#IsabellaLöwengrip
Följ
Life & thoughts
april 13 2017 at 19:58

Torsdagkvällen

När jag kom innanför dörren idag insåg jag att vi har noll påskpynt hemma! Vi har liksom inte hunnit med. Förra året fick vi hjälp av Ida och då var det till och med fjädrar i våra träd i trädgården. Jaja, nästa år ska jag vara lite mer förberedd. Den är helgen vill jag bara vara hemma och pusta ut lite. Äta god mat, läsa och låta barnen få bestämma tempot. Det blir perfekt. Nu väntar ett glas vin och en film med Odd. Det känns som fredag, håller ni inte med?


Lägger upp ett citat av mig som Baam gjorde en grafisk bild av. Trevlig kväll på er allihopa! 

78 Kommentarer

I

Citera sig själv?

Ja, varför inte? 🙂

M

Citera betyder väl att man för vidare nåt någon annan redan uttryckt? ”Kloka” ord som man själv bara skriver ner är väl inte citat?

Lisa

Glad att jag inte är den enda som finner det lite hmmmm

Malin

:D!!

Jossan

Någon som har brist på självkänsla?😉

Linda

Nej att Bella skulle ha dalig sjalvkansla tror jag knappast har nagot med saken att gora. Varfor tror du det?

Jossan

Syftade på I som kommenterade!

H

Sjukt lökigt 😂 särskilt sådana typer av citat. Finns ingenting särskilt originellt eller nytt i det.

Mia

Haha, håller med. Citera sig själv? Finns dessutom inget nytt eller unikt i det citatet. Bara klyschor och uttryck som använts till leda… genom åren, varje gång du lagt upp sådana citat så suckar jag högt. Och ja, jag suckar även åt andra som gör det på insta.

Charlotta

Jag har också jobbat i veckan och fick påminna min man som varit henma om att fixa påskpynt. Annars hade det inte blivit något här heller. Odd kunde ju tagit det ansvaret om han ändå är hemma i huset, menar jag. Tänker inte män i allmänhet på sånt? Eller är det bara våra? Är det mest kvinnor som står för fixet inför helger?

Jossan

Odd jobbar ju nu?

cia

Men vem har sagt att Odd är hemma?

Sara

Fast Odd jobbar ju också! Skippa vinet och filmen och pynta för baren! Ni är så fruktansvärt egoistiska! För att inte tala egenkärt att citera sig själv…Herregud!!

Charlotta

Har Odd hittat ett nytt jobb? I så fall har jag missat det… Vad gör han nu då?

Men vinet och filmen är ju antagligen på kvällen när de sover, varför skulle de skippa det 😀 man måste inte pynta. Ta ut pinnen ur röven Stina, du verkar vara fruktansvärt tråkig

Tove

Det är inte oerhört egoistiskt att skippa påskpynt ett år. Exakt alla barn i världen måste inte ha ett ris med fjädrar hemma för att vara glada. Är det oerhört egoistiskt att inte äta tacos på fredagar eller åka till fjällen över påsk också eller? De bryr sig säkert inte ens om något pynt, de är nog nöjda med att vara hemma och umgås och leka hela familjen.

Frida

Fast vi har inte heller påskpyntat, vi hade hunnit om vi velat. Planterade dock påskliljor ute häromdagen. Orka släpa fram en massa som ändå ska bort om fyra dagar.

Emma

Varför måste man pynta? Hos föräldrarna har vi inget pynt framme trots att det finns för ingen har lust att städa bort det efteråt. Hemma hos mig har jag inget pynt alls tycker det är onödigt att lägga pengar på det.

Visst känns det som fredag!

Påsken är så kort, så det gör inget om man har missat att pynta.

Linnéa

Den är ju längre än julen…

I

Skulle inte påstå att påsken är längre än julen. Julen är ju typ 1dec-24dec , ibland ännu längre om första advent infaller i november

M

Isåfall är väl påsk till kristihimmelsfärd.. eller hur ska vi riktigt räkna. Röda garanterat lediga dagar har påsk alltid flera ännu julen. Om vi ska vara såna.

Alltså, låter SÅ SKÖNT att lata sig och bara vara. Det ska jag också. Har hängt upp en enda liten påsksak och det räcker alldeles lagom. Ha en trevlig påsk!

Samma här – men har ställt fram ett ljus i form av en kyckling… that’s it! ^^

Lika bra att bojkotta påskfjädrar vilket bara är djurplågeri. O ris inne är bara roligt så länge man inte har pollenallergi 😉 Det blir påsk ändå, utan krafs och stress. Så ha en trevlig fredagstorsdag 🙂

Christine

viktig med busines, men får man barn er det hakket viktigere. Man kan bare være mamma en gang og være tilstede med hjertet og hodet en gang..

Lena

Isabella du ger mig så mycket inspiration! Glad Påsk💕
Kram

Charlotte

Handlade just med ”Påskägg”-koden – Gud vilken bra deal, har alltid viljat testa dom två produkterna!

Malin

Åh, var?!

Charlotte

På lowengripcareandcolor.se med koden ”påskägg” får man både pumphandtvål/handkräm på köpet, oavsett vad man köper för produkt 🙂

T

Allt går inte om man vill….drabbas man av sjukdom och tvingas till livsomställning och förlorar din identitet så är det inte alltid så. Trots terapi. Tro mig , jag har försökt. Men haft för höga mål.

Sofia

+1 ❤

Men så tänker man om man inte har råkat ut för någon sjukdom själv eller har någon anhörig som har gjort det. Fruktansvärt naivt och man ska vara lite försiktig med att ge sådana råd till andra.

Malin

Till T:

Jag har också befunnit mig i din sits. Blev påkörd ute i trafiken och fick ställa om hela mitt liv efter det. En total livskris. Och precis som du sa, ”allt gick inte även om jag ville”. Jag ville fortsätta mitt jobb, men det gick inte – trots 100% backning, hjälp och resurser.
Idag lever jag ett nytt liv, det är också bra. Men varenda dag saknar jag mitt jobb, som jag fick efter fem års högskolestudier och ”vann” en knivskarp anställning i konkurrens med många andra.

Jag fick inse mig besegrad, mina mål blev också för höga.

C

Ja vad kan det ta att sätta i lite fjädrar i ett påskris ? 5 minuter! Herregud skippa dina ”spa och nagel,spray tan en gång i veckan så hinner du med även att ”påskpynta utan att låta andra göra allt åt dig.Måste vara väldigt trist för dina barn som aldrig är med och fixar till storhelgerna ? Eller är de med Ida (kombinerad nanny och inredare) och fixar allt .Det verkar som om du struntar i att göra ”vanliga saker hemma …. bättre lägga din dyrbara tid på tex nät shopping …. med tanke på dina nya kläder varje dag måste det ta bra mycket mer tid än att fixa några fjädrar och ris! Att skylla på tidsbrist låter bara löjligt när du verkar lägga mycket tid på ditt eget ego just nu !

Da@gmail.com

+1

Isabella

Hennes barn klarar nog sig utan pynt hemma 🙂 påskpyssla brukar man få göra på förskolan. Och fjädrar bör man inte använda 😉 så innan du pekar pekpinne åt andra människor så kanske du ska fundera lite över dina egna värderingar. Glad påsk och kram på dig ”C” , hoppas du är på lite bättre humör nu.

Tove

Varför skulle det vara så viktigt menar du? Man fixar väl med pynt hemma om man själv och barnen tycker det är roligt att pyssla. Man bakar bullar och kakor ihop om det är något man tycker är kul. Tycker man inte traditionella mammaktiviteter är roliga går det utmärkt att göra något annat mysigt ihop, bygga kojor eller göra utflykter eller vad som helst. Så länge man gör grejer ihop. Alla måste inte göra precis likadant och sätta fjädrar i ris bara för att Jesus dog och återuppstod för ett par tuen år sen . Tycker det verkar helknäppt att sitta med ett påskris och pyssla om man inte tycker det är roligt, varför skulle man göra det? Bella och barnen verkar inte ha några problem att hitta på gemensamma aktiviter de alla tycker är kul, så varför skulle det vara viktigt att just påskpyssla?

Amanda

Du C, ta en powernap. Kanske vaknar du på rätt sida då istället!:-)

My

Har inte barnen gjort något påskpynt på förskolan? Finaste pyntet, behövs inte så mycket mer….:)

Sofia

Jag tycker det verkar så tråkigt att ni aldrig umgås med vänner. Det är väl ändå naturligt med middagar tillsammans även med barnen? Eller bara en fika tillsammans. Ni verkar alltid vara ensamma.

O

What!? De är ju typ alltid med sina grannar?!

Malin

De umgås ju jätteofta med både grannar och vänner, vad fick du det där ifrån?
Dessutom har DU ingenting att göra med hur de väljer attt spendera sin fritid.
Mind your own business!

Lo

Tycker de träffar folk hela tiden 🙂 man man måste få göra som man vill. Alla vill inte hänga med vänner eller gå på parmiddagar hela tiden och det är inget misslyckande i det

e

fast, va? det är ju ständigt häng med grannar och familj, middagar och utekvällar.

I

Har du precis börjat läsa bloggen? De har ju middagar och lekdejter med sina vänner ofta. Och även om man inte skulle umgås med andra, vad spelar det för roll? Vissa föredrar lugna hemmakvällar tillsammans utan vänner. Det bestämmer man väl själv. 🙂

Tove

Tycker alltid hon nämner att de fikat med grannarna? Men sen kanske man inte vill dra fram kameran och publicera på en stor blogg så fort grannen tittar in på kaffe.

Emma

De träffar ju vänner/barnens vänner ofta?! Hon skriver ju om det nästan varje helg.
Och när hon gör det klagar folk på att hon är med sina vänner istället för barnen.

Josefine

Läser du Isabellas blogg? Isåfall skulle du veta att de ofta träffar sina vänner ☺

Frida

Tycker Bella ofta skriver att dom varit över hos grannar eller lekt i parken med några vänner med barn? Vi har nästan aldrig middag med vänner… ingen som har tid/ork med sånt när man jobbar hela veckorna och småbarn på det som kanske sover dåligt osv.

Sandra

Oförskämd kommentar. Usch.
Läser du alls bloggen annars? Insåg fall hade du vetat att hon träffar vänner ganska ofta och träffar grannar som fikar med och barnen kan leka med. Men varför lägger jag ens ner tid på att förklara detta för dig.

En till Sofia

Tycker hon alltid skriver att dom fikar/lunchar med grannar? 🙂

Helena

Läser du verkligen bloggen? De umgås ju t.ex. jätteofta med sina grannar och deras barn.

Äh, ni kan ju pyssla eget påskpynt under helgen om det är något barnen tycker är kul? 🙂 Man måste inte vara ute i så god tid med allt och ha massa pynt. Det ska väl ändå bara vara framme i några dagar typ?

Jag tänkte köpa påskpynt men sket i det för det känns så onödigt när jag ändå åker bort över påsken. Hängde några ”julgranskulor” formade som pastellfärgade cupcakes i ett litet låtsasträd jag har. Det får duga, haha!

Anna

Låt barnen klippa ut pappersfjädrar och sätt på någon gren 😊

Anna

Glad påsk Isabella. Tvärtemot vad många skriver här inne så är du inte en dålig mamma för att du inte Påskpyntar. Jag har typ ett ris med ägg i (köpta) och 2 söta kaniner från Tiger och det räcker tycker jag. Viktigaste med påsken är väl ändå att man är tillsammans och har det mysigt.
Tycker det är väldigt sorgligt att ständigt läsa alla negativa kommentarer, vi kvinnor borde väl stå upp för varandra och peppa varandra!!! Ingen hade väl någonsin kommenterat ifall en man glömt att påskpynta.

thilda

mina barn lär lida då. vi påskpyntar aldrig.
är inte så viktigt för oss.

Just nu pågår en fantastisk tävling på min blogg. Tre personer kan vinna ett hudvårdskit från Decleor.

Sanna

Skulle ni inte ut och äta igår och barnen sova hos mormor?!

Det var värst vad viktigt påskpyntet var för er som kommenterar. Vi har inte heller något påskpynt och barnen klagar inte. Det viktigaste är ju inte pyntet utan att man gör saker tillsammans.

Fia

Wow vad många bittra unga o gamla kvinnor det finns son verkar ääääälska att läsa din blogg o störa sig haha! Gå o se till att få er ett ordentligt ligg det behöver ni ❤️ O till hela eran familj Isabella, glad påsk! Vi verkar vara en sån härlig familj! Fortsätt som ni gör, ni är en inspiration!

Sofia

Kan hålla med dig om att det känns nååååååågot överdrivet att bli så uppretad för påskpynt osv. Men den kvinnofientliga synen du visar på i ditt inlägg, tycker jag faktiskt känns värre än alla upprörda kommentarer. ”Gå och få er ett ligg” och ”bittra unga och gamla kvinnor” – är du på riktigt?

Camilla

Klockren! 🤣🤣🤣

Tove

Stör mig också på de helt orimliga anklagelserna, som antagligen ens inte har att göra med påskpynt för ingen tror väl på allvar att barn lider av bristen på gula pyntkycklingar? Men det är 5 ggr fler som skriver snällt, och som försvarar Bella m familj. Vill man unvika att vara just bitter kan man ju notera detta positiva: se att kvinnor allra oftast faktiskt är snälla och generösa med beröm. Inte döma den stora gruppen efter sen lilla.

P

Hur tänker du nu Fia?
Är ett ligg det som får dig att bli en bra människa?
Stackars dig i så fall. Jag har massor av saker som jag mår bra av, inte bara ”ett ligg”
Så fånigt!

Charlotte

Påskpynta hade ni ju hunnit på kvällen eller idag – jag brydde mig aldrig om sånt förr men tycker d känns viktigare nu när man har barn….minns själv hur jag och mina föräldrar pyntade på påsk och jul….vill att mina barn också ska ha dom minnena 🙂

Ll

Du är nog den mest upptagna kvinnan i hela världen! Sån giiirlpower att kunna skriva det varje dag alltså. Heja!

Ted

Men var det unte du Bella som hade ändrat dina tankar kring klyschan att allt går vara man vill?
Du hade ju insett att alla har olika förutsättningar i livet och att allt inte går pga att man önskar det.

Alexandra

Jag blir chockad varje gång jag läser alla dessa bittra kommentarer! Ni borde skämmas!
/ en dålig mamma som inte påskpyntat och nu har världens olyckligaste barn här hemma (eller?).

Lizen

Blir smått sorgsen då jag läser era inlägg om att pyssla kan barnen göra på förskolan samt att ni inte pyntar hemma till påsk.Om vi inte värnar om våra svenska traditioner och för dem vidare till våra barn kommer de att dö ut och snart firar väl 90% av svenskarna Ramadan istället.Att så många väljer att gå ur svenska kyrkan och väljer bort våra gamla traditioner kommer i längden att urholka samhörighetskänslan.Det spelar liksom ingen roll att man röstar på SD eller hejjar på Springare när man inte ens vill/orkar förmedla våra traditioner till nästa generation svenskar.Tänk på det alla unga föräldrar.

Malin

Vänta nu – enligt din logik så skulle uteblivet pyntande/traditioner hemma försvinna… men ersättas av ramadan? Var lär sig barnen om ramadan menar du? Ersätts svenskt påskfirande helt automatiskt av ramadan om man inte sätter upp fjädrar i ris? Det låter märkligt. Eller är det på förskolan barnen helt plötsligt lär sig om ramadan? Samma förskola som inte lärde barnen om påsken? Förtydliga gärna hur det här hänger till och går ihop samt vad svenska kyrkan har med påskpynt att göra? Att leta godis i pappersägg, sätta kalkonfjärdrar i ris och klä ut sig till påskkärring är kristet alltså? Det är sånt man lär sig av kyrkan? Spännande…

Lj

Kan du räkna upp alla traditioner som är rent igenom svenska, tack.

Lj

+ att inte vilja fira kristna högtider är INTE lika med att börja fira någon annan religions högtider. Få det ut huvudet pronto

Maria

Du är absolut inte en dålig mamma för att du inte påskpyntar däremot tror jag att många hänger upp sig på att du skriver att du inte ”hinner”. Det blir nog provocerande för många och det låter som att svara på en massa mail under kvällen är viktigare än att få en mysig högtid tsm med barnen (med sagt så kan man såklart ha det mysigt utan påskris också)

Kerstin

BLI DIN EGEN BÄSTA VÄN! Det är nog det mest patetiska jag läst på länge. För mig är det viktigt att vara andras vänner och att inte sätta mig själv i första rummet hela tiden. Har du några riktiga vänner, vänner som du trivs med efter många år. Vänner där kontakten pga att jobb och flyttar ibland blir mindre men när man träffas tar man vid utan att prata minnen.
Jag säger inte att man inte ska ha självförtroende, men vänner är något annat. Det brukar sägas av vissa att det är ensamt på toppen och det brukar vara precis här det brister man har inga vänner. Förr eller senare gör det ont att inte ha vänner! Det känns som om du har bekantskaper, och sådana kan byta lika fort som kläder, vilket går fort hos dig.

Linnea

Humm, lustigt. Hade inte du ett företag som samlade ihop exakt samma citat från dina böcker och skapade en tavla till dig? Baam gjorde ju bara en copy/paste, inget man borde få cred för.

Olivia

Grymt bra citat! Några att ta till sig och tänka på oftare. (Y)

Alla kommentarer…
Skriv en kommentar
E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *