#IsabellaLöwengrip
Följ
Motherhood
juni 18 2017 at 12:31

Släktträff

Idag är barnen och jag ute hos min mamma, vi ska nämligen fira min mormor som fyller år och vår släkt som bor i Kalifornien är på Sverigebesök. Det är min morbror, hans amerikanska fru och min kusin Savannah som är 17 år nu. Sist vi sågs var när jag var på besök och firade jul för några år sedan. Hon har inte träffat barnen än så det ska bli roligt. Vi har övat på engelska fraser i bilen påväg hit, Gillis känner sig redo att berätta att han heter Gillis och är tre år gammal. Engelskan sugs upp snabbt tack vare alla klipp på youtube. Dom kommer att ha det betydligt enklare med språket än vad jag har haft. Jag har alltid haft svårt för språk men jag har valt att bara kasta mig ut nu på senare tid, som att alla instastorys är på engelska är ett exempel på det. Det blir säkert fel då och då men det gäller att våga och bara köra på, det blir lite lättare hela tiden.


Klänning Stylelevel (adlink). Vi hörs senare! 

48 Kommentarer

Så kul med släktträff! Ha en bra dag!

Såå fin klänning! 💕 ha så trevligt!

Veronica

Det är bra det Isabella👍Kör på Fegar man ur och inte törs försöka för att man är rädd att misslyckas när man aldrig lära sig nåt.
Hoppas ni får en trevlig släktmiddag👍

Ja de är ju genom att öva, öva, öva som man lär sig! Många är lite rädda för det idag har jag märkt. Du är grym som vågar!
Ha det så roligt på släktträffen nu ❤️

Camilla

Fin du är! Önskar dig en härlig dag!

Louise

Såå fin klänning. 🙂

Sandra

Äsh so what om din engelska inte är perfekt. Vet du, det är inte min heller trots att jag bott i UK i över 10 år. Jag jobbar med b2b sales och använder det alltid till min fördel – klart mina nya o befintliga kunder kommer ihåg mig när vi hörs via telefon och efter möten. De kommer alltid ihåg glada Swedish Sandra men aldrig mitt efternamn :-). Ser fram emot LCC’s framfart här i UK!!

Tycker att din engelska är bra, so what om ett ord hit och dit inte är exakt korrekt. Du får ju fram ditt budskap på ett glatt och roligt sätt, det tycker jag är huvudsaken

Har också alltid haft svårt med engelska men nu bor jag utomlands för andra gången och jobbar på ett företag där jag är ensam svensk och måste prata engelska hela tiden. Alla andra som har engelska som sitt andraspråk pratar inte heller perfekt. Jag har också bara kastat mig ut och utvecklas varje dag! 🙂

Elfrida

Helt rätt inställning kring engelskan. Jag har sett engelska filmer, lyssnat på engelsk musik och spelat engelska spel sedan jag var liten (är 27 idag) och förstår verkligen vad du menar ang. Gillis och Sallys lärande. Jag kan både tala och skriva flytande engelska, tack vare alla typer av engelskspråkiga medier som funnits med mig hela mitt liv.

Superbra att du inte fegar ur! Kör bara kör! Det är aldrig för sent att lära sig till perfektion. <3

Sofia

Alla ni som har så flexibel inställning till att man inte behöver kunna engelska bra för att använda språket, har ni samma flexibla inställning till de som flyttat till Sverige och inte kan bra svenska? Skulle inte tro det för om det vore så hade det inte varit så svårt för nysvenskar att få jobb och de hade lättare kunnat bli en del av samhället. På samma sätt som engelsmännen accepterar en svensk, polack eller vilken nationalitet det nu gäller, kan klara av att sköta sitt jobb på halvknackig engelska. Men i Sverige är det tydligen ok att svenskar kan mörda ett språk, medan vi förväntar oss att de som inte har svenska som modersmål ska lära sig perfekt svenska för att kunna få ett jobb. Dubbelmoral!

Tove

Fast folk skriver ju inte att de minsann borde få jobb utomlands trots att deras engelska är dålig, utan att man inte ska låta bli att prata engelska bara för att man skäms att man pratar dåligt, för man måste ju få öva. Snarare jämförbart med att man inte ska bli irriterad på nysvenskar som talar dålig svenska utan uppmuntra dem att fortsätta jobba på.

Jag har full förståelse för att det är svårt som arbetsgivare att anställa folk som inte är flytande inom landets eget språk. Det sätter väldigt mycket käppar i hjulen om man inte kan kommunicera (på de flesta jobben). Däremot bör man såklart ha överseende med brytningar och sånt som egentligen inte stör kommunikationen.

Fanny

Va? Vilken otroligt dum kommentar. Är övertygad om att de flesta inte har något emot att nysvenska personer inte kan språket korrekt. Jag har jobbat och studerat med folk som nyligen flyttat till Sverige och det är bara roligt.

I

Fast Sofia, det är skillnad på att bo i Sverige och inte kunna perfekt svenska och bo i ett land och inte kunna språket som pratas där. Min engelska är inte jättebra, och jag tror inte jag hade kunnat få jobb i något annat land 🙂 Din kommentar var bara otroligt märklig och det fanns verkligen ingen relevant poäng i den.

Ingela

Fin bild!! <3

Malin

Engelska läser man så många år i skolan, allt finns tillgängligt på engelska – vi är omgivna av språket i Skandinavien på ett sätt som är ganska unikt. De flesta andra europeiska länder dubbar fortfarande mycket på TV osv. Tycker att du ska läsa lite fler böcker på engelska om du vill förbättra dina språkkunskaper. Det känns främmande med någon i min generation som fortfarande inte fullt ut behärskar just engelska språket. Känns nästan som att man skulle behöva undvika att lära sig det med flit…

K

Tycker mig ana en tråkig attityd i din kommentar. Att vara omgiven av ett språk genom till exempel TV, musik och böcker lär en inte automatiskt att tala flytande engelska med enkelhet, varför skulle det göra det? Att lära sig att tala ett annat språk flytande brukar ofta ske effektivast genom att just öva sig i att TALA det också, inte bara lyssna på eller läsa språket.

Issa

Men va? Jag är själv i Isabellas ålder och är väldigt osäker på engelska trots att jag ser massa engelska filmer, serier osv dagligen. Alla lär sig inte lika lätt. Sluta döma folk.

Malin

Plocka bort de svenska texterna och res mycket till engelskspråkiga länder så att du tvingas ”leva” med språket så kommer du inte känna dig osäker längre. Min poäng är att det lätt att åtgärda ”problemet” eftersom det bara handlar om att öva. OM man nu vill bli säker på språket alltså. Det är det ju inte alla som vill förstås.

Tove

Hahah det är klart det går om man övar (du kan nog lära dig kinsesiska också om du vara kämpar lite, men du kanske inte vill…) men folk behöver öva olika mycket. uppenbarligen vill Bella bli bra eftersom hon tar engelskakurser.

Lj

Trångsynt Malin

Angelica

Fast hon övar ju genom att prata och utmana sig själv? Att läsa engelska böcker innebär inte att man automatiskt blir bättre på att tala det även om man kan få ett bättre ordförråd så genom att läsa order kanske man ändå inte vet exakt hur det uttalas

Tove

Om man varit lite trög med att lära sig från början man lätt halka efter. Folk skrattar när man pratar både i klassrummet och på andra ställen och så vågar man inte prata. Man blir tystare när det kommer engelsspråkiga personer, istället för att tycka det är kul att få prata lite engelska osv. Sen lär man sig ju sämre om man är dålig från början, lättare att läsa en bok om man fattar 2/3 av orden än om man fattar 1/3. Jag har kämpat massor för att komma över tröskeln. Läser och lyssnar bra nu, men är forfarande dålig på att prata (och blir ju inte bättre av att folk skrattar åt en)

Men egentligen ska man ju inte behöva förklara något så självklart. Tror du folk tycker det är kul att vara dåliga på engelska? Det är klart man inte är dålig med mening utan för att man har svårt för det.

Men egentligen behöver

Malin

Men Malin, i skolan är det brittisk engelska som lärs ut. Brittiskt uttal och brittiska ord. Majoriteten av all engelska vi är omgiven av är inte brittisk, den är amerikansk. Tänk dig England vs USA.

Nu heter jag också Malin så det ser nog ut som att jag svarat på min egna kommentar men så är inte fallet.

Diana

Nej, majoriteten av engelskan som omgärdar oss är amerikansk. Däremot är det fortfarande så att mycket av den engelskan som lärs ut i skolan är brittisk. Det är en kvarleva från förr, men det håller på att förandras nu.

Mvh
En ung engelsklärare som lär ut både och

Lena

Åh, vilken fräsch sommarklänning! Övning ger färdighet! Bästa sättet att lära sig är att prata. Blir det fel så blir det. Men vad gör väl det 🙂

Love

Orkar inte så vacker du är!! Odds loss deluxe 😉

Miaminmia

Men skönhet är väl inte allt i ett förhållande?!

Love

jo det är det väl? angelina jolie och brad pitt som anses vara världens vackraste par har ju det hur fint som helst som gifta (ironi)

Sami

Odds loss???Det var ju Isabella som skickade in skilsmässapapperna ??

Tove

De var ju överens om att de skulle skiljas innan papprens skickades in , så jag skulle inte läsa in allt för mycket i just det. gör ju egentligen ingen skillnad om bara en eller båda skickar in, så Bella tänkte väl pragmatiskt som hon brukar och tyckte det var onödigt att skicka pappren fram och tillbaka mellan deras jurister.

Love

Varför reagerar du inte på uttrycket ”jag orkar inte vad snygg du är” så kan man väl inte skriva? hur kan man INTE orka när någon är så snygg? vad har skönhet med ork att göra?

att folk pallar, we are GIRLS give a brake! Jag menade det som en ”girly” kommentar

Lina

Orkar inte..?! Vadå orkar inte? Vad är det du inte orkar..? Gå och vila lite så kanske du orkar., vad du nu ska orka…

Bella

Det är ett begrepp som fjorttisar använder typ på instagram. Orkar inte så snygg och så vidare. En som sett fler skriva så.

S

Hur går det utan medicinering?

Janki

Jag har bott i Skåne i snart 40 år. Fortfarande kan jag höra kommentarer som: vad kommer du ifrån?
Jag pratar inte skånska och även om jag ansträngde mig så skulle det bara låta konstigt.
Jag pratar svenska men ändå får höra att jag bryter.
Kan man inte lära sig att acceptera att det finns variationer?
Vi är olika, ser olika ut, vi har inte samma anatomi, vi är byggda på olika sätt, vi uttalar inte ord exakt likadant. Vad är problemet?
Det finns så många blomsterarter men de är unikt vackra för det!!! Viktigt att acceptera att vi är olika men underbara och unika i alla fall!

Punkten

Men om du nu tycker att din engelska inte är så bra varför skriver du på LinkedIn att den är ‘Native or bilingual proficiency’.
Det lilla jag hört av din engelska så är den helt OK för husbehov men inte på den nivån du beskriver den på LinkedIn.

Johanna

Upplevde språklektionerna I skolan som tortyr. Sitta stilla, sakta gemensamt högläsa ur boken, glosor… Lärde mig 3 extra språk (engelskan inräknad) direkt efter gymnasiet genom resor och utlandsjobb. Är nu sedan 8 år tillsammans med en amerikan. Ju mer man lär sig ett språk desto lättare blir det att uppfatta små skiftningar, nyanser och kulturella skillnader och desto svårare att tala helt rätt. Jag tycker det kan vara ganska Jobbigt.

A

Isabella, på riktigt.. HUR gör du? Jag känner ingen som separerat ännu, även om fler runt om mig går i tankarna. Men hur gör man? Jag vill inte leva tillsammans med min sambo längre, vi är så himla olika och jag ser numer hur mycket jag förändrats som människa sedan vi blivit tillsammans. (5 år sedan och vi har en 3 årig son). MEN så fort jag kollar på min son faller jag dit igen och känner att jag inte vågar ta steget. Till saken hör att jag är bosatt i Sthlm men kommer inte här ifrån, min sambo har en framgångsrik karriär och jag har bara ”hängt på” (dumt, jag vet) jag har heller ingen egen familj (mamma/pappa osv). Jag försöker tänka att när jag sätter mig in i hur det skulle vara att separera idag, så ser jag bara alla hinder och jag VET att det måste komma massa bra ur det också, det är bara så himla svårt att måla upp de positiva bilderna i förväg. Jag är 26 år idag, pluggar 100% distans och jobbar extra (mycket) på NK. Tanken på att pussla ihop livet med barn, själv i Sthlm känns rent utav skitläskigt. Samtidigt som jag vet om att jag klarat av att växa upp utan föräldrar och bo själv sedan tonåren, så jag VET att jag har kraften inom mig egentligen, bara att jag blir så himla tveksam och rädd så fort jag kollar på min son. Är detta likt känslorna du har när du beskriver att du måste fylla tiden med vänner och fina stunder när känslorna kommer för nära?

Kram, A

Han

Vad har du egentligen att förlora?

Lina

Hmmm… är du hennes sambo..? 🤔

Eva

Om man som Blondinbella vill växa internationellt, så måste hon behärska engelska som sitt andra språk..Finns inga ursäkter för det.

Bea

Man får inte underskatta sin engelska när man bor i Sverige, i Europa ligger vi 3a med engelska som andra språk och de som oftast sänker oss är dåligt självförtroende.
Jämför oss med stora delar av södra Europa där man dubbar allt så har vi stora försprång.
Bara hålla igång talet så blir det flytande väldigt fort 🙂

Anna-Lena i Frankrike

Har precis upptäckt dig på Instastory och blev besviken när jag hörde hur osäker och fnittrig du var (hade aldrig hört dig prata och ”kände” dig bara genom bloggen där du är väldigt professionell) . MEN sen kom jag på att det förmodligen var för att du pratade engelska och inte kände dig riktigt bekväm med det, så det är ju normalt 🙂 Så du har ju rätt inställning i att bara köra på, men var också stolt över att du vågar göra det!

Släktträffar kan vara påfrestande 🙂
Men du är superfin i den där klänningen!

Alla kommentarer…
Skriv en kommentar
E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *