#IsabellaLöwengrip
Följ
Life & thoughts
februari 16 2017 at 09:07

Ny energi här

Jag får så mycket inspiration här. Min One Note fylls ständigt på (bästa verktyget att jobba i). Det måste ha med omgivningen. Jag är kär i våra två hus som vi bor i. Jag älskar att springa i mellan om jag har glömt något, det är jämt varmt oavsett tid och så hör man ljud från alla möjliga djur och insekter. Det är tre utgångar från varje hus så man kan verkligen öppna upp, inne blir ute och ute blir inne. Det finns utomhusduschar och alla fönster är från golv till tak. Hade jag varit yngre hade jag helt klart skapat det här boendet i The Sims. 

Just nu fantiserar jag om ett eget liknande hus här borta. Jag ska lägga till det på min 100-mål lista. Nu pratar vi inte inom de närmsta åren utan längre bort. Jag tänker mig barnen utflugna, jag är strax över 40 år och åker till huset då och då för att koppla av och hitta inspiration. Kanske själv till och med. Det vore något. 

Många av er oroar er för att jag aldrig är i nuet, jag förstår att man kan uppfatta det som så. Men jag är väldigt duktig på här och nu. Genom att regelbundet tänka tacksamhetstankar hinner jag stanna upp och njuta. Jag älskar ju livet. Och skulle aldrig byta bort min vardag med någon på hela jorden just för att jag är så pass fri. Men jag älskar mål och drömmar, att pricka av allt jag vill göra har blivit en av mina drivkrafter. 

Svårigheten är att unna njuta av alla mål när tempot är högt. Som nu finns tillexempel LCC i Schweiz, Estland, Norge och Finland. Det har varit ett enormt mål men vi har inte hunnit fira varje ny återförsäljare. I Finland hade LCC fyra apotek i början av året, nu finns vi på 18. Just den utveckligen är svår att hinna vara här och nu i men det är väl också en del i vår framgångsfaktor. Vi firar nästan genom fler affärer istället. Hur som helst. Jobbhjärnan är igång men på lägre växel, det är jobbsamtal och mail varje dag (barnen somnar ju runt 15.00 i svensk tid, 21.00 här) så det innebär att jag har en stund över varje dag. Perfekt! 

80 Kommentarer

Sandra

Älskar ditt tänk, du är och har varit min inspiration i flera år. Jag njuter och gläds av dina framgång precis som om du vore mig nära.
Du har precis det tänk jag älskar och önskar att jag kunde ha varje dag, leva och njuta i nuet och ändå ha mål i framtiden.
Jag önskar dig och din familj det allra bästa.
Ha en fortsatt skön semester, det ser underbart skönt ut!!

Malin

Det är nog ingen som är genuint orolig för att du inte är ”här och nu”, de flesta har sina egna liv att ägna sig åt och har bloggen endast som en förströelse och ett tidsfördriv. Jag läser dina reflektioner ur det perspektivet men också ut ett längre tidsperspektiv – det du säger och tänker idag kommer säkert ha utvecklats till något helt annat när du är 30 eller 35. Jag tänker att du kan ta läsarnas kommentarer och ”oro” med en nypa salt och att vi kan göra detsamma med det som du gör uttryck för. Ibland kan jag dessutom inte låta bli att undra om du fortfarande vill provocera medvetet med vissa inlägg – desto större anledning då att inte reagera och argumentera.

Detta kan vara den kallaste och konstigaste kommenter jag någonsin sett 😀 Om du sett kommentarerna om att Isabella inte lever i nuet, tror hon syftar på en kommentar hon fick på förrförra inlägget så är de inte skrivna på ett jättetrevligt sätt. Och därav kontrade Bella med ”ni som oroar er” . Men det visste ju inte du och det gör det ännu sjukare att du skriver en sån här kommentar och berättar att ingen bryr sig om henne egentligen 🙂 märkligt.

Maja

Bra skrivet Belle, en oerhört konstig kommentar av Malin.

Veronica

Belle: Jag håller med dig, jag blev illamående och illa till mods av att läsa Malins kommentar 🙁

Malin, jag är otroligt nyfiken på syftet med din kommentar? Kände nästan lite obehagskänslor när jag läste.

wie

Otroligt vettig kommentar av Malin tyckte jag själv! Och sann.

Jg

@Malin – håller med!

I

På vilket sätt är man vettig när man ber någon ta det med en nypa salt när någon visar omtanke? Dessutom förstår nog Isabella att personerna som skrivit att hon inte lever i nuet genuint bryr sig, då deras kommentarer oftast inte är speciellt trevliga. Men att påstå att ingen av läsarna skulle kunna vara genuint oroliga eller bry sig är enbart dumt, tro det eller ej, det finns faktiskt människor som verkligen bryr sig om andra. Så att påstå en sådan sak säger bara mer om Malin än vad det gör om oss andra 🙂 dvs att hon inte besitter den förmågan.

I

Genuint inte bryr sig* skulle det såklart stå

Sandra

Jag håller med dig.

I

Genuint inte bryr sig*

J

Vilken bra kommentar – tänker exakt likadant! Och för er som inte fattade vad Malin syftade på med ”oro” så gissar jag förslagsvis på att hon talar om alla dessa kommentarer där människor ska ge ”råd” när de egentligen är ute efter att peka finger/tillrättavisa Isabella. Om ni tycker att det är kallsinnigt att bortse (”ta med en nypa salt”?) från fördömande läsarkommentarer är det ju snarare ni som är kalla och inte Malin när bortse från sånt är precis vad man borde göra. Att människor lindar in uttryck av ”oro” om Isabellas person/livsstil/partner/barn/etc för att kunna säga åt henne att hon gör nåt dåligt och ist borde göra på nåt annat vis.. Menar ni på fullaste allvar att det är omtänksamhet?! Omtänksamt att påpeka om huvudpersonen varit en bebis eller ett spädbarn kanske men med en sån attityd mot en vuxen kvinna tycker jag att det är respektlöst om man på fullaste allvar inte tror att en vuxen människa har koll på sitt liv själv. Speciellt med tanke på att en blogg är fragment och inte hela Isabellas liv. Om läsare på fullaste allvar tror att de kan komma med insiktsfulla råd baserat på vad man läser på en blogg så får man nog ägna ett par varv till åt att fundera på vad en blogg är för nåt egentligen.

Har ni två hus? Hängde inte med där tror jag. Men det låter helt underbart och magiskt. Förstår hur du menar, det är sånt tänk man ska ha för att komma någon vart i livet. Tänka framåt och ha mål hela tiden men ändå klara av att leva i nuet väldigt ofta, så ofta det tillåts och går. 😀

Njut av din semester nu, ser fram emot alla idéerna du nämner 🙂

Iv

Hur går det med lopporna?

Hon har aldrig påstått att de har problem med loppor. 🙂

Vad härligt det låter. Verkligen en drömsemester.

leslie cameron

you cannot buy property in Thailand unless you are a Thai National, so you will need a front person who have Thai Nationality, or a Thai Company

P

Det är väl så att man som icke thailändare inte får äga mark?
Känner svenskar som äger hus där

Olivia

Det är väldigt svårt att få köpa hus där också. Finns en massa regler och lagar att förhålla sig till om man som utlänning vill köpa hus i Thailand. Det är dock inte omöjligt.

Vicky

Svärfar äger ett hus i Cha-am. Det ligger i ett slags community som ägs av en thailändare. Så husägarna äger sina hus, thailändaren äger marken och sköter all form av gardening etc. till alla tomter 🙂

Tove

Om ni nu besväras av myggbett kan en idé va att inte ”öppna upp, så att ute blir inne”! Då släpper ni ju in diverse kryp😬

Isabella Löwengrip

Sant så sant 🙂

Julia

Är det två rullar myggnät som hänger på väggen till höger om dörren?
Brukar ni inte ha dem över sängarna?
Vore i annat fall en bra idé att be butlern fixa för de sista nätterna.
Tänk på det på nästa ställe ni kommer till. Man brukar ha myggnät över sängarna i tropikerna. Ni har redan stiftat bekantskap med flygfän som bits.

Jenny

*Inte för att skryta* men viktigt att ändå tydligt poängtera ”våra TVÅ hus” 😉 Typiskt nyrika människor 😄

Veronica

Kan Bella få tycka att det är kul att hon och familjen har pengar att spendera utan att få såna där kommentarer. Typisk svenska avundsjukan kontrar då jag med. Varvid jag antagligen kommer att få frågan om du Jenny kan få tycka det du skriver utan att jag måste skriva en sådan kommentar till dig. Så nu har jag sparat några bokstäver och minuter åt dig så du slipper slösa energi och tid på att skriva det 😉

M

Sluta upp med tjatet om den svenska avundsjukan!

Veronica

Varför det?? För att det stämmer och det retar dig??

Linda

Ja verkligen! Håller med.
Bella får se till att tona ner det lite. Vi normala människor kan inte hantera detta utan att känna ett behov att kommentera elakt.

Det är inte rättvist mot oss alls.
Typiskt nyrika att få oss att känna såhär.

Nästa gång får hon ljuga lite och skriva ett hus. En sko. En halv väska osv.

Veronica

Linda: Jag antar att du är ironisk 🙂

Tove

Åh, föraktet mot nyrika! De fräschaste av alla förakt. Man kunde tro att det handlade om förakt mot rika överlag, vilket med vissa politiska synsätt absolut kan försvarar. Men nejdå, det är inte vad det handlar om. Utan man ser alltså ner på människor som själva har byggt upp en förmögenhet, ”uuuusch så NYRIKTt!”. Uppenbart är otroligt pinsamt att själv dragit in pengarna. Viktigt att distansera dessa ”nyrika” från de beundransvärda som ärvt sina pengar av farfar.

Hej

Du förstår att hon menade deras hotell va? Själv uppfattade jag inte det som det minista skrytigt, snarare var det ju en detalj som hörde till då Jon faktiskt beskrev boendet och varför hon gillar det :). Förstår inte varför du blir provocerad av en sån sak 😀

m

Jenny så hon skulle liksom mörka det?
För att? Varför stör det dig?

Lo

Hej Isabella, jag förstår hur du menar. Samtidigt bevisar du på ett sätt att en del av dina läsare har rätt när du jobbar dagligen. Vore det inte nyttigt om ett av dina mål ser ut så här:

– kunna åka på semester utan att besvara ett endaste jobbmejl eller arbetsrelaterat telefonsamtal

Jag förstår att din karriär är din hobby, men att du ständigt kopplar allt till jobbet är nog anledningen till varför så många upplever dig som ytlig. Du är ditt jobb, ditt jobb är du. Det finns inte så mycker mer än det (av det som framgår i bloggen). Nu kommer jag även att tänka på julkalendern du skrev, under en av dagarna så skulle man besvara på frågan på vilka egenskaper du vill förbättra (minns inte frågan exakt), och hela ditt svar handlade om egenskaper som du redan var så duktig på och som du idag använde på jobbet. Jag minns inte ens att du skrev något som du kan förbättra hos dig själv på det privata planet. Rätta mig någon om jag har fel.

Veronica

Lo: Jag kan ha fel men så som Bella lever sitt liv kanske är hennes sätt att vara i nuet. Ett sätt som kanske passar Bella alldeles utmärkt. Jag är inte en av dessa många som upplever Bella som ytlig vill jag också påpeka.

Madde

Driver man eget är det ofta så här livet ser ut. Det är så mkt tjat om att man ska stänga av mailen inte tänka jobb. Vad gör det om man känner för/är tvungen att jobba ett par timmar varje kväll. För mig som själv driver eget så är det betydligt lugnare att kunna resa bort inkommande mail o känna att man har koll på läget än att helt stänga av bara för att ”normen” säger att det är så man ska göra.

M

Jag kan hålla med. Ibland känns det som att många nästan jobbar ihjäl sig för målet att en dag inte behöva jobba. Men den dagen vet man ju inte om den kommer. Man kanske dör ung. Eller får en sjukdom som gör att man inte kan leva livet som gammal ändå. Tänker att det kan vara bra att försöka leva lite lugnare samtidigt som man arbetar. Detta var en allmän reflektion. Syftade inte på Bella specifikt.

Lo,

om man har sin hobby som levebröd, så finns det inget särskiljning på ”ditt jobb är du, och du är ditt jobb”. Ens jobb är ens liv för att det är det man älskar och andas varje dag.

Det är en gåva och en förbannelse, det vet alla som har skapat ett arbete ur sin hobby.

Jg

Det är lögn att man inte kan gå in i väggen om man älskar sitt jobb.

anna

@Lo Hur kan någon som bara läser Bellas blogg anse henne ytlig?
Tror man att man känner henne för det hon skriver?
Tror ni det på riktigt?
Och att släppa allt jobbrelaterat är väl inte aktuellt om man har ett eget bolag?! Möjligheten att kunna vara borta i 2 veckor grundar sig nog i att man kan ta lite telefonsamtal o mejl.
Om man dessutom gillar sitt jobb så vad är problemet?

Lo

Hej Anna, vilka syftar du på när du menar ”ni”? Precis som ”M” så skriver även jag mer som en allmän reflektion. Jag har inte sagt att Isabella är ytlig, så du slösar bara din energi när du är defensiv. Förslaget jag gav är inte orimligt. Jag skrev inte att man ska koppla bort jobbet under flera veckor, kanske ett par dagar? Vad vet jag. Förslaget var inget personligt påhopp eller kritik. Isabellas blogg har jag läst sedan planeringen av porrfesten, och då var jag redan myndig. Kommenterar (bl.a. alla de som faktiskt skriver att de tycker hon är ytlig) läser jag rätt ofta och har bildat mig en god uppdattning över vilka negativa kommentarer hon får. Jag försöker förstå båda sidor här. Personligen lägger jag ingen värdering i hur hon (eller någon annan) lever sitt liv. Däremot tycker jag (personlig åsikt) att det kan vara nyttigt att bolla tankar. Är det ett problem, enligt dig? Det här är för övrigt andra gången jag kommenterar i hennes blogg. Den första kommentaren jag skrev var en fråga till henne; om hon var för kvotering gällande etnisk mångfald. Isabella skrev att hon svarat på den frågan förut, en annan läsare frågade då var men fick inget svar. Nu valde jag att svara på din kommentar för att jag sitter och skiter och har inget bättre för mig. Känner du att du fått svar på dina frågor?

Veronica

Jag tycker att du Bella from my point of view verkar vara bra på att vara just här och nu (Y)

Malin

Jag beundrar dig Isabella, du är en otroligt driven och duktig tjej. Du verkar också vara en fin vän och en bra mamma. Men IBLAND kan jag uppleva att målen i ditt liv till stora delar handlar om ytliga saker. Hur mycket pengar du ska tjäna och vad du ska köpa i framtiden osv. Det blir en konsumtionshets som inte ger en sann och varaktig lycka i längden (tror jag). Detta medan en värld håller på att rasa samman. Jag säger inte att dessa mål behöver vara något fel i sig, men jag tror att mål som har en djupare mening kommer få dig att må bättre på sikt.
Då tänker jag på mål om ditt inre välmående, mål som rör dina barn och dina närmaste, miljön, hur man utvecklas som människa osv. Kram 💕

M

Jag tycker att du har rätt i att Bellas mål ofta bara handlar om ytliga saker. Jag får en känsla av att Bella har ett dåligt självförtroende och gärna vill visa både för sig själv och andra hur dyra saker hon kan köpa. Detta gör henne på något sätt lycklig. Jag unnar naturligtvis henne att köpa vad hon vill för sina pengar men med en stark självkänsla behöver man inte få bekräftelse genom att handla dyra saker och tala om för andra att man kan.
Dessutom har vi en jord som håller på att gå under av konsumtionshets och miljöförstöring. Det kan man inte köpa sig fri från genom att ge rikligt med dricks.

Malin

Ja, om man väljer att se en person som ytlig bara för att personen gillar ytliga saker framstår det självfallet så. Men vad jag sett av bloggen uppvisar Isabella ett gott självförtroende och jag är ganska säker på att hon lägger pengarna på det hon vill ha utifrån sina preferenser. Vidare att hon troligen handlar dyra och ”ytliga” saker på grund av att hon tycker om det som ett intresse (precis som andra tycker om att gå ut i den svenska skogen och plocka bär/läsa böcker/spela datorspel/kämpa för feminism/etc.) och inte i jakt på bekräftelse. Om Isabella var ute efter bekräftelse tror jag knappast hon hade gått förbi så pass obrydd gällande alla elaka och missunnsamma kommentarer hon har fått ta emot genom åren.

Linn

Fast bara för att Bella gillar dyrare saker och resor betyder de väl inte att hon har dåligt självförtroende? Jag personligen gillar kvalité och dyrare saker och det är min hobby. Detta betyder inte att jag har dåligt självförtroende?

Kan du ge exempel på ”mål med djupare mening?”
Jag är alltså genuint intresserad av vad det är….de allra flesta har nog mål som i princip bara berör dem och deras närmsta, sedan kan man ju skänka pengar till behövande osv men jag tror att få personer har det som ”mål” när de driver företag, det är ju ett av målen med tex en ideell organisation men att som egenföretagare ha mål som ska rädda världen är nog inte många som har – men vad vet jag 🙂

Själv har jag personliga mål som berör mig och min familj men det betyder inte att jag inte skänker pengar – fast att skänka pengar ser jag mer som en självklarhet, inte som ett mål i sig!

A

”Det måste ha med omgivningen att göra”. Förlåt om jag lägger mig i, men jag kunde inte hålla mig. Bara ett tips i all välmening, för ibland glömmer du sista ordet i ett ordspråk eller mening. Lätt hänt när man skriver så mycket såklart! 🙂
Ha en fortsatt bra resa!

Så här ser vårt drömhus ut som vi byggt i Khao Lak Thailand: http://www.123minsida.se/husithailand

Vi flyger ner i kväll och blir borta tre veckor! Det är i detta hus jag sen ska leva min pension i 😃

Haha. Sims! Jag var helt besatt i det spelet när det kom. Minns fortfarande kommandon som ”rosebud” och ”klapaucius” 😉

Isabella Löwengrip

Eller hur! Så roligt 🙂

Såklart kan man väl njuta av nuet men ändå drömma och planera framtiden! 🙂

Filippa

Man kan tyvärr inte köpa mark i Thailand om man inte är thailändsk medborgare, det är lag.

Isabella

Det går att lösa 🙂 man kan få hyra mark (upp till 60år) Har själv bekanta som har hus i Thailand utan att vara medborgare nämligen.

Ellinor

Hej! I vilka apotek i Finland finns LCC nu? Har bara hört om de 4 första 🙂

Isabella Löwengrip
Melina

Dock lär ju miljön ha fortsatt gå käpprätt åt helvete med tanke på dagens resande och konsumtionshets *host host* så lär kosta så mycket om 20 år att flyga att du knappast lär ha pengar att bara lite chillt dra iväg och ”inspireras” i några dagar i Thailand. Men just det, du drömmer ju om att vara superrik så medan alla andra inte ens har råd att åka en enda gång i livet utomlands så gäller några ggr per år för dig, på bekostnad av vår planet. Låter härligt! 🙂

Annika

Haha åh blir så trött på sånna här kommentarer … Synd för dig att du inte kan resa … luffare

Olivia

Jag förstår inte riktigt men den här kommentaren. Menar du att du tycker att Bella ska sluta resa och liknande för att det finns ett miljöhot och för att andra inte har råd?
Man bör såklart vara medveten om miljöhotet, men det är inte direkt så att planet inte lyfter om Bella och hennes familj avbokar sina biljetter. Det finns andra sätt att ge tillbaka till miljön.
Sedan att försöka få det att låta som att det är dåligt att resa och unna sig när man arbetar hårt för att kunna göra det, för att andra inte har råd att göra detsamma, det tycker jag bara är löjligt.

Olivia

*Jag förstår inte riktigt syftet med den här kommentaren.

Angelica

Om du fortfarande tror att flygresor är det som skadar vår miljö mycket så bör du ta dig en titt på filmen Cowspiracy…

Linn

Haha det var där tån klämde! – att du inte hat råd att resa. Men vet du vad? Det har Bella och likaså jag och jag kommer fortsätta resa! 🙂

Malin

The Sims blir man aldrig för gammal för! Älskar det fortfarande (28 år gammal). Tycker det är avslappnande. Samma sak med Sim City.

Vilken härlig semester, njut!

Liva

Du är så fantastisk Bella, önskar att fler var som du. Då hade världen varit en vacker plats- Njut nu för det är då så värd som sliter så på veckorna. Jag hade aldrig orkat jobba så mycket som du göra.

Massa kramar Liva

Linda

Att ha regelbundna tacksamhetstankar låter inte som att man lever i nuet.

Det gör det väl? Hon stannar upp och uppskattar det hon har och det hon får uppleva. Det om något är väl att vara i nuet. 🙂

Isabella

Nehe, vad är det för regler som gäller för att kunna anse sig själv leva i nuet då? 😉

Aku Ankka

LCC på 18 apotek i Finland. Finns de på något apotek i Vasa? Här finns många desperata blondiner som behöver dina produkter!!!

Kaisa Ankka

Finns på KungsApoteket i Roparnäs!

bath

Du är väldigt dålig på att kommentera inläggen.
Några få korta men mest av det du tycker är roligt att svara på.
Det finns många vettiga frågeställningar men ytterst få kommentarer från dig. Tid verkar ju finnas med tanke på dina egna oftast långa inlägg .. Trevlig semester

C

Och varför ska hon behöva svara på negativa kommentarer? Det är hennes blogg, hon väljer själv att svara på ”roliga” kommentarer, hade jag också gjort.. Sen brukar hon även svara på ”negativa” kommentarer eller frågeställningar som långa inlägg, det skulle vara ett heltidsjobb att svara på varenda kommentar i kommentarsfältet?

Cissi

Vad härligt det låter!! Här är det gråkall februari så mysigt att få lite värme och vara med sina nära och kära kära. Ha en fin semester ❤️

Att ha ett boende utomlands är verkligen en dröm – jag drömmer om en lägenhet eller ett hus på tex Mallorca, tänker att jag vill ha det närmre så man kan åka över en långweekend 🙂

Funderar du någonsin på att det finns de som arbetar lika mycket som du, älskar sitt liv lika mycket som du, längtar till sitt arbete på söndag kväll lika mycket som du, som är lika mycket värda en resa som du, men som kanske arbetar som uska eller dylika lågavlönade arbeten… Skulle du inte kunna skänka en vagn, eller två eller femton till någon av alla dem som sliter och också är värda men inte har råd? Jag blir äcklad av alla samarbeten, den som redan har mycket får ännu mera… Tänk om Babyshop t ex skulle efterlysa någon som ville testa en dubbelvagn som sliter ut den till sista fiber och verkligen – verkligen – behöver? DET hade gjort att jag gärna gynnat babyshop…
(jag är inte en av dem, jag är högavlönad, älskar mitt liv, längtar inte varje söndag till mitt jobb då jag trivs bra hemma, är också värd resor och dyra inköp men gör dem sällan).

Pernilla

Tycker inredningen i era hus därborta är så mörk och murrig. Tydligen något som anses fint där. Skulle hellre vilja förknippa solsemester med luftiga, ljusa rum. Ser ut som ni bor i en källare nästan.

Johanna

Bara en tanke 🙂 måste man alltid vara duktig? Kan ju annars vara ett rätt farligt begrepp, att till och med vara duktig på att vara i nuet.
För mig handlar det om att bara vara och släppa allt som har med ”duktighet” att göra.

Alla kommentarer…
Skriv en kommentar
E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *