#IsabellaLöwengrip
Följ
Motherhood
maj 15 2017 at 09:22

En lugn skilsmässa

Det blev en dag med endast ett inlägg igår, det var skönt att bara få vara och landa i alla tankar. Jag vet med mig att jag har en tendens att springa iväg från sorgarbete ibland, skjuta saker under mattan och gå vidare. Därför försöker jag hålla tillbaka mitt tempo lite och stanna upp. Inte ha ljudet på högsta volym i bilen utan vara själv med alla tankar. Jag försöker i alla fall vara medveten om det. Jag har också valt att gå hos en psykolog själv vid sidan om vår parterapi som fortsätter efter skilsmässan. Vi vill göra allt rätt trots  att situationen är svår och då behöver man lite stöttning från utsidan. Se allt från andra vinklar och framför allt gå skilda vägar med en förståelse och respekt för varandra. Vi ska ju ha en relation livet ut.

Det här är min doer-sida som går igång, eller min rationella sida snarare. Men jag vill minnas tillbaka på det här som en period i livet som visserligen är lite sorgsen men ändå lugn och sansad. För barnens skull. Dom förtjänar det bästa.

Igår kväll var jag hemma hos Sheila för äppelpaj och rödvin. Nu ska jag sätta mig in i veckans alla möten och uppdrag. Vi hörs senare!

78 Kommentarer

Jahapp

Terapi är awesome, man ska ta till all hjälp man behöver, att prata med en utomstående är toppen… men ibland kan jag inte hjälpa att jag tycker det är lite oroande att vuxna människor inte kan hantera något så vanligt som en separation utan att behöva gå i terapi för det. SPECIELLT när det gäller odramatiska skilsmässor som det här verkar vara, dvs ingen som mår dåligt psykiskt eller fysiskt utan mer, ”nä, det funkar inte” – en ”lugn skilsmässa” som Bella uttryckte det.

Alla kommentarer…
Skriv en kommentar
E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *