#IsabellaLöwengrip
Följ
Motherhood
juni 16 2017 at 10:12

Snart mitt hus

Jag vaknade upp i lägenheten här i stan utan barnen vilket sved i hjärtat men jag fick tänka att dom har det bra hos sin pappa och imorgon ses vi. Den 3 juli flyttar Odd in i sitt nya boende och då blir huset mitt. Tolv miljoner gick det för i bodelningen, det är galet mycket pengar men jag ville verkligen bo kvar med barnen. Det är viktigt att dom får växa upp i den idylliska miljön som jag tycker att det är. Jag har jobbat hårt för att Gillis och Sally ska få ha det så och så ska det bli oavsett om jag bor själv där eller inte. Jag kommer att anlita mer hjälp kring huset på 215 kvm för att få det att gå runt med trädgård, städ och inköp. Jag är pragmatisk av mig. Allt är bara att lösa, men samtidigt är jag tacksam över att ekonomin finns. Det mesta blir enklare då såklart.

Bild från morgonmötet, jag älskar att ha barn på kontoret och imorse blev det finbesök. Det dukades fram pennor och papper under tiden. Resultatet blev denna fina teckning! Nu ska jag kila iväg med Pingis till e-handelsdagen med en massa spännande talare, bra sista dag på en lyckad men intensiv vecka. Jag är stolt över mig själv som har lyckats jobba på trots att livet är skakigt. Men jag börjar se ljuset i tunneln.

107 Kommentarer

Shanti

Du är den bästa mamman dom kan ha. Ha en fin dag!

Joanna

Vad menar du att det gick för tolv miljoner i bodelningen? Att du fick betala sex miljoner (-hälften av lånen) till Odd?

Hur gjorde ni med att du tagit kostnaderna för renoveringarna? Skulle vara intressant att läsa hur ni gjorde. Om du vill dela med dig av det, förstås. Ha en fin helg tillsammans med barnen!

Sofie

Håller med, vore väldigt intressant hur det fungerade. Som jag förstår har ju Bella gått in med stora pengar i huset jämfört med Odd. Då jag sitter lite i den sitsen själv vore det jättebra att höra hur det gick till!

Alexandra

Oavsett vem det är som har köpt huset/lagt in mest pengar så delas det på hälften då det avser ett hus införskaffat för gemensamt boende. Juridiskt sett spelar det ingen roll vem som lagt in mest pengar om man inte i förväg gjort det till enskild egendom.

nej alexandra, dom har äktenskapsförord. vad som är ditt är ditt vad som är mitt är mitt. så om bella har gått in med (exempel) 4 miljoner mer, så är det 4 miljoner mindre som odd får.

Petra

odd var ju hemma och projektledde renoveringen när de flyttade in. Vilket även bör ha räknats in då han missat chans till arbetsinkomst

jennifer

Huset ska värderas om när ena ägaren inte ska stå kvar på bostaden. Den som bor kvar betalar hälften av värdeökningen till den som flyttar ut.

Lotta

och sen är det väl härlig reavinskatt så det blir inte så mycket pengar man tror!

Vilken härlig inställning du har! Måste vara riktigt skönt att ha möjlighet att bo kvar i ert fina hus. Önskar dig en trevlig helg!

Ja du ska verkligen vara stolt över det, för själv hade jag nog grävt ner mig i sorg, kanske inte sorg över maken utan över att en dröm krossats, en familj, barns två föräldrar som går isär är inte en enkel sak. Bara att tänka tanken får mig att må dåligt så ja du är faktiskt jättestark. Kämpa på Bella du kommer att få allt du vill ha och lite till just för att du är så framåt och stark som du är.
Kram

Va fint att barn kan vara med på kontoret! Barnvänliga platser är guld, både om man skulle behöva ta jobbmöte eller om man är ute på vift med barn helt privat 🙂

Mersiha

Kämpa på bella. Det är inte många som har möjligheten som du att faktiskt kunna bo kvar.. Bara det är ett livsmål om du förstår hur ja menar!

Kämpa kämpa de blir bättre, åk på resor när du kan o vill o ge dit själv tid!
Vad man än handskas med i livet så TAR DET TID!

Isabella Löwengrip

Tack, väldigt snällt

Sandy

Jag var lika praktisk och effektiv under min skilsmässa, och sorgearbetet kom nästan ett år efteråt. Vet inte om det var bra eller dåligt, men jag är också stolt över mig själv som jobbat så jag hade bra ekonomi och kunde fixa så att min son fick bo kvar i vårt hus (som blev mitt). Det har gjort mycket för att hans känsla av trygghet, att ha kvar något känt när allt annat blir annorlunda.
Heja dig!

Mersiha

❤️❤️❤️❤️

Sanna

Wow! Grymt att du klarar det på egen hand! 💪🏼 Inte många som har den möjligheten, och det har du ju skapat på egen hand. Klappa dig på axeln, det förtjänar du Bella!

Vera

Du är så jäkla grym! Blir så sjukt glad över att läsa hur ditt hårda slit lönar sig nu i en tid av kris. Hur du trots passionerad kärlek ändå sett efter dig själv rent praktiskt och inspirerar fler kvinnor till att ha bra koll på sin ekonomi och tillgångar. Flyttade själv ifrån mitt ex i förrigår med min ettåriga dotter i handen och denna blogg har verkligen varit en hand att hålla i. Dessutom räddade den mig med ett stort ekonomiskt beslut vi tog precis innan det började rasa sönder för oss, där jag valde att bara praktisk och smart istället för att blint lita på personen vilket jag hade gjort annars. Och med tanke på de huggtänder han visat sen han drog så är jag sjukt tacksam för detta. Du är en stor förebild för kvinnor. Och din inställning genom allt är fantastisk. Har själv samma syn på livet när det bråkar åt alla olika håll. Ha en fantastisk helg! Du förtjänar verkligen all din framgång!

jos

Glad jag blir att läsa att du lyckades se om ditt hus innan något hände. Starkt jobbat! Kvinnor är bäst, du kommer fixa det. Håller med om att Bella är en bra förebild när det gäller sånt. Ta hand om dig o din dotter!

I

Varför skulle kvinnor bara bäst? Oftast noll koll på ekonomin ju?

Tove

Hon menade nog inte att kvinnor är bäst på just ekonomi?

Tess

Vad sjukt att säga att kvinnor har noll koll på ekonomi? Vad bygger du ett sådant konstigt beteende på? Mycket fler kvinnor är idag utbildade civilekonomer än män. Sluta trycka ner kvinnor och dras kunskaper baserat på noll fakta.

Anna

Jag kan bara instämma – bra jobbat Vera!

Det är klart vi kvinnor ska stötta varandra!

Och till I, vem du nu är, kvinnor kan visst mycket om ekonomi. Vilken planet kommer du ifrån? Ta en titt in på Handelshögskolan så kommer du se hur många kvinnor som kan ekonomi. Sist men inte minst, varför läser du en blogg skriven av en kvinna när du inte tycker om kvinnor utan ser ner på dem. Har du inget bättre för dig …. nej, trodde inte det. Lycka till med livet för du kommer behöva det. Speciellt med så många kvinnor som kan en del om ekonomi.

CS

I – vilken väldigt märklig kommentar att lägga. Att kvinnor har noll koll på ekonomi? Här hemma är det minsann just en KVINNA som skött räkningarna under flera års tid. Ingen sitter hos kronofogden eller befinner sig i personlig konkurs heller. Märkligt va?

Koi

Märkligast kommentar dock att kvinnor skulle vara bäst.

Så glad för er skull att ni kan lösa det på det sättet. <3
kram
Emma

Emma

Jag tycker att du är helt fantastisk. Vilken stark och positiv inställning du har till livet. Kramar

Åsa

Det intressanta är väl vad det räknades fram för fiktiv vinst? Vinstskatten dras väl av till förmån för den som bor kvar och så dras befintliga lån bort. Sedan får man betala ut hälften till den andra parten? Det här skulle vara jätteintressant om du ville göra ett inlägg om för det är nog många i samma situation som kanske blir lurade och inte vad som gäller. Jag kanske själv är helt fel ute och skulle verkligen vilja ha koll. Gör ett räkneexempel men du behöver ju inte ta era siffror 😊.

S

Ja, en s.k. latent skatteskuld ska dras bort. Men däremot undrar jag hur man hanterar renoveringar m.m.

Tove

Om renoveringarna skett för gemensamma pengar i en gemensam bostad behöver väl inte renoveringar hanteras alls, eller? (Mer än att de påverkar hur mycket man ska betala dra av för skatt då, men det är ju enligt skatteverkets regler.)

Jag tänker att det enda som borde spela roll är hur mycket huset är värt, hur stor del som är lån och hur mycket av husets värde som är vinst (pga att den delen orsakar skatt). Inget annat borde påverka.

Om vi skiter i äktenskapsförord mm.

Huset är värt 12 miljoner.
Säg att de har lån på 6 och köpte för 8.
Då äralltså 4 vinst. Efter skatt med avdrag för renovering, försäljning mm (helt enligt skatteverkets regler såklart, för det är ju bara de som spelar roll) kan vi dra till med att vinsten på 4 skulle ge en skatt på 1 miljon.

6 miljoner tillhör banken, 5 miljoner tillhör Bella&Odd och 1 miljon tillhör staten (= kommer bli till skatt vid försäljning). Då borde Bella betala Odd hälften av vad de äger, dvs 2,5 miljoner. Dock säljer hon väl tekniskt sett till honom (eller?) och borde alltså betala honom 3 miljoner varav 0,5 blir till skatt direkt.

Dvs Bella har efter skilsmässan ett hus värt 12 miljoner och lån på 9. Av husets värde äger dock staten 0,5 miljoner (= skatt, om hon skulle sälja). Bella äger alltså 2,5 miljoner, låsta i huset. Odd har 2,5 miljoner i fickan. Staten har fått 0,5 miljoner i skatt. Tänker jag rätt? 🙂

Jag försökte räkna på det här åt min mamma när hon pratade om att skilja sig i våras. Hon la ner skilsmässotankarna dock (och har plötsligt än bättre relation än på många år…?), så vet inte vad resultatet blir!

Sofie

Pengar betyder verkligen mycket idag! Har man pengar så löser sig allt! Själv har jag en nervskada i min arm som ger nervsmärta i arm och ner i handen, efter att jag fallit på armen. kämpat med att få hjälp i 5 år. Opererad 2 gången men inte där skadan är så nu hoppas jag äntligen att få hjälp rätt hjälp hos handkirurg. Detta gör att jag inte kunnat arbeta på flera år och vi fått kämpa ekonomiskt. Vi kan inte köpa hus pga alla krediter. Mina pojkar på 3,5 och 2 år, dom har inte ens ett rum. Dom har en liten lekhörna i vardagsrummet. Sen sover dom i sina sängar i vårt sovrum. Min högsta dröm är att få rätt på min arm, vilket kommer ta tid efter op. Då jag kommer tappa känsel osv. Jag vill kunna jobba och tjäna pengar och kunna köpa ett hus och ge mina pojkar ett rum! Men den drömmen känns långt bort! Att bo idag är inte billigt. Bara en 3 rums lgh kostar en förmögenhet. Vi är glada för att vi har tak över huvudet iaf. Hur trångt vi än bor. Men klart man blir avis på dom där 12 miljonerna för ett hus. Själv får man kanske sen söka ett hus för under miljonen.

Marie

Det kan kännas som att pengar är lösningen på allt men så är det inte! Pengar gör saker och ting bekväma, pengar ger dig tid och service. Pengar ger dig en fin yta.
Men pengar ger dig inte din familj, inte kärlek, inte glädje. Jag skulle hellre ha min familj och vara lycklig med dem än 215 kvm på Lidingö.

Milla

Och pengar och karriär är ochså tyvärr en stor orsak till skilsmässor! Det är nog väldigt viktigt att båda i förhållandet anser att pengar och karriär är den viktigaste biten i livet , materiella ting och aldrig känna ett lugn och vara nöjd med det man redan har.Där tror jag det sprack mellan Odd och Bella.

Nicole

Dock har ju inte Isabella VALT mellan sin familj och mellan sina 215 kvm på Lidingö. Onödig kommentar. Jag tycker förresten agg det är naivt av folk att säga att pengar inte ger glädje, för det gör de. Det är självklart inte det viktigaste i livet, men kopplat till familj så gör pengar för det första att du har RÅD att skaffa barn, att ge dina barn mat och trygghet, tak över huvudet etc. Pengar gör att ni kan uppleva mycket mer, såsom resemål, nöjesparker osv. Självklart kan man uppleva saker gratis, men pengar kan bidra till att ni upplever ytterligare mer. Och då ger det ju glädje. Har man i motsats ont om pengar kan livet istället bli en pina, och jag tycker det är dumt att skriva om pengars betydelse som att pengar inte bidrar till tillvarons stämning alls (iaf i dagens svenska samhälle). Men ja, skulle man behöva VÄLJA, tror jag att de flesta väljer familj framför pengar. Som tur var brukar man ju inte behöva välja sådär svart på vitt, snarare kanske prioritera.

