det var bättre för barnens skull att ha varannan vecka. Annars blir det så mycket fläng fram och tillbaka för barn/barnet om det bara är 3 dagar var.
Jobbigt för barnet/barnen:(:/ och eftersom G och S klarade av att vara varannan vecka i sommar så klarar dem nog av de framöver också. Det blir nog jobbigare för dem att ni byter hela tiden. Nu när dem hade vants sig att vara varannan vecka i sommar så skulle ni ha fortsatt med de:) annars blir det så förvirrande för barn:/:( jag vet nu kommer jag få kommentaren som många andra har fått som har haft åsikter om G och S
Jag tror nog att Bella och Odd vet bäst för deras barn
Men alla har rätt att ha åsikter här!

M1

Varannan vecka är bäst om föräldrarna är uppenbart osams men funkar relationen så är 3-dagars byten utmärkt i deras ålder. Bara för att många föräldrar gör fel så gör det inte att det då blir rätt 😉

A

För vår nu åttaårige son (nästan fem när vi separerade) funkar inte varannan vecka. Han har hela tiden tyckt det är för lång tid. Visst, för oss vuxna vore det väl ”enklare” för det praktiska med vav, men jag tycker också att en vecka utan honom är på tok för länge. Vi läser av honom och gör det vi just nu ser passar honom bäst. Han har dessa år varit lite mer mammig, då får det bli fler ”mamma-dagar” per månad. Vi tänker så att tiden går, det kan ändra sig men just nu gör vi så här.
Jah tror nog att Bella gör vad som passar dem och ffa barnen bäst nu. En vecka ÄR lång tid för mindre barn.

Maria

Det är nog bättre för Bella och Odd att lyssna på rekommendationer från proffs än tyckande ifrån bloggläsare. Sedan är det ju ofta så att bara för att du inte hört om någon som gör på ett sätt så innebär det inte att det inte existerar. Sen måste man också såklart göra sådant som passar familjen utifrån föräldrars jobb, hur långt de bor ifrån varandra osv.

Cilla

Men detta handlar inte om åsikter, det är en faktafråga. Det finns studier och forskning på ämnet, men som någon skrev – den är begränsad. Men barnpsykologer med erfarenhet är nog tämligen ense att 1 v är för långt för så små barn. Du får tycka vad du vill såklart men om det finns fakta är ditt tyckande ganska irrelevant. Eller har du personliga erfarenheter? Lät inte som det.

Elina

Mina föräldrar skilde sig när jag var liten. Jag bodde i början hos pappa varannan helg och sen varannan vecka när jag blev större. Jag tyckte själv att det var alldeles för lång tid att vara borta en vecka från mamma och bad själv om att få byta oftare/vara mer hos mamma. Har aldrig tyckt det varit särskilt jobbigt att flytta fram och tillbaka, men jobbigt att vara borta en längre tid. Nu har jag själv en dotter som är två år. Det längsta vi varit ifrån varandra är ett dygn. Hon är väldigt mammig och att vara ifrån varandra en vecka skulle vara alldeles för lång tid för oss båda. Men jag tycker att tredagarsintervaller verkar vara ett rimligt upplägg.

ErikaM

Min åsikt är att du ska lära dig när man INTE ska använda DEM utan istället DE.

Hvor er det dog trist, at I måtte skilles:-(
Nu må børnene blot ikke blive alt for forvirrede over at skifte så meget mellem mor og far….

Sara

Kan du inte göra ett vänner sökes inlägg snart igen?🙈

Ida

Ja ett till sånt inlägg hade varit superkul 👌🏼👌🏼

Anna

Hur många nätter har du sovit hemma i ditt hus under sommaren?

Hoppas Bella gör ett jättelångt och utförligt inlägg om hur många nätter hon sovit i sitt hus under sommaren. Vore ju superintressant att veta!

Bea

Kanske Bella kan passa på och utveckla i vilken utsträckning hon äter frukost, lunch o middag också hemma? (Något form av schema över dessa aktiviteter skulle vara att föredra). Sen gäckar ju det här oklippta gräset en, vilken nagelbitare: hur och varför har det blivit så långt?! Glödlampor nämner hon inte heller något om i bloggen, byter hon dom själv eller är det någon vaktmästare som fixar det? Sätter hon på diskmaskinen själv? Hur orkar hon med alla intetsägande frågor hon får på bloggen? Så många svar att se fram emot!

Elin

Det kan du faktiskt räkna till själv om du läser igenom alla inläggen under sommaren. Hon skriver ju när hon är hemma och när hon är borta. Om det nu är så viktigt och intressant.

Linp

Ironi! Hört talas om det?

Elin

Nej LINP, vad är det? Snälla förklara.

Angelica

Men vad spelar det för roll? 🙂 finns ju människor som veckopendlar till jobb och har övernattningslägenhet och sedan har ett riktigt hem där familjen bor. Vad spelar det egentligen för roll hur många nätter Bella varit i sitt hus under semestern?

ErikaM

Hur så? Tänkte DU sova där?

Emma

Hej! Vad är dina bästa bok eller podtips? Vore kul med en lista!

Bea

För ni som undrar om det här med växelvis boende:
– Från vårdguidens hemsida: ”Många låter barnen bo växelvis hos föräldrarna, till exempel varannan vecka eller med kortare intervaller om barnen är under tre-fyra år.” https://www.1177.se/Stockholm/Tema/Barn-och-foraldrar/Familjeliv-och-relationer/Forandrad-livssituation/Skilsmassa-eller-separation-i-en-barnfamilj/?ar=True

– Från studie gjord med koppling till KI och Sthlms universitet:
”Den oro som har funnits för att växelvis boende skulle göra barnen stressade verkar inte stämma… Den slutsats vi drar är att det är annat än boendeformen som spelar roll för hur barnen mår. Som att båda föräldrarna är närvarande och lyhörda för sitt barn. Och att de har styrsel på sitt eget liv, vilket kanske underlättas av att man inte är ensamstående förälder på heltid.” http://www.forskning.se/2017/01/12/vaxelvist-boende-bast-for-skilsmassobarnen/

& så får vi bara lita på att föräldrar utifrån det gör de ev. justeringar som passar dem och deras familjs bästa helt enkelt. Have faith people!

Nellie

Hej Isabella 😊 Lyssna på Magda Gads sommarprat! Tror du behöver få en nyanserad bild av Saudi! Förstår att du vill tjäna pengar och sälja dina produkter i så många länder som möjligt men kanske inte till vilket pris som helst..

Vill gärna ha en recension på boken när den är utläst om du orkar! Har funderat på att läsa den men har så många andra böcker före i kön att det inte blir av så vore kul om du berättade om den hjälpt dig eller inte?

Har btw skrivit om objektifiering av män på min blogg! Eller rättare sagt, varför män ALDRIG kan bli objektifierade på samma sätt som kvinnor. Varför vill män gärna tro att det går? Läs på http://www.zaitzova.com! 🙂

Emelie

Man blir ju lite nyfiken vem du besökte i Skåne, samma ”vän” som du var med i Frankrike? 🙂

Elin

Hon träffade sin kusin. Så kul var det.

Charlotta

Hej!
Jag har sett att du fått mycket kritik för ditt miljötänk när du flyger så mycket. Vissa menar att en flygresa per person och år max är det vad vår atmosfär klarar i koldioxidutsläpp. Samtidigt är du ju ofta tvungen att resa i ditt jobb. Ett sätt att få kritiken att minska är att se till att klimatkompensera med hjälp av att köpa utsläppsrätter. Eftersom dina bolag går så bra så borde det kunna vara ett enkelt sätt för er att tysta kritiken. Här kan du läsa mer. http://www.tricorona.se/tjanster/webshop/?gclid=CjwKEAjwzrrMBRDyzLT6lcyJ0lISJACtdzDbsgv8AGxO-m4LI4KJHDXqBZbz35QWsrNHOl-oEeOhcBoCE5Hw_wcB

Sandra

Mina vänner och mej!! Herrrgid inte du först!!

Ha det så kul med dina kompisar!! Det var länge sedan jag såg bilder på Elaine här på din blogg. Träffas ni aldrig?

Bea

Imponerande Karin, så länge du hållit dig borta från elaka frågor förtäckta i ”omtänksamhet” men så dök en upp! Du har ju blivit ombedd att sluta följa andra bloggar pga. din illvilja, tycker du ska sluta ställa frågor överlag iom. du avslöjar dig så småningom. O du ska vara lärare. Schas människa.

Elin

Alltså vem FAN säger/skriver sjas (för jag antar det var det du menade med det schas😂) till en annan människa? Skulle aldrig ens säga det till ett djur. Så jävla vidrigt.

M1

Är du anställd av Bella som hennes bloggpolis? Om inte så ”mind your own business”…. *suck*

Elin

Ja, ”M1”, det är jag. Var är din vän M2?

Hanna

Härligt medeltid släktträff med kusinen i Skåne. Hann du/ni träffa er mormor också? Ha en fin kväll!

elli

er mormor? Var väl inte bellas syskon hon träffade där nere utan hennes kusin..

Caroline

Det känns som huset snart kommer ligga ute till salu, så fort allt är färdigrenoverat.

M1

Antagligen ja….

Catarina

Jag är 45 år. Jag har två tonårsdotter. Jag önskar jag kunde ge dom all min erfarenhet och livskunskap. För att de ska slippa gå igenom svårigheter. Det kan jag inte! Låt Isabella vara. Precis som jag låter mina döttrar vara. De måste få gå igenom livet på egen hand. På sitt sätt. Ditt sätt är inte nödvändigtvis rätt sätt. Tjejer -sluta klanka ner på hur andra tjejer lever sitt liv. Tjejer – Ta ingen skit! Ta hand om er själva och varandra.

Martina

Äntligen någon vettig här inne!

J

Bella vill ha kommentarerna, därav bloggen!

ellen

Nej.. hon vill tjäna pengar, därav bloggen! 😉

Punkten

Om man provocerar med sina uttalande och sitt levnadssätt så får man leken tåla. Visst har Isabella kontrakt på att skriva blogg men kan inte tänka mig att det är livsvarigt eller ett slavkontrakt. Hon vill trots allt ha ett levande kommentatorsfält, eftersom hon tjänar på det.

Lj

Lägg ner. De som blir provocerade av Bellas liv kanske ska fundera på varför det stör dem så mycket hur en annan människa lever. Oavsett om man håller med eller inte så finns det inget vettigt i att skriva så som vissa gör här inne – ren mobbning och det är aldrig okej. Det kan vara ett ”levande” kommentarsfält ändå, om bara folk lärde sig lite hyfs. Man kan vara kritisk utan att vara elak, sorgligt om inte fler vuxna lärt sig det

Lisa

LJ
Lägg ner dina ständiga pekpinnar till dem som kommenterar. Var och en tar nämligen sitt eget ansvar för sina egna kommentarer/handlingar. Kommentarerna har dessutom blivit godkända. Så de är helt OK.

Elin

Lisa, så bara för att någon sitter och godkänner kommentarer så är allt ok att skriva? De godkänner kommentarer för att det ska bli diskussioner = mer kommentarer = mer pengar. Det betyder inte att det är okej med mobbning. Eller är det så du lär dina barn saker?

Skönt med kortare tid mellan gångerna 🙂

Marie

Tack och lov att det här varannan vecka (var tredje dag) inte fanns när jag var barn hade aldrig klarat ha två hem.Hade känt mig splittrad. Undra hur amånga barn som inte fixar det men som ändå tvingas alternera sitt boende?

Skulle du rekommendera att läsa boken? =)

Alla kommentarer…
Skriv en kommentar
E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *