#IsabellaLöwengrip
Följ
Life & thoughts
maj 12 2017 at 17:30

Orienterar mig fram

Jag har inte mycket att säga utöver att jag är tacksam och hyfsad lugn trots att det är stormigt. Förlitar mig på att allt ordnar sig. Jag är glad över mina fantastiska vänner och kollegor. Men sedan har jag också alltid varit min egna bästa vän, det hjälper i en situation som denna. 


Ha en trevlig fredagkväll! 

161 Kommentarer

Linda

Först och främst så sänder jag precis som många andra styrkekramar! Men jag förstår verkligen inte hur det har skiftat så snabbt (?), i och med att du senast förra veckan skrev ett inlägg om att du är ”lyckligare ön genomsnittet” och ”trivs med tillvaron”. Helt plötsligt kommer detta som en bomb. Jag hoppas ni hittar tillbaka till varandra under betänkelsetiden och att detta inte var något förhastat ändå. Önskar er lycka till!

Maria

Jag tror knappast att Isabella är den enda som försöker hålla skenet uppe utåt, oavsett om det rör sig om problem på jobbet eller hemma. Är man dessutom känd så vill man förmodligen hålla skenet uppe till man själv har landat i beslutet.

Veronica

Vet inte om detta egentligen är jämförbart men tänk dig att du har grundstädat hemma men att det är lite rörigt med saker och ting lite överallt, samma sak är det ju när man är lyckligare än genomsnittet (om jag nu inte missuppfattat Bella totalt här) Man är grundlycklig kan man säga. Man är alltså en glad person i grund och botten som tycker att livet är solsken även när det är regn och åska och då är det lättare att vara lycklig och stark även när det blåser orkan. Jag tror också att Bella har ett starkt självförtroende, även en stark självkänsla och en stark självbild och de människorna är lyckligare än genomsnittet, jag vill, om jag får vara så personlig, jämföra Bella med min mamma som har en enorm grundtrygghet och grundglädje i sig själv: Hon har liksom Bella verkar ha ett starkt grundat självförtroende, en stark grundad självkänsla och en stark grundad självbild. Vilket resulterar i att hon även om hon är ledsen eller orolig så tar det aldrig över henne utan hon står rak och stark och hon kan faktiskt le mitt i eländet och vara lycklig ändå, medans jag har fått jobba häcken av mig med min självkänsla, mitt självförtroende och min självbild.
Tänk Bella om jag hade haft den självkänslan, det självförtroendet och den självbilden min mor har och som du verkar ha…………………… då hade mitt liv sett VÄLDIGT (förlåt att jag nätskriker 😛 ) annorlunda ut.

Emelie

Vilken fin, välskriven kommentar Veronica!

Jenny

Så bra kommentar och bra liknelse 🙂

Snälla trollet

Så fint Veronica! Får jag fråga, är du från Ekerö? 😊

Anni

Hon kan väl vara lycklig trots skilsmässan. Om det är hon som vill skiljas och kanske träffat nån ny så är hon väl lycklig ändå.

Lisa

Du är så Otroligt Vacker!! Och så fina bilder på dig och dina Kollegor, man ser värmen du får av vännerna/kollegorna. Och det här med att vara sin egna Bästa vän, instämmer till hundra. Det är bland det bästa som finns i en tillfälligt otrygg vardag.

H

Grymma fantastiska kvinna, du roddar barn, företag och allt annat i livet + att du är en underbar insperatör till andra! Du är underbar och du kommer klara det här galant, tårarna kommer att rinna, du kommer att vara arg/ledsen och låt det då få vara så för en stund, sen torkar du tårarna och sträcker på dig och ger dig själv en rejäl positiv boost och gör något som får dig att skratta och le.
Mina egna tårar har runnit, just för att livet inte blev som jag tänkt, men vet du, livet blev ganska fantastiskt ändå.
Stor kram till dig!

Anne

Mina föräldrar skilde sig när jag var 8 år och det var det bästa som hänt mig typ. Önskar bara att dom hade skilt sig tidigare, ärligt talat. Gillis och Sally har två fantastiska föräldrar! Dom är lyckligt lottade, oavsett om föräldrarna är tillsammans eller skilda. Detta kommer bli bra för er alla <3

Carina

Styrkekramar till dig. Vet inte hur det känns själv att gå genom en skilsmässa men förstår att det måste vara jobbigt och tungt oavsett anledning. Ta hand om dig. Kram

Du är så jävla grym Bella, du visar vägen för så många av oss tjejer. Den som du en dag väljer att leva ditt liv med skall skatta sig lycklig. Detta kommer du starkare ur!

H

Eh? Det skall väl även Bella göra?

M(2)

Det ska väl vara ömsesidigt?

Lj

Absolut men har ni aldrig hört om att peppa människor? Att ge en komplimang? Eller måste allt självklart alltid alltid förklaras till ditt yttersta? Förundras av att folk inte klarar av att förstå självklara språkliga saker…

M

Det är det som är skrämmande. Att hon visar vägen. Och att ni blint tror att hennes väg enda rätta. Hitta er själva i stället. Testa er fram. Våga älska. Släpp hur andra gör. Funkar bättre. Bellas liv passar henne. Men inget att avundas eller återskapa.

Moa

Jag hoppas att ni kan fortsätta att vara vänner och komma överens om barnen och allt runt omkring dem ändå fast ni bor på olika håll:) mest för barnens skull för att dem inte ska känna att dem kommer i kläm och ska behövavälja någonting:/:( ( är själv skilamässobarn) min föräldrar lovade mig och mina systrar att inte vi skulle/ ska komma i kläm men de känns som att vi eller jag gör de då och då men mina föräldrar skilde sig när dem var 16 år men jag tycker inte barn ska behöver komna i kläm bara för ens föräldrar gör det valet. Men jag är säker på att du och Odd kommer göra de bästa för Sally och Gillis och att dem fortfarande kommer att få känna sig lika älskad av båda fast ni bor på olika ställen.

Moa

Skilde sig när jag* var 16 år

Anna

Hoppas som många andra att ni pratar lungt och sansat inför barnen. Antar att Odd bor kvar ännu? Är väl svårt att få tag på bostad i stockholm om det nu är där han vill bo. Hoppas att ni på ett civiliserat sätt kommer överens om umgänget med barnen. Barnen kommer såklart att känna att de gjort något fel, det blir oftast så tyvärr. Därför är det otroligt viktigt att prata lugnt med dem och förklara att mamma och pappa ska bo i var sin bostad men kommer att fortsätta vara vänner. Ingen idé att börja försöka förklara hur det ligger till med så små barn. Isabella, har du lämnat tillbaka ringarna till Odd? Ser att du inte har dem på dig mera. Jag hoppas verkligen att ni kan lösa detta på bästa sätt.

Mimmi

Det är inte svårt om man kan köpa bostadsrätt eller hus. Nästan omöjligt om man vill hyra 🙂

Maria

Tycker din kommentar är oförskämd faktiskt. Som om du tar för givet att dom inte vet hur man ska bete sig i en skilsmässa. Och vadå ”barnen kommer såklart känna att de gjort fel”. Det är väl ändå inget bra att skriva? Återigen, ta saker för givet. Många kanske känner så, men långt ifrån alla. Speciellt inte i sån liten ålder.

Anna

När jag låg i skilsmässa så inte strålade det om mig! Knappast! Vi hade också små barn som vi tänkte på hur det skulle lösa sig bäst för dem. Men jag var alltid superlessen, hade alltid tårar i ögonvrårna men grät aldrig inför barnen såklart. Men så glad och strålande och lycklig så jag verkligen inte ut. Snarare grå i ansiktet, hade mycket svårt att äta och sova, hade mörka ringar under ögonen, mådde illa nästan jämt. På grund av ekonomin så kunde heller inte min man flytta ut direkt heller då vår ekonomi var superdålig. Så jag förstår inte riktigt hur Isabella kan vara så glad och se ”strålande vacker ut” som många skriver efter ett beslut om skilsmässa. Man sörjer ju fruktansvärt mycket eftersom äktenskapet blir som en egen person tillslut som man tar död på vid skilsmässa. Antingen tycker Isabella att det är riktigt skönt att slippa Odd för att hon inte älskat honom så mycket egentligen (kanske de gifte sig endast för att hon var gravid?) eller så har hon inga känslor för att äktenskapet tagit slut och det är ju lite märkligt med tanke på hennes egna ord om att hon är så lycklig (tidigare inlägg i början av året) och älskar att vara gift. Men det kanske har med hennes ADHD att göra. De har visst svårt med känslorna. Jag hoppas iaf att de lyckas lösa detta på ett bra sätt med barnen i främsta rummet. De är så pass unga än både Odd och Isabella och har inte så väst stor livserfarenhet eller erfarenhet av att vara gift. Jag och min fd man var gifta i 25 år innan vår skilsmässa var ett faktum. Menar inget illa med min kommentar. Tycker bara det är märkligt att vara så glad mitt i ett så svårt beslut.

E

Men herregud! Kan folk som inte vet nåt sluta sprida massa skit om adhd! Adhd innebär att man är impulsiv, har mycket energi och kan ha svårt att hålla fokus på en å samma grej en längre stund (dock inte om man tycker det man måste koncentrera sig på är väldigt roligt, då kan man tvärtom få ett ”hyperfokus”) det har INGENTING med sånt här att göra.

Anna

Handlar inte bara om Isabellas ADHD som jag skrev. Men nåt måste ju vara fel. man är ju inte superlycklig vid skilsmässa.

Lj

Alla är inte du. Den enda sanningen du behöver fundera över

M(2)

Så sant, man är inte lyckligare än de flesta vid en skilsmässa med barn involverat, oavsett anledning…..

Leona

Nyförälskelse kanske? 😜

Tessi

Det finns inget ”facit” på hur man bör känna/agera osv vid en skilsmässa. Dessutom vet du inte hur Isabella mår hela tiden. Bloggen speglar naturligtvis inte allt, en del är förhoppningsvis privat. Dessutom sprider du fördomar kring ADHD utan att ha kunskap. En osympatisk kommentar av dig helt enkelt.

Caroline

Eller så är vi olika bara, och bara för att du såg grå ut och inte hade pengar så är det inte så för alla. Kanske. Hoppas att du är lycklig idag och har skapat ett glittrande ansikte och bra ekonomi. Kram!

Martina

SLUTA SPEKULERA. Orsaken är inte din ensak!

Anna2

Men herregud Anna!! Tänk dig lite för innan du publicerar dina kommentarer. Dem kan såra även om du inte tror det. Bella är nog sig själv väl att hon vet vad hon gör! Man har visst känslor fastän man har adhd. (Är gift med en som har det och mitt barn har det!) Läs på om det ämnet innan du uttalar dig! Sen är din kommentar rent oförskämd! Jösses!

Petra

Berätta jättegärna om operationen, är också sugen nu när jag precis som du är färdig-ammad och har gått ner alla mammakilo

Anna

Hoppas det blir bra för alla till slut. Fattar inte hur du orkar denna glättiga fasad och uteliv? Att ni skiljer er är er ensak men utåt verkar det allt annat än jobbigt? Hur orkar du?

A

Kom ihåg att bloggen är ju en del av hennes jobb plus att bilderna i detta inlägg är när hon representerar sitt jobb. När jag separerade så bet jag ihop på jobbet eftersom jag inte ville att alla där skulle se hur jag mådde medan inför mina vänner kunde jag bryta ihop.
Lägg också då till mediabevakningen som hon är under (det var ju ute i tidningarna jäkligt fort efter att Jon publicerat sitt inlägg) så då kanske man hellre ”orkar” denna fasad än att bjuda media Sverige på en kraschad privatperson.

Kom ihåg att det lilla vi ser i bloggen är vad Bella väljer att visa, vad som pågår inombords hos henne är hennes ensak och ev hennes vänner och familj, men inte vår och definitivt inte medias.

Lj

Du skulle bli överväldigt förvånad om du bara visste hur många människor i din omgivning som mår dåligt utan att visa minsta spår. Det är ett stort samhällsproblem att människor inte får/kan/vågar visa sig svaga och ledsna. Jag har flera gånger varit en av dem – endast mina närmsta såg skillnaden.

Anna2

Men ska hon stå och gråta eller nåt framför kollegor?? Hon skiljer väl på familjelivet och karriären? Jösses!

Veronica

Du verkar vara som en gammal stark ek, Bella, med rötterna djupt nere i myllan 🙂 Eller som en av de där ryska dockorna med en tyngd i botten, så att även om man håller ner dockan ett tag så gungar den tillbaka i ett stående läge så fort man släpper den. Med de jämförelserna menar jag alltså att du är så stark i dig själv att du inte trycks ner när livet inte är solsken och vackert väder. Och att du skriver att du är din egen bästa vän beskriver så väl din inneboende styrka, glädje och kraft.

Hoppas dina barn får bättre kontakt med Odd än vad du har haft med din egna pappa.

Karin

Såååå fin blus! Måste ha!! Vart kommer den från? Lycka till och styrke kram från mig❤️

Hej Karin, blusen kommer från Ahlvar Gallery http://www.ahlvar.com.
Den är slut i många storlekar i off-white men skicka oss ett mail så kan vi lägga upp dig på väntelistan: info@ahlvar.com

Paulina

Du är inte ensam ♡ Har själv tagit de jobbiga beslutet att separera efter 8 år och jag har kämpat och försökt de senaste 2 åren. Det är inte lätt, det gör ont. Men två lyckliga föräldrar måste vara de rätta. Ge ”oss” och media de lilla du vill, du behöver inte ens be om ursäkt för det. Stor kram!

Jenny

Du har hela livet framför dig. Allt kommer ordna sig ska du se. Du får bara kämpa på så länge.

Du är stark och tar dig igenom detta. Du inspirerar verkligen. Kram

E

Hoppas det blir bättre snart. Även att ditt liv kan gå i normalhastighet. Jag menar inte att det är fel men som det har sett ut så har det kanske gått lite för snabbt med dig och Odd.

Ni träffades som 14 & 16 åring

Började umgås 2012 och blev tillsammans.

Förlovade i September 2012

Sedan flyttade ni till lägenhet ganska snabbt och planerade på giftermål redan i feb 2013 som blev i aug. Ni hade inte ens varit tillsammans i 1år men sen kom Gillis 2013 och flyttade till Lidingö dec 2015, Sally kom April 2015. Det renoveras hit å dit i huset på Lidingö och 2017 ska ni skiljas.

Alltså jag har läst tillbaka i arkivet för att se hur din resa har sett ut. Men det är inget fel med få barn, gifta sig och flytta till hus men varför ha så bråttom? Kanske varit bättre och ta lite mer tid så kunde du och Odd fått lära känna varandra mer djupare.. Man är inte samma person när man är 14 och 16.

Bara min tanke!! Kanske inte så konstigt att det blir skilsmässa i slutändan. Är bara ärlig. Försök nu ta det lugnt och inte vara impulsiv, lev livet och njut av det så kommer det bli bra.

Ida

Att det gått snabbt har ingenting med äktenskapet och göra.
Man kan vrida och vända på hur resan gått till och hur lång tid man varit på den men vad gör det för skillnad?
Folk kan ta det lugnt och det slutar ändå i skilsmässa medan man kan leva tillsammans för resten av livet trots att man gift sig efter 6 månader.

H

Finns alltid undantag, men helt klart fler skiljsmässor bland de som aldrig kan ha en vardag utan ständiga förändringar.

Maja

H, hur kan du vara så säker på det? Jag har aldrig läst någon sådan studie men i min bekantskapskrets är det definitivt tvärt om. De som fastnar i vardagen är de som tröttnar och skiljer sig först. Alternativt blir bittra och istället klagar på de som väljer att leva sitt liv på ett annat lite mer händelserikt sätt.

Lily

Blev ledsen när jag såg att ni ska skiljas. Ibland är det en enkel lösning men jag hoppas att ni verkligen försökt allt innan ni tar det beslutet, tex parterapi osv.. ni har ju ändå barn ihop! Ibland är det värt att hålla kvar och kämpa sig igenom det tuffa. Inget förhållande är perfekt utan man måste jobba på det ständigt. Men jag antar att ni redan försökt allt? Önskar dig allt gott och styrka i detta!

Louise

Du är så jäkla vacker, inombords tills det strålar utåt. ❤

Lena Sundén

Hej Bella!
Jag har inte läst din blogg på ett bra tag men har surfat runt i den idag. Du har en svår stund just nu men du verkar ha många fina vänner och arbetskamrater och det är nog skönt för dig att jobba och ha något att ta tag i och något annat att tänka på. Du är ju en väldigt duktig entreprenör, en superentreprenör, det är inget jobb jag skulle klara av. Passar mig bättre att jobba som politisk sekreterare. Kul att du gillar Centerpartiet! Och att du träffar Annie Lööf då och då. Jag vet inte om du är jordnära men naturen är läkande, lägg dig i naturen/skogen bland vitsipporna och lyssna på fåglarna så mår du bättre. För ett tag sedan när vi hade ett terrorbrott på Drottninggatan så mådde jag inte bra utan började lyssna på meditationsmusik på Spotify, jag kan rekommendera ”Deep Meditation 50: Relaxation & Sleep” den är helt underbar och den lyssnar jag ofta på om det är stressigt på jobbet. Idag ska jag åka till min kolonilott som ligger norr om universitetet. Har inte varit där på länge och jag har mycket att ta tag i. Men det är tur att jag inte har sått något då det har varit så kallt. När jag har min kolonilott så behöver jag inte åka iväg utomlands på någon semester utan jag blir liksom ”jordad” och väldigt avslappnad där. Nu tror jag inte att en kolonilott skulle passa dig kanske hi hi men du är välkommen att hälsa på om du vill!
Jag använder din ögonkräm från LCC och den är svalkande, ska pröva din intimserie så småningom. Jag använder Satin Care Gillette Olay men den innehåller ju parabener och det är ju ej bra. Många kramar Lena Sundén

Jenny

Sista bilden på dig är så himla vacker! Du har sån karisma 😍

H

Karisma? Har du mött henne eller bedömer du på ett kort?

Sofia

Tråkigt att de senaste åren för er varit så pass dåliga.

Mallan

Som du strålar! Som man gör när man är nyförälskad…..

Alexandra

Ååhhh vart har du köpt dom byxorna?? Hur snygga som helst 😀

I

Jag har aldrig någonsin kommenterat så här men nu kan jag inte låta bli. Läser ibland kommentarerna till de mer personliga inläggen och förundras och fascineras över att vissa ställer frågor och ger råd om hur Isabella ska leva sitt liv. Dessutom ifrågasätter det som varit och vilka beslut som fattats. Många peppande kommentarer vilket är fint men sen ser jag frågor som ”har du lämnat tillbaka ringarna”, ”har ni verkligen tänkt igenom det här” och ”skilsmässan är inte oväntad, du jobbar för mycket och det har gått för fort” Vad förväntar ni er för svar eller reaktion? Nog för att hon är en offentlig person och ”får tåla en del” men vi läsare vet ingenting om deras förhållande. Skulle ni ställa dessa frågor och kommentarer till vänner och bekanta?

Anna2

Håller med. Förstår inte hur man kan med att kommentera på de sättet. Så konstigt. Undrar om man skulle säga så till någon man mötte ute som m an inte känner… Nej tror inte det!

Kan inte annat än önska Bella lycka till!!

Malin

När min pappa dog fällde jag inga tårar bland andra, min syster grät konstant. Gör det mig till en sämre människa, sörjde jag mindre än min syster? Knappast men vi hanterade och visade det på olika sätt.
Vad vill jag ha sagt med det? Jo, vi hanterar kriser i livet på olika sätt och vilka är vi att döma eller värdera vad som anses bra/dåligt, rätt/fel? Finns det ett facit? Bara en tanke.

Sofie

Tycker att flera som kommenterar borde tänka sig för innan de skriver och ställa sig själva frågan: Hur skulle jag reagera om någon skrev såhär till mig? Lovar att många skulle inte vilja höra det som skrivs till Isabella. Tänk er för!

Oj, vad lik du var Scarlet Johansson på sista bilden. Du är väldigt vacker i alla fall. All styrka till dig i denna svåra tid.

Alla kommentarer…
Skriv en kommentar
E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *