#IsabellaLöwengrip
Följ
Business
maj 18 2017 at 10:55

Full fart

Började morgonen med att åka till huset, åt frukost med barnen, klädde på och lämnade på förskolan. Jag lämnar och Odd hämtar nu tills vi har löst allt mer långsiktigt. Planen är att jag behåller huset, vi vill bo nära varandra på Lidingö. När Odd har köpt nytt kommer vi att hitta ett upplägg med barnen. Jag är verkligen så tacksam att jag kan rent ekonomiskt bo kvar i vårt hus. Det är en sådan lättnad.

Idag väntar en 12 timmars-arbetsdag. Nu är jag hos frisören och får håret fint samtidigt som vi går igenom kvällens event som vi ska ha här för våra kunder. LCC finns ju hos Creative Headz och vi gillar att samarbeta entreprenörer i mellan. Sedan är det en späckad mötesdag utan paus fram till 18.00 och då är det först vårt LCC-event och sedan ska jag på en gala som heter Pokerface, det är ett affärsnätverk för entreprenörer och företagsledare. Kul!


Jag i Nordic Feels kundtidning. Det är ett långt reportage om mig och LCC.

114 Kommentarer

Mikaela

Tycker du göra så rätt i att ha kvar huset, Du verkar ju ha hittat fantastiska vänner där 🌸

Josefin

Håller med! 🙂

Ett alternativ kan vara att barnen bor i huset och ni köper en lägenhet som ni samsas om när ni har barnens vecka, är nog bäst för barnen så flytta runt.nN ninhar ju råd

Josefin

Krista: Det är absolut bra för barnen. Men tror det kan bli lite konstigt om man också ska dela på en lägenhet, man har ju då ingen plats som är ens egen. I såna fall två lägenheter och huset, men tre boenden är ju lite mycket.

Bonnie

Ja! Det betyder så mycket att du kan fortsätta dina och barnens nära vänskaper med alla fina grannar du har där och umgås spontant på eftermiddagar och helger – bra val, som du kan tacka din egen dedikerade arbetsinsats för!

Linda

Det förstår jag att det måste vara att kunna bo kvar. Men varför? Vad ska du med att sådant stort hus till själv när du aldrig ändå är hemma?! Och när du kommer vara själv? Vem ska ta hand om allt som inte du ” hinner med?”. Jag vet att du köper in mkt tjänster men det känns verkligen onödigt…

E

Hon kanske tänker på barnen? Nog traumatiskt att föräldrarna skiljer sig, tryggt för dem att inte bli av med sitt hem också.

Malin

Antagligen för att både hon och barnen fått massa vänner och de trivs bra!

För barnen?
För att något ska vara som tidigare, för deras skull?
Eller för att hon helt enkelt trivs himla bra i huset, har toppengrannar och en trädgård att vara utomhus i med barnen.

Det är ju inget du behöver ifrågasätta egentligen, väl? 😉

Camilla

Exakt! Bra skrivet 🙂

Linda

Och vad har du med det att göra? Ska allt hänga på Odd eller? Det är väl en jättebra lösning, så slipper barnen flytta. Eller är det mindre onödigt?

Linda

Hon kanske behöver extra rum för inneboende personal. Tex en nanny.

Så hade jag när min dotter var liten. Bor mindre nu när behovet inte finns.

M

Kanske för barnens skull också? Jättebra för dom att få ha kvar sitt hem istället för att få två nya. Kan hon outsourca ”markservicen” finns det väl ingen som helst anledning att flytta till lägenhet?

Helene

Men vad har du med det att göra? Vi har 400 kvm hus på två personer för att vi vill o kan. Är väl bra att barnen slipper flytta?

Lisen

Härligt att ha stort ju, hade jag också haft om jag kunnat. Koncentrera du dig på ditt.

Josefin

Men va? Det kommer nog inte bli några som helst problem, så var inte orolig…

Maj

Hej Linda, har du någon blogg? Skulle vara intressant att läsa och se vilka val i livet du gör, om de valen är ‘rätt’ för alla andra också?

Emelie

För att det är barnens hem, kanske? Det är väl fantastiskt att hon kan behålla huset och barnen får behålla den tryggheten?
En del hittar fel i allt…

Sandra

Vad har du med att göra? Haha alla kan skapa sig sitt drömliv!!

Sofia

Men det ärju inte ett slott utan en helt vanlig villa?

I

Linda, jag växte upp i en ungefär lika stor villa med mina syskon och mamma, som jobbade 3-skift. Urhärligt att ha en stor tomt att leka på. Visst hade vi lite dammråttor eftersom min mamma inte orkade städa hela tiden men vad gör det 🙂

Lina

Förmodligen för barnens skull som andra skrivit, hon och barnen har vänner där (säkert Odd med så förståeligt att han vill bo nära också). Sen angående storleken på huset så kommer hon väl inte vara singel resten av livet? Någon gång kommer hon träffa en ny kärlek.

K-L

Låter mer som avundsjuka och inget annat ! 🙂 Isabella gör det hon tror är bäst för barnen, precis som alla mödrar skulle gjort !

Martina

Som om huset skulle vara märkvärdigt stort? Vem vill inte bo stort om man kan?

Alex

Bella! Linda här kan inte förstå eran lösning. nu får ni allt tänka om så alla blir nöjda inklusive Linda. det är trots allt hennes liv också…….NOT

Julie

Fina Bella ❤️, jag beundrar din styrka och klarhet trots omstandigheterna. Du är en fastastisk mama och även om sorgen finns alltid en mening för alltid… även om det kan kännas tungt. Jag är chokad att Odd finns redan på Tinder 😕, osmakligt tycker jag. Ha en fantastisk dag

Mrs T

Men VARFÖR skriver man ens så här?? Var tog respekten och sansen vägen?

fia

Men lägg av! Vi människor har olika sätt att hantera separationer. Vad vill du Odd ska göra, gå hemma och gråta?

m

men neeeeeeej det gör han inte. lägg ner med dedär, till alla er som påstår det.

M

VD Odd gör med sitt liv har väl knappast DU eller någon annan utomstående med att göra.

Linda

Hahaha det är ju en fejkad profil på tinder och inte odds egna😂

Sara

För det första är det inte förbjudet att vara på tinder. För det andra, har det inte slagit dig att den kan va en fejkprofil för att få folk som du att reagera?

Maria

Jag tror att du efter ett tag kommer känna att huset är en koppling till livet med odd och att det blir för stort själv men det beror självklart på hir du känner 🙂

Zarah

Hur orkar du med så fullspäckat schema? Idag är det 25 grader och sol i Norrköping, när jag jobbat klar kommer eftermiddagen/kvällen spenderas ute med familjen. Såna här dagar vill jag inte missa! Skönt att man inte bor i Stockholm verkar så stressigt att bo där. Kul att åka upp dit för att semestera men bo skulle jag nog inte palla. Gillar mer lugna städer…

Sofia

Stockholm är precis så stressigt som man själv gör det till.

Josefin

Bara för att man bor i Stockholm betyder det inte att man inte kan ta det lugnt och njuta av vädret och livet. Jag förstår faktiskt inte ditt resonemang.

sassa

Bara för att man bor i Stockholm behöver man inte ha så intensivt schema. Det beror väl mer på person än stad?

Ehh Zarah…jag tror knappast att vi alla i Stockholm lever som Isabella! Hon lever ett stressigt liv för övrigt och att hon klarar det är ju beundransvärt. Själv är jag från lugna Skåne, men har hittat lugna och fina oaser i vackra Stockholm med:)

L

Jag får magsår bara jag läser om en vecka i ditt liv. Ledsen men det här tempot Bella, det är inte hållbart, det funkar ett tag med rätt stöd, men du kommer att bryta ihop om du inte saktar ner.

Två barn, hus och den utvecklande planen du har för företagen är inte en genomförbar ekvation för någon som genomgår en skilsmässa. Även om barnen blir väl omhändertagna så handlar det om din hälsa också, denna tempo kan inte hållas bara genom att du äter bättre eller har råd att köpa tjänster.

Ta en vecka eller två och var hemma, åk ingenstans gör ingenting. Ligg under täcket utan smink omringad av barnen och låt kroppen få vila!

Bara ett råd från någon som tidigare också trodde att hon var odödlig och annorlunda….

A

Visst att Bella har ett mer hektiskt liv än de flesta men vem kan lägga sig två veckor under täcket och strunta i sitt jobb pga en skilsmässa?

M

Helt sjukt att vissa tror att man bara kan stänga in sig för att livet är lite jobbigt…

Linda

Blir irriterad på alla som tror sig veta vad som är bäst för andra familjer.

Lina

Haha håller med! Herregud hade knappt råd att vara hemma när jag hade lunginflammation… Hade jag sagt till min chef att jag ville ligga under täcket i två veckor på grund av skilsmässa hade hon fått ett bryt.

Sofia

Hmm…. min mamma blev lämnad med två barn, hund, två hästar och en liten gård, med en sjuksköterskelön. Hon spenderade 10 timmar på jobbet varje dag, gjorde ett uppskattat jobb på jobbet och lyckades vara en bra och närvarande mamma hemma, lagad mat stod det på bordet med. Hon klarade det fint, utan lyxiga luncher, möjlighet att köpa sig fri från mycket stress, gå på behandlingar titt som tätt, möjlighet att kunna resa lite då och då… Hon bytte däck, la golv hemma själv, målade o tapetserade, bar ved ut och in, klippte gräs m.m. Hon hade inte direkt tid med något rikt socialt liv att hämta energi från, den tiden hon hade över la hon på oss barn och gav oss en barndom som vi är mycket tacksamma och ödmjuka inför idag. Hon vände ut och in på varenda slant, hon hade inte råd att köpa en ansiktskräm till sig själv men vi barn märkte ingen större skillnad mellan vår och våra vänners tillvaro, bortsett från att vi aldrig hade råd att resa någonstans. Men vi var nog minst lika glada för en vecka i tält på Österlen under sommarlovet! Jag tror nog att Isabella reder ut det här utan att kollapsa. Att slippa oroa sig för ekonomin måste reducera en stor dos stress och oro, minst sagt. Känner hon att hon behöver slå ner på tempot med företagen så är det ju bara för henne att göra det. Det kan hon nog räkna ut själv…

Anna

Jag tror Bella vet vad som är bäst för henne och sin hälsa. Dessutom är det ganska skönt när man går igenom ett uppbrott/skilsmässa att hålla i gång och vara sysselsatt hela tiden!

Cissi

Hur skulle man må bättre av att ligga osminkad och grå under ett täcke? 😂

fd gravvot

testa vettja!

Charlotte

Även om man går igenom en separation kan man ju inte pausa övriga livet i flera veckor – hon har ju ansvar mot delägare, samarbetspartners och anställda…

M

Tror ”L” skriver i all välmening..
Utifrån henne och även mig så verkar Isabellas liv gå i 150 km/h. Om hon mår bra och trivs med det så är det toppenbra.. men jag personligen skulle inte orka leva länge på ett sådant schema som hon har. Ibland när man är mitt uppe i en fas i livet då det händer mycket är det inte säkert man noterar detta själv.

Se det som ett snällt råd eller en observation från en läsare, inte som kritik. Vi kan bara ge råd/kommentera utifrån vad vi ser/läser och upplever själva. Isabella väljer helt själv huruvida hon vill ta in råden eller inte.

L

Tack äntligen någon som förstår 😊

Veronica

Sorry L men det är väldigt lätt att tolka din kommentar som att du vill styra hennes liv för att du tror att hon inte har nån koll alls, det är faktiskt lite ”lilla gumman detta klarar du inte”-stil över hela kommentaren, som att du vill bestämma vad Bella klarar av och inte. Det låter inte alls som att du skriver i all välmeningen, i alla fall inte i mina ögon. Inte ens om jag läser mellan raderna. Vilken vanvettig tur att alla inte tolkar din kommentar som jag.

F

Handlar mer om din inställning till en karriär. Du blir inget av att tänka att allt du gör karriärmässigt är en börda. Får du magsår av att läsa hennes vecka har du inte varit ”odödlig och annorlunda” inom ditt yrke… mer med spriten kanske..?… Hon är ett föredöme.

Jag fick hem den tidningen häromdagen! 🙂 Inte hunnit läsa än dock.

Det verkar himla smart att behålla huset om du har möjlighet. Slippa att krångla med flytt, en fast plats för barnen där de känner sig hemma, inte behöva flytta ifrån vännerna osv. Och så har ni ju precis gjort i ordning så fint! 🙂

Michelle

Gud va skönt. Ni som renoverat och fått så fint och har lärt känna nya vänner. Klart du ska bo kvar om du kan 🙂

Härligt att bo kvar i huset. Jag valde att bo kvar ett år i vårt gamla hus men valde sedan att sälja och köpa något eget. Var rädd om dig och se till att du får återhämtning!❤

Lotta

Många så kallade goda råd till Isabella gör si och så. Ganska så meningslöst kan jag tycka. Isabella har nog en helt egen plan på hur allt ska lösa sig på bästa sätt med skilsmässan. Trots allt så vet vi ingenting om orsaken till skilsmässan och hur länge processen pågått. Om Odd finns på Tinder så är det väl ändå hans privatsak i så fall.

Tanja

Så vacker!

Frågan är om odd har råd att köpa ngt

Veronica

Det löser sig nog ska du se 🙂

Anna

Tycker jag inte är en fråga som behöver ställas alls. Har vi inte med att göra överhuvud taget.
Sedan får väl Bella köpa ut honom från nuvarande hus och där har han säkert en summa som räcker ganska långt.
Det var så jag köpte min bostad. Mannen köpte ut mig och jag la pengarna på ett nytt boende.
Men varför spekulera.

D

När min granne separerade från sin man så behöll hon huset. Ett stort treplanshus. De har barnen varannan vecka var. De har två snart tonårsbarn. Hon jobbar väldigt mycket den veckan hon är barnfri, sena nätter och tidiga morgnar. Hon har ett sånt jobb.
Den veckan hon har barnen hemma är det korta arbetsdagar för henne. Ibland är hon ledig tom. Hon har hittat en bra balans tycker jag. Och som sagt den veckan hon har barnen så har de massa kul ihop.
Lycka till Bella, detta fixar du minst lika bra!

Emma

Jag har nog aldrig kommenterat här förut, men jag måste bara säga hur grym du är! Att som 26åring själv kunna äga ett hus för så många miljoner, vilken dröm! Skönt att det går att lösa på det sättet med tanke på att både du och barnen verkar ha fått fina vänner i grannskapet. You go girl!! 😀

Tilda

Lycka till med allt, du fixar detta! Grymt snygga bilder i tidningen!

Gina

Brukar sällan och aldrig kommentera men jag hoppas du tar dig tid och pauser för att stanna upp och känna efter. Gråt, skrik, prata med vänner, se sorgliga filmer, meditera, yoga, gråt lite till, ta en lång sovmorgon bara för att och känn allt det där du behöver känna för att kunna orka med allt och orka köra på som du gör nu. Du kanske gör allt det där redan men jag hoppas du mår bra, på riktigt så hoppas jag det. Många kramar

Jahapp

Varför skulle man gråta och skrika en massa för att man skiljer sig!? Om skilsmässan är lugn är det väl inte så mycket att bli hysterisk över direkt… Herregud vad ni måste vara känsliga, ni läsare här.

Samma nån som tyckte att hon skulle ligga osminkad i två veckor under ett täcke… Liksom… Är det en giltig anledning att skita i jobb t.ex.? Nä. Livet suger ibland för alla, suck it up.

Emma

Så snygg!

åh vad härligt att du kunde behålla huset! Vad glad jag blir för din skull, för barnens skull, måste kännas så skönt att släppa den tyngden ifrån sig. Hoppas det är okej under omständigheterna Bella. Ha det bäst och ha en fin kväll idag. Hade tänkt gå faktiskt men får stå över det här eventet då jag är rätt dålig med förkylningen. 😀

Annika

Vad glad jag blev när jag läste att du ska bo kvar i huset 🙂 !

Anna

Fast förstår du nu varför dina läsare blir frustrerade. VARFÖR är du inte bara ärlig? Du har ju ingen balans i livet, det är väl därför du har skiljt dig. Balansen är inte ditt framgångsrecept, balansen är just för att någon annan har tagit hand om dina barn, nämligen din man. Jag försöker inte vara taskig, däremot begär jag transparens. Du har blivit framgångsrik pga. du jobbar med ett team som vet vad de gör, inte för att DU vet vad du gör. Och jag tycker inte att det är rimligt att du tar åt dig äran för något så många andra gör åt dig. Du får det att låta som en framgångssaga medan andra sliter åt dig. Ja, du har gjort ett grymt jobb med bloggen men även där har du fått hjälp. Du målar ju upp en helt osann bild på dig själv som att du är en reklampelare för balans i livet, men det är just det du INTE har.

Varför inte göra en ärlig intervju, där du skriver: min framgång är för att jag jobbar med ett bra team. Eller att du lyckas det du gör för att du har/hade en man som stötte dig igenom det när barnen var som minst. Att du har lyckats för att du har hittat en bra partner att jobba med. Alltså VAR ÖDMJUK inför din egen framgång så kanske du slutar få så mycket hat.

Linnea

Snälla Anna! En blogg är inte något du kan ställa krav på transparens på. Eller några krav överhuvudtaget. Sedan så tycker jag inte att Bella får det att framstå som om hon gör allt själv, jag tycker tvärtom – hon är vanligen ganska duktig på att ge kred till de som stödjer henne och på att förklara hur hon får det att funka.
Men visst kan vi ha olika uppfattningar om detta för vi är två olika individer, som sitter och läser en text. Livet går sällan att fånga i text i all sin komplexitet och det är inte vad de flesta texterna i livsstilbloggar har som mål. Så kanske var lite odmjuk och acceptera att du inte kan allt om människors liv bara för att du läst nåt de skrivit.

Veronica

Bra skrivet Linnea 👍

Maja

Väldigt bra svarat, Linnea!

Magdalena

+1

Kattis

Bra skriver, Anna!

G

Bra där Lotta!!

Louise

Heja dig för att du byggt det liv för dig själv att du har möjlighet att behålla huset! Du är grym. Och jäkligt bra bilder i Nordic Feels tidning! 🙂

Lotta

Det låter som om ni kommer att lösa allt bra, du och Odd. Viktigt såklart när man har barn ihop. Klok tanke om att bo nära.

Jag och mitt ex bor sedan några år tillbaka, grannar med varandra. Funkar hur bra som helst. Vårt barn har oss både inom räckhåll, samt kompisar och skola. Och vi kan hjälpa varandra när det behövs.

Sofie

Behöll vårt hus när vi delade oss.
Jag ville inte ha ännu en förändring och ville att barnen skulle ha kvar en trygg plats och inte helt plötsligt ha 2 nya hem. Så kör på Isabella!!!!

Karin

Vad skönt att du planerar att bo kvar i huset!! Glad för din skull, att du har möjlighet till det!
Så himla mysigt att bo i hus, det har så många fördelar när man har barn.

Anna E

När Isabella skrev att hon lånade en lägenhet inne i stan, så var antalet kommentarer om hur fel deras upplägg var att de gjorde si och så. Nu när hon berättar ytterligare en plan tills de kommer på något mer långsiktigt, då kommer det även fel från olika håll hur det är. Varför försöka hela tiden hitta felen när så många skrev att de supportar och stöttar med tankar och styrkekramar när de gick ut med att de ska dela på sig?

Anna

Tror du det är samma personer som tycker till? Aldrig slagit dig att det är olika personer som tycker till?

D

Haha precis vad jag tänkte skriva Anna.

Veronica

Därför att vissa tyvärr vill styra andra och hur de ska leva sina liv. Sorgligt nog. Undras hur det är med deras självbild egentligen?? Lite för bra kan jag tycka eftersom de utgår från att det är deras sätt som är bäst eller inget sätt alls.

Veronica

Eller så är det avundsjuka de inte vill erkänna för att Bella har kommit så långt som hon gjort, vilket gör att de jobbar hysteriskt på att trycka ner henne så hon inte orkar längre. Vilket enligt deras plan gör att företagen går åt pepparn eftersom det av nån anledning är jobbigt för dem att Bella är så framgångsrik. Sen att det i sin tur skulle innebära att många blev arbetslösa och att de skulle behöva nån annanstans att få pengarna i från medans de söker jobb (om de nu inte har lyckats spara ihop en klumpsumma) det har de inte tänkt på eftersom såna människor oftast är osympatiska, oempatiska och därtill egocentriska vilket gör att de inte orkar/klarar av att tänka på andras väl och ve.

Kattis

Alla är inte avundskjuka. Alla tycker inte ens att hon är framgångsrik. Jag, t.ex. Någon som är högutbildad och jobbar inom ett annat område lär inte vara så himla imponerad av Blondinbellas sminkmärke. Det är lite väl mycket Barbie för min del t.ex.

Lär er att all kritik inte är varesig bitterhet eller avundsjuka. Ibland blir människor, som jag, bara less på att nån målar upp en bild och blåser upp saker som sen visar sig vara halvsanningar, och så ska man sitta och hylla den personen? Nä. Efter man insett att Blondinbellas blogg egentligen inte är så annorlunda nu mot från när hon var typ 14, så är inte allt så peppigt och ”powerwoman” hit och dit. 🙂 Varför följer man henne då? Ren nyfikenhet. Varför fortsätter man följa serier fast säsong 134 suger? För att man ändå vill se vars bilvraket till serie ska sluta.

Perfekt plan! Vem vet? Det kanske blir cykel eller gång avstånd mellan er. Mina barn har klarat det fint mellan två hem och vi är inte så strikta med dagarna. Vill de vara här lite extra så går det bra, eller om de vill vara hos din pappa.
Till alla som klagar om hur de gör, SE OM DIN EGEN STUGA FÖRST!

Kram

Anna

Hej Bella,
Vad skönt att du kan bo kvar i huset.
Jag vet såklart inte hur ert upplägg ser ut men när jag och min man skiljde oss så stannade han kvar i huset, mest för barnens skull. Vi köpte min bostad ihop innan vi gjorde bodelningen. Sedan tog vi in båda bostäderna och båda bilarna. Hans behöll den större och finare bilen och gamla huset var värt mer än mitt nya så efter bodelningen betalade han mellanskillnaden.
För oss funkade det smidigast så. Då behövde inte jag vänta på att bodelningen skulle bli klar innan jag kunde köpa något nytt.

Lycka till med allt!

Josefin

Smart och härligt att ni kunde göra så! ☺

Pernilla

Det går inte att köpa Lcc från nordicfeel.fi mera😢Hur är det så Isabella? H.en trogen användare i Finland

Sandra

Hoppas fortfarande på att ni hittar tillbaka till varandra igen och fortsätter eran resa ihop! Du & Odd.

Håller forf fast vid att ni gav upp lättvindigt! Oavsett vad som hänt, har de ju inte pågått länge. Hur länge har ni variit ihop 5 år? Klart de kommer kriser och dom tar man sig igenom och reser sig starkare igen.

Blir ledsen för eran skull, men ni båda är så unga och flytta ihop, två barn och hus. De gick nog för fort.

Lycka till till Er båda i framtiden.

Josefin

Det är lätt att komma med pekpinnar…

M

Kommer du att anställa en nanny nu eller kommer Odd att fortsätta täcka upp de dagar och tider du inte hinner med själv?

D

Fast så mycket jobbar hon ju inte? Hon brukade hämta på förskolan vid 15-16 tiden (precis som jag gör) och svarade på jobbmail efter att barnen somnat. Så varför skulle hon behöva en nanny nu plötsligt?🤔
Dessutom kommer hon kunna få massa gjort de dagar Odd har barnen. Hon kan ju jobba 24h i sträck om hon nu vill det de dagar barnen är hos pappan o jobba ikapp sig för att sedan ha möjlighet till kortare dagar den veckan/dagar hon har barnen.
Så gör iaf en separerad mamma som jag känner. Och hennes barn får det bästa av två världar.

Gli

Ja vad bra! Det är så mycket lättare att slippa att flytta mitt i en skilsmässa. Underlättar ofantligt. Och skönt för barnen att ha kvar sitt hem och bara behöva få ett nytt hem istället för två.
Sen alla som klagar på Isabellas jobb. Hade hon varit man hade knappast ngn höjt på ögonbrynen utan snarare tyckt att hon prioriterat sin familj trots hög arbetsbelastning. Vill vi ha jämlikhet så måste vi acceptera att även kvinnor kan lägga ner mkt tid på sitt arbete och att män kan välja att vara hemma mera.
Tror nog att Isabella har större möjlighet att anpassa sitt jobb efter barnen än vad en undersköterska inom äldrevården kan. De och många andra har oxå oregelbundna tider och långa dagar.

Sandra

Styrka!
Fasen vad ledsamt ändå, 26 år med 2 barn och frånskild
Styrka!

E

Oj, vilken styrka du ger med en sådan kommentar.

Josefin

Din kommentar blev ju sååå mycket snällare med så där mycket styrka…

A

De en del haft rätt om är att BB och odda äktenskap inte kommer hålla oavsett hur bra team hon beskrivit att de varit, balansen i deras liv. Något gick fel

Johanna

Hur ska Odd ha råd med ett nytt eget boende om du får huset. Han har ju inte sätt till något av era pengar då det är dina eftersom din karriär prioriterats senaste åren. Och innan alla kommenterar om att en man skulle ha hyllats osv kan ni bara ge er. Lika illa åt andra hållet.

Josefin

Bella kanske inte bara ”får” huset. Hon köper ju förmodligen ut Odd. Beroende på hur mycket pengar han har gått in med i husköpet såklart. Hur det än ligger till så löser dom det nog på ett bra sätt 🙂

Magdalena

Bellas karriär som prioriterats? Jag vill minnas att Bella stöttat Odd fullt ut då han valde att försöka satsa på en del lite otippade karriärval? Först var det vinförsäljning och blogg, sen en sångkarriär, efter det matlagning i tv, inget av det gick väl nåt vidare.
Efter de mindre framgångsrika försöken till karriär beslöt de kanske som familj att det var bättre att Bella som redan hade flera framgångsrika företag jobbade mer och Odd tog mer av markservicen? Nån måste ju dra in pengar för att betala för allt som de gemsamt valt/köpt.
Att Odd tvingats stå tillbaka karriärmässigt tror jag inte på, han har bara inte gjort så smarta val då han haft chansen att satsa på jobb/karriär.

Victoria

Den bilden har jag också fått i bloggen. Tycker, baserat på det man fått se, att det känns så orättvist när alla säger att bara hennes karriär prioriterats. Odd sa liksom upp sig från en trygg anställning för att bli entreprenör utan några direkta företagsidéer mer än små hobbyprojekt, när de precis hade fått barn. I min värld är man en väldigt stöttande fru om man tillåter det.

C

Självklart är det lika för alla, men då Bella kanske betalade huset, plus att de har äktenskapsförord innebär ju det att hon får huset, och vem säger att Odd inte har råd med eget boende? Han kanske har egna pengar, trots att ”bellas karriär prioriterats”

Kattis

Därför det är vidrigt med gifta par som inte delar lika. Papper på vem pengarna tillhör är det girigaste som finns. Gifter man sig så tar man risken att nån annan blir med hälften av dina pengar, men det ska väl vara värt den risken?! Varför gifter man sig annars, om man inte är övertygad om att man kommer hålla ihop.

Känns som att kanske inte Bella själv ens trodde på det här från början.

Anna

Det där var en ytterst märklig kommentar. Jag har fullförståelse för att de skrev äktenskapsavtal. Hade de inte gjorde det skulle nu Odd ha halva Bellas del i sina bolag vilket mest troligt hade gjort att LCC hade kursat och det hade då även drabbat Pingis.
Genom avtalet skyddades Pingis som inte hade något med äktenskapet att göra.
Lika så om Bella skulle dött så skulle då Odd med automatik ärva halva LCC och det hade också satt Pingis i en märklig situation.
Nä äkteskapsförord kan ses ur olika perspektiv och finnas för att skydda andra än sig själv.

Kattis

Anna: Jag tänkte nu inte på bolag, där tycker jag att man givetvis tar hänsyn till att det finns andra människor inblandade. Självklart. Jag menar alltså ren privatekonomi, sparkonton, såna grejer. Och ja, DÄR tycker jag gemensam ekonomi är det enda rätta. Även när en part tjänar mer.

Emilia

Förstår att du känner stor tacksamhet över att ha möjligheten att bo kvar i huset. Är det nåt jag vill råda alla kvinnor så är det att göra allt för att säkra sin egen trygghet. Det är inte enkelt. Och man ska inte heller dubbelbestraffa sig själv om man inte gjort det. När jag bestämde mig för att skilja mig från min man, tvingades jag bo kvar med honom i två år innan jag fått så pass ordning på ekonomin och fixat boende. Att jag inte hade det läget hade olika orsaker. Men den största orsaken var att jag försakat mig själv för hans och familjens skull. Önskade länge att jag gjort andra val. Men jag gjorde vad jag trodde var rätt och möjligheterna var små. Men att lämna och stå på egna ben var det bästa jag gjort för mig och mina barn.

Vad skönt att du kan behålla huset!

Maria

Strunta i alla bittra kommentarer Bella, detta är något som ingen annan ska lägga sig i hur ni gör för utom de inblandade! Det är lätt att tycka och tänka, men svårt att faktiskt befinna sig i det. Oavsett varför ni går skilda vägar så tycker jag att ni gör ett strålande jobb som står enade för barnens bästa. Och har ni råd att behålla huset och köpa en eller två lägenheter eller vad som så är det ju jättebra för ni sätter ju barnens bästa främst! Hejar på er båda för detta. Krama om barnen och er själva från lilla mig <3

Anna Wolter

Härligt att du bor kvar! 😊 Ofta är det mannen som bor kvar i huset.

Alla kommentarer…
Skriv en kommentar
E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *