Modiga barn

Jag hämtade barnen vid fyra idag och då gick vi till lekparken, det blev 24 grader ute och alldeles underbart. Vi gungade, lekte affär och fick span på ett rådjur. Väldigt spännande.

Gillis har sett dom större barnen klättra upp på taket av ett litet lekhus några gånger och velat göra detsamma men inte vågat. Han har grubblat länge över det. Idag tog vi tag i utmaningen och jag lärde honom hur man kunde klättra upp. ”Mamma fångar du mig om jag ramlar?”. ”Såklart, jag är ju din spiderman-mamma. Jag skulle aldrig missa”. Sedan ville Spiderman-mamman också upp på taket. Hans glädje över att han grejade det var oslagbart att se. Han satt en stund och njöt över sitt eget mod.

När vi kom hem så väntade lax med dill och persiljesås samt potatismos till barnen (allt från grunden) och jag hade önskat mig en sallad på melon (två olika), fetaost, avodaco, tomater, rödlök och en massa frön. Så mumsigt. Det syns inte på bilden men barnen får alltid grönsaksstavar också men som slinker ner snabbt. Jag läste kommentarerna om mat-hjälpen och jag var nervös när jag kikade igenom, beredd på hård kritik ”Dålig mamma etc” men de flesta var positiva. Puh.

Jag förstår att barnen får en annorlunda vardag hos mig men jag tror att det viktigaste kring uppfostran inte är vem som serverar maten på bordet. Det är inte det som formar deras personer. Jag vill ge barnen en stark självkänsla och vara snälla medmänniskor. Varje dag ser jag hur Sally och Gillis kämpar med något, det kan vara alltifrån att ta på sig skorna själv, skrapa rent tallriken i soptunnan eller som idag med Gillis – Drömmen om att klättra upp på taket av lekhuset. Jag finns alltid där och stöttar så att vi tillsammans kan lösa utmaningen. Jag vill att de alltid ska känna att jag finns bredvid om något blir svårt men att de känner i magen att jag tror på deras förmåga att klara av det själva. Jag nöter det varje dag och det är roligt när jag ser resultat. Det växer ett litet mod i Gillis och Sallys små kroppar och det modet kommer dom ha nytta av livet ut.

Det taket Gillis lyckades att klättra upp på idag kommer att bytas ut till modet av att stå och prata inför folk, fråga chans på en tjej/kille när han blir kär, modet kommer att hjälpa honom säga nej till grupptryck. Listan kan göras lång. Allt handlar om att han ska lita på sig själv och veta om hans eget värde. Det vill jag ge honom och hans syster.

 

 

  1. Väldigt enkelt förklarat ”mamma tycker inte om att laga mat”. Man måste nämligen inte som mamma tycka om eller göra allt. Mina barn har överlevt sin uppväxt med en mamma som hatar att laga mat och en pappa som älskar det…de behöver ingen terapi för det ändå 😉

   1. Nej jag tänkte mer på om det kommer främmande personer och står och lagar mat i ens kök.

    Jag skulle gärna få min mat lagad varje dag.

 1. Ja men hur klokt somhelst med att ta hjälp med matlagning! Om man har möjlighet är det väl det smartaste att göra, lägga energi på det man vill och tror ger bäst ”win”. Och du, jäklar vilken god mat som langats fram på ditt bord senaste tiden, blir galet inspirerad!

   1. Hon kommenterar ju bara för att få besökare till sin blogg, så självklart måste hon göra sitt mål känt för Isabellas läsare.

  1. Undrar också det, eller är hen timanställd till middag eller hur fungerar det?Jag hade en vän som visserligen bodde i ett slott när han var liten de hade kockar dygnet runt. Är ju rätt ovanligt i Sverige säkert därför alla är så emot det. Tycker det är helt rätt prioriterat om man har ekonomi och möjlighet. tror dock det är oerhört viktigt för barnen verklighetsuppfattning att de har odd med annars finns det nog stora risker till två små spydiga och dryga barn som ser ne Råå andra när D ekonomer i skolåldern och ba va har ni inte kock hemma? Hahah

   1. Men det är ju Isabellas barns verklighet. Är den overklig bara för att deras mamma inte lagar mat och sköter hemmet?

 2. Så jäkla bra skrivet Isabella! Jag hoppas jag kan ge min barn exakt det du beskriver, känslan att av ödmjuk men samtidigt bestiga allt som kommer i deras väg. Spännande med mathjälpen btw 😍

 3. Alltså jag blir så rörd av detta inlägg. Det är så fantastiskt fint att läsa om en förälders kärlek till sina barn och en dag hoppas jag att jag får bli mamma 😊

 4. Fantastisk beskrivning på kärleken till sina barn! Mitt i prick (jag har inte ens barn 😂 men det kändes ändå som en perfekt beskrivning på kärlek)!

 5. Jag skulle lätt göra som du med både städ och matlagning om jag hade den ekonomiska förutsättningen. Ser inget felaktigt i det.

  Heja Gillis! 😍

 6. Jag tycker att du tänker väldigt sunt kring allt detta! Du och Odd ger barnen olika verktyg och upplevelser, vilket jag tror kompletterar varandra fint! Jag önskar så att många människor blev bättre på att låta var och en sköta sitt. Vi läsare får se en så otroligt liten del av ditt liv men av det lilla jag ser så finner jag inget uppseendeväckande att anmärka på. Vi måste komma ihåg och försöka utgå från att de flesta gör så gott de kan. Alla har vi saker i våra liv som vi kämpar med, det gäller att vara snäll 🙂

  1. Måste också tillägga att jag blir så glad när jag förstår att du är så delaktig i leken med dina barn. Du är med och handlar i deras affär, klättrar osv. Jag har själv varit barn och vet hur uppskattat det var från min sida när mina föräldrar gjorde så. Det ser så trist ut när föräldrar sitter på en bänk och scrollar i mobilen 🙂

   1. Håller verkligen med dig Elin!
    Känslan av att ha en närvarande förälder är oslagbart när man är liten & vill upptäcka världen 🙂
    Jag leker mer än gärna på lekplatsen med min son, men jag ser tyvärr alldeles för många förläldrar som inte engagerar sig det minsta i sina barns lekar..

   2. Kan ju vara så att de leker en massa när de är hemma tillsammans men när de är ute så leker barnen så bra själva eller tillsammans med andra så då måste man som förälder inte vara med hela tiden

 7. Men fattar fortfarande int varför du inte kan äta samma mat som barnen? Varför äter du bara sallad? Skall Sally växa upp med bilden att kvinnor skall äta sallad medan männen får äta normalt?

  1. ja konstigt med tanke på att även barnen får mestadels vegetariskt hos henne, men som sagt så kan inte barn leva enbart på frön och sallad…

  2. Men herre Gud hur orkar du vrida det till något så skevt? Hon ger ju inte Sally sallad och Gillis annan mat så hur och varför skulle sally få den uppfattningen? Bella äter absolut inte bara sallad och även om hon till mestadels äter det så är hon ju en sund förebild till sina barn att man ska äta nyttigt!

  3. Ja för det är ju säkert så dom växer upp. ELLER så växer hon upp med ett tänk att alla äter vad fan dom vill.

  4. Hon äter plantbaserad kost och mår bra av det, ser även på kosten att det lutar mot rawfood hållet. Men hon vill inte att barnen ska äta samma mat utan att de äter mer lakto-ovo vegetarisk kost vilket är rimligt tycker jag eftersom det är svårt att få i barnen tillräckligt med proteiner annars.

   Jag tror inte att barn mår dåligt av att föräldrar äter annorlunda så länge det finns en bra förklaring. Jag äter inte pasta/ris/potatis/bröd och förklarar för min son att det ger mig sötsug och att jag blir sjuk av socker. Har själv hört honom förklara för andra att man kan säga att mamma är allergisk mot socker därför äter hon inte det. Det är ju inte så att alla barn med allergiska föräldrar går omkring och mår dåligt över det hela dagarna 😉

 8. Du är så härlig Bella! Dina barn kommer bli fantastiska vuxna. Jag älskar att laga mat men skulle gärna betala för att få det gjort om jag kunde ändå ibland. Min son skulle inte ens se att maten lagades av någon annan. Keep up The god work!

 9. Klokt tänkt. Det är det enda viktiga. Inte städ o petnoga me allt o regler hit o dit. Utan o lära barnen o bli snälla och bra medmänniskor med bra självkänsla o trygghet i sig själva. Hatten av för det.

 10. Har läst din blogg ett tag men aldrig kommenterat. Bara förfärats över den mängd hemska kommentarer du får…. Har resulterat i att jag inte klarar av att läsa kommentarer ibland då de är så hemska, omogna och full av avund som ger sig uttryck i ”hata och förnedra så mycket det går”.
  Tycker du är toppen! Helt rätt att nyttja möjligheten att ta hjälp med sådant som hushållsfix och istället ge barnen det övriga som det annars inte funnits tid för. Grattis till era barn och heja på! Du inspirerar på många sätt. 👍🏼😊

 11. Heja dig Isabella och heja Gillis som trotsade sin rädsla och klättra upp på taket. Min 7 åring älskar att klättra och sitter ibland på den horisontella pinnen som gungor är fästa i på lekplatsen. Lite nervös är jag allt men han grejar det galant på egen hand när vi besöker lekplatsen. ❤

 12. Bara jag som blir tårögd? ❤

  Fin inställning och en viktig sak att förmedla till barnen. Viktigare att satsa på sådant än att laga mat när man varken kan, vill eller har tiden.
  Själv busar jag till det ibland med en färdig familjelasagne fr frysdisken och liknande, lyx för mig 👌

 13. Jag kommenterar aldrig annars. Men blev så glad när du skrev tjej/kille. Det är så viktigt att inte pränta in heteronormen i deras små huvuden (och alla andra normer för den delen) utan låta dom finna sin egna väg i livet som dom mår gott av.

 14. Åh denna berättelsen ger mig en throwback från när jag gick hos dagmamma. Jag var den enda tjejen i gruppen, men det var aldrig något problem för mig. Dock så minns jag en gång när jag var runt 4 år och killarna klättrade upp i en klätterställning. Den kanske var 2 m hög och man kunde klättra upp och sätta sig på några rep. Problemet var att jag var jätterädd, rädd för att ramla ner genom repen.

  En dag bestämde jag mig för att följa med killarna upp i klätterställningen, oavsett min rädsla. Jag minns hur vi klättrade upp och satte oss, och jag var så stolt, det var så mäktigt att sitta där. Man såg plötsligt allt från en helt annan vinkel. Men när alla mina kompisar hoppade ner så blev jag rädd, jag vågade inte. Så min dagmamma fick hjälpa mig, och jag minns hur sur hon blev på mig. Hon skällde på mig och sa att jag redan innan visste att det skulle vara svårt att komma ner. Så jag stod neranför klätterställning och kände mig besviken igen.

  Jag blev lycklig av att läsa hur du hjälpte Gillis. Sån hjälp skulle jag kanske behövt, för jag är säker på att jag hade klarat att klättra ner.

 15. Så rörande skrivet. Blir säkert bra i slutändan. Vet att bara hälften är sant. Du skriver bara för att få poäng av läsare.

  1. Maria, vet du det av egen erfarenhet? Är hälften av allt du säger lögn så du projicerar det på andra människor?

 16. Så fint skrivet. Du är en underbar mamma och jag tvekar inte på att dina barn känner av din kärlek för och mot dom oavsett vad som händer. Matlagning definierar inte hur man är som mor? De som resonerar så måste ha en eller två skruvar lösa. Det viktigaste är kärlek. Som Astrid Lindgren sa ”Ge barnen kärlek, mer kärlek och ännu mera kärlek, så kommer folkvettet av sig självt”.

  You go powerwoman!!

 17. Jag kan absolut förstå ATT du gör det när du vill och har möjligheten. Dock så blir det ganska skevt när du nu på senare tid fått det att låta som att du jobbar så mkt mer än genomsnittet, och dessutom att du uttryckt dej ganska illa om hur genomsnittet väljer att lägga den lilla tid de inte jobbar på… genomsnittsmamman / pappan jobbar 40 h i veckan. Kanske även oregelbundet: dagar, kvällar o nätter i en salig blandning.. sen utöver det ska det lekas med barn, det ska tvättas, städas, diskas, handlas.. en trädgård ska skötas om med allt vad det innebär.. och sen när man kanske eventuellt får några minuter över o väljer att kanske lägga sig o slösurfa, kolla tv, bara lägga sig i en solstol eller hur man nu väljer att faktiskt få vila både hjärna o kropp en liten liten stund.. Så är det faktiskt egentid oavsett vem det än gäller. Vare sig det är Isabella som tror sig vara bättre än alla andra eller den arbetande sjuksköterskan, läkaren, butiksbiträdet eller advokaten…. och vet du vad?? Den där stunden i köket när maten ska lagas, när tvätten ska hängas i tvättstugan, när landet ska sås eller om man bara behöver städa… de stunderna tillsammans med barnen är guld värda. De får alltid vara med och hjälpa till. Och de växer så oerhört av små uppdrag som de sedan stolt slutför.. Det kan vara att skära sina egna gurkstavar till maten, att duka på bordet.. att servera klädnypor i tvättstugan.. att plocka undan på sitt bord ..
  Hur fin mamma du än må vara (tror inget annat) så kommer dina barn få en oerhört skev bild av verkligheten…. för du verkar ju tyvärr ha det som tror att det du gör är så mkt mer värt än det andra gör..m (dina egna uttalanden senaste tiden)

  1. Malin, jag tror kanske att det bästa för dig vore att sluta läsa bloggen… Ger det dig glädje att sitta och kommentera en annan människas liv? Sätt dig in i situationen själv, skulle du bli glad om du fick en sådan här nedtryckande kommentar om ditt liv av någon som egentligen inte har någon som helst anledning att lägga sig i? Skulle du säga så här till en människa face to face? Nej, jag tror inte det. Bara för att man är en offentlig person med ett kommentarsfält så så betyder det inte att det är fritt fram för avundsjuka människor att trycka ner andra i så kallade ”välmenande” kommentarer

  2. Precis!! Och vad ger det för signaler till barnen att man bara kan önska sig precis den mat man vill jämt och dessutom få det man vill i alla lägen? Och de lär sig från start att det man inte vill göra det behöver man inte göra! Det kan man bara betala nån annan för att göra! Barn mår bra av regler och tydlighet.. och att få vara delaktig i vardagen. Att få hjälpa till. Tror inte det är bra för barn att få allt de vill serverat för sig. Barn behöver dessutom ha tråkigt emellanåt för att bibehålla eget skapande och kreativitet. Känns som att du kanske lejt bort allt ”tråkigt” för att du egentligen inte hade rett ut att göra allt det där själv.. o ändå är du väldigt duktig på att framställa dej som superkvinna som fixar såååå mkt mer än alla andra ”vanliga” kvinnor. Du behöver komma ner lite på jorden och se det för vad det är.

   1. Att barn/vuxna måste ha tråkigt för att kunna vara kreativa eller för att öht kunna överleva är nog den största myten någonsin. Livet innehåller tillräckligt mycket utmaningar och tråkigheter ändå, man måste inte skapa tråkiga stunder bara för att!

    Sedan önskar man väl vad man ska äta varje dag oavsett om det är så att man beställer den av någon annan eller om man går till affären och lagar maten själv. Vad är skillnaden menar du?

   2. Karin, äter du och dina barn någon gång på restaurangen eller på typ McDonalds? Beställer du då mat som dem inte gillar för att lära dem att man inte alltid kan få det man vill?

  3. Jag tror faktiskt också att du bör sluta läsa bloggen. Jag läser inte in någonting av det du skriver här i Bellas texter, absolut ingenting. Det du skriver är helt och hållet dina egna tolkningar och inte vad som faktiskt står. När det gäller hur mycket Bella jobbar så har du ingen som helst aning. Skriver hon att hon jobbar mer än vanliga 40 h/vecka så finns det ingen anledning att misstro detta – om man inte VILL misstro. Och eftersom du vill det tror jag du skulle må mycket bättre om du ägnade din tid åt någonting annat än att läsa Bellas blogg.

 18. Du gör helt klart de val som passar DI bäst. Det tråkiga är att bloggen bara handlar om allt du väljer bort. Känns tomt. Önskar bloggen kändes personlig och lite djupare igen med faktiska tankar från din sida och inte bara en lista av kläder, väskor och hushållsnära tjänster du skaffat dig det senaste dygnet.

 19. Tycker du är så fantastisk! Är själv separerad och har min fyraårig mestadels av tiden, och arbetar heltid som jurist. Vilket företag använder du dig av idag? Skulle själv behöva hjälp med matlagningen till min dotter 1-2 dagar i veckan. 🙂

 20. Kommentarerna här inne speglar verkligen hur egocentriskt samhället har blivit.Det är EgoBoost för hela slanten och livet ska helst vara en räkmacka hela veckan lång.Frågar man dagens ungdomar vad de vill jobba med så vill de helst bara tjäna så mycket pengar som möjligt med minsta möjliga ansträngning.OM man nu händelsevis ska ha ett jobb så ska det vara roligt typ bloggare,bartender el rockstjärna….Vem drömmer om att bli busschaufför,sjuksköterska el industriarbetare?Alla ska förverkliga sig själva utan att behöva anstränga sig det minsta.Har du tröttnat på familjeliv,hänsyn och ansvar så vandra vidare för det är du värd.Att livet skulle vara en fest om man bara har en massa cash och en Chanelväska är en stor fet lögn.Lycklig är den människa som fångar dagen och finner ro och nöje i det lilla,även det ”tråkiga”.Inte den som ständigt jagar efter mer och sneglar på vad alla andra har/inte har.Tänk på det ni som fostrar morgondagens vuxna.

  1. Intressant att du tar upp bartender som ett glassigt ”egocentriskt” jobb. Kanske ska börja hyra ut mina jobbpass i stil med ”modell för en dag” så alla föräldrar och industriarbetare kan få lite glassig egentid.

 21. Ett jättefint inlägg. Underbar inställning till dina barn, så viktigt det du säger om självkänsla, trygghet och ödmjukhet. Heja dig!

 22. Fast, jag är inte helt enig i det med mod. Till viss del, ja. Men för mig så fick det motsatt effekt. Min mamma var alltid rätt pådrivande att jag skulle våga själv, beställa själv, prata med andra barn, etc. Det fortsatte upp i skolåldern på olika sätt. Problemet blir när min personlighet (lite introvert och försiktig) krockar med det jag blir tillsagd och så som min mamma ville att jag skulle vara. Ibland var det såklart roligt (som att våga klättra upp på taket!), men jag kände mig tyvärr ofta illa till mods för att jag tydligen skulle vara/göra på ett speciellt sätt. Som barn är det svårt att förstå den grånyansen, hon ville ju bara mitt bästa! Idag är jag helt OK med att inte vara den mest modiga eller spontana 🙂
  Jag tror det är jätte viktigt att ha i bakhuvudet att barnen kanske inte måste vara modiga, sociala, spontana, nyfikna etc för att formas till helt fina och omtänksamma personer! Inte pressa dom in samhällets norm redan när dom är så små 🙂

 23. Finns så mycket viktigare saker att lära sina barn än att mamma lagar mat, absolut! 🙂 Jag tror det är viktigt att ge sina barn kärlek oavsett, att tillåta dem att vara sig själva! Jag växte upp med föräldrar som ständigt hånade mina intressen, rackade ner på mitt ”känsliga” humör, drev med mig, var ironiska, ibland ointresserade, och liksom aldrig stöttade mig. Kan säga att mycket tid och pengar i vuxen ålder gått åt till terapi, att hitta mig själv och tillåta mig själv att odla den identitet jag har inom mig.

  Kram!

 24. Låter som en bra lösning för dig men har du reflekterat över att det kanske blir skevt för barnen? Att du alltid blir den roliga föräldrern som aldrig ställer krav? Eller hjälper till med sysslor hemma? Som att plocka undan, bädda, duka etc? Medan Odd blir den tråkiga som ställer krav. Vanligt fenomen efter skilsmässor för övrigt, när en föräldrer kanske bara ha barnen över helgen eller varannan pch blir den där
  Roliga mamman eller pappan som alltid hittar på saker medan den andra föräldren kämpar på i vardagen med allt. Nu är det inte så här, men fenomenet blir lite lika. När jagläste tidigare inlägg om att såfort din exman (inte Odd längre) så anlitade du markservice och verkade som om du velat haft detta mycket mycket tidigare också? Men hoppas på att din lösning funkar för dig.

  1. Hanna, hur vet du att Isabella aldrig ställer krav? Står du med kikare i hennes fönster och kollar? Tycker att det är så otroligt dumt att uttala sig så om andra, speciellt när man inte har någon aning utan själv sitter och spekulerar. Den energin borde du lägga på ditt eget liv istället:)

 25. Hur tänker och reflekterar du kring konsumtion och levnadssätt?

  Varför vill du vara framgångsrik och vad är ditt mål med hög inkomst? Är det att leva ett liv i lyx eller vill du använda pengarna till att hjälpa människor ur fattigdom eller rädda vår planet från klimatförändringar?

  Jag citerar;
  Vi är den första generationen som kan utrota fattigdom och säkerställa överflöd för alla. Vi är också den sista generationen som har chansen att leda mänskligheten bort från den destruktiva väg som leder mot en planetär kris, skriver Johan Rockström och Peter Bakker.

  Reflekterar du kring detta?

 26. Jag tycker du är en otroligt fin mamma, när jag läste hos bloggkommentatorerna så insåg jag att visst är det smart att kunna ha någon som lagar mat åt en men de fick mig att inse att det kanske lär ut fel signaler i framtiden till barnen. De kanske blir värsta bortskämda ungarna som aldrig ens vill synas i ett kök för att det ska minsann betjänterna göra, typ så. Men sen läser jag ditt inlägg och inser att med en mamma som du, så kan de bara inte bli såna barn. Med en sån kärleksfull, insiktsfull och ödmjuk mor som du är så kan det bara bli bra barn av dina sötnosar. Vilken otroligt fin investering i deras framtid du gör. Stor kram Bella <3

 27. Du är fantastisk Bella! Dina barn får en helt otrolig uppväxt och jag skulle vara SÅ stolt över mig själv om jag var i dina skor. You go girl!

 28. Isabella, ingen kan vara en bättre mamma. Att lyfta deras mod och tro på sig själva är det bästa man kan göra för sina barn.
  Vem som lagar maten? Ja, det spelar väl ingen roll. Huvudsaken är att alla mår bra och trivs i sitt liv. Annars får man välja en annan väg.

 29. Var och en väljer själv hur man har det hemma MEN jag tycker det är ett konstigt resonemang att du ser det som ett val mellan matlagning/andra hushållssysslor och att vara med barnen. Och att du (naturligtvis) gör det bästa valet genom att umgås med dina barn. Men vi lagar maten hemma OCH umgås med barnet samtidigt, antingen får han vara med och göra det vi gör eller så brukar han vara nära oss och pyssla med sitt och peppra oss med frågor/galna fantasihistorier under tiden (en 4-årings fantasi och nyfikenhet är fantastisk!). När barnen är så små är det nog svårt att skämma bort dem på det här viset, men att som tonåring aldrig ha behövt lyfta ett finger för att fixa mat, städa eller tvätta, eller att överhuvudtaget inse att det krävs en arbetsinsats för det, borgar nog för riktigt bortskämda brats. Men där kanske Odd kan utgöra någon form av motpol.

 30. Jag är uppvuxen med hushållerska (hon städade, tvättade och lagade mat) och jag hållet helt med dig Isabella, det är inte avgörande för uppfostran vem som gör vad i ett hushåll. Däremot har mina föräldrar alltid varit väldigt noggranna med att jag och mina systrar har sett och uppskattat allt det hushållsarbete som har gjorts och, framför allt, behandlat personalen med största respekt och tacksamhet. Idag bor jag med min kille och sköter allt hushållsarbete själv men de gånger vi har exempelvis hantverkare hemma så ser jag till att de alltid har tillgång till kaffe/ té, mjölk, vatten, kylskåp, micro, smörgåsar och fika. Det är absolut inget fel på att betala för att få jobbet gjort så länge man behandlar sina medmänniskor (betalda eller inte) med värdighet.

 31. Kan säga att jag inte var modig när jag var i den åldern haha… hur tänker du när dina barn kommer växa upp, kommer de få använda ditt bankkort? Jag får nämligen det & ska beställa en spännande sak ikväll, http://oliwias.se

 32. när vi var små bodde mormor hos oss. Mamma lagade aldrig mat det gjorde mormor. Mormor städade också. Men mamma sov med oss, lekte med oss, åkte på resor, gav oss kärlek . Sa att vi var modiga även om vi inte klarade vissa saker. För man var modig för att man försökte även om man inte nådde målet. Man var modig för att man vågade fråga om man fick låna någons boll. Man var hjälpsam om man hjälpte grannen osv osv. Detta har gjort att jag känner att jag har en bra självkänsla. Tron på mig själv. inga problem att stå inför människor o prata. Jag har en universitetsutbildning, jobbar som vd och är 28 år. Har två barn som är orädda och vågar mycket. Vi lär barnen att dela med sig att ge varandra kärlek. Har städhjälp vilket innebär mer tid för familjen men vi städar ändå emellanåt men storstädning betalar vi för 4 åringen bäddar sin säng, slänger smutstvätt i tvättkorgen, tackar för maten, ställer undan sin tallrik osv osv.

 33. Den mat du äter andas diet, bantning etc i mina ögon. Du äter inte det barnen äter också utan bara det där? Hur går du runt på grönt te-latte och melon!?

  1. Men va? Det där andas INTE diet utan hälsosam nyttig mat, supernyttigt och fräscht!

   Alltså Bella all cred till dig. Jag kanske inte håller med om allt du gör och gör samma själv men det ör ju MITT liv och ditt är ditt. Det finaste jag gjort för mig är att lära känna mig själv så jag kan göra det som gör mig lycklig och äta det jag vet är bra för mig, oavsett om det är sallad varje dag i veckan eller käka pizza. Jag förstår inte hur du orkar ta så mycket skit och generella åsikter som du får göra av, så meningslöst och hemskt bara, men kram på dig!!

  2. …det är mat. Bara mat. Precis som Hur potatismos och köttbullar är mat. Eller pizza. Eller broccolisoppa. Eller sallad. Vad är problemet?

  3. Skojar du? Det där är typ min dagliga mat. Är fortfarande lika jävla fet! Så någon fråga om bantningskäk är det ju verkligen inte. Get real. 😉

 34. Å gud, vad jag önskar att jag hade råd att göra detsamma! Jag hatar att komma på och laga mat varje dag! Jag jobbar natt, hämtar barnen när jag vaknat och måste då laga middag. Sambon är hemma för sent för att han ska kunna göra det. Jag skulle ha hjälp med allt hushållsarbete om jag hade haft råd 😊

 35. Bästa inlägget jag någonsin läst på din blogg! Såsom du precis beskrev att du försöker att uppfostra dina barn är det bästa man någonsin kan göra!!! Alla barn förtjänar en sådan uppväxt – att få växa upp och tro på sig själva <3

 36. Jag läste Icas rapport igår som de skrivit iom att de fyller 100 år. Den handlade om hur 2000/2010-talets generationer kommer gå tillbaka till att vilja gemensamt handla, laga mat och äta tillsammans. De hade gjort undersökningar och enkäter med barn som är födda efter 2000 och det var väldigt intressanta uppgifter. Hur mycket dom skiljer sig från 80- och 90-talister där individualism varit ledordet. I framtiden kommer dagens barn sätta värde på att med stor omsorg välja och laga mat.

  Sen är det klart att alla familjer ser olika ut, men att säga att det inte formar dem som individer är fel. Läs gärna den rapporten här:

  https://www.ica.se/Global/ICA_100_%C3%A5r_och_fram%C3%A5t.pdf?epslanguage=sv

 37. Salladen ser supergod ut, blir till att prova till helgen.
  Btw, du gör helt rätt i att köpa in hushållstjänster, jag hade gjort likadant om jag var i din sits. Tack för din inspiration!

 38. Läste förra inlägget, du är en riktig förebild i mina ögon! Kan man, ska man. Jag hade gjort exakt lika dant om jag hade kunnat. Och dit vill jag komma! Hejja företagsamma kvinnor som du, i freakin’ LOVE!

 39. Jag är uppväxt med mat lagad från grunden, mamma och pappa lagade aldrig nått halvfabrikat. Nu när jag är vuxen och tänker tillbaka så minns jag bara maten och inte ”vem” som lagade den! Hade jag den ekonomin du har hade jag gjort detsamma. Du är värd att kunna göra de du tycker är bäst för dina barn så som du jobbar och ger allt i de du gör! Du är en fantastiskt inspirerande människa!

 40. Så bra med uppmuntran och att de ska våga! 🙂
  Vill tipsa om en superpedagog till författare/föreläsare kopplat till vad som ger bra inlärning och motståndskraft som han kallar det. Han heter James Nottingham och har både böcker riktade till lärare och föräldrar.
  Tydligen ligger svenska elever lågt i motståndskraft(att kämpa när de inte förstår/stöter på problem och de tar misstag som misslyckande). Att man i detta som förälder eller lärare lätt kan ändra deras mindset genom vad man berömmer, att uppmuntra när de kämpar och att problematisera åt dem istället för när de snabbt hittar rätt svar. Och om de hittar ett snabbt svar att då be dem/hjälpa dem problematisera mer istället för att berömma. Att lyfta misstag som intressanta och viktiga för att förstå. Tycker det är en fin kunskapssyn och tror du skulle gilla hans tankar Isabella 🙂

 41. Allt ser supergott ut, men hur förklarar du för barnen att ni oftast äter olika mat? Jag skulle nog köra den nyttiga varianten när du inte har barnen och sedan försöka äta så lika mat som möjligt när barnen är hemma.

 42. Klok som en bok! Att hur du uppfostrar eller inte uppfostrar dina barn har ju ingen annan människa med att göra! För mig är det också viktigt med mycket i livets lärgång, från att vi är små tills vi blir vuxna. Grunden i min uppfostran till barnen är just att vara ödmjuka, vara snälla vid andra men också sätta gränser och säga nej, växa som individ och att få självförtroende. Vem som nu lagar maten är väl helt oväsentligt i uppfostran! Att man hjälps åt ja det kan man lära dem på många sätt.. du uppfostrar dina barn och jag mina och sen får vi hoppas att vi tänkt rätt när dem är vuxna! Sem det man aldrig får glömma är att det finns inget som säger att just det jag gör är fel eller rätt, ibland förstår jag inte att man orkar att kritisera andra och tro att man själv vet bäst, där saknas det ödmjukhet i dens uppfostran!

 43. Klok som en bok! Att hur du uppfostrar eller inte uppfostrar dina barn har ju ingen annan människa med att göra! För mig är det också viktigt med mycket i livets lärgång, från att vi är små tills vi blir vuxna. Grunden i min uppfostran till barnen är just att vara ödmjuka, vara snälla vid andra men också sätta gränser och säga nej, växa som individ och att få självförtroende. Vem som nu lagar maten är väl helt oväsentligt i uppfostran! Att man hjälps åt ja det kan man lära dem på många sätt.. du uppfostrar dina barn och jag mina och sen får vi hoppas att vi tänkt rätt när dem är vuxna! Sen det man aldrig får glömma är att det finns inget som säger att just det jag gör är fel eller rätt, ibland förstår jag inte att man orkar att kritisera andra och tro att man själv vet bäst, där saknas det ödmjukhet i dens uppfostran!

 44. Du är en fantastisk mamma! Vilken briljant idé, du gör livet möjligt ser jag det som. Enlyx som ni dessutom förtjänar stort, du jobbar hårt. Att vara närvarande är nog ett av det finaste man kan ge sina barn.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..