#IsabellaLöwengrip
Följ
Motherhood
juni 17 2017 at 13:55

Fredagskvällen 

Igårkväll var jag på middag på Agrikultur, ett litet ställe i Vasastan med fantastiskt god mat. Alla rätter var vegetariska vilket jag gillar. Somnade strax innan tolv och åkte till barnen under förmiddagen. Det var så befriande att få träffa dom igen. Älskade ungar. På dom märktes det knappt att jag varit borta, Sally och Gillis vinkade hejdå till Odd och sedan åkte vi och handlade. Barnen verkar redan ha accepterat att vi växelbor, jag antar att dom kommer påverkas lite när Odd får nytt boende men vi har redan börjat prata om det och pekar på nya hemmet. De kommer att vänja sig vid det också tids nog.


Linne Fall Winter Spring Summer, kjol Stylein och klackar Henry Kole. (adlinks)

Nu ska vi åka och bada!

67 Kommentarer

j

Aah, så ni har sol och värme i Stockholm också!
Blir det inte svettigt med skinnkjol i hettan? En sval sommarklänning är väl ett bättre val idag, även med tanke på lek med barnen..
Önskar dig och barnen en trevlig helg med sol hela tiden!

Margot

Med tanke på ljuset och skuggan så bör bilden vara från fredagskvällen.
Ingen lek med barnen då.

Camilla

Det där fotot är nog från igår, med tanke på att det är Djurgården i bakgrunden.

Lina

Det där är till 99% en bild från igår när hon var ute med sina vänner. Men man kan väl få klä sig hur man vill även om det är varmt och man ska umgås med barnen? Så typiskt att inte kunna skriva en trevlig hälsning utan att ”smyga” in en pekpinne.

Ce

Intressant hur en vuxen människa som driver flera bolag, uppfostrar två barn, har lyckats ta körkort och investera i aktier ändå inte är betrodd att klä på sig själv? Inte ens mina närmsta hade fått lägga sig i vad jag har på mig, ännu mindre en främling. Som att omyndigförklara Isabella och påpeka att hon borde valt andra kläder?

j

Ja, hon kanske var tvungen att gå/åka till ”huset” i gårdagens middagutstyrsel med tillhörande aftonväska därför att hon har alla sina ”fritidmedbarnenkläder” där?

Mormor Greta

Bara väldigt väldigt nyfiken, hur tänker du när du på riktigt föreslår vilken klädsel en vuxen kvinna ska ha? En kvinna som är mamma, företagsledare och uppenbart klarar sig rätt bra i livet. Om någon sa något liknande till mig skulle jag bli både arg och kränkt. Vem är du att veta bättre? Märkligt att ta sig den rätten oombedd…

I

Du har missat alla korta kjolar på business möten internationellt?

ellisen

Haha hon får väl gå i långa jeans också om hon nu skulle vilja det även om de så vore 30 + ute! 😉

e

barnen kommer klara sig utmärkt. dom är så små, oroa dig inte. det finns fördelar med skilda föräldrar också, speciellt i tonåren. folk måste lugna sig ang skilsmässa, inga barn dör av det, okej? inte i sverige iaf. det finns barn som blir våldtagna i hemmet, slagna, har föräldrar med missbruk osv, I SVERIGE. sally och gillis har det bra. slå på nyheterna, google isis, googla syrien, googla fattiga barn i afrika, där finns de barn som har det skit på riktigt.

Så sant E! Är själv skilsmässobarn and I turned out alright.

M

Alltså – det finns alltid barn som har det värre, men man ska inte bagatellisera en skilsmässa. Jag respekterar ett sådant beslut, och tycker att det är upp till föräldrarna, men samtidigt känns det oansvarigt att hela tiden fokusera på att barnen inte märker något, inte påverkas, inte vet att mamma är borta osv. Såklart de vet det! Såklart de påverkas! Om de inte påverkas skulle det vara för att man haft så dåligt äktenskap hela deras liv att de inte förstått att de haft två föräldrar som ett par typ. Men det rimmat inte med den team-känsla som målats upp på bloggen. Att barnen påverkas känns bara sunt, varför skulle de inte påverkas av att hela deras liv förändras? Sörj med barnen istället!

e

jag menar inte att dom inte påverkas alls eller inte ska ”bry sig”. jag riktar min kommentar till alla som jämt ska uttala sig om hur hemskt synd det är om gillis och sally, som att dom har ett fruktansvärt liv.

Lana

Kunde inte ha sagt det bättre själv!! Isabella skulle aldrig erkänna att hon har misslyckats med sitt familjeliv. Hon är alldeles för stolt för det tyvärr. Klart barnen påverkas annars vore dem inte mänskliga

Pp

Barn är rutinmänniskor, självklart kommer de lära sig! ❤️

Eftersom du själv är uppvuxen som ett skiljsmässobarn måste du ha många både positiva och negativa erfarenheter själv som du kan använda dig av när du nu har Sally och Gillis. Ni kommer klara det galant!

My

Blir ju enbart Odds nya boende, det blir lika mycket deras nya boende halva deras liv….om det nu är 50/50 som kommer att gälla i umgänget. 🙂 Bra att de peppas att se fram emot sitt liv där också och förhoppningsvis får kompisar även bland grannarna där. 🙂

My

Inte enbart Odds nya boende…. skulle det stå.

Åsa D

Eftersom Isabella och Odd har en terapeut som de diskuterar barnens bästa med, under separation/skilsmässa, så kommer nog barnen att klara sig så bra de bara kan efter omständigheterna.
Isabella har ju själv skrivit om det.

Erica

Jag tycker det är så konstigt att det är barnen som ska behöva bli dem lidande vid en skiljsmässa! Varför inte ha två boenden och att mamma och pappa flyttar varannan vecka, som ni gjort nu?

Nit

Blir ju jävligt märkligt att inte kunna ha sitt eget hem. Sin egen inredning, egna handdukar. Egna lakan. You name it. Ska man byta allt varje vecka menar du? Och Bella och Odd ska fortsätta ha samma säng? Nej alltså..

Erica

Fast det blir ju samma sak för barnen? Istället för att barnen ska ha två av allt får föräldrarna ha det? Jag tycker att föräldrarna kan ha två hem istället för att barnen ska behöva flytta? Absolut kanske det blir smidigare för föräldrar har ha ett eget boende, men det är nog inte det bästa för barnen? Det är ju inte barnen som vill skiljas och varför ska de behöva anpassa sig och bli hit och dit skickade hela tiden?

Sanna

Förstår hur du tänker men barnen kommer vänja sig vid att ha två uppsättningar av allt och som tonåringar kan de ju välja att bo längre perioder hos respektive förälder. Blir ju väldigt svårt som vuxen att skapa ett nytt liv då med eventuellt ny partner. Ska partnern också flytta emellan?

It

Ja, varför ska barnen lida för att föräldrarna inte lyckats hålla ihop. Framtida partners är inte viktigare än barnen.

Ela

Men barnen ska ha det så. Mellan två hem. Jämt. Det är okej? Att flytta mellan två hem hela sin barndom? Varför självklarare att barnen ska göra det?

Mia

Därför att skilsmässa är ett själviskt beslut grundat på föräldrarnas känslor. När man gifter sig lovar man inför Gud att älska varandra i nöd och lust. I nöd. Man lovar alltså att hålla ut även under de jobbiga åren, även när allt känns som en uppförsbacke. Man lovar varandra att fortsätta älska och kämpa tillsammans. När man skiljer sig är det barnen som straffas. Speciellt när de är så små. Vuxna människor borde kunna avge löften och hålla dem i alla fall 10 år framåt i tiden. Förstår faktiskt inte varför man gifter sig och avger löften man inte avser hålla.

E

Så om man skaffar barn men inte är gifta så är det lugnt då? För då har man inte lovat gud något? Nu är jag gift men vi gifte oss borgligt så vi har inte heller lovar gud något. Nu hoppas jag att jag och min man kommer dela livet tillsammans men om det kommer en dag när någon eller båda av oss känner att vi är bättre personer och då också bättre föräldrar utan varandra så tycker jag skilsmässa är det bästa beslutet både för oss och barnen.

Charlotte

På vilket sätt är det värre att skiljas när barnen är små?
Min erfarenhet säger att det är enklare för barnen om de är små än när de kommer in i mer känslig ålder…?
Jag och mitt ex separerade (var dock aldrig gifta så inga löften till Gud bröts, hehe) så var vår son 3år – man minns ju ingenting av det och mår inte alls dåligt av det idag (12år) däremot massa vänner som skiljt sig när barnen varit äldre, deras barn mår superkasst!

N

Det var ju en himla tur att jag gifte mig borgerligt och att vigselförrättaren istället sa att vi ”lovat att leva med varandra så länge kärleken delas av er båda”. Efter 6 år delades tyvärr bara kärleken av en av oss. Vi skiljdes som vänner för några månader sen och jag tror att våra (och Bellas) barn mår bättre av att ha två lyckliga föräldrar som bor på varsitt håll än två föräldrar som bor ihop för att nöden och gud kräver det

Lj

Välkommen ut ur sagornas land till verkligheten Mia 😉 Där människor älskar och hatar, gifter sig och skiljer sig, bor i olika hus och i samma, har barn som får två hem och ett. Där människor tror på Gud, gudar och på inget eller på allt

Carmen

Fast det kan också vara tvärtom. Att föräldrarna försöker och försöker och att DET istället blir ett straff för barnen. Mina föräldrar blev tillsammans och gjorde slut stup i kvarten och allt detta grundat på sina känslor. Jag kommer ihåg en dag när de berättade att de skulle bli ett par igen och jag började gråta… det var fruktansvärt att ha dem under samma tak. Det är många som kommenterat det här inne innan och jag håller med dem. Det bästa för barnen är om föräldrarna är lyckliga, och skulle det vara lyckligare isär så är det de bästa för barnen.

Susanna

Endast i kyrkan man ältar om gud…. 😴

L

Man upplever det inte som att ”flytta” när man är en vecka hos mamman och en hos pappan. Man upplever det som att man hat två föräldrar, precis som man alltid haft. Och att dessa turas om att ta hand om en, precis som de alltid gjort. Det blir naturligt. Och en sak som är väldigt viktig att tänka på är att du som vuxen är väldigt indoktrinerad med normen ”heterosexuell kärnfamilj mamma pappa två barn” medan barn inte ser alla de där reglerna utan de ser sina älskade föräldrar. Mår föräldrarna bättre isär än ihop så kommer barnen inte få det sämre med två hem. Tvärtom. Om ens förälder säger: ni ska få bo på två ställen, så tolkar inte barn in ”jaså vilket misslyckande att göra avsteg från 1950-talets familjeideal”. De litar på föräldrarnas omdöme och är trygga om relationen är trygg! Ni blandar ihop med barn som mått dåligt i separationer därför att föräldrarna har fått barnen att känna skuld, tex genom att baktala varandra genom barnen. Ni blandar ihop med barn vars ena förälder är ett as och som då blir utlämnade till dåligt föräldraskap på halvtid. Ni blandar ihop med barn som inte vet att de är älskade. Dessa barn kommer ha båda sina hem i samma område, samma badplats, samma vänner. För barnen är inte familjen förstörd. Om man inte tutar i dem det. De har kvar båda sina föräldrar och de har varandra. Ge fan i att skuldbelägga en mamma som faktiskt älskar sina barn! Och ni som klagar på att Isabella anlitar hjälp hemma: Läs på om adhd. Folk som har adhd men sämre ekonomi tar ofta emot precis lika mkt hjälp hemma men via stödpersoner från vården. Det handlar om att ha en personlighet som är genial och kreativ men inte administrativt lagd. Om att vara så rastlös att jobba massor är enda sättet en kan jobba. Isabella kommer jobba sjukt mycket sina barnfria veckor och istället hämta tidigare på sina barnveckor osv. Det är ett väldigt ansvarsfullt och klokt sätt att lägga upp tillvaron om man har en familj och även adhd. Ni måste googla på vilka tillgångar och hinder adhd innebär. Få kreativa framgångsrika människor är bäst på städning. Googla och se varför. Mvh

ellen

haha gifte mig också borgeligt… hur blir de för oss som gjort de hamnar vi i helvetet? 😛

Är nästan villig att hålla med dig Erica. Även om det kanske inte är fysiskt smidigt för föräldrarna, men egentligen, varför inte? Barnen får ju helt klart dra det största lasset med att ”konka läxorna”, ”sakna den ena föräldern”, ”kanske ha olika regler & rutiner” osv..
Jag förstår att barn är anpassningsbar, men det är ju faktiskt vuxna också? Och dessutom, vuxna människor har tagit beslutet, inte barnen. Jag är själv inte ett skilsmässobarn, men tror personligen att jag hade upplevt det som betydligt mer krävande att flytta runt mellan olika hem.

Erika.

Men seriöst. Då tycker du inte att man kan träffa en ny partner då efter man skilt sig? För jag hade då verkligen inte velat bo i ett hem där jag ser mitt ex och hans nya tjejs grejer. hur ska man kunna köpa nya möbler med sina nya partner? Rådfråga exet? O renovera? Jisses. Dumheter.

Erika.

Ha ha Erica, skärp dig. Dummaste jag hört. Visst att det är bra för barnen att vara på samma ställe men din lösning är ju totalt ohållbar! Tänk om de vill träffa nya partners sen då? Ska de tvingas bo i ett hus där man vet att flickvännen ex håller till innan o efter o har sina saker där. Man kan ju knappast flytta alla sina saker varje vecka. Barnen har saker på båda ställen. Mycket bättre. För som jag sa så kan ju de inte behålla grejer på sina ställen då det blir jäkligt märkligt för den andra att se sitt ex grejer hela tiden. Tänk om man vill renovera? Mm måste bara fråga mitt ex? Nä vet du vad. Helt omöjligt.

Lj

Sluta göra skilsmässor till världens undergång. De överlever och kommer växa upp som lyckliga individer till slut, speciellt om även föräldrarna visar att detta är möjligt! Att man kan älska och sluta älska och älska igen hela livet! Självklart är det svårt med skilsmässor men ni får det att låta som att barnen kommer hamna i djup depression och få men för livet – det behöver inte alls vara så! Det är dessutom 2017 – dags att lära våra barn att relationer kan se olika ut och att man inte MÅSTE stanna i en relation som man mår dåligt av. De kommer förstå det också i sinom tid

Glad sommar

Fast charlotta….vet du inte mer om psykologi atg saker påverkar utan att man minns så behöver du nog uppdatera dig lite för ditt barns skull. Att sätter spår. Hur tänker du annars kring anknytning? Det är inget man minns på det viset men det sitter i känslominnet osv.

Naia

Då måste dom ha 3 boenden med tanke på att dom vill nog ha sitt eget ovh inte bara dela med sitt, vilket är förståeligt. Och att ha 3 boenden är enorm kostnad och med tanke på at BB faktiskt är väldigt ekonomisk så är det nog inte ett alternativ. Det kommer funka utmärkt med två olika boenden även för barnen.

Sara Annika

Men herregud, mina föräldrar skildes när jag var 3-4 år, har två storebröder och uppvuxen i två hem. Nu är jag 24 år och jag har aldrig känt mig lidande eller att de de varit jobbigt att bo i två hem. Jag är så imponerad över min mamma som fixat vara ensamstående mamma med heltidsjobb och min pappa som varit ensamstående, student och jobbat. Jag har haft en så jäkla bra barndom med två föräldrar som kämpat för min skull och ALLTID ställt upp. Jag är övertygad om att dom också kommer ha de!

Bst

Mitt inlägg är som farmor😊 Förnuftiga föräldrar vad jag kan utläsa av bloggen. Det som jag kan tycka är att Isabella borde lägga ner sin blogg
för ett tag och låta allt vila tills allt har lagt sig runt skilsmässan som är tragisk i sig. En blogg ska bjuda på sig men i detta fallet borde det bli ett uppehåll. Otrevliga och näst intill påhopp på Isabella säger mycket. Ros o ris säger man men nu tycker jag att det har gått för långt.

Margot

Bella har inte råd att lägga ned bloggen eftersom hon är beroende av reklam och samarbeten. I synnerhet nu när hon ska betala ett stort och dyrt hus på egen hand.
Om problemet är kommentarerna så kan dessa förmodereras till vilken nivå som helst. För närvarande verkar det som om Bella gärna vill ha debatten här även om många av kommentarerna kan verka otrevliga och negativa. De drar i alla fall trafik till bloggen vilket verkar vara det viktigaste.

tess

Men varför inser inte folk att bella inte bara kan lägga ner bloggen…Det är en av hennes inkomstkällor ju!

Charlotte

Bloggen är ju hennes jobb och inkomstkälla?
Det är ju den som betalar löner till många av hennes anställda – tror inte de vill vara utan lön bara för att Bella går igenom en tuff tid?

Ingen slutar väl sitt jobb bara för att de separerar?

Km

Nej men många slutar sitt jobb på grund av mobbning.

kan inte du skriva ett inlägg om hur du INTE tappar förståndet av alla skitkommentarer du får här? Jag blir liksom galet irriterad bara av att se vad knäppa människor är som hittar fel i allt. Förstår såklart att de antingen har något socialt problem eller bara vill sprida skit. Men ändå..

Ö

*krokodiltårar för din skull*

Marie

Jag har undrat många gånger över läsares behov att uttrycka sina egna åsikter om bloggerskan liv o leverne. Bella lägger ut ditt liv för allmänheten. Berättar om sina tankar , åsikter, skilsmässa giftermål, nya bilar, visar upp nya hus, m.m.m.m
Är det då konstigt att få respons på allt detta, även negativa kommentarer?
Bloggen lever ju på att läsare reagerar på något sätt och nu är ju inte allt positivt o fantastiskt bra det som Bella skriver om alla gånger.
Kanske någon klok människa kan ge mig feedback på det.

Jos

Är det SharkWeek som fotar? 😀

Maggan

Hihi, tar nog outfitbilder innan dejt. Lätt att skrämma bort nya dejter med ”vänta, jag måste jobba lite först. Kan du ta 25 bilder på mig tack”

Så skönt att barnen tar det så bra!

Jag är skilsmässobarn och jag har faktiskt bara sett fördelar med det. Mina föräldrar har, vad jag har förstått i efterhand som vuxen, ansträngt sig väldigt mycket för att vi barn inte ska hamna i kläm trots att de nästintill avskyr varandra än idag (18 år senare efter att de skiljt sig). Något jag verkligen uppskattar då min relation med både mamma och pappa är fantastisk. Jag tror Gillis och Sally kommer få en toppenbra uppväxt, trots två boenden. Du och Odd verkar båda vilja era barn deras bästa, och då kan det inte bli dåligt =)

S

Men hur kan inte gillis fråga ellee
Märka något. När jag inte är hemma frågar dotttern alltidnefter mig och tvärtom. Eller vid nattning osv

José

Såklart att de märker. Men så länge mamma och pappa verkar må bra och förklarar de nya rutinerna så tror jag att de anpassar sig. Vi förklarar mycket innan för vår son då något nytt ska ske som vi vet att han annars kan tycka är lite läskigt eller jobbigt. På det sättet blir han mycket lugnare och kan hantera situationer bättre. Om man har barnens bästa i fokus så kommer man långt 🙂

Kattis

Gillis är ju van vid att föräldrarna (främst Bella men också Odd) reser bort emellanåt, det är nog inte så konstigt för Gillis som det hade varit för andra barn. Sen är det säkert så att han frågar ibland men att han inte lägger något fokus på det.

s

Jag håller med dej Kattis! Jag tror att både Gillis och Sally märker av att Bella och Odd inte är upp i dem samtidigt men de är så pass vana att (speciellt Bella) är borta ofta och lägger inget större fokus på det, eftersom han är van sedan han var liten. Det är ju ändå så barnens uppväxt ha varit. Bella har varit borta (kan bara skriva om Bella eftersom jag inte har läst något alls om Odd’s resor) sen när hon är tillbaka så är all fokus på barnen och sen börjar det om igen.

Men jag tycker Bella att du och Odd skall fortsätta med 3 dagar även när Odd flyttar till eget. Det verkar som man läser fram som ett väldigt positivt val, visst barnen hinner sakna nån av er, men 3 dagar går ju fortare än en vecka.

Erika.

Du vet att barn är människor va? Dvs inte stöpta i samma form. Alla är olika. Barn med. Hennes ungar märker tydligen inte så mkt. Mina ungar är fruktansvärt mammiga när jag e hemma, men när jag inte är där så frågar de aldrig efter mig. Var livrädd första resan jag gjorde i jobbet men det gick jättebra.. för dem.. mest jag som tyckte det var urjobbigt att vara ifrån dem.

Leia

Vi ska inte tro allt vi läser här, om ett halvår så kommer det nog stå hur de kämpade med klängiga barn och hur lessna de var osv osv. Precis som när Gillis var bebis och ”sover hela natten” var 2 timmar i sträck å hennes perfekt platta mage var shape trosor…. Tro inte på Bella, hon förskönar väldigt mycket, det har hon _alltid_ gjort och det har hon nog väldigt svårt att sluta med (om hon nu skulle vilja det)

Hanna

Där har du svaret på varför det går bra! Växelvis boende med tre dagar!! Så bra! Och att du och Odd samarbetar! Samt förbereder barnen! Det kommer bli/är bra!
Kram!🌸

Jenny

Vilka patetiska människor det finns. Har ni verkligen inget bättre för er på en lördag än å diskutera hur bellas barn borde få bo. Att ni vill Bella och odd ska fortsätta som dem gör nu med boendet.. ni är ju helt vrickade alltså… är skilsmässo barn själv och vet ni vad? Jag tyckte faktiskt om att ha 2 ställen, blev det jobbigt hos mamma så var det enkelt att fly till pappa lite eller tvärtom, va också mysigt med 2 rum och bra va att mina föräldrar bodde i samma området precis som Bella och odd nu ska så man kunde vara med samma vänner! Och hur kommer det inte se ut om Bella och odd börjar träffa någon dem vill ta hem till barnen? sluta tro att Bella och odd förstört sina barns liv, skärp er, dem sköter de perfekt 🙂

Glad sommar

Blir lite fundersam över att du bara skriver om hur bra barben tar det här. Det här är en katastrof för så små barn- att behöva vara utan ena föräldern hela tiden. Det är en situation som verkligen påverkar barnen!! Det är inget de dör av och de kommer med största sannolikhet att gå jättebra för barnen. Men det är en jätteomställning. Blir nästan lite bekymmrad över att de inte tycks reagera. Är de otrygga så att de inte vågar visa? Är mamma och pappa så fullt upptagna med att signalera hur bra det här går att barnens andra känslor inte tillåts komma fram? Det är ju såklart inte uttalat isåfall- men barnen känner vad som är okej för dem att visa och signalera och inte. Det här är en stor sorg i barns liv- låt barn få sörja. Sluta låssas som att detta inte påverkar barnet-det gör det!! Men de kommer som sagt inte dö av det och tar man hand om det på ett bra sätt som förälder så kommer de säkert inte att må dåligt över det heller.
Lycka till!

Maria

Hur tror du ?barn tänker i förskoleåldern ? Det mesta sitter i ditt huvud. Så skulle jag vara i dina kläder. Så skulle jag lägga ner bloggen. Du förtjänar mer än en massa påhopp här på bloggen. Du har andra kanaler som du behöver sätta fokus på. mvh/Maria

Charlotte

Står i Expressen att du var med på Läckbergs bröllop? Expressen har väl iofs haft fel förr….

So fun that you went to Agrikultur! Thats my cousins restaurant I believe! Cant wait to come back to Sweden and try it out!

http://www.thewanderlustmoms.com

Alla kommentarer…
Skriv en kommentar
E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *