#IsabellaLöwengrip
Följ
Motherhood
februari 15 2017 at 07:37

Hur vi semestrar

Ska ni göra något under semestern eller kommer ni bara vara på hotellet och hitta på saker där?

Vi är bara på hotellet! På lördag åker vi till ett annat liknande hotell och stannar där i en vecka. Alla familjer är olika och föredrar olika saker. Vissa vill maxa kultur, andra passar på att träna men jag vill bara ha det så bekvämt som det går. Helst inte gå en enda meter. Odd går till hotellets gym på dagarna men jag vill inte träna på semestern, inte min grej (tyvärr). Jag har bokat in härliga behandlingar i vårt hus varje dag istället. Spa, god mat, böcker och bekvämlighet är den bästa semestern i min värld. Och se barnen glada såklart. Det är mest dom som styr dagarna här. Det innebär  barnpoolen, skuggmys, kids corner (svalt lekrum) samt studsmattan. Stranden ligger i anslutning till hotellet men det har vi inte hunnit med än, enklare med poolen. 


I förmiddags efter badet 

Nu väntar strax två timmar behandling. Under varje spa-pass går jag igenom mina mål och visualiserar framtiden. Jag tycker att det är roligt, inget som är stressande. Jag har Warren Buffet citat ”I have arranged my life so I can do what I want” som motto. I och med det försöker jag tänka långsiktigt, bestämma vad jag vill uppleva och vad det kostar och hur mycket jag måste jobba för att det ska bli möjligt inom x antal år. Målet med mitt aktiesparande är tillexempel att i princip jämt kunna leva såhär när jag går i pension och vill dra ner på jobbet. Ingenting är säkert men att aktiespara på 40 års sikt är i alla fall en bra väg att gå. Jag är hoppfull! 

150 Kommentarer

Antonia

”Under varje spa-pass går jag igenom mina mål och visualiserar framtiden.”
Är du inte klar än? Jag tycker du ofta pratar om att visualisera målen och göra upp planer för framtiden. Behöver du verkligen hålla på med det hela tiden för att må bra?
Det finns ett talesätt på engelska ”Man proposes, God disposes” som betyder att människan må göra upp planer men det är ändå Gud (eller vad man nu vill kalla en högre makt) som i slutänden avgör hur det blir.
Det är nog bara att köra på så länge du orkar och tycker det är kul. Det blir sällan som en tänker ändå för mycket kan hända i livet som du inte, lika lite som någon annan människa, har kontroll över.
Var ödmjuk och tacksam, drabbas inte av högmod och tag inget för givet.
Flytta horisonten närmare nuet och gör det bästa av dagen idag.
Ha en trevlig fortsatt semester!

Isabella Löwengrip

Fast jag tror ju inte på någon högre makt eller ödet. Jag tror på människans fria val och att jag bestämmer. Sedan kan såklart saker inträffa på vägen. Men jag har en lång lista på saker jag vill uppnå innan jag dör och jag ser till att beta av den hela tiden 🙂

M

Är du nånsin här och nu? Tacksam, och rädd att det du har ska tas ifrån dig? Alltså inte materiellt då. Förstås kan man inte hänga upp sitt liv i såna tankar. Men jag upplever att känsla av att veta vad man har att förlora, ger mervärde åt idag.

M, det är en ganska konstig anklagelse. Bara för att man inte pratar/bloggar om det så betyder det inte att man inte vet att livet ibland kan ta oväntade/tråkiga vägar. Men det är väl inget man ska fokusera på. Tråkigt att bellas tankesätt ständigt ska kritiseras och att hon inte skulle leva här och nu bara för att hon fokuserar på sina mål? Hon njuter nog lika mycket av nuet och sin familj som du gör 🙂

M

Anklagelse? Det var tänkt som en fråga! Jag önskar också att jag kunde ta livet med en klackspark igen. Njuta av planer och framtid. Så gjorde jag förr. Efter att äldsta dottern fick allvarlig sjukdom, och vi delade upp oss för månader, har det inte kommit tillbaka. Efter fem år längtar jag efter att inte tycka livet är så sårbart (att jag gläds åt nuet, gör det inte lätt, men lättare)’

Krista

Medvetna val😋 Jag har jobbat som reseledare i flera länder och tjäntstefolket har sannolikt fått lämna barnen hemma hos sina föräldrar för att försörja familjen

Saraaa

Kan folk sluta skriva en istället för man? Det finns ingen anledning att göra det, snacka om att skapa ett problem som inte finns. Förstår direkt att det är en vänsterperson som skriver när man ser det ordet.

Ja det svider nästan lika mycket som särskrivningar! :/ ^^

Kattis

I all välmening, tror du det hjälper att säga till folk att sluta? 🙂 jag skriver själv ”man”, och har inte för avsikt att sluta, men det finns andra ord jag använder som folk stör sig på. Och när någon säger till mig att jag ska sluta så använder jag det mer frekvent istället. Barnsligt kanske. Men tycker det är konstigt att vuxna (?) människor försöker säga till vuxna människor hur dom ska prata. Såvida det inte gäller ett kränkande språkbruk eller hur man formulerar sig i akademiska texter till exempel.

Antonia

Antar att du irriterar dig på att jag skrev ”sällan som en tänker” ovan.
Jag skriver normalt inte en istället för man.
Jag syftade enbart på talesättet ”det blir aldrig som en tänker” men detta är förmodligen inte dig bekant, ”Saraaa”, eftersom du reagerade.

Therese

mmm verkligen vänsterperson eller så är man helt enkelt från varaslätten i Västergötland. Där säger även de mest inbitna antifeminister och gammelmoderater en istället för man. SÅ mkt för fördomar.

Saraa g

Nä sällan som en tänker säger man inte i Stockholm 🙂 och du som sa att det inte hjälper att säga åt människor, varför då säga till om någon säger något rasistiskt till exempel? Att till exempel göra en ”fru gårman”, använda ordet ”hen” och så vidare är så löjligt och något man måste stå upp mot innan vänstern tar över för mycket 😛

Jag föredrar också ”man” i stället för ”en”. Men det är inte fel att använda ”en”. Så här skriver Språkrådet:

Fråga:

Har en börjat användas i stället för man i skrift?

Svar:

Ja, pronomenet en har börjat användas i stället för man i genusmedvetna kretsar. Det används som könsneutralt generaliserande pronomen, liksom hen används som könsneutralt personligt pronomen.
Om man ser ett behov av en beror på om man uppfattar pronomenet man som kopplat till manligt kön. Vissa uppfattar det så, andra inte. Historiskt kommer pronomenet man ur substantivet man, men i dag finns ingen risk för förväxling. Substantivet man i obestämd form kräver nämligen i detta fall obestämd artikel: En man bör inte komma försent, till skillnad från det generaliserande man: Man bör inte komma försent.
En är ett pronomen med lång historia. Det används som objektsform till pronomenet man: Är det meningen att det här ska ta kål på en? Men det förekommer, inte minst regionalt och dialektalt, även som subjektsform: En gör så gott en kan, som fotbollsspelaren Ralf Edström en gång lär ha sagt. Vi har det också i genitivformen ens: Det är vars och ens ansvar.
Det finns inget i språket som hindrar att använda en som subjektsform, men det kan väcka olika reaktioner. Det kan uppfattas som dialektalt eller som ideologiskt laddat. I vilka sammanhang en är lämpligt som subjektsform bör därför avgöras av kommunikationssituationen och de tänkta mottagarna.
I takt med att användningen ökar blir också sammanhangen där ordet upplevs som neutralt alltfler. Det är genom att använda ord som de etableras, och det är alltså språkbrukarna själva som måste avgöra i vilken utsträckning de vill bidra till etableringen av en som könsneutralt pronomen genom att använda det.

Elsa

Saraaa, innan vänstern tar över för mycket? Nu får du väl ge dig. ‘Vänstern’ har inte haft särskilt mycket makt i Sverige på många, många år. Så samhällets utveckling får du nog skylla på någon annan. Och om språket ändras så är det för att folk vill det. Det sitter liksom inte någon liten vänsterkommitté någonstans och bestämmer vad folk får och inte får säga. Så trött på folk som säger saker som att ‘vänstern’ eller ‘feminismen’ har ‘gått för långt’. Så länge de inte bygger på odemokratiska idéer kan de bara ‘gå’ så långt som samhället i stort går med på.

saraa

Elsa, det är ju visst vänstern som styr? Socialdemokrater styr ju landet, vilket leder till att vi tar lån i högkonjunktur exempelvis. Kolla även på hur SVT vinklar nyheter, undanhåller information som skulle kunna stödja partier åt höger, vänsteridéer syns till och med i Melodifestivalen. Vänsteridéer är ett skämt, framför allt när vi har en växande andel som bara vill leva på välfärden och inte bidra till den. Nu gick detta ifrån debatten om hen och en, men står inte ut med något som har med vänstern att göra eftersom de förstör vårt land genom att urholka allt.

Jessi

Asså Saraa nu får väl DU ge dej. Vem i helvete har byggt upp Sveriges välfärd? Det är då inte högern i alla fall.
Läs på snälla!

Och sluta lär för mycket onyanserad nyhetsrapportering som vill få Sverige att ses som ett land i förfall, det är helt jävla lögn. Med eller utan ”folk som vill leva på bidrag”.

Saraa g

Och jessi, vi tar visst lån i högkonjunktur, så läs på själv lilla gumman.

Saraa g

Haha jessi, gå och raka armhålan. Det kommer ändå bli byte av regering nästa val, men hur mycket vänstern hinner förstöra innan dess återstår att se. Hur mycket har de inte förstört under de här få åren de hunnit sitta?

Åh – för mig skulle det kännas tragiskt ifall jag skulle tänka att jag själv inte styrde över mitt öde/eget liv !
Hur man ser på livet och ödet och ngn högre makt är väldigt individuellt och det som är rätt för dig är inte rätt för alla andra…

Linnéa

Hej Isabella!
Tänkte höra bara hur gammal Sally och Gillis var första gången ni åkte till Thailand?
Hur gick resan och har du några tips för att åka så långt med barn? 😊

P

Känns inte som du har fattat vad hon skriver.
Hon vet vad hon vill ha, t.ex.vilken semester hon längtar efter.
Hon vet vad det kostar, då ser hon till att jobba så mycket så hon får in dom pengarna.
Låter fantastiskt tycker jag.
En människa som jobbar för det hon vill ha.
Pröva hörrni….

My

Kloka ord….

Linnea

Jag förstår å ena sidan tankesättet, men samtidigt kan jag inte fatta att ni inte har nåt intresse av att se landet!? Thailand är ett så härligt land om än rätt exploaterat, men vilka stränder, vilket hav, vilken växtlighet, vilka underbara människor! När jag reser vill jag se så mycket som möjligt. En solnedgång på stranden! Snorkla! Har ni ingen längtan efter att uppleva landet ens minsta lilla?

Amanda

Tror det är annorlunda när man har barn 🙂 Lättare att ”bara” slappa och ha det bekvämt då. Tänk om de skulle dra runt ungarna på massa utflykter i den värmen. Kan du inte bara respektera att alla inte vill se Thailand utan vissa vill ”bara” njuta av hotelliv? Om du tycker att Thailand är så fantastiskt är det ju fritt fram för dig att se allt detdär du pratar om. Men måste du pricka till Isabella och hennes familj? Alla gör väl som de själva vill 🙂

M

Hur skulle det kunna bli diskussion nån gång? Om alla bara håller med? Inget elakt mot B! Hon ber ju in till diskussion med sin fråga. Tycker att det är vi läsare som verkar känsliga o ta illa upp så fort nån tänker annorlunda. Som om B skulle vara skör. Så upplever inte jag henne! Tvärtom. Kanske hon kan försvara sig själv, om behövs?

Fast det folk verkar missuppfatta så är frågan från en läsare till Isabella , det var inte en fråga hon ställde till oss 😀 hon svarade bara på frågan och berättade hur de semestrar. Förstår inte riktigt varför man skulle sitta och diskutera hur hon och familjen väljer att spendera din semester 😀

Maria

Åk till Mallorca då eller kryssning typ haha

Anna

Jag är visserligen som du och vill se så mycket som möjligt av ett land när jag är på semester. Men för barnen tror jag att upplägget som Bella kör nu är helt perfekt, dom kan se Thailand på framtida resor.

Erika

Maria: fast Mallorca är inte så varmt på vintern. Thailand ger ju (oftast) garanterad värme.

Tove

Jag hade inte heller valt så – men tänker att det kanske beror på om man valt att resa för att få en upplevelse, eller för att få återhämtning från vardagen? I familjen Spångbergs fall verkar det helt klart vara det sistnämnda.

Isabella verkar ju ha mycket planer nästan varje vardagskväll och helg (utöver ett intenstivt jobb) och då är det säkert bara skönt och sunt att bryta av med enbart lugn på semestern. Och Isabella kanske känner att hon får upplevselser när hon checkar av mål på sitt jobb, inte när hon ser naturen i ett nytt land, dvs har sin upplevelsekvot hemifrån. Bara en teori 🙂

Ang små barn tror jag de är fullkomligt lyckliga så länge det finns mycket familjetid, andra barn att leka med och någonstans att bada och stoja, sen skiter de i om det är på ett lyxhotell, en enslig sandstrand eller den lokala campingen.

sanna

En del ser ”slappandet” som en del i vilan och energiåterhämtningen. Jag har inga barn men väljer ändå att ibland åka till värmen och bara ligga i en solstol och på sin höjd bygga ett sandslott.
Om jag känner mig stressad hemma blir jag ännu mer stressad av att tänka på hur mycket jag ska hinna med på semestern.
Min semester är mitt sätt att få vila och hur jag eller någon annan vilar är väl inget man ska kritisera??

Dina val är dina, Isabellas val är hennes och hon mår bäst av dom.

Sarah

Det roliga är att om situationen varit omvänd, att Isabella tog med barnen på olika utflykter och för att se diverse kulturföremål som andra finner intressant, så hade hon då fått kritik för att hon inte bara kan ta det lugnt med barnen. Det är ju många som klagar på att Bella aldrig bara ”är” med barnen. Det är ju just det hon gör nu på semestern. Vilket jag tycker är klokt, Thailand är alldeles för varm för så små barn att åka runt överallt och kolla på massa saker som inte intresserar dom. Det kan man göra när de blir äldre istället!☺

Malin

Japp. Tror vi alla minns när Isabella tog med Sally till Miami och inte fan hyllade någon henne för det då. Det var ett otroligt tjat i kommentarerna om att barn minsann mår bäst av att vara hemma och hur påfrestande det är för barn att ”flänga runt”. Nu när hon tar det lugnt vid en poolkant med ungarna så klagas det över att hon inte flänger runt med dem tillräckligt mycket. De ska ut på utflykt, uppleva ny matkultur och kulturkrockar. Det ska klättras och faras runt i naturen. Helst ska de också hänga på sandstrand med sandloppor och senare sandkorn i HELA villa inklusive sängen. Gärna en strand långt borta så att barnen hinner bli riktigt trötta och griniga innan de hinner hem igen…

Sarah

👆🏼
Eller hur! Att vara på en varm sandstrand med barn i den åldern skulle jag inte rekommendera. Sanden är ju fruktansvärt het dessutom! Oftast trivs dom bäst vid poolen där dom slipper sand som tränger innanför badkläderna/blöjan och skaver och har sig.

Linnea

Jag förstår att man vill slappa. Men jag kan samtidigt inte förstå att man åker 12 timmar till andra sidan jorden för att inte se NÅGONTING annat än hotellet. En solnedgång vid havet är ju svårslagen!

K

Alla är olika och alla har inte samma behov av att upptäcka ett land. Vissa åker aldrig utomlands för att de helt saknar den lusten.
Skulle de inte ha småbarn med sig skulle de säkert njuta av solnedgången. Trevligare för alla inblandade samt andra njutande gäster att inte släpa trötta ungar till solnedgångar, utflykter och annat icke barnvänligt. Det är väl fantastiskt att man sätter barnens bästa före sitt eget.

Erika

En solnedgång?? De har småbarn?

Felicia

Men vilket hotell sen! Jag hade lätt åkt 12 h med två barn för att bo där en vecka. Inte jobbigt/konstigt alls i min bok. Hade inte heller haft något intresse av att gå på sightseeing. Tror du bara måste acceptera att människor är olika och gott så.

Katrin

Hon skriver ju att alla är olika. Varför är det så viktigt för dig att ifrågasätta hennes/denna familjens val? För det ät nämligen precis det du gör.

Kajsastina

Hej. Har aldrig kommenterat förut, är nog egentligen alldeles för gammal att läsa din blogg. Men jag kan inte annat än att känna glädje när jag läser det du skriver och har som mål. Herregud människa du är väldigt ung och har hunnit med så mycket i din karriär redan, samt man och barn. Jag önskar att flera var som du, så driven och målmedveten. Jag tycker från djupet av mitt hjärta att du ska stå rakryggad och vara stolt över det du åstadkommit. Sen vill jag ge en känga till alla avundsjuka därute. SKÄMS PÅ ER!!!

M

En fråga bara. Är alla med andra intressen eller andra åsikter avundsjuka? Eller bara vissa? Osäker där, eftersom jag ofta tänker annorlunda, men aldrig känt avundsjuka.

Jf

Avundsjuka?

Har de internet på ålderdomshemmen nu?

Elin

På ålderdomshemmet jag är finns det wi-fi. Men då har jag råd med ett snuskigt dyrt också.

Elin

”Har de internet på ålderdomshemmen nu”….. Fyfan vad dryg.

Lisen

Lite trött på alla kommentarer om att andra är avundsjuka när man tycker annat eller har en fråga eller avvikande åsikt. Skäms på dig att skriva det!

My

haha sen när blev olika åsikter och intressen synonymt med avundsjuka??— 😀

M

Vill röra oss. Löpning, promenader, simma i havet, söka matställen, se omgivningen. Ingen lyx egentligen, vill ha upplevelser. Hyr alltid bil och söker små fina stränder, höga berg o nya matupplevelser. Reser utomlands vart annat vart tredje år. Italien med husbil, Grekiska öar, Florida, Barcelona. Med tre barn. Och absolut ingen Teddy, varken för barnen eller annan service. Inga problem att själva fixa. Så reser vi.

Amanda

Så fantastiskt då att du har gör det du vill på din semester! Så gör Isabella som hon vill på sin.. och jag som jag vill på min.. och min granne som hen vill.. och så vidare. Då blir nog alla nöjda och glada, tror jag. Förstår inte hur det ens kan komma på fråga att antyda att något (liv, semester, relation osv) är bättre än det andra. Är man nöjd så är det toppen. Är man inte nöjd så får man själv se till att lösa det. Usch för all missunnsamhet och avundsjuka som råder i detta kommentatorsfält.

Zv

Men nu frågar ju Bella om hur andra gör på sin semester. Då måste man ju få lov att svara. Jag själv tycker man ska göra precis som man vill. Men jag har inte råd att åka på semester så ofta, så när jag väl kommer mig i väg så vill jag uppleva en del i tillägg till å slappa av.

Bella frågade väl inte alls hur andra gör på sin semester?

M

Ursäkta! Läste första raden som en fråga. Jag måste vara ovanligt korkad’

Jenny

Ja M det måste du nog vara då, då frågan inte var från Bella utan en kopiering på en fråga till henne från en läsare, som hon sen valde attsvsra på.

Stefanie

Bella la upp en del av det här blogginlägget även på instagram där hon också frågade hur andra gör. Kanske det är därför folk svarar även här, jag själv skulle nog kunna göra så utan att tänka vidare på det. Oftast skiljer sig hennes instagramuppdateringar och blogginlägg inte åt alls, inte så konstigt att det uppfattas som samma ämne/fråga/etc. då 🙂

Jossan

Jag älskar kultur och vill gärna välja resmål utefter vilka historiska upplevelser som finns. Lite svårare med en 1.5 åring så jag får ta de svårare resorna när hon är äldre. Drömresemål är Machu Picchu. Älskar även all grekisk (och egyptisk kultur). Eller persisk kultur (men det är svårt nu). Men med 1.5 åring och en sambo som inte är lika intresserad blir det inledningsvis enklare resor med fokus på bad, mat och umgänge ❤

Josefin

Låter extremt härligt! Ser inte ut att regna hos er, tur det 😀

Jag gillar verkligen att bara slappa, bada och chinchilla runt på hotellet, men får panik efter några dagars och behöver hitta på nåt. Shoppa, köra vattenskoter eller någon annan lek. Skulle aldrig klara 2v solsemester där man bara ligger still. #myroribrallan 😂

Erica

jag och min man har alltid älskat äventyrsresor och det bara kliar i kroppen av tanken på att vara på ett hotell i en hel vecka! Men jag ska få barn vilken dag som helst nu, så ska bli spännande att se om man ändrar sig när det är dags att semestra vi tre!

Elin

Det går att fortsätta vara äventyrlig! Men med anpassning såklart för barnens skull. Jag har 2 åring och 5 åring som har varit med om fler resor och äventyr än många vuxna.

Siri

Precis som jag och min man 🙂 har bilat mkt genom olika länder, dykning och klättring har varit intressen bl.a vi har en son på ett år och nej, ni kommer nog se att man kan göra saker med barn oxå 🙂 vi har varit ute och klättrat och i våras testade vi vandring med bärstol, det gick bra!
Finns så mycket att se och uppleva så att bara ligga vid en pool låter skönt ett tag men annars väldigt trist

Iv

Låter som Bella lever för målen bara. Snacka om att minimera tiden vi har på denna jord.

Fast allting är inte så svart eller vitt. Du kan bry dig om dina mål samtidigt som du njuter av livet 🙂 Isabella verkar ju trivas med sitt tankesätt? Varför kan hon inte bara få göra vad som känns bäst för henne? Bara för det är något som funkar för dig så betyder det inte att det är fel, alla är olika.

B

Något som inte funkar för dig *

Anna

Jag älskar att sätta mål och njuter verkligen av resan mot ett mål. Att bara leva för stunden hela tiden, är inget som gör mig lycklig. Tur att många av oss har chansen att välja själva hur vi vill leva våra liv. Det gör mig inte det minsta om andra inte fokuserar på något mål, man gillar helt enkelt olika.

P

Moget JF moget….Det känns som du är en fin människa. NOT

Helene

Förstår inte att ni inte går till stranden, pooler kan väl barnen bada i när som helst. Bekvämare ja visst men barnen kanske skulle gilla att uppleva havet och sanden? gå fina promenader och plocka stenar och snäckor och se andra människor. Allt verkar mer utgå från dig och inte från barnen faktiskt. De gillar ju att upptäcka och uppleva. Ni gör ju som ni vill såklart men jag hade nog hellre åkt till Kanarieöarna och inte så långt bort om jag inte ville gå utanför hotellet. Märkligt när ni är i så otroligt vackert land. Nu ska man väl inte rida elefanter men det är en häftig upplevelse även för små barn.

Sarah

När vi var till gran canaria som små, jag var väl 13, syrran 16 och lillebror runt 7 så ställde brorsan till med en rejäl scen när vi andra vela gå till stranden. Han vela bada i poolen, för sådana fanns det inte hemma! Havet fanns ju hemma (samma sak som sjö hör honom). Han ställde sig och kramade om en Palm och vääääägrade gå! Jävlar vad ledsen han blev. Så de finns faktiskt de som uppskattar en pool mer😉 det var hans första resa så för honom var det häftigt att ha en pool där man bodde, de har vi ju inte hemma😁

K

Men är det inte mycket svårare att ha koll på så små barn på stranden? Poolen de hänger vid kanske inte är så djup heller. Och så är väl havet där fullt av maneter också…

Sandra

Hur undviker du dötid på resan,du hatar ju dötid? Skriver du på boken där kanske?

Hon har väl aldrig påstått att det är dötid att umgås med barnen? Vilket hon gör hela tiden nu.

Johanna

Jag tror inte vi riktigt läst samma inlägg eftersom att Bella inte menade dötid på det där sättet. Läs om och läs rätt. Dötid för henne är då hon inte planerat in vad hon vill göra med sin tid. Nu har hon ju det. Hon har planerat in semester med familjen.

L

Förstår inte att folk blir så upprörda av valet av semester? Har också åkt utomlands med enda syfte stt ligga vid poolen och käka på hotellets restaurang eller runt hörnet, för stt det var precis det jag ville och orkade med. Har också backpackat runt och upplevt ”allt” i området – inget är mer rätt än det andra, för man gör exakt som MSN själv vill. Uppleva eller inte, vem bryr sig om hur nån annan tillbringar sin semester?

mb

Tänk er om det hade varit tvärt om.
Tänk om dom åkt på massa utflykter, släpat med barnen i 30 graders värme. Vilket gap det hade blivit.
”Tänk att hon måste stressa runt även på semestern”
”Kan inte barnen bara få bada i poolen”
”Herre Gud hur orkar du”
Osv osv osv…
Det klagas ju alltid! Vad hon än gör så klagas det här inne.
Det känns som om vissa människor har gjort till sitt livs uppgift att hitta saker att klaga på. Att trampa på andra är deras hobby liksom..
Säger bara stackars er, som inte kan glädjas med andra.

Sarah

+ 1!!!!👍🏼👌🏼

Malin

+1!!

Sofia

Jag får ibland en känsla av det är ensamma människor som kommenterar elaka saker, just för att de är ensamma och enda sättet att få kontakt med andra. Ju mer elakt man skriver desto fler som hakar på och motkommenterar. Så sjukt att man är i sånt behov av kontakt med andra människor så man är villig att kasta skit på isabella för uppmärksamheten. Tror inte heller att de alltid tycker det de kommenterar utan som sagt det är det lättaste sättet att få uppmärksamhet på.

M

Jag förstår vad du menar med vad du/ni vill ha ut av er semester men samtidigt kan jag ändå inte förstå att man inte vill se mer än två hotellkomplex och bada i pool.
Själv har jag alltid velat ge barnen en upplevelse när vi reser. Besöka marknader och känna dofter av andra kryddor och kulturer, se och uppleva lite av landet vi besöker. Barnen har köpt med sig små suvenirer hem från våra resor. Inget märkvärdigt men roligt att ha som minnen. Kan vara kastanjetter från Spanien när vi såg på flamenco dans. De har varsin (sen länge urvuxen) magdansdräkt från Turkiet när vi var där och såg en show mm mm
Jag tror att det berikar dem och ger dem en ökad förståelse att alla inte lever likadant och har det likadant runt om i världen.
Tänker att Odd som är så matintresserad skulle tycka att det var roligt att just gå och smaka och lukta på olika kryddor att ta med hem och variera med.

Malin

Kom ihåg att hennes barn inte är så gamla. De har massor av tid att uppleva saker när de är så pass gamla att de kommer ihåg allting efteråt.

Katarina

Du har rätt att utnyttja din semestertid på Thailand hur du vill och det är som sagt ditt liv. Det jag tycker och kanske en del andra människor är att du verkar sträva hela tiden efter mer pengar och materiella saker. Det är inget som jag personligen tror att man blir helt lycklig av. Man kanske tror det. Äkta lycka är att vara frisk och ens personer i ens liv som man älskar. När du skrev till en läsare i början av komentarsfälten i detta inlägg att du tror inte på nån högre makt eller ödet tycker jag är konstigt. Ödet finns runt omkring oss alla vare sig man tror på det eller inte. Exempelvist så tänk vad hände på Thailand för ca 14 år sen den tsunamin som tyvärr tog många människors liv det är ju ett naturkatastrof och även ödet att dessa människor dog bla. ifrån Sverige. Hade de velat om detta hade de aldrig åkt dit. Menar inte att skrämma dig men vissa saker i livet sker helt enkelt för att det är förutbestämt så. Ett annat exempel du och Odd träffades det måste va ödet. Din företag som du har är också styrt av ödet även om du kanske bara vill att det låter som att det ligger mycket arbete bakom så tror jag att i alla våra liv är saker ich ting redan förutbestämt vissa saker kan vi inte påverka själva. Ex. Krig, naturkatastrofer, fattigdom, svält. ja listan kan göras lång. Ha en skön semester.

Isabelle

Fast bara för att DU tror på ödet måste väl inte alla göra det? Jag tror inte att våra liv är förutbestämda utan jag tror att det blir vad man gör det till och grundas på våra beslut som vi tar i livet. Inte av ödet. Du kan ju på riktigt inte påstå att det är konstigt för att man inte tror på samma saker? Det skulle ju betyda att jag måste tycka du är konstig för att du tror på ödet, vilket jag inte gör. Låt folk tro på vad de vill.

Katarina

Ok kanske har jag inte utryckt mig helt korrekt. Men det jag ville egentligen säga visst finns det saker som händer goda som mindre goda ovsett vad man strävar efter eller vill uppnå med sitt liv så kan det förändras både till det bättre såväl som till det sämre. Man får leva som man vill det är upp till var och en. Ett exempel om kriget inte vore i mitt hemland hade jag aldrig och då menar jag aldrig kommit till Sverige. Så visst finns ödet. Inget illa menat mot Sverige jag Älskar detta land och har bott 3/4 delar av mitt liv här. Det jag vill säga är att saker händer som vi människor inte kan alltid styra och påverka oavsett om du vill tro på ödet eller nåt annat. En del tror på Gud, en del på ödet, en del på utomjordningar och vad man tror på är upp till var och en. Hoppas att du fick ditt svar. 👐

Jessica

Fast att säga att naturkatastrofer är ödet, att du träffade Odd är ödet, dina företag är delvis ödet och att vissa saker är förbestämda som inte vi kan påverka, det är ju vad DU tror på. Inte Isabella enligt hennes inlägg.

Och att krig skulle vara något förutbestämt..? Det är ju vi människor som skapar krig. Det är inte något som måste hända.

M

Alla tror inte att ödet bestämmer. Jag tror på en Gud som är med och orsakar att människor möts för att bilda kärlek. Jag tror dock inte att min Gud orsakar naturkatastrofer, utan att de är en del av hur den trasiga värld vi lever i ser ut. Människor har olika sätt att förstå skeenden som är större än oss. Det som självklart beror på x i den enes livsåskådning beror lika självklart på y i den andres. Jag tror att vi är skapade för en relation till den Absoluta Sanningen och Kärleken som jag kallar Gud. Tills vi finner den relationen så jagar vi frenetiskt nya upplevelser eftersom inget utom Gud kan fylla vår längtan. Jag önskar att alla gav Gud chansen att visa sin kärlek.

Hanna

Jag fattar inte, varför behöver man en gud för att man ska bli kär i nån?

M

Inte riktigt så jag menade. Jag menar att guds viktigaste egenskap är kärlek. Hen är med och för ihop människors liv tror jag. För att människor ska kunna skapa mer kärlek. Men inte bara i parrelationer utan mellan alla människor. Givetvis kan en icke-religiös person också bli kär… Jag tror bara att Gud leder en till den man ska bli kär i. För att Gud har en plan över hur vi människor ska leva.

Linn

Varför finns i såna fall cancer och andra hemskheter om nu Gud finns? Han bör väl skapa den finaste och bästa världen, eller är hen ond?

M

Det finns nu många svar! Ett svar är att beror det på människans fria vilja. När vi en gång i början valde bort Gud kom ondska in i världen. Om Gud Är godhet och människor måste ha fri vilja Att välja Gud eller ej, så måste de kunna välja ett ont alternativ. Världen som var helt god från början blev infekterad med det onda. Vårt beslut att välja ondska beror inte på att Gud skapade världen ond utan på att vi fick valfrihet som självständiga varelser.

Jag tror man ändrar sig när man får barn att resa med – eller många gör nog det – jag älskade äventyrsresor när jag var yngre men nu mer är det enda som finns i tanken typ resorter med all inclusive 🙂

Lisen

Men varför klarar din ADHD att slappa här men inte när du är hemma?

Lisa

Bara av intresse….är det värt 250 000kr att resa till Thailand och stanna på ett hotell? Ni hade ju kunnat spara de pengarna och köpa ett hus i Thailand istället?

Vad är det för dum fråga? Uppenbarligen tycker de att det är värt det, annars hade de ju inte gjort såhär.

Sara

De kanske ville ha just denna upplevelsen och de kanske inte vill köpa ett hus i Thailand? Man prioriterar väl som man vill? Jag tex har valt att bo i en dyr men otroligt vacker lägenhet och ha tre hundar och en häst. Hade haft råd med massa annat om jag inte prioriterat såhär men detta är vad jag vill.

Lisa

Kostar resan 250 000?

Lisa

Obs jag är ejj samma Lisa som ovan…

lena

Jag vet inte. Varför bryr du dig?

A

Inte så farligt om man får ut bonusar etc

Maria

Oroa dig inte.
Något av bolagen betalar resan då den är arbetsrelaterad.

Varför skulle bolaget betala en familjeresa? Isabella har redan skrivit att detta är en resa som de har sparat ihop till!

Annika

Maria, du verkar väldigt dåligt insatt i redovisning och beskattning om du tror att man kan låta företaget betala en sådan här resa. Vad grundar du ditt påstående på?

Felicia

Allvarligt talat, hitta inte på!! Nej bolaget betalar ingen familjeresa. Om du inte förstår det själv så kan jag upplysa om att det finns redovisningsregler, revisorer och skattemyndighet bland annat som reglerar och granskar vad bolag lägger sina pengar på. Sprid inte dynga!

Katja

Vet inte hur det funkar i bloggvärlden men visst är resan att betrakta som jobbrelaterad eftersom hon bloggar om den. Tänker att det ingår i bloggjobbey att vi som läsare ska få se bilder från härliga resmål restauranger etc addera lite flärd till oss i vardagen. Annars hade det väl varit mycket mer semester att åls iväg, inte blogga alls eller bara lägga upp färdigskrivna inlägg inga bilder från resmålet etc. Bloggen är ju ett vinstdrivande företag.

Skönt att varva ner och ta det lugnt. Känner själv att jag skulle behöva en solresa. Men det får vänta tills pojkarna blir lite äldre 🙂
http://Www.nouw.com/hellofebruary

Krista

Kan bara konstatera att hållbarhet inte ärbBellas grej

Malin

Härligt att ni hittat ett semesterformat som passar er som personer och som familj i det skede ni är i nu. Precis som allt annat kan ju det där förändras när barnen blir äldre och man kan ju också bli sugen på annat själv ibland – t.ex en resa till NYC där man promenerar och upplever mer än man ligger still på hotellet.

Skönt ibland att bara ladda batterierna och få inspiration till att arbeta vidare för det man verkligen brinner för när man kommer hem. 🙂

Isabelle

Fast känner inte du att du har ett ansvar gentemot Sally och Gillis att visa att världen inte ser ut på samma sätt som i Sverige? att alla barn inte är lika privilegierade som ni är? Även fast dom är små så är det ju en grundläggande byggsten för att bygga upp ödmjukhet och förståelse. Även om du förklarar och visar fakta så går de ju inte att jämföra. Att röra sig utanför hotellet handlar inte bara om utflykter och kultur. Utan om att få en realistisk världsbild.

b

Och det tycker du är relevant för en 3 åring och en 1 åring
Vad händer med med familjer som inte har lust att resa eller som inte har råd? Hur går det med deras ansvar gentemot sina barn?
Dom här barnen får uppleva två härliga veckor i värmen. Det är väl fantastiskt?!

Erika

Ha ha men jösses!! De är 1 och 3 år!!! De har tid till kulturkrockar när de blir äldre. I den åldern de är i så kan man ta det lugnt med intryck

Malin

Vilken världsbild hade du när du var 2 år gammal? Tror du helt seriöst att Sally behöver en kulturchock innan hon ens kan sätta på sig skorna själv för att bli ödmjuk?

Varför skulle man behöva göra det? Jag reste aldrig överhuvdtaget som barn och har ändå lärt mig att livet ser olika ut för alla människor. Tror inte att man som barn blir mer ödmjuk eller förstående för det. Jag tror nog Isabella och Odd vet hur de ska uppfostra sina barn 🙂

Lisa

Kan absolut förstå grejen med att bara vilja slappa på semestern. Med all respekt för det, och för den fria viljan, är jag nyfiken på dina tankar kring flygningen och klimatpåverkan? Om man bara vill slappa, varför inte välja något lite närmre hemlandet då? Obs jag menar inte att låta otrevligt, är bara genuint nyfiken. Hoppas du inte tar illa upp av frågan!

Och PS Nej, jag tänker inte att man automatiskt har ”mer rätt” att kosta på klimatet en flygresa till ett avlägset land om man går utanför hotellet. Jag är bara nyfiken på just dina tankar om flyg och klimat. 🙂 Kanske har du redan skrivit om detta och jag missat det, vill någon länka isåfall?

i-m

Och var i närheten av Sverige, tänker du att det är varmt o skönt i februari?

Malin

Hej Lisa,

Hur lång får flygturen max vara för att klimatpåverkan ska vara tillräckligt liten? Finns det en specifik radie runt Sverige du syftar till när du säger ”närmare hemlandet”?

Erika

Men det e ju lite skillnad på väder i typ Spanien på vintern. De e ju ute efter sol och bad!

Elsa

Tycker det är en högst relevant fråga, och du ställer den på ett bra sätt! Som du säger, inte mer ‘rätt’ att flyga långt bara för att man gillar andra saker (kultur, natur etc). De finns ju också på närmre håll. Men fortfarande en relevant fråga. I vilken mån är det etiskt försvarbart att flyga till Thailand för att man vill ha sol och bad (eller gå på restaurang, se djungel, uppleva en annan kultur) om detta bidrar till klimatförändringar som de facto gör livet ännu svårare för många människor, till och med dödar människor (ja, detta går att argumentera för med vetenskaplig basis även om det såklart inte är ett 1:1 förhållande). För mig är resande en del av meningen med livet (och jobbet), så jag brottas väldigt mycket med denna frågan! Hade varit intressant att höra Isabellas syn, men bara om hon har tid/lust att faktiskt tänka igenom det, annars blir det bara ytligt/känslostyrt/försvarsställning (alltså inte bara i hennes fall, gäller nog alla)

Jasmine

Så många avundsjuka och misunsamma människor i detta kommentarsfält. Det märks på bitterheten.

Njut du Bella det är ni värda. Önskar att jag också var på semester. Här i Cardiff är det regnigt och kallt.

Lisen

Lite trött på alla kommentarer om att andra är avundsjuka när man tycker annat eller har en fråga eller avvikande åsikt. Skäms på dig att skriva det!

Jasmine

Ja du Lisen jag skams verkligen (sarkasm ) det ligger nagot i att svenskar ofta ar misunsamma mot andra manniskor och den svenska avundsjukan. Och det marks pa Bellas blogg och andra bloggares.

Tina

Fast det där Jasmine är oerhört korkat skrivet, att svenskarna är särskilt avundsjuka. Tror du på riktigt att just svenskar är mer avundsjuka än något annat folkslag? Tror det mest visar att du inte har så stora studieskulder.

Therese

At folk orker alle disse negative kommentarene. Har de ikke en familie eller jobb de kan legge tiden sin på? Skjønner ikke at de orker lese bloggen din hvis det er så mye hat/sjalusi.
Så kommer mitt spørsmål: Hvor er den fine gule bikinien din ifra? Nyt Thailand og gjør akkurat det dere vil gjøre, det er jo deres ferie 🙂

Tycker också det låter lite trist att bara vara på ett hotell, men det är ju tur att det är ett väldigt fint hotell om man har de preferenserna!

Elin

Intressant med alla olika åsikter. Konstigt bara att inte tycka exakt som blogginnehavaren innebär att det är negativt och missunnsamt? Skumt.

T

Att i spydiga ordalag ifrågasätta familjens val av semester anser jag är negativt och så jäkla onödigt!
Som om ni tycker ni är bättre…att ni tänker på ett bättre sätt….
Varför liksom?

Vad mysigt med spabehandlingar 🙂

Undrande

De kanske ville ha just denna upplevelsen och de kanske inte vill köpa ett hus i Thailand? Man prioriterar väl som man vill? Jag tex har valt att bo i en dyr men otroligt vacker lägenhet och ha tre hundar och en häst. Jag undrar också hur ofta du och Odd har sex under semestern?

Emma

men för i helvete, driver du? tycker du verkligen att du har med det att göra? att hon ska blotta sitt sexliv för 500.000 människor? HUR kan du ens bry dig om en sån sak, förstår verkligen inte hur det kan röra dig.

mallan

VA? Undrar du det ofta??
Hur ofta dom har sex???
Vet du, det är sjukt.
Ta tag i ditt eget liv i stället.

Ulrika

Det låter som att ni har det superhärligt! Jag blir så inspirerad av hur lyxig er semester verkar, sätter upp en liknande bland mina egna mål! 🙂

Bra citat, ska försöka leva efter det så gott det går. Han och jag kanske inte har samma förutsättningar men att visualisera är ingen dålig tanke! Ha det å bra på semestern!

Ebba

Jag håller med! Är liksom du i Phuket nu med min familj, har barn i gillis och Sallys ålder. När man reser med barn i den åldern är turista inte nummer ett..vill precis som du hålla mig på hotellet, poolen och stranden i närheten. Massage, familjen, god mat och bra böcker-bara vara helt enkelt. Men så gör man ju andra typer av resor också då man upplever mer, men ibland är det skönt att bara fokusera på att ha det gött! Hoppas ni får det fortsatt bra här i Phuket, vi byter snart till ett nytt hotell i khao lak!

Undrande

Jag älskade äventyrsresor när jag var yngre men nu mer är det enda som finns i tanken typ resorter med all inclusive . Är det sant att Odd är väldigt liten där nere?
Jag har nämligen en vän som sög av honom efter en vild utekväll och hon sa att han inte hade så mycket att komma med…bokstavligt talat

Siri

Vad för problem lider du av eg? Vad tycker du eg att Bella ska svara? ”Typ ja han är liten där nere eller nej han är stor där? Är väl ingens ensak förutom hans egen? Sjukt omoget. Skäms

Ingrid

Men herregud, det har väl inte du med att göra?! Hur kan man ens skriva så på en blogg till någon?? Fruktansvärt pinsamt!!

lena

DU VANN ”UNDRANDE”!
Dagens idiot!

Maria

Har aldrig kommenterat här innan men blir så förvånad över hur många som läser en blogg och irriterar. Det blir ett jäkla gnäll om Isabellas åsikter, hur andra kommenterar (satsfel och särskrivningar..) osv. Finns det inte annat att lägga er energi på? Finns så mycket skit som händer i världen och här orkar ni hålla på och bråka på en blogg, tillför den inget utan det bara svider i ögonen hur bra någon (Isabella) lyckats så läs då inte!

Är precis som någon tidigare skrev, säkert lite för gammal för denna blogg, men tycker du har härlig energi och fokus så läser ändå! Grattis till dig att du kan unna dig en sådan skön semester. Hade gjort samma sak om jag har möjlighet!

Ella

Jag tycker du är helt fucking amazing Bella! 👊

Nia V

Haha så KLART du ikke tror på en høyre makt. Det er narsissister som du kjent for – DE er jo den høyeste makten og arrogante nokk å tro de er ”høyeste bevisstheten”! SÅ TYPISK deg Blondinbella. Bare penger, kjendiskåteri og makt – ikke noen sjel eller autentisk jeg. Du er virkelig en antirollemodell i 2017!

Enda narcissisten/psykopaten här verkar vara du Nia v. Under flera månader har du lämnat märkliga och obehagliga kommentarer här. Sluta.

Malin

Hur många namn har du egentligen? Du kommenterar ju alltid under nya alias och påstår samma sak om och om igen… hur kommer det sig att du har så mycket fantasi när du fyller i ”namn”-fältet men låter som en papegoja när du kommenterar?

Jenni

Skulle man vara narcissist för att man inte tror på högre makter..? Skulle det gälla för ca 55% av svenskar då menar du? Tror att du får läsa på lite om innebörden av narcissism.

Tycker du är så himla inspirerande. Du lever ditt liv utifrån dina drömmar och passioner och låter inget eller någon stoppa dig. O se vart det tagit dig – fantastiskt! Heja heja!

Tar du det nånsin lugnt? Verkar vara handla stressande att vara dig. Jag menar inte ens kunna slappna av under en spa behandling utan att tänka på dina mål?

Sofia

Du kan inte tänka dig att det ger henne lugn? Vi tycker inte alla att allt är lika lugnt eller stimulerande. Jag kan till exempel ligga en hel helg med att bara kolla på serier och tycka att det är det bästa som finns, medan andra tycker om att umgås och gå på middigasbjudningar eller festa och tycka att det ger dem ett lugn. Men jag ska berätta en sak för dig, som egentligen inte är en hemlighet, men som du tydligen missat, och det är att vi är alla olika!

Vilken härlig semester!

Maria

Ni verkar ha en drömsemester enl mig.😊
Får jag fråga vad hotellet heter? Måste kollas upp genast!!!!
Njut av slöa dagar i somen!

Vi åker till Mexico på fredag och ska bara slappa vid poolen eller vid havet. Orkar inte se några sevärdheter! Ha ha! 🌴☀️✈️

Viktoria

Förstår inte hur det kan vara så svårt att låta folk spendera sin semester precis hur de vill. 😮
O mår man bra av att ligga o visualisera under spabehandlingar är det väl vara positivt att tänka på något som stimulerar. Jag brukar också tänka på jobb, inte fullt lika angenämt alla gånger då jag är sjuksköterska 😂

Sara

Men vilket känsligt kommentarsfält! Som små poliser, som trycker ner alla oliktänkande. Visst, fältet är hätskt ibland och folk kan vara fruktansvärt elaka, men här skriver folk ju mest ”Jaha, jag skulle aldrig åka på semester så, jag gillar x och y”. Det skulle jag säga till mina kompisar också, om vi hade olika åsikter. Bella lever gott på all traffic kommentarerna generar, det finns inget sårande i de alla flesta kommentarerna (läste inte alla) och ingen kommer till skada. Så vad håller ni på med att trycka ner alla som ventilerar sin åsikt i ett ganska trivialt ämne?

A-K

Ok alla som tjatar. Det är väl bara att acceptera att familjen inte är speciellt kulturell när de reser. De vill resa och koppla av i ”hemmamiljö” och inte tänka på vilka länder de är i när de väl kommer till kritan. Kanske kan de inte koppla av hemma och vill bara komma bort där de kan koppla av. Annars hade de naturligtvis gjort down to earth utflykter ett par dagar och upptäckt landet på riktigt. Alla vill inte uppleva världen utan är nöjda i sin bubbla.

Alla kommentarer…
Skriv en kommentar
E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *