#IsabellaLöwengrip
Följ
Life & thoughts
januari 9 2017 at 19:39

Det blir bättre

Barnen var trötta idag när vi hämtade dom, efter en julledighet är de inte vana med samma tempo men vi märkte att de hade haft roligt. När vi kom hem levererades vår fina tavla till vardagsrummet, den är helt fantastiskt! Får visa sen i dagsljus. Sedan lagade Odd mat och jag läste i soffan med barnen. Nu i efterhand insåg jag att jag satt i soffan med barnen en lång stund utan att det kliade i kroppen och jag behövde röra på mig. Min medicin fungerar, hurra!

Jag har fått några ordentliga energirus under julledigheten men det kan bero på att jag varit sjuk och rätt stillasittande. Sedan märker jag att jag fortfarande kan vara impulsiv. Som ikväll när jag fixade med disken kom jag på att jag ville tända en liten lampa i fönstret och då lämnade jag disken för att tända. Men sedan fotade jag gästtoan för att visa er förebild imorgon inför renoveringen etc. Det dröjde innan jag hittade tillbaka till disken. MEN det är betydligt bättre på 60mg Strattera och ju det viktigaste samt att jag är lika kreativ som vanligt (!). Därför vill jag inte gå upp i dos än. Jag vågar inte ta risken. Livet har ju bara blivit bättre nu utan att jag blivit förändrad. Det kanske inte går att få ett bättre resultat utan att det påverkar min kreativa förmåga och jag blir avstängd?


Odd lagade en ljuvlig middag. Torsk med brynt smör, hackat ägg och persilja. Lite synd att ett av barnen fick ett trötthetsutbrott och jag fick äta min rätt kall en stund senare, men men that’s life. Om Odd har lagat maten tycker jag att det är prio att han får äta den varm. Nu väntar dusch, ansiktsmask med Sleeping Sensation och sedan kvällsjobb innan Skam säsong 3. Jippie!

61 Kommentarer

Skönt att de funkar!

Mimmi

Hej
Du skriver mycket om ledarskap och hur du utvecklats som person och jag har många gånger fastnat i när du skriver om hur rädd du är om din energi. Jag känner att jag fastnar i energitjuvar på jobbet och har svårt att hantera det. Det tar som sagt väldigt mycket energi och jag skulle önska lite tips av dig. Jag har testat och ifrågasätta och att ignorera men jag blir inte av med beteenden som ändå gör att min ”energi” sugs ut.. hoppas på lite tips från dig? Tack.

Malin

Just det! Bella skrev ju om detta för en tid sen: hur man hushåller med sin energi och inte släpper in negativitet. Hoppas på fler tips och inlägg om detta!

Erica

Åå vad härligt att tabletterna funkar för dig! Är uppväxt med en bror med Adhd så känner så igen när du skriver om dina ryck!

Är så avundsjuk på er som har Skamavsnitt kvar att se 🙂

Sara

Jag kör micro! Blir godare 🤣

Hanna

Jag kör stratera 80 mg och det funkar jättebra för mig! Har absolut inte tappat mig själv eller min kreativitet någonstans utan känner bara att jag kan använda mig bättre utav den. Den enda bieffekten jag märkt av är dålig aptit på dagarna men det hade jag med den lägre dosen också.

Jag skriver fortfarande lika snabbt och mycket som jag gjorde inann adhd medicinerna. Jag känner bara att jag kan fokuserar bättre och har färre impuls moments (som du beskrev med disken). Superskönt!

Johanna

Håller med 80mg är det absolut bästa.

Jon och Mathilde

Hej alla goa och glada tjejer och killar!
Vi är två kompisar, Jon (kille) och Mathilde (tjej) som ska starta en podd tillsammans. Podden kommer att ta upp relationsfrågor, både mellan kärlekspar och vänner. Vi har varit vänner länge och har en grym dynamik oss emellan. I podden kommer vi ge er råd och tips utifrån beprövad erfarenhet 😉
Vi skulle bli så himla glada om du vill skicka en fråga till oss som vi sedan tar upp i podden. Du kommer att vara anonym! Alla som skickar en fråga till oss får givetvis ett exemplar av podden skickat till sig där du får svar på just din/dina frågor/funderingar/tankar.
Vi VET att detta inte är exakt rätt forum att ta upp detta, men tänker att vi provar att nå ut till er genom Isabellas blogg.
Så himla kul om just du skickar en fråga till oss på mejladress: jmpodden@gmail.com
Varma hälsningar
Jon och Mathilde

Vilken snygg tallrik! 😀

A

Ni har ingen micro?

Sandra

Haha tänkte det samma….

Erica

Heej. Kan du inte lägga ut receptet på den rätten?? Lät sjukt gott och behöver matinspo. Kan typ inte laga någonting och känner sån press på mig att sonen ska få i sig god och bra mat. 🙂

Katarina

Rätten är nog inte svår att göra, den innehåller väldigt få ingredienser och om du är osäker på hur man tillagar torsk eller brynt smör är det lätt att kolla upp!

Maria

Skam säsong 3 var verkligen sämst enligt mig. Inte bra, enbart töntig haha

I

Får man fråga vad som var töntigt? 🙂 tycker tvärtom, att den tog upp väldigt bra grejer.

Sådan har jag varit i hela mitt liv… lätt distraherad för jag hittar saker jag ”måste” göra där och då, mitt i allt. Skrattretande mycket. Och vad jag vet har jag inte ADHD. 😀 Har mest kallat det ”kreativitet” eller att ha en vilja att mest göra det som faller mig in. Bohem? Spontan?
Det är i alla fall sådan jag är! 😀
Kanske sådan DU är bakom ADHD´n?

Kul att du köpt en originaltavla!! Det gläder oss andra konstnärer att du påminner folk om att vi finns i denna tid av mestadels posters. 😀
Den är verkligen jättefin! Bra val…

Nu ska jag göra som många andra gör i ditt kommentarsfält… tipsa om MIN sida. :O Mina tavlor… Kanske något skulle falla dig i smaken?
http://www.linagardelid.com
Som kuriosa kan jag nämna att Maria Montazami har ett stort original med änglavingar i sitt vardagsrum som syns mer eller mindre i alla avsnitt av Hollywoodfruarna..
Är SÅ tacksam över att hon gillar den så mycket!!

Ha en trevlig kväll!!

Lina

Lina, din konst är FANTASTISK! Jag fick en av dina ”tavlor” i julklapp (dock inramad poster 😉) som jag länge har önskat mig! Lyckan var total.

Vad härligt att det fungerar för dig. Du funderade aldrig på att prova en högre dos under julledigheten? Jag tänker att då behövde du inte vara lika kreativ i något arbete så som du annars är och behöver vara.
Fast man kanske behöver prova en längre tid än två veckor för att känna av den riktiga effekten? Jag tycker iaf att det är jättebra att du delar med dig av dina erfarenheter kring detta.

Ha en fortsatt trevlig kväll!
Kram LouiseiTurkiet
http://www.louiseiturkiet.se

Therese

Åhhh snälla kan du inte be Odd om att lägga upp receptet på den maten? Lät såå gott!! Snälla! 🙂

Lina

Har folk ännu inte lärt sig googla?
Här är recept:
https://www.coop.se/recept–mat/recept/t/torsk-med-aegg-och-brynt-smoer/

Tess

+ 1
Tack 🙂 Verkar vara väldigt svårt för väldigt många att bara skriva in några sökord och se vad man hittar. Jag hittade samma recept på några sekunder.

Gunnel

Tror inte att det är för att få recept (eller inköpsställe, märke, storlek osv) som många kommenterar utan för att de vill se sin kommentar, namn och länk i bloggen.
Går lika bra att kommentera och bara skriva ”Hej!”.
Hej!

Blev tyvärr besviken på Skam säsong 3. Handlar bara om en enda person… Tycker säsong 4 kan börja nu haha. 🙂

I

Men det är ju det som är meningen, att varje säsong ska fokusera på en person xd

Jonna

Det är ju grejen med skam, att en säsong handlar om en person? Eller har du helt missat det?

Karin

Fast..de andra säsongerna hade ju exakt samma upplägg?

Malin

Om du känner dig tillfredsställd med resultatet borde du inte gå upp i dos, och fråga alltid din läkare innan. Som du skrev så kan det bli negativa förändringar.

Stina

Trodde faktiskt du kollade cancer galan

Maja

Varför skulle hon göra det? Det går att stödja cancerforskning utan att titta på en gala. Eller andra organisationer/annan forskning.

Sigge

Kenza är bjuden till Florens av Luisa Via Roma för att förgylla något slags välgörenhetsgala i ett palats. Det är ingen som ifrågasätter.
Hoppas de samlar in pengar till hemlösa efter jordbävningarna.

Eva

Jag kollar aldrig cancergalan för att det blir för jobbigt då jag har haft cancer och även min mamma är obotligt sjuk. Kollar sällan på andra galor heller men skänker 3% av min inkomst till div välgörenhet och forskningsprojekt.

Therese

Älskade säsong 3! Kom på mig själv att sitta och gapa (!) över hur bra den var. Såg klart säsong 3 igår, kan behöva se om den nu känner jag (ligger hemma sjuk så det är ju perfekt)

Helene

Tittar du aldrig på TV? Nyheter, cancergalan etc?

I

Hon verkar ju föredra serier? Jag är i Isabellas ålder och kollar också mest på serier och filmer och en del tv-program jag finner intressanta. Men kollar varken på cancergalan eller nyheterna. man väljer själv vad man vill se 🙂

Helene

Hej ja det var ju bara en fråga? det är ju också mycket samhällsnyttig information på TV som hon inte verkar ha så bra koll på, därav frågan. Hon kanske läser mer dagstidningar? det är ju ändå en form av allmänbildning på TV och ger en bra världsuppfattning. Cancergalan är såklart sjukt jobbig att se på (själv drabbad) men så viktig och det är också nyttigt att höra andras historier och hur pengarna används och inte bara sätta in på ett konto och sen se på serier. Ytligt tycker jag det är men det är min åsikt.

Jenni

Det var uppenbarligen inte alls ”bara en fråga”, med tanke på att du följer upp med att (om än indirekt) kalla Bella obildad och ytlig.

Du har rätt till dina åsikter – min personliga åsikt är att om du prompt ska vara en översittare kan du väl åtminstone stå för det. Ingen köper din ”oskyldiga fråga”.

fia

Bra fråga! Bella, kollar du på nyhetsprogram? Om ja, vilka och hur ofta per vecka? Om inte, varför inte?

I

Varför skulle det vara nyttigt att kolla på cancergalan? jag tror nog att de flesta redan vet vad cancer är och vill man hjälpa till och skänka pengar så gör man det. Alla vill inte se på cancergalan, av olika anledningar, det får du väl respektera.

Sarah

Tycker de är bra att göra allt man kan för att undvika tid framför tv/dator osv; iallafall när man jobbar mycket framför än skärm om dagarna är de bra arr vila ögonen. Tänk också på att de har barn och kanske har annat för sig än att ligga på soffan och kolla på tv. Kan finnas saker som behöver plockas, barn som inte vill sova, disk, Bella tycker ju också om att läsa.
Jag stöttar forskningen i cancer men jag kollar inte på galan. Jag kollar väldigt sällan på tv.

varför är det så viktigt att titta på tv? Jag äger ingen TV och klarar mig utmärkt ändå. Nyheter kan man läsa genom tidningen samma saker som tas upp om man läser fler än enbart en, läser man även tidningar från andra länder får man reda på vad som händer globalt.

Jag kollar inte heller på tv… Olika galor av div slag intresserar mig inte (man kan skänka en slant ändå). Nyheter finns på andra ställen. 😉 Annars e de mest bara skit på tv.

Sanna

Är det ett måste? Vi är nog många som läser våra nyheter, personligen slipper jag gärna tjatet från nyhetsuppläsare och Cancergalan – behöver man titta på sådana program och vältra sig i andras svårigheter för att skänka pengar till ett gott ändamål? Det kan man ju göra ändå.

Josefin

Hon har ju sagt att hon inte kollar på tv.

Sarah

Tycker heller inte att Bella har skyldighet att skriva om allt elände som händer i världen bara för att hon är en förebild för många. De händer så mycket i världen och så fort de är något så skriver alla och klagar över att hon inte tagit upp de i inlägg (kanske inte du, men många andra). Jag antar att Bella läser tidningar och nyheter, men tycker absolut inte att hon behöver ta upp de i bloggen bara för de. Hennes blogg handlar ju inte direkt om världsnyheter, även om de är något som berör henne privat som för oss andra. ☺

MS

Hej! Om du fick välja endast tre av lcc’s produkter, vilka skulle det vara? Jag har just nu slut på det mesta i badrumsskåpet och tänkte passa på att handla från apotea, men det finns ju hur mycket som helst 😊 Ett torrschampo behövs iaf, och funderar på det som även ger volym…för visst funkar det även på oss med väldigt mörkt hår?

Beatrice

Kunde inte låta bli att svara när jag såg din sista fråga! Jag har mörkblont/ljusbrunt hår och kan säga att torrschampo från lcc absolut INTE funkar för mitt hår! Jag skulle inte köpa det ifall jag hade mörkt hår!

Maja

LCC:s torrschampo fungerar inte på mitt hår heller, är också brunett. Det är svårt att få till det utan att det lägger sig som en gråvit hinna på håret, spelar ingen roll hur mycket eller lite jag tar.

Jonna

Det som är light fungerar bättre 🙂

Anna

Det fungerar på mitt mellan/mörkbruna hår i alla fall

Katja

Jag har mellan/mörkt hår och tycker att det funkar bra, så länge man ser till att arbeta in produkten ordentligt så är det lugnt! 🙂

Mia

Elvanse, mitt femte försök av medicin.
Tar inte bort min kreativa sida, den gör den snarare ännu mer skarp.
Strattera kändes för ”svag” och gjorde inte så stor påverkan som jag förväntade.
Hoppas den snart ger dig lite mer styr på impulserna

sanniiiis

Ser otroligt gott ut. Är det möjligt att få Odds recept? 😀

Men satan vad gott det låter. Älskar ugnsbakad torsk med smör! Måste nästan göra det någon dag i veckan tror jag. 🙂

Tove

Hej!
Jag läser en kurs högskolan just nu, där vi bland annat ska reflektera över det här TED-talket. Har du 15 minuter över så skulle jag verkligen tipsa dig om att kika på det! Det handlar om just kreativitet, och hur kreativitet kanske kopplas på då något står en i vägen. (Kanske passande för en 30 min workshop på kontoret också?)

http://www.ted.com/talks/tim_harford_how_messy_problems_can_inspire_creativity?utm_campaign=social&utm_medium=referral&utm_source=facebook.com&utm_content=talk&utm_term=social-science

Sen vill jag även säga tack för att du kör ditt race! Det är du och Zara Larsson som gör att jag kan gå lite mer rakryggad varje dag. Jag ser det som att ni plöjer en mental stor, bred väg för mig, och tusentals andra (unga) tjejer därute, så kan vi som inte har lika mycket kraft få lite skjuts av er! Kram!

Elin

Många av dina läsare verkar så irriterande. Fråga om recept på torsk? Lägga sig i vad du ser på för program? Störigt. Men jag får väl sluta läsa kommentarerna helt enkelt.

Awaz

Vore tacksam att veta vad den medicin du tar heter.Min son 19 år ska utredas nu o ev medicineras.Vill ej ha centralstimulantia,distriktsläkare själv,kan ej så mkt om ADHD mediciner.
Tack på förhand!
Kram i ha en bra dag❤

leslie cameron

SKAM maalgrup, 15 aaringer….

Sofia

Åh, det där kliet i benen känner jag igen. Skönt att du fått bukt med det med hjälp av medicinering. Jag och min familj misstänker att jag har ADHD. Dock har jag ingen diagnos så kan inte säga säker eller om det är något annat. Hur resonerade du kring att starta en utredning? Jag är inte säker på om jag vill medicineras men då har jag just nu en aktiv livsstil, är singel och inga barn så vet inte hur jag ser på det i framtiden. Jag känner att jag får dåligt samvete om jag tar resurser från den rätt pressade sjukvården för att utreda om jag har en diagnos eller inte om jag just inte är säker om jag ska medicineras eller inte. När du fick din diagnos, blev det lättare för dig att hantera energitopparna? Får man verktyg för att hantera vardagen bättre utan mediciner vid ställd diagnos osv? Vore fantastiskt att diskutera detta!

Johanna

åhh härligt ! 😀 Kollar också Skam, plöjde igenom på typ 2 dagar alla avsnitt 😀 hahahha Riktigt skönt med ansiktsmask brukar sätta på mig det när jag ska kolla serier eller tv bra så skönt att sen bara dra /tvätta av så är man hur fräsch som helst efter 😀 Jag brukar faktiskt använda Peel-off mask tycker dem rengör bättre men det är klart olika vilken typ av effekt man vill ha… Jag har alltid haft såna tråkiga svarta små pricka på näsan som man vill bli av med och såg på nätet och facebook osv såna där svarta ansiktsmasker och provade från http://www.blackhead.se och den funkade riktigt bra så nu kan man ju inte sluta har nästan inga svarta prickar kvar på näsan nu och är len som en babyrumpa! 😀 Så kan verkligen rekommendera den till alla som haft liknande problem men små prickar på näsan 😀

Alla kommentarer…
Skriv en kommentar
E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *