Arkösund

Jag visste inte riktigt hur det skulle bli med dom vänner jag har lärt känna via Odd. Många är ju hans vänner från början men jag är glad att våra vänner inte tagit någon ”ställning” utan umgås med oss fast vid olika tillfällen. Robin är från början Odds vän men sedan har jag och Matilda kommit varandra nära. Robin lärde jag känna för sex år sedan och Matilda fem år. Jag blev så glad när jag förstod att vi kommer att fortsätta kunna ses, det går liksom inte att kräva det med vänner när man separerar. 

Hur som helst så bilade jag ut till Arkösund idag, sist jag var här fanns inte Sally. Dom har sitt sommarhus ute på en ö och det är så otroligt idylliskt. Deras fina dotter Julia har hunni bli tre månader och hon är ljuvlig. Jag har bebisgosat hela dagen. Jag har burit, pussat och gungat sådär så att det nästan blir benböj. Min kropp hade glömt hur tungt det faktiskt blir efter en stund. Men det var det värt! 

Vackra Matilda och lilla Julia 

Rosett från Livly, klänning Ralph Lauren 

Min klänning – Zadig & Voltaire 


Lördagsmys 


Tanken slog mig idag om jag kommer vilja ha fler barn framöver. Jag landade i att båda alternativen är välkomna. Jag kan absolut se mig själv träffa någon om några år som inte vill ha egna barn och det är fine för att jag har världens bästa redan. Men jag kan också tänka mig fler i framtiden, beroende på den jag träffar. Det är turen med att vara 26 år. Om tio år är det fortfarande i vanlig ålder om jag skulle vilja. Men jag måste erkänna att jag älskar att vara en singel mom. Den friheten är fantastisk. 

 1. Skönt att se att du njuter och är i nuet med barnen. Inte allrit lätt att hitta den balansen som småbarnsförälder och egen företagare. Kram från en annan småbarnsförälder som njuter av ledighet på Mallorca

 2. Det slår mig i bland hur jävla ball du är! Även om vi lever livet helt olika imponeras jag så av dig ibland. kanske främst i mammarollen. Tror verkligen du är en supermamma! Kram

 3. Bra att du känner att du älskar att vara en singelmamma.. Men man kan ju inte låta bli att undra varför du känner så. Är inte det ultimata att vara en familj? Låter på nåt sätt som att du har dåliga erfarenheter av det vilket är synd. Hur som helst är jag glad över att du mår bra 🙂

  1. Vad ville du uppnå med den här kommentaren? Hade du sagt sådär till en kompis också? ”Kul att du börjar må bra men jag vill ändå bara flika in att det ultimata är ju det liv du tvingats lämna bakom dig”, hade du haft den inställningen om du pratade med en vän? Ditt syskon? Din förälder? Hade du velat att någon sa så till dig när du uttryckte en glädje över att leva det liv du lever? Att det ultimata är något du haft men inte längre har?

   1. Varför ska man alltid trycka net nån som kommenterar? Ta diskussionen på en vettig nivå i en hövlig ton.

   2. Det var ju det jag gjorde, Fia? Jag frågade vad Åsa ville uppnå med sin kommentar och om hon hade sagt så till en kompis, samt om hon själv hade velat ha det sagt till sig. Jag har inte tryckt ner någon (det har dock Åsa gjort).

   3. Herregud, det stora nöjet med att läsa Isabellas blogg är alla ni- poliser, som ska rätta och hugga på varenda kommentar. Chilla lite!

   4. Ja, det hade jag kunnat säga till en vän. Det var faktiskt inte meningen som något elakt eller att trycka till någon. Jag tycker Bella är en förebild på många sätt och jag tycker om hennes blogg, tycker hon verkar vara en fin mamma osv. Bara en fundering hur man kan skriva som hon gör i just det inlägget, inget annat

  2. Jag tänker att det inte alls är ultimat, det kanske inte passar alla att leva efter den norm som har skapats. Och en familj kan man ju vara oavsett om man bor eller är ihop eller inte. Om jag skulle skaffa barn med min kille så vet jag att har världens bästa pappa till mina barn, och skulle vi inte vara ihop resten av livet så är det så, då skulle jag fortfarande ha världens bästa pappa till ungarna och det är mycket viktigare att ha bästa pappan till ungarna än bästa pojkvännen, pojkvänner kan man ju byta, pappor är ju liksom lite by blood 😀

   1. Det har du rätt i, det kanska inte passar alla. Kanske dumt uttryckt av mig, men jag tror de flesta förstår. Menade bara att jag tyckte att det lät lite konstigt med typ – jag ÄLSKAR att vara en singelmamma

  3. Det var det ultimata när hon fortfarande var med Odd. Bella ändrar sig efter situationen, vilket egentligen inte är fel.

  4. Det är väl ingen som säger att det ultimata är att vara en familj? Du kanske tycker så, men många tänker inte på det sättet. Finns ju flera ascoola single moms som har valt att få barn utan man och då är man lika mycket familj som med två föräldrar.

  5. Men hur kan man 2017 påstå att en mamma-pappa-barn (helst 2 barn, en pojke o en flicka) är DEN ULTIMATA FAMILJEN?!
   Herregud.. hejja dej Bella!

   1. Hur kan man vara så trendkänslig att man tycker att det som är trendigt är viktigare än barnets behov? Det är väl självklart att det ideala är att ett barn får bo med sin mamma och pappa om de älskar varandra och kan bo ihop.

  6. Man får göra det bästa av det man har. Har man skilt sej kan man ju inte sitta och tänka att det bästa är att vara 2 och ha dåligt samvete och sörja det hela tiden. Hon måste göra det bästa för sig själv här och nu och då har hon en styrka att försöka tänka positivt och lyfta det som är positivt just här och nu.

   Och innan man varit där hon är, så ska man inte uttala sig för man har ingen amning om hur det känns först man genomgått det själv.

   Finns så många mammor därute i parrelation men en man som låter henne sköta det mesta av målservice n och de är olyckliga men vågar inte bryta sej loss eftersom vi är programmerade att vi ska tro att man måste vara 2 när man har barn.

 4. Nu är du sådär oansvarig igen med att filma när du kör bil. Kanske i låg hastighet men börjar man känna sig säker på att instagramma i 10km i timmen kommer man göra det sen i 20, 30, 80 100 km/h. Så dumt. Du som chaufför bär ansvar för dina passagerare och att du har trafikvett gentemot andra trafikanter. Jobbar som sköterska på akuten och ser dagligen olyckor orsakade av oaktsamma bilister. Du kommer vara anledningen till en bilolycka snart och ingen ingen kommer tro att det inte var ditt fel. För vi vet vilken fabläss du har för att instagramma körandes.

 5. Hur kommer det sig att du framställer åsikter som att det är något du landat i och alltid kommer tycka när alla nu vet att du ändrar dig typ varje vecka oftast?

  1. Hon måste väl kunna framföra, i sin egen blogg, vad hon känner just nu? Ingenstans står det att hon alltid kommer känna såhär och det här inlägget lämnar ju verkligen öppet åt alla håll?

   1. Fia, du är den enda bloggpolis jag kan se. Försöker få folk att inte kommentera tillbaka. Ge dig eller lev som du lär 🙂

   2. Nej tack, Fia, jag fortsätter nog som jag vill. Vad är det med er människor som försöker säga till andra vuxna hur dom ska bete sig, vad dom ska göra, vad dom ska säga? Ni fascinerar mig.

    Och OS, ödmjukhet? Kan det inte vara så att du läser in lite för mycket nu? I det här inlägget ser jag både ödmjukhet inför att hon kan fortsätta umgås med de vänner som från början de var Odds, och ödmjukhet inför att framtiden kan innebära fler barn med ny partber, eller inga fler barn alls. Håller med om att hon inte alltid varit bra på att visa sig ödmjuk men förstår inte hur ni läser in det här.

  2. @I Tycker du att du ser någonstans att hon alltid kommer att tycka det?
   Hon har landat i det nu. Alla FÅR ändra åsikt, precis när dom vill.
   Tror du att det som folk säger måste gälla hela livet?
   Just nu känns det så här för henne.

  1. Men asså seriöst, vill inte Sally ha rosett tar hon väl av sig den. Vad spelar det för roll vem som ville vad från början?

  2. Hmm konstigt HE..en förälder får sätta på sitt barn en rosett.
   Trodde du att det var förbjudet? Eller tror du att barnet lider?

  3. Hade förstått kommentaren om hon tvingade på en kille rosetten som han inte hade bett om, men nu är det ju på en tjej så tror inte att hon har något emot det?

   1. men snälla janne du förstår väl att bara för man är tjej vill man inte automatiskt ha rosetter i håret? och killar (speciellt i den åldern) kan, tro det eller ej, vilja ha rosett ibland! (och det här är ingen kritik mot bella, om sally inte ville ha rosett så är jag säker på att hon tar av den, och om gillis vill ha en så får han nog det)

   2. Det är väl onödigt att sätta på en kille rosett om han inte ber om det? Visst, vill han gärna ha en så kan man väl sätta på en, men det är väl inte så stor grej om man sätter på en rosett på en flicka utan att hon bett om det? De är ju till för tjejer

  4. Tro mig, vill Sally inte ha rosett så drar hon nog ut de. Alla med barn vet hur jäkla envis dom är om man gör något med deras hår som de inte vill!

  5. Ja hon frågade säkert om S ville det och så sa hon säkert ja, eller så brydde hon sig kanske inte alls 🙂 tror inte att Bella skulle tvinga på sitt barn en rosett om S verkligen inte ville.

 6. Men hur ond var Odd egentligen?!?!?! Ni ville sköta skilsmässan snyggt men vad spelar det för roll när du titt som tätt ger pikar åt dina barns pappa….

  1. Odd ville skiljas och har nu gått vidare med en annan tjej, därför pikas det mycket mot honom i bloggen. Hon är sårad och nu vill hon visa honom hur ”lycklig” hon
   är och hur mycket hon njuter av sin nyvunna och påtvingade frihet.

   1. Äh den där Odd verkar juh inte kunna vara själv. Ska han tatuera in ännu ett namn nu? *asg* Typiskt män!
    Bra Bella att du landat och trivs i ditt nya liv.

  2. Men EJ vad är det som är så svårt att förstå?
   Dom har skilt sig. Och det gör man ju av en anledning, eller hur?
   Att man sen mår bättre då efter skilsmässan är väl jättebra?
   Vad är det som inte sköts snyggt?
   Tror du verkligen att Isabella vill använda sin blogg för att pika en man hon har skilt sig från?

  3. Jag håller helt med, man respekterar att de vill sköta sin skilsmässa själva. Men tycker de är lite lustigt hur du hela tiden framhäver hur bra de är att vara själv. Onödiga ord om du nu inte vill svika dina barn i framtiden när de kan läsa allt detta . (Är själv ett skilsmässobarn)

   1. På vilket sätt är det att svika sina barn? Hon skriver att hon (just nu) mår bra av att vara singelmamma, det är väl fantastiskt att läsa att ens föräldrar lyfte fram det som var bra med varje situation. Förr trivdes hon med att vara ett team med Odd. Jag hade känt mig mer oroad som barn om hon skrev att hon inte kunde hantera sin nya situation eller om hon skrev att det var jobbigt att ta hand om barnen ensam.
    /Också skilsmässobarn

  4. Vet inte hur ni kan tolka det så. Jag tolkar det endast som att hon är nöjd med tillvaron just nu och att hon accepterat den. Inte att Odd var en idiot 😂

   1. M – självklart får man säga det! Och underbart att du är det 🙂 precis lika underbart som att Bella är lycklig som singel mamma. Huvudsaken är ju att vi själva mår bra av våra val 🙂

 7. Att filma när du kör är absolut inte ok Isabella. Du riskerar ju liv. Hur motiverar du och dina uppdragsgivare det?

 8. Fast ”singel mom” dvs ensamförälder är man väl när man inte har någon annan som delar vårdnaden med?,
  Är man skild och har barnen växelvis med delad vårdnad så är det inte att vara ”singel mom” tycker jag.
  En ”singel mom” bär allt ansvar och all omsorg själv (förhoppningsvis med underhållsbidrag) och det är självklart något helt annat än att ha delad vårdnad och varannan vecka fri för egna aktiviteter, arbete, resor osv.

  1. Det där är en vanlig missuppfattning.
   Man är självklart en single mom även om man har delad vårdnad!!
   Jag har mina barn varannan vecka och är helt ensam med dem när de är här. Bor inte ihop med någon man. Det är jag ENSAM
   som måste fixa städning, middag, läxläsning, inköp, omvårdnad av barnen osv och jag har ingen att dela det med. Självklart är jag ensamstående, hur tänkte du nu??

   1. Den stora skillnaden är väl ändå om man har någon att dela vårdnaden med eller om man är ensam vårdnadshavare.
    Ensam med barnen i perioder kan man ju vara även om man bor ihop med den andra föräldern och den t ex jobbpendlar i veckorna till annan ort eller är utomlands på tjänsteresor. Man blir inte ensamförälder för det. Och ”städning, middag, läxläsning, inköp, omvårdnad av barnen osv” faller då på den hemmavarande föräldern.
    Nej, uttrycket ”single mom” dvs ensamförälder eller ”ensam mamma” ska man inte använda om man är varannan vecka-förälder. Men jag kan tänka mig att alla inte håller med mig i denna åsikt.

  2. Håller helt med. Ensamstående mamma är man också om man faktiskt är ensam mamma. Dvs utan övrig förälder två veckor i månaden. Att vara ensam mamma är som du säger att alltid vara ensam och ensamt ansvarig. Jämt.

   1. Greta:
    Ordet ensamstående har inget med vare sig barn eller vårdnad att göra. Ensamstående har samma betydelse som parlös (singel), och är något man kan vara även om man inte har barn. Begreppet ”ensamstående förälder” innebär i sin tur att det är en singel som är förälder.

   2. + 1 Malin! Fick för några månader fylla i papper om civilstatus och det enda som passade in var ensamstående (som jag bara trodde hade med barn att göra), fick då lära mig att singelhushåll=ensamstående

  3. amen hon är ju singel mamma. Hon är singel och mamma. Det är det hon menar. Hur tröga är ni som kommenterar?!

   1. Men hon är inte ensam som mamma eftersom hon delar vårdnaden med Odd. Att Bella är singel innebär bara att hon inte har någon relation för närvarande.
    Jag tror att man lägger in olika mening i begreppet ”singel mom” dvs vissa tänker mer på att Bella själv är singel, andra menar att hon inte är ensam om att vara förälder till Gillis och Sally eftersom hon inte själv har hela vårdnaden.

  4. Jag skulle säga att man är singelmamma/singelpappa/singelförälder om man har delad vårdnad men inte är i ett förhållande med barnens pappa/mamma/förälder och inte heller gift/sambo med någon annan vuxen person.

   Ensamstående kallar jag de föräldrar som inte har delad vårdnad utan på helt egen hand har ansvar för sina barn 24/7.

   1. Veronica: det spelar ju mindre roll hur DU kallar det. Det korrekta uttrycket ÄR ”ensamstående mamma” om du är singel och mamma. Om du alltså inte lever ihop med barnets pappa, eller någon annan man heller. Oavsett om du har delad vårdnad eller inte. Låt oss använda oss av korrekta uttryck här, inte något vi själva känner för.

 9. Vad är det för bittra människor som kommenterar på din blogg. Tycker hon är fantastisk som mamma och är ni helt felfria eller bara avundsjuka?

 10. Brukar inte ha åsikter om säkerhet, men det stör mig vansinnigt när man på en tvååring inte använder grenbandet på en flytväst. Vad tror du kan hända om man mot alla odds trillar i från bryggan. Visst grenband passar inte till en söt sommarklänning, men ibland får faktiskt funktion gå före utseende.

  1. Håller med. Har man inte förstått hur flytvästen kan bli verkningslös om man inte tagit på den på korrekt sätt (med grenband)… Dottern vägrade grenband på flytvästen när hon skulle åka båt nyligen och då fick hon kliva av båten tills dess att hon accepterade att ha på sig flytvästen som man ska. Jag har inte många principer (i förhållande till mitt barn) men vissa saker ruckar man bara inte på,ex. flytväst och säkerhetsbälte, det ingår i omsorgsansvaret man har som förälder.

 11. Tycker också mycket om att vara singel mom, förstår dig till fullo. Träffar jag någon är jag öppen för det men då ska det kännas 100% rätt, tummar inte på något. Har ”turen” att ha en bra ekonomi så vi kan göra vad vi vill jag och sonen, antar det underlättar och gör att det känns bra att vara själv. Sen har jag och sonens pappa en fin relation utan tjafs, underlättar det med.
  Ha en fin dag Bella!

 12. Va härligt att du mår bra❤️ Förnuftiga tankar du har om mycket..härligt att läsa din blogg o få följa med på din resa i livet🌟 Stark att fortsätta blogga trots otroligt tradiga kommentarer från vissa ovan! Vem bryr sig om Sally har rosett? Har ni inte större bekymmer i livet? Kram/Maria

 13. Och måste även tillägga att vad har Odd med att göra om Bella äntligen börjar kunna njuta lite av singellivet?? Det har inte med deras förhållande att göra, skäms på er som är så jäkla avundsjuka o ska dra ner andra människor!

   1. B är så gammal att hen glömmer från den ena kommentaren till den andra vilken bokstav hen använt som signatur…!!! Tihii…

 14. Vill du utveckla lite varför du älskar att vara en singel mom jämfört med att vara mamma i en tvåsamheten? Nu blev jag alldeles fördomsfull men den största skillnaden som jag ser här är att du bara har dina barn lite då och då och att du tycker det är skönt att inte vara mamma på heltid (aka ha barnen heltid) och sen resa och ladda batterierna de dagarna utan barn. sen undrar jag lite om hur du fattar beslut i ditt liv. Du har tidigare nämnt att ni era företag fattar snabba beslut baserat på det ni har hellre än att vänta och få mer på fötterna. Är det också ett tänk du har i ditt privatliv? Tänker mest på beslutet och tänket ang flera barn i framtiden. Det är ett ganska ska stort beslut att ta och dina tankar verkar ha startat och landat i det samma dag. Är det ett tänk du anammat privat också? Och i så fall, är det ett bra sätt och har det funnits konsekvenser ibland du inte kunnat ändra?

  1. Den största skillnaden är väl att hon inte har någon man? Det är det vanligaste jag har från kvinnor som separerat och trivs bra att vara ensamstående. De slipper en man som trycker ner en/ är ett extra barn att ta hand om/ bestämmer livet åt hela familjen, eller andra anledningar. Barnen brukar de flesta sakna oerhört den vecka man inte har dem.

 15. Du är grym, vad du än väljer att göra! Strunt i alla negativa kommenterarer – de är bara avundsjuka 😉
  Kram

 16. Det är klart du tycker det, du har inte dina barn på heltid vilket du inte hade tid/ork för ändå! Tråkig kommentar!

 17. Engenuin fråga till alla som kommenterar:
  Hur kommer det sig att BB får 113 kommentarer när hon sleiver att hon åt pannkakor till middag, medan de andra stora bloggarna (typ Kenza) får i snitt 23 kommentarer per inlägg. Vad beror det på tror ni?

  1. kanske de inte tillåter lika många kommentarer som bella? eller bella tror jag har lite äldre läsare som kommenterar mer och kommer med pekpinnar angående barn, mat, jobb, äktenskap, resor etc på ett sätt som jag inte tror yngre ca 15-25 gör haha..

  2. Jag har också tänkt på det. Tror det delvis beror på att här så godkänns kommentarer snabbt och det kan bli en dialog i kommentarsfältet. På Kenzas blogg kan det ta mer än ett dygn tills kommentarer godkänns (tror att hon gör det själv) så det blir väldigt enspårigt där.

  3. Johanna:
   Kenzas liv är inte lika provocerande. Kenza fyller sina inlägg med kläder, mode och politiskt korrekta uttalande. Så vad ska man kommentera där? fint, snyggt…?
   Isabella bryter normer.
   Isabella sätter gränser för sina läsare.
   Isabella bryr sig inte om ”träskpaddor” (bästa beskrivning någonsin)
   Isabella trivs med sitt liv
   Isabella gillar sig själv
   Isabella dras inte ner av idioter
   Isabella har integritet
   Isabella kör sitt race
   Isabella är hel utan en man.
   Isabella ger inte upp sitt liv för en mans skull
   Ingen kan stoppa Isabella
   Isabella har ett eget vinkel som hon ser på livet ifrån.
   Hon bryr sig inte om andras vinklar.
   …………osv
   Små, trånga själar kan aldrig tillåta det en ung kvinna.
   Därför får hon 200 kommentarer om varenda små grej som dem kan hitta att hon gör fel.

 18. Fina Isabella!
  Jag hoppas du inte läser min kommentar för jag hoppas du slipper läsa de kommentarer som skrivs här. Jag har följt dig sen ”Nils-tiden” och du är en enormt stor förebild. Som småbarnsförälder och entreprenör finns få förebilder och du är en fantastisk sådan. Jag förstår att du går igenom en oerhört tung period i ditt liv, oavsett vad vissa i kommentarsfältet verkar tro. Jag vill bara skicka värme och massa kramar! Ta väl hand om dig! Kram Ulrika

  Och till er som ifrågasätter, kritiserar och är allmänt elaka: Vad är syftet med era kommentarer? Vad blir bättre i era liv för att ni är elaka mot Isabella? Vi människor är väl till för att stötta och hjälpa varandra, inte motsatsen. Jag blir faktiskt väldigt ledsen när jag läser vissa kommentarer här inne. Vi kvinnor (för det är uteslutande kvinnor som kommenterar) har otroligt mycket vi kan kämpa för och stå upp för TILLSAMMANS. Det tycker jag vi ska lägga vår energi på. Ta väl hand om er! Kram Ulrika

 19. När ska du hinna bjuda alla vännerna som du gästat i sommar på svarsvisit? Helpension i gästrummet flera dagar förstås.

  1. Eller så är det så genuint och enkelt, att har man en vän som behöver lite extra omtanke så ger man det, medmänskligvärme och sunt förnuf.

 20. Men snälla alla här i kommentarsfältet… Jag brukar bläddra bland kommentarerna tidigare för att det fanns så många upplyftande kommentarer! Visa varandra respekt och förstå att vi är olika. Det kommer alltid finns saker att irritera sig på men man behöver inte nödvändigtvis vräka ur sig det över nätet. Det är en så oerhörd energitjuv och till vilken nytta?
  Det är helt okej att ha alla känslor på en och samma gång. Med det sagt – det är fantastiskt kul att få se alla fina sommarbilder. Njut av dagen!

 21. Du är inte en ”single mom”. Du är varannanveckaförälder. Vilket är starkt och bra när man trivs med det, när man har lämnat en relation som man inte var lycklig i. Men någon single mom är du inte. Jag växte upp med en ensamstående mamma, och vi var tillsammans varenda sekund varenda dag, förutom när hon jobbade och jag var på dagis/förskola/skola. Alla kriser hanterade hon själv, alla ekonomiska problem, alla sjukdomar (både mina och sina egna), all övertid på jobbet, alla ledigheter, vakna nätter, alla tonårsproblem, hjärtesorg, oro, rädsla… glädje, ansvar, gemenskap, skratt, personlig utveckling och uppfostran. Du har delad vårdnad om dina barn, med en annan förälder som tar ansvar, avlastar och hjälper era gemensamma barn om och när det behövs.

  Klart att det är skönt, och känns enklare, än att behöva ta alla vardagliga beslut i samråd med någon annan. Men ensamstående förälder?? Icke.

   1. Nej på engelska är singel mom samma sak som ensamstående. Bella är co-parent. Jag förstår att vi här tycker att det låter rimligt att man är singel och mamma och så blir det single mom på engelska men hennes läsare på hennes engelska blogg där single mom betyder ”ensamstående” kommer undra varför hon använder det uttrycket.

  1. Vilken ”härligt” mästrande kommentar! Begreppet kan inkludera både Bella och din mamma. Bara för att Bella, och andra varannanveckasföräldrar, kallar sig single moms så förminskas inte din mammas bedrift. Det handlar inte alltid om ”vi hade det minsann värre!”

   Måste Bella, enligt dig, byta begrepp efter sommaren och de kör tre dagar i stöten igen? Och vad kallar man en förälder som har hela boendet förutom varannan helg? Eller när man kanske på papper har delad vårdnad men där den andra föräldern skiter i att ta sitt ansvar men ändå kanske dyker upp lite då och då så man får lite tid för sig själv?

   Lite ödmjukhet skulle inte skada, även om du nu skulle tycka att Bella använder två små ord felaktigt.

   1. Jag tycker hennes kommentar var bra och belysande, inte mästrande. Sluta vara så jäkla butthurt hela tiden. Är du sån som om du ser ngn ha toapapper under skon inte säger någonting för att inte vara taskig. Ibland är det faktiskt skystare att säga till när någon har fel så de kan korrigera och slippa gå runt som dumma fån.

   2. Fia, försöker du vara rolig nu?

    I det här fallet är det ju absolut inte Bella som framstår som ett ”dumt fån”. Det är ju bara att titta på alla kommentarer här, uppenbarligen lägger folk in lite olika betydelser i begreppet. Man kan absolut ”rätta” om man själv tror sig vara den som har rätt om ett begrepps betydelse men att göra det genom att vara nedvärderande och, jo, mästrande är inte vidare trevligt och säger ganska mycket om den som skriver så. Din toapapper under skon-liknelse är fullständigt irrelevant! Då har du helt enkelt inte förstått vad jag skrivit.

  2. Cecilia:
   Hon är visst en ensamstående mamma! Jag har också mina barn varannan vecka och är precis som Bella också ensamstående mamma. Fråga Försäkringskassan eller vilken myndighet som helst – är du singel och ensam ansvarig för barnen barnen varje eller varannan vecka så ÄR du ensamstående förälder. Ordet ”ensamstående” har dessutom inget med barn att göra, det kan du vara som barnlös också.
   Blir så trött på folk som slänger sig med uttryck de inte har någon koll på. 😡

 22. Du kanske passar bättre som singel. Jag är likadan och det är såå skönt att stå sig själv närmast. 🙂

  1. Fast man kan ju inte undvika familjer och par bara för att man själv är singel. Alla är så rädda för att vara singlar, men det behöver inte vara jordens undergång. Självklart är det svårt att förlora en partner, men ännu jobbigare att förlora sej själv.

 23. Känns lite konstigt att du nu är överlycklig att vara single mom som innebär mindre tid med barnen och inte ett liv med någon som man älskar. Ett liv som du hyllade för inte länge sedan. Ja man kan ändra sig men ibland känns det som du är otroligt rädd för att öppna dig och blotta vad du egentligen känner. Med undantag från vissa inlägg som oftast kommer efter att du har läst vad folk kommenterar.

 24. Alltså bilden när du håller för Gillis ansikte är bland det värsta jag sett här. Förstår att du inte vill visa barnen i bloggen, men hallå? Den där bilden hade du kunnat låta bli helt, eller blurrat i efterhand? Säger bilden ens någonting förutom ”jag vill inte visa mina barn”? Blir inte barnen ledsna när de alltid måste gömmas? Jag menar mina barn vill ju ofta se bilderna efter att de tagits.

  1. Jag håller med dig! Så hemskt. Som en kränkning av sitt barn då han inte har möjlighet att vara den han är då hans mamma har valt ett offentligt liv. Jag tycker det blir motsatt verkan för hennes barn, hon menar att hon skyddar dom. Men jag är rädd att detta påverkar dem mer negativt än att vara med på bild.

   1. Håller med. Reagerade starkt när jag såg handen för Gillis ansikte. Hur ska han känna över det? Kan ju inte vara kul. Hade varit bättre o välja en annan bild.

  2. Du tror inte hon tar fler bilder än de som visas i bloggen, där barnens ansikten är med? Jag kanske lägger upp 0.1% på Instagram/Facebook av de bilderna jag tar.

  3. Ja den var faktiskt hemsk. Hon ville väl visa upp att dom åkte båt, men då hade det räckt med bilden på den andra kvinnan och bebisen. Men hon ville väl ha en bild på sig själv… stackars barn, undrar ju säkert om mamma tycker dom är fula eller att det är något fel på dom när dom får en hand i ansiktet eller alltid blir ombedda att vända sig om så fort kameran kommer fram. Till och med bilderna i deras egna sovrum är på deras ryggar…. SÅ opersonligt!! </3

   1. Jo hemsk var den. Barnen kommer ju att få en konstig relation till kameror om detta fortsätter. Tänk om de börjar gallskrika i framtiden när de ser en kamera för de vet att mammas hand kommer att ligga över deras ansikten snart…

  4. Tycker inte heller det såg bra ut.. att blurra ansiktet eller skippat bilden helt och hållet hade varit mycket så bättre.

  5. @Nit jag håller med om bilden på Gillis, för mig känns den oerhört frånstötande gentemot Gillis. Varför överhuvudtaget ha bilder på barnen i bloggen?

 25. Du åker runt o gästar dina vänner under nästan hela din semester.
  har sällan eller aldrig sett att du bjuder in dina vänner att bo hos dig i flera dagar eller hel vecka, då du måste rodda med handling, laga mat, sovplatser. Se till att alla har det bra o har allt de behöver.
  Men då köper du väl dessa tjänster.

  1. Bläddra tillbaka lite i bloggen så hade både hon och Odd besök i gästrummet av familj och vänner. Sedan känner inte alla ett jättebehov av att bli igenbjudna med övernattning hos någon annan – de kanske trivs bäst med att bjuda hem folk till sig? 🙂

  2. Bella tänker inte på detta. Hon var van att Odd skötte allt. Nu köper hon allt. Från städning, tvätt, blommor, mat. Jag som har eget lantställe vet hur jobbigt det kan vara när vänner avlöser varandra.
   Men Bella borde skämmas om hon inte bjuder tillbaka.

   1. Jag tror nog att Robin och Matilda hellre tillbringar en helg i stugan vid havet än i Bellas garage på Lidingö.

   2. Karin, om det är så jobbigt kanske man inte ska bjuda in folk så ofta? När jag bjuder hem människor till mig gör jag det ju lika mycket för min egen skull och skulle aldrig någonsin få dem att känna sig tvugna att bjuda igen. Jag ställer inga sådana krav och förstår mig inte riktigt på dem som gör det. Mina vänner finns där och stöttar mig i ur och skur även om vi inte kör ”varannan gång” bjudningar… så stelt och tråkigt att behöva ha de kraven i sina kompisrelationer.

   3. Men seriöst! Hon e nyskild o har själv skrivit att det e skitjobbigt emellanåt. Vänner ställer väl upp om man har det jobbigt! Om min väl mår dåligt så är hon alltid välkommen till oss o inte förväntar jag mig en tillbakabjudan då!

 26. Jag önskar att du Isabella tar en bloggpaus eller slutar blogga för att skydda dig och dina barn från dessa elaka människor som kommenterar. Efter en skilsmässa är man extra sårbar. Jag önskar dig och barnen allt gott!

 27. Jag har varit ensamstående mamma i fyra år…. Man har perioder. Perioder då man är nöjd med tillvaron och sin livssituation och perioder då det är en sorg.

  Man kan känna en sak ena dagen och en annan sak en annan dag.

  Det största utmaningen som ensamstående är ensamheten. Det är skönt att vara ensam när man väljer det själv, men inte lika roligt när man vissa dagar tvingas att vara själv fast man skriker efter närhet och efter att få vara social.

  Jag har andra förutsättningar än dej, jag kan inte åka utomlands när det behagar. Utan jag och min nya sambo måste spara länge och sen planera och åka längre fram…
  Samtidigt gillar jag att allt inte är så lätttillgängligt, uppskattar det mer när det är en brist och lyxvara och inte vardagsmat. Dessutom försöker jag träna på att känna mig hemma, lugn och tillfreds på hemmaplan och nöja mig och inte ständigt vara på flykt från vardagen….

  Som Lauren i the Hills sa efter ett avslutat förhållande; ”den dagen jag trivs med att vara ensam, då är jag redo för ett nytt förhållande.” Klok tjej tycker jag!

  kram

 28. Shit vilken trist ton i kommentarsfältet. Kan ni sluta dra in era känslor och fördomar i allt och om ni undrar något så fråga på ett sjysst och sakligt sätt. Jag blir helt trött av att läsa dessa kommentarer. Kanske dags att börja syna sig själv när man är så neggig och dömande mot andra? Vad är det som provocerar dig så mycket av det hon skriver, varför blir du arg? Har det och göra med dina egna erfarenheter eller känslor? Fråga dig det istället för att gå på instinkt och skriv en kränkande arg kommentar.
  Man får gärna diskutera och behöver inte alltid hålla med men man kan göra det på ett sjysst sätt.

 29. Jag tappar hoppet om mänskligheten varje gång jag läser kommentarsfältet i den här bloggen. Jag hoppas att Bella inte läser. Men om du gör det så vill jag bara säga att du är asbra. Kör ditt race!

 30. Det är så komiskt hur ni vrider och vänder på alla texter hon skriver. Hon pikar inte mot Odd? Det är ni som väljer att se det som pikar eftersom ni så gärna vill skapa drama. Det är hennes blogg, vilket innebär att hon får skriva exakt hur hon vill och vad hon vill, det verkar vara svårt för många av er att förstå. Alla upplever saker och händelser på olika sätt, låt henne äga sin upplevelse och känsla. Varför sticker det i era ögon så mycket när hon skriver ut att hon mår bra just då? Varför inte glädjas åt henne istället? Hur orkar ni vara så negativa och sprida så mycket negativitet här på hennes kommentarsfält?

  Jag tvivlar på att ni hade sagt allt det här till någon vän som går igenom en skilsmässa när hon har en bra dag, ni hade varit stolta och peppat er vän eller hur? Så mycket dubbelmoral.

  Heja dig bella! Det är en kamp men tillåt dig själv att känna det du känner, vare sig det är bra eller dåliga känslor. Allt är okej!

  Kram ❤️

  1. +1
   De flesta här verkar bara vara nöjda när hon skriver att hon mår skit, men när hon mår bra då är det ett jäkla liv. Sjukt.

 31. Vill bara påminna dig om att även om det är ”vanligt” numera att få barn upp i åldrarna så ska man inte ta för givet att man har bra ägg kvar vid 36. Alla har inte det och det kan vara bra att kolla upp i god tid innan det Blir en oväntad kalldusch.

  1. Fia hur tänker du nu? Ska hon kolla upp nu när hon är 26 år, hur dugliga ägg hon kommer ha när hon är 36???

 32. Hmm… undra om du skulle kunna bjuda hem alla dessa människor dom du åker till och ” semestrar”.
  Fixa och dona, handla inför och laga mat, bädda etc etc.
  Inte så troligt va?
  Tänkte bara att du skulle få dig en tankeställare.

  1. Men Leila då, varför ska Isabella göra sånt trams som att fixa och dona. När det finns pigor som kan utföra såna triviala sysslor.

  2. Fast bra och nära vänner, äkta vänner, skulle väl aldrig någonsin kräva något tillbaka? Så varför skulle hon tvunget bjuda igen alla vänner hon hälsat på? Det är vuxna människor, man tar och man ger, och ibland får man som vän ge en massa utan att kräva något tillbaka, och vet du? Det är helt ok och det känns även väldigt bra att ta hand om någon som behöver det! UTAN att behöva ha något tillbaka! Du låter som som en sån människa som inte kan ”låna ut” 5kr utan att kräva tillbaka det!

 33. Snälla Isabella vem är det du vill imponera på med alla dina glättiga komentarer om att du är så lycklig ensam. Din förnekelse av att du faktiskt har älskat en man som du har 2 barn med. Ska vi betygsätta dig
  Eller vart vill du komma.

 34. Ha ha ha! Alla icke singel mom’s och dad’s som kommenterar här alltså…? Bittra, avundsjuka heteropar som är så jävla trötta på sina egna liv och varandra att det enda som får dem att stå ut i det berömda heteroträsket är att klanka ned på singelkvinnor som Bella. Det retar alla bittra träskpaddor att Bella är framgångsrik, förmögen, oberoende av en man och hinner med att både se fabulous ut, vara företagsledare, umgås med vänner och vara en fantastisk närvarande mamma åt sina barn. Bella och alla andra som läser kommentarsfältet flabbar högt åt er paddor. Många av er är själva föräldrar vilket förstås gör det hela ännu mer tragiskt och patetiskt. Vuxna människor liksom…? 😂

  1. Tack! SÅ JÄKLA BRA KOMMENTAR. De som kommenterar är vuxna människor som tydligen har tid att sitta och vrida och vända på varenda ord Bella skriver och omvandla det till någon negativt. (Den tiden ni lägger på att kommentera elakt på bloggar borde ni väl lägga på era egna barn istället, är ni inte dåliga mammor annars?) Allt hon skriver är tydligen en pik till Odd, eller så bryr hon sig tydligen inte om sina barn. OH MY GOD vad trött jag blir. Alla ni som pikar Bella. Kan ni snälla skaffa er lite självinsikt och inse att era egna liv inte heller är perfekta – och hur kul hade det varit för er att ha någon som ständigt ifrågasatte och pikade ert liv, er familj, ert utseende osv? Bella är fabulös på många sätt och vis, ge henne en chans!

  2. Usch vilken otrevlig ton den här kommentaren hade, riktigt spydig. Tycker det är så konstigt med sådana som dig Estelle som klagar på andra genom att själva vara dömande och otrevlig. Skärpning.

   1. Oj jag tyckte inte alls att den var spydig jämfört med andra kommentarer under detta inlägg, tyckte den var rätt spot on.

  1. Hon tar nog 10 vanliga bilder (som hon sparar till ”familjealbumet” hemma) och en där hon inte visar deras ansikten. Inga konstigheter. Barnen tar ingen skada snarare tvärtom

 35. Frihet att vara singel mom? I sunda äktenskap har man frihet förstår att ditt inte var ett sunt äktenskap däran ger varandra frihet. Skönt att du gick ifrån det.

   1. Finns ingen större frihet än att vara älskad, och älska en människa som känner en bättre än man själv gör. Accepterar och älskar. Så känner jag, och har känt i 22 år. Hoppas innerligt att vi får lika många år till. Två vuxna med god självkänsla tar inte av den andres frihetskänsla. Helt naturligt.

 36. Du verkar hylla att ha barnen varannan vecka men har du tänkt på barnen? Ständiga uppbrott och att skiljas från en förälder varje söndag. Jag hade ont i magen jämnt, var också skilsmässobarn.

  1. Helene, vad tycker du att Bella ska göra då? Ligga helt apatisk och bara ge upp? Hennes liv ser ut som det gör nu, och vad är det för fel med att göra det bästa av situationen? Tänk om fler var som Bella, som ser det positiva i det mesta och försöker att göra rätt för sig. Bara för att dina föräldrar tydligen skötte sin skilsmässa dåligt ger det dig inte rätten att kommentera elakt till Bella.

  2. Vad ska de göra? Hålla ihop fast det inte går? Är det bättre för barnen? Jag förstår att det är tufft o vara skiljsmässobarn men jag tror att dessa Bella o Odd vet vad som är bäst i deras situation.

  3. Ja,jättesynd att två föräldrar väljer att gå isär,men då vet man vart dom är,/ Mvh dotter till mor som dog 1996

 37. Jag tror detta liv passar Bella bäst!
  Hon är singel mom. Är med barnen en vecka. Sen gör hin vad hom vill!
  Hon har pengarna.. huset.. barnen och vänner!
  O tid för sig själv 👌😊

 38. Så kul att ni kan träffas även om du och Odd har gått skilda vägar. Men skulle ni inte kunna träffas ”parvis” i fortsättningen också? Om det är en lycklig skilsmässa och du och Odd inte bråkar så fort ni ses, så skulle det väl inte vara något problem?

  1. Men varför skulle dom det ? Har man gått isär finns det väl ingen anledning att träffas på det sättet ?

  2. Men Karin! Varför skulle man vilja göra det? Även om man inte är osams behöver men väl inte hänga ihop ned gamla vänner som om ingenting har hänt. Kanske skulle kännas ok om några år, men det har bara gått några månader, som är inte ens skilda än. lol

 39. Odd ville skiljas från henne. Klart hin är sårad. Det blev inte som hon ville.
  Hon sa ofta när hon var gift med Odd om att hon hade tid på sig att skaffa nästa ”kull ” med barn för att hon är ung.
  Nu är hon sårad. Hon försvarar sig och vill inte att Odd ser henne nere. Så funkar det.
  Tänk efter.
  Va inte hårda mot henne.

 40. Hej
  Jag har en son på 22 år och en dotter på 6 år. Det är så otroligt härligt att se dem tillsammans. Ibland hand i hand när vi är inne i stan och fikar. Trodde det skulle vara jobbigt att börja om igen efter 16 år men det var ingenting. Dessutom som 38:a åring men det var absolut ingen skillnad på att bli mamma vid 22 år och mamma vid 38 år. Det är bara helt underbart när det än sker.

 41. jag har tre pojkar från mitt första äktenskap, omgift och min man hade inga barn och det kändes rätt att få ett barn tillsammans och nu har vi en dotter och jag säger alltid att hon är vår solstråle som håller ihop hela familjen. Ja nu låter det som press på henne men så menar jag det inte. Pojkarna är så glada i henne och att bli mamma vid 35 års ålder var helt OK.
  så gör vad som känns rätt för dig nu, imorgon, och lite senare i livet.

   1. Håller helt med! När jag hade träffat min man vid 33 års ålder så visste jag att vi hade inte mycket tid på att fundera om vi skulle ha barn eller inte 😉

 42. Är det så när man har en blogg? Inte vet jag. Tjäna pengar på varje inlägg?? Då måste Isabella vara miljadär. Oavsett vad man tycker då är varje inlägg inkomstbringande.
  Fy fasen 😯 jag intalar mig just nu.
  ”SLUTA LÄSA DENNA BLOGG DEN GER DIG INGET” när du bloggade vid graviditet och bröllop då va det roligt. Nu är det glamour. Kläder o kläder
  Vilket märke osv. Isabella lägg ner bin blogg. Respekterar din kunskap gällande ekonomi absolut men det andra..Nej bespara oss vad du gör idag och imorgon. Reser hit o dit med ungarna. Landa och Landa.

 43. Underbart! Vika härliga ställen ni åker till och härligt besökatt vänner. Jag tycker att du Isabella är oerhört stark, pragmatisk och jäkligt inspirerande på många sätt. Använder i sommar mycket av din klokskap gällande ekonomi, med Economisla-podden, fb-gruppen och från din blogg. Tack för att du delar med dig av ditt engagemang och smartness inom så många områden. R.e.s.p.e.c.t, och en fortsatt underbar sommar önskar jag dig!

 44. Lika här. Har två helt magiska barn men ändå inte uteslutit att de kan komma fler i framtiden. Det är de positiva med att va en ung mamma 😍🙏🏻

 45. Lika här. Har två helt magiska barn men ändå inte uteslutit att de kan komma fler i framtiden. Det är de positiva med att va en ung mamma 😍🙏🏻 du är oslagbar

 46. Eller så skaffar man inte barn och gifter sig om man inte är säker?

  Min mamma var ensamstående och det var inte kul för henne eller för oss. Jag har lärt mig av hennes misstag och kommer aldrig att skaffa mig någon som hon hade eller skaffa barn bara för att. Jag är glad att alla vi är olika.

  Jag älskar och njuter av min frihet och jag älskar att vara självständig. Vad framtiden har att bjuda på lär vi få se annars kan man alltid adoptera =) glad söndag på dig.

  1. Nej, man kan inte ”alltid adoptera”. Det är väldigt höga krav på adoption. Alla länder man adopterar från har olika krav på religoner, om man är gift (och hur länge man varit det), hur mycket pengar mannen i hushållet har, ensamstående eller inte, ålder på den som vill adoptera, ålder på barn man kan tänkas få ta emot beroende på hur gammal man själv är, hur ens övriga familj är. Långa väntetider, oftast flera år. Kostar 2-300 000kr. Finns ALDRIG en garanti att man kan/får adoptera. Folk måste sluta ha den inställningen, det funkar inte så. Det finns ingen rättighet att få adoptera.

   /en som försöker öka den allmänna förståelsen kring ofrivillig barnlöshet

  2. Fast.. det kvittar väl om man träffar någon när man är 20 eller 40, är tillsammans i tre eller tio år.. hur säker man än tror sig vara så vet man aldrig vad som kommer hända eller när. På gott och på ont. Sånt är livet! Det enda man kan fatta beslut utifrån är hur man har det just nu, och det kan skilja sig rätt markant mot hur man har det om ett år 🙂

  3. ”Eller så skaffar man inte barn och gifter sig om man inte är säker?”
   Eh, som om det går att veta vad som händer i framtiden? Det är inte så förhållanden funkar, även de bästa kan ta slut.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..