#IsabellaLöwengrip
Följ
Beauty Business Life & thoughts
februari 17 2017 at 15:03

Vår nya Scalp-serie

I samarbete med LCC

Igår lanserade LCC en ny schampoo och balsam-serie som heter Sensitive och är till för problem med scalp. Alltså hårbotten. Har man mjäll eller en hårbotten som är irriterad och kliar är det här en perfekt serie för dig. Vi jobbar med ett ämne som heter Piroctone Olamine som är en aktiv substans som motverkar mjäll, minskar klåda, irritation och återskapar balans i hårbotten.

Shampoo och balsamet doftar svagt av pepparmint och balsamet kan man även ha i hårbotten då den har en kylande effekt. Helt underbar att använda! 

Andra produkter som fick följa med på resan, litet torrschampoo light, ansiktstvätt Clean & Calm, SPF 50 för ansiktet Protect My Face, leave in värmeskydd för håret, rescue balm för torra läppar och nya scalp-serien.

Älskar husets inomhusdusch 


… Och utomhus!  Scalp-serien hittar du här hos Apotea och här hos Nordic Feel. Finns även hos Kronans Apotek, Apoteket AB och Apoteksgruppen. 

I samarbete med LCC 

55 Kommentarer

Ebba

Grattis! Och vilka härliga stilleben. Jag ser fram emot solprodukterna inför sommaren.

har ni problem med hårbotten, sluta använda sulfater i schampo och silikoner i balsam! sursköj är också en fantastisk och billig kur mot mjäll etc! använd i duschen efter schamponering och innan balsam samt efter man sköljt ur balsamet- återställer phbalsansen i hårbotten och ger superglansigt hår! jag gör mitt sursköj antingen på avsvalnat te (sparar och torkar tepåsar under veckan innan tvätt och kokar extra starkt te på allihopa) och ett par droppar eteriska oljor (ceder, rosmarin,eukalyptus och pepparmynta är min favvokombo pga egenskaper+doft) eller så tar jag bara vatten och 2 msk äppelcidervinäger+ eteriska oljor. har mitt sursköj i en såndär condiment squeezy bottle och applicerar först i hela hårbotten, sen har jag i balsam i längderna, väntar ett par minuter och sköljer ut med svalt vatten (lutar mig framåt så kroppen slipper bli kall), klämmer ut så mycket vatten jag kan, tar av locket på flaskan, tvinnar håret till en slinga och trycker ner den i flaskan så att längderna får sig ett rejält sursköjsbad. klämmer tillbaka det mesta i flaskan, skruvar på locket och häller sedan resten i hårbotten igen. masserar in, lutar mig fram och sköjer håret i iskallt vatten ett par sekunder, sen är det klart!

Tove

Hej Isabella,

Jag måste bara få skriva och berömma dig för hur långt ni har kommit. Jag såg att något apotek gjorde reklam för en kampanj som dom hade på era LCC produkter och det slog mig hur sjukt långt ni tagit er under kort tid. Dina/era företag expanerar mer och mer för varje dag som går. Du och ditt gäng verkar ha en sådan ENORM drivkraft och jag är verkligen så imponerad av er. Nu sitter du med din familj i Thailand på en lyxresa, du har två barn, är husägare och ägare/delägare till flera företag. Ändå så lyser det energi om dig, till och med genom bloggen.

Tack för att du finns och visar vår värld att det går om man vill, oavsett vilket kön eller ålder man har. Tack för att du försöker hjälpa och inspirera, tack för allt du delar med dig av i bloggen och TACK för den inspirationen och drivkraften DU gett mig.

MVH. Tove

Isabella Löwengrip

Tack så mycket för den fina kommentaren! 🙂

Vilken härligt rustik utomhus-dusch! ^^ <3
kram
Emma

Malin

Ser fram emot att testa!

Maria

Har sett fram emot den serien men blir direkt besviken. Ser att ni fortsätter att använda de där flaskorna som är så otroligt hårda och svåra att klämma ur produkterna ur. Också för att den anti-mjäll nästan alltid ska dofta pepparmint. Får gå förbi en LCC-hylla någon dag och lukta men det brukar inte vara en trevlig doft att ha i håret. Maria Nila har en liknande serie som inte luktar pepparmint, så det går ju att åstadkomma.

Ej

Åh en till som inte gillar flaskorna. Slutade köpa schampot för de va så jobbig att klämma ur.

A

Jag med. Slutade även med paulas choice som hudvård för de envisas me dessa flaskor

lena

Men snälla rara Inte behöver man klämma Ställ flaskorna upp o ner så är det inga problem-

Elin

Håller också med om att flaskorna är besvärliga att få ut produkt från.

K

Så sant med flaskorna. Miljövänligt var det va?

Maja

Jag förstår inte riktigt, innehållet är ju flytande (åtminstone i mina flaskor) så inte behöver man klämma för kung och fosterland. När innehållet börjar sina ställer jag dem upp och ner precis som jag gör med alla mina flskor. De här är ju dessutom toppen ur det perspektivet eftersom de har platta lock, för min del är det betydligt värre med flaskor som är toppiga upptill.

L

Håller med. Får inte ut något ur flaskorna förutom när de är helt fulla. Slutade köpa pga det. Vill inte behöva stå och kämpa med det i duschen…

Tittij

Åh vad glad jag blir nu! Har skrivit härpå bloggen flera gånger att jag önskar en sån serie. Det är så härligt att du verkligen lyssnar och tar tilld ig synpunkter, ris och ros. Tack tack tack, ska shoppa loss genast!!

Stina

Den skulle heta keep calm! 🙂

StellaStella

Kommer shampoot & balsamet lanseras i 500 ml storlek?
Verkar ha en härlig semester, underbart!

Mikaela

Jag gillar verkligen era produkter men på vissa släpper trycket från förpackningen efter ett tag. Just nu är det fönkrämen och spfen, riktigt synd då ni har otroligt stilrena förpackningar.

Åh precis vad jag behöver! Kliar sönder min hårbotten efter varje dusch nu för tiden 🙁

Maria

Kerastase har en väldigt bra sensitive-serie, väldigt dryg och luktar gott. Den kommer i fungerande förpackningar också. Får för mig att just förpackningarna är något som LCC försöker tjäna in pengar på. Designen är oftast snygg men de är hopplöst användarovänliga, färg som flagar med mera.

Linn

Hej! Ett annat tips är Neccin, har funkar superbra för mig. Om DJ har stora problem skulle jag också köra Fungoral eller liknande från Apoteket ett tag 🙂

åh vilken härlig serie, vet precis vem jag ska köpa den till. 😀
Vad kul att ni bara kommer ut med mer och mer och mer produkter och serier. 🙂

Ali

Hej Bella.

Jag vill börja med att tacka dig för att du rådde mig att flytta utomlands i inlägget ”våga välja väg” där jag frågade dig om råd kring att stanna i tryggheten eller släppa allt och pröva vingarna. Jag bodde utomlands i 1,5 år och träffade mitt livs kärlek där. TACK!

Nu till saken:
Jag är en person som är otroligt driven och har tydliga mål och visioner med vad jag vill göra i mitt yrkesliv inom TV. Dock har jag en universitetsutbildning inom området på fyra år vilket gör att min arbetslivserfarenhet inte är jättelång även om jag lyckats komma in i tv-branschen och samlat på mig några projekt. Det som jag anställs som är assistent och sådant som man i min ålder (26) i den branschen blir anställd som, dvs. De berömda hundåren. MEN jag klarar inte en minut av att inte få känna att jag utvecklas i den takt jag vill. Jag behöver vara i en ledande position för att må bra, jag behöver ha allt ansvar över mig själv och mina arbetsuppgifter och jag behöver utmanas till tusen varje dag. Detta gjorde att jag tackade nej till mitt senaste erbjudande på en tv-produktion som hade inneburit sådana arbetsuppgifter som inte hade utvecklat mig ett dugg.

Nu är min fråga till dig. Vad hade du gjort i min situation? Jag har länge funderat på att starta eget men är osäker på min affärsidé.. multimediaföretag? Seo, film och reklam-manus, redigering och administration inom tv? Kommer jag kunna gå runt på det? Tror du jag kan få hjälp av någon att utforma min idé? Hur kommer jag igång? Sedan är jag otroligt rädd för att det går i stöpen och att jag misslyckas. Det känns så luddigt och även om jag vill ha ansvar över mitt eget så behöver jag ha någon som jag kan bolla med och rådfråga, då kanske en anställning med hundår är bättre?

En sak är säker, något måste ske snart innan jag kryper ur skinnet på mig själv!

Tusen tack ❤️

Har inte dina assistentjänster lett till ngt bättre då? Känns som att just assistentjobb är ”vägen in” till många andra jobb. Har du varit tydlig med vart du vill komma inför din chef osv?
Ditt bollplank borde ju kunna vara ngn gammal kollega kanske?

Malin

Nu är jag inte Isabella, men jag jobbar med radio och TV och det handlar otroligt mycket om kontakter också, inte bara erfarenhet. Jag kom in som nyexad efter många år utomlands (inkl. universitetsåren) och hade noll erfarenhet av svensk media. Däremot såg jag till att hålla kontakten med olika TV- och radiochefer plus andra i branschen och då var det inga problem att få jobb. De märkte ju att jag brann för branschen och vill lära mig mer. Ofta krävs såklart att du ska ”earn the right” genom att bevisa att du har det som krävs men det handlar lika mycket om kreativitet och ledarskap som det handlar om ren kunskap så go for it! Presentera för de arbetsgivare du tycker verkar intressanta vad just du kan bidra med och lära dig med rätt mentor och i rätt roll, så kommer du nog få det jobb du vill ha.

Tänkte ta mig friheten att svara. Ibland lönar det sig att även ta jobb som inte lönar sig men att då visa sina framfötter, utföra arbete till 110% och visa att man vill.

Kan ge dig ett exempel från mitt eget arbetsliv. Jobbar som biokemisk analytiker. Första sommarn satt jag och odlade prover. Långtråkig och enformigt. Efte praktiken lyckades jag få in en fot (mycket ovanligt med tanke på att jag ännu var studerande) och fick hoppa in om någon blev sjuk. fick samma uppgift. Men efter tiden skolades jag in på nya arbetspunkter och lär mig mer och mer. Detta på en arbetsplats där de finns 20 pers. Så inte stor omsättning.

R

Fråga bara: testat LCC sina produkter på djur? Har en dotter som behöver riktigt bra produkter till sitt hår men hon är vegan så sådana produkter går bort.

J

Man får inte testa på djur i EU

Sara

Fortfarande inte tillåtet i EU . Så nej.

Emelie

Hej, ett tips annars är Maria Nilas produkter, de är helt veganska och testar inte på djur. Jag personligen älskar deras produkter så det kan kanske vara värt att kolla upp 🙂

R

Tack för tipset🙂

Karen

Djurtester är inte tillåtna inom EU, alla märken som får säljas inom EU är okej med hänsyn till det. Om din dotter är miljömedveten så är LCC inte något bra val – de använder tex palmolja i sina produkter.

R

Ja palmolja kär väl också gå bort, tack för info🙂

R

LÄR😜

Lj

Beror på om man bara ser till att produkterna vi kan köpa här ej testas på djur, fast företagen exempelvis även säljer till Kina. Då stöttar företaget fortfarande fortfarande djurtester via den kinesiska marknaden där det är ett krav. Så beror på hur ”seriös” man är med att bortse från sådana produkter.

Micaela

Hej Bella och gänget bakom Lcc!
Jag har mest en undran över en sak som säkerligen inte många ser eller tar notis om men som jag kan störa mig till döds på. Nämligen att flaskorna inte går i linje med tryck när man ställer dem bredvid varandra? Ni har extremt stiliga flaskor och den där lyxkänslan får man absolut när man använder era produkter men den lilla detaljen med linjerna och texten ser jag varenda gång och det är så tråkigt.. till min fråga är det någon ni tänkt på och gjort medvetet eller är det en sådan sak som fallit bort under förstoringsglaset? ☺️

Karen

+1
Linjerna synkroniserar inte ens mellan schampoo och balsam i samma serie.

Isabella Löwengrip

Återkommer med det! Tack!

Cea

Vilket i-landsproblem!!

Hej, tänkte bara tipsa dig om en ny hemsida/podd om det positiva med att ha ADHD/ADD. Bakom den står Peter Shankman som är CEO för HARO. Podden är på Engelska och heter fasterthannormal.com.

Kan inte ni göra en reseförpackning? Det är så jobbigt att ha med sig alla sina produkter i full size när man reser… Kram

Cecilia

Från och med denna vecka har LCC släppt The Cure-serien i reseförpackningar. Super!

Louise

Låter ju helt fantastiskt! Så synd att sensitive-serien inte är oparfymerad 🙁 väntar med iver på en sådan serie!

anna

Hej! Jag har lite funderingar kring din solskyddsfaktorn.. . För mellan 10-15 år sedan verkar det som att jag inte tålde somskyddsfaktor just i ansiktet.. jag fick rejäla blåsor..tror det var nivea eller från apoteket (aco?) Jag använde. Efter det har jag inte vågat använda det.. vilket nu har visat sig att jag har börjat få pigment fläckar.. jag undrar om jag kanske kan tåla din…

Fia

Precis som fler påpekar så upplevs designen på produkterna som störande när designtrycket inte har samma höjdplacering på tex schampo- och balsamflaskorna. På fotot i detta inlägget syns det tydligt att trycket placerats högre på balsamflaskan än schampoflaskan, vilket gör att de ser ut som andrasorteringsprodukter när de står bredvid varann. Lite tråkigt. Tillverkas schampot och balsamet (i det här fallet) i olika fabriker så det är därför trycket inte är synkat dem emellan? Vore intressant att få veta vad det beror på att ni inte väljer att justera trycket.

Amanda

Hej !
Har en fråga. Har sedan 1.5 är tillbaka ”drabbats ” av fet hårbotten (enbart på vinter) och använt ditt back to balance. Vilket har gjort underverk. Men nu de senaste har min hårbotten blivit torr och kliande ( fortfarande fet hårbotten efter några dagar). Och så undrar jag om Denna nya serie mot känslig hårbotten även förebygger fet hårbotten? Kram Amanda

Måste bara säga att ni verkligen fått till en snygg design på era produkter! Känns verkligen så härligt och man behöver absolut inte skämmas över att de står framme i badrummet utan kan snarare agera inredningsdetalj. Älskart!

J

Provat schampo och balsam long lastning nu efter att ha bestämt mig att investera i lyxschampoo – ändå en ekonomisk prioritering på studentbudget. Köpte också torrschampo för att varva med. Blev tyvärr asbesviken:/ Ingen härlig känsla i håret alls och inte långvarig känsla av rent trots att jag tvättar sällan. Dofterna är ohärliga. Torrschampot kan jag typ inte använda pga doften? Vem vill lukta bakverk i håret? Dessutom lämnar det ju mig som mörkhårig alldeles gråhårig.

Respekterar dig supermycket och ser upp till dig men kände mig faktiskt typ lite lurad i detta fall. Älskar iaf deon för att avsluta med ros!

Sorry för trist feedback men men.

Maria

Då undrar jag om det är för mjäll eller torr hårbotten/känslig hud? Jag behöver något som är bra för känslig och torr hårbotten men det mesta jag hittar är ju mot mjäll och det är ju helt tvärtemot!

Anna

Varför har ni ett helt batteri av olika dofter i produkterna ? Blir lite av ”billigt” smågodis känsla. några få mer exklusiva dofter är bättre så slipper man denna mix.

Linda

Hej Isabella! Tror du att denna serie fungerar bra om man har Psoriasis i hårbotten? 🙂 Har svårt att hitta produkter som är snälla mot hårbotten när utslagen är som värst, vilket det är nu…
kram Linda

Cecilia

Hej Linda,
Jag har mycket psoriasis i hårbotten och använt sensitive sedan den släpptes i kombination med kortisonlösning. Det har än så länge gett mig bra resultat och pepparminten ger en skön ”kylande”-känsla. 🙂

Cicci

Funkar denna för torr hårbotten?:)

Alla kommentarer…
Skriv en kommentar
E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *