#IsabellaLöwengrip
Följ
Business Looks
mars 20 2017 at 19:38

Sex nyanser av beige

Herregud vilken rolig dag men när jag satte mig i bilen påväg hem var det verkligen mos i hjärnan. Jag har inte ens haft 10 minuter att andas på under dagen utan bara kört på. Effektivt och roligt men efteråt känns det. Jag jobbar till 17.00 nu pluskvällar, det är mer än tidigare men det behövs just nu för det händer mycket överallt. Men på sikt är det att endast behöva en halvtimma på kvällarna och inte mer. Skulle vilja ha lite tid för träning samt umgås med Odd. Livet behöver balans.

När jag kom hem blev det middag med familjen och så träffade jag Ida som var här med företaget som ska bygga min walk in closet. Himla spännande. Ida hade även provmålat hallen uppe i olika nyanser av beige:Tydligen så är beige det nya gråa 🙂

84 Kommentarer

Johanna

Jag röstar för den längst ner till höger, snyggast helt klart! När ska ni måla om huset? Skriv gärna hur du tänker kring färgvalet där, såg att du valde mellan grönt och vitt 🙂 eller ni* kanske man säger haha… Vad gör Odd nu om dagarna? Jobbar han? Kram

Elin

Läs igenom kommentarerna i dom senaste inläggen så hittar du svaret.

Michaela

Tycker den längst upp till vänster eller längst ner till höger var riktigt fina! 🙂

#1 och #5 är riktigt snygga! Men det blir säkert fint oavsett vilken nyans ni väljer. 😀

K

+1

Vad menas med +1? Aldrig förstått det riktigt, hehe 🙂

Josefin

Rebecka: Istället för att göra tummen upp, alltså gillar man kommentaren man svarar på 🙂 Hade det funnits en like-knapp hade man förmodligen tryckt på den istället.

Sara

+1 betyder att man håller med om det som personen innan precis skrev

My

Instämmer 🙂

Den längst upp till vänster gillar jag mest. Jag har beige väggar här hemma och är så trött på det, så är nog egentligen fel person att fråga haha. 🙂

Linda

Nä usch för beige. Eller ännu värre, Magnolia. Hellre grått alla dagar, man kan ju lägga in en färgnyans i grått om man vill ha en varmare grå färg.

Sara

Håller med så tråkig och dyster färg!

Ann

Jag skulle ej rekommenda beige då det lätt uppfattad som gulaktigt i olika ljus (om man nu inte gillar gult förstås).
Jag skulle valt en grå nyans. Har färgen ”krita” på mina väggar hemma o är så kär! Vitt bruten med grå.
Man ska gå på smak o inte på vad som är inne 😉
Hoppas ni blir nöjda vad ni än väljer 🙂

Lotte

Jag ser fram emot att få mitt tvrum i nån fin grå nyans när vi gör om där 🙂
www. lotte4.blogspot. se

M

Är Beige redan tillbaka!? Minns 2002 och framåt, då skulle alla ha ”Cafe Latte” färgat 😉 Om ni nu väljer beige, så ta den ljusaste färgen är mitt tips, annars finns risken att ni kanske tröttnar. Jag röstar för #1

Kattis

Skulle man inte kunna tröttna på ljusbeige på samma sätt som mörkbeige?

Jenny

Hehe, tänkte precis samma sak! Huuua!

Kattis

Jag minns när ”alla” skulle måla kaffe-latte färg (i lite olika tolkningar) på väggarna för en 15 år sen. Det har tydligen kommit tillbaka. Väntar med skräck på att terracotta ( gärna svampat) ska komma igen… förhoppningsvis aldrig. Det blir säkert super vilken som!

M

Plus 1 på den 😉 Jag har gått igenom både terracotta tiden (90-talet) och kaffe latte tiden (00-talet) 😉 Glad att den är över. Men trender kommer och går..

Jo

Terracotta (svampat) 🙈Må det aldrig komma tillbaka 😄.

Caroline

Snart kommer säkert borden(bården)? Tillbaka med 😂

Åh fyyy! Haha. Hemska minnen. I min förra lägenhet var det såna där flammiga tapeter i olika varma färger och självklart den tillhörande bården med något fult bladliknande mönster. :’) De tapetserade som tur var om innan jag flyttade in! Dessa trender FÅR bara inte komma tillbaka.

Anne

Suck. Mode och trender kommer och går. Grejen är att den dagen alla har furu och terracotta och bårder och lavalampor igen så har ni det med. För då har ni vant er tillbaka med att det är fint. Mode är en hjärntvätt. Menar inte nödvändigtvis att det är något negativt, människors förmåga till anpassning både medvetet och ”undermedvetet” är fantastisk, och vi ska noga vara glada för den. Men hjärntvätt skulle då jag klassa det som.

Förklara annars ”Foppatofflor” liksom. 😉

Men någonstans verkar många till slut landa i det mode som var när de växte upp? Upplever i alla fall jag. Även sånt som man trodde ”blä fy nä, aldrig mera bårder på tapeterna!” men så en dag står man där. Med blad och blommor som matchar färgen på de svampade väggarna liksom.

Bellissima =)

Nåt som inte har med färgval att göra finns det nån kampanj på Kronansapotek köp 3 betala för 2 LCC produkter? om ni tipsar om andra apotek så har de inte deon där jag bor.

Sandra

Jag tror de sa i någon sändning att vi skulle hålla utkik efter en kampanj snart 🙂 Jag väntar iallafall på något spännande och kunna beställa hem lite 🙂

Josefin

Den längst ner till höger tycker jag 😊

Thessi

Nej inte beige! Ni kommer ångra er! Vi hade en jättefin beige-färg (tyckte vi från början) i ett av våra rum men efter någon månad fick jag bara känslan av att det såg smutsigt och inrökt ut.. sunkigt på nå vis!

Amanda

Vi hade samma situation 😂 efter ett år blev jag så less att jag åkte till färgbutiken o köpte allt som kan behövas, mannen när nog inte mig måla självmen nu har jag en härlig nyans av grå istället haftsenaste 4 år och har inte funderat om en gång 😊

A. J

Samma här. Jobbar som målare och en trend som verkar komma smygande nu är faktiskt pastell-kulörer 🙂 ska testa hemma med en ljus dammlila och se hur länge jag kan ha det utan tröttna xD haha! Värsta och bästa med att vara hantverkare är deff att man har oändliga möjligheter, ”vi testar den här signalorange tapeten, är den ful är det bara att göra om” mmm… 😂😂

Irene

Själv vill jag ha cerise rosa i hallen ! Skulle även vilja ha svarta golv som bagge och rosa hus .

Sara

Deppigt med beige!

Sandra

Jag hade valt lila, en glad och härlig färg! 😀

Penny

Under detta inlägg ligger för mig en annons från Lyko mer en rekommendation om en produkt från Bliss som heter ”fatgirlslim”. Vet inte riktigt om det är en annons du vill ska synas på din blogg?

Camilla

Det styr inte hon över utan är baserat på cookies, dvs det beror på vad du har besökt för sidor innan.

I

Reklamen anpassas efter dig. Det är alltså ingen produkt Isabella valt att samarbeta med. Och även om det var så, vadådå? 😀 folk är galet pk och känsliga nuförtiden haha

Karin

Kan varmt rekommendera en ”greige” färg från Farrow & Ball som heter Skimming Stone. Helt perfekt gråbeige färg. Finns bl a på ABC Färgekonomi på Jarlaplan.

Elin

Åh den var ju fantastisk! Tack för tips! 👍

Mill

Ja den var verkligen fin!

Frida

Hej Isabella!
Jag undrar om Mad on Moisture för läpparna inte säljs längre? Älskar det men nu när jag skulle köpa ett nytt så hittar jag det varken på Kronans apotek eller Apotea?

Lisen

Men herregud människa, sluta jobba kväll!

Sofia

Om hon inte vill jobba kväll så hade hon inte gjort det. Vill hon ha ett vanligt arbete så hade hon haft det. Hon är inte fast i något som hon behöver hjälp att komma ur, hon älskar sitt arbete och gör då vad som krävs av henne.

Victoria

Alla gör väl som de vill?? Jag har också ett jobb där jag för det mesta antingen sitter kvar sena kvällar eller jobbar hemma. Det är ett helt fritt val.

Julia

Men snälla, låt Bella jobba kvällar om hon vill det. Det hade då inte varit något gnäll på henne om hon exempelvis varit sjuksköterska där det i princip krävs att man jobba flera olika skift.
Dessutom tror jag också att Bella är vuxen nog att veta om jobbet går över styr och relationen med kidsen och Odd far illa åt. Vid bör glädjas åt henne istället för att hon älskar sitt jobb.

Linda

Undrar vilka det är som läser här och engagerar sig i vilken färg som Isabella ska ha på väggarna?

I

Det är nog helt vanliga människor? Bara för att man säger sin åsikt och ger henne ett råd så är man ju inte direkt engagerad.

Elin

Vem är du själv Linda? 🙂

Josefin

Linda: Man behöver inte vara speciellt engagerad. Jag ser en färg jag gillar och skriver en kort kommentar, sen bryr jag mig egentligen inte om vilken färg det faktiskt blir. Tar alltså lika lång tid som det tar för dig att fundera och ställa din fråga, om inte kortare 😉

Anette

Längst ner till höger är finast.

Emma

Hej Bella! Jag skriver pa en engelsk dator, ursakta spraket! Jag har nu anvant dina produkter nagra manader, och jag gillar verkligen dem! Speciellt skrubben, Purify my skin. Jag anvande ett LCC schampo for nagra ar sedan, och jag minns att jag inte blev helt nojd da haret kandes tungt och flottigt. Jag har tjockt, brunt har som verkar behova en fin balans for att halla sig frasch. Har du nagra tips?
En sak till: tankte pa din gamla hund Christian, hur mar han nufortiden?
Kram!

åh vad spännande och kul! Ser fram emot att se hur det blir. 😀

Ida

Det är svårt att välja färg men samtidigt så roligt! Vi gör det här hemma också! Jag tycker den längst ner till höger ser både elegant och familjevarm ut!

Kinna

Du jobbar bara mer och mer. Tänk på att barnen, de behöver sin mamma också och de är bara barn en gång.

Erika

Fast jag jobbar också kväll för att få mer tid för barnen. Hennes barn sover väl också på kvällen så då kan hon väl jobba om hon behöver det?

Ingela

Den där kommentaren får ingen framgångsrik man! Att jobba till 17 (eller vad hon nu skrev) och sen när barnen sover är väl hur normalt som helst?!

Anne

Hatar när folk säger så. Jag kommenterar DEFINITIVT samma sak till en man som till en kvinna! Och jag är knappast så jäkla unik heller, så tror många, många andra gör det med. (Innan den här typen av debatt blev vanlig för en 5-10 år sen, så hade jag aldrig reflekterat över att det kunde vara så, att folk dömer mammor och pappor olika.)

Mina föräldrar ”turades om” att ha jobb och vara hemma med mig när jag var liten, så för mig är det INTE självklart att den framgångsrike mannen har nåt slags mer rätt att vara borta från familjen. 🙁

Josefine

Har inte hört att beige är inne igen… intressant! Men jag har läst att grönt tydligen ska vara det nya grå!

Annette

Längst ner i mitten röstar jag på. Känns ”ny”och mer sofistikerad i min smak. Annars är nougat min favoritnyans. Spännande att få se slutresultatet.

ANnika

Håller med 🙂

Denice

Hej Isabella!
Jag har under en längre tid nu varit med i Economista gruppen på Facebook och sitter och småläser och tar in alla råd ibland och idag tog jag steget till att beställa din bok! Jag som 16 åring och som snart börjar gymnasiet (phew) är redan inspirerad och vill få reda på så mycket om ekonomi som möjligt så man kanske blir en miljonär i framtiden 😉 Man vet ju aldrig och varför inte börja nu så man blir ett proffs? Haha. Vill även tacka dig för all inspiration och pepp du ger till oss tjejer, äldre som yngre. Du är så grym!
(och 1an och 5an tyckte jag var de finaste nyanserna) Kramis!

D

Jag är nog mer för grått. Det får absolut inte gå mot gult vilket det gör på några. Den längst upp till vänster var mest ok.

Emilia

Bläddrade snabbt förbi bilderna och trodde först att det var en färgpalett för foundation eller liknande 😂😂

Emma

Snyggt och klassiskt med beige! Röstar för nedersta raden i mitten eller den till höger 👌

sandra

Tycker den i mitten på understa raden eller högst upp till höger 🙂

Anna

Vi är på gång att köpa hus och likt er, totalrenovera. Är därför intresserad av att veta ungefär hur mycket det kostar med de ombyggnationer som gjorts för att vi ska få en bild av det. Tacksam för ett svar/ inlägg om det 🙂

Lina

Det finns en sida som heter byggahus.se som ger många bra tips

Sara

Håller med om bygghemma.se. Jättesvårt att säga en generell kostnad beroende på var du bor, vad som ska göras (bytas värmekälla, byta fönster, byta tak, bara ytskikt eller riva ut allt så man bara har skalet kvar osv). Vi är mitt uppe i vad som kan betraktas som en helrenovering. Dvs ändra planlösning, nytt kök, två nya helkaklade badrum, nya fönster, ny tvättstuga, ytskikt i samtliga rum plus trapphus, bergvärme. Bor i en mindre stad, har gjort mycket själva, men även tagit in en del hjälp, både från firma men även svart. Kostnaden landar på ca 800′. I Stockholm eller annan större stad om man lejer bort allt landar det säkert på åtminstone 3 gånger så mycket skulle jag tro.

Emsi

Behåll det vita!

Hanna

Till alla som säger att beige är deppigt, ni har inte sett vad en ljus, ljus beige gör i ett rum…. Jag hade för ca 10 år sedan ett vardagsrum i en färg som kallades champinjon. Ljust, ljust beige. På kvällarna med tända ljus och lampor med ”mysbelysning” blev rummet varmt och ombonat men på dagen, särskilt när solen låg på, var väggarna vita och hela rummet kändes ljust och friskt utan att vara kritvitt och skarpt. Allt tack vare den ton av begie som fanns i färgen.

Josefin

Håller med, beige är ingen tråkig färg! Gäller bara att hitta rätt nyans som man själv trivs med 🙂

Anna

Inte beige… Du är inte beige!

Lina

Om jag hade fått välja (och det får jag ju inte förstås) hade jag valt nr5. Men kommer säkert bli bra oavsett. Tycker det är fint när väggar och foder är i olika färger. Det ramar liksom in på ett annat sätt än när allt är samma vita nyans.

Du har helt rätt – livet behöver verkligen balans. Jag känner att jag lever i en bubbla just nu och det ska bli så skönt att komma ur den. När nu det blir.

Hoppas förresten att ditt kommentarsfält snart blir lite mer gemytligt.

Mikaela

Jag gillar 1, 3 och 6

Jag röstar på den längst ner till höger!

Åsa

Vit eller puderrosa 🙂

Sandra

Herregud! Sluta klaga på att hon jobbar på kvällarna. Jag är stundent och pluggar till 16:00 varje dag och sedan pluggar på kvällarna mellan 20:00-21:30. Vet många som gör som jag!

Jävlar vad ambitiöst! :O Jag är också student och gör inte mycket mer än att gå på föreläsningarna.. Vad duktig du är som pluggar så hårt!

Pernilla

Aldrig beige! Hur trist som helst, även som färg på kläder.

Käthe

(Nytt försök om inte min förra kommentar ändå åkte iväg, det angavs programmeringsfel…)
Bella, läs vad du skriver och begrunda så du inte rusar rätt in i väggen! Utifrån din bloggtext verkar du leva alltför hektiskt just nu, utan pauser och med kvällsjobb och sen familjen på det som du ska hinna se, du nämner själv Odd i ”en bitext”.
Var väldigt rädd om dig NU och varva ned. Delegera, det sitter folk på runtom dig som bör kunna avlasta annars få du anställa. Det är ditt mående det handlar om.
Färgen hittar ni säkert med gemensamma krafter, annars finns det ju många glada tillrop här på sidan.
Stor kram!
Käthe

Julia

Hej!
Du är beundransvärd som tar vara på livets alla minuter och som åstadkommer så himla mycket.

Jag har funderat på en sak, när jag läser om dina framgångar, allt från bloggens start till dina bolag med dess framgångar, det är så häftigt.
Till min fundering/fråga, vem tror du att du hade varit idag karriärmässigt om du inte blev en offentlig person, dvs om du aldrig startade bloggen & heller inte bildade dina bolag, utan du var en ”vanlig 26 årig kvinna” om du förstå vad jag menar?

Va rädd om dig!

Jonna

Längst upp till vänster eller i mitten på nedersta raden va så fina! Gillar inte när det går över till gult 🙂
Är verkligen svårt att få allt att gå ihop i vardagen. Skulle behöva lägga 1-2 timmar till att plugga (är hemma vid 16:00) men det hinns inte riktigt med. Vill ha tid för sambo och kunna få sova i skaplig tid också 🙂

Stina

Då gillar jag nog de gamla grå bättre alla gånger beige är snyggt på kläder men inte i inredning. O många av de där tonerna är gula …nä kör vitt eller grått

Nikki

Gillar den sista (längst ner till höger) nyansen bäst! 🙂

Hej vilken hel grum bild på en väg du har på din profil kika gärna in på min blogg och följ mig http://nouw.com/niklasmatrix/profile

Alla kommentarer…
Skriv en kommentar
E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *