#IsabellaLöwengrip
Följ
Motherhood
juli 12 2017 at 13:04

Till mormor 

Imorse kom Michaela och Gustav över i pyjamas lagom till frukost och hängde med oss på altanen i solen. Jag har skrivit det tusen gånger men det är för bra för att vara sant att dela staket med en av mina bästa vänner. Det känns som om man är på en utlandsresa tillsammans jämt. När klockan började närma sig lunchtid packade vi ihop oss och åkte hem till min mamma, barnen älskar att vara här. Dom har ju två hundar och en hamster så det är poppis. 


Nu väntar lunch, vi hörs snart! 

91 Kommentarer

Märker Gillis och Sally någonsin av att dom har en ”känd” mamma?

Tess

Dom vet inte vad det innebär. Förmodligen tror dom att det är ”det vanliga”.

Maria

Hej Isabella! Jag har precis börjat läsa din blogg och jag googlade mycket om graviditet innan första besöket på MVC, hittade dina gamla blogginlägg från dina graviditeter. Jag gillar vilken varm och uppmuntrande ton du har i bloggen, du skriver verkligen för att inspirera och sprida glädje (så uppfattar jag det iallafall) Nu kommer jag följa den här för att den är så trevlig att läsa. Positiva och inspirerande människor är guld värda! Tack för ditt skrivande vackra du, varm tanke från mig.

Maria

Förstår att de älskar att vara där…vilken idyll!! 😊😊😊

Maja

Intressant att se hur länge ni kommer dela staket. Fortsättning följer………

Bellis

Vad en del älskar att gotta sig i andras liv speciellt om nåt inte håller. Det är väl upp till Isabella och hennes grannar att bestämma. Deras liv deras val. Och nej jag är ingen vakthund bara förbryllas av alla avundsjuka människor.

Maria

Det är helt sjukt. Jag har inte läst bloggar på över tio år och det enda skvaller jag kommit i kontakt med är på mitt sommarvikariat så jag är inte van vid hur människor kan prata och skriva så ohämmat pinsamt. Det är så obehagligt och får dessutom motsatt effekt. Ingen vettig människa lyssnar på eller tar till sig av skitsnack, den enda som ser dålig ut är skitsnackaren/skvallraren själv! Att det finns så många människor som inte fått en grundläggande uppfostran! Det är ju helt normalt år 2017 att folk skiljer sig, vi lever inte på Medeltiden och jag tvivlar på att skitsnackarna som kommenterar har lyckliga förhållanden. Är man lycklig är man inte avundsjuk och missunnsam nämligen.

LJ

Vad tråkigt Maja att du verkar finna det underhållande om det skulle skära sig mellan Bella och hennes vänner. Har du funderat på varför du tänker på det viset? Många andra skulle annars glädjas åt andras vänskaper så länge de nu varar…

Maja

#LJ Jag ser det inte i sak att det är särskilt underhållande om det skulle skära sig mellan Isabella och hennes vänner. Behöver inte fundera något djupare i den saken. Utan mer ett faktum eller konstaterande. Helt ärligt LJ som följt Isabellas blogg, hennes ”vänner” kommer och går av någon anledning varför? Det har jag inget svar på, enbart gissningar som jag inte vill ta upp här. Riktiga vänner behåller man. Åtminstone gör jag det. Allt gott till dig dina kommentarer är alltid sympatiska.

Kanske

Tack Maja för svar 🙂

E

Nu räcker det!! Flera har kommenterat här om Isabellas vänner och icke-vänner. Fy fan alltså!

För väldigt många med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, vilket ADHD är, är sociala relationer just ett av de områden som man kan ha oerhört svårt med. Att ha kvar vänner utan att de ledsnar på en, utan istället har det tålamod och den förståelse som krävs. Det betyder INTE att man inte har behov eller viljan att ha starka vänskapsrelationer. Det är däremot jättesorgligt hur ofta det inte funkar och vilka tankar det kan skapa hos den, som för tjugonde gången är med om att en relation skär sig och vänner försvinner.

Om det nu är så för Isabella, vet hon det säkert mest av alla själv. Då är det väl som att vrida om en kniv om vi dessutom ska hålla på att påpeka det här.

Cilla

Bra rutet!!

Cattis

Det ser verkligen härligt ut. Vi hängde ofta hos föräldrarna när barnen var små och det betyder mycket för alla. Vi har så många fina minnen tillsammans och vi pratar ofta om det. Hoppas att ni får en riktigt fin semester:)

Malin

Hej! Jag har en lite konstig fråga angående Gillis hår. Jag är inte frisör och har verkligen ingen koll på hur man klipper, men är inte hans hår klippt väldigt hackigt? Finns det någon rolig historia kring varför det ser ut så eller vill ni att det ska se ut så? Jag hade säkert inte tänkt på det om det inte var för att i princip alla bilder på dem är tagna bakifrån så att det är just håret som man ser 🙂

Emelie

Alltså herregud har du inget liv?

Sandra

Snällt sagt…

Åsa

Det kan man fråga sig…

Fia

Men för guds skull hon får väl fråga?

Birgitta

Det har jag tittat på länge, men inte kommenterat. Klipper Isabella barnen själv tro? Hackigt och ojämnt. Själv har hon som mål att bli stylad med både med make och frisyr varje dag, som hon skrev i ett tidigare inlägg….

malin

Min mamma klippte mitt hår efter tejp… ja du kan ju tänka själv hur hackigt det blev. Jag hoppas hon färgade och fixade sitt egna oavsett. Jag var som sagt 4 år. Va fan brydde jag mig om hackig luck? Inte ett jävla smack

Maria

Haha men alltså! Ungen är tre!!!!! Måste det se så snyggt ut. Jag klipper en fyraåring och en tvååring själv, inte betalar jag frisör för dem.

E

Känns det bättre nu när du fått slänga lite pikar?

Om du läst bloggen så vet du att Gillis totalvägrade att bli klippt av frisören och Odd klippte honom i stället. Så befriande med förändrar som lyssnar på barnen i stället för att prioritera att visa upp en perfekt fasad

LJ

Ursäkta Birgitta men Malins kommentar om barnens hår var i alla fall trevligt formulerad, om än lite underlig. Din insinuerar dock bara elakheter och pikar – varför skriver du så?

Frida

Jag klipper min minsta själv då hen vägrar låta frisören klippa. Det ser kanske inte super snyggt ut, men vem bryr sig på en liten unge?

Bella

Men det är ju en sak att själv bestämma att man vill vara stylad. Klart man inte är ytlig när det gäller barnen.

Majas

Du tycker att det vore rättvist om även barnen blev stylade av ett proffs? Vet du, det tycker jag också! Lite mascara på fransarna hade säkerligen inte skadat och om mamma får pedikyr ska barnen såklart också få det. Jag tror framför allt Gillis skulle passa i lite koralltonat nagellack och Sally i knallrött!

Lina

Maria, varför är inte dina barn värda att bli fint klippta?! Du själv vill väl va snygg i håret? Behandla andra som du själv vill bli behandlad!

Aspa

Frida: vad menar du med hen? Vet du inte vad ditt barn har för kön? Kanske dags att kolla innanför blöjan och sluta låta din man byta blöjorna hela tiden!!!!!

Eva

Men det är ju inte särskilt snyggt klippt!

P

ASPA du tog precis hem priset för den mest förnedrande kommentaren någonsin! Grattis. Gå och fira med en skumpa för det priset lär du förhoppningsvis vara ensam om …..

En annan Lina

ASPA: har det slagit dig att Frida kanske vill skydda sitt barn genom att skriva hen? För inte tror du väl på riktigt att Frida inte vet?
Min gissning är att du ogillar ordet ”hen” och använder dig av ett nedvärderade språk för att kasta skit på de som väljer att använda detta könsneutrala pronomen.

Maria

Lina: haha, värda att vara fina i håret? Mina barn är som sagt fyra och två, de skiter fullständigt i om det är lite ojämnt och kommer fortsätta göra det tills otrevlig vuxen som du börjar göra dem medvetna om sitt utseende.

För övrigt har du ju ingen aning om jag klipper jättesnyggt eller går till frisören själv ens så behandlar dem kanske exakt likadant som mig själv.

Aspa

En annan Lina. Vaddå skydda sitt barn? Tror att det är ganska svårt att ta reda på vem hennes barn är bara genom att veta om det är en hon eller han? Visst, genom uteslutningsmetoden kan man sortera bort hälften av världens befolkning, men sen då? Det är ju omöjligt att veta vilken tjej eller kille det gäller.

Att hålla på att låtsas som att tjejer och killar är likadana är bara trams. Stackars barn som blir helt förvirrade bara för att föräldrarna har fått för sig att tjejer ska ha hår under armarna och killar ska gå runt i klänning. #skäms

I

ASPA: ”föräldrarna har fått för sig”? Jag #skäms om den svenska skolan är så undermålig att du inte lärt dig något om könsnormer, var det sitter hår och varför, och vem som hittat på hur vi ska leva.
Ser du många pingviner raka muffen? Väljer tjejapor en rosa klänning framför blå byxor?
Självklart är NORMEN att passa in i det samhälle vi KONSTRUERAT, men inte fan föds personer med snopp med ett nedärvt intresse för bilmotorer.

Johanna

En del barn hatar att bli klippta så det kanske är ett försök till en ordentlig klippning. Eller så har han eller nåt annat barn gått loss med saxen o varit kreativa 🙂 ingen vet 🙂

L

Aspa: du är medveten om att hår växer under armar på kvinnor naturligt? Eller har du missat det? Det finns inga föräldrar som bestämt att det ska vara så, det är så kvinnor generellt ser ut

leah

Malin jag har också en lite konstig fråga. Det gäller din uppfostran och ditt intellekt…..
Jag kan inte fatta hur man VILL skriva en sån här kommentar?
Dessutom avsluta med en :)….????
Så tråkigt med människor som du.

Så härligt att kunna bo så och bara få njuta med sina grannar :D. Härliga bilder med :).

Tove

Ja tänk var fruktansvärt med alla mammor som står och jobbar på sminket varje morgon och sen låter sina älskade barn gå till dagis utan så mycket som mascara. Hemskt egoistiskt.

Nati

Hahaha!

Therese

Hej! Det finns aldrig ett måste att ta bilder och filmer samtidigt som man kör bil. Vore jätteglad om du tänker på detta, åtminstone att du inte lägger upp sådant som kan påverka andra att tycka att det är ok. Vill man använda mobilen i annat än handsfree bör detta göras när man har parkerat. Tack för att du tog dig tid att läsa!

Bella

Det var ju inte direkt mitt ute på bilvägen som hon gjorde den där lilla filmsnutten på instagram.

E

1. Du vet inget om hur filmen spelades in.

2. Även jag som brukar bar jättenoga med sånt kan känna, vad faan, det körde på enskild väg och Max 10 km i h

Tove

Handsfree eller inte gör ingen skillnad, lika farligt att prata i handsfree som utan.

D

Håller med. Jag varken pratar/Smsar eller filmar för den delen när jag kör bil. Har aldrig gjort det och kommer heller aldrig göra det. Jag tar mitt ansvar i trafiken, mitt ansvar för mina barn som sitter i bilen, för mina medtrafikanter och för fotgängare. Jag hade hoppats att alla gjorde det. Så det är ju inte så konstigt att folk som mig reagerar på bellas filmklipp. Konstigt att argumentera emot det tycker jag. Oavsett vad det är för väg så påverkas uppmärksamheten. Så är det bara. Fler borde tänka så då skulle statisken över olyckor/dödsfall mm visa andra siffror ❤️
Så låt oss inte uppmuntra fler att använda mobilen när de kör bil 🙂

Flisan

Jag kan bara inte över hur mycket hår Sally har! Min tjej som är lika gammal har fortfarande bara lite babyhår, det blir så där lockigt när hon blir svettig. När solhatten åker av blir folk alltid förvånade eftersom hon är lång och pratar rent. Min 4-åriga kille har supertjockt hår han.

Åh så mysigt att starta morgonen så!!!

???

Din bästa kompis som du känt i 1 år eller? dina andra vänner som du har haft mycket längre är de ute ur bilden nu .

Karin

Ja, så länge hon blir bjuden på middagar och resor kanske hon stannar kvar ett tag.

Men

Förvånad om du har några vänner alls Karin om det är såhär du beter dig.. sorgligt.

LJ

Får man bara ha en bästa vän? Eller har sådant en tidsbegränsning? ”Tyvärr vi kan inte vara bästa vänner förrän om 2,5 år – vi får bara vara bekanta tills dess!” 🙂 intressant at4 höra hur du tänkte (Eller kanske inte tänkte..)

Bella

Vad är det för fel på dig? Du har ingen aning om vilken relation Isabella har till sina vänner eller exakt vilka hon umgås med osv bara för följer hennes blogg.

Frida

Så nedlåtande kommentar. Visst är det så att man byter umgänge utmed livet. I barndomen, skolan, gymnasiet, första jobbet, flytt till studieort etc. Jag kan ärligt säga att jag inte har många kompisar. Och jag har inga barndomsvänner kvar tyvärr. Jag tror inte att jag som person är jättekonstig eller så, så att människor flyr, utan det är omständigheter. Jag har haft sjuka föräldrar, djur etc att ta hand om som tagit min vakna tid och engagemang så det sociala har fått stryka på foten. Sen är jag dålig på sociala medier, utan ringer/smsar fortfarande. Tyvärr har vänner tagit illa upp när jag inte svarat på Facebook. Men de har ju inte fattat att jag aldrig är där. Hade de ringt, hade jag ju svarat. Man ska akta sig för att döma för fort.

Herregud vad bittra människor kan vara. Ni ser ut att ha haft en supermysig dag!😻🌺🌺🌺

Det ser verkligen mysigt ut, lekstugan ser helt underbar ut!

Jasmina

Vad tog alla dina andra riktiga vänner vägen?

Önskar att jag hade haft en sådan lekstuga när ja var liten. Jag såg att Randy gillade din Instabild förresten. Gulligt.
http://asterixia.se/2017/07/looking-good/

Mia

Du uttrycker dig lite kallt om din mamma. ”dom har ju två hundar och en hamster”.

T

Du har alldeles för mycket fantasi…

Hanna

Tänk att du redan igår hade nanny två gånger? Först gym och sen middag ute…Det var inte många dagar efter Almedalsveckan du orkade vara hemma med barnen.

Jen

Misstäbker att hon lämnade barnen hos mormor också

Anna

Har precis lyssnat på avsnittet när du gästade Yoga form, vilket fint avsnitt! Vad duktig du var att ta allt det där på engelska och himla intressant att lyssna på!
Säger som Angelica Lagergren, det bästa har inte hänt än <3

våra älskar att va hos mormor och morfar, så klart jag också. Det är nåt visst med att åka tillbaka till sina föräldrar med sina barn och få ro. Speciellt för oss affärskvinnor, man kan liksom andas ut i den tryggheten.

Låter som en dröm att ha sin bästa vän så nära 🙂

Xx

Varför har Gillis som är 3,5 år och verkar så.brådmogen blöja?
Han borde väl ha protesterat mot det ?

Hanna

Men när skulle Bella ha tid att lära honom bli torr om hon aldrig är hemma?

L

Finns kanske en pappa med i bilden också?

Majas

Är hon verkligen aldrig hemma? Bara av det lilla vi läser i bloggen så är hon väldigt mycket med barnen, och har alltid varit. Exempelvis har hon haft förmånen att både komma lite senare till jobbet på morgonen och sluta tidigare för att hämta barnen (för att sedan jobba efter läggdags). Då läser vi också bara om en bråkdel av hennes liv.

Lina

Hur vet du han hat blöja? Haha

Elin

Det har hänt mycket i hand liv. Blöja kanske inte blir det största priot då. Jag är säker på att de har läget under kontroll.

Ida

Varför skulle han d?

Naia

För att alla är inte mogna vid 1 1/2 att sluta med blöja. Att påpeka att ett barn har blöja är ju helt galet

Clara

Varför bryr du dig om det överhuvudtaget ? Påverkar det ditt liv på något sätt ?

S

Hållet med! Han fyller 4 i nov. Ren och skär lathet av Odd och Isabella. BVC:s råd är 2 år. Folk ska sluta skylla på barnens mognad, det är föräldrarnas mognad.

Erika

S, så kass. Kritisera inte andra för attfå dig själv att framstå som bättre än dem. Om du nu vet så himla mycket kanske inte jag behöver upplysa dig om att BVC rekommenderar potträning från 10 månader, eller?

Elisa

Min son är 3 år och hur mycket vi än kämpar är han inte redo att släppa taget om blöjan än! BVCs verklighet och den riktiga verkligheten skiljer sig ofta! Din kommentar är patetisk! Men haters are going to hate, jävla nättroll!

Så imponerad att du håller ditt fokus, lever din sanning, delar med dig och kör på trots allt mothugg!

Tänk om alla hade samma anda att göra det bästa av sitt liv! <3
http://www.lyckorus.se

Kl

Isabella, du har två underbara barn. Dina barn har en underbar Mamma och säkert en lika underbar Mormor. Ser ljuvligt ut🌼 Gymma på du, ha grannar på frukost, bara njut av dagen/kvällen…..snart e veckan slut😢 MEN de kommer en ny vecka👏🏻👏🏻❣️för er som har synpunkter på ”barnens/ets frisyrer? SKÄMSSTRUTEN på er/dig? Du/Ni som är frisörer borde veta bättre…..tack gode Gud att jag inte anlitat dig/er🙈

Ida

Får se hur länge du är bästis med grannarna?!

Irene

Hemska kommentarer gör nåt åt dem!

Marcus

F*n vilka dumma och elaka kommentarer ni skriver.
Visst om ni inte gillar Bella men läs då inte bloggen, ingen tvingar er.
Ge fan i att kommentera hur barnen ser ut, är klippta osv, ingen ska behöva ta sån skit.
Hur är ni uppfostrade?

Susanna

Låt barnen vara ifred!! Sluta ni med era dumma kommentarer ni skriver!

Bath

Isabella visa vart du står!Hur kan du ta emot så mycket skit här på bloggen? Jag tror att det retar upp folk att du bara fortsätter och skriver utan att kommentera. Tack för trevlig blogg. Önskar er alla er fortsatt fin sommar 😀

sia

Bath..Så du menar att det är ett hot, att skriva värre och värre om man inte får svar???

Malin

Jag trodde Sheila var din bästa vän? 🙂

Bella

Kan man inte ha flera? 🙂 herregud Isabella är snart 27, inte 12 haha

Sandra

Usch jag tycker det ar sa hemskt att lasa kommentarer om Isabellas barn..Hur dom klar sig, deras frisyrer, om dom har bloja eller inte.. Forstar inte att vissa inte har nagot sparr nar det kommer till vad som ar okej och inte. Jag tycker inte det ar speciellt okej att kommentera elakt om Isabella heller men det ar ju i alla fall hennes blogg och hon ar stark nog att ta det. men att kommentera negativt om sma barn? Det ar valdigt lagt, oforskamt och icke okej (enligt mig).

Tessan

Hallå Isabella!
Bor din mamma kvar i Järfälla där du är uppvuxen?
Ha det så skönt i Mexico😊.
Kram💖

Alla kommentarer…
Skriv en kommentar
E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *