12 minuter inspiration

Jag lyssnar ofta på Ted talks när jag flyger. Perfekt sätt få inspiration men också öva på engelskan regelbundet. Idag fastnade jag oerhört mycket för ”3 lessons on success from an Arab Businesswoman” med Leila Hoteit. Hon berättade om sina tre bästa tips att lyckas som kvinna bosatt i Libanon och Saudi. Ni kan titta på klippet här, dock får ni leta lite, fanns tyvärr ingen direktlänk.

”Deras skit ska bli ditt bränsle”. Check på den!

Sedan pratade hon om hur viktigt det är att separera jobbet från kvalitétstiden med barnen. Vara här och nu. Hon visade hur sitt schema såg ut:

Under alla år har hon alltid blockat familjetid mellan 19.00-20.30 (det är det som är orange). Sedan är det jobb innan och jobb efter. För mig som lever ett ganska extremt liv gällande tempo var det förlösande att lyssna på hur en annan karriärskvinna fick ihop vardagen utan att prata om känslan av skuld. Jag har ju lite samma tider idag, 17.15-19.00 är helig familjetid och jag har aldrig någonsin mobilen framme. Jag jobbar på kvällen när de har somnat. Sedan äter vi en lång frukost ihop på morgonen och nästan alla helger är fria. Jag har svårt att se att mitt liv någonsin kommer att bli mindre hektiskt i och med expansionen så det var skönt att höra henne prata om balans på en extrem nivå.

Nu ska jag få klart de sista mailen och sedan väntar tid med Odd. Vi hörs imorgon!

 1. Blanda inte ihop konstruktiv kritik och oro med skit bara, finns människor som vill dig väl men inte alltid håller med dig.

 2. Varför ha barnen, om vill vara mor bara 2h 45min ? Vem är deras nära hela dan? Främmande personer? Vad händer om mamma blir sjuk? De hade bara 2h 45min x 5 mamma, och när de börjar skolan? 1h 45 mins kvällar med mamma eller inte? Och när de är cirka 12-16 år, var är mamma? Hon gör money, varför? Livet med barnen gick förbi.

  1. Hela dagen? Ursäkta, men hur ska man försörja sig om man inte får jobba. Vill du fjättra kvinnor vid spisen så får du nog resa tillbaka några år i tiden förstår du. Isabella verkar vara en bra mor så du behöver nog inte oroa dig speciellt mycket. Du vet att vissa föräldrar har två jobb och så ibland va? Ska vi kasta lite skit på dem också när du ändå håller på?

  2. Men alltså hur är Bellas tider så annorlunda jämfört med andra svenssons?
   De flesta har väl ändå 8h arbetsdag. Få förunnat att ha ekonomisk möjligt att vara hemma med barnen jämnt.

   1. De flesta föräldrar avsätter mer än 1,5 h/dag åt sina barn. Jag har inga som helst synpunkter på att folk prioriterar karriär framför barn. Inga alls. Däremot kan man inte förvänta sig att kunna göra båda och helhjärtat. Det är omöjligt. Läs gärna Emanuel Karlstens senaste krönika på ämnet.

  3. Anita – Hade du skrivit dessa rader om det gällt en mans tid med sina barn? Troligen inte! Det man får ut, här i bloggen, så är inte Bellas barn mer tid på ”dagis” än många andras barn. Snarare kommer många barn betydligt tidigare för avlämning!

   1. Jag skriver under även samma rader vad gäller män. Män som satsar på karriären förlorar mycket småbarnstid. Bara att välja hur man vill ha det. Oberoende av kön. Vi förtjänar mera än väl, men valt jobb där vi hinner vara föräldrar. Båda två.

   2. Mikaela, hon jobbar normal arbetstid. Dvs 8h om dagen. Det gör de flesta föräldrar. alla satsar inte på karriären som jobbar normal arbetstid? Alla jobb ser olika ut vilket innebär att alla inte kan jobba 75-80%. Om man arbetar i projekt exempelvis så innebär det för de flesta att göra samma arbete på kortare tid vilket kanske inte e möjligt. Så please säg inte att man väljer karriär framför sina barn när man arbetar 8h om dagen.

  4. Såna här kommentarer gör mig spyfärdig och jag förstår varför folk sitter i fängelse för mord. Blir fan vansinnig. Bella, precis som alla andra mammor, är i första hand EN PERSON. Okej? Varenda jävla person i världen har flera olika roller. Bella är bland annat mamma, maka, syster, dotter och chef (vet inte vad hon har för titel på jobbet men you get my point). Hon är alltså inte bara mamma.

   Folk måste kunna göra annat än att hålla sina barn i händerna hela dagarna, oavsett om dessa människor är män eller kvinnor. Barnen blir inte traumatiserade för att Bella jobbar vanliga jävla kontorstider precis som vem som helst. Det finns folk som får ännu mindre tid med sina barn pga att de jobbar skift, natt eller whatever, och även dessa barn klarar sig. Jag lovar.

   Sluta ge kvinnor dåligt samvete för att de jobbar, tar plats och bygger något sjukt viktigt. Sluta motarbeta jämställdheten som folk kämpar folk. För det är precis vad du håller på med och det är ÄCKLIGT. Och detta är något som kvinnor gör mot varandra.. Det är skamligt. Stötta andra kvinnor oavsett om de går hemma med barnen, jobbar röven av sig på akuten hela nätterna, pluggar till civilingenjörer, bygger upp egna företag eller lär dina barn att stava. För om inte ens vi kvinnor respekterar och värderar varandra högt så kan vi fan inte förvänta oss att män eller samhället i allmänhet kommer att göra det heller.

   Nu kan du gå och sätta dig i ett hörn och skämmas.

   1. Det var nog kvällstiden som tänktes på här! inte Hennes arbetstid. Sen överdriver du din reaktion en aaaaning.

  5. Alltså, ungefär så ser det ut för folk som arbetar. Jag hämtar min son 17, han lägger sig 19.15, på morgonen har vi en stund också. Typ 1 H. Att spendera 3 H och 15 min med sitt barn på vardagar är rätt standard tror jag. Förutom den dagen jag har kör, då ser jag honom bara på morgonen. Kan du tänka dig…

   Och ibland åker jag i väg över en långhelg med en vän, utan barnen. Men det är klart, jag borde inte ha skaffat barn.

  6. Men snälla, generellt sätt arbetar man till 16.30 måndag-fredag. Det betyder att man är hemma ca 16.45-17.30 beroende på hur lång tid man har till och från arbetet (ibland till och med längre). Sedan vid 19 så sover ju barnen oftast. Säg mig, HUR missar de tid med sin mamma? Hon har bra mycket mer tid med sina föräldrar än vad jag hade och hon verkar vara en fantastiskt mamma.

   Lev och låt leva min vän 🙂

  7. Ja Bella fattar inte ju äldre barnen blir desto mer tid behöver de… tex om de får intressen med körningar, matcher,möten och allt som hör till .då kan hon försöka ”pricka in sitt schema !! Det märks att Bella behöver mogna i sin föräldraroll och förstå att barn inte går att styra och placeras in i något schema som passar henne eller ev Odd ochså! När dina barn börjar kräva mer än lek i sandlådan och sparkcycklar är de VI föräldrar som får tänka om i vårat liv .Barn tar man inte fram när man har en lucka över utan man har alltid tid över till sina barn .Isåfall skulle du köpt en hamster eller något annat tidskrävande än vad barn är och blir mer och mer ju äldre de blir.

 3. Skitbra tips för alla tycker jag! Inte bara för kvinnor, mammor eller folk som klättrar på karriärstegen. 🙂 Att låta folks bullshit bli min motivation och energi tänker jag tänka på. Och att driva folk till vansinne med glädje! Hur bra som helst ju. 😀

 4. Undrar om män någonsin behöver scheman för att få ihop familje-livet och jobb …samt oroar sig för att de inte är tillräckligt med familjen om de har det. I Think not…det är vidrigt hur folk hackar på Bella när hon gör något som är självklart för män. Det är personer som bella som får utveckling en att gå framåt <3

  1. Min man bryr sig jättemycket och har alltid gjort (chef dock ej med personalansvar). Tyvärr är det jättesvårt att kombinera chefsjobb med familjeliv då båda kräver mycket. Min man blev utbränd när han försökte göra ”allt”. Nu mår han bra och har en sundare inställning till jobbet. Family first! 😊

  2. Satt precis och tänkte samma sak! 🙂
   Är nog inte många män som tänker på det här viset!
   Så go alla girlpower kvinnor som kör en suverän karriär samtidigt som ni verkligen ser till att ni får tid till era barn!

  3. Hur vet vi vad män tänker och prioriterar? Då kan vi lika gärna säga att män arbetar så mycket för att vi kvinnor inte låter dem ta beslut gällande hemmet, och att vi kvinnor vill shoppa en massa och då måste männen arbeta mycket.

   1. Varför behöver män jobba för att kvinnor vill shoppa? Man kan tjäna sina egna pengar som kvinna så behöver man inte ha en man som ger en pengar.

   2. Emma: det är det jag menar med min kommentar. Isabella arbetar och tjänar pengar. Det är någon fix idé det där med att vi vet hur män tänker.

  4. Vilken mörk bild du har av män. På min arbetsplats pusslar många män lika mycket som kvinnor. Min pappa valde att kliva ner från sin chefsposition för att han kände att han höll på att missa sina barns uppväxt. Det finns naturligtvis många män som prioriterar sin familj, skillnaden är väl att när män satsar mycket på karriären får de ofta inte lika ifrågasättande kommentarer som kvinnor.

 5. Vet inte varför du tycker att dina arbetstider är så extrema? Hur många timmars arbetstid rör det sig om per vecka? Jag jobbade under större delen av min karriär i genomsnitt 50 timmar per vecka och under högsäsong 60 timmar minst. Däremot gjorde det att jag kunde vara ledig längre på sommaren vilket passade bra när barnen var i skolåldern. Så tycker inte du ska ha dåligt samvete alls.

  1. Allting är ju relativt men 50 timmars arbetsvecka låter i mina öron också ganska extremt 😉 Extremt innebär ju dock inte att det bör vara skuldbeläggande eller fel utan snarare bara att det kanske går lite utanför det normala.

   ”Be happy it drives people crazy” <– spot on!

   1. Extremt är det väl knappast? Jag skulle säga att jag och de flesta av mina vänner jobbar minst 50 timmar i veckan för det mesta. Det är säkert absolut mer än genomsnittet, men knappast extremt.

 6. Inspiration är superviktigt och du är är också en så grymt bra inspiratör Bella! Heja dig!
  Spana gärna in min inspirationssida för karriär och utbildning!

 7. Varför skriver du så ofta om dina jobbtider? Är det för att det ska bli debatt? Du vet ju redan att många inte tycker som du 🙂

  1. Fast om du läst kommentera så brukar det inte bli någon debatt 🙂 de flesta verkar faktiskt ha samma inställning som Isabella. Så din anklagelse kändes lite konstig 🙂

 8. Uppfriskande med lite libanesisk humor! Skulle starkt rekommendera dig att bo i Libanon ett par år. Barnen skulle få gå i skola på tre språk (arabiska, engelska och franska) och du skulle kunna bli fixad varje morgon till en billig peng.

 9. Reflekterar över det här med familjetid och hur umgänget förändras över tiden. När barnen gick i förskolan somnade de också 19. Vi började runda av kvällen vid 18 med t ex bad och saga. Sedan var kvällen min/vår fram till 22 då jag somnade.

  Därefter blev ju barnens kvällar längre och när de började skolan sov de från 20. Å andra sidan behövdes då ingen ”övervakning” och de skötte sig mer och mer själva (umgicks m kompisar mm).

  Nu när de är snart 11 och 12 umgås vi kring läxor, sportaktiviteter och middag (dock ej alltid ihop). Mycket kretsar kring dessa aktiviteter. Jag lägger mig samtidigt som dem på vardagar och före på helger…😊

  Jag tycker vi har det bra ihop just nu. Lagom av allt. Jag kan göra saker för mig, med maken, hela familjen ihop. 👌😀

 10. Tycker inte heller nån ska ha dåligt samvete! Alla gör såsom passar dom bäst. Stå för det! Sluta förklara. Själv skulle jag sörja djupt om jag hade lagt våra småbarnsår på karriären. Njöt av tid, lugn och att få ha dem. Nära. Alla i familjen. Kvällar, helger, åratal hemma. Inte för att jag måste, hade dåligt samvete eller inte kunde annat. Framförallt inte som åsikt hur nån annan ska göra. Mitt hjärta ville vara där. Och snart är det dom som lämnar oss. Ångrar inte en sekund av hur vi prioriterat. Tror det beror på att jag alltid vetat hur jag vill ha det. Vilken barndom jag vill ge mina barn. Nu hinner jag minsann jobba. Var och en med sitt. Från början till slut. Men tro aldrig att ni kan få allt. Samtidigt.

 11. din man fyller år, han gör det en gång om året. Du har precis varit bortrest och ni har haft ”en kämpig period”. Hur kan du inte välja att prioritera honom på hans födelsedag? Kraschar hela LCC om du inte jobbar ikväll?
  Genuint nyfiken för jag har så sjukt svårt att relatera till ditt beslut. Du pratar jämt om livets tårtbitar…
  #wakeupcall

  1. Om man får väldigt mycket jobbmail och struntar i att svara på dom en dag så har man dubbelt så många nästa dag, så jo man halkar efter oehört mycket som egen företagare om man börjar hoppa över vissa kvällar. Står ju dessutom att hon skulle svara klart på det sista och sedan spendera resten av kvällen med sin man, så har kan du sitta och påstå att hon inte prioriterar sin man eller att hon inte firar hans födelsedag? Du som kanske ska vakna och sluta vara så trångsynt och dömande.

  2. Tänk om det är så att det är Odd som har valt att inte bli firad när hon kommer hem, utan att det är han som vill vänta. Eller tänk om de har tagit ett gemensamt beslut om det och att det inte är Isabella som skiter i honom och inte bryr sig. Tänk om det är så!

 12. Min Mamma valde att arbeta som dagmamma när jag var liten, för att hon ville vara hemma mycket med mig. Det resulterade i stället i att hon aldrig hade fokus på bara mig. Antingen var det 7 barn hemma eller så hade hon fullt upp med att ta hand om hemmet. Pappa hade väldigt sällan fullt fokus på mig heller. (De är dock inga dåliga föräldrar, de har gjort så gott de kan.) Vad jag vill säga är att jag tycker du låter som en helt fantastisk förälder som har fokus på att vara närvarande med dina barn både varje morgon + flera timmar när du kommer hem + helger. Det är mycket. Du är en supermamma, lita på det. <3

 13. Om en framgångsrik man med som drev företag hade lagt in 2 h orange familjetid varje dag (+ hela helgerna) hade han setts som VÄRLDENS BÄSTA PAPPA.

  Ta ett djupt andetag nu allihopa och tänk såhär: förälder A hämtar barnen kl 3. förälder B kommer hem kvart över 5 och engangerar sig då helhjärtat i familjen.

  Om ni inte tycker upplägget är förskräckligt när förälder A = mamman, så är det inte det när förälder B = mamman heller.

  1. Håller inte med. Min man har en mycket framgångsrik karriär och är med familjen 5 h per dag på vardagar plus hela helger. DET är en bra pappa. Att vara med sina barn mindre än 2 timmar per dygn oavsett om man är mamma eller pappa är precis lika illa. Ur barnens perspektiv.

   1. Har du forskning på det eller är det eget tyckande? Det absolut viktigaste för ett barn är anknytningen till sina föräldrar, att föräldrarna är deras ”trygga hamn”, inte hur många timmar per dag de spenderar tillsammans. Jag tror att både Odd och Isabella skulle släppa allt om deras barn skulle fara illa.

  2. Bullshit Tove. I min värld. En närvarande pappa är A och O för att nån ska orka småbarnstiden. Eller rättare sagt partner. I min värld. Skulle aldrig njutit och orkar med barn tätt, om inte Pappa varit precis lika övertygad om att familj för karriär. Alla som vill vara mycket med sina barn är inte per automatik ojämställda.

   1. Okej båda förädrarna i just era familjer kommer hem kl 15 och umgås med familjen. Härligt för er, det låter ju toppen, men ni måste ju vara medvetna om att det inte särskilt vanligt? I de allra, allra flesta familjer kommer en förälder hem lite senare, typ 17 – 18 (Och det upplägget brukar änså ses som att barnen prioriteras, eftersom de hämtas tidigt och man prioriterat att gå ner i tid)

    Man kan berätta hur mycket som helst om just ens eget upplägg där båda föräldrarna faktiskt bara jobbar 5 h veckan men det ändrar inte det fakum att en av föräldrarna (i bästa fall) brukar jobba heltid i nästan alla barnfamiljer. Ska ni gå på Bella, gå på alla dessa andra familjer också. Eller ännu bättre, börja med de rätt vanliga familjer där pappan jobbar övertid eller pendlar långt.

    Och jag förstår inte vad du pratar om Mikaela, sjävklart är det inte ojämställt att prioritera familjen. Däremot är det ojämställt att gå i taket över att kvinnor jobbar 8 h om dagen, men inte att män gör det.

 14. Vad menar du när du skriver att du lever ett ganska extremt liv gällande tempo? Och balans på extrem nivå?
  För några dagar sedan skrev du att dina arbetstider inte var annorlunda än många andra heltidsarbetande.
  Din faktiska insats på kontoret är inte särskilt betungande om man jämför med vad vi andra uträttar på våra arbeten.
  Hur kommer det sig egentligen att du tror att ditt arbete och tillvaro skulle skilja sig så ”extremt” mot alla andras?
  Du tjänar avsevärt bättre än vad många andra gör, men tusan heller att du arbetar mer än den stora massan.

  1. Allt Bella gör har väl alltid varit väldigt märkvärdigt och extremt?
   Troligen tänker hon så eftersom hon fortfarande är ganska ung och har en begränsad erfarenhet av livet även om hon åstadkommit mycket ändå.
   Men jag håller med om att det finns många som utför stordåd i arbetslivet utan att tycka att de är exceptionella och utgör några bevis på särskild excellens.
   Hörde t ex en kirurg berätta igår på SR P1 om hur man opererar bukspottkörtelcancer. Det är den mest avancerade bukoperation man kan genomföra och den är tekniskt väldigt svår och dessutom riskfylld för patienten. Då får man perspektiv på vad arbetslivet kan kräva.
   Att sjunga ABBA och dansa i korridoren tror jag inte är något som kirurger sysslar med mellan operationerna.

   1. Vilken kommentar, så himla rätt! Då kan man undra hur viktig egentligen Bella är med sitt LCC som ska expandera i ett område som behandlar kvinnor som skit.

   2. att ha flera företag som omsätter 50-60 mil /år och samtidigt ha familj när man är 26 år ÄR EXTREMT fantastiskt!
    Känner inga andra som klarar det, Bella är EXTREMT duktig och framgångsrik och hon är ju bara 26 år

 15. Vet du att jag på riktigt får ångest och ont i magen av att läsa det här? Jag var tvungen att lägga bort telefonen och prata med min man om det du skriver. Mår så otroligt dåligt för dina barns skull. Önskar så för deras skull att du inser vad som är viktigt i livet. Dina barn behöver dig! Jag saknar ord
  .. 1 h 45 min? Med sin egen mamma? Den person som borde vara den som står dom närmast? Jag är själv med mina barn alla deras vakna timmar alla dagar i veckan men det förstår jag att alla inte kan eller vill. Men det du gör mot dina barn är ju helt förskräckligt 🙁

   1. Hon har antagligen en snäll och generös man som gör detta möjligt. Inget konstigt med det, alla vill inte slita sig genom livet 🙂

   2. Fast alltså Soffiy, vad är det för förlegad kommentar? Vill man så kan man, även som kvinna, utan större uppbackning av en karl. Så behöver verkligen inte vara fallet.

   3. Ja, såklart man kan jobba mycket om man vill trots att man har ekonomiska tillgångar att vara hemma.
    Det var inte så jag menade. Klart en karl inte behövs som uppbackning…
    Det är ju olika från person till person hur man vill göra.

   4. Menade bara att det ju finns tusen anledningar till att ha råd att umgås lite mer med barnen, Till exempel vinst på lotto, ointresse av karriär men att det ändå finns pengar att leva av, arv.. Haha, vad som helst.

  1. En dag kommer du vakna upp och inse vad som är viktigast i livet men då lär Odd ha dragit och dina barn vara vuxna!

   1. Hon ska ju skaffa en till kull och då behöver hon inte bry sig om G och s längre, de är ju sååååå stora redan säger hon.

   2. S, Odd ville ha ett barn till men inte Bella. Då får Odd anpassa sig till det. Tvivlar på att hon någonsin kommer skaffa mer barn. Det tar helt enkelt för mycket tid av karriären, tror hon förstått det nu när det är för sent.

  2. Det enda som är förskräckligt är din anklagande kommentar. Hur kan du skriva så utan att känna dig som en hemsk människa? Fy fan. Tycker synd om dina barn som har en mamma som sitter och är elak mot främlingar på nätet. Knappast en bra förebild.

   Känns det bra när någon anklagar dig för att vara en dålig mamma? Inte? Gör inte så själv då.

  3. Förlåt Alexandra men då tycker alltså du att en väldigt väldigt stor del av Sveriges mammor gör något förskräckligt mot sina barn? Vi säger att barnen går och lägger sig kl 19.00 och många slutar 4-5 och många har även inte möjlighet att ha ett jobb nära sin bostad så då läggs det på tid föratt ta sig dit och då kan de vara så att de är hemma 5-halv 6… Är de värdelösa mammor då för de inte har möjlighet till och sluta tidigare eller var hemma FÖR DE MÅSTE HA EN INKOMST?!?!

   1. Lite skillnad på föräldrar som MÅSTE arbeta för att få mat på bordet och Isabella Löwengrip som väljer att arbeta sig mer snuskigt rik än hon redan är. Självklart är det en annan sak när man MÅSTE arbeta och den skillnaden förstår också barnen i sinom tid.

    Att vi i vår familj har valt att ha en förälder hemma tills den dag den minsta börjar årskurs 1 är en prioriteringsfråga. Vi har valt att leva mer snålt än många andra familjer. Vi åker inte utomlands, vi renoverar inte och har oftast inte pengar att hämta hämtmat. Men för oss det är värt det eftersom vi vill prioritera våra barn framför allt annat. Det är så kort tid i livet dom är små. Tids nog har vi all tid i världen att tjäna pengar till resor och renoveringar. Var sak har sin tid.

  4. Håller helt med dig Alexandra. Jag tycker också synd om barnen och hoppas att Isabella ska förstå hur viktiga de är och sätta dem först. Tur att de har Odd.

  5. Lägg på en timme på morgonen, 2 h och 45 miner per dag. Plus hela helgerna. Man undrar om det är mer än vad dina barn hinner träffa sin pappa? Jag kanske ska ta och må lite dåligt för dina barn skull.

  6. Tänk jag reagerade på samma sätt, jag fick en riktigt dålig känsla i kroppen när jag läste hur lite tid Isabella ägnar barnen (och familj).

  7. vad tråkigt att du fick ångest av Bellas liv. Jag kan trösta dig att jag jobbade ännu mer och min sons första ord var: mamma jobbar! Min son är 21 år och har satsat ordentligt på sin karriär, har startat eget företag och vi umgås genom arbete. Helt fantastiskt! Vi lever inte för arbete, men vi lever genom arbete. Du som är hela dagarna med sina barn kan aldrig förstå vad det ger oss i gengäld. När min son var 16 år så skickade jag honom till Bella med en chokladask när hon hade bloppis och sedan dess är Bella hans största förebild och drivkraft. Det bästa jag kunde göra. Tråkigt att du inte kan förstå att andra gör olika val i livet.

  8. Min man är då minst lika viktig för våra barn som jag är. IDIOTISK kommentar att skriva att mamman är den som borde stå barnen närmast. En fråga; jag antar att det är din man som arbetar heltid eller mer än det för att du är hemmafru? Har du en så usel karl att inte han kan vara den som står barnen närmast och du arbetar? Är det något fel på honom eftersom du anser att mamman är den som ska vara hemma? Det viktiga är väl ändå att nån av föräldrarna är mest med barnen. Och så kan man skifta längre fram om man vill. Pappan är precis lika viktig som mamman. Jag tycker snarare synd om dina barn som får så snedvriden syn på vem som ska ta hand om hemmet.

  9. Vad härligt Alexandra att du har ett så fantastiskt liv med dina barn. Tycker bara lite synd om dina barn måste jag säga som har en mamma som sitter på nätet och trycker ner en annan mamma för att de inte prioriterar som ni. Alla människor gör sina val i livet och det är ju inget du behöver få ont i magen för. Jag har åsikter om barn som bara får vara hemma med en förälder, men de behåller jag för mig själv eftersom jag inte har med det att göra. Känns också väldigt sorgligt att du som vuxen människa är så väldigt bitter och verkar otroligt missnöjd med att aldrig kunna resa, köpa hämtmat och leva livet med barnen medan man kan. Dvs här och nu. Man vet aldrig när det förändras! Syftar främst på din bittra kommentar om
   Att hon ska bli ännu mer snuskigt rik. All pepp till dig!

 16. Tack för länken Isabella! Har börjat titta mer och mer på Ted talks och detta klipp var oerhört inspirerande, perfekt avslutning på kvällen!

 17. Jag, kvinna snart 47 år och har alltid jobbat mycket, extremt mycket och trivs då. Var ofta inte ens hemma och åt frukost med våra grabbar och kom alltid hem sent. Mina grabbar, idag 21 och 24 år, och jag har ett underbart band till varandra som inget kan rubba. Dom vet vem som bestämmer… hehehe… 😉
  Ingen skulle säga till en ensamstående som påstår sig ha två ”bästabästa vänner” i hela livet och som ”betyder allt ” att hen tillbringar för lite tid med dom och aldrig borde ha skaffat vänner.

  Go Bella!

  1. Jag vill inte att mina barn ska veta vem som bestämmer. Jag vill att de ska veta att de är älskade, önskade och framförallt behövda. Pengar behöver också vi. 40 timmar i veckan räcker gott och väl. Resten får gå till läxor, matlagning, fritid, båtliv, utflykter. Och ja, Pappan är också med. Finns en orsak att vi ville ha familj. En plats och funktion åt alla.

 18. Superbra att ditt ”schema” fungerar nu, men är lite nyfiken på hur du resonerar kring framtiden när barnen börjar skolan och är uppe längre om kvällarna. Ska du jobba på kvällarna då ändå? Du svarade tidigare på en kommentar där du skrev att du tror att det kommer ta ca 10-15 år för LCC att ha blivit riktigt stora, vilket i mina öron låter som att du verkligen inte kommer dra ner på jobbet under de kommande åren utan snarare tvärtom. Hur tänker du kring det? Läxläsning om kvällarna osv. Ja, du kan anställa någon som hjälper dem med läxorna men det ger dig ju inte mer tid med dem.

  Jag hoppas verkligen inte att min kommentar uppfattas som anklagande, utan jag är genuint nyfiken. Tycker det är intressant med balansen mellan familj och karriär 🙂

 19. Alltså jag förstår inte vad som är så extremt, för en företagsledare är de timmar du jobbar väldigt överskådliga. Jobbar själv som chef och det blir ofta många fler timmar i veckan. Tycker inte det är förkastligt på något sätt, utan fint att du kan prioritera så här, men lite löjligt när du beskriver ”din resa”.

 20. Hoppas du planerar in Odd-tid med, nog så viktigt och inte vara 2 timmar med både barnen och honom för att vara förälder är en sak och i en relation helt annan sak.

  1. Att vara förälder + Att vara i en relation = en familj. Lägg tiden på familjen så har du löst din svåra ekvation.

 21. 2 h 30 minuter tid med sina barn per dag? Och resten jobb? Det här gör mig riktigt ledsen. För vem gör du det? Dig själv, eller barnen?

  1. Hon gör det för pengarna !!! Eftersom hon älskar av omge sig med dyra bilar och lyxliv så måste hon jobba mycket ! Oftast måste man välja prioritera barn och familj =jobba mindre och lägre inkomst
   Eller jobba mer =mindre tid m familjen och mindre inkomst… varav det sista är nog omöjligt med tanke på hur hon har lagt upp sitt dyra leverne ! Det går inte äta kakan och samtidigt ha den kvar. Hon har självklart dåligt samvete och det märks inte minst på alla dessa inlägg om familjetiden och balansen … läsar man om andra som valt att leva efter där det luktar pengar så dövar man sitt eget samvete! Läs hellre (om det finns) en bok om barn som vuxit upp med pengar och materiella ting men avsaknaden av sina karriär föräldrar ! tycker de att det varit värt det ?

   1. Är du hemmafru? Eller har du gått ner i tid och din man jobbar heltid? Tycker du då att ni prioriterar familjen för att du gått ner i tid? För som jag ser det så är det ju precis det Bella och odd gör! Fast där är det han som inte jobbar heltid och hon som gör det. Dessutom gör ju hennes inkomst att hon kan leja bort städ/tvätt/trädgårdsarbete vilket gör att hon kan lägga fullt fokus på barnen. Det betyder ju att hon prioriterar barnen mer än ni gör som städar/tvättar etc istället för att fokusera på barnen? Bara en tanke 😉

 22. 1 timme och 45 minuter barn, det är en prioriteringsfråga och du har valt så. Du har ekonomiska möjligheter att välja annat.
  Men någonstans skrev du att du var bättre som karriärkvinna än mamma. Och kanske är det så. Och det är okej. De verkar ha en bra pappa också och ni skapar ju bra ekonomiska förutsättningar för barnen vilket är positivt!

  Du kunde väntat 10 år med att skaffa barn men det är också ett val du har gjort. Och helt okej. Men nu är det som det är och DU väljer hur du hanterar situationen och din vakna tid. Och att säga att man ”fått ihop barn och karriär” med 1 timme och 45 minuter i kalendern (för TVÅ barn, blir då ca 45 minuter/barn och dag… ?) är inget annat än ursäktande skitsnack.

 23. Jisses vilka kommentarer… Jag känner igen excelschemat i alla fall, fast jag inte har några barn. Och jag tror nog att Bella får ihop både sitt, makens och barnens liv på ett bra sätt.

 24. Min man hade det på samma sätt när barnen var små, mycket med jobb och 2 timmar med barnen varje dag och jag kan bara säga att nu 25 år senare ångrar han sig…………. han skulle gärna avstått pengar utöver det man verkligen behöver för att ha mer tid med barnen. Att vara med på förskolan etc flera gånger för att ta del av deras vardag också…….

  1. Sen finns det dem som prioriterade bort karriären och var med sin familj istället, och ångrar sig för de vet att baranen klarar sig ändå och pengar och ett sparande är viktigt.

   1. Aldrig stött på nån som ångrat tiden med barnen. Och jag har levt länge. Finns t.o.m undersökning om vad människor ångrat mest. På dödsbädden. Och att förjäna mera pengar finns inte med på listan. Men du kanske har nyare uppgifter?

   2. Det handlar inte om att män inte älskar sin familj eller inte vill vara med sin familj. Jag vet flera kvinnor som varit hemma med sina barn i flera år. Självklart ångrar de i te tiden de spenderade tillsammans men de ångrar att de i te kom ut på arbetsmarknaden fortare. Nu sitter ena med 2 år kvar till pensionen, nyskild och har väldigt lite att hämta ut i pension. Visst hade mannen kunnat spara undan från sin lön till henne kan man tycka. Men de pengarna behövdes för att klara av att vara hemma med sina barn.

 25. Läkare varnar ofta för att svara på jobbmail på fritiden för att de ser hur folk blir utbrända av det. Jag skulle hellre ta mina jobbmail på arbetstid på arbetet. Istället för att bli stylad varje morgon kan du ju använda tiden till att checka av mailen. Jag skulle bli tokig om min sambo var tvungen att jobba med sin mail varenda kväll och man får vänta in i det sista tills man fick umgås med honom.

  1. Förstår vad du menar men jag tänker att alla jobb har så olika krav. På mitt jobb skulle chefen och klienterna bli tokiga om jag struntade i mailen på kvällarna och jag blir snarare irriterad när folk inte förstår min situation utan tycker att det väl bara är att stänga av mobilen.

  2. Fast tanken med att Bella skulle bli stylad varje morgon var ju just för att hon kunde göra annat samtidigt, typ svara på mail.

 26. Jag tycker det är fantastiskt att ha speciellt avsatt tid för sina barn varje dag, när man lägger bort mobilen. En eloge till dig Bella.
  Om en man gjort samma sak hade han blivit hyllad som hjälte.

  1. Vem hyllar och var hyllas dessa män som hjältar. Jag har aldrig sett dessa hyllningar utan bara hört kvinnor prata om att män som är med sina barn hyllas som hjältar.

   1. Funderat samma. Min man delat vabbande, läkartider, semestrar, kortare arbetsdagar med mig. Ingen har nånsin hyllat honom. Han är förman på avdelning med bara män, och de är minsann hemma både vabbar och kortare arbetsdagar. Kanske är det mera självklart att dela? Här på landet. Vi kör jämställdhet så att männen drar ner på jobb då småbarn, precis som många kvinnor. Inte att båda gör karriär. Varför barn isåfall? Finns ingen lag att alla måste ha allt.

 27. Man ska göra precis som man känner i livet…Bella är inte mindre med sina barn än någon annan förälder som har ett heltidsjobb.
  Men istället för att ligga å dega i soffan eller vika tvätt så jobbar hon. Inget konstigt med det.
  Jag är mer nyfiken hur ett så strukturerat liv blir lyckligt? När allt är schemalagt. Jag skulle slå bakut hahha.
  Jag skulle inte vilja vara partner med någon som planerar in mig i sitt liv på ett schema…men det är ju bara jag och vi är alla olika.

  Go Bella 🙂

  1. Tala för dig själv Karma. Läxor, prov, fritidsintressen, matlagning, umgänge. Tar många timmar om dagen. Av båda föräldrarna. Även när båda jobbar heltid. Vissa av oss vill vara med familjen på fritiden. Inte nån fälla, eller måste. Riktigt roligt! Speciellt då man ser att barnen blir lugna, trygga ungdomar som känner sig älskade. Det är värt det.

   1. @M
    Men nu är dom inte i någon läxålder och där fritidsintressen har odlats. Ungarna är små, om du har missat det?
    Varken du eller någon annan vet hur framtiden ser ut. Men just nu tror jag inte att Bella har varken mer eller mindre tid med sina barn än du, om du har några. Kanske har du möjligheten att vara hemma jämt, toppen i såfall!
    Sluta döma, det är så ovackert..

   2. Ja, Karma jag har barn. Vi var hemma eller jobbade deltid första 14 åren. Har tre barn inom fem år. Idag 15,13,11 år. Själv är jag 40 och min man 42. Jobbar heltid båda nu, och båda trivs utmärkt i jobb. Hinner med 5-6 timmar per dag, och största tiden av helgen, tillsammans. Barnen varit hemma med oss tills de fyllt tre år, sen 8.30-14.00 förskola eller skola. Här i vår kommun är detta ”normalt”. Gränden full med lekande barn från morgon till kväll. Företagare, hemmaföräldrar, arbetstagare, allt finns representerat bland oss föräldrar. Spelar ingen roll, i mitt liv, hur andra väljer. Men beundran av prioriteringar som Bellas skrämmer mig. Och det har inget med kvinna/man att göra. Barnens syn på sin egen roll i familjen svider för mig. Hade nyligen en barnpsykolog på besök till skolan, som fick frågan vad hon oroas mest över. Hennes svar var tonåringar som inte tror att de behövs, tror att ingen bryr sig om ifall de finns eller inte, inte känner sig älskade. Som inte ser nån mening med sitt liv. En ny, stor, växande, grupp, menade hon. Det gör ont i mig.

   3. Dina barn var alltså en halvtimme kortare på dagis än Isabellas och Odds? (De lämnar väl kl 9). Jag tycker inte det låter som någon extrem skillnad…

   4. Väldigt kloka ord ”M”! Känner mig också mest ledsen över att läsa hur valet att göra karriär under småbarnsåren hyllas. De beskrivs som super kvinnor! Det är som att de flesta föräldrar i mediala sammanhang skanderar ”Minst tid hemma och flest avverkade steg på karriärstegen vinner”. Allt skall göras samtidigt, karriär, nå sitt livs träningsform, renoveringar och småbarn. Att få barn får varken påverka kärleksliv, kropp eller karriär.

    Så ska staten ändå behöva lägga ner pengar på att utreda varför sjukskrivningar för psykisk ohälsa går upp markant för kvinnor, speciellt efter andra barnet? Detta fenomen är också vanligast i storstadsregionerna. I storstadsregionerna där standardlösningen med 2 heltidsarbetande föräldrar från barnets 1 års dag är vanligast.

    Och så ALLTID denna kommentar, ”hade det varit en pappa som gjort samma val så hade man inte ens lyft på ögonbrynet”. VA!? Vilka kretsar befinner sig dessa människor i? I våra så är det märkligt med alla människor som endast spenderar 2 tim/dag med sina barn och sättet barnet i förskolan som 1 åring. Galet prioriterat anser många i våra bekantskapskretsar.

    Nästa kommentar brukar vara förklädd i solidaritet. ”Tänk på alla ensamstående eller de inom vården, skuldbelägg inte dem som måste arbeta heltid/tidigt”. Alltså på riktigt! De allra flesta som gör de här valen är högavlönade. Jag och många med mig som arbetar inom ovanstående, för lägre löner, gör ändå andra val! För vi tror att vi som föräldrar är de viktigaste personerna i barnens liv.

    Psykiska ohälsan hos barn och ungdomar ökar och diagnoserna haglar. Allt fokus och ansvar förläggs utåt, förskolan får hantera utvecklingsfaser och kriser. Skolan får hantera senare symtom.

    Skönt ändå att bo och leva i en stad där man till större delen verkar ha en annan inställning till livet och arbetslivet.

    Hitintills i mitt arbete inom den sociala sektorn med utsatta unga har jag ALDRIG stött på en endaste, som har haft FÖR närvarande föräldrar. Historien är alltid den motsatta, antingen fysiskt eller psykologiskt frånvarande föräldrar.

    Alla gör sina egna val! Men är urbota less på att höra hur karriärer hyllas och att man genom att välja tid för familjen är konservativ eller antifeminist. Den mediala bilden blir också så skev! De som står i början av familjebildandet går in med uppfattningen att det går att lyckas på alla fronter samtidigt bara man vill. Men så är faktiskt inte fallet.

   5. Tove. Jag är med mina barn 5 timmar varje vardag minst. Trots skolbarn och heltid. Likaså min man. I Bellas barns ålder var jag helt hemma, och maken tog bort alla resdagar. Eftersom våra barn tätt födda, så hann jag inte jobba annat än några månader 60 % mellan nåt av barnen. Man ska inte jämföra, men lite måste jag få reagera då småbarnsföräldrar beundrar och tycker att girlpower ligger i att tjäna pengar.

  2. Vem viker hennes tvätt då ? Eller hon ”köper ju nya kläder varje dag så hon slipper den biten förstås ! Och jobbar istället för att dega i soffan ? Svårt m det om man har hus,barn,läxor och aktiviteter som barnen är på .När ska Bella ”klämma in de till sina barn ? hyra tex fotbollsplanen och en tränare så hon kan sätta in det så det passar in i hennes ”kalender …barntid !!!

 28. Förstår inte riktigt vad det är som är så extremt eller konstigt. Du skrev ju bara härom veckan om hur vanliga dina timmar är… och jag håller med. Min mamma jobbade också plus hade möten på kvällarna. Vi barn led inte av det. Det är ju inte så att förskolorna och fritidsverksamheten runt om i Sverige ekar tom direkt, så att tro att man är unik som har sina barn i barnomsorgen är lönlöst. Finns ingenting att känna skuld över om det inte är så att det är ens egna känslor – att man intalar sig att man vill jobba men faktiskt mår dåligt av det själv eller ser att barnen mår dåligt. Då får man ju tänka om. Finns inga sådana tecken så är det ju bara att precis som alla andra föräldrar, jobba vidare. Förstår inte varför det här ska diskuteras så ofta? Det är ju inte konstigt i dagens samhälle att ha karriär och familj?

 29. Oj, känsligt ämne ser jag i kommentarerna och det är något jag inte kommer lägga mig i. 🙂
  Jag tycker det var ett bra tips som jag definitivt ska titta på! Själv har jag ett par poddar jag brukar passa på att lyssna på när jag har möjlighet. Ofta handlar de om egen utveckling eller business på något sätt och den här passar absolut in i gänget.

 30. Jag tänker om man vänder lite på det, eftersom alla säger ”girl power” på att kvinnor kan precis som män göra karriär och få några barn och inte borde skammas eftersom man inte gör det med männen. Hur vore det om man utgår ifrån barnen i en neutral position ist och varken tar mammans eller pappans perspektiv som det görs här i kommentarsfältet? För vem skaffade man barnen för? Sin egen underhållnings skull? Vad är egentligen Bäst för Barnen, på riktigt här nu? Man måste kunna kritisera män och kvinnor utan att folk blir galna tycker jag. Faktum är att småbarnsföräldrar ser sina barn 1/3 del av deras vakna tid under småbarnslivet om de väljer att sätta in dom på förskolan från tidig ålder. 2/3 av sitt liv är det någon annan som uppfostrar, umgås och lever med ditt barn. Vissa har inte ekonomiska förutsättningar att vara med barnen pga sin ekonomiskt ansträngda situation. Men de allra flesta har det om man bortser från att folk vill upprätthålla sin höga levnadsstandard (det är en lyx jag anser självvald nämligen och en prioriteringsfråga, där det materiella går före barnen). Varför skaffade man barnen för och vilka konsekvenser kommer det få på barnet och också det framtida samhället med frånvarande föräldrar? Det hade jag snarare velat ha en diskussion om ist för vilken förälder som ska skämmas mest. Det är klart att det går att skaffa barn och göra karriär, allting går, frågan är bara vad effekterna blir långsiktigt tror jag. Det är väl snarare där fokus borde ligga om nåt. Sen förstår jag inte varför man absolut måste skaffa barn bara för att ha om det nu är karriär som är det roligaste man kan göra? Varför tycker människor att det fokuset är fult för, att man helt enkelt väljer karriär framför fortplantning? Jag tycker det är att ta ansvar för sig, att inse och stå för sina prioriteringar att man inte är egoistisk och skaffar barn att ha bara för att ha som en ägodel ett par h i veckan utan att man gör det man brinner för helhjärtat ist. Det är många som blir ifrågasatta när de säger att de valt att avstå barn aktivt. Att en kvinna ifrågasätts och nedvärderas för att hon gör en sån prioritering visar snarare hur sjukt dålig kvinnosyn vi fortf har i samhället och Det om något borde vi väl motarbeta. Barnen är små en så kort tid och att då inbilla sig att de är självständiga när de är 1 eller 1,5 år och inte behöver närvarande föräldrar när de knappt kan tala om sina behov, det känns bara galet. Skaffar man barn kan jag åtminstone tycka att man som förälder lägger ner sig lite de första 3-4 åren och sen ändrar fokus. Det är vad jag personligen tycker om detta generellt sett. Det finns säkert en och annan som blir provocerad av det men jag tänker att livet är (förhoppningsvis) långt och man hinner ändå.

 31. Tänkvärt: väldigt sällan har man hört ngn säga sig ångra att de inte jobbade mer under tiden när barnen var små, mer ofta hör man istället motsatsen.

  Själva har vi gått ner rejält i arbetstid, gjort om våra ekonomiska prioriteringar, just för att vi inte ska vakna upp en dag och bittert ångra att vi inte hade tid för familjen när tid var. Livskvalitet är inte pengar i överflöd, gäller även om man inte har barn.

 32. Barnen kunde lägga sig en timme senare, då du börjar rätt sent på jobbet. Kl 19 är väldigt tidigt om de stiger upp halv åtta.

  1. kan ju vara så att barnen behöver sin sömn. Vår sexåring har alltid mått bäst av ca tolv timmar per natt vilket är svårt att få till när vi måste gå upp strax före sju för att hinna med frukost och göra oss i ordning och komma iväg. Barn i deras ålder känns absolut inte orimligt att läggningen börjar sju. När jag jobbade som lärare förr var det tydligt hur många barn gick och lade sig alldeles för sent för att orka med dagen efter ordentligt. Vår tolvåring skall vara i säng kl 21, just för att orka vara alert och koncentrerad dagen efter. När jag undervisade i åk 6- 7 var det inte ovanligt att de gick och lade sig elva-halv tolv vardagkvällar vilket orsakade en hel del koncentrationssvårigheter dagen efter, något som påverkar alla i klassrummet.

  2. Fast barn är olika och behöver olika mycket sömn…. så att säga att det är väldigt tidigt att lägga dem är fel tycker jag. Dessutom är de fortfarande små… Våra barn lägger sig 19 respektive 19.30 (2 och 5 år). De är trötta då, oavsett om de gått upp 06.30 eller 07.30…

 33. Jag tycker att designerad familjetid är väldigt bra och jag förstår att det kan fungera under småbarnsåren. Men jag som har lite äldre barn (äldste är 14 år) undrar hur du tänker få ihop detta med skola, läxor, provplugg, träningar, kompisar mm. Det blir snart orimligt att boka av en viss tid då alla skall umgås. Flexibilitet med en grundläggande struktur fungerar bäst hos oss.

 34. Det är inget konstigt med Bellas tider,verklighet för många.. men kan inte alla få tycka som de vill utan att bli arga och osams? Jag tycker t.ex att om man är två och har en hyfsad ekonomi så kan en gå ner i tid så att man inte hämtar efter 16,17 varje varje dag,speciellt när barnen är små.. mammor blir så arga jämt, men låt folk få ha sina åsikter!! Ni är säkert jättebra mammor ändå och Bella med,men man kan inte hålla med om allt!! Kram🌸

 35. Undrar om dina barn håller med om dina prioriteringar gällande familjetid och att expandera företag? Vips så är barnen tonåringar och har fullt upp med annat än att hänga med sina föräldrar. Förstår om din kompanjon Pingis lägger mycket tid på företagen, men hon har inga barn heller, tillskillnad från dig som har mycket små barn och är det någon gång i livet man behöver sin mamma så är det väl nu!
  Barnens uppväxt går så fort och missar du den så finns inget som kan kompensera det. Många brukar säga när de blir äldre att tiden med sina barn var den bästa i livet!

 36. hmmmm har läst alla kommentarer och man märker hur olika dom är beroende på vilket typ av liv man lever. Jag undrar också hu du tänkt göra på kvällarna när barnen inte somnar kl 19 längre. Gjorde mina förr men nu är det inte före kl 20… vilket ger mig max 1,5-2 h per kväll att fixa det som behövs. Jag är ensamstående med två barn. De är hos sin pappa en natt i veckan och varannan helg. En uppdelning vi gjort då han jobbar mycket mer och vår lille son på knappt 3 år ska inte vara borta från nån av oss mer än max 3 nätter på raken. Så små barn ska inte leva varannan veckas liv. Det är enligt min mening föräldrarna som bestämmer det för att det gör deras liv enklare. Inte barnen…..
  Jag jobbar 90 % för jag vill ge barnen min tid nu när de vill vara med mig. Kommer en tid när de hellre vill var med kompisar efter skolan. Så tid att jobba mer finns inte när man ska hinna sköta om ett helt hus själv på kvällarna efter läggdags…. Men vi lever så olika liv! Utifrån det gör man sitt bästa och det gör du precis som alla andra. Jag tror det mest är avundsjuka. Jag avundas dig ditt driv och framgång, absolut. Men jag tycker också att du får in vardagen, resor med familjen osv. Helgerna är du helhjärtat med barnen. Underbart! Kör hårt Bella 🙂

 37. Hej Bella!:) jag ska eventuellt börja med Strattera strax, men tänkte bara höra om din aptit har förändrats efter du började med den? Har hört att många tappar aptiten..Synd för en matälskare som mig haha:(
  Kram på dig goding! <3

 38. Du har fortfarande väldigt små barn. När barnen blir större blir det en massa fritidsaktiviteter som tar upp kvällstid osv. Det ska skjutsas hit och dit, det ska lekas till höger och vänster. Tiden blir sällan mer generös när barnen blir äldre.
  Hur tänker du att ditt arbete ser ut när barnen blir äldre?

 39. Alla gör som man vill. Jag jobbar nu 75% och min man lite mer än heltid. Skulle kunna tänka mig jobba ännu mindre. För att vi har möjlighet o för att jag vill. Barnen e här o nu så vill jag sätta fart om 5-8 år så gör jag väl det. Aldrig hört nån ångra ett sånt val. Sen är det inte alla som har möjlighet men jag ser det som en ynnest att slippa harva heltid. Har massa barn o egentid och behöver aldrig stressa! Var o en blir salig på sin tro som det heter!

  1. Då låter det ju som ni har ungefär samma upplägg som Bella och Odd bara omvända könsroller? Märkligt då att det låter i din kommentar som att ni valt att prioritera familjen, medan Bellas och Odds upplägg verkar anses vara att prioritera jobbet?

   1. Precis vad jag tänkte Tove! Och Bella jobbar ju inte mer än heltid som jossans man. Dessutom har de ju råd med städhjälp osv just för att Bella arbetar heltid och då finns TA DA ännu mer tid för barnen!!! För jag tror ju inte att alla de mammor här som inte tycker att Bella prioriterar sina barn när hon arbetar normal tid har 100% fokus på sina barn under städning, tvättning, trädgårdsarbete etc! Bella lejer ju bort de sakerna och kan koncentrera sig på sina barn!

 40. Finns ju även de föräldrar som har skiftarbete och även arbetar helger o nätter. Lägg till pendling på det. Och ja, vissa dagar ser jag mina barn mindre än 2 timmar tyvärr, men med en förstående chef och en bra dialog plus föräldradagar så kan jag hitta mina dagar. Ibland är det heller inte så enkelt att bara byta jobb.
  Jag gissar på att vi är många som pusslar allt vad vi kan för att hitta en balans.

 41. Jag är mycket äldre än de flesta som skriver här (antar jag).
  Jag har vuxna barn och redan på 80-talet när första barnet kom delade vi på föräldraledigheten. Gjorde samma med de andra barnen.
  Bra mamma=jag, Chef (på jobbet) blev positivt bemött, MEN pappa Chef (på jobbet) möttes inte positivt

  NU har Blondinbella sitt sätt att tänka, barnen är små, men jag har varit med och bävar hur Bella ska agera med företag och barn och ev. make när ungarna behöver ha läxhjälp, när de når tonåren och föräldrarna på fredag-lördagskvällarna sitter och biter på naglarna tills de kommit hem oskadda.
  Detta ÄR svårt, det är bra att tjäna pengar, ha en god levnadsstandard, kanske några flotta bilar, flera resor utomlands/år, MEN dagen kommer då några timmar morgon-kväll INTE räcker, dagen kommer då ungarna vägrar följa med på utlandssemester för de vill vara med sina kompisar, dagen kommer då barnen/tonåringarna ska mötas hemma i lugn och harmoni för att slussas ut i livet på bästa sättet.
  Det är ”lätt” att ha småbarn, vänta tills de blir lite äldre, tonåringar!

  Jag hoppas att Bella gör rätt i förlängningen, och att hennes make ställer upp och att han orkar ”tiden ut”.

 42. Vill bara säga att det går att göra karriär och samtidigt lägga mer timmar med familjen. Jag och sambon har jobbat ca 75% sen vi fick barn, ibland har en av oss gått upp till 100% under en tid då man bytt jobb. Vi har samtidigt arbetar oss uppåt och jag har höjt min lön senaste 5 åren enormt! Vi båda klättrar i karriärerna och barnen hämtas kl 15 som senast. 2 dagar i veckan går dom 9-14 🙂 tiden med dom är underbar och skulle inte kunna tänka mig att jobba längre dagar just nu. Vi har det ändå gott ställt och kan ut o resa mm. Jag utbildade mig under föräldraledigheten och jobbar i IT-branschen (va undersköterska innan)

 43. alla som tycker att föräldrar som kämpar med att upprättshålla en viss levnandsstandard fastän dom inte riktigt behöver det borde tänka om!

  Min pappa åkte till Sverige 96 och bodde där i tre år innan min mamma och vi tre barn kunde komma dit, min mamma tog hand om oss själv i mellanöstern i tre år. Hade min pappa inte gjort det hade vi fortfarande kunnat leva ett enkelt liv i irak där våra dagliga behov blev tillgodosedda och vi hade fått träffa vår pappa oftare när vi var små. Men det är tidsuppoffringar som görs för att helheten i slutet blir bättre. Sen kämpade dom med dubbla heltid inom städ och vård och bor idag i en fin villa. Det är inte själviskt! Allt handlar om att man vill ge sitt barn en lättare uppväxt än vad man själv hade.

  Det är precis samma sak som att man som förälder försöker göra karriär och bygga ett mer trivsamt liv med en viss levnandsstandard. När jag var liten hade mina päron inte råd att skicka mig på klassresor eller att jag kunde gå på någon sport.

  Nu pluggar jag till jurist och kommer få jobba sena kvällar för att göra karriär och ha råd med den levnadsstandarden som jag vill att mina barn ska ha, alltså en som var högre en det jag hade när jag var liten. Det är ju inte så att man ska tänka att aa men nu räcker det, högre levnadsstandard än såhär behövs inte, man fortsätter! Hade min pappa och mamma aldrig valt den vägen hade jag nog inte varit påväg att bli jurist. Och fan för er kvinnor och män som ska sitta där och shamea mig för att jag kommer att välja jobba sena kvällar.

 44. Helt jäkla idiotiskt att schema lägga kvalitetstid m sina barn …… då skulle man inte skaffat barn !!! Barnen ska aldrig bli inklämd i ett schema för det ska passa sina föräldrar !! Dags att tänka till ?? Saker kan hända som du inte ens tänkt tanken skulle kunna ske !! Då är ditt schema värt lika mycket som en katt gör i sin kattlåda …. alltså skit .

 45. Den här kvinnan börjar uppenbarligen aldrig sina jobbdagar före kl 13.00 på dagarna enligt hennes schema. 🙂 Lyx!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..