Status med bilarna

Idag har jag varit och hämtat en ny bil till min assistent, en liten A3. Det håller på att ske en liten förändring med alla bilar just nu, såg att jag fick en fråga om det nämligen så kan förklara. Jag har ju en Porsche Panamera (står privat) samt en Audi Q7 (på Löwengrip Invest). Tanken var att min exman skulle ha den då han jobbade i mitt bolag. Men nu är han inte kvar och plötsligt står jag med två bilar på uppfarten. En Panamera och en Q7. Så det jag har gjort nu är att byta ut Q7 till en annan bolagsbil till min assistent, det blev en A3 som är en mindre bil. Min Panamera kommer också att säljas, jag älskar ju modellen men jag har beställt den nya Porsche Panamera Hybrid så all min vardagskörning kommer att bli på el. Herregud som jag längtar efter den, den borde vara klar från fabriken inom några veckor.

Skjorta By Malene Birger, jeans & Other Stories (adlinks)

Skor Flattered x By Malina (adlink)

Nu ska jag hämta barnen!

 1. Snälla Isabella 😯 ta det lugnt.
  Snälla du. Du har ögonbildeln för ögonen nu. Varva ner snälla du innan du brakar in i väggen. Kram

  1. Snälla Bath. Ta det lugnt.
   Snälla du. Du vet inget om vad som pågår i Isabellas huvud eller hur hon mår, och vad hon trivs bäst med i livet/hur leva sitt liv. Varva ner och sluta oroa dig innan du brakar in i väggen. Kram

   1. Nej det är helt sant! Det vet jag inte 🙂 Däremot är det inget som varken oroar mig eller får mig att vilja kommentera och lägga värderinga i hur Isabella lever sitt liv och hur hennes vardag ser ut 🙂 None of my business! det är hennes liv och hennes beslut, och jag hoppas innerligt att hon och alla här inne är glada och trivs med sina liv och sin vardag 🙂 Det verkar som hon gör det och det är ju toppen! Det gör jag med! läser Isabellas blogg för att jag tycker om den och den ger mig något, andra synvinklar och perspektiv på saker (reflekterar också över att jag och Isabella är olika på några plan, och det är väl fantastiskt att människor är olika och annorlunda från andra, men det ger mig inte alls rätt att kommentera negativt om någon annans liv eller ha synpunkter, speciellt när man faktiskt inte känner någon. Viktigt att komma ihåg). Tycker att det är ett hetskt och läskigt klimat här inne, många är snabba att hoppa på/kommentera/värdera och skriva negativt, jag förstår inte riktigt varför människor gör det… skulle aldrig falla mig in. Bränn upp pekpinnarna och stötta varandra istället, försök vara sakliga och skippa påhopp och negativiteten. 🙂

 2. Hmhm. Hur ekonomiskt är detta? Köpa 2 sprillans nya bilar, ha de ett halvt år och sälja. Hur mycket sjunker värdet så fort den lämnar säljarens garage. Måste bara bli en rejäl förlust. Du har ju råd men inte så exemplariskt ur ekonomisk synpunkt.

  1. Måste vara kämpigt att sitta och gnälla på alla som köper nya bilar att det inte är en bra investering ur ekonomisk synpunkt. Kan man köpa den bil man vill ha, och som du säger, har råd, tror jag att man fått ut det man vill ha. Det är väldigt mycket du köper nytt som inte är en bra ekonomisk investering. Jag är helt säker på att hon är medveten om att en ny bil inte är det bästa ur ”ekonomisk synpynkt” men ur en ekonomisk synpunkt har hon mer än råd att köpa en ny bil. Och det är inte som att de bilar hon har inte har något bytesvärde i köpet av nästa. Min mamma köpte en ny bil för första gången i sitt liv, knappt medelinkomstintagare, för att hon så gärna ville äga en ny bil och var fullt beredd att betala för det. Som alla andra människor som köper en ny bil visste hon att hon betalade för fördelarna och lyxen med att ha en ny bil och inte gjorde nån slags ekonomisk investering. Du kan få hennes nummer om det är viktigt för dig att berätta för folk att du inte tycker att det är ekonomiskt försvarbart att köpa ny bil. Eller nej vänta det är bara problem för folk när Isabella Löwengrip köper nåt, glömde 😂

   1. Camilla: Skulle tro att personen påpekar det icke-ekonomiska med köpen eftersom att Bella är en självutnämnd ”economista”. Antar att din mamma inte är en känd person som tjänar pengar på att vara en ”economista” och ge ekonomiska råd?

    Och ja, Bella har råd att leva det liv hon lever men hon är verkligen ingen ”economista” och hade hon dragit ner på sina utgifter under några års tid och istället investerat de pengar hon nu bränner, så hade hon kunnat vara ekonomiskt oberoende inom några år. Men alla prioriterar vi olika.

   2. Nadia du verkar ju ha totalt missuppfattat vad economista betyder, det innebär nämligen att man inte ska leva över sina tillgångar. Har man alltså mycket klirr i kassan så kan man leva flott.

  2. Kanske viktigast av allt, har det någonsin slagit dig att miljö är viktigare än pengar? Hon köper nämligen inte ny bil ur en ekonomisk synpunkt utan en annan eko-synpunkt..

   1. Elissa, DU ska nog läsa på lite! Det är batterierna till elbilarna som är boven. Det man även sätt är att om batterierna tillverkas i Sverige minskas utsläppen kraftigt. En annan grej är att rapporten endast tar hänsyn till koldioxidutsläpp. Inte helt tillförlitligt alltså att säga att elbilen är ”värre”.

 3. Är det fortfarande Simon som är din assistent, eller har du anställt någon ny till den tjänsten nu när Simon befordrades? 🙂 Så härligt att läsa om ditt bilintresse!

 4. Du som är så investeringstokig, jag undrar hur tänker du kring bilar? Att köpa en ny bil direkt från fabriken är väl den sämsta ”investering” man kan göra? Värdet sjunker ju direkt när den rullar ut. För varenda meter den rullar, ju mindre är den värd.

  1. Tips till bilköpare!
   Bästa bilaffären (lönsammast):
   1. Ingen bil
   2. En beg. bil som gått ca 16.000 mil Få problem, storservice ofta utförd, många mil kvar innan fler stora reparationer.
   3. En ny bil där du har vagnskadegaranti m.m och ofta serviceavtal + försäkring om du väljer att leasa. Plus att du får utrusta bilen själv!
   4. En föredetta tjänstebil, ca 3 gammal som gått mer 3000- mil. Många garantier är slut, storservice väntar och du har inte fått utrusta bilen själv.

  2. Må så vara, att den tappar i värde direkt den rullar från fabriken, men fördelen med en ny bil är att den har nybilsgaranti.
   När vi utökade familjen räckte inte min Opel Meriva till både barnvagn och hundbur. Eftersom bilen dessutom var 14 år gammal och började gå sönder mer och mer började vi kolla på ny bil. Att köpa just en NY bil var väl egentligen inget vi tänkt oss men när vi var runt på bilhandlarna fastnade vi tillslut för en Toyota Verso, en 7-sitsig bil med plats för både barnvagn och hundbur. Sprillans ny för 190 000, bättre pris än om vi köpt en begagnad Volvo V70 som vi först nästan bestämt oss för. Och med ny bil kommer alla garantier. Vi kände att det var en helt fantastisk affär. Visst tappar den snabbare i värde ju nyare den är, men när vi kollar på blocket så står begagnade sådana i samma årsmodell som vår (-15) inte så mycket lägre i pris än vad vi gav.

  1. Odd kanske har bett om att inte bli omnämnd med namn i Isabellas blogg? För honom innebär det ju att hans namn kommer upp på tex google i samband med hennes blogg om man söker. Kanske inte är så kul när man gått isär och inte lever ihop längre? Bara en tanke.

   1. Vet du vad E, jag tänkte precis som kommentaren ovanför, att det känns löjligt att inte kunna kalla honom för Odd. Men efter din kommentar tänkte jag ett varv till och tycker det är helt rimligt, tack!

  2. Vad spelar det för roll om hon skriver ”Odd” eller ”min exman” när vi, som du själv säger, redan vet vem det är som åsyftas? Då kvittar det väl? Brukar du försöka detaljstyra vad andra gör för ordval?

  3. Anni Han vill ju antagligen inte att hon skriver hans namn i bloggen.
   Varför ska du bestämma hur hon ska skriva???

  4. Om hon väljer att skriva ex man eller väljer att köpa ny bil, låt henne göra det. Vi är alla unika individer med rätt till egna val och handlingar. Om du blir provocerad av andra människors välfärd eller tom personens sätt att skriva så läs inte. Och ännu mer relevant. Ta några minuter för dig själv och fundera på vad det är inom dig som gör att du blir så påverkad av något som egentligen inte rör dig. Testa mindfulness eller meditation och hitta din egen väg och ditt eget syfte och förstå att du inte behöver jämföra dig. ❤️

 5. Underbart att du har ett miljötänk när det kommer till dina bilar 😊 Snart kanske en ren elbil kan locka 👌

  1. Eh.. visst är det bra med elbil om man har råd med inköpet, men har man miljötänk när det gäller bil så köper man inte nya stup i kvarten. Och framför allt så kör man så lite man kan. Nu vet jag att Isabella inte har så mycket miljötänk, men då behöver man ju heller inte hylla henne för det.

   1. Du menar att när hon väl gör något bra för miljön så är det ändå skit för att Isabella gör det? En god sak för miljön är en god sak för miljön. Vore ju sjukt trist att sätta sig och gnälla på när människor uppmuntrar den av tänkande. Jag hoppas aldrig folk slutar uppmuntra miljötänk. Men uppmuntra är inte riktigt din kopp te förstås 🙂

  2. Miljötänk när det gäller det, men annars så bryr hon sig inte nämnvärt så som hon flyger runt i världen. Hoppas verkligen att hon klimatkompenserar rejält!

   1. Ja hon äter ju inte kött och har köpt en elbil. Hon låter fabriker i Sverige tillverka hennes produkter och hon kanske skänker pengar till något miljövänligt projekt, vad vet vi?! Är det bara hennes flygresor ni stör er på?

  3. Miljötänk? Elbilar må vara positiva lokalt med mindre utsläpp men ser man till helheten är det förskräckligt… Framställningen av batterierna är sjukt smutsig och forskning har visat att helheten inte blir mer miljövänlig än en bensindriven bil. Tyvärr..

   1. Att elbilar är sämre för miljön är en felaktig slutsats som spridits i media. Forskningen jag misstänker att du/många syftar till är en rapport sammanställd av IVL Svenska Miljöinstitutet. När ”resultat” från rapporten spreds i media tappades viktiga några poänger (naturligtvis påhejat av fossilbilsförare). För den som är intresserad av en relativt kort men informativ nyansering av debatten kring elbilars miljöpåverkan kan jag rekommendera intresseorganisationen Power Circles kommentar på ovan nämnda rapport.

 6. Du glömmer inte att assistenten ska förmånsbeskattas för bilen, såvida den inte enbart används i tjänsten och körjournal finns 😉

  1. S Isabella har haft egna företag…hur länge…? Tror du inte att hon har koll? Och antagligen folk omkring sig som är specialister.
   Ett snällt råd? Ja, men skulle du säga så till någon annan företagsledare?
   Det är så många här som behandlar henne som en lite tonåring som inte har en aning om vad hon gör.
   Hon och hennes företag går ju jättebra eller hur?

  1. Tar nog ett tag innan elbilskörandet ens går jämt ut för själva produktionen av 4 nya bilar (Porsche x 2 + Audi x 2).

   1. Precis Elin. Man måste ta hänsyn till hela livscykeln, att köpa nya bilar så ofta som Bella gjort är JÄTTEdåligt för miljön, elbil eller ej. Inte enbart utsläpp som avgör om något är miljövänligt. Att köpa nytt hela hela tiden kan inte vara miljövänligt, det är inte hållbart oavsett om man sedan kör på el. Tänk om alla skulle göra som Bella? Tror ni att resurserna kommer räcka till? Bara för att man KAN köpa nya bilar, resa och flyga, köpa nya kläder varje dag etc betyder inte att det är rätt eller det man BÖR göra. Det kallas att ta ansvar för omvärlden, för andra än sih själv, för sina barn, barnbarn och andras barn och barnbarn. Nej, den här bloggen uppvisar en sjuklig konsumtion (många andra också, men Bella är i topp skulle jag säga).

 7. Kul att du blir lite öppnare igen, både angående mat-outsourcingen (hade jag också gjort om jag haft råd!) och om bilarna. Många har påpekat att din blogg blivit väldigt opersonlig det senaste året, vilket jag tycker gjort den mindre levande och intressant. Hoppas att du vill fortsätta dela med dig på detta ärliga sätt om hur du lever ditt liv! 🙂

  1. Men VEM är det som lagar maten ? Är det en Au Pair ?
   Det verkar som att Isabella vill att vi ska tro att hon har en
   Kock som jobbar hemma hos henne och det tror jag väl inte………Hon kanske har anställt en hushållerska som tar hant om både städning, tvätt och matlagning

  2. Skulle hon sluta flyga och köra bil och köpa nytt så hade du ändå haft något annat att klaga på. förstår inte varför man läser en blogg där man tycker att allt personen gör är fel. Bättre att inte läsa då

   1. Jo jag kan läsa och efter att ha läst så ställer jag mig frågan hur Bella nu klarar sig utan egen bil eftersom de två hon hade tidigare inte längre är tillgängliga. Att hon väntar på en ny bil löser väl inte dagens transportbehov?

 8. Läser din blogg varje dag och vilken fantastisk förebild du är! Är så imponerad över ditt jobb och hur du är som mamma! Ta den hjälp du kan för att få mer tid för det som är viktigt för dig är ett helt underbart val om du frågar mig! Skickar en kram och önskar dig lycka till med kommande äventyr!

 9. Alla kan se på Ratsit att bilarna står på Odd…
  Alla kan också se att ännu har skilsmässan inte gått igenom.

  1. Hon har förklarat förr varför bilen stod på Odd. Det är inte hans. Och skilsmässan kan inte gå igenom snabbare, man har 6 månaders betänketid.

  2. Då kan jag berätta för dig att så inte är fallet, Porschen står enligt transportstyrelsen på Bella & är kreditköpt, Q7an står på företaget & är leasad.

 10. Åh, kul med ny bil! Och vilka fina skor du har 🙂
  Jag personligen tycker bara att din blogg blir bättre och bättre. Även Instagram. Det är ett händelserikt och roligt liv du verkar leva ! 🙂
  Kram <3

 11. Härligt med lite nytt även på bil fronten. Jag letar också efter ny, vill uppdatera lite. Har en BMW nu men alltid vart sugen på en större modell än den vi har. Hmm eller ska man byta till någon annan kanske?

  Så himla svårt 😂 Vilket lyxproblem!

 12. Hej! Det är mycket med din ekonomiska sitation som verkar förändras, sälja bilar, köpa ut odd , resor osv. Har du koll på alla utgifter själv privat eller har du hjälp av någon rådgivare/ekonomiansvarig som kan bistå i vardagen med att få ihop vardagsbudget tex? 🙂

 13. Frågan är hur miljövänligt det är att byta till en miljövänlig(are) bil. Den nya bilen ska tillverkas, det är en belastning för miljön hur man än vänder och vrider på det. Den ”gamla”, mindre miljövänliga bilen säljs och någon annan kör den, den lär ju inte försvinna från jordens yta. Detta innebär sammanlagt att den ”gamla” bilen fortsätter att rulla och skita ner, om än med en ny ägare, PLUS att en ny och miljövänligare bil måste framställas. det är inte helt miljövänligt med el/batteridrivna bilar heller, varken i tillverkning, underhåll, drift eller avveckling. Tanken är god, men håller det hela vägen? Går i samma funderingar och funderar på en Toyota Hybrid istället för den Touran jag har nu, så mina funderingar är seriösa. hur tänker du kring detta, Isabella?

  1. Men gnäll då. Vad vill du ha av henne för att bli nöjd? Du och alla andra som nu gnisslar även när hon faktiskt skaffar en bil som är miljövänligare? Hon tar alltså ett steg åt det håll de flesta gnällapor här inne vill få henne till – att ”ta mer ansvar och inspirera andra att göra detsamma!!!!”, hon är ju en så stor förebild för unga! Och så får hon skit för det också? Skit om hon inte skaffar ny bil och skit om hin gör det… Det finns seriöst inget som gör folk det minsta tillfreds när de väl bestämt sig för att ogilla någon eller något. Inte konstigt om folk ger upp och gör lite som de vill ändå till slut, om det är detta man ska mötas av hela tiden… hopplöst!

 14. Varför låter du assistenten ta ena bilen? Bara för ety par veckor sem uttryckte du på Insta hur skönt det är att ha två bilar hemma ”after the divorce” Snabba puckar i åsiktsvändningar. Men fick för mig att du skulle köpa en Targa?

  1. Hanna du är pinsam nu. Ni var ju ett gäng, eller kanske bara några stycken som tyckte att hon skröt om att hon hade 2 bilar. Nu var det ju inte så, utan mer ”hur tokigt det kan bli” eftersom precis som hon skrev, så var det meningen att O skulle ha den ena…

 15. Trodde inte du retucherade dina bilder… syns tydligt att du förbättrar din hy plus att du tar bort vecket du har på hakan på dina instastorys 😠

 16. Försök att hitta dig som person, inte mamma, karriärskvinna mm. Vem är DU utan allt runtomkring? Ser att du fladdrar runt i en yta som inte har något djup. Det är som gjort för en kraschlandning. Vi vet att du är högpresterande, effektiv, mamma mm. Men vem är Isabella?

 17. Alltid kul med ny bil. Jag byter innan jag kört 10000 mil. Är beroende av bil och vill alltid ha en bra bil som startar! Ha en fin dag!

 18. Jag funderade också över bilarna när jag såg en bild från audin häromdagen. Även om jag kan tycka det är lite hetsigt och ”slösigt” att skaffa nya bilar till höger och vänster känns det här ändå klokt, byta ner till en mindre smidigare bil som används i företaget (och då kanske inte behöver vara lika stor för att barn och annat ska få plats) och köra elbil själv iom att du mest kör i stan och inte så långa sträckor. Att köpa nytt är sällan bra ur miljöhänsyn men att byta ner till något mindre påfrestande som passar ens behov bättre ska man inte klaga på!

 19. Ni som stör er på att Isabella flyger. Kan Ni meddela mig här vilka företag som INTE låter folk flyga inom jobbet? Kan jag åka buss och tåg eller har de också anställda som de måste flyga runt jorden? Kan vi inte bara låta folk flyga? Det kommer aldrig bli så att vi flyger mindre, snarare att vi kommer röra oss ännu mer runt jorden (om det inte blir ett 3:e världskrig då). Kan vi koncentrera oss på att forskningen ska gå framåt och att de får pengar och resurser så de kan komma fram till ett miljövänligare sätt att resa på.

 20. Jag säger bara – om avgasröret suttit i fram på bilar, hade nog eldrift inte ifrågasatts överhuvudtaget. Vem vill andas in sina egna avgaser frivilligt?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..