Ann

Word… Marie

Tove

Fast det där utgår ju från att man redan har så att man klarar sig någorlunda, då ger pengar bara bekvämlighet, fin yta, service mm. Har man inga pengar, alltså 0 resurser, så är pengar skillnaden mellan liv och död för dig och din familj. Pengar kan betyda allt mellan överlevnad för dig och de du älskar till att vara bara fin yta och status, beroende på hur mycket man äger.

Jag tänker att det är en glidande skala. Måste man jobba 12 h om dagen för att klara sitt uppehälle betyder pengar inte allt, men de betyder mycket, för de gör att man inte hinner man inte träffa de där personerna som ger en jus kärlek och glädje. På samma sätt betyder såklart att kunna ge sina barn lite utrymme att leka på betydligt mer än skillnaden mellan att kunna fylla sitt redan bekväma och välfungerande hem med designklassiker.

Sara

klokaste jag läst i kommentarsfältet! Så tänker jag med! Finns många rika som är olyckliga pga familjproblem, skilmässor osv. .. inga pengar i världen kan ersätta en lycklig lyckad familj och äktenskap … Tror faktiskt inte att det finns någon som ej blir påverkad men vissa lyckas dölja det under ett leende och ett par inlägg!

Anna

Jag hoppas att operationen blir lyckad. Och tappa inte drömmen om ett hus.
Alla kramar!

Har du sett över dina försäkringar Sofie? Om du är bra försäkrad kan du få ersättning för såväl förlorad arbetsinkomst som sjukdom/skada/invaliditet (om det nu skulle bli så illa) så kolla upp det! Många betalar premier varje månad men vet inte vilka ersättningar de kan ha rätt till om olyckan är framme.

Fia

Jag tror faktiskt att jag aldrig har kommenterat här just för att jag tror att det ändå inte kommer bli sett, men sen insåg jag att det är väl ändå onödigt att skippa att lovorda dig bara för att jag tror att du inte ser, med förhoppning om att du ser detta; du är nog den enda bloggerskan jag verkligen genuint och slaviskt följer och som jag verkligen ser upp till. Du är så ball, och du är min förebild gällande att livet går att få att fungera, trots ADHD. S å fort jag tvekar på ifall jag ska ta mig an juristprogrammet i höst, tänker jag; Löwengrip kan, då kan jag. KRAM

Livia

Fia!

Klart du kan! Jag har mindre än ett år kvar på juristprogrammet och fick precis reda på att jag är bipolär. Jag har tagit mig igenom programmet trots koncentrationssvårigheter (i såväl depression som mani) och jag lovar att det inte är något ouppnåeligt med adhd heller.

Många på juristprogrammet vill gärna prata om yrket som väldigt elitistiskt men det handlar förmodligen mycket om prestationsbaserad självkänsla.

Bara engagemang och intresse finns så är du jurist innan du vet ordet av. Lycka till!

Maja

Grym är du ! Världens finaste människa och grym morsa

Sanna

Jag kommenterar inte ofta, men läser din blogg varje dag. Nu kunde jag inte hålla mig längre utan att lämna ett ord.
Jag är så imponerad över hur du handskas med den sorg och det kaos du är mitt i. Alla borde ha lite av den kämparglöd som bor hos dig. Jag önskar verkligen dig all lycka i livet, det är du så värd.

Johanna

Jag håller med om att Bella verkar hantera situationen bra (men vad vet vi egentligen av små inlägg hon väljer att göra till storpublik?), men jag måste säga att jag förundras över att så många som kommenterar här som tycker att det är unikt. ”Alla borde ha lite av din kämparglöd” – låter som att detta är ovanligt, men jag skulle säga att min upplevelse är att det är just lämparglöd som ofta kännetecknar kvinnor med barn som separerar. Det löser betydligt mer komplicerade pussel, vilket det blir om man inte kan köpa hjälp med allt. Det som är unikt är möjligen att Bella inte behöver oroa sig över eknomin och att hon lägger ut sin berättelse för allmän beskådan.

jos

Håller med om att kvinnor generellt är riktiga jäkla kämpar, det som jag upplever att Bella är bra på är att lyfta sig själv. Vara sin egen bästa vän osv. Där tycker jag att hon är en sann förebild för mig och många kvinnor, för trots hur jäkla grymma vi är och hur mycket vi kämpar känns det som många kvinnor inte alls känner att de räcker till. Det har vi det skeva samhället och genusnormer att tacka för, och jag menar att i detta så gör Bella en jätteviktig insats genom att hon ”inte ber om ursäkt för sig”. Dvs hon kämpar hårt och säger samtidigt att hon förtjänar att ha det bra! Hon lyfter sig själv och andra kvinnor genom det, anser jag.

Så medan din kommentar var bra för att den lyfte hur grymma typ alla kvinnor är under press, så tycker jag inte att detta på något vis förtar Bellas insats som stark föregångare och kvinna.

Vi är alla värda att lyftas!

It

Män med!

Tove

Inte män i samma utsträckning, om man tittar på hur många män som inte delar på arbetet med sina ungar efter skilsmässor (även om man räknar bort de som faktiskt kämpar med att få vårdnaden osv). Kvinnor tar större ansvar för barn, generellt, helt enkelt…. Men de allra flesta föräldrar av båda könen är riktiga kämpar, tycker jag 🙂

Linda

Härligt! Du är verkligen toppen! Ha en fantastisk dag!

Julieta

Finaste Bella: du är beundrarbart och allt kommer att ordna sig, du är stark och klarar allt! Du ska vara stolt över dig själv! Synd att Odd tog beslutet om det är så, han vet inte vilken pärla han förlorar ❤️❤️. Fortsätt vara stark och massa kärlek till dig. Kram, Julieta

Alexander

Jag tycker du är en fantastisk kvinna o mamma. Du är oehört duktig, o att kunna ha ett hus själv som kostar 12 miljoner vid 27-års ålder..Mycket imponerande, o bra jobbat.

Måste hålla med flera ovan. Tycker det är fantastiskt hur du kämpar dig vidare. Stort lycka till i livet och allt du har framför dig <3

Lotta

Så skönt att barnen kan få bo kvar i huset och att Odd ska bo nära, så att de har en chans också till livslångt kamratskap med sina vänner/grannar/klasskamrater.

Det är tyvärr många som måste stanna i dåliga förhållanden, för att de inte har möjlighet ekonomiskt att separera. Tyvärr känner jag också flera som inte skiljer sig för att DE inte vill flytta från sitt hus. De skulle mycket väl ha råd med en fin lägenhet. Eller nåt annat hus.

Livet är för kort! Det är fel att hålla ihop för ”barnens skull”. De ser/känner på sig att nåt är fel, att kärlek inte finns. Och barn kan bo i en 1:a om det så vore, bara de har lyckliga föräldrar.

Bra jobbat Isabella och lycka till, till både dig, Odd och barnen! Detta kommer att bli bra så länge du och Odd, som ni ju verkar göra, samarbetar för barnens bästa.

Jossan

Jaha. Så fick du indirekt sagt att barnen har det böttre hos dig eftersom det är hos dig de har det idylliska huset och tryggheten. FattigOdds lägenhet är ju långt ifrån idyll. Snällt

B

Men snälla människa, det där är DINA ord, inte Isabellas! Så otroligt respektlöst att lägga ord i någon annans mun sådär, hoppas du förstår det.

Lj

Läste inte in det du gjorde över huvud taget… Hur tänker du? Det är väl fantastiskt om barnen kan ha kvar en del av det liv de blivit vana vid och trygga med. Tror inte det går någon nöd åt något håll vad gäller boende och trygghet dock

Tove

Vilka fantasier, hon skrev här om dagen att Odd är världens bästa pappa, varför skulle hon skriva så om hon hade en hemlig agenda att få det att framstå som att barnen inte har det lika bra hos honom?

Däremot tror jag iofs att barn generellt har de lika bra i lägenheter som hus, om det var det indirekta påståendet du var uppröd för egentligen 😛

Giulia

Jag är väldigt imponerad av att du orkade jobba på trots separationen/skilsmässan! Otroligt starkt av dig.

sara

Du är en riktig inspiration som hjälper många andra människor genom att dela med dig och visa hur stark du är. Genom att tro på sig själv kommer man långt och det har du bevisat. Att du är ödmjuk och vill hjälpa andra gör dig till min förebild

Isabella

Jag tror dina barn även skulle trivas i ett hus för ”bara” typ 6 eller 8 miljoner! Stora summor gör snabbt att man tappar perspektiv på vad som är ”dyrt” eller ”billigt”!

I

Klart de skulle, inte värdet av huset det handlar om utan att detta är ”deras” hus

Kat

Du är så jävla cool!! Tack för att du delar med dig av ditt liv!!

Ps Vem behåller Audin?

Anastasia

audin står på bellas företag. Så gissa ☺️

Angelica

Älskar dessa ärliga inlägg där du är personlig men inte för privat, för det är en stor skillnad på att vara personlig och inte privat. Kan tänka mig att det är en svår balans när man är en offentlig person.

Även om du inte känner dig stark i alla situationer eller alla dagar så kämpar du på och det är beundransvärt. Så glad för din och barnens skull att du kan ha kvar huset och skönt att boende löst sig för Odd. Som du säger, pengar underlättar och du har jobbat dig till de och förtjänar varenda krona.

Ha en trevlig helg! 😊

Anna

Du är så cool, Isabella! Du ger inspiration och pepp. Den här veckan har jag tänkt på dig och ‘kan hon så kan jag’. Resor, sent i säng och sen upp tidigt och ansvara för viktig verksamhet. Istället för att hetsa upp mig så har jag åkt med och försökt njuta av utmaningarna. Idag kan jag pusta ut och känna mig nöjd. Tack för bra blogg!

Veronica

När det gäller bodelning kan det se olika ut vid en skilsmässa. Har man inget äktenskapsförord så delas det oftast lika, men ändå kan det skilja i slutändan då det även tas hänsyn till varje parts marginalskatt. Har man ett äktenskapsförord så har man förhoppningsvis reglerat allt i detta (insatser i fastighet, kapital, företag, arv mm.) Det som framför allt kvinnor glömmer (går ner i arbetstid, lägre lön, föräldraledighet, vab mm) och på så sätt i slutändan får betydligt mindre intjänad pension. Sen bortses det ofta i familjer när ”markservicen” är felfördelad trots att båda arbetar heltid. Räkna ut hur mycket det skulle kosta ifall din partner skulle betala ur egen ficka vad det skulle kosta/ ifall han/hon skulle köpa denna tjänst utifrån (netto). Reglera sen den inkomsten så den tillfaller dig, bl.a till din pension. Jag är så glad att jag gjort det när vi skulle skiljas efter tolv års äktenskap. Mitt ex gjorde sin ”karriär” under våra barns småbarns år, medans jag både jobbade, tog hand om hem och barn.

Sandra

Du kommer ju inte att bo ensam förevigt…du är smart,snygg och målmedveten så nån man kommer nog in i bilden sen då allt lugnat sig.

C.

Det får nog vara en person som också har något slags driv och ambitioner, som framgångsrik människa får man passa sig för golddiggers, folk kan ju vara hur lömska och giriga somhelst.

Oi

Speciellt kvinnor.

S

Du är bäst!

Caroline

Jag kan inte göra annat än att hålla med ovanstående kommentarer – du är grym i det här! Du hanterar detta på det bästa vid du kan och med barnen i främsta rummet – en stor, stor eloge! Jag skulle också gärna vilka veta hur det funkar med hus vid en eventuell skilsmässa, då jg ska gifta mig snart och vi ska kolla på ett hus vi verkligen gillar nästa vecka. Och jag är också sådär praktisk. Vi kommer såklart ha äktenskapsförord men vad händer om ena parten går in med mer pengar vid ett husköp? Jag kommer lägga hela kontantinsatsen. Hur löses sånt vid en bodelning när ena parten ska köpa ut den andra? Dras det bort från summan ifall jag köper ut honom eller ska sådant avtalas separat? Vore så intressant med ett sånt inlägg, kunskap är värdefullt !

Jasmine

Hej Isabella! Vill du förklara vad bodelning innebär?

Kram jasmine

Camilla

Googla så får du svaret generellt! För en bodelning ser olika ut i alla olika fall.

My

Hoppas att det får bo lika idylliskt hos sin pappa då ni ju ska dela 50/50 på umgänget. 🙂

Malin

Går mot strömmen och skickar ett hejarop till alla de starka och balla mammor där ute som tar steget och tar sig ur relationer de inte trivs i UTAN pengar till villa på Lidingö, hjälp till att handla, trädgårdsmästare, stylist, nanny, assistent till stylisten/nannyn osv. Heja er mammor som får livet att gå ihop ändå och som tar er igenom skilsmässor utan utlandsresor och spa för att bli gladare som människor och mammor. Era barn kommer tacka er också. Ni är hjältar. Ni är starka och coola.

jos

Det ena behöver inte utesluta det andra, förstår du väl. Jag hyllar både Bella som jobbat hårt och därför har ekonomin att lösa situationen relativt enkelt, det kan hon vara stolt över. Samtidigt hyllar jag alla de kvinnor som kämpar med sämre förutsättningar och ändå gör det absolut bästa de kan för sig och sina barn. Kvinnor är så jäkla grymma rent ut sagt, och såna jäkla kämpar!!

Malin

EXAKT! Det ena utesluter inte det andra. Vill inte alls förminska hennes situation eller känslor. Att jag skickar lite pepp till alla andra kvinnor som går igenom samma sak utan samma ekonomiska förutsättningar förändrar inte Isabellas situation varken i form av hennes kämparanda eller mod. Man tar inte automatiskt något från henne bara för att man också påpekar att hon inte är ensam.

Vht

Hur vet du att Bellla inte var otrogen t ex?

I

Haha så märklig kommentar att hylla människor som inte har det Isabella har. Uppenbart att du vill förminska hennes kämparglöd. Psyket kan lida lika mycket oavsett hur mycket pengar och lyx man har.

Elfrida

Och Bellas barn kommer tacka henne också. De är hennes mamma och hon gör allt för att de skall ha det bra. Din verklighet är inte bättre för att andra har någonting som du inte har. 🙂 Förstår att du vill peppa, men hånet lyser igenom dina ord. Synd! Jag personligen tycker vi skall respektera varandras olikheter, snarare än trycka ned dem. Det är naturligt för mig! Hoppas du kan hålla med mig. 🙂

Marina

++++1 Heja!!!!!

Lj

Varför måste man trycka ner åt ett håll för att kunna hylla åt ett annat? Det är inte ens lite nödvändigt. Alla kämpande mammor är värda beröm, oavsett ekonomi. Bara tråkigt om man inte kan hejja på sina medmänniskor bara för att de råkar tjäna mer än andra..

Det ena behöver inte utesluta det andra. Bella kämpar på bra och gör ett gott jobb och det gör också de mammor du skriver om.

Sandra

Tack Malin! <3 Hälsningar en ensamstående deltidsarbetande superhårt kämpande mamma.

Åsa

Du och barnen kommer få det så bra i huset. Ja, det verkar verkligen vara en idyll med alla grannvänner runt om. Sunt att du tänker på dig och barnen om att bo kvar och jag är säker på att allt kommer bli toppen! Du är stark och jag beundrar att du orkar fortsätta blogga så mkt skitkommentarer som du får. Lycka till med allt!

jos

Fina Bella. Fortsätt göra din grej, du är så himla bra och gör en insats för kvinnor genom det du delar med dig av.

Kram!

Är så jäkla kul att få teckningar av barn! 🙂

Anna

Det enda som står högst på listan är framgång och pengar. Att barnen skulle vara lyckligare i en dyr villa än i en ”billig” lägenhet är bara en undanflykt till verkligheten. Kärlek och att leva ihop hela familjen står före alla pengar i världen. Förstår man inte detta så blir det skilsmässa ganska direkt. Pengarna har du ingen nytta av även om du kanske kan ligga i den lyxigaste kista i slutet.
Att unna sig egen vaktmästare, nanny mm mm är ingen avundsjuk på. Tvärtom. Man ser ett tomt, tragiskt skal på dessa människor.

I

Så tråkigt med människor som inte kan känna empati eller förståelse för andra bara för att de råkar ha mer pengar än du 🙂 något att jobba på kanske?

C.

Men grejen är I.L. inte ”råkar” ha mer pengar än andra, hon jobbar har mål, visioner och en jädra drivkraft som man kan hinna ha om man undviker av slösa halva dagarna på att vara avundsjuk, bitter och gnällig på andra.
Vad i hela friden är det som gör att folk vräker ur sig att ” ja det är ju lätt för dig med pengar”. Tror sådana människor på fullt allvar att det är lätt att ha varit skilsmässobarn, blivit mobbad, ha en kreativ adhd-hjärna som kan och vill mycket, och därmed skiljer ut sig från ”gnällträsket”?

Angelica

Haha Anna! Snälla ta helg och njut av livet 🙂

Lj

Tror inte det handlar om att huset är dyrt eller inte – utan om att de byggt upp barnens vardag och trygghet i det huset. Varför förstöra det om möjligheten att bo kvar faktiskt finns? Tror du behöver fundera ett varv till på det. Att Bella lyckats fixa ihop en bra ekonomi är väl inget som ska skammas? Lika lite som man ska skamma någon med dålig ekonomi som också gör sitt bästa med de tillgångar man har.

Pauline

Du är GRYM!

Mimmi

Audin står skriven på Löwengrip Invest AB som kreditköpt & tillhör Isabella & hennes AB 🙂

Karin

Fina Bella! Så häftigt och härligt att du har möjligheten att bo kvar i huset. Barnen kommer att ha det så bra där och skönt för dem att ha kvar tryggheten. Du är en inspiration som kämpar på! Trevlig helg, snart träffar du barnen igen! Kram!

Agnes

Läser bloggen mest för kommentarerna… Bra kommentarer till detta inlägg, lagom blandning av vettiga människor vars reflektioner ger nya perspektiv – och så några där man blir glad att man inte är lika bitter och missunnsam som den som skrivit 🙂

Jag är extremt olik Isabella i det mesta, värderingar och livsstil men det ger ändå mycket att läsa en blogg av en person som accepterar och till och med hyllar sig själv, det smittar av sig och gör även att jag får lite bättre självacceptans och därmed blir en lyckligare och trevligare (med)människa. Tack för det!

Lj

Håller med dig Agnes! 🙂 samtidigt börjar jag fundera på om man inte ska tacka alla som skriver så ofattbart elaka kommentarer också…de gör att jag allt oftare funderar på hur människor kan vara så dumma och tänker därför extra mycket på hur jag själv beter mig mot andra – för att aldrig någonsin bli som dem! Kanske gör de något gott för världen ändå…fastän man både vill skratta och gråta åt deras sjuka synpunkter och ”åsikter” 😉 Tack Haters – för att ni får oss andra att bli bättre människor!

Är så mäkta imponerad av dig som köper ett hus själv för 12miljoner! Hur många gör det i din ålder? Som inte fått pengarna! Så imponerad! Du är hela anledningen till att jag börja blogga! Stort tack för det!

Du är så grym Isabella och en stor inspiration till mig, trots att jag är äldre än dig. Du har förtjänat det där huset och allt du kämpat för så You go girl! Allt kommer ordna sig. Det kommer bli tufft, men du är ännu tuffare. Och förtjänar enbart det bästa.

Malin

Helt rätt Isabella! Ta den hjälp du behöver för att underlätta din vardag! Precis varenda en som läser din blogg hade gjort exakt samma sak om möjligheten fanns 😉 Keep going strong!!! ❤️ Du e grym! Kram /Malin

Jenny

HEJA DIG! Du är bara för jäkla bra! Tack för all inspiration.

Elin

Hej Isabella.

Har en fråga som kanske kan beröra både dig och dina läsare.

När jag var yngre så var jag helt inställd på att det vara villa, hund, barn och gifta sig som skulle vara mina stora mål i livet. Fick en varm känsla inombords av tanken att bli mamma.

Nu är jag 24 år gammal, i ett stadigt förhållande. Vi har det väldigt bra, bor i hus, båda har bra jobb och så har vi en hund och en katt. Nu till det jobbiga… Varje gång jag träffar andras barn, så känner jag ett obehag. Jag tappar tålamodet inombords när barnen skriker.

Jag tycker att vår vardag är så härlig, vi kan lämna ifrån oss våra djur på pensionat när vi ska resa. Vi är spontana och njuter av vår livsstil.
Jag satsar på utbildning och jobb samtidigt och vill nå längre i min karriär.

Hur ska jag säga till min sambo att jag har börjat tro att jag inte vill ha barn längre?

Tack för svar!

Styrkekramar till dig!

Ö

Barn är inte för alla. En del, likt jag och min sambo, föredrar frihet, resa, ha tid för varandra. As simple as that.

Sandra

Avvakta med barn tycker jag. Du är väldigt ung och kan vänta länge än om du skulle vilja ha barn. Gör allt ni tycker är kul i flera år till innan ni bestämmer er för något.
För övrigt tycker jag också att andras barn är pest. Skitjobbiga faktiskt. Men min egen son är mitt solsken i livet. Det är skillnad på andras barn och ens egna 🙂

Lise

Jag har läst din blogg till och från och jag måste kommentera nu! Vilken förebild du är! Så fint att du är ömm och sann när du skriver om skilsmässan och barnen! Hörde din medverkan i värvet och det är så fint att kunna ändra åsikt och tankar. Lycka till !

Alla kommentarer…
Skriv en kommentar
E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *