#IsabellaLöwengrip
Följ
Motherhood
april 18 2017 at 19:45

Uppskjuten B-day

Det är tur att Sally ”bara” fyller två år imorgon och fortfarande inte vet vilken dag det är. Det är nämligen så att leveransen med Sallys alla födelsedagspresenter skulle kommit ikväll men leveransbolaget som skulle leverera gjorde aldrig det så nu har vi inget att slå in. Noll. Jag handlar ju allt online och på grund av alla röda dagar var jag helt enkelt försent ute. Det innebär att vi idag står redo med en Spidermantårta men inga leksaker, gah!


Odd och jag kom fram till att vi skjuter på Sallys födelsedag tills på torsdag istället. Är man världens sämsta förälder om man gör så?! Sally vet ju ingenting men det känns lite fel i magen att fira på fel dag. Men hon (och Gillis) skulle nog bli besviken om vi bara kom med en tårta imorgon. Jag vill att firandet ska vara ordentligt, med tårta, sång och klappar på morgonen. Så därför får nog tårtan vänta tills på torsdag… Hur skulle ni ha gjort? 

206 Kommentarer

Malena

Jag anser att man gör det man själv känns bäst. Vill ni skjuta på födelsedagen så gör det. Vi gjorde likadant när vår 2-åring fyllde år. Hon var dunderförkyld och inga gäster kom pga det så vi ”flyttade” dagen. Hon fick därför en rolig födelsedag. Det kändes bra i mammahjärtat!

Caroline

Min lilla två-åring ska tyvärr opereras dagen innan sin födelsedag så vi ska skjuta på firandet av den också. Inge kul att fira p åsjukhuset utan roligare med vänner och familj och presenter och ballonger när man väl är hemma och mår bra. Tycker absolut att ni kan skjuta på det så att det blir en roligare upplevele för alla.

Kramar till dig!

Kajsa

Vi sköt också på födelsedag när sonen var liten av praktiska skäl:)

Sanna

Varför är alla så ängsliga? Man väl som en känner.

Louise

Hahaha! Förstår paniken. Jag tycker absolut ni kan skjuta upp det. Blir ett kul minne i framtiden!

LISA

Men herregud det är väll absolut inget problem. Ni gör det utav en god tanke, både ni och Sally kommer uppskatta mer att fira en dag senare så vad gör det? Jag tycker att det var ett bra beslut, roligt att se hur engagerade alla blir i detta. Om ni vill gör så så tycker jag att ni ska göra så.
Kram!

emma

Klart man kan fira en annan dag än på den riktiga födelsedagen men man behöver ju inte helt låtsas om att den riktiga födelsedagen inte existerar. Lite tårta och några Grattis på födelsedagen kan väl vara bra? Känns ju lite märkligt om man ska låtsas som att det INTE är barnets födelsedag när det egentligen är det. Inte för att en 2 åring kommer lida men för det för resten av livet men ändå. Jag personligen skulle inte kunna låta bli att åtminstone visa mina barn att det är deras dag . sen spelar det väl ingen roll om man firar mera ordentligt med paket och gäster på en annan dag.

Cecilia

Men herregud, ha inte dåligt samvete! Kan räkna på ena handen de gånger jag faktiskt firat min födelsedag med dunder och brak på min faktiska födelsedag! Ibland har man varit sjuk, trött, infallit på en väldigt busy dag med mycket jobb och plugg.

Som när jag fyllde år den 4e, så hade jag jobbat hela dagen och sedan var det bara att sätta sig och skriva labbrapport, orkade inte ens öppna presenterna utan de fick vänta till den 5e.

Kan dock tänka mig att det kanske är ”viktigare” för barn med födelsedagar? Om ni inte vill ”luras” kan ni kanske bara nämna till henne att hon fyller år, och imorgon blir det överraskningar. Inte för att vara sån…men hon kommer nog inte minnas!! 🙂 Så många barn vars föräldrar inte ens har råd med presenter. Tror Sally blir glad, oavsett.

.

Jag ser faktiskt ingen poäng att ljuga för sina barn. Även om de inte förstår en vit lögn är det ändå moraliskt fel, annars skulle man ju inte heller fått dåligt samvete. Barnen klarar ju av att anpassa sig efter verkligheten ”Oj idag fyller vår tjej år så vi sjunger och äter tårta och du får öppna ett fint paket men IMORGON då ska du få massa paket. För ibland firar man födelsedag flera dagar, o då blir det mera kul! Paketen är inte här än för de kommer imorgon. ” Som folk nämnt så flyttas ju ibland firande/kalas till helger mm inget fel med det. Gör en rolig grej av det istället för att fejka en födelsedag dagen efter. Perfekt om dagis firar en dag o sen firas en dag till. Mer av det roliga!

Det där känner man nog bäst själv. Tror ni gör rätt i att skjuta på det 🙂

Camilla

Vårt barn fyllde 4 år igår. Vi är i fjällstugan. Vi firade henne bara tårta och lite presenter. Till helgen kommer vi hem så många släkten kommer och firar henne. Vi förklarade henne att släkten firar henne när vi kommer hem. Hon var ändå överlycklig att fylla 4år utan ballonger och många presenter. Hon nöjde med oss som var med.. förklara barnen så de får lära hur det funkar.. inte skjuta upp..

A

personligen skulle min dotter bli glad över tårtan och ”acceptera” art hon får presenter dagen efter eller 2 dagar efter. De har inte så mkt tudsuppfattning i den åldern. De skulle nog nöja skg med en inslagen kokosboll typ.

Sanna

Ursäkta. Tyck och gör som ni vill. Att inte fira ett barn på deras födelsedag verkar helt skruvat. Det är ingen som säger att hela släkten måste komma och att de är kalas för hela slanten just den dagen! MEN, man firar på rätt dag. Sen kan man ta det riktiga firandet till helgen eller när fasen man nu känner för det. Att presenterna inte anländer i tid kan hända den bästa… men då löser man de som många redan skrivit med något litet från affären.
Att sedan läsa hur du köpt nya underkläder och allt annat skojigt du hinner med om dagarna… får ju tankarna att gå mot hur du prioriterar.. eller hur ni prioriterar? Ingen illa menat utan mer ett wake upp call.. idag fyller hon två år. Men hur blir det i framtiden??
Om paketen ej anlände i tid finns det bara en orsak till.. man beställde inte i tid. Alltså låg hennes födelsedag inte på prio ett listan..
Jaja de blir egentligen ingen rolig historia i framtiden heller. Men verkar ju vara mer vanligt än jag trodde att man gjorde på detta vis. Hm.

Emma

Om du nu tycker att det är så viktigt med alla presenter och du vet om att det var röda dagar, VARFÖR beställer du inte i tid då? Hur kommer det sig att du hinner köpa grejer till dig själv under tiden?
En 2åring blir glad av tårta på morgonen.. Du hade dessutom kunnat ta en tur med din dotter till en butik, och låtit henne själv välja något litet..

Alla kommentarer…
Skriv en kommentar
E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *