#IsabellaLöwengrip
Följ
Motherhood
februari 15 2017 at 16:07

Dag 4 i Phuket

Ikväll åt vi middag på en resturang som barnen tycker är väldigt spännande. Restaurangen ligger inne på hotellet men det är ju så stort här att man åker över vattnet för att komma dit. ”Elefantbåten” som Gillis kallar det. 

Nudefärgad body H&M och kjol By Malina 

Sandaler från Bottega Veneta som jag fick av Odd i julklapp. Fotade den fot med minst myggbett. Hela familjen har fått stora kliande bett, värre för varje natt. Vi fick en kräm från hotellets läkare som vi smörjer med (första samtalet till Teddy handlade om det).

Restaurangen heter Black Ginger, några av er kanske minns stället från förra året.  


Förväntasfulla syskon (fick nyss en realitycheck och insåg hur stora barnen har blivit, hjälp!). Förresten, jag jixade det där med ”hur lätta våra barn är på restaurang”. Huh! Idag ville Sally mest ligga på golvet samt äta från andra människors tallrikar. 

56 Kommentarer

Monika

Tror inte att det är myggbett ni får på natten utan loppbett! Jag har fått det i Thailand 2 ggr, vanligt där kan jag säga även på finare hotell! Stora kliande bett som blir fler under natten…..ja då är det loppor i sängarna! Då måste hotellet sanera.

Jenny

Tips! Vi kom hem i söndags och andra veckan fick vi tips om allergitabletter! Ta en halv så blir det inte dessa stora bölder. Fick även Svenska mygga att spreja på, funkade helt klart bäst!

Siri

Älskar de där sandalerna 🙂 im nån hittar någon Sundal som liknar denna men för typ en tiondel av priset får ni gärna länka! Jag har letat men inte hittat någon :/

Åsa

Jag tror mer på sandflugor (sand flies, sandmyggor/sandloppor). Inget som hotellet kan sanera bort. Googla! Även om ni är mest vid pool/hotell så finns det tillräckligt med jord/sand i närheten för sandflugor. Jag tror att det är individuellt hur påverkad man blir. Jag och min svärfar (och pojkvän) reste ihop en månad i tropikerna. Jag skyddade mig med byxor och spray och allt möjligt men fick stora variga bölder som kliade tills jag blev knäpp. Svärfar traskade runt i shorts och hade helt rödprickiga ben (små prickar) men de kliade inte det minsta. Min pojkvän blev typ inte biten alls. Vi var på nästan exakt samma kvadratmetrar inne och ute i em månads tid. Vi delade hotellrum.

ll

300 kommentarer om myggbetts-analyser på ingång, haha kvinnor alltså….

Kattis

Va?

Emelie

Ja tänk vad hemskt det är med människor som vill hjälpa till och komma med tips.

Antonia

Ja det kommer säkert massor med olika teorier och förslag på behandlingar.
Troligen blir det samma förslag som vid förra resan Isabella och familjen gjorde till Thailand i februari förra året. Kolla blogginläggen ”Röda bölder” och ”Myggkliad”. Där finns ett par hundra kommentarer med olika teorier.
Den enkla förklaringen är att det rör sig om svidknott som jag skrev om ovan) – oftast kallas de sandflugor men det är inte flugor och inte heller mygg. De är väldigt vanliga i tropikerna.

Veronica

Hennes söthet tyckte maten från andras tallrikar såg godare ut 😛 😉 Jobbigt med myggbett usch 🙁

Lotta

Det finns allergitabletter som heter Arius (receptbelagda hemma) som är superbra! Ingen dåsighet eller så, hjälper kanon mot betten (de ni fått alltså inte mot nya dock…). Kan vara superbra att ha med hem för här krävs det recept men de är riktigt bra mot hösnuva etc om ngn skulle behöva. Vilket härligt ställe ni är på förresten!! Bokar in oss till i höst. Fortsätt njuta! kram

Linda

Aerius!!

Caroline

De är receptfria i Sverige under namnet desloratadin.

Malin

Använd mygg-spray och om man får bett så funkar clarityn toppen för att undvika klåda.

Antonia

När det gäller det som biter och sticks så tror jag att de skyldiga finns i familjen svidknott Ceratopogonidae (som inte ska förväxlas med knott som är en annan myggfamilj). Det finns ca 4000 arter i denna familj och på varje plats kan finnas flera arter. De finns ofta längs vattendrag, i fuktig terräng och på stränderna i tropikerna.
I Polynesien kallas de nonos och har förmågan att förpesta en annars trevlig vistelse. 🙁
Så här beskrivs de små gynnarna i Wikipedia:
”Ceratopogonidae, or biting midges, are a family of small flies (1–4 mm long) in the order Diptera. They are also known as no-see-ums, midgies, sand flies, punkies, and others in North America, and sandflies in Australia.”

Elin

Usch hoppas det inte är vägglöss! Det blir ju tyvärr värre för varje natt. Fy tusan vad otur (och äckligt!!!!) om ni åkt på det! Min syster var med om det i Asien och hade svåra problem med att bli av med det.

Elin

Vägglös/bedbugs låter troligare än myggbett. Sanera innan ni åker hem så ni inte får det i huset.

Sandra

Fan vad vidrigt!!! Hoppas ni inte haft den oturen!

haha så kul med alla som ska komma och vara så säkra på att det minsann är vägglöss 🙂 precis samma sak varenda gång någon bloggare/youtuber klagar på myggbett. Och oftast är det just bara myggbett.

Malin

Haha, underbara, oförutsägbara barn!

Väldigt fin kjol! 🙂

Så härligt ni har det! Se till att njuta till max! 😍

Så snygga sandaler! Dina barn har verkligen börjat bli stora!

Maria

Ett tips mot kliandet av myggbetten är att äta antihistamintablettter, bäst är att börja två veckor innan avfärd och sen hela resan. Jag blev helt sönderbiten när vi var i Thailand tidigare i år men det kliade inte mycket tack vare tabletterna. Ha en fortsatt underbar semester!

Annica

Hade samma problem när vi var i Malaysia. Personalen sprayade med olika sprayer i rummet varje dag men de försvann inte. Nya bett varje natt. När personalen tillslut bytte ut madrasserna så var det borta.

Annsofie

Vägglöss alltså.

nyx

Nej, det räcker inte med att ta bort madrasserna för att få bort vägglöss. De finns i väggarna och listerna och kommer ut på natten för att äta. Vi hade vägglöss på ett rum på hotellet jag jobbade på och de var ett helvete att få bort. De spred sig snabbt till intilliggande rum och vi bytte ut sängarna och anticimex var där och lade ut gift längs listerna och de försvann ändå inte. Krävdes att vi plocka ut alla textilier och giftbomba väggarna och sängarna 3 gånger innan de försvann och det tog över ett halvår.

Sen tror jag det är osannolikt med vägglöss på ett hotellrum man betalar 70 000 kr för. Ett hotell i den klassen kollar säkert regelbundet efter sånt, speciellt när det ligger i ett land som har den sortens parasiter.

Annsofie

Nyx: Jasså? Det är många lyxhotell som har/har haft vägglöss i världen.
Jisses. Vägglöss en bryr sig inte om det är skabbigt eller lyx.

Trist med betten. Som sagt, låter inte som myggbett.

Maria

Läkaren på hotellet kanske har bäst koll på vad det för slags rackare som ligger bakom betten? Bara en tanke.

Josefin

Om det är hotellets doktor kanske han/hon är partisk…

Rach

I Thailand må man bruke myggspray/ krem hele døgnet ,
Over solkrem og etter dusj/ bad. Bittesmå mygg som ikke synes men biter hele døgnet.

Ha en underbar semester och njut! För det är ni alla värda… Kram <3

Karin

Äääääälskar dina sandaler!

Sofie

Hoppas ni har det toppen. Detta förtjänar ni helt klart! Njut och ta en massage för mig med 😍

Sanna

Hej isabella, underbar blogg! och ni verkar verkligen ha en underbar semster.

Vet du om att hänt extra nr 8 har lagt ut en bild på dig och sally och gillis i affären där gillis ansikte syns!.
tycker verkligen inte det är okej då du faktiskt vill ha dem privat!

Isabella Löwengrip

Hörde det 🙁

Mia

Troligast är nog myggbett.
Kännetecken för vägglöss är att man ofta ser betten på kroppsdelar som hamnar utanför täcket, händer, fötter mm. Tyvärr är vägglöss lika vanligt på fina hotell som mindre fina.

Carmen

Har ni myggnät över sängarna? Låt dem i så fall hänga över sängarna hela dagarna, jag brukar alltid säga till personerna som städar om det. Bäddar hellre min säng själv eller låter den vara obäddad, det är mer värt att sova gott utan att bli biten än att det ska se snyggt ut.

Käthe

Jag har inte tänkt på det tidigare, när jag har beundrat rummen och ni HAR ju fönster och dörrar (jag har själv bott i Malaysia med enbart jalusier i fönstren). MEN, varför finns det inga myggnät över sängarna? Man kan ju välja bort att använda dom och visst stör de intrycket kanske, men myggen håller sig borta på natten. Ha en fortsatt skön semester allihopa!

Haha! Hoppas restaurang besöket gick bra i alla fall 🙂

Emelie

Snygga sandaler! Och Sallys klänning var också riktigt fin!

Irene

Oj vad stora barnen blivit!

ANnika

En miniatyr-Odd bakifrån 🙂

tp

har ni varit på stranden kan det vara sandflys? dem är riktigt jäkla jobbiga och kliar som in åt norden! dem kommer inte åt att bita en om man smörjer in med aloe vera och myggspray. hade såna problem med dem när jag rest runt i sydostasien och har tyvärr små små små ärr kvar, inget som stör mig men irriterande små djur. tydligen kan deras bett bli infekterade men jag har inte mött nån som vart med om det eller jag själv. jag hade uppemot 80 bett när det var som värst.

Jenny

Hej!
Fundera gärna på begreppet nude. Naket är ju många färger, eller hur? 🙂
Du är ju klok, medveten och en förebild som kan förändra och inkludera.
Heja beige!

Fast nu kallas den färgen nude och man menar absolut inget illa mot någon när man använder det ordet.

Lina

På riktigt? 🙄

lena

Åhh Jenny du hittade något att bli kränkt över.
Härligt dagen är räddad!

Anton

Googla
”Thailand breeze Sandflies In Thailand”
Bra beskrivning. ”In Thai, sandflies are called pung, rin talay and khon talay. The word talay means sea.”
Pung! Lätt att komma ihåg. 🙂

Josefine

Köp den orangea sprayen som heter OFF, den är antagligen sjukt giftig men jag hade den när jag var i thailand i 3 månader och fick inte ett endaste myggbett så länge jag hade den på mig. Kanske inte bra på barnen ifs pga känslig hud men kör den du.. Som sagt, fight fire with fire! Lycka till!

Malin

Myggen är hemska här nere! Däremot har jag allergitabletter (egentligen mot soleksem) som funkar väldigt bra mot klådan av myggbetten med! Däremot är de receptbelagda men har hört att vanliga ”pollenallergitabletter” funkar fint! Får alltid som mest myggbett under första den dagarna, sen avtar det.

Julia

Ha inte dörrarna öppna. Mygg kommer in även dagtid och gömmer sig inne tills det blir mörkt.

Berith Juliussen

Hej.
Jag ser dina myggbett det kliar bara jag ser det. Jag æter Zyrtek 1 vecka innan jag åker och æter dom så længe jag ær på semester. Jag fick jættestora bett. Nær jag kom hem gick jag till lækaren som rekommenderade det. Nu får jag kanske ett eller två bett och så anvænder jag mygga. Tar myggan slut så delar jag vitløk och smør på(på benen).
Lycka till och njut dagarna.

Alla kommentarer…
Skriv en kommentar
E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *