#IsabellaLöwengrip
Följ
Motherhood
juli 14 2017 at 12:09

Mot skärgården!

Och så är vi redo för att åka ut till skärgården och hänga med min bästa vän Sheila och familj på deras lantställe. Vi ska bada, busa och lite vin och snack efter läggning. Blir ljuvligt! 


Sally är sommarfin i en klänning från Marmar.

115 Kommentarer

Anna

Kompisgäng är fantastiskt!

Han

Att tjejer och kvinnor alltid skall definiera vänskaper. Bästa hit och bästa dit..

I

Hört många killar säga bästavän också 🙂

Li

Bra mycket färre. Killar umgås i grupp, tjejer med sin bästis.

Issa

Jag föredrar att umgås med en eller två nära vänner än i grupp 🙂 så ja vi är väl kanske olika, killar och tjejer. Men det gör väl inget.

Henna

Att umgås i grupp gör ju också att man lättare blir påverkad av grupp/kompistryck 😉

Po

Man!? Tala för dig själv.

Snacka om att generalisera!? Vi är två tjejgäng i min bekantskapskrets som umgås väldigt ofta. Älskar att umgås i grupp, och senaste jag kände efter så var jag en tjej…

Åh, älskar att vara ute på skärgården. Får sådan sommarfeeling. Hoppas ni får det bra och att vädret är med er 🙂

Så härligt, hoppas ni får bra väder! <3

Sofia

Du kan verkligen inte tillbringa en dag själv med dina barn.

Carina

Varför är det så viktigt. Är väl toppen med kompishäng. Sluta vara så jäkla dömande.

L

Fattar du inte att balans är viktigt och att det handlar om att Bella bör kunna vara med barnen själv någon hel dag då och då!?

Issa

L, fattar du inte att det är ingenting du avgör. Du har inget facit för hur människor måste leva eller vad man bör göra.

Anna

Kan du verkligen inte ägna dina barn en enda dag av din tid. Måste du hänga med kompisar i stället för dina barn.

I

Men varför ska ni lägga er i?

mia

Hon är inte med kompisar ISTÄLLET för barnen.
Man är tillsammans. Och har trevligt.

Angelika

För står det inte i bloggen, då händer den inte. Hoppas du känner att din elaka kommentar har skänkt glädje till någon 🙂 Annars kan du moralpeka i ditt eget liv istället för i andras.

Maria halvarsson

Men fattar du inte att när hon är med själv med dom kanske hon inte alltid skriver det? Tror du på allvar att hon skriver exakt allt i bloggen? Om det inte står i bloggen har det inte hänt? Och det är väl fantastiskt att Isabella har så många goda vänner men det spelar ingen roll vad hon gör alltid är det något som är fel.

Eva

Men varför är det ett problem? Isabella känner nog sina barn och vet om de mår dåligt av för mycket sällskap.

Barn är ganska okomplicerade varelser…
Glada barn – de är rätt så nöjda med tillvaron
Ledsna och kinkiga barn – Man behöver tänka om som förälder.

Vad jag har förstått så är Gillis och Sally glada barn = Isabella gör rätt val för SINA barn

Erika

Så bra sagt Eva!

Kajsa

Jag är mammaledig i en ny stad och är ensam med mitt barn hela dagarna. Jag önskar jag hade vänner att åka till.

T

Kajsa så hade jag det också, inget vidare trots schysst hem och underbar bebis. Här i UK där jag bor finns en app som heter Mush, för mammor som vill ses och hänga. Kolla om du har liknande hos dig. Önskar så jag haft chansen tidigare för fy sjutton vad skönt det är att umgås ihop med småttingar, och få odla vänskap samtidigt.

Emma

Kolla http://www.rullavagn.nu – där har jag träffat andra mammalediga!

Issa

Varför måste man vara ensam med barnen hela dagen???? Kan inte folk få avgöra själva hur de vill göra 🙂 detta börjar bli värre än familjeliv.se 😀 En del människor har mycket folk omkring sig, andra inga alls. Vi alla lever olik! Respektera det!

Mimma

Ni som klagar verkar inte veta hur fantastiskt det är med stor vänkrets och familj😉

Po

O du verkar inte fatta vikten av att vara självständig.

Henna

Haha så om man ofta hänger med sina vänner är man inte självständig???Njaaee… Tänk efter så hör du kanske hur korkat det låter!

I

Precis, man klarar inte av att vara ensam med sina barn en hel dag pga osjälvständighet.

Håller med Mimma

Hahaha va?! Man kan väl ändå vara självständig? Självständig handlar inte om hur nära relation man har med andra människor. Jisses!

Co

Nä men hur beroende man är av de!

Sandra

Jag har ganska många vänner o vi umgås mest i grupp, ganska ofta. Men ibland så vill jag helt enkelt inte umgås o då är jag själv ute någonstans eller med någon annan som jag inte alls annars brukar hänga med. Är jag osjälvständig nu?
Tycker själv annars att det är ganska självständigt att jag inte MÅSTE vara med mina vanliga vänner hela tiden. 🙂

Elin

Slå upp introvert och extrovert i ett lexikon! Läs på! Var tyst!

Josefin

Men ja! Alla är olika. Jag är introvert och skulle bli tokig om jag inte hade egentid ibland. Men jag skulle aldrig säga att någon annan gör fel bara för att vi är olika.

jenny

Varför ska hon vara ensam?

Naia

Men varför bryr du dig så mycket om det? Det är inte dina barn så lägg dig inte i hur hon gör med Sina barn. Jäjla gnäll hela tiden. Vill Jon umgås med andra samtidigt som hon har sina barn så får hon det. Barnen verkar ju ha kul i alla fall och det är det viktigaste.

Så mysigt!!! Söt klänning💕

Bellis

Sally är supersöt. 😊
Att en del måste döma dig för att du tillbringar din tid med vänner. De skulle helst vilja se dig ledsen för att tyvärr finns de människor som njuter av att se andra ledsna ensama eller nåt annat. Men gör sånt som du och dina barn mår bra av. Om de är avundsjuka så är det för att de är olyckliga i sitt liv missnöjda med nåt. Ha en super fin dag på skärgården det skulle jag ocskå haft om jag kunde 😙⛵💛💙

Kio

Handlar om balans. Se kommentaren ovan.

I

Snacket om balans är bara skitsnack. du kan inte avgöra vad som är rätt eller fel när det gäller andra människors liv.

Hanna

Struntprat. Balans för dig är inte samma sak som balans för ngn annan. Alla är vi olika. Detta har bara blivit ännu en sak att dra till med för att trycka till.

Cra

@Hanna – bara personer med lågt iq tror att alla människor är olika.

Josefin

CRA: Vad baserar du det på? Och vart går gränsen för lågt iq? Så nyfiken.

I

Troligtvis lågt iq när man tror alla människor är olika.

Sandra

Ja men alla ÄR ju olika! Mer eller mindre…

Sandra

Och btw om du verkligen vill veta så har jag ganska högt IQ…😂

Pia

Precis tvärtom skulle jag vilja säga, lågt IQ om man tror att alla människor är lika och har samma behov. Ja, de grundläggande behoven skiljer sig inte mycket från individ till individ, men hur man reflekterar, tankar kraft osv gör det.

Erika

Öh jag har då aldrig träffat någon som e lik mig i personlighet. Personer med lågt IQ är dock väldigt lika 😉 kan inte tänka så långt ..

Anna

Har du nånsin varit själv med dina barn ett helt dygn?

Malin

Varför denna enorma oro över att Isabella och hennes barn umgås med vänner och deras barn på sin semester? Senast jag kollade behöver ingen förälder, separerad som gift, fråga om liv om var man vill tillbringa sina lediga dagar. Jag kan nästan lova er att ni kan sova gott om nätterna oavsett hur Isabella spenderar sig dagar. Och nej, det är inte ”olika åsikter” som vädras här, enbart oförskämdheter och mästrande. Tror ni på fullaste allvar att Isabella planerar en helg på sina vänners landställe för att sen ångra sig för att några bloggläsare anser att hon bör vara ensam hemma?

Linda

Haha din instastory… sky + audin + huset woooow stackars Odd som fick ingenting

M

Han fick väl ta sin Xbox

Gj

Han fick pengar i stället.

Karin

Han fick nog en bra slant för huset. Bilarna va ju inte ens hans så…

Isabella

Varför skulle Odd få en massa saker? Han fick väl det han betalt för. Huset hade enbart Isabella råd att ha kvar, och han fick sin hälft av pengarna.

Cilla

Nä inte riktigt. Vid skilsmässa delar man allt lika, även det du hade med dig in i boet, och allt därefter. Även om det skulle vara så att du köpt allt och din man inget. Men- man kan skriva äktenskapsförord där detta begränsas. Att tex det som du har med dig in i boet är ditt vid en skilsmässa. Har för mig att IL hade äktenskapsförord. Men allt som köptes under äktenskapet måste nog delas lika. Rätta mig gärna.

Anna

Med ett äktenskapsförord kan allt som annars är gemensamt (s.k. giftorättsgods) göras till enskild egendom, dvs. inget är gemensamt om det inte är köpt eller fått gemensamt. De köpte huset tillsammans, med lån som båda ansvarade för, alltså har de ”delat på huset”. Om I köpte Porschen själv, för egna pengar, är den hennes enskilda egendom och ingår inte i bodelningen.

ma

Bella och Odd hade äktenskapsförord. ”Allt mitt är mitt och allt ditt är ditt”. Så enkelt. 🙂

Hanna D

Bilarna är väl leasade genom företaget, iaf Audin

Carina

Det här är ett svar till Cilla:
Du har fel, det går alldeles utmärkt att i äktenskapsförord detaljreglera vad som ska vara enskild egendom (alltså inte delas lika mellan makarna vid en skilsmässa). Jag och min man har till exempel fullständigt separerad ekonomi, även min lön är enskild egendom, precis som hans. Om vi alltså till exempel renoverar säg ett badrum och inte lägger lika mycket pengar på det (vi äger huset till lika delar) så ska den som lagt mer få tillgodoräkna sig den summan vid en eventuell bodelning. Om du tänker logiskt inser du att det inte vore mycket till skydd om ett äktenskapsförord bara kunde omfatta sådant makarna ägde när de gifte sig. Det skulle ju sluta med att få vågade gifta sig. Vilket vore synd, eftersom äktenskap är trevligt men inte ska kunna få vara ett sätt att göra ekonomisk karriär.

Angelika

Det är helt otroligt hur ni diskuterar om deras skilsmässa som om ni vet. Det gör ni inte! Tänk hur lätt ni har för att stå på håll och tycka en massa.

Mona

Så fin Sally är! Kul att få se lite av ansiktet.

Ha så mysigt i skärgården och njut av både vänskap och familjetid! 🌸

Nyfiken

Nyfiken fråga då jag inte är insatt i ämnet.
Det är mycket kommentarer om miljöpåverkan i bloggen, angående köttkonsumtion. Vill någon förklara för mig på vilket sett köttet är en av de största miljöbovarna?

OBS. Kommentarer om Bellas resande/miljötänk undanbedes.

Hanna

Finns massor av fakta om detta bara man börjar googla lite. Men huvudkontexten är ju att det går åt så otroligt mer resurser (runt 10x om jag inte minns fel) för att födda upp en ko, gentemot att vi hoppar över köttateget och äter den odlade maten själva.

Nyfiken

Vad för resurser? Tillåter mig att framstå som korkad. Vet inte vad jag ska googla på

Tove

hon menar att om du äter sojan själv får du i dig all energi direkt. Äter en ko sojan och du sedan kon försvinner energi på vägen. Det bränner också många andra resurser att äta kött. Väldigt mycket av den areal som odlad upp blir till djurmat, om vi istället hade odlat till oss själva på samma areal hade maten räckt längre. Och mycket mer vatten. Det är uppfödda djur mam syftar på, och själva uppfödningen som tar mycket resurser och ger utsläpp. Skulle du äta bara vilt skulle du inte bidra till sp mycket utsläpp, men det blir ju inte så mycket kött så heller.

Att du äter kött har en mångdubbel stört inverkan på klimatet gentemot att du flyger långt tror många på senaste tiden, men det stämmer inte, de blandar ihop det med att köttindustrin har en mycket större andel av utsläppen globalt en flyget. Det ändrar dock inte på det faktum att man måste äta växtbaserat åtminstone ett år för att kompensera för en lång flygresa. Dvs du kan iofs kompensera att du flyger lite (någon gång varje år/ vartannat år) med att du äter vego men inte att du flyger långt flera gånger om året.

Om vi ska leva så att det går att nå målet om inte mer än 2 graders global uppvärmning måste vi dessvärre flyga mycket mindre, äta typ helvegetariskt och köra väldigt mycket minde bil. En flygresa till Thailand bränner i princip hela din utsläppskovot för ett år (och det går ju inte, eftersom du behöver fortsätta leva också)

Googla gobal uppvärmning + människan bör nog räcka. Läs hos aktörer som inte driver enbart en enskild fråga, utan som jobbar med en helhetsbild. T ex stora miljöorganisationer.

Angelica

Hej! Jag måste tipsa om att se på filmen Cowspiracy om du är intresserad av köttindustrins påverkan på miljön! Så intressant film som förklarar detta på ett väldigt bra sätt 🙂

Vilket flängande! För några veckor sen hette det” jag och barnen ska bara vara”. Svårt att vara själv med dem? Blir du uttråkad och understimulerad tro? Typiska svårigheter vid ADHD, man blir lätt uttråkad, därför svårt att hålla kvar relationer. Men lätt att luta sig tillbaka/skylla allt på en diagnos. Tror nog att fröken inte vill stanna upp och smälta allt som hänt, flykt är ju en försvarsmekanism när det blir motgångar. Snälla, hur kan man gå från high five till att skiljas på mindre än ett halvår? Säkert samma där, när det blev för mycket vardag då blir det tråkigt. Du utnämner dig själv till Superwoman?Låter väldigt överskattat i mina öron. Välkommen till klubben för oss vanliga dödliga.

I

Lägg ner skitsnacket! Varför har man behov att recensera en annan människas liv på det sättet? Och göra sig lustig över saker som gått fel i personens liv? Det är ju bara elakt. Vad är det med människor här????? :s

Johanna

Är inte lite poängen med ett kommentarsfält, att man just ska tycka till?

Isabella

Sanna, jag tror inte du själv förstår hur otroligt bitter och dömande du låter. Jag tror verkligen att det är DU som bör tänka efter hur du mår och varför du beter dig som du gör. Det känns inte sunt. Och det säger jag med all välmening. Det är en sak att komma med lite kritik till en bloggare, men det där är ju personangrepp och inte skrivet på ett trevligt sätt alls. Jag hoppas verkligen att du tänker till lite. Kram

Lina

Äntligen ett svar från Isabella!

Sandra

@Lina
Eh va?? Var du sarkastisk eller?

Hanna

Jag skulle tro att de flesta av oss passar på att träffa vänner och släkt under semestern. Inget konstigt alls.

mom

@Elaka Sanna…
Det är ju du som inte fattar att Superwoman är att tycka att man klarar det bra, inte att alla andra klarar det dåligt. Så din läsförståelse är väl inte den bästa. Kanske inte heller ditt självförtroende, eftersom du irriterar dig på att B peppar sig själv som Powerwoman??
Och jag kan berätta för dig lilla spydiga fröken att en skilsmässa kan gå betydligt snabbare än 6 mån.
Vad får dig att tycka att du ska trycka ner henne angående det?
Och hur hon gör för att ”smälta allt” har ju du ingen som helst aning om, eller hur? Att hon har semester med barnen och träffar vänner har väl inte med saken att göra, eller tycker du att hon ska vara hemma ensam med barnen och sitta i soffan och gråta?
I din kommentar lyckas du klaga på
Att hon flänger runt
Att hon inte är ensam med barnen
Att hon antagligen är uttråkad
Att det troligen är för att hon har ADHD
Att hon har svårt att hålla kvar relationer (?)
Att hon skyller allt på sin diagnos
Att hon flyr istället för att smälta det som hänt
Att det är märkligt att skilsmässa kom så fort efter high five
Att det är överskattat att hon kallar sig superwoman
Som du ser, men kanske inte förstår..så lyckas du skriva dagen skitigaste kommentar. Och vet du vad? Jag tycker att du är en väldigt liten människa.

Cra

Right back at you mom!

Cilla

Bra där 🙂

Majas

Väldigt bra skrivet, Mom!

N

Nu kan det ju faktiskt vara så att Odd valt att göra slut, varit otrogen eller något annat. Tror nog att det finns en anledning till att det vände så tvärt.

N

Sanna, du kanske ska läsa på lite om människan och dess varierande beteende, eller kanske rent av resa lite!? Du kanske är medveten om att familjer i andra kulturer spenderar hela dagarna med andra familjer och vänner – men jag antar att bilden av vad en familj ska göra för att må bra är jävligt låst för dig? Vilket ju enbart är synd (och lite patetiskt)…. hoppas det klarnar! 🙂 Om inte, besök ett bibiotek

Naia

Fast dom enda som tjatar om diagnoser är ju sådana som du som bara klagar. Alla med ADHD är inte identiska, vet du det? Så låt henne leva sitt liv som hon vill och sköt du ditt eget liv.

Sofia

Har barnen träffat Randy?

M

han är väl lika gammal som Bellas pappa…..

Gj

Han ser ju inte ut att vara så gammal. 38 kanske. Det är ju en ok ålderskillnad.

Hanna

Nej Randy är väl ung?

Besk

Har barnen träffat tomten?

Semi

Experter har talat!

Ok, inte första gången jag är inne här men nu slog det mig att HJÄLP vad stor hon blivit!? Gah, tiden går för snabbt. Påminns av mitt eget åldrande av barn ;O

Lovisa

Så cool Sally är! Hon verkar vara ett härligt busfrö! Ha en fin vistelse i skärgården och njut varenda minut.

Moa

Hej!
Jag kan hålla med många ovan jag förstår deras oro eller vad det handlar om för Gillis och Sally. För det är ju bra om dem får vara helt själv med som mamma någon gång också när dem är hos dig Isabella. Så dem inte behöver flänga för mycket för det är ju nog mycket att dem behöver åka mellan dig och Odd. Och ibland kanske dem bara vill vara med dig faktiskt.
Men samtidigt är det självklart bra också att ni har vänner och att ni umgås med dem också när barnen är med dig och så dem inte blir isolerad. Det är ju inte alla som har vänner och vänner som har barn som dina egna barn kan leka med.
Men det där handlar som sagt om en balans att umgås men kanske inte varje gång dem är hos dig utan ibland kanske det är bra om dem får rå om sin mamma bara.

fia larsson

Lägg ner Moa.
Barnen är trygga. Det är inget trauma för barnen att bo 1v med sin mamma och 1v med sin pappa.
Inga barn mår dåligt av att åka till vänner och ha det trevligt.
Ska barnen ”för balansens(?) skull” inte kunna åka runt och träffa vänner för att deras föräldrar skilt sig?

LJ

Vad som är ”balans” är jäkligt relativt. Du vet, från person till person. Jag är gärna ensam medan vissa av mina vänner mår som bäst av att umgås mycket! Det som är mest spännande är att INGET AV DET ÄR FEL! 🙂 kram på dig!

Sandra

Finns något i uttrycket
”Det krävs en by för att fostra ett barn”
Vissa människor är extroverta och vissa introvert.

Vissa familjer har en stor krets av vänner, andra väljer att hålla sig för sig själv. Det är ju fantastiskt för Bellas barn att ha en stor krets av vänner och bekanta som bryr sig om barnen. Kunna hjälpa till och sköta om barnen om hon skulle behöva hjälp som ensamstående i framtiden.

Hade Bellas suttit själv med barnen hade det varit gnäll på att barnen aldrig får träffa folk.

Barn behöver ju stimulans av andra människor i den tid vi lever i än att sitta framför dator tv och andra medier. Barn mår bra av att få träffa andra vuxna och barn är jag helt säker på..

Vi gör utflykter varje dag på sommarlovet för att stimuleras och må bra. Är vi bara hemma på gården med bara familjen slutar med grin och gnäll och ostimulerade barn.

C

Du har aldrig hört om ordet balans!?

LJ

C lägg av du skämmer ut dig

LJ

Tack Sandra, för en vettig kommentar som inger hopp!

Så mysigt ni har det!

Cajsa

Men så fin. Sötaste klänningen och flätor på det. Ha en mysig helg!

Njut av helgen. Kram ☀️

S

Förklara snälla det skadliga i att vara med andra barnfamiljer? Vissa av er kommenterar i vrede och tycker inte Isabella spenderas en endaste minut med barnen ensam, vilket antagligen inte är sant. Om hon nu är med sina vänner mycket, som dessutom har egna barn, hur är det en negativ sak?

Eller är det skadligt att vara social?
Några av de finaste barndomsminnena jag har är all tid mina föräldrar spenderade med en annan familj som hade ett barn i min ålder. Från födseln till tonåren. Jag hade så enormt kul.

LJ

Men du förstå ”balansen” blir ju helt rubbad!!! 😉 MÅSTE faktiskt vara exakt 50% ensamma och 50% med andra annars blir man traumatiserad och förstörd för livet! Du vet att alla människor i hela världen fungerar EXAKT på samma sätt och mår bra av EXAKT samma saker…gör man inte det så är det något allvarligt fel på en och man bör medicineras (fast bara lite lagom annars blir man störd) 🙂

Maria

Tycker det är ett jävla tjatande på varför hon inte kan vara själv med barnen. Jag själv är ensamstående mamma och har alltid haft med min dotter till vänner m.m eftersom varför ska man sitta själv med barnen??? Är man ledig kan man väl lika bra umgås med vänner bli roligare för barnen med. Kan tillägga att min dotter är 7 år och hon har inte tagit någon skada att få följa med till mina vänner med eller utan barn.

Co

Du vet inte om ditt barn tagit skada.

LJ

Lika lite som man vet om de tar skada av att inte träffa andra människor CO?

Anna-K

Nu är väl jag sådär tråkig men kunde inte låta bli att lägga märke till att du filmar med mobilen medan du kör? Gör du så ofta? Och innan nån skriver att hon körde ju så långsamt, det är inte poängen. Börjar man såhär och känner sig trygg i det kommer man så småningom göra det i högre hastigheter. Plus att hon färdades på skogsväg. Vilt kan hoppa fram.

Fanny

Hoppas du kan sova inatt iallafall :/

M

Man ser en del av Sallys ansikte! Jag trodde du var emot det.

Maria halvarsson

Du skulle inte känna igen Sally om du såg henne på stan efter att du såg den här bilden.. jag tror att bilder från sidan går bra men inte helt framifrån.. jag tycker det är kul att man får se lite mer, man ser ändå inte hur hon ser ut:)

Sofie

Ååååh Sally hon ser ju ut som en mini Bella wow vilken goding ♡

Cilla

Men herregud. Tror inte att någon av er som kommenterar har egna barn!!! Ofta (som småbarnsmamma) önskar man ju inget hellre än att bara få ta en lung dag hemma, men det är ju nästan omöjligt med en två och en treåring som klättrar på väggarna före kl 11 på Fm. Barn kräver stimulans och B ger ju allt dom behöver en varm sommardag. Poolhäng, jämnåriga kompisar, mys i naturen. Och att hon umgås med kompisar samtidigt lär inte störa barnen. Den veckan jag inte har mina, hänger jag (ensam) med party kompisarna, veckan jag har barnen umgås vi med ”mammakompisarna” och barnen älskar det och frågar efter det. tyvärr är möjligheten till detta härliga flexibla liv nästan bara möjligt under någon semestermånad i juli. Hösten kommer fort, barnen är tillbaka på förskolan, det är kallt och mörkt ute, man jobbar och alltid är hemma och har vardag, och man längtar sååå till nästa semester då man kan hänga tillsammans med sina ungar, kompisar, familj och bara njuta tillsammans:)

Anna

Åååh va Sally är fin!
Underbart söt klänning också!
Om du Isabella någon dag börjar skriva en ny bok så skulle det vara super roligt med en bok om barn och dylikt, skulle såå vilja läsa någon slags sådan bok av dig före jag själv får barn 😀

Alla kommentarer…
Skriv en kommentar
E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *