#IsabellaLöwengrip
Följ
Business
mars 13 2017 at 10:23

Möte med RO

Måndag! Nu låter jag sådär jobbig och käck men jag älskar måndagar. Dock har jag insett att det tar cirka 30 minuter innan jag får äta frukost efter att jag tagit fram till mig och barnen (Odd äter inte). När frukosten är framme kommer ena barnet på att det är dags för toalettbesök (ett sånt där långt där inget händer men jag får ju inte stressa såklart) och andra barnet spillde två (!) glas mjölk över sig själv under tiden så jag fick springa ut ändå och torka och hämta nya kläder. Livet med en 3 åring och snart 2 åring.

Ostruken blus (hann inte pga barn) från By Malina och byxor från Stylelevel (adlink).

Jag har en förhållandevis lugn vecka. Med det menar jag inga längre resor utan jobb på kontoret. Det väntar mycket med LCC, vi har en stor skönhetsplåtning på torsdag som ska bli rolig. Men tillbaka till idag. Nu strax kommer RO hit, alltså reklamombudsmannen. Vi ska ses för att jag är trött på att behöva märka mina egna bolagsinlägg, vi behöver hitta ett upplägg som fungerar för alla. Jag har min jurist med på mötet, alltid klokt.

Vi hörs om en stund!

85 Kommentarer

Lisa

Varför är det jobbigare att märka ut dina egna företag än andra samarbeten? Reklam som reklam? Bara att skriva en rad ovanför inlägget så är det klart sen. Du gör ju reklam för dina egna produkter och då är ju det rimligtvis reklam? Förstår inte riktigt skillnaden så du får gärna förklara hur du tänker.

Tove

Det handlar väl inte så mycket om att det är jobbigt som att bloggare ifrågasätter att det tycks vara olika standarder för traditionella media och för nyare media. Men år väl jättebra arr diskutera frågan.

Jag kan tänka mig att det medför en hel del extraarbete att behöva märka ut allt som har med hennes jobb att göra. Hennes företag är ju hennes yrke och därför bloggar hon ju automatiskt om det utan att kanske ha en tanke att göra direktreklam för just produkterna, men det måste ändå alltid märkas ut.

Emilia

Snygg outfit! 🙂 skriv gärna en rad om hur mötet gick, det ska bli spännande att läsa om 🙂

Sofia

Hej, känner igen det där med frukosten… Men kan inte Odd hjälpa till med barnen om han inte äter frukost? Allt är ju enklare om man hjälps åt! Vad gäller reklammärkning så ska det bli spännande att höra vad ni kommer fram till, men jag tycker att det verkar funka rätt bra att märka de inlägg där du pratar om dina bolag. Kanske att du får dela upp dina inlägg på ett annat sätt och prata mer specifikt om dina produkter i ett inlägg och din vardag i ett annat? Eftersom inläggen inte får vara av samma karaktär så kanske det är enklast tänker jag? Lycka till!

Sandra

så onödigt! Bella är morgonpigg och gör få frukosten medan Odd är Kvällsposten och lägger baren. Gud så underbart för baren att egentid med sina päron både morgon kväll!

Sofia

Onödigt?! Det lät på Bella som om det var jobbigt? Jag visste inte att Odd tar kvällarna…

Emma

Hejsan!!
Supersnygg WC 👍
Vill oxå bara säga att jag tycker du är fantastisk tjej/kvinna, det jobb du gör är fantastiskt och att du gör det du vill och står för. Ett STORT plus till dig.
Vill också tacka för trevlig läsning här på bloggen.. 😊
Ha en fin dag /Emma

Antonia

Blir intressant att höra om det kan finnas en lösning.
Kommer ingen från Konsumentverket? Jag tror att det är viktigare att Konsumentverket är med om upplägget än att RO är det eftersom RO bara tänker på ICC’s regler om god sed i marknadsföring. Det är en etisk nämnd som sysslar med branschens självsanering och alltså ingen myndighet.
Konsumentverket har ett vidare synsätt och ska upprätthålla Marknadsföringslagen. Dessutom är det KO som kan stämma någon och även utfärda sanktioner och förbud.
Företagsblogg brukar vara bästa lösningen om man vill slippa att reklamidentifiera varje inlägg. Men jag tror inte många läsare skulle vilja läsa en blogg som enbart bestod av reklam för produkter. Det är mixen mellan personligt och kommersiellt som ger bästa effekt men då måste det också vara tydligt i en blogg vad som är reklam och vad som inte är det.

Tove

Det är väl av Reklamombudsmannen och inte av Konsumentverket hon blivit fälld alla gångerna?

Antonia

Det är riktigt att det är RO som agerat.
Konsumentverket avvaktar utgången i Marknadsdomstolen med anledning av den stämning man lämnat in mot Kissie.
När det kommer ett prejudikat angående reklamidentifiering i sociala medier kommer Konsumentverket att enklare kunna ingripa med förbud och sanktioner.

G

Min mann er heller ingen frokostmenneske, men vi går opp sammen på hverdagene og hjelper hverandre med barna våre på 1 og 3 år. Og under frokosten sitter vi sammen hele familien selv om han ikke spiser, vi prater og omgås. Hadde blitt helt feil om jeg hadde tatt alt styr om morningen mens han fikk ligge en time ekstra – bare fordi han ikke spiser selv?! Jeg er hans fru, ikke morsa…😝

Sandra

Odd lägger ju barnen, så vad är problemet? Varför dubbeljobba?

Katarina

Dubbeljobba? Kan inte förstå varför folk kallar det för jobb när man umgås med sin egen familj…

Maria

Taggar ner lite Sandra! Folk undrar ju bara. O hur kan du ens kalla det för jobb att ta hand om sina egna barn?? Jag vet inte om du har egna barn men det är inget dubbeljobb i att ha en mysig stund hela familjen på morgonen!

A-K

Självklart gör de ett undantag för dig!

Jessica

Precis min tanke också, och det skriver jag inte av elakhet. Nu känner jag ju inte Isabella men utifrån bloggen verkar det ofta som om Isabella är mognare än många andra 26-åringar på många plan såsom att hon har man, barn, villa, bilar och egna företag medan hon på andra sätt verkar väldigt omogen då hon inte anser att vissa saker är lika för alla, exempelvis bör man följa de etiska riktlinjerna som finns för massmedia om man är verksam inom området. Ett annat tydligt exempel tycker jag var när arbetsgivsravgifterna för unga skulle höjas och Isabella därför valde att betala ut lönerna i förskott för att på så sätt smita undan de extra kostnaderna. Ibland får man faktiskt bara rätta sig efter de bestämmelser och riktlinjer som finns, oftast finns de ju där av en anledning även om den inte gynnar en själv. Nästa gång kommer kanske direktiv som är Isabella till fördel istället.

Linnéa

Helt off men lite feedback på modereringen under helger: kan det inte bli mer frekvent? Som det är nu släpps det igenom kommentarer kanske 2-3ggr/dygn under helger och det dödar lite kommentarsfältet. Man ser ngn fråga eller skriva något och tolv timmar senare har 20 personer svarat samma sak för att ingen ser vilka kommentarer som redan skrivits och väntar i kön.

Josefin

Håller med! Kanske någon av de anställda som är intresserad av lite extra jobb på helgen med att godkänna kommentarer lite då och då 🙂

Anton

Simon borde väl kunna avsätta någon timme lördag/söndag på att godkänna kommentarerna. Trist att bloggen i princip är död från fredag em till måndag morgon. ”Sveriges största blogg” borde i alla fall röra på sig under helgen och inte ligga still. Att kommentarerna inte blir godkända gör också att det på samma gång kommer många kommentarer om samma sak vilket ger ett töntigt intryck. Bättre att låta läsarna kommentera kommentarerna än skriva i luften.

Q

Varför borde Simon kunna de? Han är ju oxå ledig på helgerna och borde få vara de

Maria

Bra möte!
Gör ett inlägg också med exakt vad som gäller så alla gnällspikar kan få läsa det, och så länkar du till det blogginlägget varenda gång någon gnäller i kommentarerna.
Jag är så sjukt trött på allt tjafs om huruvida inläggen är utmärkta eller ej!

Lottta

Då kanske du är sjukt trött på att betala skatt också. Om alla kunde göra rätt för sig och följa reglerna skulle skatteintäkterna öka också. Så OM du jobbar kanske du skulle behöva betala mindre skatt. OM du har någon form av bidrag kanske du får behålla dem intakt. (Och, du gnäller på gnällspikarna. Är det någon form av bättre ”gnäll”?)

Maria

Jag driver eget, så skatt betalar jag. Och jag hoppas verkligen INTE anställda ska komma att betaöa mindre skatt än de gör idag. Vem ska betala in resterande skatt som behövs isåfall? Företagare förstås. OM vi inte hade bidragafuskare och det faktiskt LÖNADE sig att arbeta skulle staten redan ha de skattepengar de behövde för sina ändamål.

Josefin

Vad har skatten med detta att göra?

nina

Vad pratar du om Lotta?

Fina byxor! Förr gillade jag inte den där längden mellan trekvarts och vanliga byxor men nu när man börjar se det lite överallt så tror jag att jag har blivit övertalad. Konstigt det där med trender. 😛

Vilken kalasfin blus ❤︎ ❤︎ ❤︎ ❤︎ ❤︎

Isabella Löwengrip

Åh visst är den fin! Så vårig! 🙂

Siri

Älskar skjortan 👍 Ett tips är ju att stryka kvällen innan 😉

M

Ja för på kvällen har man ju ingenting att göra Siri??
Ett riktigt duktig-flicka-inlägg….

A

Eller hänga den i duschrummet medan man duschar 😊 funkar det med för den som har tidsbrist

Anna

Trött? Men gör du reklam så gör du? Vad för upplägg hade du tänkt dig?

Sandra

Tänk om alla skulle resonera så om alla lagar haha! Bella du är en vuxen kvinna!

Anna

Saxat från Bloggbevakningens kommentarsfält. What She Said.
*****
Anna skriver:
13 Mar 2017 kl. 11:04
Men det är det hon (väljer att) inte förstå. Hennes blogg ligger på en webportal och är ingen företagsblogg. Alltså SKA hon märka ut alla samarbeten. Hon kan tycka vad hon vill och tro att ”alla ändå vet vem jag är” hur svårt ska det vara att följa lagen?
Hade bloggen legat på ex lcc.se/blogg och handlat om varumärket/skönhet så hade hon sluppit. Men nej hon vill helt enkelt kunna göra reklam så mycket hon vill för sina egna produkter utan att det ska uppfattas som reklam för läsaren.
Går en epidemi bland bloggare att bryta mot lagen och jag tycker det är förkastligt och sänker deras trovärdighet till 0. Får se om BB ens avslöjar vad RO säger, särskilt om det inte är något hon vill höra.

My

Sakliga fakta.

Sandra

Tycker inte alls det är sakliga fakta, hur kan hon bevisa att ”det går en epidemi bland bloggare att bryta mot lagen”? Snarare uppfattat det som tvärtom där bloggare märker ut saker som INTE är reklam för reklam för att slippa bli anmälda av läsare. Eller känner att de måste påpeka att ”det här är INTE reklam”. Jävla tönteri. Klart de ska följa lagen men sluta med den här häxjakten (där bloggbevakning går i bräschen) och tänk lite själva.

MN

+1
Och med det sagt tänker jag fortsättningsvis följa den här bloggen via bloggbevakning. Om det är så jobbigt att märka ut reklam så att det blir tydligt för alla läsare vad inläggen handlar om, så vill jag inte bidra med mer pengar till dig.

mb

Vad är det för pengar du bidrar med?

Emma

Så jätte fin outfit. Du har hittat hem me håret o allt..
Du ja var inne på en Annan blogg och hittade ett jättefint lekrum! Länkar dig för inspiration, badrummet blev megafint bdw!
http://blogg.alltforforaldrar.se/barnrumsinspo/2016/08/17/magisk-kansla/

Elin

Det är väl bara till att märka alla de inlägg där du gör ”reklam”? Om du skriver om dina bolag så gör du ju indirekt reklam eftersom ditt företag tjänar pengar på att synas i bloggen och därmed får du även lön tack vare de pengarna 🙂 Verkar inte så svårt!

Elin

Vad gör Odd om han inte äter frukost då? Sover längre? Varför går han inte upp samtidigt så ni kan hjälpas åt? 🙂 Menar inte att kritisera, men du verkar ju onekligen bli stressad av det upplägg som ni har nu 🙂

Sandra

För han gillar att sova och tar istället nattningen med barnen. Ser nada problem med det… man behöver inte umgås varje sekund med varandra. Hellre kvalitet än kvantitet!

Lottta

Inte enligt föräldrarådgivare… ”Så kallad kvalitetstid är inte kvalitet alls. Vad barnet behöver är tid.” Men i Odds och Isabellas liv har de mycket (kvantitets)tid med barnen, även om de delar upp tiden.

Härlig rivstart på måndagen.. själv har jag en extremt trotsig ett åring som prövar sin höggravida mammas tålamod till tusen… imorse ville jag själv lägga mig och skrika 🙁

På bloggen finns nu bilder från min gravidfotografering uppe, vecka 35 nu.
http://WWW.nouw.com/Mammaprat

Sandy

Haha, alltså ni människor =) Kan inte på något sätt tycka att det är konstigt att hon vill kunna ha sina egna produkter i SIN EGEN blogg utan att det skulle vara reklam för den delen? Samma sak gäller väl Kenza och IvyRevel. CUT HER SOME SLACK!!!!

Lisen

Finns lagar att följa Sandy se kommentaren ovan från Anna….

Sandy

Okej, just nu har Bella på sig ett par byxor från by Malina.
Imorgon använder Bella en hudkräm från LCC.

Hon får inte betalt för något av inlägget. Reklam på det?

Hanna D

Jag tycker det är mer konstigt att bella tycker det är jobbigt att skriva ‘i samarbete med’ på inlägg som innehåller lcc och hennes andra bolag..
Och ja, samma regler gäller Kenza och alla andra bloggare som inte har en ren företagsblogg.

Emma

Vad har du för storlek i byxan? Superfina!

Greta

Tror du Bella vill låna ut byxorna till dig eller tänkte du köpa dem, Emma?

Elin

Jag förstår inte varför 70% av er som kommenterar ens läser denna blogg om allt är fel.

Emma

Håller fullt med!!!
Skärp ER

Katja

Så snygg och din utstrålning, en måndag!

Isabella Löwengrip

Tack! Jag är kanske lite konstig men älskar måndagar! 🙂

Joel

För att du kan slippa familjen och jobba istället?
Vad händer med Odd, har han flyttat?

Tara

Joel – Vilken extrem omogen kommentar!

Julia

”Är trött på” = märkt av att det inte gynnar företag
Det finns folk som skippar att läsa alla samarbete-inlägg och då blir det mindre kommentarer = mindre klick = företagen nämns inte lika ofta = sämre marknadsföring = intäkterna minskar i längden
Mycket klokt av BB att försöka ta tag i det för det ligger verkligen i bolagens intresse som bygger på marknadsföringen via bloggen. Blir intressant att veta vad RO säger om det!

Anne

Lägg strykningen på ruthjälp vettja.

Sandra

Varför sån skitkvalite på bilderna i var och varannat inlägg?

B

Hon har redan förklarat att det är något fel och att hon meddelat de som jobbar med det

Elin

För att såna som du ska ha ännu en sak att klaga på

Ssssss

Är de bara jag som inte ser de som dåligt?

Nilsson

Hej Isabella, hoppas att du får en fin vecka!

Tänkte fråga er hur processen ser ut för de tjänster ni sökte till LCC nyligen, bland annat Creative Content Producer? Jag sökte denna tjänst kort efter att den utannonserades men har inte fått någon återkoppling alls på min ansökan, inte att den blivit emottagen heller. Jag följde då upp detta med ett mail, även detta utan respons.

Förstår att ni säkerligen får otroligt mycket ansökningar, men detta upplevs inte som ett trovärdigt och trevligt sätt för ert varumärke att ej återkoppla till intressenter/blivande kollegor. När man söker ett jobb lägger de flesta av oss ned mycket hjärta och engagemang i detta. Ett automatiserat svar på ansökningar är bättre än inget svar alls.

Hoppas med denna feedback att ni kan tänka på detta inför framtida rekryteringar, så att blivande ansökande får en mer positiv upplevelse om er som företag i rekryteringsprocessen.

Tack, ha det gott!

Greta

Det var Odd som skulle sköta rekryteringarna men han har ju slutat. Men hur som helst verkar det konstigt att man varken bekräftar mottagen ansökan eller svarar på mail.

Nilsson

Ja precis så kände jag med. LCC har varit en av mina drömarbetsgivare men nu har jag omvärderat det pga av hur detta hanterats dessvärre. Tråkigt.

Marika

Någon mer än jag som reagerar på att Isabella aldrig har strumpor i skorna ens under våra kalla årstider? Jag tror aldrig jag har sett eller träffat på någon som alltid är strumplös. Även utomhus så här års.

Elvan

Jag är oxå strumplös året om så det finns nog många 🙂

M

Hon blir fotad utanför byggnaden hon är i för att visa upp kläder.
Hon har berättat att hon ofta har korta strumpor som inte syns, och att hon har skor att byta om med
Så märkligt att det irriterar dig…

S

Min mamma är sån med, hatar strumpor så hon har bara strumpor i stängda skor som hon sen tar av sig när hon kommer in igen

Känner så igen mig när det gäller barnen och frukosten. När mina barn var mindre så var det precis lika för mig, dvs rena kläder och smör/mjölk på dagens kläder. Men sen började jag med att de fick äta frukost i sina pyjamaser. Så efter frukosten fick de sen borsta tänder och tvätta ansiktet innan de fick på sig dagens kläder. Då slapp jag även tröjor med tandkrämsfläckar på också.
Fortfarande, fast de två stora är snart 9 och 8 år gamla, så är det pyjamas som gäller vid frukosten. Minsta som är 5 (blivande 6 åring) har alltid fått äta frukost i pyjamas så hon vet inget annat.

Jag älskar smått kaosartade mornar med barnen. Då andas man ut på ett annat sätt när den är över 🙂

Louise

Tror att alla är intresserade av vad som hände med odd och ditt företag??! Varför jobbar han inte hos dig längre? Låter konstigt att ha en man som du får försörja och som ändå inte orkar upp för att ge sina barn mat?! Vad ska man med honom till då?!😝

Ingegerd

Tänk så många elaka människor det finns i alla fall. Man vill ju inte tro det för jag kan inte förstå vad man får ut av att försöka sänka och förminska någon annan. Vad fattas dig, Louise?

S

Fast Odd har ju rena drömfrun! Hur många kvinnor är alltid glada, rika,smala,älskar att leka med sina barn etc etc. Så som Bella framställer sig själv på bloggen är ju rena drömlivet för en man att leva med en sån kvinna.

Kia

Odd nattar ju och lagar mat mm. Ska han vara en slav bara för Bella drar in mer pengar?!

Josefin

Nyfikna är nog de flesta, men man behöver inte vara oförskämd.

Tara

Louise – Då tror du fel! Jag är inte det minsta intresserad av varför Odd inte jobbar kvar där. Varför skulle jag? O varför känner du att det är ett tvång på att få veta?

O resten av din idiotiska kommentar är inte ens värd att kommentera!

S

Isabella ett litet tips ang toa besöket, ge barnet en bok o låt det sitta själv medans du går ut till syskonet, då får barnet på toa lugn o ro att göra sitt, syskonet slipper hitta på bus o får sällskap när det äter så det inte sätter i halsen o du hinner äta 🙂 så gör jag hemma o de funkar super bra kram

Emma

kan nån snälla förklara varför är det så viktigt att märka ut, är man inte rätt korkad om man inte inser att det är reklam varje gång ett inlägg görs om tex LCC? fattar verkligen inte varför aaaaaaaaallting ska skrivas så tydligt, vem blir det synd om ifall det inte görs? varför finns det det en lag om det här förutom att staten vill ta skatt från hennes vinster? varför bryr ni er om ifall det är utmärkt, ni fattar ju själva att det är reklam utan att det står? blir ni lika arga varje gång ni väntar på bussen och det är reklam i busskuren men ingen har varnat er om detta innan ni gick till bussen?? 90% av allt vi ser är reklam och varje gång är det rätt jävla tydligt, det är till och med tydligt i film när huvudpersonen kör en audi, ja klart fan det är reklam för audi och att samarbete har sektt mellan filmbolaget och audi, men klagar ni då om det inte är fet ruta innan filmen börjar ”I SAMMARBETE MED AUDIIIIIIIIIII”. sluta ta allt så jävla seriöst, har ni inget bättre för er? barn svälter, våldtas och mördas, men detta lägger ni er tid på? shit

Anton

Är du klar nu, Emma?

Emma

gråt

Sofia

Och du lägger energi på längsta kommentaren någonsin. Lägg din energi på att förändra världen istället.

S

Tycker att det är bra att ni måste märka ut, då kan jag och andra bara skrolla förbi!

sandra

Och annars kan du inte det menar du?
Om du ser en flaska LCC så läser du inlägget men om det är märkt reklam så scrollar du förbi???
Antar att du vet att alla bloggare har reklam, annars skulle dom liksom inte ha en blogg, för ingen bloggar gratis.

Kicki

Jättefin outfit, var kommer skorna från?

Alla kommentarer…
Skriv en kommentar
E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *