#IsabellaLöwengrip
Följ
Motherhood
februari 17 2017 at 07:54

Vi prövar nanny

Förra året när vi var här tittade vi på alla dom familjer som hade nanny med sig och jag skrev i bloggen att jag tyckte att det var lite konstigt. Jag har helt klart mjuknat lite inför den tanken och igår testade vi att låta barnen passas två timmar av hotellets egna nannys (de andra familjerna här har med en person på resan). Barnen fick träffa henne under två omgångar innan vi valde att testa. Hur som helst hämtade hon barnen och gick till deras lekhus och var med dom i två timmar. 

Om det var skönt? Ja herregud! Odd och ja la oss vid poolen och satte på en podd: 

Populär lek här ”hemma”, tåget  

Barnen hade haft det toppen och ville inte alls lämna efter två timmar. Man kan ju tycka att det blir krångligt när varken barn eller thailändsk personal kan kommunicera med varandra men det var verkligen inget problem. Idag har barnen önskat att få vara med nannyn igen så vi kör samma upplägg på två timmar under eftermiddagen. Det är nyttigt att få tid i relationen också, Odd och jag har varit lite dåliga på oss. Vi har haft det lite turbulent men nu har vi tagit oss igenom det och allt känns bättre. Det är ändå fördelen med svackor när man väl ser ljuset igen. Tur att semestern kom nu. 

186 Kommentarer

Johanna

Tänker på er som kommenterade detta med tårtbitarna. Dom kan ju ses och ta tid för varandra men ha en svacka ändå? Dom kanske är oense om något eller har nåt annat bekymmer. Härligt tycker jag bara att hon erkänner att 1. Jag hade fel och har ändrat åsikt, 2. Nu är inte allt så bra. Kramar 🙂

I

Problemet är att åsikterna ändras nästan varje dag.

Emmelie

Gillar att du visar att du kan ändra åsikt. Bra egenskap!

Isabella Löwengrip

😊

Cea

Inte om det sker varje dag.

Rita

Ändrat åsikt om vad? Har de haft de turbulent så har de väl? Det är i här på bloggen hon sagt att allt är frid och fröjd.

Jag har lämnat min barn till bamseklubben när vi har varit utomlands och det är ju samma grej 🙂 Barnen har det ju dessutom superroligt och man som föräldrar får tid till varandra vilket jag anser är superviktigt.

Samma sak ni när vi var i fjällen och ungarna gick i skidskola – vi fick egentid och fick åka det vi själva ville utan att tänka på barnen 🙂

Tänkte samma sak! Själv älskade jag bamseklubben när jag var barn och vi var på semester.Va skitmissnöjd om jag tvingades missa en dag och vi skulle åka på utflykt.

Petra

Men så härligt! Njut. Andas och hitta tillbaka. Lollo o Bernie vakt eller nanny, spelar ingen roll!
All eloge till dig för att du delar att ni haft en svacka. Att inte allt bara är rosenskimrande mellan er är bara ”skönt” att läsa. Och mer info än så behövs inte. Kram på dig och Odd och länge leve småbarnslivet! Man njuter av det lilla när man kan 🙂

S

Du har ju skrivit att allt varit tipptopp? Sen får man läsa att det varit turbulent. Är säker på att samma kommer om några år kring vikten.

Lj

Ja S det är ganska normalt att kunna se tillbaka på sitt liv och se saker, inse saker, man kanske inte gjorde då i stunden. Gjort det massor gånger själv. Något fel med det?

Hanna

Håller med!

Sofia

Saker kan var tipptopp även om man har en svacka. En svacka kan vara att man inte har kunnat ge varandra lika mycket tid som innan, men det behöver inte betyda att de har det dåligt. När saker sker i ett förhållande som man inte känner igen sig i då kan man ha en svacka. Och vad menar du med att hon kommer ändra sig om hennes vikt?

J

Det värmer i hjärtat att du vill dela att livet inte alltid är en dans på rosor. Vi har också haft ytterligare en svacka som vi är på väg ur och den dyrbara egentiden är verkligen en del av lösningen för att kunna se varandra och komma framåt tillsammans. Det och långa djupa samtal när tillfälle ges. Fint att kunna få hjälp av barnvakt så att barnen kan roa sig åt annat då. Guld värt.

S

Skulle inte du kunna skriva lite om svackor i relationer? Nu har jag själv en väldigt lugn och problemfri relation. Vi har haft en svacka under hela vår tid tillsammans, men den var också fruktansvärt jobbig.. men jag vet att många har det annorlunda och har stormiga relationer, eller lugna perioder för att sedan hamna i en svacka under ett längre tag osv. En sak som jag tycker är ”fint” med svackor i relationer är att ta sig igenom dem. Att en relation inte behöver ta slut bara för att man hamnar i en svacka. Hur hanterar ni det när problem uppstår mellan er? Tror det skulle uppskattas av många som sitter i just den sitsen. 🙂

Punkten

Ärligt, om jag hade haft problem i min relation hade jag inte velat ha den på sociala medier. I sådana fall skulle man skrivit gemensamt. Vill Odd att du delar allt med alla?

elisa

Jag tror tid och kommunikation är väldigt viktigt i ett förhållande och att det fungerar som friskvård i förhållandet. Att i lugn och ro fylla på pluskontot skratta tillsammans, visa uppskattning men även prata om hur man ser på relationen om något känns jobbigt, för vardagen och minuskontot kommer av sig självt….t.ex att man bara orkar prata om vem som ska diska….Det skulle behövas mer friskvård i relationer så att det inte går så långt som till sjukvård (t.ex. samtalsterapi) då blir det ju jobbigare. Sen tror jag på vilja och överlåtelse att man lovat att älska i nöd och lust. Att stå kvar även i tuffa tider, då växer man. Så verkligen toppen att ni vårdar relationen med egentid! Jag tror också man kan lära från andra par som varit ihop längre tid. Vi är ju alla människor och det är inte som i Hollywoodfilmerna två perfekta människor som lever lyckliga i alla sina dagar och aldrig har en dålig dag med glömda nycklar, jättekort stubin och huvudvärk, skrikiga ungar etc……you name it! *ler*

När vi var utomlands var det ett sällskap på en mamma och två tjejer som erbjöd sig att passa barnen åt oss en eftermiddag. Vi hängde lite och lärde känna dem och sedan hade vi en halvdag tillsammans och jag och sambon. Det var grymt! Men vi konstaterade att vi nästa gång ska bjuda med någon för att kunna umgås själva också eller ligga liite vid poolen i alla fall.
http://yohannaafskovde.se

Hanna

Är det på grund av svackan du tappat så mycket i vikt?

Katarina

Jag trodde att de här urtrist viktkommentarerna inte skulle släppas förbi, Bells skrev det för ett bra tag sen.

Lägg av med att påpeka kring andras kroppar!!!

K

Kanske istället rikta irritationen mot Bella som uppenbarligen vill ha dessa ”du är så smal”-kommentarer i bloggen. Det får väl henne att må bra på något vidrigt sätt. Sen har ju Bella största dubbelmoralen så är inte förvånad.

Vad kul att det funkar så bra med nannyn! Njut av lite egentid nu 🙂

Så skönt med par-tid. Lika viktigt som egentid och familjetid men så lätt att man prioriterar bort den. Jag och min sambo ska bli bättre på att hitta på saker utanför hemmet, det blir lätt att vi fastnar i soffan framför serier när vi ska göra något ihop. Mysigt, men inte så stimulerande i längden.

Siri

Absolut inget påhopp utan mer en undran kring hur du ställer dig till att kanske bjuda mormor eller farmor med familj nångång att få följa med på en resa? Då har ni dels tid att få umgås och barnen får tid att umgås med sina mor/farföräldrar, och ni kan få lite egentid oxå?

Caroline

Härligt att höra att det känns bättre! Jag tänkte skriva något om mig och min kille, men kom på att jag ska skriva något annat! Jag och min kollega har startat ett koncept som vi kallar NYSTART! Tillsammans, som i korta drag är en kickoff för par. Vi har premiärinbjudan och premiärpriser första gången mot att vi får värdefull feedback för framtiden så jag skickar dig det så får vi se om ni blir sugna 😊

Emma

Hej Isabella!

Jag undrar en sak- känner du att ”måste” berätta saker för dina läsare? Som t.ex. Det här med nanny(som jag tycker ni gör helt rätt i att prova). Det vet du ju kan skapa en massa tråkiga kommentarer och om du inte skrivit det så hade ju ingen någonsin fått veta. Varför väljer du att berätta?

Jag är mest nyfiken på vilka ”skyldigheter” du känner att du har mot dina läsare. Jag åh andra sidan, inspireras av dig som mamma, i karriären, som kvinna och mycket mer.

Mer hyllning åt dig tycker jag!

Lotta

Kommentarer = pengar!! Skit samma om det negativa, det genererar oftast i flest diskussioner!

Maria

Troligen för att det är hennes jobb och hon tjänar pengar och byggt upp hela sin karriär på det. Sådant som provocerar ger också mycket kommentarer. Jag tror också Bella är rätt van och vet hur hon ska hantera det

Lisa Rosandher

Det låter underbart med er resa. Och ibland behöver man som sagt fokusera på relationen också 🙂

Och till en helt annan sak, såg att det var ungefär ett år sen du skrev ett inlägg om att hitta nya vänner. Det vore kul om du gjorde det någon mer gång 🙂 Vänner kan man aldrig få för många av!

Jenny

Hon gjorde det för några veckor sen

Johanna L

Tack för att du delar med dig! Tänk vad folk måste kommentera om andras val här i livet. Om man ska lämna bort barnen eller ej, om man ska delge svackor direkt eller efter.. Man blir ju alldeles matt.
Rå om varandra och ha en fortsatt härlig semester! <3

Emma

Jag skulle aldrig lämna bort barnen till någon okänd människa, aldrig! Förstår inte hur man kan göra det! Utomlands oxå…nä fy! Hade aldrig vågat göra så eller velat det heller….det är min åsikt:)
Ni ser ut att ha det underbart! Fortsätt njut! Kram

Tove

Antar att dina barn inte går på dagis och att du hemskola? Och kom inte och säg att det bara skulle bara kända personer som jobbar där, jag har timvikariertat på dagis och var på olika ställen varje dag, bytte knappt mer en något ord med personalen och absolut inte med några föräldrar, de hade oftast lämnat barnen redan när jag kom in.

Emma

Jag skulle aldrig lämna bort barnen på det sättet utomlands! Du kan inte jämföra det med förskola!:)

Malin

Läste så fint i en blogg som inte kallade det för kriser, utan att man har utvecklingsfaser. Gillade det sättet att se det!

Gabiella

Varför ”kan” en inte göra den jämförelsen?

Thessi

Åh fina Bella. Nanny kan vara perfekt ibland! Precis som ”Bamseklubben” osv. Din och Odds ”kris” har lyst igenom i bloggen ett tag. Alla har vi våra svackor ibland. Skönt att det börjar lösa sig för er!

Rita

Men du har ju hela tiden skrivit att allt är bra? Att alla tårtbitar är på plats? Att du och Odd tar tid för varandra och jag vet inte allt. Nu har det varit turbulent? Vad är det som stämmer? Och inte stämmer mellan er?

Julia

Antingen ska man väl hålla tyst om problem i relationen eller också vara något mer öppen än att bara skriva två ord som ”turbulent” och ”svackor”?
Men det är klart att om syftet är att få många kommentarer med spekulationer, råd och förslag så fungerar det ju.
”Turbulent” och ”svackor” kan faktiskt betyda vad som helst och det vittnar också kommentarerna om. Det är bara fantasin som sätter gränser.
Var vi förresten klara med myggorna/lopporna/flugorna eller ska vi ta ett varv till?

laura

hahahahaha! klockren kommentar Julia!
+100000

Alva

tror också på denna teori… alltså att bella skrev det om svackan dels för att få kommentarer om spekulationer (hon är inte dum, denna businesswoman), och kanske dels för att slippa hatkommentarer om att de haft nanny. om nån skriver typ ”uh det är fel att ha nanny du borde umgås med dina barn” kan bella skylla på att hon och odd behövde egentid pga ”svackan”. så ja. strategiskt, minst sagt.

Lj

Finns inga sådana regler kring att dela sin information med andra Julia 🙂 Vi har ingen som helst rätt att kräva mer information om något ur hennes liv. Helt frivilligt också att lägga tid på att läsa här under den vetskapen. Resten är bara gnäll

Eva

Hej Bella !
Jag hittar inget ansiktsvatten bland dina produkter. Behöver man inte ha det? Använder du din kräm med SPF 5 som dagkräm?

kristin

Två timmar är ju inte ”värre” än bamseklubben, eller annat liknande upplägg där barnen roas och föräldrarna får tid för sig själv! Win Win tänker jag!
För övrigt måste jag berömma Lccs värmeskydd! Älskar doften 🙂

Lilla z

Hej!
Jag vill inte skuldbelägga utan är endast nyfiken – hur kan ni lita på personen som passar era barn? Tänker att en ensam vuxen utan andra vuxna i närheten enkelt kan utsätta ett barn för både det ena och det andra. Nanny är INTE samma sak som en förskola/bamsegrupp då många vuxna har uppsikt över barnen och där barnen i förskolan dessutom känner dem. Skulle aldrig våga lita på en okänd person att passa mina barn!

Ella

Håll er i hatten nu! Från det att jag var sex år gammal drog mina ”hemska” föräldrar med.mig på backpack resor i Thailand och övriga Asien. Detta var en tid innan AC, Mc Donalds och iPads, tror inte ens att vi badade i en enda pool när vi var där. Det fanns inte ens tv på flyget!! Vi var sällan på samma ställe eller ö i mer än tre dagar… Vi åkte både tuktuk och liftade med thailändare när transporten inte gick ihop som vi tänkt. En dag gick vi även vilse på en marknad i 6h, der var spännande…Thailändarna är/var så otroligt omtänksamma och ville gärna leka och ta hand om mig och min bror (när han joinade några år senare…) Tro det eller ej, men vi överlevde! Visst fanns det de som tyckte att våra föräldrar var galna men jag är så tacksam att jag fick uppleva dessa äventyr och lära mig kommunicera med människor från olika delar av världen.

Ida

Vilken härlig inställning, jag älskar själv att backpacka och leva ”farligt”. Har bott i det ena ”råtthålet” efter det andra, liftat med lokalbor, hamnat på skumma platser där människor tittat på mig som om jag vore en ailien, och precis som du rest vidare var tredje dag (många kallar detta för rastlöshet men jag kallar det frihet)… ingen av mina vänner förstår sig på den typen av resor, så jag blir så glad när jag hör om andra som delar mitt intresse. Var helt enkelt tvungen att kommentera av denna anledning!
Jag och killen planerar att fortsätta resa på detta sätt även när vi skaffat barn, det finns så många andra länder och kulturer där det är lätt att få hjälp med den biten, och många är så barnkära. Lätt att säga nu kanske, det är möjligt att jag kommer tycka att det är svårt att lita på andra när jag väl är i situationen, men det är för sjuttsingen inte fel att ta hjälp när man kan betala för sig eller dricksa ordentligt!

Julia

Ingen som nämner fötterna ??

Sara

Semestern är den tid då jag vill vara med barnen. I vardagen är det skola, dagis, jobb, träningar, kompisar etc. På semestern får vi vara tillsammans och jag skulle inte byta bort det för en sekund. Bamseklubbar etc verkar ju hellnäppt i mina ögon, hitta på saker med barnen istället själva. Jag och min man åker på semestrar ibland själva istället och då kan vi göra precis vad vi vill. Men åker vi familjen då är det familjen som är i fokus. Men vi åker aldrig på solsemester, kanske är det som är skillnaden. Då det inte finns så mkt annat att göra än att sola o bada.

Helene

Ja passa på att massera varandra och bara vara med varandra är nanny passar barnen. Inte stoppa in hörlurar vilket ju inte precis vårdar relationen. Jag har varit gift 30 år och kan säga att mystid tillsammans är det viktigaste.

Lj

Lyssnar på pod med sambon hela tiden vilket leder till mycket gemensamma skratt, diskussioner och intressen. Hur vårdar det vår relation mindre än om vi sitter och stirrar varandra i ögonen en timme om dagen?

Alla kommentarer…
Skriv en kommentar
E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *