#IsabellaLöwengrip
Följ
Life & thoughts
juli 16 2017 at 12:40

So Sad today 

Sally har somnat bredvid mig här i soffan, Gillis har gosat in sig vid mina fötter och tittar på en film och jag läser. Vi har varit ute på förmiddagen och lekt med våra grannar och så åt vi lunch på altanen. Sommarvärme. Jag ska lämna barnen till Odd vid fyra och efter det väntar träning och sedan middag med en person jag inte träffat på år;  Gina Dirawi. Jag gillar hennes musik, LOVE går på repeat. 


Jag läser två böcker samtidigt, Homo Deus och denna. Det är helt olika genrer vilket är härligt att variera. So sad today är Melissa Broders essäer. Tankar och reflektioner från hennes liv och relationer. Underhållande fast rätt mörk. Jag ser verkligen livet alltid från den ljusa sidan, jag är nästan arbetsskadad i och med mitt hektiska liv behöver jag snabbt gå vidare och ältar aldrig (men ser till att lära mig av misstag). Därför är det intressant och också lite skönt på något sätt att läsa om någons annans ältande. Jag tänker väldigt sällan att livet är negativt eller jobbigt. Min stora, övergripande känsla är alltid tacksamhet (och nyfikenhet), det kanske gör att man lyckas se det fina i det mesta som sker. Hur som helst så rekommenderar jag boken!

118 Kommentarer

Sandra

Så kul att du börjat skriva mer om träning! Vill du ha större och synligare muskler eller vad är ditt mål med gymträningen? Bara röra på dig? Själv älskar ja den fasta fina kropp jag svettats fram på gymmet.

Så härligt med nån som också har sån positiv livssyn! <3 Finns alltför få nuförtiden…

emma

fast ibland handlar de inte om synsätt… Lite dåliga gener o sånt kan göra de till en kamp att undvika att oroa sig negativa banor o kontrollera sina tankar… hade alla som mått dåligt bara kunna välja att känna glädje o tacksamhet, visst hade de varit underbart…men ibland är hjärnan och situationen lite mer komplicerad än så.:(
Tanken är fin…men kanske inte alltid så lätt.

Helen

Jag tror vi människor fungerar olika. Jag tror ditt synsätt är bra för vissa och det fungerar.
Jag är tvärtom och jag tycker det är ok det också för jag har insett o h lärt mig att jag har lättare för att vara djup och vågar möta alla känslor oavsett om de är ljusa eller mörka. Jag är passionerad och älskar jag någon älskar jag av hela min själv djupt in i venerna. Jag sätter ord på känslor. Och jag filosoferar.
tror att dem som är mer som jag är mer komplicerade men när stormen har lagt sej är vi helt magiska i våra sinnen. Vi är som oslipade diamanter.

Det gäller att hitta en partner som antingen är likasinnade eller som accepterar och älskar hela dej med brister och egenskaper.
och inte försöka hindra någon för att vara den personen är.Om någon är djup och vill prata ska hem få göra det.

Ki

Fast det jobbiga är om ni aldrig landar utan alltid är upp eller ner.

j

Att vara lite mer djup är nog inte Bellas starka sida, hon har antagligen för bråttom rusandes fram genom livet.
Ja visst är det enklare att känna tacksamhet och nyfikenhet, slippa negativa tankar och/eller ha ångest när man alltid har kassakistan full!

Som nån skrev i förra inlägget: ”jag börjar känna avsmak för Isabella”, säger detsamma faktiskt! Ta dina pengar å vältra dig i dom,
mig imponerar du inte på för fem öre!

Fanny

Varför är du här inne och läser då? Du kan ju knappast säga att du inte är intresserad av henne då, på ett eller annat sätt är du det 😂

Malin

Jag tror inte det är Bellas (eller någons) mission att imponera dig. Det finns liksom tusen andra viktigare saker att ägna sig åt och lägga fokus på.

ErikaJ

Du låter som en lantis med mindrevärdeskomplex

Ella

Du själv verkar ju inte speciellt djup eller förstående, din kommentar visar ju enbart på hur du ser ner på andra människor som inte lever på ditt sätt. Äckligt tankesätt.

Josefin

Så varför är du här J? Man behöver inte kommentera allt man tänker bara för att 🙂

A-L

Jag gissar att du själv är en oerhört ”djup” människa när du spyr ur dig elakheter? Kanske har en hel djup brunn av skit att ösa ur?

Har du själv läsa de böcker Isabella läser? Hur många 26åriga småbarnsföräldrar läser den här typen av böcker tror du? http://www.bokus.com/bok/9789171734860/so-sad-today-personliga-essaer/

http://www.bokus.com/bok/9789127150799/homo-deus-en-kort-historik-over-morgondagen/?gclid=CJDM6YGcjtUCFVGLsgodhmoNSQ

M

Ibland förändras även den person man blivit tillsammans med så pass mycket, lika svårt det. Eller så förändrar sig personen till någon den inte egentligen är för att personen är kär, så vad kan partner göra åt det sen när förälskelsen avtar och missnöjet kommer?…..

Lotta

Ha en härlig kväll och njut av Mexico. Inte utan att jag blir avis där jag ligger nyop i sängen hemma och rehabbar. Längtar också till första resan som kan bli av när jag är frisk igen. Resa är sååå kul. Kram kram

Tack så mycket för boktips!

Emma

Karin! Jag vill verkligen veta varför du inte är Bellas största fan längre. Du kommenterar precis på samma vis som tidigare. Men varför inget fan?????

Gj

Pga dina kommentarer. Ska hon vara ditt fan

Anastasia

Karin är väldigt speciell. Hon har tidigare stalkat en annan bloggare (kommer inte ihåg hela historian, det blev länkat för någon vecka sedan här bland kommentarerna) och sen dess är det borta. Lite smått obehaglig kvinna vad jag förstått.

M

Förhoppningsvis är hon det inte längre. 😉

Charlotte

Googla ”Linda Blom + Junitjej” – kärt barn har många namn och ”Junitjej” är ett av Karins många namn😆

Liselotte

@Emma +1!

Belladonna

Härligt att du har så positiv syn på livet. Även om det är svårt ibland så gäller det att hitta de ljusa stunderna. Livet för oss hit och dit och att ändå de möjligheter som finns är värdefullt. Ja en skön semester o ladda batterierna.

j

Isabella kanske fötts med osedvanligt dåliga batterier eftersom hon måste ladda dom så ofta i : mexico, Capri, Marbella, Barcelona på relativt kort tid
som istället kunde utnyttjats med det bästa hon har: sina barn..men ibland saknar man inte kon förrän båset är tomt -gammalt talesätt, vi får hoppas att dom f.f älskar sin mamma när de kommer upp i åldrarna och börjar förstå saker och ting..

Josefin

Så jävla elak kommentar J

Babsan

Men nu kan hon ju inte umgås med sina barn denna veckan eftersom de är hos sin pappa. Vad anser DU att hon FÅR göra en vecka utan barn? Sitta hemma och gråta? Eller får hon göra det bästa av sin egen situation, utan att någon är elak som du?

Cattis

Har du själv gått igenom en skilsmässa samtidigt som du har 2 små barn och arbetar hårt? Jag tror nog att enbart skilsmässan gör att man dräneras på all energi, så var inte så snabb på att döma.

B

Till J: Fattar du inte att hon är i skilsmässa och KAN inte alltid se sina barn, som också måste vara hos sin pappa! Hur fan jävla pantade är folk nuförtiden!? Kan inte ens slå ihop 1+1!

Naia

Men hur dka hon umgås med barna när det är odds vecka nu?

mb

@J Vad pratar du om?
Barnen ska ju vara hos sin pappa nu, så om hon är hemma eller om hon reser någonstans saknar ju betydelse, hon kan ju inte vara med barnen ändå. Förstår du inte det?

Louise

med tanke på hur mkt Bella jobbar och sliter med sina bolag (vilket syns i både boende, bil och resor) så kan man nog förstå att det är rätt tufft och kan behövas vilas upp och laddas batterier, lite lite lite oftare än vad en Svensson som kör 8-17 med flertal raster under dagen behöver göra.

Eleni

Jag undrar verkligen vad människor som du får ut av att sitta bakom en skärm och döma en annan med människa på detta sättet? Bella är en grym mamma och person och det är nog endast avundsjuka och okunskap från din sida som gör att du Kommenterar sådant. Vad du inte ser bortom bloggen är sådant du inte vet något om alls, så finn dig ingen rätt att döma eller ens kritisera Bella eller någon annan för den delen! Skäms för personer som dig och jag hoppas verkligen att Bella raderar ut alla sådana elaka kommentarer och läser alla andras peppande ord istället 🙂

Kram på dig Bella och ha det helt underbart i Mexico! Ladda batterierna och ta hand om dig för det förtjänar du, som alla andra.

malin

Svårt att utnyttja tiden med sina barn när man inte har de mer än 50%? eller du tycker att hon skulle kidnappat de från Odd kanske?

Ias

Hon borde vara hemma/i Stockholm och standby om barnen vill se henne på Odds veckor och det borde Odd vara på Bellas veckor nu i början givetvis!

mom

Nej ias hon behöver inte alls vara hemma i Stockholm stand by.
Barnen är hos sin pappa och klarar sig bra.
Vad händer med barn vars förälder reser i jobbet? Släpper dom allt och reser hem om barnen ”vill träffa dom”?
Och du J Vad är det barnen ska förstå?
Att deras föräldrar skilt sig?
Isabella är mer med sina barn än dom flesta andra frånskilda mammor som kanske lämnar på dagis kl 7 och hämtar vid 17.
Om ni kan läsa så ser ni att Isabella gör vad hon kan av de 50% hon har med barnen.

Kajsa

Vilka böcker planerar du att läsa nu i sommar?
Läst Elena Ferrantes böcker? Om inte så gör det!!!

MS

Hon har barnen varannan vecka, hon kan inte omgås med barnen när Odd har dem.

Semi

kan ni tänka er att vara några timmar tillsammans med barnen?
så dem små förstår att ni är vänner….

ErikaJ

DE kanske inte är vänner

Mimmi

Oj jag trodde nästan att du var lite mänsklig och var lite ledsen att du skulle lämna över barnen, men det var bara en bok titel. Silly me

rebecka

haha jag trodde precis samma sak :p

Lina

Hahah. Tänkte samma. Känns lite underligt.

E

du tror inte hon kan vara ledsen ändå? Även om det inte står i bloggen. Varenda tanke eller känsla som får genom Isabellas blogg står ju knappast i bloggen.

E

Som går igenom Isabellas kropp* skulle det självklart stå. Silly me 😉

B

Ja stupid you.

Sonja

Oj, jag tyckte tvärtom nästan att det kändes som en tanke med just den boktiteln som rubrik? Silly me.

lena

Mimmi..ja silly you, du tror inte att det var en koppling till hennes eget mående? Vad får dig att skriva så här?
Antingen är du för ung att förstå, eller så är du inte så smart.

Gina Dirawi var otippad.

Tina

Tänk att till och med en positiv livssyn kan reta folk. Folk har ofta givit mig nedsättande kommentarer för mitt glada sätt. Oftast har det kommit från folk som själva mår dåligt så då får jag väl ha överseende. Tänker dock att många i fältet måste må ganska kass. Elakhet är så äckligt!

mm

Ja Tina, jag håller med dig. Elakt är äckligt!

Sophia

Narcissister som Isabella tror alti at ting skal gå bra for dem for de er så spesielle og utvalgte 😉 Det handler ikke om være positiv men mere å ikke ha kontakt med virkeligheten. Når de t eks blir ”forelsket” så er ALT topp, de skal være sammen for evig, tatoverer inn navn, får barn på løpende bånd, pampig bryllup og skriver SÅ nydelig og bra alt er – det skal være sånn for EVIG. Man tror virkelig på det og de virker så investert i det, tenker at det skal mye til for skilsmisse! Det er veldig vanlig at man tror at de lever i et stabilt drømmeforhold og så en dag…. så er det bare slutt! WTF? Og det går sååååå enkelt og fort å bevege seg videre. Sånn er narcissistens liv – det handler ikke om å være positiv – it is being DELUSIONAL og man bare later som, man simulerer og skryter. Dette kan fungere fint i business ibland, fordi man tør risiko og tror man kan alt. Men det kan også resultere i katastrofe!

Emma

Finns det inga norska bloggar du kan läsa och kommentera otrevligt istället?

j

Hörru Emma, Sophia är väl fri att läsa och kommentera vilken blogg hon vill, det är ju inte så att DU äger internet precis.. så tagga ner.

?

J, du försvarar seriöst Sophias vidriga kommentar här?

fialotta

Emma du har så rätt. J Elakt är äckligt!

Nati

Hahaha så bra sagt

malin

haha J, vadå tagga ner? var det någon som brusade upp eller?

Elin

Jadu J. Jag får väl fråga? Eller äger du internet 😂

Har ni sommarvärme? Är kanske dit man ska åka;) Här har det ösregnat hela dagen

S

Har du tips på hur du håller dig positiv? Dels så finns ju problem där det bara inte går (om man har extremt ont fysiskt/psykiskt) varit med om ett trauma eller någon dött. Men du har ändå skilt dig från dina barns pappa, varit mobbad samt sagt upp kontakten med din pappa…..hur gör du när ångesten kommer? Kram

j

OM hon har några tips så säljer hon dom bara för pengar..
Ångest har ju inte Bella enligt sig själv ,skulle det ändå krypa på så rullar hon nog runt bland sina sedlar och aktiepapper en stund så känns allt glatt och positivt igen!

Majas

Isabella har absolut haft ångest och har skrivit en hel del om det (även vad som hjälpt henne igenom det). Gå tillbaka i arkivet eller googla efter inlägg. Jag förstår att hon inte vill skriva samma saker igen, framför allt om det är så att det just nu inte är aktuellt i hennes liv alternativt att det är alldeles för aktuellt så att det är svårt att skriva om.

Semi

Alla är vi olika och hanterar liknande situationer annorlunda och det är OK.
kan ni inte bara acceptera Bellas sätt utan att komma med otrevliga kommentarer?! Det är hennes sätt och det är inte enkel….så låt bli!

Mia

Isabella har ADHD!! Det finns inget empatiskt ingen sorg eller längtan utifrån någon annan än sig själv. Man bara gör. Allt är en uppgift ett uppdrag. Oavsett om man är mamma eller företagare.

Lina

”Inget empatiskt, ingen sorg, ingen längtan” – låter ungefär som de stackare som utsattes för lobotomi i det experimentella 1900-talets psykiatri. Du kan googla det och samtidigt läsa på om ADHD, för det behöver du Mia.

M

Det är väldigt vanligt med de med adhd som Mia skrev !
Hur jag vet det? Jobbat 22 år m ungdomar m olika bokstavskomb.och en son med adhd ! De med adhd är oftast väldigt impulsiva … handlar först tänker sen, egoistiska , slarviga och har svårt att sätta sig in i andras situationer.

Charlotte

Alltså- din kommentar är så genomvidrig!
Jag hoppas att du inte tror att personer med ADHD är såsom du beskriver men om du tror det så är det mest synd om dig själv….

Jag brukar tänka att man själv är grunden till vad man känner och hur man hanterar olika situationer. Vissa händelser kan man inte undvika i livet, men man kan (till stor del) välja hur man tar sig ur dem.

Clara

Att inte kunna stanna upp och reflektera samt känna efter och lyssna in är ett socialt och känslomässigt handikapp.När man bara klampar på i sin positivitet händer det ofta att man sårar människor och trampar dem på tårna.Överpositiva människor saknar oftast empati och ser bara sig själva.Att ständigt vara på språng och starta nya projekt är ett flyktbeteende.Att vara överpositiv kan jämföras med fanatism/övertro.

Maja

Därför hennes ”vänner” byts ut titt som tätt och snart har hon även en ny partner som hon kommer separera ifrån och så kommer hennes liv fortsätta men hon själv kommer aldrig tycka att hon har gjort något fel. Det är bara fel på andra

Angelica

Haha vad baserar du denna diagnos om överpositiva människor på? Och vart går gränsen för om man är positiv och överpositiv?
Antar att vi alla ska innefatta oss i ”lagom positiv gruppen” så att ingen ser ner på levnadsglada positiva personer som kan anses vara ”öveepositiva”. Kan vara övernegativ då också? Hade tagit en överpositiv person varje dag i veckan än en övernegativ.

:D

Haha du är ju expert på att älta. Det gör du i varje inlägg, samma ord om å om igen. Men det är väl tanken

Hanna

Det finns INGEN som är så bra på att klappa sig själv på axeln som du. Och nej, detta var inte en komplimang.

Du tror inte att du skulle ”behöva” älta lite? Tänker att det är viktigt att känna jobbiga känslor också 🙂

disa

Så konstigt Sofia…det verkar inte som du vet hur en blogg fungerar?
Man skriver ett inlägg. Resten av tiden sysslar man med annat.
Man tänker tankar som man kanske inte skriver om på bloggen.
Man gör saker som man inte skriver om på bloggen.
Man träffar folk som man inte skriver om på bloggen.
Visste du inte det Sofia?
Man kan älta och gråta 15 timmar/dygn utan att skriva om det.
Konstigt att du inte förstår det?!

Lina

Men hon skrev väl att hon inte är en person som ältar? Tvivlar därför på att hon gör det 15 h/dygn..

disa

Förstod du inte vad jag menar Lina? Det var ett exempel.
Det händer saker utanför bloggen. Hon tänker/känner saker förstås, som hon inte skriver om. Många här verkar inte medvetna om det.
Och vet du Sofia, hon kanske har ältat klart….det har inte slagit dig va?

Härligt att va så positiv och glad, jag ser det endast som positivt och jag tror också att det är därför du kommit så långt som du gjort. De som ältar och går runt och är sura kommer ingen vart och gräver sig längre ned.

j

Jag tror jag dånar! Läser att du lagt upp en bild på insta, du står framför din lyxbil med ett hånflin och så skriver du: ”när man har två bilar efter skilsmässan”
Kan tyvärr inte se ditt insta själv men det finns det andra som kan, du är så äcklig så jag finner inga mer ord än att nu vet ALLA med säkerhet vilken förälder som är stabil och trofast i er familj, it,s not you…
Fastän du i samma inlägg säger att DIN anledning till er skilsmässa var att du vill vara ett föredöme för dina barn..
allvarligt???

?

Pratar om föredömen och lägger denna kommentar? Skrattretande 🙂

HannaPanna

Hmm finns ingen sådan bild på instagram?

kh

Instastorys tror jag det var. Det finns en sådan bild, legat ute på bloggen Bloggbevakning bland annat.

j

Det räcker att du skriver blond, för att komma till Isabella Löwengrip, under hennes namn finns länkar till bla Expressen, nöje. Klicka på den så ser ni exakt det jag skrev ovanför, inget ljug alltså så ta å tagga ner ryska anastasia
p.s: expressen publicerade detta 16 juli 2017.

Annika

Jag såg bilden, den låg på instastory. Inte särskilt charmigt alls faktiskt.

M

Hon verkar ha stängt ner insta nu efter denna bild ?

!!!!

Kommenterade det på hennes instagram … då blev jag blockad ! Tydligen så fattade hon inte själv vad hon hade skrivit. Jag frågade om texten var en pik till Odd !! Ogillades stort eftersom jag blicksdes😂😂😂 så ser det som hon tog åt sig och kanske skämdes över sitt uttalande .

wilma

J jag tror jag dånar.
Ett ironiskt inlägg om att hon står där med 2 bilar efter skilsmässan, gör att du tycker hon är äcklig???
Hon äger 2 bilar varför gör det henne till äcklig?
Och ”hånflin”? Varför hånflin? Vem skulle hon hånflina mot?
Hennes pengar har ju betalt bilarna, det är ju inte som att hon stulit dom? Vad har det med stabil att göra? Och trofast?
Vad svamlar du om?
Om du läser intervjun så bör du förstå vad hon menar med att vara ett föredöme för sina barn.
HerreGud….

Josefin

Herregud vad du överreagerar 🙄 hört talas om humor? Att man skämtar ibland? Eller tror du på 100% allvar att bella skiljde sig så hon kunde ha 2 bilar helt själv?

Pelle och Bulle

Avundsjuka kärringar. jobbar man hårt har man 2 bilar efter skilsmässan. Hänger man på Flashback hela dagarna och på kommentarsfält på diverse bloggar så har man 0 bilar.

Babsan

Fy faan vad ni är elaka här, många av er. Ni borde skämmas över att ni sitter och kastar skit över an annan människa på det sätt som sker här. Det är faktiskt väldigt skrämmande att det finn så många missunnsamma och småaktiga människor.

I

Läs kommentaren ovan så fattar du att det är berättigat.

M

Bilden på Insta med kommentar om bilarna var också riktigt elak!

becka

M Elakt mot vem?? Menar du mot O?
Om han behöver en bil så får han väl köpa en?
Hur tänker du där?

Anastasia

Snälla, blocka ”j”s ip-nummer så denna inte kan kommentera mer.
Man får lov att diskutera, kritisera och allt vad ni gör, men J är fan riktigt obehaglig….

Ias

Bättre att blocka dig.

Emelie

Håller med! Fattar inte hur man kan ha så Mycket hat och bitterhet inom sig, så himla osmakligt.

Emelie

Alltså håller med Anastasia inte den andra som säkert är J med annat alias. Blä man får ju psykovibbar av sån människor.

Nea

Kommer sortimentet fyllas på på era Michaela flattered? Så himla snygga!

Magda

Jag tycker att ditt mind set är väldigt spännande och intressant. Det verkar verkligen som att du hittat en strategi som fungerar utmärkt. Ibland tänker jag dock att det inte bara är så att du behöver det sättet att tänka för att klara av det liv du lever utan även att det liv du lever gör det möjligt att ha det tänkesättet. Det jag menar med det är att som jag förstår det så skulle du heller inte ha tid att älta för det finns alltid något att fylla den tiden med som är mer produktivt. Har jag förstått dig rätt då?

I så fall, kan du inte bli rädd då för att livet kommer ikapp dig med åren? Jag tänker att när du på ett eller annat sätt tvingas dra dig tillbaka och får tid som lätt kan fyllas med ältande, vad gör du då?

BA

Hörni!! Ju mer Ni klickar in er här så gör ni så att resor/bilar mm kan införskaffas fattar ni inte de? Här görs ju värsta förtjänsten för varje besökare/varje klick. Så till ER som retar sig…GÅ INTE IN PÅ DENNA SIDAN, gå isf in på en sida som HJÄLPER, till behövande tex..INTE här😡

ln

Fy så mange skit kjerringer som kommenterer her. Hva er fel med dere. Bitre troll og J er selveste sjefs trollet. Blir skremt av så mange stygge mennesker som sitter anonyme og sprer hat. Hva mangler dere i livet som kan sitte sånn på en blogg ? Isabella er en virkelig person. fatter dere inte ? Hva om noen var så jævlig mot noen nære og kjære av dere troll? Det blir bare mere og flere bitre kommentarer. Vi har fattet at dere tar ut på bella sin blogg deres egne miserable liv. Noe så patetisk.

Doosi

Hur tänker du kring att en resa fram och tillbaka från Mexico drar 2 ton koldioxidekvivalenter? För att stabilisera och minska koldioxidutsläppen får man egentligen ”bara” 2 ton per år och person. Det bränner du på en vecka!

Punkten

Förklara gärna hur du kan vara arbetsskadad??? Möjligtvis skadad av att hålla igång så mycket. Men du skriver alltid att du älskar att jobba och skriver bara om sådant de flesta skulle tycka vara kul. Du fixar ditt utseende hos proffs titt som tänt går på på behandlingar på arbetstid. Har pengar att köpa alla trista tjänster. Sedan besöker du lite apotek och det uppskattas av alla. Kom igen när du jobbat på riktigt.

Tycker alltid att du har gott om driv, men frågan är om du inte driver med oss läsare lite väl mycket. Njut så länge det varar och glöm inte bort dina barn och de som verkligen tycker om dig utan makeup och fasad.

lena

Hahahaha Punkten 🙂 🙂
Behandlingar på arbetstid? Du vet att hon har ett eget företag va?
Du förstår att man kan ligga hemma och pilla sig i naveln om man vill, på arbetstid, när man har ett eget företag?

Semi

Häxjakt fortsätter……!

Anette

Ältande….intressant.
För mig innebär detta reflektion och analyserande av mitt eget handlande. Ofta när jag ”ältar” kan jag uppleva att jag agerat med brist av empati, det i sig ger upphov till att mitt sinne rannsakar sig själv. När det sk. ältandet upphört är jag mogen att gå vidare och har förlåtit mig själv för att jag trots allt är mänsklig och gör fel, samt sårar andra stundom. Utan denna ”gåva” hade jag nog blivit mer avtrubbad, egoistisk.

Maria

Klokt skrivet, Anette! Jag upplever att ett visst mått av ältande är något en väljer om en är en människa som bryr sig om att inte göra fel, mot sig själv eller kanske framförallt mot andra. Att kunna reflektera över saker som gått snett är en betydelsefull egenskap. Jag upplever att Isabella inte har den egenskapen och då heller inte tar ansvar för vad hon eventuellt gör fel/de människor hon eventuellt skadar. Detta kan i förlängningen göra stor skada för exempelvis hennes barn. Att älta är att ta ansvar. Sedan ska ältandet förstås inte gå till överdrift, balans är givetvis att eftersträva. Men att agera som Isabella är nog tecken på någon slags störning snarare än ett positivt mindset. Att tillåta sig att ha känslor och vara reflekterande står inte i motsats till att vara positivt tänkande.

Malin

Det går utmärkt att reflektera över sina handlingar utan att blogga om det. Det finns t ex massor av kommentatorer här som borde prova detta med att reflektera över sina handlingar och sina uttalanden – och vilken person visar sig vara genom hur man uppför sig.

Det är inte alla som är nöjda med att vara bittra och missunsamma häxor, men bland Isabellas läsare/kommentatorer verkar det vara en åtråvärd hatt att bära.

Maria

Har du problem med läsförståelsen, Malin? Missat den lilla detaljen att Isabella själv skriver ut att hon inte lägger någon tid till att reflektera över ex.vis misslyckade relationer? Den enda som verkar vara en bitter och missunnsam häxa här är du. Jag missunnar inte Isabella någonting öht. Däremot unnar jag hennes barn en mer reflekterande mamma. Ta ett litet chillpill och lugna ner dig ett par hekto 😘

E

Det skulle vara intressant om du kunde skriva mer om hur du uppnåt detta tankesätt, att alltid kunna se det positiva samt att inte älta saker. Har du tränat upp det, isåfall hur? Själv eller med hjälp av terapeut/psykolog? Eller är du liksom född med det?

Johan Eriksson Thurn

”Alla tänker på sig själva, och gladast lever den som bedrar sig själv mer än andra.”

Fjodor Dostojewski (Brott och straff)

Alla kommentarer…
Skriv en kommentar
E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *