#IsabellaLöwengrip
Följ
Life & thoughts
januari 11 2017 at 20:02

När man misslyckas med sitt delmål

Hej Bella! Hur gör du när du misslyckas med ett delmål/uppgift. Det är så lätt att känna att man vill ge upp, men man vet ju att man har kunskap kring det man gör och stor vilja att lyckas. Har du tips till mig, saker man ska tänka och göra när man misslyckats på första försöket och ska prova igen?

Svar: Bra fråga! Jag hade satt upp ett mål 2016 att bli ett Gasell-bolag. Jag hade peppat hela bolaget och sagt hur vi skulle stå där hela gänget på scen och faktiskt bli Årets Gasell. Förvisso ett väldigt stort mål i sig men i min värld är det ett delmål och en del i den långa resa jag vill göra som entreprenör och i det här fallet LCC. Sedan kom november och inget hände. Happ. Det skulle man kunna bli besviken över eller se som ett ”misslyckade” men när jag kom in på morgonen efter att galan hade ägt rum. Sa jag till mina kollegor att ”hörni, det är ju roligare att stå på scen nästa år för då visar bokslutet 35 miljoner och närmare en tillväxt på 3000 % sedan start”. Och det höll ju alla med om.

Situationer där delmål inte nås, uppstår för mig hela tiden eftersom jag sätter så himla mycket delmål. Det är ingen fara. Men hur nära man var målet, eller varför man inte nådde målet – Går att hämta väldigt mycket information ifrån och på så sätt kan du analysera strategin bättre. För att ta ett enkelt exempel. Sätter du som mål att du ska springa en hel mil efter ett års tid och som delmål totalt en mil i veckan (uppdelat) och kanske 7 km utan att stanna efter ett halvår. Under årets gång är det ju ingen katastrof om du missar några turer och det inte blir totalt en mil i veckan. Du är sjuk, sega nattningar annat som gör att du inte kommer iväg. No biggie. Men efter sex månader när du ska springa 7 km som mål, klarar du endast 6,5 innan det tar stopp. Istället för att bli ledsen kan du istället snabbt analysera att ”just det, jag har ju inte följt delmålen ordentligt, det blir ju totalt fyra veckor utan springrundor på grund av X” . Helt plötsligt får du en förståelse för varför inte målen nåddes och du kan lägga in en extra växel.

Skärmavbild 2017-01-11 kl. 19.29.00

Kvällsjobb tillsammans med Odd i vardagsrummet

Se delmålen som ett sätt att hålla rätt kurs under året/åren. I mitt fall är Di Gasell viktigt som delmål eftersom det tyder på att vi växer rekordsnabbt men fortfarande med positiva siffror. Det i sin tur krävs om vi ska nå våra ännu större globala mål. Så delmålet blir en ”check” på att vi gör rätt. Alltså, tänk aldrig någonsin på att du skulle ge upp för att ett delmål inte går igenom. Se det som information och ändra strategin framöver för att slutligen nå ditt stora mål. Men glöm aldrig att resan faktiskt är den bästa biten och att tuffa utmaningar är det som ger dig skinn på näsan.

Lycka till!

45 Kommentarer

Emilia

Hej Isabella, har du någon mejl så man kan kontakta dig? Har försökt via de andra mejlen men inte fått något svar överhuvudtaget. 🙂

Katarina

Tittar just nu på Sveriges mästerkock. Tanken slog mig, skulle inte odd söka dit förra året? Hur gick det för honom?

Emilia

Har för mig att hans köttbullar fick betyget att dom skulle passa in på Ikea, men inte i Sveriges mästerkock. Han gick i vart fall inte vidare.

Lisa

Han sökte och blev lite ratad för sina ”Ikea” köttbullar

Pernilla C

Har för mig Odd sökte men inte kom med.

Helene

Han sökte men kom inte vidare

Jon och Mathilde

Hej alla goa och glada tjejer och killar!
Vi är två kompisar, Jon (kille) och Mathilde (tjej) som ska starta en podd tillsammans. Podden kommer att ta upp relationsfrågor, både mellan kärlekspar och vänner. Vi har varit vänner länge och har en grym dynamik oss emellan. I podden kommer vi ge er råd och tips utifrån beprövad erfarenhet 😉
Vi skulle bli så himla glada om du vill skicka en fråga till oss som vi sedan tar upp i podden. Du kommer att vara anonym! Alla som skickar en fråga till oss får givetvis ett exemplar av podden skickat till sig där du får svar på just din/dina frågor/funderingar/tankar.
Vi VET att detta inte är exakt rätt forum att ta upp detta, men tänker att vi provar att nå ut till er genom Isabellas blogg.
Så himla kul om just du skickar en fråga till oss på mejladress: jmpodden@gmail.com
Varma hälsningar
Jon och Mathilde

Anton

Men det var väl ingen överraskning att LCC inte blev Gasell 2016?
Ni hade ju bara tre bokslut inlämnade hos Bolagsverket dvs för 2013, 2014 och 2015 och det krävs fyra bokslut för att Dagens Industri ska kunna få fram om man uppfyller kraven.
Gasellföretagen kontaktas i förväg så det kan inte ha varit någon överraskning för dig att LCC inte blev Gasell 2016. Men rimligtvis bör bolaget bli Gasellföretag i år när 2016 års bokslut är inlämnat.

Nicole

Mer mål strategi tack, det är ju så kul! Fråga: hur ser du på de drömmar du hade för några år sedan, jämfört med hur det faktiskt har blivit? Nästa Oprah vs nästa Estée Lauder tex.

Intressant fråga! Den vill jag också gärna höra svaret på 🙂

Malin

Bra inlägg!

Jenny M

Agneta Fältskog! 🙂

Kolla gärna in min blogg, där ligger det en stor diskussion om när jag blev uthängd pågrund av min pälsjacka. http://oliwias.se/svar-pa-tal-28378615

Sanna

Detta är nog ditt bästa inlägg jag läst! 👏👏👏

Isabella Löwengrip

Va roligt 🙂

Du er fantastisk! Glæder mig til at se jer modtage prisen i 2017, for det har I fortjent:-)

Hanna

Bra skrivet. Forskningen visar också att om man ska ha ett bra kvalitetssystem måste man sätta upp höga mål. Når man alla mål så har man satt målen för lågt och kommer inte utvecklas så mycket som man har potential.

Fortsätt så här det kommer fortsätta att gå bra för dig.

Jag tycker du har många vettiga åsikter i allt du nämner i inlägget, det enda jag inte håller med om är just ordet – misslyckas. Att misslyckas innebär för mig att man fallerar helt. Jag försöker alltid se tvärtom. Om vi tar ditt exempel: Om jag kan springa 6,5 km efter 6 månaders tid utan att stanna är det trots allt 6,5 km MER än vad jag kunde innan, trots att målet var 7 km från början. Att jobba för något så pass länge och sen se det som ett misslyckade (istället för att se det positivt) kan få en att bara vilja sluta helt. Se inte det som ett misslyckande, utan se det som en del av vägen till ditt mål 🙂

Så himla bra inlägg. Gillar din inställning till dina misslyckanden, som kanske inte egentligen är ett misslyckande utan en morot att klara nästa. Du är verkligen min företagarförebild!

Isabella Löwengrip

Tack 🙂 Roligt att höra 🙂

Ett så bra inlägg! Tror att det är många som behöver påminnas om att det är helt ok att misslyckas ibland och att det faktiskt beror på att man misslyckats med sitt delmål.

Att våga hoppa ”upp i sadeln” igen och testa igen och igen och igen….tack!

Isabella Löwengrip

Ja, det blir ju egentligen först ett ”riktigt misslyckande” om man ger upp och inte fortsätter mot sitt huvudmål 🙂

Nana

Hej Isabella! Du är en strålande förebild, även för mig som är 35-årig kvinna. Jag hämtar MASSOR med inspiration från dig vad gäller karriär och ”attityd” rent allmänt. Tack!
En lite ytlig fråga, tycker din hy ser så magiskt fin ut! Har du möjligtvis gjort sådana Skinbooster-behandlingar?? Jag funderar på att testa själv. Vill ha lite mer lyster och slätare hy. Tack!

Maria

Hej, har du fått ditt DNA resultat än? Är då nyfiken, vill också göra ett

Katrin

Kan ses som lite skrytsamt inlägg, hon frågar hur du gör när du misslyckas, men naturligtvis berättar du först hur det är att lyckas – hur mycket pengar du drar in etc. Jag kan känna lite att dubbelmoralen infaller mycket iaf senaste två åren i bloggen (trogen läsare) driver själv flera företag & tycker det är intressant. Vissa grejer förstår jag dock inte hur du tänker på, kanske för du helt enkelt inte växt upp helt & hållet än. Jag som har drivit företag senaste 20 åren, omsätter idag drygt 90 miljoner med mig inräknad 60 anställda. Jag kan inte komma på en enda gång då jag berättar för nära & kära om vad ja omsätter, investerar etc. Man blottar sig själv rätt så mycket känner jag då, Jag följer Jon Olsson’s blogg har också gjort senaste åren, den här killen har alltså en hel del pengar på fickan, driver företag etc. Av hans alla blogginlägg har han aldrig nånsin nämt vad han tjänar, företaget omsätter, vad bilen kostar osv. Aldrig. Men såklart han är ju mycket äldre än dig & har lite mer kött på benen. Jag tror personligen många skulle läsa denna bloggen mer med glädje om du slutar prata pengar hela tiden ”skrytsamt” man kan lägga fram det på olika sätt utan att det ska låta som man skryter.

A

Så vettig kommentar.

Anna

Jag är 22 år och studerar för att jobba med business, blir endast motiverad av att Bella skriver ut sånna saker. Sluta inte med det Bella!

Elsie

Ironin i denna kommentaren! 😊Du berättade just vad du omsätter… (vilket dessutom var helt irrelevant för din poäng)

Anton

Jag följer också Jon Olsson och ser fram emot hans (och Marcus) vlogg varje dag. Det är verkligen kul att följa Jons, Jannis och Marcus äventyr även om jag tycker att miljöaspekterna inte riktigt beaktas i deras livsstil.
Håller med om att Jon håller en mycket diskret profil för att vara mångmiljonär. Något skryt om pengar i sig kommer aldrig fram direkt utan skiner mest igenom när han köper kameror och bilar.
Men Jons bakgrund är en annan än Isabellas, naturligtvis. Jon har åkt skidor på heltid sedan han var 16-17 år och pengarna har kommit i takt med att hans framgångar i freestyle. Till skillnad mot Isabella verkar Jon drivas av olika passioner snarare än av pengarna i sig. Isabella verkar i första hand motiveras av pengar och sedan rättfärdiga detta driv med andra mer accepterade förklaringar. Jag tror även Isabella skulle vinna poäng på att vara mer nedtonad när det gäller att exponera den egna ekonomin i bloggen. Den kan få lysa igenom på andra sätt.

ll

Många som inte förstår det där än, de tror allt handlar om avundsjuka och kan inte uttrycka sig bra i skrift.

Pernilla

Helt rätt! Blir bara förargad över allt skryt om pengar, hur stor omsättning de har, hur fina bilar hon köper, hur dyra resor de åker på, hur många lägenheter/hus de gör vinst på osv. Vet egentligen inte varför jag fortsätter läsa denna skrytblogg.

Emma

Men VARFÖR får hon inte vara stolt? Har följt denna bloggen i x antal år och har aldrig uppfattat det som skryt utan snarare som en otrolig stolthet. Vilket är helt rättfärdigat! Är sånt jävla hysch hysch i Sverige så fort det gäller pengar. Frågar man vad nån tjänar så skruvar alla på sig, vad spelar det för roll? Varför är den frågan så tabu-belagd? Om någon berättar för mig att dom tjänar 70k och att dom går i vinst osv blir jag Glad för den personen! Jag tittar inte surt och ber hen hålla käften för att det är skryt. Ni som är så jävla bittra över inläggen där Isabella skriver om pengar behöver lära er att glädjas med andra!
Byt ut ”nu skriver hon om pengar igen vilket jävla skryt” till ”nu skriver hon om pengar igen, fan vad kul för henne att det går så bra!”

Caroline Eriksson

Men guuuud vad bitter du låter. Det har INGENTING att göra med hur gammal man är, det handlar om nåt helt annat. Om du upplever någon som skrytsam så behöver du själv titta på varför du upplever det. Ta coachning eller liknande i det, det måste vara skitjobbigt att gå runt och tycka en massa såna saker hela tiden. Om du driver ett sånt stort bolag så skulle du verkligen vinna på att lägga energi på vettigare saker. Jag har ingen aning, men jag kan inte TÄNKA MIG att Bella klickar sig runt på en massa bloggar och kommenterar en massa såna saker. Vilket värde ger det till en person? Inte ett skit. Skärpning ta mig tusan. Om du är så vuxen så visar du verkligen inte det med det där inlägget.

K

Håller helt med Katrin. Det är ofint att prata om pengar hela tiden.

Anna

Det är väl relevant att beskriva framgångsfaktorer i samband med resonemang kring misslyckande? Om du är senior, etablerad och framgångsrik borde det sista på din agenda vara att subtilt (men pinsamt klumpigt ändå) trycka till någon annan. Önskar dig varmt lycka till framåt hur som helst! Prova att vilja andra väl, det är härligt!

Ellen

Något helt annat. Finns du inte på snapchat längre?

BRA inställning, så otroligt bra. 😀

Bra inlägg! Delmål är ju också på väg till målet och det är just mål – inga sanningar. Så jag tror på att lära sig så mycket som möjligt längs vägen men som du säger inte blir negativ om man inte lyckas. Och, ett PS. Jag tycker att det är helt okej att skryta om man gjort något bra.
http://yohannaafskovde.se

Så motiverande du är! ✨

Kolla gärna in min blogg där du kan se våra första youtube videos!

Helen

Måste man sätta upp mål då? Man kan väl utföra/uträtta saker utan att kalla det för att man sätter upp mål? Visst fungerar det bra på jobb. Men kan ju bli prestationsångest på fritiden om man har en massa mål.

S

Har folk slutat tänka idag?! Du sriver bu bara självklara saker!

Caroline Eriksson

Exakt så tänker jag också. ”Är det bra eller dåligt? Nej, det är ett resultat”. Det är verkligen en träning att också bara se den som ett resultat och ta feedback ifrån det, det är lätt att känslorna tar överhanden och man (jag) börjar tycka en massa saker. Och när jag har lärt mig att skita i känslorna och bara se det som resultat så jävlar vad det går undan! =)

Alla kommentarer…
Skriv en kommentar
E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *