#IsabellaLöwengrip
Följ
Business Life & thoughts
maj 18 2017 at 16:30

Collector Bank

– I samarbete med Collector Bank –

Det är flera Economista-saker som händer just nu vilket är riktigt roligt. I morgon spelar jag och Pingis in ytterligare tre avsnitt av EQnomics som vi gör tillsammans med Collector Bank och Aftonbladet TV. I de här avsnitten kommer vi bland annat tala om relationsekonomi och smart shopping. EQnomics kommer att börja sändas på Aftonbladet TV och TV3 under våren. Samtidigt så är ju vår nya bok Aktiedrottning snart på väg att bli klar och den släpper vi i september i samband med bokmässan i Göteborg. Collector Bank är en bra samarbetspartner i sådana här sammanhang och inte minst deras grundare Lena Apler som är en stor entreprenöriell förebild.

I EQnomics talar vi en hel del om kreditkort och hur man använder dem på rätt sätt. Därför vill jag slå ett slag för Collector Banks kort Easyliving som jag har berättat om förut här på bloggen. Easyliving kan kopplas till appen Wrapp som läser av dina köp och skapar erbjudanden hos butiker du handlar i ofta.

Bild från förra året när jag träffade just Lena Apler och vår förre finansminister Anders Borg. 

Collector har ett erbjudande till alla mina läsare som skaffar ett Easyliving och börjar använda Wrapp. Skriv in välkomstkoden EASYLIVING i appen så får ni 100 kr i cashback hos valfri restaurang. Ett bra economista-tips!

46 Kommentarer

Linda

Trovärdigheten på detta samarbete är lika med noll.

Collector måste betala er hutlöst väl för att ni ska smutsa ner ert namn så.

Indirekt är det väl så att de av dina läsare som fallit offer för dem nu betalar detta inlägg. Osmarkligt.

Rebecka

Fast Collector är väl i alla fall bättre än sms-lån?

Kerstin

Kan inte annat än hålla med, vissa samarbeten ärsäkert mer inkomstbringande än andra. Pinsamt att besudla sig med att göra reklam för sådan verksamhet. Man får ett presentkort på 100 kronor och passar på att gå på krogen för mer än man har råd med. vips trillar man dit och söker kredit under följande villkor
”När du ansöker görs en kreditprövning där vi bland annat tittar på övriga lån och krediter hos Collector Bank samt andra kreditgivare, för att bedöma din återbetalningsförmåga. Collector tillämpar individuell räntesättning med en nominell ränta från 4,9% – 15,9%. Amorteringstiden är 2-10 år för lånebelopp på 40 000 kr och under. Annars 2-15 år. Uppläggningsavgiften är 285 kr. Aviavgift 35kr. Vid ett kreditbelopp om 100 000 kr med årlig kreditränta om 9,9 % och 5 års löptid (återbetalningstid) uppgår den effektiva räntan till 11,32%.”

Bellis

Tyvärr men det här är långt ifrån Economista tråkigt att ge falska förhoppningar.

Sofia

Economista = någon som vet hur man räknar pengar på allt.

I

Använder man kreditkort smart, så är det inte någon skuldfälla (dvs betalar fakturan så man slipper räntan eftersom ca alla erbjuder räntefritt upp till 8 veckor). Det är en skitbra trygghet, perfekt att betala resan med pga reseförsäkring som brukar ingå, vissa ger cash back, vissa har massor av andra förmåner osv osv.
När jag är utomlands köper jag allt med kreditkort pga tryggheten och att de flesta har 0 kr i valutapåslag (jämfört med min bank som tar betalt för uttag och köp).
Självklart ska en person med skulder eller som är köpberoende inte ha kreditkort, men för oss övriga så är det noll problem.

A

Håller helt med dig I!

Stina

Det är inte de smarta kunderna man vill ha, man vill ha kunderna som tar smålån och inte förstår hur dyrt det är. Vid varje faktura försöker den här typen av företag få dig att betala lägsta belopp att betala så att du utnyttjar krediten. Betalar man hela fakturan är man inte så interressant som kund!

I

Jo, självklart. Alla banker vill ha pengar. De existerar inte för att de så gärna vill hjälpa oss, varken Collector eller någon av de mer traditionella bankerna.
Men vuxna människor måste dels kunna ta ansvar, dels kunna fatta sina egna beslut.
Isabella menar knappast att skuldbesatta 20-åringar ska ansöka om kreditkort, lika lite som hon uppmanar diabetiker att frossa i socker om hon lägger upp en bild på en chokladkaka, t ex. Så jag reagerar mest på allas ”så dåligt samarbete”, och fördomarna om kreditkort. Vuxna människor fattar sina egna beslut och de måste grundas på mer än vad en bloggare skriver. De som kan hantera sin ekonomi fick ett bra tips och deal.
Om man ska ta hänsyn till allt människor kan göra fel eller hur de kan känna sig om man skriver si eller så, så finns det inga ämnen i världen man kan skriva om 🙂

Greta

Men om man alltid betalar hela skulden och aldrig behöver delbetala är ett betalkort bättre. Nordea Gold t ex ger 55-25 dagars räntefri kredit beroende på inköpsdag och man betalar alltid hela skulden på en gång. Ingen risk att man drar på sig extra skulder alltså.

Johanna

Under våren? Är inte våren i princip slut redan? Sommaren står och lurar bakom knuten 🙂

Hurv

Pinsamt! Vrf detta samarbete?

Vad spännande! Vill verkligen bli bättre med ekonomin 🙂

Har väl sådär förtroende för nästan alla långivare efter att ha jobbat hos fogden några år, men ni har säkert bättre koll. Kul oavsett! 🙂

Anna

Våren? Det är juni om 12 dagar?

Emma

Hur får du ihop långa dagar med lite sömn, umgås med barnen städa laga mat? Jag jobbar på förskola och måste minst sova 8 timmar för att klara av en lång dag..

Kajsa

Idag på Lindex fick jag en ide! Lindex by Isabella Löwengrip! Hoppas hoppas 😉

Alexandra

Åh brace yourself – du kommer få så mycket skit och negativa kommentarer på detta inlägg!

Tråkigt att folk måste kritisera när de helt enkelt kan avstå att erbjudandet och scrolla vidare..

fia

Varför då? Som medmänniska vill jag heller inte se andra fastna i skuldfällor även om jag kan avstå dem själv.

Alexandra

Kreditkort = skuldfälla OM du använder kreditkortet på fel sätt. Använder det man på rätt sätt, kan det underlätta vardagen en hel del.

Maja

Kreditkort är inte per automatik en skuldfälla, långt därifrån.

Även de stora bankerna har, och gör reklam, för kreditkort. Alla banker är vinstdrivande företag och erbjuder i stort sett samma tjänster, eller ”skuldfällor” som du kallar det.

Själv använder jag bara kreditkort och det ena genererar en jävla massa sas-poäng så att jag i princip får ett par gratisresor per år och det andra ger rena pengar tillbaka. Det är ganska många tusenlappar jag tjänar per år bara genom att betala med just dessa kort.

Anna

Hon bör väl få veta vad vi tycker.

Alexandra

Klart man kan säga vad man tycker i frågan! Personligen tycker jag bara att det ibland är tillräckligt med att avstå erbjudandet ifall man inte gillar något. Om det är få som gillar det kommer det ändå synas på de låga försäljningssiffrorna som detta sammarbete ev generar. Om någon i en butik erbjuder mig en vara jag tycker är ful, dålig etc så säger jag bara ”nej tack”. Jag står inte där och berättar varför jag inte gillar den. Tycker det räcker så, orkar inte lägga energi på mer. Så länge produkten inte är stötande, kränkande etc – då räcker det med att avstå. Obs! Detta är hur jag personligen gör – alla får såklart göra hur de vill och uttrycka sin åsikt!

Anna

Jag kan relatera när du för reklam för Babyshop för jag tror verkligen du handlar dina barns grejer där. Och jag kan relatera till att du gör reklam för den veggomaten su gjorde eller linas matkasse för jag tror också det är en del av din vardag. Men Collector Bank, är de en del av din vardag också? Har du ditt sparande där? Dina barns? Dina lån? Använder du några av deras tjänster på riktigt? Jag hoppas du inte misstycker att jag frågar men CB har inte det bästa ryktet om sig och jag vill veta hur du använder om i din vardag.

fia

Bra och befogad fråga.

Johanna

+1. Snälla Bella svara på det. Tycker synd om dom som faktiskt kommer fastna i denna fälla då du gör reklam.

Sara

Wrapp är en riktigt bra app, rekommenderar!

Anna

Nu är du fälld i RON!

Pia

Anna, det är ju från 2016 så varför ta upp det nu?

Leia

HOn har fällts två gånger av reklamombudsmannen, först för flattered, sen pga halloween inlägget med partykungen, kan vara det senare som Anna syftar på

Linda

Det är från mindre än en månad sen.

Hon har blivit fälld under 2016 med så du kollar nog på fel bara.

Anna

Nej i år ärende 1611-241 och 1611-235 se http://blogg.ng.se/bloggbevakning/

Åsa D

Mem det är ju daterat 2017….

Lina

Nån som har koll på bötesbelopp?

Lotta

sjukt trist och dålig reklam

Evelina

Vad är det för färg på dina Adidasskor Campus? Gråa eller beiga.

Mimmi

Ingen av bankerna som ger lån utan säkerhet gör det av välgörenhet utan räntan avgörs hur säker man är på att låntagaren kan sköta sitt åtagande. Och ingen bank jobbar utan att vilja göra vinst precis som alla företag ! Så detta är enbart en form av reklam för Collector bank. Så köp aldrig någon konsumtionsvara utan att ha de pengarna ! Så dubbla budskap i denna blogg så man blir mörkrädd!

Mimmi

Ett tips är att ta upp i podden är om de unga i 20 års åldern som hamnat i skuldfällan genom att ta lån med hög ränta de som aldrig kan skaffa en egen lägenhet.
De som fastnar i att köpa dyra produkter på nätet som de egentligen inte har råd med.
Ta upp man alltid skall köpa konsumtionsvaror för pengar man har.

Linda

Tråkig reklam till unga människor. Att skaffa kreditkort kan fungera men man måste vara noga och bara använda det i undantagsfall eller iaf väldigt disciplinerat (snarast betala sin skuld).
Jag berättar ofta för min omgivning vilken förändring du gjort från ”blodinbella” till en företagsam kvinna. Detta får dock lite dålig smak i munnen och jag tvivlar plötsligt på mina egna ord.
Jag förstår att du måste tjäna pengar men säga att det är ekonomiskt att skaffa kreditkort till unga tjejer (som är din stora läsarkrets) med dagens problem med belåning…. nej tack!

Siri

Du lär knappast svara på frågan, men menar du att du själv har CB? Sparande till dig o barnen? Huslån? Använder du några tjänster övh? Finns liksom ingen trovärdighet om detta samarbete förutom att du fått pengar av dem att synas i bloggen

Lina

Isabella det här är riktigt, riktigt dåligt att göra reklam för, du som vill framstå som en sann
economista. Inte trovärdigt. Den här typen av lån gör lätt att människor hamnar i en skuldfälla.

Åsa D

Jag tycker det vore bra med ett svarsinlägg av Isabella där hon berättar hur man tänkt beträffande Collectors Bank och samarbete.
Min uppfattning är den att hon mest är ”på” att svara när det gäller hennes utseende/att hon är en bra mamma/power woman osv osv.

Alla kommentarer…
Skriv en kommentar
E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *