#IsabellaLöwengrip
Följ
Motherhood
mars 18 2017 at 16:53

Vår lördag

Vilken härlig lördag! Vi har mest varit ute, hunnit en sväng till Lidingö centrum för att köpa present och så kom våra grannar (Michaela som jag var ute med igår) över på kaffe och bullar. Det var faktiskt en lugn fika med fyra barn som lekte fint ihop under tiden.

Åh vad jag ser fram emot att måla om vårt hus. Vi har landat i att det blir i en grön nyans. Eller vitt. Eller grönt. Gah. Hur ska det vara så svårt. Förresten, blommorna i krukan som ni undrade över är en julros samt mini-penseer hälsar trädgårdsmästaren. Nu väntar födelsedagsmiddag hos barnens kusin!

103 Kommentarer

Huset jag bodde i förut var grönt, när vi köpte det. En sorts grågrön nyans, svårt att beskriva. Men det såg jättefint ut på vintern, mot snön. På sommaren däremot, eller rättare sagt under samtliga varmare säsonger, såg det HEMSK ut. Den gröna nyansen på huset skar sig ju mot naturens gröna. Fanns tre andra gröna hus i samma område, olika gröna färger, och alla såg felplacerade ut på sina snygga gräsmattor.

Vi målade om huset efter två år (när vi hade råd) och då satte jag ner foten. Det blev kolsvart, med vita knutar. Och herregud vad snyggt! Alla utemöbler, gardiner, blommor syntes bättre, blev snyggare. Till och med bilarna passade in bättre.

Svart hus, vita knutar/vindskivor. Just do it!:D

Caroline

Kör på det gröna hållet. Ser lyxigare ut på äldre hus. Vitt känns mer nybygge. Plus poschen kommer synas mer på infarten när den är vit 😄 Hur är husen omkring målade? Ta en färg som smälter in i med de andra husen men ändå sticker ut lite. Om man tänker på kvarteret i helhet så man lägger den sista pusselbiten och får wow känslan när man kör förbi på gatan. Så tänkerjag iaf nu när vi ska måla om vårat hus framöver. Kolla med kommunen med innan, har fått höra att ibland måste man kolla med dom eftersom man inte får ”måla” sitt eget hus i någon färg som avviker för mkt med ovgivningen. Konstigt tycker jag dock!
Blir avis på att du har en så rolig person i ditt liv som simon, alla borde ha en simon! Hade folk bortsett på din livesändning att simon var en kille hade dom aldrig reagerat som dom gjorde, han var ju fantastiskt rolig, klart man blir helt fastklistrad!

Nea

Tycker ni ska köra på grönt! 🙂

Alva

Ojjjj vad snygg du är!!!!! Wow behövde screenshota för inspiration

Sabina

Från en arbetsskadad: om ni bor inom detaljplan så kan det vara bygglovspliktigt om ni målar om i en annan nyans 🙂

Ark

Huset bredvid är ju ljusblått så grönt? Och så detta, fr Lidingö stads hemsida, inte bara att bestämma själv, nämligen:
Måla om huset
Ta alltid kontakt med miljö- och stadsbyggnadskontoret om du vill måla huset i en ny kulör, så att kontoret får avgöra om bytet innebär en väsentlig förändring för byggnaden eller området. Skicka gärna med ett färgfoto och skriv en rad om vilken kulör (NCS-nummer) du har tänkt måla huset i.

K

Riktigt mörkgrönt, apoteksgrönt, eller som den gröna Kronancykeln, är såhåå fint. Har älskat gröna trävillor med vita knutar sen jag såg en sån som liten, i Stockholms skärgård 🙂

Sara

Var har du köpt de vita utemöblerna?

Madeleine

Fina byxor, var är dem ifrån? 🙂

Bara för att du inte skrev vart kläderna var ifrån så blev jag riktigt frestad av att köpa byxorna du hade på dig, Hahah. Vart är de ifrån?

Hej vilken extremt fin bild på en trä soffa som du har på din profil kika gärna in på min blogg och följ mig.med vänlig hälsningar Niklas

Alla kommentarer…
Skriv en kommentar
E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *