Trygga vatten

– I samarbete med Trygg Hansa –

Idag har jag ett samarbete tillsammans med Trygg Hansa och vi har tema vatten. Det sker så mycket olyckor på sommaren både vid och på sjön och det arbetar Trygg Hansa mycket med. Redan sedan 1954 har de satt upp livbojar kring badplatser runtom i Sverige och finansierat hur många simskolor som helst. Är det något jag tycker alla borde se över är det om barnen kan få möjlighet att delta i en simskola. Ett annat väldigt bra initiativ som Trygg Hansa gör just nu är deras alkoboj. På tolv platser runt om i Sverige där det både festas och badas på sommaren finns det nu en alkoboj. Det är en specialbyggd låda som innehåller en alkomätare. Genom att ladda ner en app, koppla alkomätaren till mobilen och blåsa, får man upp resultatet direkt i telefonen. På så sätt ser du om du är badklar eller inte. Vi kan sänka antalet olyckor rejält om vi får ner antalet onyktra som är på och vid sjön.

– I samarbete med Trygg Hansa –

 1. Jag utgår från att du inte fakturerar detta samarbete, Bella. Denna typ av samarbeten borde du definitivt göra utan ersättning eftersom du har så stor publik och budskapet är så viktigt.
  Jag såg nyligen en helsidesannons för Sjöräddningssällskapet där man gjorde en grej av att hela annonsen var en gåva från alla inblandade eftersom organisationen lever på ideellt arbete och privata bidrag samt att budskapet är så viktigt.
  Ideellt arbete är något vi ska ställa upp på när vi kan.

  1. Trygg Hansa är inte en ideell organisation och de gör inte såna här annonser enbart för att vara snälla, utan för att de som företag gynnas av det. Sjävklart kan hon fakturera det. Sjöräddningssällskapet däremot är ju en helt annan sak.

   1. +1 på Tove. Det är en stor skillnad på ett av Sveriges största försäkringsbolag med en vinst runt 400 miljoner och en idiell förening. Det här är reklam för TH samtidigt som det är en del av arbetet att minska sina egna försäkringsutbetalningar.

   2. Om skadefrekvensen går ned så minskar skadeersättningarna och därefter sjunker premierna vilket kommer försäkringstagarna till godo.
    Så jag kan då inte se på vad sätt Trygg Hansa gynnas av att färre drunknar. Så när de gör denna typ av ”propaganda” så är det att jämföra med Sjöräddningssällskapets ”reklam” för sin verksamhet som också går ut på att rädda liv.

   3. Fast inlägget handlar inte om hur man bäst unviker att drunkna utan om hur bra TryggHansa är och hur mycker fint de gjort genom åren.

    Tvivlar starkt på att TryggHansa varken förlorar eller vinner permiepengar (eller något annat) på minskade drunkningsolyckor genom att informera om att de placerat alkoholmätare på tolv badplatser i Sverige. Väldigt maringell påverkan i så fall. Skulle snarare tro att de handlar om vad de vill att deras varumärke ska förknippas med, och hoppas på att positiva associationer ger mer kunder. Men visst det finns kanske andra syften också.

    Oavsett det, det här inlägget är inte samhällsinformation. Det är reklam för att Trygghansa. De är liksom inte tips på hur man förebygger drukningsolyckor. Jättefint med simskolor, men inlägget erbjuder inte gratis simskolor utan handlar om att TryggHansa är bra som ha finansierat simskolor i massa år (vilket de såklart är – men helt rimligt att ta betalt för ett inlägg som är utformat på det här sättet)

  2. Men sluta nu Greta! Att du försöker få Bella att framstå i dålig dager på grund av att hon mest troligt tar betalt för ett samarbete är bara löjligt. TH är ett vinstdrivande företag som vilket som helst, de är dessutom duktiga på att ta betalt. Det är självklart att de ska betala för sin marknadsföring – som alla försäkringsbolag. Det de sysslar med är inte ideellt arbete det är ren marknadsföring (som du uppenbarligen köper med hull och hår!). Det är inte i närheten av Sjöräddningssällskapets verksamhet.

  3. Klart hon ska faktuera det. Självklart gör inte trygg handla detta enbart för att de bryr sig om människor, de vill såklart ha nya kunder och varför skulle de få gratis reklam? Oavsett hur bra budskapet är.

  1. Hej! Kan du sluta tjata? Om det är så viktigt för dig att hon svarar på en annan persons fråga på en blogg så borde du nog omprioritera lite i livet😊

   1. Varför då tycker du? 🙈 Vi undrar alla olika saker och om jag verkligen vill och anser att en frågar viktig att få svar på, så borde jag inte bli påhoppad för det, eller hur?😧 Vet att du menar väl, men jag tycker genuint att hon borde återkoppla. Speciellt när hon påstår att feedback är viktigt 🙃

   2. Johanna, så om jag anser att en fråga kring DITT liv och dina relationer är asviktigt för mig att få reda på, men du inte vill svara, så är det helt okej att jag tjatar och tjatar för det är ”min rätt”? Lägg ner. Det är barnsligt att hålla på så som ni gör – svarar hon så gör hon det men hon behöver verkligen inte göra det om hon inte vill. Behöver inte ens ha en anledning.

   3. Kan du sluta be andra i kommentarsfältet vad de ska skriva o inte. Det är faktiskt inte din sak. Vi är fler som tycker att BB borde vara mer vuxen o svara.

  2. Men hjälp, vad är det som är så märkvärdigt med den kommentaren? Var det bara för att Lady Damehr berömde den som det blev så speciell?

  3. Ann – varför ska jag sluta be dem skriva om de inte slutar be Bella att svara? För att det är ett krav från er att Bella ska svara på allt bara för att ”ni är fler som tycker så”? Knappast särskilt ”vuxet” att tjata på detta vis tänker jag spontant…

 2. Tjingeling!
  Dags att ägna din FB sida lite uppmärksamhet. Eller kanske lägga ner den när du har så många andra kanaler nuförtiden. Bara en tanke då innehållet inte uppdateras särskilt ofta och du fortfarande står som Spångberg där.

 3. Hur kan du stödja trygg hansa? Tänker då på Sandra som nekades att täcka sjukförsäkring pga för högt bmi.

  1. ALLA försäkringsbolag har en mängd olika krav för att få teckna den typen av försäkring, du lämnar inte in en hälsoblankett för att de ska ha något trevligt att läsa på fikarasten. If och Folksam har tidigare varit i ”blåsväder” för exakt samma sak, säkerligen fler bolag som jag inte minns.

   Skulle bolagen inte ha några krav vid tecknandet skulle det innebära mycket dyrare premier för kollektivet och ett BMI på 37 är trots allt högt.

  2. Hon hade ett BMI på 37, det är extremt högt. Att teckna en försäkring är ingen mänsklig rättighet, företaget kan ställa vilka villkor det vill. Och det är absolut inte ett vettigt skäl för bpjkott. Tess var bara lite mediekåt och ville göra bort sig genom att gråta ut i tidningen och få sin ihjälfiltrerade selfie publicerad.

  3. Och det är inte sjukförsäkring hon nekades teckna då det har man via Försäkringskassan. Hon ville teckna en sjuk- och olycksfallsförsäkring. TryggHansa har inget som heter sjukförsäkring.

 4. Förstod inte vad detta samarbetet ville få sagt? Att vi ska ta personförsäkringar med Trygg-Hansa för att de har lagt ut 12 alkobojar?

 5. Kommer aldrig välja Trygg hansa, dem diskriminerar folk de tycker är för feta… Läste i tidningen idag! Ofattbart oförskämt!

 6. Jag kollade på Opinion Live med Belinda Olsson för att du skulle vara med enligt förhandsinformation.
  Men det var bara Petter Stordalen, Jan Guillou och några till.
  Fick du inte eller ville du inte vara med?

 7. Alla som kommenterar på vad Bella ska fakturera eller inte… till er vill jag fråga om ni är lika jobbiga mot era kollegor på jobbet? Ligger ni i och ser till att de gör sitt jobb utifrån vad ni själva tycker ska göras? Kontrollerar du lönen också? Ser du/ni till att de bara får betalt för vad de faktiskt gjort på jobbet? Jag bara undrar för bloggen är en del av Bellas jobb och jag förstår inte vad ni har med det att göra. Ni följer väl för att ni tycker om Bella och det hon skriver, annars är man ju rätt puckad om man följer någon man inte ens gillar.
  Så låt Isabella sköta sin fakturering själv så kan ju ni ägna er åt läsning. 😉

 8. Jisses brudar vad ni letar fel…svider det så mycket att det går bra för en kvinna?!
  Vi kan ju inte undra över att mobbing finns i vårat samhälle…det mobbas hela tiden och det sämsta med internet är att åsikter skrivs hur som helst utan någon som helst tanke.
  Vilka åsiktsmaskiner :-*
  Kram på er
  // Karma

 9. Tror tyvärr inte en packad person bryr sig om en alkoboj med tanke på allt sjukt packade personer brukar göra.

 10. Detta kommentarsfält alltså! Ta till exempel kommentarerna hos Kenza eller Monas Universum (två andra stora bloggar). I princip aldrig några negativa röster eller någon ”strid”. Självklart behöver man inte vara någon ja-sägare och självklart måste man få ifrågasätta och diskutera. Jag funderar bara på hur just denna blogg kan väcka så mycket negativa kommentarer.

 11. Aldrig sett Stordalen fått en enda negativ kommentar nästan .Hur kommer det sig att att bella får så mycket negativa kommentarer? för att hon är kvinna är min gissning!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..