Dag 3 i Phuket

Vi har haft en bra dag. Den har i stort varit likadan som gårdagen, vilket innebär att vi är i poolen mest. Barnen är så nöjda där med leksakerna och lite glass i mellan. Jag har aldrig varit med om en semester som krävt så lite av mig i form av lek. Jag är ju en lekmamma och tycker att det är kul från hjärtat men här underhåller dom varandra i poolen. Det innebär att jag kan sitta bredvid och dricka kaffe och stirra upp mot solen (ingen fara, tittar på barnen såklart också) sådär som jag minns mina egna föräldrar. Sedan är Sally så rolig, när hon inte vill bada mer så lägger hon sig i solstolen med benen i kors och liksom slappar och bara tittar på oss. 

Våra barn är faktiskt väldigt enkla att resa med, antagligen för att dom är vana. Vi är noga med artighetsfraser på engelska för Gillis (Hi, thank you, bye bye) och så äter vi på restauranger det är andra barn och mer familjär stämning. Då gör det ingenting om det spills och ipads på bordet. Jag vet att många ogillar ipads på restauranger men vi tycker att det är toppen. Vi börjar utan men när de börjar ledsna är det ett bra sätt för oss att få prata ostört en stund. Det är Pippi-period hos oss nu för båda. Jag trodde aldrig att den otecknade skulle bli poppis bland barnen men dom har fastnat.


Baddräkt & Other Stories, hatt Asos (adlink). 

Hejdå från värmen 🙂 

 1. Verkar som en soft semester! Nån gång borde ni besöka Thailand, finns så vackra platser och natur utan allt det kommersiella med prostitution mm. Tex Koh Tao, underbart och inte så förstört av turister.

   1. De är på ett hotell. De skulle kunna vara varsomhelst i världen där det är varmt och tryggt inhägnat och erbjuds fullständig service. Kan förstå att man vill resa bekvämt med barn men om det var det enda kriteriet hade jag personligen satsat på något som liger närmare och är billigare. Typ Kanarieöarna.

  1. Men Koh Tao är en liten ö i Siamviken dit folk åker för dykningens skull.
   Låter inte som en plats dit man åker med småbarn.
   Gillis och Sally får väl åka dit när de blir så gamla att de kan åka till
   Thailand med kompisar.

   1. Jag har varit där två gånger och ja absolut är det bra dykning men också underbar sandstrand som är grund och det är så lugnt och harmoniskt. Restauranger längst med stranden där man kan sitta och titta på solnedgång mm. Funkar absolut med barn men det är ju kanske inte lika bekvämt med direkttransfer direkt från flygplats till hotellet och butler.

  2. Men vänta nu här, för det första åker dom antagligen till thai pga värmen, som nu på Kanarieöarna är som bäst ca en svensk försommar, och havet är inte direkt ultimat att doppa sig i. För det andra, så prostitution, om du själv varit på Tao, så även jag, så kryllar det ju av prostituerade överallt? Sen är hela östkusten även den förstörd av turism. Och nej, inte det smartaste resmålet med småbarn. Sen förstår jag om du känner sig lite halvnegg ang att dom bor på ett ställe som The Slate, hade kunnat döda för en dubbel villa med pool där!

   1. Kanarieöarna är perfekt nu, var i januari förra året och vi badade i havet varje dag, riktigt härligt! Frukost på flygplatsen i Sverige och lunch på hotellet på Kanarieöarna, snabbt och smidigt!

  1. Att sitta stilla och titta på solnedgången är inte direkt på varje barns topplista dock haha.

   Tror nog hotellkomplex med barnpool är bättre.

 2. Härligt!
  Jag är kanske konstig, men jag saknar typ Odd! Kan han inte gästblogga en dag/ett inlägg? ;D kul med hans synvinkel

  1. Hahahaha så alla gamar här får något mer att klaga på?
   Han vill ju inte vara med i bloggen. och vem förstår inte honom?

  2. Med tanke på att många i kommentarsfältet förvandlas till rena mobbare så fort Odd vågar andas så förstår jag att han inte vill vara med så ofta. Har aldrig sett vuxna människor bete sig så dumt mot en vilt främmande man tidigare. I somras mådde jag lite illa av alla nedlåtande kommentarer om honom – så pass att jag slutade läsa tills skola/jobb satte igång igen så att mobbarna hade mindre fritid igen och lugnade ned sig lite.

  1. Siri ja jag anser iaf att badkläder är det samma som underkläder och speciellt då man har de på ca 8 timmar om dagen. Men jag brukar tvätta upp dem lätt i handfatet på kvällen. Hade jag dock haft råd med 14 par badkläder så hade jag haft det och inte lagt en minut på tvättande på kvällen.

  2. De flesta människor har väl med sig mer än ett par badkläder på semestern? Det är ju t.ex inte så mysigt att sätta på sig en blöt baddräkt igen om man t.ex har tagit på sig kläder för att gå och äta och sen kommer tillbaka. Då har man ju en annan tills den första är torr och det är ju skönt att ha så att man kan handtvätta den ena över natten. Inte så fräscht att bara fortsätta ha på sig samma utan att tvätta.

 3. En anledning till att du/ni uppfattar barnen som enkla att resa med kan säkert vara att ni med hjälp av pengar ”bygger bort” alla eventuella utmaningar som annars brukar dyka upp på resor. Trånga flygsäten, trängas i den lokala trafiken, stå och svettas i köer till tex turistattraktioner, vara ute bland andra människor, leta efter något ställe att äta på etcetera. Ni betalar för att uppehålla er inom ett lyxigt område som är maxat på upplevelser och stimulans och som inte bjuder in till konflikter för vare sig vuxna eller barn. Inget ont i det, men för mig personligen är det allt krångel och knäppa situationer under resor som jag senare minns och gläds åt, och jag minns mindre av hotellen, hur trevliga de än må vara.

  1. Min son, nu åtta år, är också otroligt lätt att resa med, ja överhuvudtaget en lättsam gosse. Han är van att resa, men inte att sova i säng osv på planet. Så inte beror det på det. Vissa barn är ”enkla”, inget att göra nån grej av, snarare tacka och ta emot. Vi flyger på resor några ggr/ år och det är faktiskt och har alltid varit enkelt och smärtfritt!
   Bella, njut av resan!

   1. Det är väl ingen av oss som vet hur det kommer sig att B uppfattar att hennes barn är enkla att resa med? Eller du kanske känner dem personligen? Det är väl inte så mycket att argumentera mot vad gäller att B reser väldigt bekvämt och att en del konflikter undviks i och med? Det var nog inget illa ment, bara ett konstaterande.

  2. Men ärligt talat, hade i varenda människa, som hade haft möjligheten, betalat för den ”ultimata” lyxen på en resa? Man drar ju sig in i det sista för en flygresa på ca 12h JUST för obekvämligheten. Och ja, självklart, med barn, den servicen, enkelheten och lyxen man kan bekosta på sig, den tar man! En semester med meck, svett, bråk osv är ju det absolut sista man vill vara med om just för att kunna njuta fullt ut när man beger sig iväg från vardagen. Den personen, riktad, som säger annat sitter ju och är uppenbarligt ordentligt bitter och försöker intala sig in i det sista att ”jag är då en person av annan kaliber, för här kommer jag och trivs i livet när det är som mest obekvämt och gormigt. Jadå, här kommer jag och ska minsann klyva varenda människa som ens använder ordet unna och klampar runt med alldeles för stora skor” klamp klamp klamp.

  3. Ja visst är det helt fantastiskt att man kan få en härlig semester med barn utan problem?!
   Och så är det ju fantastiskt att alla får göra som man vill.
   Du vill ha krångel o knäppa situationer Och B o O vill ha 2 varma sköna veckor med barnen i lugn o ro.

  4. De gånger jag och min sambo reser(första klass) och vi har inga barn.. ibland är det barn som är lite griniga, och ibland barn som är så tysta att man inte ens märker dom tills man går av.. Lika är det på fina hotel ( vi väljer oftast barnfria) men bor också på hotel där det finns barnfamiljer (5star) precis som jag beskrev på flyget, griniga och lätta barn..Så det spelar nog ingen roll om man har bekvämt på semestern.. Barn är olika tror jag, lätta och nöjda med tillvaron eller lite mer krävande och gnälliga trots bekväma hotel.. Men vad vet jag? Kanske beror på föräldrarna hur man är, lugn och trygg? Jag har inga barn men älskar att resa och hoppas att mina barn blir lika enkla att resa med 🙂

  1. asså fy fan för dig att ta dig rätten att kommentera någon annans kropp på det där sättet, det är såna som dig som får kvinnor/människor över hela världen att må fruktansvärt. blir helt chockad.

  2. Mina bröst är plattare än Bellas. De är som små taxöron med en bröstvårt längst ner som pekar mot golvet. Om några år och med lite tur (och med gravitationens hjälp) kan jag nog slänga upp dem över axlarna😊👍🏻

  3. Varför den kommentaren, Laila? Vad är anledningen till att du opåkallat har synpunkter om någon annans kropp? Trycka ner? Upplysa? Vill du väl med din kommentar eller vill du bara vara elak?

  4. Platta jämfört med vad? Tänkte om du jämförde med alla andra bröst du någonsin sett då precis alla har likadan form/fyllighet osv.

  5. Jag tror nog isabella har spegla på rummet där hon kan se sin kropp. Då kan hon se om hennes bröst är platta eller toppiga eller stora eller runda. Hon kan se dem från sidan och ovanifrån. Hon kan känna och klämma och se om de är mjuka eller hårda. Kanske är det ena större än det andra, kanske hänger det ena mer ner än det andra. Kanske bristningar kanske solbrända. Oavsett vad så behöver inte du berätta för henne hur hennes bröst ser ut. Hon är garanterat nöjd med sina bröst hur de än må se ut.

  6. Och din hjärna verkar plattare. Inser du inte själv hur extremt osmakligt det är att skriva en sådan kommentar ? Vad ger dig rätten att öht kommentera andras kroppar ? Fy fan för en del härinne.

  7. Är de någon som har plattat till dig, Laila, så du tror det är ok att säga så till någon? 😀 Sköt dig själv o skit i andra!

  8. Usch säger jag bara! Eftersom ”platta” bröst inte precis har så hög status i detta samhälle är du bara ute efter att trycka ner. Som tur är biter det inte på Bella, hon har flera gånger gått ut och hyllat sina bröst som kunnat föda upp två barn. Men såna kommentarer sätter press på andra med!

  9. Till Laila och er andra ute i kommentarsfältet:

   Vi ska inte behöva må dåligt över våra kroppar och känna att vi inte räcker till eller lever upp till alla dessa ideal som presenteras för oss.

   Vi får inte glömma att de som sprider hat inte mår särskilt bra själva. Kanske bara just för dagen eller kanske över en längre period. Så varje gång vi läser dessa hatiska mobbande kommentarer så får vi helt enkelt tänka att den personen som skrev det där inte mår så bra.

   För en person som mår bra har inget behov att sprida negativitet eller såra andra människor, punkt!

   / Tack o hej från en annan med platta bröst 😉

 4. Ser riktigt härligt ut 😊 sitter själv o kollar runt på resa till Thailand till nästa år. Är ensamstående mamma till en dotter som gärna vill utforska världen. Till sommaren blir det grekland för andra året i rad fast annan ö.

 5. Så underbart med solsemester!
  Jag åker till Phuket med familjen i mars =D
  Tycker inte heller det brukar vara speciellt krångligt att resa med barn och då brukar jag åka på väldigt mycket utflykter när jag reser, krävs lite mer planering innan men tror också det handlar om hur vana barnen är att resa.

 6. Lycka?
  Man kan inte köpa lycka för alla pengar i världen. Äkta lycka kommer inifrån dig själv och den kan du finna var du än är. Många människor tror man kan finna lyckan genom lyx och konsumtion men dessa människor kommer aldrig finna de äkta lyckan. Är det inte så att det faktiskt är de små sakerna i livet som gör oss lyckliga?

 7. Väldigt många kommentarer senaste dagarna om att Gillis och Sally blir bortskämda och lever i en orealistisk värld. Min fundering är om dessa kommentarer skulle komma om det var en man som tjänade pengarna och skämde bort sin familj? Jag tror det svider för att Isabella är ung och kvinna som hon inte kan göra dessa aktiviteter utan trista kommentarer….

   1. Om du anser att jag är ett ”genusoffer” för att jag tycker män och kvinnor behandlas olika i samma sammanhang, så absolut! Hade Isabella inte tjänat så mycket pengar i sitt liv, och Odd tjänat massor och de hade haft samma möjligheter att resa så tror jag inte man hade klankat ner på lika mycket på barnuppfostran som man gör nu.
    Om du tror att alla feminister eller ”genusoffer” hatar män så behöver du nog se över vart du hämtar information ifrån. Däremot hatar jag troll som lurar i kommentarsfält…

 8. Vår 3,5 åring älskar allt med riktiga barn, tecknat kram funka ett par minuter men det som får henne att sitta som ett ljus hur längesomhelst är Pippi, Emil, Madicken, hoppa högst, En julklapp till lame Karl, gullpian, Saltkråkan , Ronja, Bullerbyn , ja helst enkelt allt med Astrid som är på riktigt. Det har varit så sen hon va lite liten, förutom babblarna då 😉

 9. Helt ärligt, har man på senare tiden läst ett par gånger i kommentarsfältet så känns det inte lika roande med bloggen, för man börjar tänka i samma sekund som man läser inlägget…. Ja det där kommer ”folk” reagera på, hur mycket jag än försöker tänka bort det men det tar nog lite tid att ”glömma” detta ideliga dömandet. Jag hade stängt av kommentarsfältet, men det är synd… då blir det envägskommunikation… Men det här kommentarsfältet alltså, vet inte vad jag ska säga.

  Ha det varmt och skönt, vila och njut Bella med familj!

 10. Hej Bella! Wow vad fint ni bor och vad härligt att ni kan unna er lite lyx. Vet att du kämpat rejält för att nå hit och du verkar ha en benhård vilja och ett sant driv. Fortsätt så! Jag läser din blogg som en rutin varje kväll. Det inspirerar mig till att fortsätta nå mina drömmar och mål och skaffa mig nya!

 11. God morgon!
  Njur ordentlugt av er resa. Mycket glass i stora lass, sol o bad!
  Du är välförtjänt av din resa, vad än alla andra tycker. Du har satt upp ett mål, jobbat mot det, planerat o kommit dit. Resultatet är framgång och är ett starkt vinnande koncept.
  Alla klarar av att sätta upp mål, spara ihop till en lyxsemester och det som skiljer många åt är vad man har för förutsättningar bara.

  Jag reser så unnan jag mig allt jag vill. Bara för att jag kan och vill. Att ”se ner” på människor som har högre inkomst än en själv för att de har andra förutsättningar än en själv, får mig att må illa. Ta lärdom och hamna på pluslistan själv istället. Allt går! Positiva tankar o mål ger bra resultat.
  Ta hand om er!

 12. Shit vad folk ska ha åsikter om exakt allt. Att de spenderar o prioriterar resor som kostar extra. Har man råd varför inte? För 6 år sedan har jag 21 i lön. Nu har jag nästan fyra gånger mer. Jag får ut bonusar på jobbet om hag håller ekonomin och kan få allt från 100000 till 200000. vi sparar pengar och sparar en viss procent varje månad men samtidigt köper det vi vill köpa. Vi lånar inte pengar utan lever på det vi tjänat! Varför skanvi då inte kunna pka på förstaklassresor? Hotell med butler? El

 13. Åh! Svartsjuka ett bevis på att man lyckats med privatekonomin! Ni som är negativa sluta missunna & sluta följ bloggen om ni irriterar er.
  Heja dig Isabella! Bra förebild åt tjejer & kvinnor!

 14. Hej!

  Jag undrar hur du/ni resonerar kring iPads och annan typ av teknik. Hur kommer det sig att ni låter barnen använda dem? Det är alltså ingen kritik på något sätt, utan bara en fundering kring ert tänk kring teknik och barn. Ser ni det som något som stimulerar barnens utveckling? Är det för att underlätta vardagen? Vad är lockelsen? Det skulle vara roligt att höra era tankar.

  Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..