#IsabellaLöwengrip
Följ
Motherhood
januari 2 2017 at 13:48

Pulkarace

Idag är det minus 10 här i Idre. En kyla vi inte riktigt är vana vid när man är ute och leker. Men solen var framme och så vackert så det var bara att klä på sig flera lager. Odd ville åka en sväng med skidorna så jag tog barnen till pulkabacken. Det var riktigt roligt att åka ner, Gillis valde pulkan och jag satt bakom Sally på snowracern och så tävlade vi ner. Benen värkte av allt springande men det var en skön känsla. Fysisk aktivitet i vinterkyla gör något magiskt med en, som balsam för själen. Jag blir lugn och harmonisk.  

Vi bor i en av stugorna som ni ser på andra sidan backen så man knatar bara över försiktigt. Allt ligger smidigt till här. 


Nu sover barnen och Odd ska strax ut igen (jag åker imorgon tänkte jag). Nu väntar Frödinges ostkaka, hjortronsylt och nya Elle för mig. Åh! 

65 Kommentarer

Therese

Kan du göra ett till hitta vänner-inlägg snart? Mitt nyårslöfte är att sluta vara så himla ensam och det är verkligen inte lätt att skaffa vänner i vuxen ålder har jag märkt, tänker att det måste finnas fler här som känner som jag?

Isabella Löwengrip

Absolut! Kommer med ett datum!

Malin

Vad kul! Har precis flyttat så det vore toppen! 🙂

Evelina

Ja!!
Jag flyttade till Norrköping för ett halvår sen och skulle behöva träffa lite folk 🙂

Maria

Jag vill också h ett sånt!

Det ser helt fantastiskt ut, så härligt med snö, har inte sett röken av den där jag bor.. Och vad gott med ostkaka, låter verkligen härligt!

Isabella Löwengrip

Ja, det har verkligen varit en härlig dag! 🙂

åh jag vill också ha snö och åka pulka! Håller tummarna för att den kommer hit snart! 🙂

Sara

Bara en tanke: om du märker att du blir lugn och harmonisk av utevistelsen kanske du skulle kunna finna det på hemmaplan också? Jag är likadan! En halvtimme i skogen en stressig dag gör underverk!

L

Hon går ju ut med barnen varje dag hon är ledig? Missat det? 😉 Stadsluft och fjällluft är stor skillnad på. Tystnaden som råder på natten gör att man också sover bra. Prova själv. 😀

Høres herlig ut!

Karin

Isabella! Du är en varm, lekfull och närvarande mor. Jag befann mig i barnbacken samtidigt som er under nyårshelgen och log när jag såg er. Jag älskar kaoset mitt i det roliga. Ett barn skriker, det andra åker pulka. En själv kryper runt i snön samtidigt som man försöker avleda sitt skrikande barn OCH samtala med sin man. Det är många som hackar på dig i kommentarsfältet och det är du INTE värd. Ha det gott!

Isabella Löwengrip

Haha ja, ibland är det verkligen lite kaos 😉 Men tack 🙂

A

Åh har vintrarna i Stockholm blivit mildare? När jag bodde där i tre år fram tills 2014 var det alltid svinkallt på vintern! -15 grader var inte ovanligt. Minns en gång när mitt tåg var försenat trettio minuter och det var 19 minusgrader ute. Det var inte skoj! Nä jag föredrar Göteborgs milda vintrar alla gånger 🙂

Malin

Varmaste nyår på 157 år, men det är ju generellt. Jorden har varmare klimat nu än tidigare. Växthuseffekten och klimatförändringar.

Emma

Hej Isabella!

Lyssnade precis på Tvillingpodden och avsnittet du var med i! Så himla härligt avsnitt! Ditt skratt smittar verkligen av sig, underbart!
Ha en fortsatt fin vecka!

Kram

Längtar efter snööööö
När kommer vintern till oss ser så härligt ut
http://nouw.com/Lyckan

J

Det har varit en varm vinter hittils, mellan 0 och minus 10 grader. Här i Norrbotten är det oftast – 20 till – 40 på vintern så det har varit riktigt skönt att för en gångs skull få ha en varm vinter. Men ändå lite läskigt när man tänker på snacket om global uppvärmning.

Ja det är underbart att vara ute i friska luften! I dag blev den tvåtimmars promenad. Lite kallt men väldigt skönt 🙂

http://chocochock.se
”Kladdkaka med fudge”

Det låter som om ni haft en jätterolig dag, härligt med snö och kyla!

Å så trevligt att se bilder från Idre, vi har varit där många gånger med barnen. Tips är badet, det är perfekt för yngre barn, såg att jag hade några bilder från badet här: http://gymglam.se/badhuset-i-idre-maste-vara-ett-av-de-basta/
Gott nytt år!

Helena Teinert

Vad hyr ni för typ av stugor och ca pris,kan du rekommendera stugorna.
Jag funderar att åka dit i vinter och behöver lite tips.

Jonna

Förmodligen sponsrat

Anna

Ganska säker på att om det skulle va sponsrat skulle det stå väldigt mycket mer om själva stugorna. Hon har ju knappt nämnt dem och företaget de (svärföräldrar, svåger osv) hyr utav. Så jag röstar på förmodligen inte.

Ser ljuvligt ut till fjälls ☀️💕

Aha

Hjälm!?!?!?!?

sabina

Där kom det.

Sandra

Hjälm när man åker pulka?! Ja jävlar dagens barn kan man nå annat än lida med er, totalt söndercurlade!

K

Fast Sandra, att ha en hjälm på huvudet handlar inte om att curla. Det handlar om att världen utvecklas och man identifierar risker. När min mamma var liten på 50-talet så cyklade hon utan hjälm. Och åkte bil utan bilbarnstol. Idag är det otänkbart.
När jag var liten på 80-talet åkte jag pulka rakt in i ett träd och har kvar ärret under näsan. Som tur var, var det inte huvudet som åkte rakt in i trädet, för hjälm var otänkbart…
Allt var inte bättre förr så man behöver inte förlöjliga precis allt dagens föräldrar gör.

Emilia

Vadå ”Dagens barn”? Jag är född 1996 och både jag och mina vänner hade hjälm när vi åkte pulka när vi var små. Det är väl inget konstigt med det? Oansvarigt att utsätta barnen för den risken, speciellt när dom är så små och inte färdigutvecklade. Det krävs inte mycket för att man ska bli skadad.

Vi hade alltid hjälm när vi åkte pulka som barn. Både när vi åkte själva, tillsammans med föräldrarna och när vi åkte med skolan så va det hjälm på huvet annars fick man inte åka inte ens stjärtlapp fick man åka utan hjälm på skolan. Handlar inte om curlande utan att det kan vara livsfarligt att åka pulka utan hjälm som barn, händer en del olyckor i pulkabacken med så man bör vara försiktig!

Madeleine

Handlar nog snarare om att de ska slippa ådra sig hjärnskakning… vad är skillnaden mellan att åka pulka å skidor? Farten är ju dessutom högre på en pulka.

Jonna

Sjukt att säga så. Kan gå sjukt illa. Tyvärr krävs ofta att något händer innan folk inser vikten av att använda hjälm. Livet verkar helt enkelt inte så viktigt för vissa..

Lisa

Född -76 och hade alltid hjälm när vi åkte pulka. Sen rökte mina föräldrar i bilen, det kanske vi ska vara glada för att dagens söndercurlade barn slipper?

Frida

Haha! Håller med! Vi hade aldrig hjälm när vi åkte pulka (och vi åkte ner för berg hemma i skogen), vi klättrade i träd på somrarna osv. Idag har föräldrar tom hjälm på ungarna när dom ska lära sig gå!

E

Efter att ha läst detta blogginlägg tänkte jag att nu borde det inte finnas något som folk kan klaga eller klanka ner på. Men så fel jag hade, även denna gång så ska folk lägga sig i. Självklart är hjälm att rekommendera men måste man hela tiden hitta något att klaga på? Hur skulle det vara om folk kunde sköta sig själva och sina egna barn och inte säga hur andra ska göra?

Malin

Haha väntade på den! Där kom den. Fint att ni är förutsägbara i alla fall. Man vet vad man kan räka med liksom. Skoj.

Gud så mysigt att vara i Idre! Åkte alltid på skidsemester dit med familjen när jag var barn 🙂

Emmelie

Men allvarligt… hjälm när man åker pulka? Hur många har det? Vi snackar barnbackar. Lägg ner.

K

Jag åkte pulka som 12-åring i en barnbacke för skojs skull, åkte rakt över en isblank puckel och landade extremt illa. Fick en skada som jag kände av till 20-års åldern. Vilken tur att jag inte var 4 år gammal och lätt som en fjäder. Då hade jag kunnat tumla runt och landa illa på huvudet.

Snäckan

Inga barn va?

Det är väldigt roligt tills du blir påkörd och spräcker skallen. Inte alls ovanligt i pulkabackar. Händer olyckor där med, hade en kompis som bröt benet i pulkabacken och det va en barnbacke. Småbarn bör alltid ha hjälm just för att deras skallben är mjukare än en vuxens och olyckor sker så lätt. Så bättre att använda hjälmen en gång för mycket än en gång för lite.

Jonna

Man får ju bara hoppas att du själv inte har barn som du låter åka utan hjälm..

Erika

Fast på våra barns förskola måste barnen ha hjälm om de ska åka pulka.
De har en liten backe på gården. inte gigantisk.

Leia

Har en vän vars man åkte pulka å slog i bakhuvudet (var inget hårt slag) han ådrog sig en kraftig hjärnskakning och större delen av den dan är borta för honom (detta var flera år sedan) de märkte inte att något var fel på mannen förens de kom hem å han började leta datumet i tidningen, för han hade ingen aning om vilken dag det var…
Så det är verkligen inte bara ”curlade” barn som bör ha hjälm, även vi vuxna…

Sofia

Visst e det ljuvligt uppe i Idre 😍 Har stuga där, strax ovanför där ni bor nu, så vi passar på att vara där både vinter å sommar! En sommarvistelse e faktiskt snäppet bättre än på vintern, tycker jag! Så det kan jag varmt rekommendera! Viset e det toppen med allt som finns å göra oxå, massa bra för barna ☺️ Ha en fortsatt härlig semester, själv får vi vänta till v4!

Isabella Löwengrip

Ja, verkligen härligt med allt man kan göra, både inne och ute! Förstår att ni trivs! 🙂

Åh, vilken härlig dag ni haft!

Jag håller helt med dig! Snö, vintersol och frisk luft, det finns inget bättre! 😀

jennie

Ser så härligt ut. Krispig luft, kyla som biter i kinderna, sol och vit snö. Kan det bli bättre på vintern?

Siole

Har du slutat snapchatta? 😟

Pedagogen

Fast visst har man hjälm när man åker pulka, eller hur tänker Ni ALLA?

Kattis

Jag har på riktigt aldrig sett någon ha hjälm i pulkabacken? Säger inte att det är en dålig idé, såklart kan man slå sig rätt illa i en pulkabacke, men har aldrig ens tänkt på det. Jag bor med utsikt över en pulbacke (eller ja en helt vanlig backe som barn ofta åker pulka i) och har inte sett ett barn med hjälm där någonsin?

L

Oj .. här va de obligatoriskt när barnen åkte pulka/stjärtlapp även när de gick på förskolan/lekis och lågstadiet.. alla (även vuxna när man åker i stora pulkabacken med barnen!) har hjälm när man åker pulka här. Bor nån mil från sthlm bara. 🙂 Skyddar de man har innan för pannbenet.

Linda

Hej!

Jag har precis köpt din ansiktsserie till mig själv i julklapp och har bara hunnit använda den några dagar men jag är inte så böjd med förpackningen till serumet. Jag har använt serum från flera märken men inte stött på detta problem innan. När man pumpar så skvätter sen så. Det skvätter både på kläder och speglar runt då pumpen är såpass hård och sedan kommer den lilla mängden med sån kraft. Jag försökte innan ta lite på fingertopparna men det gick inte så tar i handflatan nu men med samma resultat tyvärr. Jag vet inte hur länge till kag orkar använda den tyvärr.
Sen tycker jag att jag blir så kladdig i ansiktet av serumet? Även om jag tar det väldigt sparsamt… så är kag inte van att andra märken har varit?!

Mikaela

Jamenvisst! Fysisk aktivitet året om. Balsam för själen. Medicin. Terapi. Allt. Löper mellan 2-5 timmar i veckan med maken. I alla väder. Överallt. Skulle inte välja bort.

Jag kommer från Norrland men bor i Skövde nu. Här är det obefintlig vinter men det ni gör nu kan man göra varje dag hemma och det är amazing. En del undrar varför man vill bo i Norrland men jag undrar snarare varför inte fler gör det. Mycket snö gör också att det blir väldigt mycker mer tyst (kanske inte i barnbacken då 😉 så det är också ett plus. Instans avkoppling!
http://yohannaafskovde.se

Så fint det ser ut!!

Åh vi åker på lördag längtar så till pulkabacken!

Vad härligt att åka iväg till snö om man inte har det i vanliga fall!

Sarah

Fick hem produkter från LCC idag, mad on moisture, sleeping sensation och good to go! Brukar ha schampo, balsam, inpackning och torrschampo hemma, spännande att prova läppbalsamet och ”ansiktsmasken”

nouw.com/heddasöderberg

Fint! Kika gärna in min blogg och följ min resa bort från den hemska sjukdomen anorexia, jag har kommit en bit påväg – men en dag ska jag vara HELT frisk & fri!! 😀 <33

Vad underbart det ser ut! Nu väntar vi på snö och kyla innan våren kommer även på sydligare breddgrader.

Malin

Efter att ha mist mitt syskon i olycka med hjärnskada ser jag det som självklart att alltid använda hjälm på mig och mina barn så fort det föreligger extra risk för huvudvåld. I pulkabacken är det dessutom extra risk att bli pååkt av någon annan.
På samma sätt ser jag det som självklart att använda ryggskydd i backarna.
Jag blir uppriktigt sagt ledsen när jag läser arroganta, lätt förnedrande, kommentarer här ovan om att det är tramsigt med hjälm. Jag lovar er att det jag sett från intensiv- och traumaenheten skall ingen behöva uppleva – iallafall inte om man kan undvika det med något så enkelt som hjälm. I det sammanhanget kan man aldrig vara efterklok!

Åh vad det ser härligt ut! Här nere i södra Sverige kom ett tunt lager snö under natten, givetvis har det regnat bort nu.. 😏

Alla kommentarer…
Skriv en kommentar
E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *