#IsabellaLöwengrip
Följ
Business
maj 19 2017 at 12:18

#EQnomics

Idag sänder Pingis och jag från Aftonbladet TV. Vi spelade ju in tre avsnitt av EQnomics tillsammans med Collector Bank för två veckor sedan och nu gör vi tre avsnitt igen. Allt kommer att sändas under våren. Det är ett kul avbrott i jobbet att prata privatekonomi. Idag är ämnena relationsekonomi, smart shopping och sparbuffert. 


Tröja och byxor från Lindex. Vi spelar in här hela dagen (och missar all sol!), sedan väntar två möten innan det är dags för AW hela kontoret. Det står förresten om LCC i Breakit idag, vi har nämligen anställt en operativ chef som börjar 1:a juni. 

Stort steg! 

51 Kommentarer

Lotte

Så sommarfräscht klädd du är 😀 Det är ju så himla skönt ute idag, jag ligger ute nu på rasten men har ju annars tur att kunna vara ute mkt på jobbet 🙂
www. lotte4.blogspot. se

Johanna

En tjock stickad tröja känns inte så somrigt. Kul ändå hur Bella klär sig. När det är minusgrader ute och snöar är det korta byxor och sandaler men nu när det är 26 grader åker tjocktröjan på 🙂

My

Kanske är höstkollektionen 😉

rebecka

Hur kommer LCC’s reklam se ut i Saudi med tanke på att IKEA inte ens får visa kvinnor i deras kataloger där? (de retuscherades bort pga att de inte var i heltäckande kläder)

Ellen

Missar all sol.. Kom igen när du har ett heltidsjobb 8-17 och inte får välja 🙂

Malin

Vad är det med alla dessa gnälliga och sura kommentarer som Isabella alltid får? Vad får ni ut av det? Allas liv och jobb ser olika ut och Isabella verkar knappast vara den som ligger och slappar på dagarna. Hon skrev en helt vardaglig mening, att hon jobbar inomhus hela dagen och missar solen. Hur kan man vara så gnällig och missnöjd med allt att man måste hitta fel på allt?

Anna

Hej! Är det nu i vår eller nästa vår som avsnitten kommer att sändas? Har funderat på det varje gång men det är lite svårtolkat 🙂

Hejja😊😊bra intervju och jäklar vad det går undan. Lycka till med de andra språken. Mirella
http://www.livetmedhund.se

Malin

Intressant att läsa om detta i Breakit. Du är grym Isabella! Ska bli intressant att fortsätta följa din resa! Ha en skön helg med förhoppning om att du får njuta av det fina vädret☀️

Kim

Sååå jäkla snygg!

ida

Hej Isabella. Kan man se/lyssna på avsnittet när? Jag vill gärna få det med mig men blev osäker när jag läste inlägget, menar om de ska sändas nästa vår, eller i eftermiddag? Är det på aftonbladets hemsida jag finner dem i så fall? Tusen miljoner tack för att du finns och sprider styrka, klokskap och inspiration till oss andra tjejer därute!

K-L

Du strååålar 😃

Anna

Vilken vår? Juni snart ju. Har din PA Simon totalt fått fel om foten i sin planering? 😉

Väldigt fina byxor! du passar ju i typ alla färger 🙂

Eva

Hej Bella.
Jag läste om din olja för intimrakning o tänkte prova den. Det stod att man kunde bara beställa den på din hemsida för den skulle inte komma på apotek förrän senare. Jag beställde. I går var jag på apoteket o där stod den. Känner mig lite lurad faktiskt eftersom jag betalat frakt som jag inte behövt. Har följt din blogg i flera år. Du är verkligen en bra företagare o supermamma. Lycka till I framtiden med ditt nya liv o barn.
Kram Eva

Men behöver man intimolja? Vad är det för fel med babyolja?

Tessa

Kommer bloggen nå til å bli en ren business blogg?

Sofia

Hej Isabella,
Jag hoppas du inte tar det här som ett påhopp för jag skriver av ren nyfikenhet. Jag läste att du inte ser er separation som ett misslyckande och jag undrar hur du resonerar kring just detta, du som verkar vara bra på att tänka positivt.

Jag utgår ifrån att din förhoppning och ditt mål, när du gifte dig, var att äktenskapet skulle hålla länge och att ni alltid skulle vilja leva med varandra. När det nu inte blev så (oavsett anledning) så undrar jag hur du tänker för att inte se det som ett misslyckande?

Självklart är det viktigaste att ni ser på det ni haft och har som något bra, och bästa alternativet kan vara att bryta upp – det är inte det jag är ute efter. Utan jag är nyfiken på hur du resonerar kring att lyckas/misslyckas? För egen del tänker jag att det inte är ett nederlag att konstatera att jag misslyckats (även om det förstås känns tungt), utan att det tvärtom kan vara ett bra avstamp för att gå vidare. Att förlika sig med hur det har blivit och sedan ta tag i den nya situationen. Hur ser du på det? Vad är ett misslyckande om det inte är att inte nå dit man siktar?

Jag vet att du har lagt ner några av dina affärsidéer och att du ser det som erfarenheter, vilket är en styrka, och mål kan ju förändras med tiden. Men det är annat med äktenskapslöften tänker jag, där är ju själva kärnan att man har för avsikt att hålla fast vid löftena i vått och torrt. (Sedan kan det såklart visa sig att man mår bäst av att inte hålla fast.)

Jag vill absolut inte skuldbelägga, har ingen åsikt om vad som är rätt eller fel, och om det uppfattas så ber jag om ursäkt. Jag tycker bara att det vore intressant att höra hur du tänker kring detta. Du verkar ju som sagt vara bra på positivt tänkande, att sätta upp målbilder och att tackla motgångar.

Det vore roligt om du ville svara!

Hanna

Like på den kommentaren. Jag vill oxå veta!!

Veronica

Hej Isabella.
Ja tänk vad väder och vind kan göra för humöret, till och med vi i Umeå har vårväder i dag.
Håller med dig, en skilsmässa behöver precis som du skriver inte vara ett misslyckande, vaken för paret eller barn. Allt beror på hur de vuxna hanterar det.
Var in på apoteket i dag, och det gick inte att missa erbjudandet ”2 för 3” på LCC produkterna. Ha en underbar helg. Kram

Linn

Måste fråga, om rollen som COao är så tungn att axla att en finanshaj från London behövs, hur tänkte ni egentligen när ni gav den till Odd, som i sin höjd dragit in ett par rekryteringar till Adecco.

Hmm

Fast brexit hade fel där. Odd var aldrig COO för LCC utan för Löwengrip invest.

Hmm

* Breakit

Alicia

Jag tycker det är bra att du gör det möjligt att läsa din blogg på arabiska. Då kan kvinnor med andra värderingar se att det visst är möjligt att som kvinna kunna vara drivande. Bra initiativ Bella!

Latisha

I hope you’re joking. Are you one of those who think that arabic speaking ladies are oppressed? In majority of cases middle eastern ladies choose (imagine!) to not be working horses. I know, it might be shocking for you, but not everyone wants to be a machine.

Linda

Du vet helt klart ingenting…

Latisha

Really? What makes you think that you sitting in Sweden know more than people actually living with ”other values”?

OI

They prefer du be baby breading nobodies?

Latisha

TO OI:

You came to the Earth through a woman, a mother. So you have a decency to call her for a ”baby breading nobody”? Shame on you.

Sabrina

OI .. det är ingen skillnad på Hollywood wifes och många arabkvinnor. De är helt enkelt lyxfruar som får allt serverat. Och finns det någon vackrare gåva än föda ett barn? Dont worry de har nannys som hjälper till. Boka en resa till Kuwait eller Dubai om du inte tror mig. Kanske du inte har råd att åka fast du sliter arslet av dig haha

Johanna

Kanske härligt för vissa att vara lyxhustruar, men för mig är självständighet mycket viktigare. Pengar gör en knappast lycklig (även om de såklart kan underlätta) och att vara helt beroende av en man förstår jag inte varför man skulle vilja vara.

Latisha

TO JOHANNA:

If money aren’t equal with happiness why would a woman (if she does not have to) loose her health and time at work? Sure, it is great to study, to work part time if you have time over and found a job of your dream. But to work as a slave? I think it is so sad when a woman has no one who would care about her. To provide for her and for her children. To not feel secure and able to trust the husband.

Johanna

To Latisha:

Nej någon slav skulle jag inte heller vilja vara, vem vill det? Upplever man det bör man nog byta jobb. För mig är frihet att kunna göra självständiga val. Att vara med min man för att jag väljer det, inte för att jag måste för att kunna upprätthålla min livsstil eller min försörjning. Jag litar på min man, det har överhuvudtaget inte något med saken att göra. Vår relation är bättre när vi lever under hyfsat lika villkor och kan göra fria val, välja att vara tillsammans för att vi älskar varandra. Håller med om att det är sorgligt om man inte har någon som bryr sig om en och tar hand om en, men det går utmärkt att ha både det och ett jobb. Jag har en man som tjänar nog för att kunna försörja mig, men det skulle jag aldrig vilja. Jag vill stimuleras, utvecklas intellektuellt och det gör jag genom mitt arbete.

Men det finns ingen anledning att bli upprörd, jag berättar ju bara vad jag föredrar. Vill du vara hemma och bli försörjd är väl det toppen för dig. Vad gäller pengar menar jag bara att jag inte tror att pengar i sig gör en lycklig, men det är klart man behöver pengar för att kunna leva.

Linda

Jag varken bor eller ”sitter” i sverige.

Som sagt, du vet ingenting.

Men du är ju dröööm, såå snygg!

S

Vore kul att höra om dina reflektioner kring soldussh och att ”alltid” vara stylad. Förut skrev du om att våga ha sin egen hudfärg och våga gå utan smink. Vet att du skrivit att du bleker tänderna, att viktnedgången kom utan ansträngning och att du gör soldush/smink/hår/kläder som ett jobb. Har själv aldrig reflekterat över vad som är rätt eller fel (man är väl hjärntvättad av normer) tills jag fick en dotter och började ”se igen”. Givetvis ska kvinnor välja själva men jag tänker att idag har många löshår, lösfransar, soldushar, går på manikyr, tränar för att vara smala, rakar benen osv osv osv vilket gör att även om vi säger till flickor att de duger som de är ser de oss vuxna göra allt detta. Kontra en man som tar en dusch och lite deo innan han ska ut 😉
Jag gör själv en del av det ovan så inga pekpinnar utan nyfiken hur du tänker bara.

Maria

Hur kan du sitta och förespråka god ekonomi när du gör reklam för dina kläder och ett par byxor kostar över 2000 kr? på vilket sett är det att följa en rimlig budget för andra? eller skriver du din budgettips och böcker för folk som är lika rika som du och pingis? Skulle jag köpa ett par byxor för över 2000 + alla andra kläder du har som typ aldrig används igen hade jag fått hoppa över mat eller bensin istället… bara undrar liksom, börjat uppfatta mycket som väldigt skevt beskrivet i din blogg.

Camilla

Att vara ekonomisk handlar om att leva inom ramarna för de ekonomiska förutsättningarna man har. Isabella har råd med ett par byxor för 2000 kr så varför ska hon inte kunna köpa det utan att kunna ge andra människor tips om ekonomi?
Hade hon däremot INTE haft råd med byxorna för 2000 så hade det varit hyckleri, men nu är det bara du som är ute och cyklar.

J

Att vara ekonomisk handlar om att shoppa smart! Fatta! Oavsett om Bella har råd!

Karolina

Jag rekommenderar Dagens Nyheters artikelserie om sjukvårdsapparna KRY och Min Doktor.
Det har kommit fram flera märkligheter och omständigheter som kommer att tvinga dessa företag att ändra sina regler eller säkerställa efterföljden av de regler de har. Man har bl a skrivit ut läkemedel på distans som inte får förskrivas så.
Ersättningen har minskats eftersom KRY inte kan tillhandahålla provtagning överallt. Landstingen vill inte betala för något de inte får.

Men så sommar-fräsch du ser ut att vara!
Hur kommer du över Odd, ni har barn tillsammans och allt. Jag känner mig heartbroken när min pojkvän gjorde slut med mig och vi har varken barn eller bor tillsammans, kanske gjorde saken lite svårare när han lämnade mig på vår 2års-dag… Har skrivit en del om mina känslor på bloggen, hoppas att det kan hjälpa andra!

http://oliwias.se

Åsa

Oliwia..du vill inte leva med någon som inte vill leva med dig.
Det går över, men ta dig tid att vara ledsen och sörja, det är viktigt. När du är över honom så kommer han förmodligen komma trippande tillbaka. brukar vara så. Det blir alltid bättre med nästa man el kvinna. det stämmer för alla jag känner. Jag lovar 🙂
Kram // åsa

Hh

Sluta tjata Oliwia!

Sanne

Vad fin du är!! Verkligen supervacker! Har länge undrat över vilket läppstift/läppglans du använder? Hejja dig!

Elis

Bella, du är verkligen en sån inspirationskälla! Kram!

Linda

Hur menar du med detta uttalande?
Det sprack ju totalt för dig att kombinera karriär och familj. Slutade med framgång på ena sidan och skiljsmässa på den andra.

”Jag vill inspirera kvinnor att leva där man kan driva bolag, ha sitt drömjobb och familj också.”

S.

Hon menar förmodligen att man som framgångsrik kvinna inte behöver välja bort att skaffa barn och familj, vilket varit standard hittils. Hon visar att det visst går att ha barn och vara karriärskvinna. Det innebär att man får pussla och greja och jobba och att det inte är lätt men att det går. Hon kan inte ”ligga och mysa i soffan” en hel kväll som någon skrev men hon visar på att det GÅR att kombinera. Som kvinna behöver vi nu inte välja antingen karriär eller barn. Visst att äktenskapet sprack men det kanske inte var hennes vilja att det skulle göra det? Isabella är inspirerande för oss som vill ha en karriär, där livet inte stannar bara för att man skulle få barn. Tidigare har kvinnor som fått barn blivit direkt oattraktiva på arbetsmarknaden, men Isabella visar på att der håller på att ändras. Det är det som är inspirerande. Förstår du?

Latisha

How can a woman be successful if her family fell apart?

Linda

Skaffa barn kan väl varenda fertil kotte göra.

Det enda som har bevisats är att det inte går att kombinera karriär och familj.

Mimmi

Är inte Isabella förstås men man är familj som ensamstående med barn också.

Alla kommentarer…
Skriv en kommentar
E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *