#IsabellaLöwengrip
Följ
Life & thoughts
maj 17 2017 at 21:06

Plantbaserad kost

Önskemål om inlägg, jag tycker att du haft sådan karaktär när du har lagt om kosten. När läge känns på bloggen, kan du inte berätta lite närmare hur du har gjort och hur du mår före vs. efter att du uteslutit kött.? Kram & ha en fantastisk kväll

Svar: Jag lyssande någon minut på min medverkan i Värvet för ett tag sedan, då hörde jag mig själv säga att jag åt rostade smörgåsar med leverpastej varje morgon och en bulle vid tre-tiden. Jag känner inte igen mig i det riktigt utan har nog ändrat kosten en del under en lång period så att jag knappt märkt det själv. Det har snarare blivit en hälsosam livstil för att orka långsiktigt och ge kroppen det bästa. Med Odd blev det mycket husmanskost men efter sommaren blev jag bara så otroligt trött på kött. Det kom från ingenstans och sakta började jag fasa ut det i mitt liv. Det var ingen stor uppoffring alls. Jag äter fisk då och då i veckan men större delen blir det helveg. 

I samband med att jag skippade köttet blev det mer och mer bättre val hela tiden och jag märke hur jag fick mer energi. Jag är dålig på att hinna träna så om jag ska orka min karriär plus barn behöver jag äta vettigt. Skillnaden blir enorm tycker jag. Målet är att äta majoriteten plantbaserat, alltså närma mig att bli vegan. Men jag ogillar etiketter, krav och regler. Om jag får sug på lax eller en god gräddig glass vill jag ju äta det. Livet är till för att njuta och jag älskar mat. Men jag har upptäckt hur gott en plantbaserad kost är och då det svårt att sluta med det. Jag mår bra av den, känner mig pigg och glad. 


I helgen blev det lunch på Oaxen slip. Lax och bakad rotselleri. Ljuvligt. Pralinen efteråt med saltkola kan ha varit det bästa jag ätit i chokladväg vilket betyder bättre än NK mint. 


Sallad som jag ofta gör hemma: tofu, avocado, soltorkade tomater på babyspenat. 


Jag äter väldigt ofta lunch på Lilla Eko på Riddargatan, detta är favoriten. Broccolibiff med sötpotatis och grönkål. Fantastiskt!  

142 Kommentarer

Wow! Inspirerande. Äter också mestadels plantbaserat sedan 4 år tillbaka. ❤️❤️❤️❤️ Det är både mumsigt och man mår så bra!

sara

Åh! Heja dig Isabella! Jag blir så himla glad att du närmar dig veganismens. Det är ett bra val för djuren, naturen och miljön. Du är en sån viktig förebild och dina kloka och empatiska tankar värmer mitt hjärta!

Ellen

Heja dig Bella! Du är en stor förebild för många!!

Erica

Vegan sen två år här – bästa valet någonsin. Allra främst för djuren <3

Amelia

Du är inte vegan för du äter veganskt. Man får inte bära läder, päls osv. Och får ej använda djurtestat. Då äter du bara vegansk, du är ej vegan 🙂

Skönt att fler märker hur bättre man mår utan kött!

Emely

Wow härligt!!! 😀

Em

Jag håller på att sadla om till plantbaserad kost på grund av min acne och jag undrar (och detta får andra gärna svara på också) hur din hy har förändrats? För jag vill gärna att plantbaserat kan vara svaret för mig.

Alla kommentarer…
Skriv en kommentar
E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *