#IsabellaLöwengrip
Följ
Business
augusti 11 2017 at 10:50

Fredagsfeeling

Fredag! Det är så lugnt på kontoret. Halva gänget är i Köpenhamn för en stor mässa (Flattered) och resten är på Way out west i Göteborg (LCC är en sponsor till Style By Mouche på plats). Pingis är på Fårö och jag sticker till Skåne ett dygn. Flighten går i eftermiddag. Vi har under förmiddagen pratat organisation i Löwengrip Invest (vi är nio personer nu och blir snart tre till, tjänsterna ligger ute här). Det är en rolig utmaning i att bygga en stabil struktur där vi arbetar på fort, grunden till att det ska fungera är att ha ett tajt organisationsträd med tydliga ansvarsområden.

Det måste finnas en form av hierarki om beslut ska kunna fattas snabbt. Samt att jag som ägare aldrig är en flaskhals, Simon och Emma vet att dom alltid kan ta ett beslut oavsett vad det gäller om jag inte kan nås. Jag backar dom alltid eftersom jag litar på deras förmåga. Hellre springa snabbt och göra lite fel än att tempot stannas upp. Det har alltid varit mitt arbetssätt.

Trevlig fredag på er, njut av solen.

73 Kommentarer

Leia

Men är du på riktigt? Flyga till Skåne? När det går hur mycket tåg som helst, och tar inte speciellt lång tid heller!

Zv

Tror vi alla kan vara överens om att Isabella skiter i vilken värld hennes barn och barnbarn ska växa upp i och leva i. Tråkigt, men sant.

B

Men nu vet ni att Isabella väljer att flyga ofta och ni kan inte styra över henne. Hon gör inget olagligt. Så sluta tjata om det nu.

Det går t o m snabbare att åka tåg än flyga med tanke på att det tar en tid att åka ut till Bromma och ta sig från Sturup…

Bor i Skåne och åker ofta till Sthlm i jobb – tar ALLTID tåget!

Lady T

Det finns fler flygplatser i skåne än Sturup. Ängelholm och Kristianstad. Beror ju på vart hon ska…

Sophie

Så lång tid tar det inte att ta sig till och från flygplatserna. Tåget tar längre tid.

Majas

Vilket magiskt tåg har du lyckats hitta? De gånger jag ska från Stockholm till olika platser i Skåne har flyget alltid slagit tåg med flera timmar (dörr till dörr räknat).

Mirranda

Kanske flyger hon till Kastrup köpenhamn. Tåg till Malmö tar 20 min och får var 20:e minut.

Sophie

Jag tar alltid flyget från Ängelholm. Skulle inte drömma om att ta tåget. Tar för lång tid.

Mirjam

Håller verkligen med dig. Tyvärr svarat hon ju aldrig sådana kommentarer.

Emma...

Jag skulle hellre flyga än åka tåg. Där jag bor i Småland tar det 4h med tåg från Stockholm och därifrån tar det ytterligare några timmar till Skåne medan det tar 1-2h att flyga. Så varför spendera en heldag på tåget när man kan vara framme efter 1h?

Jessi

1-2 timmar? Är väl HELT omöjligt om man räknar in transport till flygplats (tåg stanna mitt i stan så det slipper man), tiden innan flyget man ska vara vid gaten, flygningen, ibland väntan på väska och sedan transport in till staden.
Eller du pratar privatjet?

M

Jessi, har man rätt biljett eller guldkort så tar saker inte lång tid. Jag flyger kors och tvärs i Sverige och det tar mig 30 min till Arlanda med taxi, fast track genom security på 2 minuter, vid gaten 5 min innan boarding, flyget tar sällan mer än 1 timme inom Sverige, och så en taxi till mötet, max en halvtimme. Totalt absolut högst 2 1/2 timme dörr till dörr.

becka

Vet du att det finns hur mycket affärsfolk som helst som flyger 3-5 gånger i veckan?

Anna

Hur många av dem har en blogg som når lika många människor som Isabellas? Alla som flyger så mkt är dumma i huvudet, likaså ni som försvarar den typen av beteende.

Emelie

Vilken fin klänning! 🙂

HannaPanna

Välkommen till skåne! Vädret är
Lite sisådär dock. Ska du hälsa på din mormor? Snygg klänning

Vilken fin klänning! 🙂 Njut av din fredag!
Ha en fin dag! Kram från Gran Canaria!

Anton

I maj kunde vi läsa om att ni rekryterat en operativ chef från finansvärlden. Hur gick det med denne Stefan som skulle börja? Är det detta jobb som nu Simon tagit över?
Jag tror inte Stefan har blivit omnämnd alls i bloggen sedan 1 juni då han tydligen började. Är Stefan kvar och vilka arbetsuppgifter har han i så fall?

Isabella Löwengrip

Stefan är COO i LCC och Simon i Löwengrip Invest

Anton

Aha. Tack för svaret.
Trevlig helg.

Lena

Skriv mer om företaget och hur du bygger vidare. Gärna bilder om nya kontoret framöver😊
Trevlig helg Isabella! Kram

Underbar klänning! Bymalina väl? 💞

Malin

”Leia”, ”ZV” sprid er skit nån annanstans. Usch!

Zv

Skit? Verklighet kallas det!

Katarina

Miljömedvetna Isabella! Flyg typ en gång i veckan. Gör att för miljön, verkligen! 😂 Jag har inget emot att flyga, men man behöver ju inte marknadsföra sig själv som att bry sig om miljön när man i stort sett struntar i den.

Sara

Har hon sagt att hon bryr sig om miljön ? Jag skiter dock fullständigt i om hon flyger varje dag eller inte. Hemskt, jag vet!

Mirranda

Ingen kan göra allt, men alla kan gör något. Räcker inte det för dig?

S

I ett tidigare inlägg skrev du:
”Bästa receptet för framgång är just att alltid hålla tempot uppe”

Jag är nyfiken på vad framgång är för just dig? Hur mäter du resultatet på ett personligt plan? Vad avgör om du har lyckats/misslyckats med ett mål tex? Och med personligt plan så menar jag inte i privatlivet. Utan för dig som person.. för en person kan det ju vara att omsättningen (eller vinsten) har ökat, eller att vara engagerad i fler företag. Om man drar det till en person som arbetar på en lite ”vanligare” arbetsplats så kan ett mål tex vara att inom ett år få bli teamleader av något slag, eller att få ta mer ansvar över ett visst område. När ett år har gått & detta har skett så kan denne då räkna det som en framgång för sig själv, denne nådde sitt mål. Vad räknar du som framgång för dig själv? Och vad är ditt helhetsmål? Var tänker du att du vill vara när du är 45-50? Vad jobbar du med då? 🙂

M

Framgången verkar enbart räknas i yrkeslivet…..

MM

Nu tror jag att Isabella värderar väldigt många olika saker i sitt liv och inte alls bara yrkeslivet. Men även om hon eller ngn annan värderar framgångar i yrkeslivet högt, är det ett problem för dig? Kan inte människor få vara olika, eller tycker du att alla ska ha exakt samma värderingar som du?

M

MM, svarade utifrån uppgiven fakta och inte utifrån egna åsikter….såååå mycket bryr jag mig inte om andras liv..,haha.

O

Här om dagen skrev du att på sagt, på ett möte, att du inte ville ta något beslut just nu för du var trött och du ville inte ta fel beslut så det sköts upp till nästa dag.
Idag skriver du att du jobbar snabbt och att det hellre får bli lite fel än stå till….

Sophie

Men det fattar du väl att man kan resonera olika i olika situationer! Herre…

Christina

jaaa om hon inte kan nas, och simon ex far fatta ett beslut men att det blir lite fel sa ar det OK an att stanna upp proessen. MAn lar sig av misstag ocksa. Sedan nar man val fattar ett beslut sa vet man ej om den ar bra eller inte forran man tar ett. Det ar det hon menar, nar hon val tar ett beslut maste hon tro pa det…Sedan kanske det blir fel men for henne ar den ratt just denna stund. Nar hon ar trott kan hon ej fatta ngt beslut alls…Darmed avvakta eller att annan fattar beslutet. Det i sig ar ett besluit ocksa!!

MM

Är det ett skämt eller? För det första finns det inget motsägelsefullt i detta. För det andra, finns det någon lag som säger att man måste vara helt konsekvent i allt jämt?

Ha det kul i Skåne!

Lena

Karin är du inte Bellas största fan längre?

M

Skulle du vara förvånad i så fall? 😉

Sofia

Isabella, du smart om du i framtiden inte nämner dina fritidsplaner eller transportsätt. Blir alltid så livat.

Olivia

Men det är ju livet/kommentarerna som gör hela bloggen och precis så Isabella vill ha det tror jag, hon är trots allt ett bloggproffs och känner sin läsare och deras beteende mycket bra.

Mirranda

Sofia det vore smart om du i framtiden inte går in på Isabellas blogg, jag blir så irriterad då.

Emme

Välkommen till Skåne! Ska du göra för skoj här 💕

Ki

Vad olika man kan vara. Jag skulle aldrig fatta halvdana beslut bara för att det ska gå snabbt. Känns som att samhället springer lite för fort idag med alla utbrända och unga som mår psykiskt dåligt så tror det kan vara bra att bromsa lite ibland också.

Verkar härligt att ha dig som chef måste jag säga!

/Miljonista – Följ min väg mot första miljonen vid 25 år.

Malin

Trist att du inte tar tåget ner. Det är mer miljövänligt.

Christina

Flyget kommer aka anda, med eller utan henne sa vad spelar det for roll egentligen? Snalla, blir trott pa manniskor som konstant vill hitta fel…

Zv

Efterfrågan styr tillgången fattar du väl Christina! Självklart att flyget går ändå idag, men kanske inte nästa år för att folk väljer tåget istället! Tänk lite längre än näsan räcker tack!

Lie

Christina hittade sitt argument i sandlådan..

Kem

Inte om hon flyger med ett fullt (eller hög kabinfaktor) flyg. Flygbra har ett av världens miljövänligaste plan ATR som trafikerar bla Ängelholm-Bromma..

Elin

Vacker kvinna!

Kajsa

Vad som är omöjligt att förstå är att ni inte har någon som är duktig på sociala medier? Jag följer dig gärna på instagram, men dina stories är under all kritik. Där måste det väl gå att hitta någon som har mer koll på hur man gör trovärdiga och intressanta klipp? Jag följer många offentliga personer på instagram och tyvärr är dina stories alltid de mest konstgjorda och minst trovärdiga. Trist, då du har ett otroligt interessant liv och garanterat mycket att visa upp. Som jag ser det är det fantastiska med insta stories att man får ”dyka in” i någons liv och uppleva de personliga delarna. Inte att man få se ”stageade” klipp där du berättar exakt samma saker som du skriver i bloggen.

Det samma gäller bloggens översättning till engelska och tyska. Många har påpekat det här och jag förstår inte varför ni inte tar tag i det? Jag bor i Tyskland och pratar flytande tyska och jag kan bekräfta att den tyska bloggen tycks vara skriven av en högstadieelev. Inget flyt, direkt översatt från svenska till tyska. Det ser inte bra ut!

Det finns väl ingen idé med att ”springa fort” om det innebär att ert ansikte utåt (bloggen och instagram) blir slarvigt ihopslängda?

Kram!

Anna

Angående den tyska översättningen: Vid en ganska snabb läsning hittade jag tjugo grammatikaliska fel (bl.a. kasus, kommasättning) samt stavfel i inlägget ”Ausdauer”. Dessutom finns det många översättningsfel i texten (fel glosor) och språkstilen är under all kritik. Man kan inte översätta ord för ord och bibehålla den ganska enkla svenska satsbyggnaden, det låter väldigt konstigt. Som översättare ska du dessutom inte bara kunna skriva felfri tyska, du ska även lyckas med att ge bloggaren en autentisk röst. Det är svårt att kunna uppfylla de kraven om du inte har tyska (eller engelska när det gäller den engelska versionen) som ditt modersmål.
I det här fallet handlar det ju inte om en privat blogg där det till och med kan vara charmigt om det blir lite fel. Bloggen och dess engelska och tyska versioner är bolagets ansikte utåt och det ser väldigt oprofessionellt ut, tyvärr.

Kajsa

Precis! Stilen påminner om de texter jag skrev på gymnasiet (när man hade koll på grammatiken men var tvungen att slå upp vart femte ord). Det krävs någon som har levt i landet eller som pratar på en mycket hög nivå översätter för att det ska se fräscht och modernt ut. När man läser texten och automatiskt får en svengelsk eller svensktysk röst i huvudet – inte bra!

Kajsa

Mest av allt stör mig att den tyska bloggen skrivs i preteritum – en tidsform som ytterst sällan används i det tyska språket, och så gott som aldrig i sociala medier!

Anna

Jag håller med dig, Kajsa. Att allt i princip skrivs i ett ganska stelt preteritum är en av de största stilistiska missen och tyder på att det inte är en professionell översättare som sköter jobbet.
Jag hälsade på mina släktingar i Tyskland för några veckor sedan och råkade säga ”ich ging an XY vorbei” istället för ”ich bin an XY vorbeigegangen” (den svenska grammatiken har färgat av sig) varav min lilla systerdotter konstaterade att jag börjar låta som en gammal tant i en roman från femtiotalet 😉

Cilla

Min teori är att detta ska fixas när bloggen ska bli en plattform. Med nuvarande nivå känns det som dom kunde sparat sig besväret (och pengarna) att ha en tysk och engelsk version. Men antagligen skapar den trafik annars hade den väl lagts ner. Men vad det ger de engelsks och tyskspråkiga läsarna begriper jag inte.

Trevlig fredag & ha en bra resa!

M

Framgången verkar enbart räknas i yrkeslivet…..

Bb

Just i detta fall så är det just yrkeslivet hon syftar på. Det är ganska ovanligt att man utrycker sig med ord som ”framgång” när man pratar om privatlivet, det ordet är mer förknippat med karriär. Så förstår inte riktigt syftet med din kommentar.

M

Oroa dig inte så mycket över vad andra skriver, min kommentar publicerades bara på 2 ställen så du kan pusta ut… 😉

Trevlig helg Isabella 💕

Sara

Får du många ansökningar från ”fans” som bara vill få en chans o jobba/träffa dig?

Bea

Eftersom det blir allt mer kännbart med klimatförändringarna och dess effekter tycker jag att det är trist att vi har många influencers som mer och mer promotar både hög konsumption samt flygets betydelse för att man inte har tid eller tiden värderas så pass högt att man inte kompenserar att resa och/eller lever mer hållbart. Ju mer pengar och ekonomiskt oberoende folk blir desto sämre hållbarhets- och miljötänk, är min känsla. Det kollektiva ansvaret vi alla bär är viktigt, kanske inte enbart för vår generation men för våra barns och kommande generationer.

Att flyga kors och tvärs kan tyvärr inte vägas upp mot att man äter hållbart enbart utan det krävs fler strå till stacken – från alla. Men här har ju dagens influencers stor makt.

Lie

Tycker också det är tråkigt när stora influencers förespråkar en livsstil som verkligen tär på jorden.

S

Någon gång måste du ge ett svar på alla kommentarer om ditt miljötänk, Isabella. Du kommer aldrig kunna göra alla dina följare nöjda med ditt svar samtidigt, men att ge ett väl genomtänkt svar är bättre än det du gör nu – ignorerar frågorna. Det höjer/bibehåller din trovärdighet och du vinner många läsares (=kunders) förtroende genom att möta kritiken.
Och med det sagt kommer här en till kommentar: Hur tänker du kring miljöfrågorna med ditt eget resande? Flyg från Stockholm till Ö-vik, helikoptertur för nöjes skull och nu flyg från Stockholm till Skåne. Detta bara under senaste månaden. Nödvändiga flygresor är en sak (att ta sig från A till B långa sträckor) men dessa flygresor som lätt kan konkurrera med snabbtåg?

S

Hon måste ingenting :p

E

Jag håller med 😥

Majas

Det håller jag inte alls med om, hon måste inte svara bara för att ni är några få som tjatar. Att hon fortsätter flyga är väl svar nog?

Lena

Eftersom hon bara skall vara i Skåne ett dygn så går det nog fortast med flyg.

T.B

Miljötänket som ”alla” skriver om att Isabella saknar kan nog kopplas till det faktumet att hennes företag inte har fokus på miljö i form av att man är varken ISO 14001-certifierade eller har någon form av ISO 26000-certifiering (mer korrekt gällande ISO 26000 är att man inte har någon självdeklaration över sitt CSR-tänk då certifiering för detta område inte har kommit ännu). Man är heller inte ISO 9001-certifierade vilket är grunden (mer eller mindre) för att föra in ISO 14001 och sedermera ISO 26000. Så – företag som inte gör den kopplingen om att det är rätt viktigt ur många aspekter att vara certifierade på rätt sätt får man nog räkna med att de saknar fokus på viktiga områden så som miljö. Och detta speglar sig ju givetvis i förlängning på den/de som styr företaget och deras personliga övertygelse.

Hvor er det flot, at din virksomhed fortsætter med at vækste hele tiden!
Du er cool og en fantstisk rollemodel:-)

Vad fantastiskt fin den rosa klänningen var!

Alla kommentarer…
Skriv en kommentar
E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *