#IsabellaLöwengrip
Följ
At home
januari 10 2017 at 08:52

Dags för renovering

Som jag längtar till att vår gästtoa ska renoveras i februari. Hela huset var ju orört sedan 1975 när vi flyttade in och gästtoan hade blåa blommiga 70-tals tapeter och blått handfat och toalett (!). Vi målade vitt och bytte till ett vitt handfat och vit toalett i väntan på en renovering:

IMG_0359

Förresten, här ser ni Odds tavla som han vägrar göra sig av med (den får därför bo här). Den hängde ovan för hans säng när vi träffades och då sa han, ”ser du att fingret pekar på dig var du än står i rummet, coolt va”. Mmm väldigt mumlade jag för mig själv då. Nu några år senare pekar fingret charmigt när man är på toaletten. Jag ser verkligen fram emot att få slippa tavlan.

Som vanligt tar jag hjälp av Ida när vi ska renovera eller inreda hemma. Hon har under julen tagit fram flera förslag men nu har vi landat i det här! Toaletten och handfat (ny kran dock) behåller vi samt lampan har vi redan hemma, det är egentligen bara träpanel på väggen, tapet och golv som blir nytt. Nu är frågan VILKET golv vi ska ha, små rutor eller stora?!

105 Kommentarer

tina

Små! De stora är för stora för det lilla utrymmet. Det kommer inte att bli många hela plattor pga av kapningar. Då kom rummet att upplevas som rörigt och att det krymper. Välj de små och välj en grå fog till. Fogen kommer att upplevas som ljus till det svarta plattorna och smutsen kommer inte synas lika tydligt som på en vit eller ljusgrå fog. Mvh en som jobbar m. Detta.
Supersnyggt!

Stora! Ju mindre fog desto bättre 😉

Matilda

Stora!

Caroline

Jag tycker de små plattorna, passar bättre då rummet är litet =)

Frida

Gillar dom små, men eftersom ni ska ha både träpanel och tapet på väggarna händer det mycket på väggarna därför skulle jag nog föreslå stora rutor på golvet, annars blir det för mycket för ögat när man är inne på toaletten.

Paulina

Stora!

Jag röstar för stora 😃 Personligen tycker jag det ger ett lyxigare intryck och mer ”cleant” 😃 Moodboarden ser väldigt harmonisk och fin ut!

Kristin

Jag är också nyfiken att få veta var taklampan kommer ifrån!

Vendela

Stora plattor ger mer modern och lyxig känsla tycker jag 🙂

Susanna

Åh behåll golvet som redan är, supercoolt ju!

Sek

STORA plattor. Vi har en superliten liten toa med stora plattor på väggar och golv ger lyxig känsla. Golvvärme på varmt så dit vill alla gå för en lugn stund. O småplattor så fog som matchar så att det inte blir orolig rutkänsla. Tack för din fina blogg om högt o lågt.

KL

Det där ser ut att bli jättefint! Jag tycker bäst om de stora golvrutorna, känns mer enhetligt och cleant 🙂

Älskar kollaget!! Jag skulle valt stora rutor på golvet, tycker det blir så mycket fog annars. 🙂

C

Små fast med en smalare mörk fog så att det inte blir så rutigt. Dessutom helt värdelöst med ljus fog i badrum (tänk tappat puder).

Amanda

De små är snyggare men stora ger ju intrycktet av ett större utrymme!

Emelie H

Jag röstar stenhårt på den nedersta bilden. Det blir för mycket intryck och mönster på den översta med randig panel, mönster på tapeten och små plattor med fog.

Jenny

De stora, ger en mycket lyxigare känsla!

Linda

Jag röstar för stora

Jag hade valt de stora! Så fina 🙂

Therese

Jag hade valt dom stora! För dom små gör rummet mindre och rörigt. Sen ser dom stora lyxigare ut 😉

Patricia

Stora 🙂

Stora rutor! Det upplever jag alltid som lyxigare! Inte för att jag vet om jag får uppleva er toalett, men om jag får det, så skulle jag älska mer att gå in på den om det var stora rutor ^^

Stora plattor! Sååå snyggt!

Nettan

Jag är inne på så få fogar som möjligt, men det är möjligt att de stora plattorna är för stora för utrymmet. I så fall skulle jag satsa på minimala fogar, med en mellangrå (inte för mörk) fog så att smuts och ”tvätta golvet rester” inte syns. Jag tror man dessutom kan lägga ett fogskydd så att det inte drar åt sig skit så lätt. Jag tänker på resultatet av små sprinklers som kommer att använda toaletten ofta 😉
Lättvättat är min melodi, sen ska det ju vara snyggt också!

P.S. Tavlan får en att känna det som om någon pekar på en när man är på dass *ryser* (med blinket i ögat)

Evelina

Vart har ni köpt doftpinnarna?😊 Har letat överallt efter stora!

Malin

De är från Ritual. Men hon har väldigt många i flaskan 😜
https://se.rituals.com/sv-se/ditt-hem/
Har själv tänkt köpa just den flaska nu i veckan, så snygg!

Sara

Jag har alltid tyckt att stora känns lyxigare. Men jag gillar samtidigt breda fogar (även om de gärna blir fula efter ett par år). Lycka till med valet!
=)

Stora plattor har jag alltid tyckt känns lyxiga, men små plattor i ett litet badrum (med mellangrå fog) är nog svårslaget! Det känns både modernt, fräscht och passande till utrymmet.

Helt klart de STORA .. det ”händer” redan så mycket med den övriga inredningen. Det ser ut till att bli jättefint 🙂 Kramar

Therese

De stora blir nog bättre än dem små i och med alla små detaljer på tapeten och i panelen. 😀

Maria

Jag tycker inte att golvet passar alls till den övriga inredningen. Marmormönstret och den tapeten gör att det känns lite rörigt. Välj matta enfärgade klinkers i stället.

Mikaela

Stora plattor!!

Jennie

Har redan kommenterat och röstat på stora rutor. Men jag måste bara flika in och säga att jag älskar marockanskt kakel – mönster/färg på golvet och vita eller ljusgrå väggar skulle jag satsa på. Tycker inte att träpanelen passar med er övriga inredning. Denna inredning känns för lantligt för ert hus. 🙂

Lisa

Tycker inte pärlspont går ihop med resten av huset. Hade hellre satt lite större vitt kakel på halva väggarna och tapet. Klinkern på första bilden tycker jag var för plottrig, dom stora var finare

Julia

Sjukt snyggt’
Röstar för de små plattorna!
Kram

Sara

Små plattor röstar jag på!

Charlotte Larsson

Jag skulle nog satsa på de stora plattorna, känns mindre rörigt och mer lättstädat 👍🏻

Ida

Jag köper gärna Lichtenstein-postern om ni ska göra er av med den hehe…

Röstar för små plattor dessutom!

Angelica Kucera

Stora, snyggare och lättare att hålla rent!😃👌🏻

Elin

Jag röstar på små plattor fast med mörk fog istället för den vita på bilden, då blir det nog riktigt snyggt! 🙂

Louise

Stora

Marie Molin

Hej, såg att ni anlitat Lisana Bygg för er renovering. Är det ett företag du kan rekommendera? Vet du möjligtvis vilket företag som var under entreprenör när det gäller rivning och eventuell bilning för ert badrum? Och vilken underentreprenör som tog målning av taket? mvh Marie

Isabella Löwengrip

Vi är jättenöjda med Lisana men vet inte vad underentreprenörerna hette 🙂

sofie

Stora! alternativt små med mörk fog 🙂

Ida

Stora, desto mindre fog ju lättare att hålla fräscht.. Äju görtölit att rengöra fog. hehe

Elien

Hejjar på stora plattor, ger ett bättre helhetsintryck. Gillar verkligen färgerna mysigt och lyxigt på samma gång. Plocka upp mässingen/guld i ex en kruka, el kanske guld/mässingsram om vackra Hepburn.

nouw.com/heddasöderberg

Det vore en dröm för mig och du ville kolla på min blogg, den handlar dels om min resa bort från den hemska sjukdomen anorexia, men också om livet efter sjukdomen. För tro det eller ej, men jag är nästan helt frisk! 😀 <3
http://nouw.com/heddasöderberg

Nina

Ni kanske redan har koll på det men om inte så kommer ett tips: med dagens regler ska man vid en renovering av gäst-WC se till att golvet är vattentätt, dvs att det finns tätskikt under klinkergolvet. Annars kan förskringsbolaget säga ifrån om något skulle hända.

Sandra

STORA!

Anna

Kika in marrakechdesign.se jättefina betongplattor både klassiska och moderna!

Alla kommentarer…
Skriv en kommentar
E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *