Vänner på söndag!

Jag har en rolig sak att berätta, på söndag tänkte jag köra ett Vänner sökes-inlägg igen. Det är så många som önskat det och jag tänker att det är en bra start på året att hitta nya vänner. Det är många som flyttar, byter stad, kanske väntar barn … Livet ändras helt enkelt och då kan man ibland behöva uppdatera relationerna. I samband med att jag skrev mitt förra Vännes-sökes inlägg och vi flyttade till Lidingö sökte jag själv en Lidingö-familj att umgås med, i den svängen hittade vi Martina och Patrik och vi har i stort sett träffats varje vecka sedan dess. Liv är Gillis bästa kompis vilket är så fint. Vad man kan vinna om man vågar. Gör er redo, fila på några meningar om er sjävla och vad ni söker (var specifik!) och så lägger jag ut inlägget på söndag. Kul! 


Nu blir det att maxa sista tiden här i Idre. Dock klev familjen upp 9.30 imorse, crazy. Det är något magiskt med luften i fjällen. 

53 kommentarer

 1. Jag kan bli en vän, men då måste adlinken vara till mig själv!

  #ironi

 2. Åh vilken superbra grej! Friends first!
  kram
  Emma

 3. Tips! Att man skriver sin stad med stora bokstäver i första raden så ser man tydligt vilka som söker vän i sin egen stad, utan att leta genom alla inlägg.

  1. Bra grej! Lättare att skumma igenom och hitta rätt 🙂

  2. Ett annat tips som också fungerar: CTRL/CMD + F och sök efter staden som du är intresserad av 😉

   1. Svårt från mobil…?

   2. Sant H, du får leta upp ett bibliotek och låna en dator! 🙂

   3. På IPhone skriver man ordet i rutan för webbadress och sen väljer man alternativet sök på sidan 🙂 finns nog någon variant på de flesta telefoner

   4. Använder man Google Chrome från en samsungtelefon kan man trycka på de tre prickarna i ena hörnet och välja ”hitta på sida” 🙂 en funktion jag använder ofta.

 4. Roligt! 🙂
  Skulle du inte kunna göra exempelvis 4 olika inlägg då för att dela upp Sverige lite? Så att det blir något enklare att hitta i samma områden tänker jag…
  Exempelvis skåne-halland-blekinge-kalmar-Kronoberg
  osv
  Blir ju så ofantligt många kommentarer att leta igenom.
  🙂

  1. Varför inte ett per kommun på en gång, är ju bara 290?!

   1. Ja för att göra ex 4 st är ju precis lika jobbigt som att göra 290….?
    Jag tycker bara det är synd att så många missar varandra i den enorma mängd kommentarer de här inläggen brukar generera..

 5. Tips till er som bor utomlands, kolla in swea.org Det är en förening för svensltalande kvinnor i alla åldrar.

  1. Tack för tipset!

  2. Försökte kontakta dem när jag bodde i Vancouver men fick aldrig svar. :/

   1. Vad dåligt av dem. Jag har varit i kontakt med SWEA i två länder och blivit bra bemött i bägge.

 6. De kanske mest omtyckta inläggen – bra grej!

 7. Vilken bra grej med nytt vänner-inlägg!
  Menar du att vi denna gången ska skriva i kommentarerna redan nu och att du sedan tar med kommentarerna i själva blogginlägget?

  1. Isabella Löwengrip

   Nej, kommentarerna skrivs precis som förra gången till själva inlägget, men det kan vara bra att redan nu fundera på den lilla presentationstexten 🙂

 8. Vad bra att du kör ett sådant inlägg igen. Min bästa vän Caroline träffade jag just genom ditt förra inlägg!

  1. Isabella Löwengrip

   Va roligt! Så roligt varje gång jag får höra sådana historier! 🙂

 9. toppen, jag har inga vänner kvar i Umeå, det ska bli såååå kul!

  1. Jag bor i Umeå och skulle behöva uppdatera min vänkrets 😊

   1. Jag bor också i Umeå och skulle behöva uppdatera min vänkrets nu när livet har förändrats en smula! 😀 Så spännande.

  2. Jag bor också i Umeå!

  3. Just nu har vi över 50 tjejer från Umeå som letar efter nya tjejkompisar i vår kompisar GoFrendly. Gå in på https://itunes.apple.com/se/app/gofrendly-find-new-friends/id1132977013?l=en&mt=8

 10. Hej Isabella!
  Jag läser din blogg dagligen och du är en stor inspirationskälla på många sätt. Jag har samlat ihop en del pengar genom att arbeta nu efter gymnasiet och snart ska jag börja plugga igen. Tidigare har jag haft pengarna på fondkonton hos Nordea men nu funderar jag på sparkonto. Vad tycker du om sparkonton och vad har du för tips på andra sätt att placera pengarna så att de växer något? Jag har inga problem med att inte röra de alls under de kommande 2-4 åren så sparkonto kan ju passa mig men vad jag har förstått så är räntan för låg för att det ska vara värt det?
  Tacksam för svar 😀 kramar! / Nigina

 11. Kul grej! Undrar som Karin, skriver man här i kommentarerna eller hur går det till?

  1. Nej du kommenterar på inlägget på söndag.

 12. Tipsa väldigt gärna om rullavagn sidan, då det tyvärr är dålig respons när man försökt hitta kompisar där.

  1. På rullavagn.nu kan föräldralediga hitta andra föräldrar som bor nära och har barn i samma ålder. Det är fyra av fem som får kontakt via sidan och över 30 000 unika besökare varje månad – så många får kontakt! /Evelina på Rulla vagn

 13. Åh vad roligt! Det ser jag fram emot 🙂

 14. Superkul! Hittade lyckan förra gång med en trevlig väninna. Men som sedan ”dumpade” mig efter 2 mån.. det kändes som att bli dumpad av nån som man var i en kärleksrelation med. Det tog mig väldigt hårt så denna gången ska jag nog låta bli att svara på en ”annons”…

  1. Eh…? 2-månaders vän och effekten blir som av en kärleksrelation?!

  2. Haha samma här, vi bestämde träff gång på gång och varje gång vi skulle ses så ”kom något i vägen” för henne, sedan slutade hon höra av sig. Då var det ändå hon som skrivit annons på bellas blogg och jag som svarat på den! Underligt det där, konstigt att döma innan man ens har träffats tänker jag. Folk som är oseriösa borde inte ens skriva tycker man.
   Men ser fram emot ett till inlägg och hoppas hitta nya sköna personer att umgås med!

   1. Det kan alltid finnas anledningar, kan vara att hon blev för nervös, behöver lnte betyda att man är oseriös för att man ångrar sig eller inte tycker att det känns rätt.

 15. Vad roligt!!! Har längtat efter de!

 16. Jättefin idé!! Ska absolut fila på några meningar 😇

  Vill också dela med mig av mitt inlägg som handlar om att bli av med stresskänslan omedelbart när man just känner t.ex så översvämmad med grejer att göra eller press. Tänker att det kanske kan va skönt att ha lite nycklar och tips för att slappna av som inte är det där vanliga klyschiga😊💕

 17. Trist med den typen av inlägg, ingen orkar läsa flera hundra kommentarer.

  1. Det är nog en minoritet som inte vet att man kan använda sökfunktionen. Klart ingen läser alla kommentarer!

  2. Men vet du Pernilla, vi som inte är intresserade kan ju bara hoppa över just det inlägget, eller hur?

 18. Vad kul! Jag kommenterade i första inlägget du gjorde och har sedan dess fått ett härligt tjejgäng som ofta ses över middagar och utgångar.

  Kom precis hem från vår tredje resa tillsammans 🙂

  1. Åh vad glad jag blev av att läsa detta Karin! Jag är nyinflyttad i Stockholm och detta är precis vad jag letar efter själv. Känner mig pepp inför söndag haha 🙂

   1. Karin, kika gärna in på vår app GoFrendly – hitta nya tjejkompisar. Vi har flera hundra Stockholmstjejer som letar efter nya vänner.
    https://itunes.apple.com/se/app/gofrendly-find-new-friends/id1132977013?l=en&mt=8

 19. Vilken tid på söndag kommer du att lägga ut inlägget? För- eller eftermiddag?

  Vilken rolig sak!

 20. Men kunde inte bli mer lägligt, då jag ska flytta till Sthlm om två veckor 🙂

  1. Marit, vi har så många nyinflyttade Stockholmstejer i vår app GoFrendly. Appen är enbart för tjejer som vill hitta ny vänner så ladda gärna ner den! https://itunes.apple.com/se/app/gofrendly-find-new-friends/id1132977013?l=en&mt=8

 21. Hvor er det dog en fantastisk god ide, du har sat i gang! Den vil jeg selv bruge, når jeg skal flytte til et andet land snart:-)

 22. Åh så spännande! Flyttar till ny stad om ett par veckor där jag inte känner någon. Detta inlägg skulle inte kunna komma lägligare 🙂

 23. Utlandsvenskan

  Det finns en gratis app som heter FRIENDER som är endast för att hitta vänner. Den växer så det knakar i USA. Den hittar vänner som gillar att göra samma saker som dig i din närhet.

  1. I Sverige finns appen GoFrendly, nystartad men väldigt bra med olika sökfunktioner så att det är lätt att söka efter folk med liknande intressen osv. Tips till alla!

 24. Jag älskar den här typen av connection- inlägg!

  Jag har dragit igång någonting likande, men för oss som är mitt i att försöka skaffa barn. Det finns en Facebook grupp som heter ”Framtida Föräldrar” där vi som vill kan diskutera fertilitet, dela våra historier och peppa varandra.
  Varför ska det vara en sån tabu på att prata om en av de mest spännande och ofta svåraste tiderna i ens liv?
  Klicka på länken till min blogg för att hitta Faceboon sidan (Den är hemlig, så att ingen kan se att du är med och vad du skriver som inte är med i gruppen).
  Kram
  Tess

 25. nouw.com/heddasöderberg

  Det vore en dröm för mig och du ville kolla på min blogg, den handlar dels om min resa bort från den hemska sjukdomen anorexia, men också om livet efter sjukdomen. För tro det eller ej, men jag är nästan helt frisk! 😀 <3

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *