H&M överlägset

Igår kväll gjorde jag en poll på Economista aktier och privatekonomi på Facebook kring var folk köper sina kläder. Vi är 40 000 medlemmar där så jag tänkte att underlaget kan bli rätt bra. Det har inte gått ett dygn ens, siffrorna kommer att öka men redan nu ser man hur det trendar. Varför jag ville göra en poll var på grund av att jag stått i valet i kvalet om jag ska behålla H&M-aktierna eller inte. Jag har lutat åt att behålla men jag har velat ha något att grunda mitt beslut på. En poll säger såklart inget om en framtida aktiekurs men det kan absolut visa en trend.

Det som är intressant är att H&M, COS och & Other kommer överlägset på plats nummer 1. Lindex är också en solklar tvåa, det är inte så överraskande ändå. Det är själv den kedjan jag handlar majoriteten av plaggen ifrån till mig och barnen. Jag hade nog personligen gissat på att Zalando skulle vara på topp fem, även NA-KD högre upp. Men kanske kan det vara så att målgruppen i gruppen är lite för gammal för NA-KD. Men å andra sidan borde Boozt.com komma högre upp då. Väldigt spännande.

Många av bolagen ovan är börsnoterade för den som är intresserad. Förutom H&M, MQ kan man ju köpa aktier i Inditex som äger Zara och Massimo Dutti blandat annat. Danska IC Group äger Peak, Tiger of Sweden och By Marlene Birger. Men den som jag är mest intresserad av är ändå Lindex. Den var lite klurig att hitta men Lindex fanns hos ett finskt börsbolag som heter Stockmanngroup, OY Stockmann om man vill söka. Den ska jag absolut titta lite närmare på, jag tror verkligen på Lindex framtida resa. Hur som helst, om jag har tilltro på H&M ett tag till? Visst är det så, jag kommer ge bolaget en chans året ut. Håller tummarna.