– I samarbete med Babyshop –

– I samarbete med Babyshop –

Imorse när jag vaknade hörde jag hur mycket det regnade utanför huset, nu är det höst! Därför passar det väldigt bra att jag idag har med mig fantastiska Babyshop här på bloggen. Jag brukar oftast handla kläder till barnen online men tidigare den här veckan var jag och kollade på kläder till barnen inför hösten i deras butik. Det blev mycket ”lager på lager” -tänk vilket denna årstid kräver, temperaturen ändras ju så mycket. Babyshop har också massa coola barnplagg som känns som ”vuxenkläder” som man har krympt. Det kan ju vara extra kul att klä barnen i vid speciella tillfällen som högtider och kalas men annars är det viktigt för mig att plaggen är sköna. Det är sällan Sally och Gillis bär jeans på förskolan (det har nog aldrig hänt) utan tights och lekvänliga plagg som går att röra sig i. Här kan ni se vad jag fick med mig hem:

Skalkläder från Mini Rodini, fleecetröja från Mini Rodini, jacka från Stella McCartney

Nu är jag på jakt efter en ny barnvagn. Odd har vår gamla Britax så jag har en dubbel-resevagn från MacLaren. Men den blir svår att köra i höst och vinter. Jag behöver en vagn för båda med rejäla däck. Vad tror ni om Baby Jogger?

– I samarbete med Babyshop –

  1. Varför inte? Min son är 5 år och jag går fortfarande ut o går med vagnen. Har alltid gjort sen sen han var bebis. Vi älskar det. Långa promenader också;7-10 km om dagen . Att få vara ute i naturen, få motion och dessutom umgås och prata samtidigt är det bästa som finns.

   1. Fast ditt barn får väl ingen motion? Min son är lika gammal som Gillis och kan gå flera km själv, och det är inget unikt för de går tillsammans mycket på förskolan

   2. Men han får ju ingen motion om han sitter i vagn? Du gör naturligtvis hur du vill men har ni provat cykel? Alltså att du går o han cyklar? Vi brukar vara ute med våra två äldre o nu mini i vagnen. De äldre har cyklat sen 3 års ålder på cykelbanor och nu sen de lärde sig utan stödhjul och slutade vingla o vara allmänna trafikfaror ca vid 5 år på grusvägar och längs landsväg. Man gör som man gör. Men min personliga åsikt e nog att barn i den åldern kan ta sig fram många o långa promenader och cykelturer. Men allt e upp till att man övar o tränar. Finns ingen unge som går från att sitta i vagn till att gå 10 km promenad. Men tom 500 m kommer ju kunna vara jobbigt om man blir skjutsad överallt.

   3. Går man en mil om dagen är det väl helt ok om ens femåring sitter i vagn en del av stäckan? Om man aldrig har problemet att ens barn i dagisåldern inte orkar gå lika långt som en själv så kanske man borde bättra på sin egen kondis lite, man ska orka gå mycket längre och snabbare än någon som är tre år och sprungit runt mer på dagis en man själv gjort på kontoret.

    Det är ju inte så att barn i barnvagn aldrig går.

  2. Sarah, jag håller med! Vår dotter har inte åkt vagn sen hon var 3 år. Hon älskar att cykla, både på gatan och i skogen på stigar. I helgen blev det 1,2 mil på hoj 😊

  3. Men snälla nån. Alla små barn älskar inte att gå och cykla flera km. Jag har en kille som är lika gammal som Gillis och det senaste halvåret har han förvisso orkat gå längre sträckor men det går ju i snigelfart. Om jag har en tid att passa på BVC, ska med en buss eller lämna på förskolan fungerar det inte att han ska gå själv. Min kille har nyligen börjat intressera sig för sin balanscykel och den åker han gärna på varje dag, men inga längre sträckor. Han blir trött efter ca 20 min.

   Jag förstår inte varför det på något vis skulle vara ett problem att Bellas, eller mitt barn för den delen, åker vagn då och då när de inte orkar gå eller inte får gå p.g.a tidspress?

   Bella, ett alternativ om du inte vill köpa en syskonbarn nu när du ändå har så stora barn är kanske att köpa en ståbräda där den ena kan stå medan den andra vilar benen. Vi har en med en cykelsadel på så man kan varva att stå eller sitta. Men det är Bugaboos egna så liknande variant kanske inte finns till andra vagnar.

  4. Fast ingen av Bellas barn är ju ens i närheten av skolåldern. Frågan är väll snarare vad det är med svenska föräldrar att hålla på att dömma varandra…

  5. Skulle precis skriva samma sak…barnen e väl 4 och 2 typ? Min dotter åkte inte vagn mycket längre efter att hon kunde gå riktigt. Hade ingen vagn efter att hon var 2 o skulle definitivt inte köpa en dubbelvagn nu då hon e 3,5 och min lilla 8 månader. Hon går/springer. Den lilla åker vagn. Barnen behöver väl motion, inte bara sitta i en vagn…?

 1. Har haft den vagnen i snart två år. Den är suverän! Lätt att fälla upp och ihop, barnen sover bra i den och sitter bra (när de är stora nog att kunna luta sig framåt lite då ryggstöden lutar lite bakåt). Har inte kört den i djup snö, men i snömodd och det fungerar bra. Till er som kritiserar vagnanvändning så kan jag säga att det finns praktiska orsaker. Mina barn sov inte em inne, bara ute i vagn och min tvåa är rymningsbenägen så i trafikerade områden är det en säkerhetsanordning.
  Köp till ett regnskydd, det är utmärkt!
  Lycka till med allt Isabella!

 2. Vi har babyjogger city mini GT (enkelvagn) den är toppen, men hjulen är snäppet för små för att klara av lite lösare sand eller snö/modd. Vi bor vid havet och har sandstrand, funkar bara om sanden är packad, annars tippar vagnen nästan. Nästa strl är modellen Elite, större däck, men vet inte om den finns i dubbelvagn. Men själva vagnen är vi supernöjda med!

 3. Precis skaffat en city mini GT – Love it!! Lätt att fälla ihop, bra i stan och på grusväg. Inte så snygg kanske, men grym att köra! Lycka till!

  1. Vad vill du säga med din kommentar? På riktigt, vad betyder den? Jag är säkerligen lite äldre än du men det du skriver är helt obegripligt om det är meningen att det ska vara på svenska.

   1. Vad är det du inte förstår med kommentaren? Språket? Du försöker klanka ner på min svenska som det faktiskt inte är något fel på… skum. Jag är 27, så nu vet du det också.

 4. Har en Baby jogger city premier (enkelvagn), älskar den! Har inte provat den i snö än men iom hjulens storlek ser det lovande ut!

 5. Fick hem den idag! Baby jogger GT Har ju punkteringsfria däck så den borde funka i vinter. Har än så länge bara kört den inne idag men den är super skön! PS. Du skrev Odds namn i detta inlägg.

 6. Jag har bumbleride indie twin. Helt fantastisk!
  Gott om plats, stora lufthjul, blir liten i bilen och är ändå smal nog att klara stockholmsmåttet 👍

  Har babyjogger city elite som singelvagn

 7. Skulle nog ändå köra Britaxvagnen i mellan. Den får liksom följa med till föris varje byte. Onödigt att lägga pengar på vagn när det är gemensamma barn och såååå länge till behöve de inte ha vagn. Bättre att köra en sitty med stå bräda när de slutat sova i vagnen. Efter 3-4 år behöver inte barn vagn längre. 🙂

  1. Bra tänkt! Borde funka bra. Dessutom bra ur miljösynpunkt. Att återanvända istället för att konsumera nytt. 🙂

 8. Baby jogger double city mini GT! Har haft 40 vagnar, den är bäst! Bytte ut donkeyn mot den när barnen blev runt 1 och ångrar mig inte alls! Den är så smidig, trevlig och helt okej snygg. Du kommer aldrig ångra dig!

 9. Ganska så många faktiskt, mindre pengar än vad det kostar att röka en månad, eller snusa. För de som inte vill lägga dem pengarna på en jacka (typ som jag) så får man väll se det som inspiration och sedan finna en i egen prisklass?

 10. Vilka jobbiga kommentarer om att ha barn i vagn! Vad är det med folk här inne? Självklart KAN Isabellas barn gå själva MEN ibland blir barn trötta och behöver sitta en stund, är man ute en hel dag och barnen fortfarande sover middag så behöver man vagnen, går man där det är farlig/tung trafik är det mycket säkrare att ha barnen i vagnen än att ha dom gåendes, små barn är impulsiva. Perfekt att ha barnen i vagnen om man själv vill gå en riktig långpromenad, då kan barnen gå en bit själva och när dom blir trötta kan dom hoppa i vagnen och mamma kan fortsätta promenera. Förståt?

  1. Eller hur, det beror på livssituation och vad man har för vanor. Men är ju såklart roligare att ge sig själv en rejäl klapp på axeln och en liten känga till andra föräldrar.

  2. Jag kommenterade högre upp. Jag menade inte att dömma någon. Men man måste kunna få ifrågasätta. Jag har själv tre barn i ålder 1-8 och jag jobbar med barn. Jag vet att precis som oss vuxna så är de olika. Min äldsta dotter lärde sig cykla samtidigt som sin två år yngre bror, han var tidig o hon ”sen”. Skulle hon fått välja skulle hon nog hellre ha suttit i vagn lääänge till skillnad från grabben. Jag säger inte heller att Bellas barn eller Lenas uppe i kommentaren ”borde” gå 10 km. Jag förstår också att är det ett måste att tex gå långt i morgonrusning eller på resande fot o man vet att man måste gå i många timmar en dag använda vagn. Men så tolkade jag inte Lenas kommentar. Det lät som om hon menade att det e skönt med motion o att få prata med barnet som sitter i vagn. O då tänkte jag att det kanske vore lägligt med cykel för barnet? Det är skillnad på att vara elak och vilja ont och att ifrågasätta och berätta att ”såhär gör vi, kanske det skulle vara en ide för er?” Det betyder ju inte att nu Lenas barn inte får/kan fortsätta sitta i vagn om de vill. Och ber om ursäkt till ”Lena” som nu fick agera exempel här.. överlag borde vi väl alla bli bättre på att lära oss att alla kommentarer inte behöver vara positiva men de ska inte vara elaka påhopp för det.

   1. Fast det verkar ju som att Bella tar bilen till alla platser hon ska besöka? Hon har ju verkligen inte framgjort sig själv som någon ”joggare” i bloggen, det mesta handlar ju om att hinna till jobbet!
    Då kan det vara praktiskt för HENNES del att kutköra barnen i vagn till föris från bilen, elr alt från bilen till föris, TJOPP! Så är hon av med dom och kan rusa till jobbet för att visualisera sina mål!

   2. Tyckte inte det var något fel på din kommentar, en en del andras är inte särskilt trevliga och verkar mest ute efter att hitta sätt att pika.

 11. Nu vet jag inte vad Odd jobbar med men hur gör ni med inköp av kläder till barnen. Köper kan också dyrare plagg?

 12. Köp en city mini gt singel. Våra barn åker båda i den när stora tjejen blir trött. Fäller ryggen och lillasyster hoppar bak och stora syster sitter framför. Funkar klockrent så slipper man bred vagn. Dubbelvagnen gick inte in i vårat förråd utan att fälla ihop då dörren va för smal

 13. Den absolut bästa syskonvagen jag har haft är Mountain Buggy duo. Stora hjul och gott med utrymme för barnen. Perfekt också om dom båda vill sova em stund ute. Mina barn har åkt vagn länge, korta ben behöver lite vila emellanåt. 🙂

  Lycka till i ditt val!

 14. Hej, det kanske redan är någon annan som har kommenterat om däcken på vagnen men jag tycker inte att de funkar vid mycket snö och slask ..

 15. Vad ska du ha vagnen till? Vi har en elcykel och har köpt en cykelvagn till som även går att göra om till vagn! Perfekt för oss till förskolan!

 16. Baby Jogger är perfekt! Ersatte Donkey med den och det är en superbra vagn! Enkel att fälla ihop och smidig att köra. Inte lika ljuvligt rull som Donkey, men tillräckligt. Har inget annat än donkeyn att jämföra med men är supernöjda med joggern. Blir dock lite trång när de börjar närma sig 104-110cl. Glöm inte att köpa till ”stången” som de kan hänga på. Köp!

 17. Tipsar om Thule Urban Glide 2, super bra! Bästa vagnen vi har haft – gjord för en aktiv livsstil, går att springa med osv. Ett hett tips!

 18. Varit och är i samma situation, denna barnvagnar djungel. Mitt bästa köp var en kombinerad gå/cykelvagn. Perfekt för dagis lämning med eller utan cykel och underbar att åka på utflykter eller att handla med, den rymmer huuur mkt som helst. Både picknick mat och handling, vår dotter älskar att åka cykelvagn, positivt med motion för mig och bra för miljön (gör det verkligen inte alltid men skönt att ta den möjligheten) vi har en Hurley Honey Bee.

 19. Mysigt med vab! Bella – kan du inte skriva lite mer om ert upplägg med barnen efter skilsmässan? Hur ska ni göra med jul, födelsedagar, ses ni någon gång tillsammans och gör något med barnen? Jag har precis separerat och det är många frågor som snurrar i huvudet. Du är en stor inspirationskälla och ni verkar ha löst det bra för både er vuxna och barnen. Hoppas ni får en mysig helg!

 20. ÄLSKAR vår mini city GT double!!
  Har haft den till mina sen minstingen föddes (pojke nov -13 och flicka maj-15)
  Dom har gott om plats och den går att köra i alla väderlag året om (bor i Sthlm, Täby)
  Rekommenderar starkt!

 21. Meh! Blir verkligen förvånad att ingen rekommenderar UPPABABY VISTA!!
  Bästa syskonvagnen som finns på marknaden. Funkar utmärkt som singelvagn, funkar med ståbräda också. Please Bella, ta ett kik på den i alla fall innan du bestämmer dig.

 22. Jag vill bara skriva om att fleece är en riktig miljöbov. Det är mycket bättre med ull. När du tvättar ett fleeceplagg så lossnar en massa plastpartiklar och förorenar vår jord.

  Man kanske inte tänker på att fleece är gjord av plast. Inte så mysigt!

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/klader-av-fleece-fororenar-haven

  Vagndiskussion
  Vår E är tre år och han har balanscykel när vi är ute och går, men när vi är i en storstad så åker han vagn mycket mera. Ska vi gå långt tar vi med vagnen. Efter 20-30 minuter vill han vila en stund. Barn är olika och det viktigaste är kanske inte hur de färdas utan att de växer upp med trygghet och kärlek. <3 Ha en fin söndagsmorgon!

  1. Jess, jag tänkte skriva om samma sak. Bella säger att fleece är det bästa som finns. Mitt lilla barnbarn som är drygt två år, har aldrig haft kläder i fleece utan ull. Hennes föräldrar är mycket miljömedvetna och plastbantar i sitt hem. Fleece är ett miljöproblem.

 23. Vill också stämma in med alla som lovordar kombinerad cyckel/joggingvagn! Enda nackdelen enligt mig är att enda modellen som går att fälla ryggen på är så nedrans smal. Så har man barn som fortfarande sover långa stunder i vagn är det inte optimalt. Jag har bytt och haft fler vagnar än folk anser hälsosamt, hehe, men cyckelvagnen är verkligen mitt bästa köp! Rullar superlätt, stora hjul som tar sig fram överallt plus att det är superroligt att cykla med barnen! Lycka till med jakten ☺️

 24. Hejhej, jag skulle hellre tipsa om en vagn med ståbräda. Då får den yngre vara i vagnen och den stora gå och sen stå på brädan när det blir jobbigt. Och som flera andra sagt så är ju cykel/gå bland det bästa. Men för längre sträckor så ståbräda absolut. En dubbelvagn nu känns mer som bortkastade pengar då den äldre snart lär sluta med vagn 🙂 mvh barnskötare

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..